Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Glottis #16557 üzenetére

Hát nem tudom... Én eddig a túl gyakori cserélgetéssel csak szívtam... (Mármint főleg anyagilag, nem keveset) Mikor a 3870 helyett kis ráfizetéssel vettem egy refi 4850-et. Olyan 10K ráfizetés volt,+6K volt a hűtés rá muszájból, aztán úgy se lett az igazi, eladtam, vettem egy GW GS-t, az jó volt, de kevés volt az 512 ram, elcseréltem gigásra, de azt meg visszafogta a DDR3 memória, abból lett egy GTX260, az se vált be (fos bughalmaz driver) majd egy 4890. Gondolom, nem kell ecsetelni, hogy így bő 2 havonta váltogatva mennyibe fájt ez a kis móka... :( Kedves barátom, akinek én raktam össze gépét (C2D, P35, 2GB ram, 3870) épp a napokban keresett meg, hogy lehet venne már valami erősebbet.... És ha jobban belegondolok, én is simán ellettem volna azzal a karival legalább a GTX260-4890-emig, de még talán az 5850-ig is.... Anyagilag rengeteg maradt volna a zsebemben, minimális lemondás mellett. A 4890 nagyon megérte, 60K-ért vettem, egy év múlva is 40K-t kaptam érte. Az 5850-em 57K volt, bő fél éve, 1 hónaposan, a jelenlegi felhozatalt és árakat elnézve nem hiszem, hogy fél éven belül 50K alá esne az ára.... :N
    Arról nem beszélve, hogy cserénél nagyon résen kell lenni, mert nagyon könnyen megszívhatja az ember, ha kifog egy betegesebb vagy zajos vagy melegedős konstrukciót.... Sajnos a neten olvasható tesztek sem garanciák semmire. Nekem az rengeteget ér az 5850-emben, hogy teljesen kifogástalanul működik, és semmilyen kompromisszumra nem kényszerít rá. (Hang, hűtés, energiatakarékosság, melegedés terén) Jelenleg a teljesítménye is bőven elegendő az igényeimhez... (1680*1050 max grafika, minimális AA-val)
    De szerintem ez nem fog jelentősen változni, a játékkiadóknak sem érdekük olyan játékot kiadni, ami felső középkategóriás karikon ne futna frankón közel maxon.... Majd ha eljön a 28nm-es karik ideje, akkor lesz értelme elgondolkozni a váltáson.

U.I: Az nekem nem működés, ha a kari dönti el, milyen játékban, meddig hajlandó működni.... :N Engem ez a fajta hiba tud a legjobban felidegesíteni....

Új hozzászólás Aktív témák