- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamie
őstag
Nehezem igaz, de megváltam az Asus 5850-től, de jó helyre került, szal vigyáznak rá!
-
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16770 üzenetére
Én Core2-ről váltottam i5 660ra, jóformán a postaköltségbe került a ügy
Erősebb a Xeon E3110-től, de nem voltam elájulva
Akkor jött jó ajánlat és lett a I7 860, ami már ki is tudja hajtani a 5850et
És szerintem kettővel is meg fog birkózni..
A Corsair TX750W el fog bírni 5850CF-et...
Nem olyan régen Corsair 850W-os tápot sütöttünk meg
I7 920@4400MHz ,HT on, + 275gtx Tri SLI....
kellett volna neki legalább 950W
-
Nebuló
csendes tag
A kártyát kb. 2 hete vásároltam (nem használt), a win7-et pár napja telepítettem, és azzal együtt tettem fel a 10.11-e Catalystot, amivel egy darabig nem is volt az előbb felsorolt problémám. Azóta kipróbáltam a 10.10-essel is, de sajnos a probléma változatlan. Hogy mikori a Vapor, azt nem tudom csak azt, hogy oc-s verzió.
-
Nebuló
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném az ügyben, hogy az utóbbi időben szétesik a kép a gta IV-ben (ami eddig rendesen működött), és a egyes játékokban pl. a menü betűi érdekesen villognak színeiket váltogatják. Más játékoknál és windows-os alkalmazásoknál viszont ez a jelenség nincs. Amúgy minden megy röccenés, kifagyás nélkül. A videókártya egy sapphire 5870-es vapor x.
A segítséget előre köszönöm! -
Laraxior
titán
akkor azért ilyen szar....aszittem a k-lite packkal van a gond,eszembe se jutott volna hogy 10.10nek a gondja
mondom mi az isten memhibás a VGAm? De hát könyörögöm néha előjön MW2ben is aztán kilépek és vissza akkor meg nem. De szinte az összes divX film ilyen szar. HD filmek egyiksem. Ki kellene kapcsolni a DXVA-t....gondolom én.márhogy a lejátszónál.
-
s1ru2
aktív tag
Heló!
Ti is észrevettétek, hogy az újabb Catalystokkal egyszerűen ocsmány a képe a DXVA-s HD lejátszásnak ? Pixeles, életlen, elmosódott... Esetleg van rá vmi megoldás és én siklottam el felette a fórumban? Másnál is előjött vagy egyedi eset ?
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Egy Corsair TX750W Táp egység megbirkózik vajon 2 darab (tuningolt) 5850 essel?! -
kucseranor
tag
válasz
Cybertrone #16780 üzenetére
Nem nyúltam a bios-hoz, Aida is Afterburner is, és Catalyst is 850-et olvas. Eddig ugye fagyogatott a kártya de most jó egy ideje. Le kell tesztelnem még másik gépben is.
-
Cybertrone
veterán
válasz
kucseranor #16777 üzenetére
Baszkuráltad a kártya biosát? Csak azért mert az afterburner abból olvassa ki a kártya órajeleit... Gyári biosban 900mhz-van akkor nyilván nem 850-en kéne mennie
A bioshoz nem szabad pitiszkálni, ha nem piszkáltál hivd fel az előző tulajt és finoman kérdezd meg tőle hogy mi a ló*szt csinált a cuccal
-
Giot
addikt
válasz
kucseranor #16775 üzenetére
A 10.11 Cata nem valami faja! Másrészt ha a lightning nem megy 900-Mhz-et vidd vissza az annyira van hitelesítve. Nem azért fizettél plusz pénzt a lightning logóért hogy ne élvezhesd az előnyét, és itt nem csak a +50 Mhz-re gondolok hiszen annak jelentősen többet is mennie kellene.
-
laca000
őstag
válasz
kucseranor #16777 üzenetére
Akkor nagyon egyszerű,tedd vissza 850-re és ha nem szemetel,nem fagy akkor hagyd úgy és ne idegesítsen!
Szerintem nem fog fagyni!
Biosban "setup defaults" ha véletlenül abba is belenyúltál volna és kész.
Aztán majd lehet arról gondolkodni,hogy miért nem stimmelnek az órajelek mert szerintem itt az az eredeti kérdés.
De csak utána! -
laca000
őstag
válasz
kucseranor #16775 üzenetére
Hát teszteld le azt a procit és kiderül instabil-e,de attól még mindig előfordulhat,hogy a hűtőd haldoklik mondjuk és nem a processzorod rossz.
Ugyanúgy Win7 64bit van fent nálam is.
A catalyst-et ugye nem babráltad?
A kártya új,használt?
A hűtése rendben van,nem zajos?
Tápod mekkora? -
laca000
őstag
válasz
kucseranor #16772 üzenetére
Szerintem a catalyst-el egyáltalán nem lehet gond,ugyanez a driver van fent nálam is és ugyanezekkel a játékokkal játszom!
De milyen oprendszered van fent?
A kártyát úgy tetted be,hogy újrahúztad a rendszered? -
kucseranor
tag
Helló!
Beüzemeltem az 5870est 2 db 8 pines csatival és most megy rendesen, nem szemetel és nem esik szét a kép, de pl cod alatt megfagy pár másodpercre, nem kap jelet, (aztán kiírja hogy d-sub) és megint van jel. A másik pedig hogy nfs-ben fele annyi fps-t produkál mint a 4770-esem és nem is olyan tiszta a kép. 10.11-es catalyst van fent lehet azzal gond? köszi
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
kertsa #16767 üzenetére
Én is hasonló dolgokon filozok nagyon csábítók az i5 ös alaplap foglalat i7 es processzorjai 45 ezer forintos áron... de valahogy az i7 hez húz a szívem... sok különbséget nem tapasztaltam tesztekben sem... de majd lesz valami...
Egy darabig elcammogok a *new editionos sapphire 5850 essel.
Főleg hogy többet megy 2D ben .. mint 3D ben általában. -
jegenye77
addikt
Igazad volt!Megnéztem még egyszer és valóban ha alapértelmezettnek állítom akkor átmegy a hang is.A tv-meg össze van kötve a nagy házimozival optikain és kész is volt a totális élmény.
Ill.majdnem totális.Tök jó feling volt így játszani de mégse ment a játék,sőt!Valamiért nem éreztem rá egyáltalán.Viszont képileg brutál jó volt így tolni.Azt hiszem maradok a jó kis 24-es monitornál./de azért ha jön valaki haver tuti megmutatom neki is/
-
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16764 üzenetére
Én is így gondoltam
Ha azt nézem, hogy az 5850 New Edition, amin nem lehet feszt emelni, 725/1000@900/1200, simán megy tesztbe meg játék alatt is, jó ki alternatíva lehet egy darabig CF-be
I7 860@3800MHz,HT on társaságában, vantagbe 27k körüli eredményre lenne képes
-
jegenye77
addikt
-
jegenye77
addikt
válasz
Laraxior #16761 üzenetére
ez a kábelÚgy nézem ez 1.2-es
Akkor ezen nem is fog átjönni a hang? -
Laraxior
titán
válasz
jegenye77 #16760 üzenetére
1.3as HDMI kábelt használsz? csak az tudja a hangot is.
Ha igen akkor ki kell választani win alatt a hangkezelőben hogy ati hdmi output. az meg hogy lelóg asszem itt fogod tudni állítani:CCC--> Desktops & Displays --> katt a megjelnítőnél levő kis lefelé mutató nyílra. --> configure --> Scaling options. ott állítsd a csúszkát hogy jó legyen.
Elvileg elég egyszer és akkor utána már nem kell ha nem huzigálod ki be a kábelt. Nekem spec non-stop rá van kötve a monitor is és a TV is.
-
jegenye77
addikt
-
laca000
őstag
válasz
Cybertrone #16758 üzenetére
Azt tudom azért kérdem,26-os nem is kellene mert ott az 50 colos tv-m.
-
laca000
őstag
Sziasztok!
A 20 colos Samsung-max 1680X1050- monitorom szeretném lecserélni egy 22-es 1080p-re,hogy az 5870-es kártyám kicsit jobban kihasználjam.
Tudtok ajánlani 50e körül valami jó kis monitort hozzá?
Megéri váltani egy nagyobb monitorra egyáltalán?
Végeredményben-a konfigomban látható-monitorommal semmi bajom kivéve a max 1680X1050-et.
Köszönöm! -
kertsa
senior tag
válasz
Dj Dekko! #16754 üzenetére
igen... i7 860@3800MHz-el már elég cod4hez fix 250fps-re
CF-et meg azért szeretnék, hogy mert nem volt még 2 kártyás rendszerem.
Aztán megjelent a cod7, ami a cod4 után lehet megint normális multi game lehet, és ehhez nagyobb gépigény kell.
Akkor azt mondod, hogy 1 próbát megér?
Esetleg egy 5970?
Itt is tapasztalható lehet a mikrolag?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
kertsa #16753 üzenetére
Ez így van, sajnos sok fps játékban elég sok bugot tapasztaltam a CrossFireX el.
Igaz én 2 darab 4870 est raktam össze, és éreztem hogy az unrel tournament 2004 ben húz a kép, viszont ha kikapcsolom a CrossFireX et akkor jó...
Érdekes dolog ez a cf részéről.
Szerintem újabb játékokban már nincs ilyen hiba, sőt, újabb driverokkal.#16753) kertsa Cod 4 hez elég 1 kártya is, nem?! Gondolom nem az miatt veszel még egy 5850 est...
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 5850-es kártyám. Szeretnék venni mellé még egyet
Viszont egy ismerősöm azzal ijesztget, hogy CF-nél mikrolag-ot fogok tapasztalni, ami ugye multiplayer játéknál nem épp nyerő. Egész pontosan CoD4-ről van szó. Valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata?
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #16750 üzenetére
amúgy is nagy veszteség
-
cyberkind
félisten
Késik a 3Dmark11 !
-
Laraxior
titán
válasz
jegenye77 #16740 üzenetére
elég ha össze van kötve állandóba mindkettő és win alatt csak módosítod a megjelenítőt.
így:ha esetleg lesz a TVn két fekete csík oldalt,akkor szólj,mutatom hogy mit kell még csinálni.
Én 42"-on filmezek,27"-on gamelek...királyi életem van. HDMI-n letiltottam a hangot mert eléggé idegesítő,hogy szól mindenfelé.AtHoS: nem kell kikapcsolni a monitort,csak elég ha először bekapcsolod a TV-t,aztán megjelenítőt váltasz aztán majd a TV-n elfogadod.Utána a monitor,ha az egymegjelenítős megjelenítést (milyen hülyén hangzik
) választottad a monitort készenlétbe kapcsolja. Ha meg visszaváltasz akkor meg nem kell kapcsolgatni,max a TVt kell kikapcs.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
shteer #16742 üzenetére
Pont a lényeg maradt ki a hozzászólásodból.
Ilyen esetben a TV-n játszható volt egyből játék vagy meg kell hozzá cserélni a kijelzőket/ki kell kapcsolni a monitort/stb...?Szégyellem, de én sose néztem meg játékot TV-vel, így én is kíváncsi vagyok a technikai megvalósításra.
-
Giot
addikt
válasz
gainwardgs #16739 üzenetére
Az 5850 Toxic jó választás lehet. Nekem bevált, egy hibája van hogy a feszemelésről le kell mondanod. Tehát ha komoly izzasztós tuningban gondolkodsz a Giga jobb lehet. Ha csak alapfeszen akarod elgurítani a kicsikét akkor a Toxic is megfelelő alternatíva.
A Toxic-kal kapcsolatban csináltam teszteket és kicsit utánajártam a kártya felépítésének. A bejegyzést itt találod: [link]
Nem szakiromány csupán egy "lelkes amatőr" információ gyűjtésének eredménye.
Másrészt az hogy az enyém így megy nem garantálja hogy másnak is hozza ezeket az órajeleket. -
jegenye77
addikt
5850-es vga-val egy 24" monitort használok.Na most szeretném néha a samsung led-es tv-vel is összekötni mikor játszok.A tv-n van hdmi csatlakozó.Ezzel lenne a legcélszerűbb összekötnöm ha jól tudom.
Ilyenkor automatikusan felismeri a tv-t és elég csak a monitort kikapcsolni vagy kell módosítanom a beállításon valamit.
ilyen a tv -
gainwardgs
veterán
És 5850 toxic??
-
Daffni2
addikt
válasz
gainwardgs #16733 üzenetére
Jó választás, brutálisan húzható, igen csendes hűtéssel.
Játékhoz, nálam 920/1200 MHz megy atomstabilan. -
shteer
titán
válasz
jó választás
-
laca000
őstag
válasz
Ezt a kártyát vettem meg 2 napja,halk és csendes-meg is lepődtem-,olyat nem találtam 1680X1050-ben ami kifogott volna rajta.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #16732 üzenetére
Q9550 es?! Nem rossz processzor az... bőven elég még napjaink játékaihoz is nagyon durva grafikához...
(persze utóbbiban főleg a kártya a mérvadó)
Én szerintem azért nem lesz még miért szégyenkeznünk az új dmarkban sem, 5850/5870(5830) videó kártyákkal.
Jövőre úgy is megnyerem az 5 öst, és veszek egy i7 est...
Nagyon csábítanak már az i7 es processzorok főleg hogy kakikért dobálják őket 65 ezer egy 950 es, mikor egy pár hónapja q9650 est akarták 80é fosztogatni... -
gainwardgs
veterán
Hali.
Erről vmi vélemény : [link]
4870-t váltana -
Dj Dekko!
őstag
Nekem is szintén ennyi a pont, 3.2Ghz Q6600 ossal.
Kíváncsi vagyok Kedden mennyi pontot fogok kapni a 3Dmark11 ben!
Szerintem nem túl sokat.
Kedden jelenik meg az új számítógép tesztelő program. Win/D11 es támogatással.
3DMark11 név alatt.
Ne hogy már a gtx 580 ra ne legyengyilkos program, gondolom én...
-
Robi BALBOA
őstag
-
-
Giot
addikt
válasz
laca000 #16714 üzenetére
laca000
A kérdésed következő volt: "13740 pontot kapott a kártya alap beállításokon a 3dmark Vantage-ban,ez egy jó pontszám win7 64bit alatt?
Komolyan kérdem,nem tudom."
Ne érts félre nem vagányságból írtam a pontszámokat, tesztelgettem, hanem ,hogy legyen összehasonlítási alapod. A kártyám kiismerésén rég túl vagyok, mivel megvan több mint féléve. -
Cybertrone
veterán
válasz
kucseranor #16722 üzenetére
Azért még próbáld meg a 2*8-as felállást de ez számomra egyértelmű ramhiba...
Más is használta az msi-nek ezt a kariját sima 6+8-ba és nem volt neki gond...! -
Laraxior
titán
válasz
kucseranor #16722 üzenetére
nem ártana bedugni mind a két 8 pines csatit...
-
Alister71
nagyúr
válasz
kucseranor #16718 üzenetére
Nekem az 5670 csinált hasonlókat, 2 napig szívtam vele, majd visszavittem a boltba ahol vettem és kicserélték. A másik tökéletes.
Az is néha még win alatt is elfeketedett. Játék alatt barna szerű kép jött be tele csíkkal, majd fekete háttér és csak resettel állt helyre. -
kucseranor
tag
válasz
Cybertrone #16719 üzenetére
Az gáz mert ma vettem : ) Nyilván semmi köze hozzá a tápcsatiknak , de az nem lehet gond hogy nem kap 2x8-ast?
-
Cybertrone
veterán
válasz
kucseranor #16718 üzenetére
Gariztatás!
-
kucseranor
tag
Hali!
Van egy kis problémám az MSI 5870 Lightning-al! 1 db 8-as és 1 6-os táppal használom és nincs is gond vele 2D- ben,...De. ha elindítok akármilyen játékot(Cod, Nfs akármi) szétesik a kép, becsíkoz hihetetlen idegesítő, sőt ezután még kint az asztal is. Új a biost és próbáltam a 10.10 es és 10.11-es Catalysstel is. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
TTomax #16712 üzenetére
Én GTX 295 öt használtam ez előtt... és volt ahol csúnyán pofára estem, hogy ekkora kártya 2 gpu, ennyi sávszélesség... és sehol semmi erő?!
GTA 4 szó szerint játszhatatlan volt... persze a játék hibája is lehetett...
de sokkal élvezhetőbb egy 5850 esen az a játék is...
GTX 470 - 480 ast láttam már üzem közben, gtx 470 teljesen úgy teljesít mint egy átlagos 5850 (NEM OC!) ... GTX 480 viszont azért már kitesz magáért...ott igazán vannak különbségek...
Viszont amit ki nem állok hogy jó nforcos kolegák... beírják ők gtx 285 assal full hd ban.. játszanak crysis nevezetű játékkal... 4x éllel.. 16x AF el...
De most őszintén valaki kipörgette már ilyen beállításon?! Vagy nem ugyan arról a programról beszélünk?!
GTX 480 assal 22 fps csináltam, és még élsimítás se kell hozzá, (Q9650 3.6GHz) Mondja már el nekem valaki gtx 280 as mennyivel gyengébb?!
Fura... Szerintem az 5850 es simán 25-35% erősebb mint a hd 5850 es... -
laca000
őstag
válasz
Dj Dekko! #16711 üzenetére
Hát nem is gondoltam miután egy zsák pénzt kiadtam az 5870-ért,hogy akár ha mínusz tíz pontot is adna a 3dmark vantage akkor elsírnám magam.
Nem az alapján döntöm el amit szeretnék mit írogat ki egy tesztprogram,hanem,hogy milyen szinten képes a kártya megbírkózni a játékokkal és azt is tudom,hogy sokan csak verik rá magukat,hogy ezt meg azt a pontszámot írta ki stb stb...
Mindez nem érdekel.
Egyszer majd felnőnek talán.
Most próbáltam ki 64 bit és directx10 alatt a crysis-t 1680X1050-ben-mert csak ennyit tud a monitorom- mindent "nagyon magas" beállításokra tolva és totálisan meg vagyok elégedve,nem akad,nem röcög,a játék folyamatos,a látványról nem is beszélve.
Az új COD ugyanez,az NFS szintén bla-bla.
Ha mínusz 50 pontot adott volna a 3dmark akkor is ez lenne,fullon menne minden.
Szóval innentől kezdve az sem érdekel ha azok a bizonyos kisebbségi gyerekek potyognának az égből! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
laca000 #16701 üzenetére
Érdemes a kártyák nem a 3Dmark06 / Vantage alatt nyújtott teljesítményéről megítélni.
Nem az a mérvadó.... Nem kell túl nagy processzor ezek a kártyák kihajtásához.
Felbontás igen sokat számít.
4890 - 5850/70. Ég és föld kb...
Én tudom mire képes nagyjából a 4870/4890 hiszen a bátyámnak is olyan kártyája van, nekem is 4870 volt előtte.
Forma 1 ben szegény kullog 1280x1024 ben fullon 25-30 fps el... míg nekem full hd ban az 5850 OC 45-55 fps...
Ne egy 3dmark alatt teszteljük le ezeket a kártyákat, nem arra valók... az csak vagizásra való hogy pffu öcsi... nekem ennyivel többet kap....
Vagyi egy példát mondok. i7 + gtx 285 (OC) rommá verné a Q6600 osomat meg a hd 5850 est...
De játékban! Csak tanulna a gtx 285! -
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #16707 üzenetére
Hát igen ég és föld nem véletlen sokan át térnek ezekre.Mivel ha valaki tuningol vagy hűvösebben akarja tartani a gépét akkor megéri a csere.Állítólag a szilvalekvár még jobb az MX-2 pasztánál viccet félretéve
A körömlak lemosó még jobb mint az alkoholos spré igaz seb benzinnel nem próbáltam,csak muter körömlak lemosóját.Ha azzal takarítom gyorsan felszedi a makacs rászáradt pasztákat is,és ha beszippantom még jókedvem is lesz tőle(csak felne áljak)
Csak be ne kábuljon tőle az ember mert ennél jobban csak az lehet a ciki ha fordítva teszi vissza a hűtést.Mondjuk szoktam várni pár órát nehogy még a gőz megmaradjon a kártyán mert ha rákapcsolom a FurMark extreme beállításait még a végén begyulladna
-
laca000
őstag
Nekem extreme beállítások mellett 10781 lett a vége,a proci csak 8596-ot kapott,de én ezt nem értem,ennyire gáz a proci?
a 3DMARK SCORE-nál viszont ott figyel egy nulla!
Mi ez?
De ez is hülyeség,hát az 5870 sokkal erősebb mint az5850!
Mondjuk így is kiszolgál bőven,nincs ami jelen beállítások mellet-1680- megizzasztaná a gépem,minden simán röcc nélkül megy.
A számok pedig csak számok maradnak egészen addig amíg be nem szaggat valamilyen játék full beállítások mellett.
Ha lesz keretem veszek egy brutál állat processzort,hogy ki tudja szolgálni jobban a videókártyát.
Ebben csak az a csavar,hogy ahhoz már monitor is kell majd viszont ilyen Tesco gazdaságos 40.000 ft-os 24 colost nem fogok venni.
Szóval ez így tökéletesen megfelel mert mint említettem semmilyen játék nem akasztja be a gépem.
Mindent maximális beállításokon játszok akadás nélkül,mondjuk arra a HD 4890 is elég volt és elég is maradt volna. -
Sz.Miki
őstag
válasz
kasa85 #16697 üzenetére
Köszönöm a tippeket
Amúgy szedtem már le hűtőt kártyáról, és tudom milyen olcsó silány minőségű pasztákat használnak, kb 1 hónap után beköt..... én nem háztartási sebbenzinnel szoktam leszedni a pasztát, sokkal jobban oldja, körömlakklemosót még nem is próbáltamAmikor a laptopom prociját újrapasztáztam ég és föld, pedig az egy DELL , ott is beton kemény volt a paszta, mióta megkentem mx2-vel a hűtő sokkal később indul el, sőtt, nem is pörög soha 100-on mint régen.
-
laca000
őstag
A méréssel csupán az volt a cél,hogy megnézzem hány ponttal produkál többet az 5870-essel a rendszer.
Viszont továbbra sem tudom mi az a "switch card" és miért kell bedugva lennie az alaplapba ha benne van az 5870-es???
Azt hittem csak akkor kell használnom ezt a switch card-ot ha az integrált videókarit használom és nincs benne másik.
Mondjuk ahogy írom továbbra sem vagyok biztos a dolgomban... -
laca000
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged