- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #19994 üzenetére
shift1/hift2 utóbbi a régi kártyán egyáltalán nem volt játszható
Avatar, ez már régebb óta megvan, de lagolt a régi kártyán, természetesen, most mindent fulra lehet tolni és DIRT2 több játékra még nem jutott időm, meg csak régebbiek vannak, mert régi kártyához nem volt értelme a mostani újakat megvenni, de majd most -
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #19997 üzenetére
mester neked sem jött be az új 11.4 -es driver?
VGA hamarabb behal ha tuningolom :S -
Zoo123
senior tag
válasz
Motion_Blur #19997 üzenetére
Bizony, így van, ma már kell az a négy mag, főleg ha i7
Ha az új 7000-es széria legerősebb 1 chippes tagja legalább 2x olyan erős lesz mint a mostani 5850-em akkor cserélem. Mit gondolsz, van rá esély?
Ha nem lesz legalább 80%-al gyorsabb, vagy igen de 90 ezernél drágább lesz akkor meg 5850 CF lesz és pont.Addigis ha nagyon kell az erő akkor felhúzom 950/1200-ra GPU/mem úgy is nyerek olyan 20%-ot.
-
Zoo123
senior tag
válasz
MZsoltee #19994 üzenetére
Az F1 2010 pont az a játék aminek nagyon kell a 4 mag, TDU 2 a másik.
Ha nem saját szememmel látom, nem hiszem el: E6750@3400 MHz-ről váltottam i7 930-ra és a fenti 2 játékban megduplázódtak az fps értékek:
F1 2010 30-40fps ---> 55-70,
TDU2 30-45fps --> 50-60!
És mindkettő játék ott gyorsult nagyon sokat ahol előtte lassú volt, nem mindegy hogy amikor verseny közben bennevagy az élbolyban és elered az eső akkor 28-30 fps-el előzgeted a versenyzőket, vagy fix 60 fps-el.
Azt hittem lefordulok a székről amikor megláttam, 4 magos processzort mindenkinek!Serf1:
Az 5870 Full HD-ban csak 15-20%-al lassabb mint egy 6970, úgyhogy szerintem jó vétel volt, hogy mennyire időtálló azt majd az idő eldönti, de szerintem még 1-2 évig használható kártya lesz.
-
Serf1
csendes tag
válasz
Zoo123 #19992 üzenetére
Ezt is figyeltem, hogy energiagazdálkodási mód lehet a baj, de mivel akkor felkapcsolja 3200-ra mikor indul a 3dmark utána meg nem látom, így nehéz megmondani.
Játékok alatt nem szokott lassú lenni, fene se tudja, mondjuk nem szoktam nézni a framet, mivel nem írja ki.Csak gondoltam megnézem az én gépem mit tud, aztán kicsit lehangoló volt ,hogy össze vissza irogat mindent és, kb egymás után futattam, a 3dmarkokat és úgy tért el egymástól, bár lehet éppan frissít vagy valamit csinál a gép.
Mondjuk ezt a videókarit se lehet kapni már.
Remélem időtálló és értékálló vétel volt, majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Amúgy ez a tuning lehetőség átlagosnak mondható, ha jól gondolom?!? -
Zoo123
senior tag
"mennyiszer lefuttatom a 3dmark11-et mindig más értéket mutat és most itt nem egy-két eltérésre gondolok, hanem nagy különbségekre ,akár 600 is lehet..2400-3000 között ingadozott, változtatás nélkűl."
Bekapcsolt CPU energiagazdálkodás esetleg nem okozhat ilyet?
Játéktesztek megismételhető teszt, pl: játék beépített benchmarkja alatt is ingadozik az ÁTLAG fps-ed vagy csak 3DMark alatt?Ha a probléma csak 3DMark alatt jelentkezik akkor tojni rá!
-
kisza25
félisten
pedig bizony ezek bolti árak voltak az elmúlt héten
én 32eFt-ért vettem a Sapphire Xtreme HD5850-et IPON 2év gar...már elfogyott nekik ami nem is csoda, 24óra sem kellett, az 5830 25eFt-ért majd egy hétig húzta
, de már az sincs
na megyek is játszom tovább, épp csak benéztem ide
Alpachino: azért az a szempron@2mag még Phenom II X2-se nem , hogy Phenom II x4 -
MZsoltee
veterán
Azért lehet különbség, mert sztem közben más programok is futottak a háttérben, és ezek is használnak processzoridőt, meg memóriát, meg olvasnak a merevlemezről.
Alpachino: Azért a 4mag az 4mag meg a plusz L3 cache. Az 5850-és az 5830 ár teljesítményben ugyan azt tudta most. Amivel tényleg spórolhattam volna az még az alaplap.
-
Serf1
csendes tag
válasz
kisza25 #19985 üzenetére
Ebben az esetben lehet igazad van, de úgy érzem, nem csináltam rossz vételt.
Egy kártya, egész halk, van benne tuning potenciál, bár nem használom ki ,csak megnéztem kb.-ra. Lehet jó áron van az 5830-as és az 5850-es, de én nem akarok kettőt beletenni a gépembe és gyári értékeken azért elmaradnak az 5870-eshez és azt hiszem, amit írtál árat, az nem bolti ár. Ellenben amit nem értek, amennyiszer lefuttatom a 3dmark11-et mindig más értéket mutat és most itt nem egy-két eltérésre gondolok, hanem nagy különbségekre ,akár 600 is lehet..2400-3000 között ingadozott, változtatás nélkűl.
Ez egy AMD rendszer 1.25V -on fut a proci és 3.2GHZ B50-es. Esetleg lehet az a gond, hogy kevés neki a feszültség és az miatt?(adtam neki most picit többet1.275) -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee #19987 üzenetére
Én másról beszélek...természetesen örüljünk mi tulajok ennek az akciónak, de nézzük a piac másik oldalát, aki most szeretne eladni pl. 5750,5770,GTS450....stb. vagy akár GTX460-at is....Ők biztosan nem örülnek, ennek az "akciónak"
De vannak olyanok is az aprókban, aki még ezen árakon is spórolna 20-ill.25K-s ajánlatokra vár az 5830, ill. 5850 esetében...
tehát teljesen felborult a VGA piac. persze így 5830 tulajként ezt csak úgy figyelő állásból szemlélem
Szerk.
De lehet ennél is olcsóbban
Mindenre 2év garral AM3 : Asrock N68, Sempron140@X2, 5830 1GB, 2x2GB kingston 1333MHz DDR3. TX2......
-
MZsoltee
veterán
válasz
Alpachino #19986 üzenetére
De ezt ne nézhetjük így. Örüljünk annak, hogy egy rövidke akció alatt mi nagyon olcsón jutottunk ilyen teljesítményű karikhoz és fogadjuk el, hogy ennek most vége. Aki ügyes volt és tudott hirtelen pénzt szerezni, az most jól járt 2 évig van vga-ja, ami garis és elindul vele minden játék.
Amúgy ennél a gépnél olcsóbban sztem senki nem tudott volna kihozni játékgépet:
Gigabyte GA-MA785G-UD3H 16k
X2 5000 Dual-core @ FX-5000 Quad-Core @ 3,146Ghz @ Vid 1,35V 12k
AC Freezer pro 64 5k (ezt mondjuk megbántam, narancs ekl-t kellett volna vennem 3,5kért)
Sapphire 5850 Xtreme 1GB Gddr5 32k
2*2GB Kingmax DDR2 1066mhz 12k -
Serf1
csendes tag
Hi.
Esetleg hátha érdekel valakit.
Vettem egy ilyen kártyát[link], kicsit tuningoltam is alap feszültséggel 915 volt a GPU a nem sokkal menne többet, mert 925nél már újraindúl. A memória 1250-et ment viszont 1275nél már visszateszi alapra. A hőmérséklet 56 körűl van, ha terhelem akkor se ment 70 fölé. Hangja nem sok van.
3 év garival vettem 47.5K-ért újjonnan.Üdv.
-
kutga
félisten
válasz
MZsoltee #19980 üzenetére
Tuningolni nem akarok, viszont múlt héten még sikerült rendelnem a jóárasított Sapphire-ból.
Örülök hogy azt mondod hogy halk, egy MSI GTS450 Cyclone volt az elődje ami szintén nagyon halkan működött.
6-pines PCI Express tápcsati elosztót adnak hozzá? Úgy tudom 2 db 6 pines kell hozzá.
-
MZsoltee
veterán
A 6850-es nyákjára épül, rövidebb, valamivel komolyabb a tápellátása, és kevesebbet fogyaszt, és a hűtőjét is a 6850től örökölte, nagyon halk.
Annyi "gond" van vele, hogy jelenleg nincs hozzá olyan tuningprogram, amivel feszültséget lehetne emelni, meg kell várni majd az újabb Trixxet.Szóval én elégedett vagyok vele!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A Sapphire 5850 Xtreme hol van teljesítményben egy nVidia GTX460-hoz képest?
FullHD játékra keresek videókártyát az adatlapnál lévő konfigba.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alpachino #19971 üzenetére
Ez nem is kérdés, csúnya is lenne ha nem gyorsulna egy 4 magossal, egy 2 magosított Sempronhoz képest.
Most nézegettem a multit, egy 32-es szerveren. 50-70 fps környéke van, az általam használt beállításokban. (multiban használt grafikai beállítás), de a gpu használat itt nem nagyon érte el a 90%-ot. leginkább 70-80% körül járt. Pedig szerintem a 8400-es az egyik legerősebb 2 magos, de ide biztos, hogy kell egy 3.0GHz körüli 4 magos.
A játszhatóság szintjét egyszer sem veszélyeztette, 30 fps-ről szó sincs sehol.
-
Alpachino
veterán
válasz
Alister71 #19968 üzenetére
Na csináltam egy kis méricskélést
Megnéztem ezt az ominózus BC2-t, X4@3.6GHz 5750 1GB 1920-ban majdnem annyi FPS-t hozott átlagban, mint az X2@3.6GHz 5830, 1920-ban
Voltak olyan helyzetek, ahol ezzel a kombóval 30FPS alá csökkent a sebesség.
Utána procicsere : 5830 X4@3.6GHz bő 10 FPS-t ugrott a sebesség, ugyanazon full. 1920-as beállításokkal....tehát ennyit arról, hogy mennyire fontos, vagy nem, a négy mag egyes játékoknak.....
Természetesen mind két esetben a játszhatóság határán belül maradt a játék, csak a négy mag jótékony hatásáról szerettem volna meggyőződni.
-
kisza25
félisten
-
Alister71
nagyúr
-
madgie
titán
válasz
DroiDMester #19954 üzenetére
Jól látom, hogy single player-rel nézitek mindketten? Mert multiban sokkal éhesebb a BC2, 32 játékos helyzetét, füstgránátozását, rombolását, járművezetését ekkora pályákon számolgatni nagyobb proci-kakaó kell, mint single-ben a script-ekkel szórakozni (jó, rombolás itt is van).
-
jilian
addikt
Érdeklődnék, hogy 5850 húzásánál az értékeknek milyen arányt kell mutatniuk?
ugye 725/1000 az alap, ha + 100-at adok a magnak akkor a memónak mennyit kell?
vagy maradhat 825/1000 is? -
Pr3no
tag
Hello!
Jovoheten vennek egy Sapphire 5830-at, 1-2 helyen meg lattam is, de ha elfogyna addigra, akkor lesz meg belole, vagy mar leallitottak a gyartast?
Vagy ha lesz, akkor lenyegesen dragabb lesz? -
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Multiban is nézted?? Sztem ott kell nagyon a 4magos cpu...
-
Motion_Blur
félisten
Értem, eddig nálam csak az időt és a GPU hőmérsékletet jelezte. Lilával
Köszi srácok
-
jozsef m.
tag
válasz
Motion_Blur #19956 üzenetére
-
válasz
-
kisza25
félisten
válasz
én is pont ezen gondolkoztam
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Mi ez a monitorozó progi a jobb felső sarokban?
-
azoli09
tag
válasz
Alister71 #19952 üzenetére
Helló
Köszönöm neked és mindenkinek a segitséget!
De viszont a proci se megy csak 30-50 %át mentem most haverhoz, annak egy amd 955 procija van, ott minden simán ment igaz neki meg 1280x felbontás van ,bedöglött a moncsija
ha vennék most egy 1900xxx monitort, akkor jobb lenne a buli? mert aszt hiszem először aszt kellene cserélni , amúgy ráadásul xp tolom dx9-be ,jobb lenne dx11 legalább az is fogná
-
-
válasz
Interceptor #19951 üzenetére
A mostani játék felhozatal a 4-nél több magból nem profitál, szóval egyelőre még nem mutatkozik olyan trend, hogy ennél több mag indokolt lenne, természetesen nem tudni, hogy mit hoz a jövő ezen a téren. De mivel a játékfejlesztők az elérhető hardwarekre programoznak, és a cpu-k esetében egy szint eléréséig növekedni fog a magok száma (pl Bulldozer 8 mag/modul), így idővel azért sejthető, hogy nem lesz hátrány, ha egy 6-8 magos jószág lapul az ember masinájában
-
válasz
Alister71 #19948 üzenetére
BFBC2 esetében nem is a GPU kihasználtságában fog megmutatkozni a 2 mag gyengesége, hanem, hogy a játék fizikájának számításában jóval gyengébben muzsikál a 2 mag a 4 maghoz viszonyítva, de ez már jó párszor ki lett tárgyalva a PH-n
(#19950) Lord Vader:
Ezt értem, attól még arra reflektáltam, hogy BFBC2 alá ilyen kaliberű kártyák esetén nem csak nagyobb felbontású monitor, hanem egy 4 magos CPU is dukál
(#19951) Interceptor:
mai vásárláskor, ha szempont a játék, akkor biza nem
-
troland26
őstag
Egyébként van valakinek 5830 xtreme karija ? Érdekelne , hogy milyen a vga .
HSM : köszi
-
Wukiwo
senior tag
valaki multizik cod4-el?
-
azoli09
tag
Helló
Lenne egy kis gondom,a Battlefield Bad Company2-vel ,mégpedig az hogy nem megy valami fényesen ,a gpu 30% megy, minden maxon 1400-900 a procim 4.0 megy ,(E8400) a vga (5870) a driver 11.4 ,ez most a driver miatt van ? vagy más a gond ,akinek esetleg van tapasztalata az írjon -
troland26
őstag
Eladtam az 5850-em , de elgondolkodtat , hogy veszek egy 5830-at 25k-ért kiskergarival szerintem kifejezetten jó vétel olcsóbb mint az 5770-en , de erősebb
mi az a LE a mag jelölés után : Cypress Le
-
válasz
sakal83 #19934 üzenetére
Akkor se borulok ki, ha 5830 lesz belőle, csak legyen. Meg adjon szlát a cég, a cégem nevére. Úgy látom a pixmaniánál ez nem oly egyszerű. Keresek lehet másikat, v izgulok, h hétfőig még legyen vhol ilyen... Ha meg lemaradok róla, akkor nézegetem a Kislányom, nyugtatónak...
-
kisza25
félisten
válasz
Bandit21 #19928 üzenetére
na igen kb 2het röppent fel a hír rosszabb hírű boltokban rá 1-2 nappal már volt, jobb boltokban meg egy hete vannak, de amiről én tudok ott már elfogyott, de páran bevásároltak és aprón árulják jó áron
gratula a csöppséghez
400W bőven elég nekem is az van az egész gép játék alatt 180-190W-ot kajál(konfig adatlap)
kicsit megrántod a procit és legalább fullHD-vel terheld a kártyát és nem lesz gond,
nekem az i3 530 alapon megy mellette (2,93Ghz) és játékok alatt 60-70%-on van csak terhelve, de ehhez fullHD amit lehet bekapcsolnimég így is vsync-et benyomom mindenütt,
igaz eddig csak avatart és shift2-nyomtam a karival, nekem is pár napja van meg a jó árasítottból -
még annyi érdekelne h egy c2d 8200 meg 2 gb ram még ki tudja hajtani a kártyát v így esetkeg cpu limites lesz a dolog? milyen táp kell ehhez? konfigom meg van adva a reggemnél, most 400 as tápom van... elviszi a 9600 gt után ezt is a gép??
-
bírlak Titeket finoman hülyének néztek, ok rendben. VISZONT!
Van egy másfél éves fiam, és egy 2 hetes, 2 napos lányom... Szerintetek az elmúlt hónapban mennyit ültem a gép előtt?
Volt időm ilyenre? csak gondoljatok bele, meló, terhes feleség, (majd újszülött 2 hete) meg 1 örökmozgó gyerek... most pl fél kézzel gépelek mert a balban alszik a baba...szóval kösz, értem, ez nem vmi LE verzió hanen söprés, akkor lesz egy 5850-em!
-
-
Üdv, elvileg most a 5750-ek kerülnek 25 körül, az 5770-ek pedig 30-ba. Ehhez képest nem értem teljesen, hogy pár helyen (pixmania pcland stb) lehet kapni sapphire 5830-at 25-ért. Máshol 40+ ba kerül. Ez hogy lehet? Elvileg jóval gyorsabb mint az 5770. Hogy lehet olcsóbb? A nem sapphire 5830-ak 35-45-be kerülnek. Nem értem. Vkinek van ilyen kártyája? Nem vmi LE kiadás?
-
Sandrew
őstag
válasz
DIESELPOWER #19906 üzenetére
GTA4 is tök jól megy rajta
Összes mai játék megy képjavítók nélkül medium-high beállításon normálisan. Black Ops maxon
-
kisza25
félisten
válasz
Wukiwo #19921 üzenetére
ez olyan dolog, hogy nekem HD5850 775Mhz a max amin stabil alapfeszel, van akinek meg 900Mhz, lutri, a kártya alap teljesítményével kell, számolni, szerintem ezeknél a kártyáknál az is elég mindenre
azoli09: mivel a kártya megvan most már nincs más dolgod, ha tuningolni akarsz mint kipróbálni mit bír, ha nem muszáj én nem emelnék feszt, de ez a te döntésed -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
azoli09 #19916 üzenetére
Ciao
Az enyém valami olyan verzió, ami egyrészt gyárilag 868MHz-en fut, másrészt adtak hozzá túlfeszelő gyári programot, ez 1.35V-ig engedi fel a gpu-t. Fórumokon is kb az a megállapítás, hogy ennyit szabad neki adni maximum.
Nem akarom megölni, egyelőre ez még nem az az árkategória, amit mindegy, hogy megsütök-e, úgyhogy 1.35V-os eredményekkel nem tudok szolgálni. Az biztos, hogy egy teszt kedvéig magabiztosan belőttem 1.35V-on 1GHz-re, azzal a lendülettel fagyott is.
Tuningot nehéz megjósolni, 900Mhz környékén nagy valószínűséggel elmegy, ez a konkrét példány 915-öt tud alapfeszültségen, de vannak, amik mennek 950 körül.
A vége 868/1200-ról 915/1260.. (ugye itt négyszerezed a ram frekvenciát a tényleges órajelhez) -
azoli09
tag
Helló
Az 5870-hez melyik drivert rakjam fel a legújabbat ? vagy esetleg van régebbi amivel jobban ment ,mert ezek már nem ehez a szériához lettek ki adva ,egyébként gtx460 váltottam erre ,5 honapig volt nvidiás , és szerintem jobb az ati nem kicsit -
Mittu88
senior tag
elég az 5830-as is, elég jó tuningpotenciálja van, esetleg ezt a tesztet olvasd el, ha a mai ár tudatában írná a szerző, az egekig magasztalná. Az 5850 és 5830 ár/érték arányban egyformán bestbuy most
xtreme és gamer között a hűtés más (de hatásfoka nagyjából ugyanaz), a gamerhez meg még adnak asszem CoD MW kódot. Gyakorlatilag tökmind1, hogy gamert vagy xtremet veszel.
-
zimek
csendes tag
Sziasztok!
Frissen vásárolt Corei3 2100as procimhoz szerettem volna hd5850 extreme változatot venni, de ugy néz ki, már nincs. (esetleg van valahol?)
Az 5830as mennyivel gyengébb? Kb 10 e-rel olcsóbb, megéri ezt a különbséget?
A prociban lévő videokari is majdnem elég (Fifa11, heroes5), de szeretnék valami időtálló darabot, illetve az 1280-as felbontás helyett valami fullhd-hez közelibbet.
Mi a különbség az 5850es extreme és a gamer változat között? Van más változat is (5850)? Minden segítséget, javaslatot szívesen fogadok! Köszi -
warchef
tag
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet azt beállítani, hogy a vga besegítsen a videókonvertálásba? Egy 5850-em van -
jagada
addikt
A Trixx-nél be lehet állítani, hogy egy előzetesen beállított tuning profillal induljon a progi? Mindíg visszaáll alapra.
-
MZsoltee
veterán
Amit igazán akartam ezt meg elfelejtettem leírni...
Az új Trixxről amivel lehet feszt állítani lehet már valamit tudni? Mikor jelenik meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Nvidia T1000
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- Hétvégi akció!!!Hibátlan,garanciás Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB/ beszámolok
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest