- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
van köztetek olyan, aki 768Mb-os GTX460-ról váltott 5850-re? (vagy fordítva
)
érdekelnének a tapasztalatok, illetve az, hogy mekkora különbség van a két kártya között (nem teszt, hanem echte tapasztalat első kézből)?
22" 1680X1050-ben tolom...
előre is kösz
-
miresz
veterán
válasz
Cybertrone #15496 üzenetére
Tuti hogy 5830 lesz,mert a közeljövőben nem lesz több lóvé,mint ahogy írtam is.Csak itt a NAGY kérdés hogy melyik?
-
Cybertrone
veterán
válasz
miresz #15495 üzenetére
Biztos hangosabb lessz nagyobb power nagyobb hűtő, de én azt javaslom neked hogy még gyüjtögessél, és addig huzd ki míg össze nem jön egy 5850-re a lóvé, jön a 6-os széria menni fognak az árak lefelé, és akkor jobban jársz egy 5850-el mert az 5830, khmmm enyhén szolva is szarul sikerült!
-
miresz
veterán
Sziasztok! 5770-ről szeretnék cserélni 5830-ra.Sajnos csak erre van cash.A kérdés a következő: Melyik gyártót javasoljátok? Nekem ami így elsőre szimpatikus volt az az Asus+ a Gigabyt.De ezek közül is az Asus DirectCu-s hoz húz a szívem,de azon csak 1 dvi van,a Gigán meg 2.Tehát full tanácstalan vagyok.A másik,főbb szempont pedig hogy halk legyen.A mostani 5770-nek még sosem hallottam a hangját,valami hasonló halk faxa lenne.Ha valakinek van tapasztalata 5830-al,akkor legyen szíves ossza meg velem.Minden tanácsot szívesen veszek.Előre is köszi!
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #15493 üzenetére
Nyomtam, mint sok ember én is beszereztem mind az alapjátékot mind a 2 kieget a STEAM-ről mikor 4k-ért hozzá lehetett jutni... Mondjuk egy ideje nem mentem fel online, csak a gépet gyötröm Skirmishben
10.9-el még várunk, őszintén szolva még a 10.6-nál tartok, valahogy nem érzem hogy ezen a szérián már érdembeli gyorsulást tudna produkállni a driver, meg félek attol hogy esetleg problémák lesznek vele, bár ez a legvalószinütlenebb, azért mostanában kezdik magukat összekaparni a driverírók a piros oldalon (naggyon helyes ideje volt). De már elgondolkoztam hogy felfrissítem a drivert, sőt lehet holnap meg is ejtem, hátha gyorsulgat valamit a cucc(bár nem mintha lassu lenne) ahogy olvastam a riddickben, meg még pár olyan gamben gyorsul amivel mostanában nem nagyon gamelek, persze ettől még ez az uj, és lehet lemeradok valami egetverő ujdonságról
Persze itt is vannak hiányosságok, most olvastam hogy a 4870x2, és a 4850x2-höz már jött is a 10.9b hotfix, mert a whql-el nem ment a 2. gpu, de mentségükre legyen mondva hogy lehet más megvárta volna a következő drivert, ezek meg 1 nap alatt javították
(mondjuk igen lesz*ptam volna magam ha 2 magos a vga-m és nem megy az egyik mag sehol sem)
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15492 üzenetére
Valahogy éreztem....persze elég sokan szeretik, de valahogy biztos voltam benne, hogy mondani fogod
Online-t nyomod?
Catalyst 10.9cel milyenek a tapasztalatok?
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15485 üzenetére
Tudtam, hogy mondod a C&C-tXD ezért mondtam azt, amit
Company of Heroes zseniális
-
Cybertrone
veterán
válasz
Razermazer #15487 üzenetére
Elég hát!
-
Ha még nem lett volna.
-
HSM
félisten
válasz
Razermazer #15487 üzenetére
Bőven elég.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a táp elegendő teljesítményű lenne egy 5850 mellé.[link] A gépben egy vinyó van ami laptop vinyó, és egy i3-as proci tehát nem egy zabagépek. Köszönöm
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15483 üzenetére
Pedig azt a játékot vétek DX11 Very High alatt tolni...
Olyan szép a látványterv néhány helyen, hogy beszarás.
Engem nem érdekelt, hogy néha akár 15-20FPS-re is beesett, de az állam néha koppant egyet a padlón, hogy hú, waze, ez de faszán nézett ki, ezt becsülettel megcsinálták.
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #15484 üzenetére
Ahhoz tudnom kéne hogy mik a zsánereid, én mindenevő vagyok, csak meguntam a sötétben a bőklászást, és volt egy rész ahol mindíg kinyirtak...
De általában a kedvencek a stratkók, (company of heroes sorozat, c&c3:tiberium, red alert 3 bár az gyenge lett szerintem stb stb stb)
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15483 üzenetére
Nekem nagyon bejött...de biztosan tudnál olyan játékot mondani, ami neked tetszik, nekem nem
-
Cybertrone
veterán
Ízlések és pofonok, mikor filmezünk nekem sem kell hogy süvöltsön 25%pont fasza azmeg hogy hogy viselkedik game alatt mint irtam hidegen hagy ha melege van pörögjön ha nem akkor ne
Fura de a metrot még nem jáccottam ki miota megvan a kártya anno 280-al toltam de nemtoltam elájulva tőle pedig médiumom szépen ment a ficsőrők nélkül!
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15480 üzenetére
Hát nem tudom, nekem olyan 38-40%-on pont nem zavaró még a hangja egyáltalán, és így bőven 75 fok alatt marad bármilyen játékban alapon, de inkább 68-72 fok. Tuningolni még egyedül a Metro2033-hoz kellett. Ott meg elviseltem, hogy picit hangosabb, de oda kellett a kraft.
-
Daniford
tag
Ááá ott van. Az 5970-en van olyan burkolat mint az enyémen
-
mclaren-d
aktív tag
Sziasztok egy kérdés, ma éppen egykis Rfactor közben bumm le fagytam,kilépek mondom jó mind1 biztos valami Rfactor probléma... Nézni akartam egy videót,és úhh csíkoz a kép
a Metro 2033 felejtős egyből lefagyott, Restart és most minden jó,szerintetek ez mi volt?kezdjem el keresni a garipapírt? -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15475 üzenetére
Nekem 5850-em van, de épp eleget tudok ezekről a karikról, hogy lássam, kb mi a pálya az 5970-nél....
A hűtésről itt találsz infót, épp eleget: [link]
Oké, nekem a full venti felejtős, sajnos nem vagyok se hallássérült, se kőkemény mazohista....
De azért a 45-50%-os ventivel is éppoly hamar meleg lesz télen...
-
Cybertrone
veterán
Tehát neked most 5850-ed van vagy 5970-ed?
az 5970-nek nemtudom milyen a hütője, bár egyszer meglesném az a szép téglát, de ha forog annyit mint amit a mostani komoly gond nem lehet, azzal szárítok hajat, és ha hideg van egy furmark full ventivel, és fél óra mulva meleg van a szobába
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15472 üzenetére
Nekem is ez egyedi ventifordulattal volt.
A gyári beállítás 85 fok mellett kezdené emelgetni a ventit, ami nekem kicsit túl meleg... Ha megnézed, alapon 50%-on ment a venti, tuningolva 60%-on. Nekem ez már 24/7-re elfogadhatatlanul hangos, de tesztelni belefér. De hiába emelném feljebb, a VRM nem lenne hűvösebb (próbáltam), a magok meg így is vígan elvannak 81 fokon, ami abszolút vállalható. Viszont az alap értékekhez képest azért igencsak jóval melegebb. Jóval gyorsabb venti dacára +15 fok a VRM-nek alapfeszen azért nem semmi.... De ahogy látom neked 5870-ed van, amin azért egy jóval komolyabb hűtő és jóval komolyabb VRM is van.... Az 5970-en a dupla GPU-hoz képest nincs olyan komoly hűtés, mint az 5870-en, és a tápkör is csak az 5850-esével ér fel (3db 40A-es digit motyó)... [link][link]
-
Cybertrone
veterán
Nézd én megcsináltam afterburnerrel azt hogy magának szabályozza a ventifordulatot ugy ahogy emelkedik a hőmérséklet! Nem azt mondtam hogy max 50%-os ventivel kell tuningolni... Nekem ha 2-d-ben van, és nem csinál semmit 25% a venti, ahogy emelkedik a hőmérséklet pl 40 foknál már 40%, és így tovább, 70 foknál már 100%-on teker rajta a tornádó, ami ugyan nem halk (fülesben jáccom nem érdekel a hangja a vga-nak más ugy sem hallatszik ki viz van a procin, a házban lévő 3 12-es venti meg forog vagy 1200-on), de lazán 65fok alatt tartja...
Egyszer húztam meg az előbb említett ventibeállításokkal 975/1300 mhz-re és 20 percig furmarkoltam (aszondják ennyi kell) feszt sem emeltem, és láss csodát ugyan elérte a 70fokot de az a furmark kimonitorozás szerint egyes gamekben még a 65fokot sem éri el alapórajelen! Tehát nem olyan forró az, csak nem kell levenni a hűtőnek a fordulatszámát oszt annyi! Akit meg zavar a hang, hát arra most nemtudok mondani semmit
Daniford: Ez ugyan az a vga csak van rajta egy asus matrica, nekem giga van azon meg még szürke csíkok is, ne ilyedj meg valahogy a nevüket is kell adni a karihoz -
Daniford
tag
Lenne egy talán érdekes kérdésem.
Feltűnt,hogy az 5870-em külsőleg eltér az ITT látható kártyától. Ugyanis ez a venti felöli része nekem mintázott. Úgy néz ki mintha carbon minta lenne benne. És nem matrica mert érezni a felületen is a mintázatot. És igazából keresgettem de sehol nem találtam hasonlót sem.
Lőttem egy gyors fotót így jobban látszik! ÍME!! -
HSM
félisten
válasz
mandju #15464 üzenetére
Tedd fel az Afterburnert-t, a config file-ában írd át az unofficial overclocking opció értékét 0-ról 1-re, és onnantól kezdve, ha 1Mhz-et is tuningolsz a karin, máris fixen azon marad.
Így talán még 2D-s profilt is tudsz csinálni, bár nem emlékszem, meddig lehet így visszavenni az órajelet.
(#15467) mandju: Nekem mikor GTX260-am volt, akkor pont olyan driverek jöttek ki, amiben nem működött az energiatakarékosság... -
mandju
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15459 üzenetére
Én erre nem tenném a fejem a gyári hűtővel... Vízzel oké, hogy lazán megfutja a 900 feletti magórajelet 24/7, de a gyári hűtővel még alapon is forró a cucc.... Ráhúzol egy ~20%-os OC-t, ott vége lesz a cuccnak. Még a szutyok 5850-em is megérzi a 850/1200-as órajelet alapfeszen, alapon pedig full hűvös, így pedig már azért szenved a hűtő rendesen, és a hőfokok is az egekbe szállnak... [link].
Gondolj bele, mit művelne ugyanígy egy nagyobb GPU-val szerelt kari, ami már gyárilag is SOKKAL forróbb.... -
Zoo123
senior tag
válasz
mandju #15464 üzenetére
Ne szivasd magad, használj régebbi drivert, Nálam 10.5 hotfix-el bezárólag mind remekül működött.
Az újabb driverekkel, nem te vagy az egyetlen aki szív....De ha játék közben vissza-vissza veszegeti az órajelet arra megoldás ha AMD GPU Clock Tool-al, vagy MSI Afterburnerrel belövöd egy fix órajelre, akkor nem fogja a powerplay birizgálni.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
ismét visszatérek a problémámmal, amit sajna nem tudok megoldani. pedig annyira nem vagyok laikus...
ami gondom volt/van az atival...win7 64bit
beraktam az új kártyát, friss win install, de nem veszi vissza az órajeleket... powerplay nuku... 400/1000 megy a kártya 2d-ben, alsó lépcső nincs...
csak a rendszerpartíciót tudtam formázni, gondoltam ez lehet a hibaerre vettem egy velociraptort (úgyis valami viszonylag gyors rendszervinyót szerettem volna), win reinstall, látszólag minden ok, 157/300...mondom végre megoldódott!
addig amíg rá nem kötöttem hdmi-n tv-t...
azóta megint 400/1000 alsó lépcső nincs.. hiába húzom ki a hdmi kábelt, nem változik a helyzet...driver sweeper csökkentett módban driver reinstall, változás nincs...
mondjuk ez még nem is lenne akkora baj ebbe még bele is tudnék törődni...
DE az egyetlen játék amivel játszok a pes2010 ami tudottan nem túl gépigényes... játék közben össze vissza váltogatja szerencsétlen kártya az órajeleket 725/1000 és 400/1000 között terheléstől függően, aztán szaggat, mint az állat...
10.8 as drivert feltettem, mindenki másnál húzott karival nem megy a powerplay, láss csodát, nálam megy... hiába rántom meg a gpu órajelét, terheletlen állapotban visszaveszi az órajeleket 400/1000-re...
ami ugyebár a kedvenc játékomban nem túl nyerő...
szívesen veszek minden észrevételt, tanácsot, esetleg valami megoldást, hogy játék közben ne "ugráljanak" az órajelek...
-
cyberkind
félisten
válasz
Dj Dekko! #15462 üzenetére
Csodálkozom magam is, hogy ez a kártya sokkal jobb mint a 4870x2, és ezerszer hidegebb mint az x2, pedig sokkal jobb, és sokkal kevesebbet fogyaszt !
A cfx-re visszatérve, én inkább 5970+5870 cfx-et tartom előnyösebb-nek, mert én mindig úgy gondolkoztam, amióta vannak a 2 magos kártyák, hogy 1 db. 2 magos + 1 db. 1 magos kártya !
Az átlag felhasználó-t könnyű megtéveszteni, ezért is lett 5970 ! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #15461 üzenetére
Én sok ok miatt választanám inkább az 5870 CrossfireX et, mint az 5970 est...
2 külön nyákot sokkal könnyebben letudsz hűteni...eltudod passzolni a másikat a rendszerből és még mindig van vga-ád....
külön külön tuningban is jobban mennek.
Én úgy olvastam az AMDről hogy azért nem 5870X2 nek nevezte el az 5970 est...mert teljesítményben nem úgy dolgozik mint két darab gyári 5870 es videó kártya.
Azért aki már szerintem 5870 es videó kártyát akar venni... .csak tudja hogy X2 vagy sima... gondolom én
-
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #15459 üzenetére
Ha elég feszültséget adsz, a ramok-nak, és gpuk-nak, akkor simán tudja a 900/1250-et, vagy még többet !
-
cyberkind
félisten
válasz
Dj Dekko! #15456 üzenetére
Nem mondanám hogy gyengébb, ahol kijön a cfx ott valóban jobb az 5870 cfx, csak ár/teljesítményben kicsit húzós, és ha jól tudom nem azért lett 5970 mert gyengébb(amúgy nem az), hanem mert az átlagos vásárlók, nem tudták megjegyezni az x2 jelzőt, ami azt jelenti hogy 2 magos !
A másik, hogy spórolás céljából vissza vannak véve az órajelek !
Egy kis tuninggal az 5870-en órajelein, vagy még többön képes menni !!!
Így már elég közel van a cfx-hez, vagy talán meg is előzi, és olcsóbb is !!! -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15457 üzenetére
Nem lett volna egyszerűbb úgy, hogy 5850 órajelek fullos RV870-el, mint az 5870 esetében?
Mert sajnos a mag is "csak" 5850 órajeleken fut, ami majdnem 20%-os mínusz. Ezt sajnos sokkal nagyobb mínusz az 5870-hez képest, mint amekkora plussz az az alig több, mint 10% előny az 5850-hez képest.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #15455 üzenetére
Tévedsz... az 5970 es gyengébb mint az 5870 CrossFireX
Nem véletlen nem 5870 X2 a Neve!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #15454 üzenetére
De arra elég hogy ne 25fps-ed legyen hanem 35 ahol már folyamats a játék
De egyépként szerintem sem fog két 5870-et ütni teljesítményben még két 5850-et sem... Hisz azt mondták hogy az 5970 marad egyenlőre az egyeduralkodó míg jön a hd6-os kétmagos csoda, akkor miről beszélünk, két 5870 eleve azonos az 5970-el
Fogyasztani szerintem többet fog, mivel kifacsarják a magból az uccsó tartalékot is ami van benne, + még rágyurtak a tesszelláciora is tehát pár uj tranyó, de akkor sem lessz fermi képességű áramtemető, és kazán. -
Dj Dekko!
őstag
Ez már azért is érdekes lesz mert igazából nem hiszem hogy a 6870-es két 5870/50 es szintet meg fog ütni... és lehet az árán nevetve kitudsz építeni egy 5870/50 Cf rendszert.
Persze Skálázódás esetleg fogyasztás lesz a mérvadó nem a teljesítmény akkor szerintem az új sorozat nyerő lesz megint... +30-40% al lehet gyorsabb mint az 5870 es ami nem túl sok. -
Cybertrone
veterán
Kérdeztél egy olyat amit mindannyian szeretnénk tudni... Konkurencia nélkül mert ugye a fermi nem lessz neki konkurencia akár 150k-ről is indulhat, és akkor is lessz rá vevő!
Szerintem a reális ára olyan 120k lenne, az 5870-nek pedig 65-70k...
Ez a 120k lenne a kezdőára és pár honapon belül 100k-ért hozzávágnák az emberhez, de ez csak az én teóriám, ha kapzsik akarnak lenni AMD-ék akkor annyit kérnek amennyit nem szégyellnek, márpedig nem arról híres egyik fél sem hogy becsülik az usereket, és szem előtt tartják a dolgokat! -
torma1981
veterán
válasz
Robi BALBOA #15451 üzenetére
Az biztos hogy még egy jó darabig nem fogják olcsón adni. Pláne ha nincs konkurencia.
De azért én is kíváncsi vagyok rá.
-
barks
csendes tag
Sziasztok!Szerintetek megéri 5870ről váltani HDhatezresre?
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15443 üzenetére
az az igazság, hogyha 80ért adják, azzal is kaszálnak, sőt....talán még többet
Engem annyira nem izgat, teljesítményben elég jelenleg, nem fogok 60at ráfizetni, az biztos
Ha annyi eszük van, hogy a régi jó módszert eldobják, akkor megint csak nyugodtan gondolkozhatok nV-ben....meg még sokan mások
-
VGYke
addikt
Ageia Physx : nagy szemét ez az Nvidia, a bánatnak vásárolgatnak, ki tudja hol tartana a technológia, ha nem nyúlják le. A játékgyártók meg felkarolhatták volna az Ageia -t (nagyobb volumen, olcsóbb ár, több pénz a fejlesztésre, stb.) Mert egy célfeladatra kihegyezett célhardver mégis egyszerűbb, olcsóbb, energiatakarékosabb mint egy mindent egyben "GPU". A célharverben az eredményt nem a szoftver, hanem a hardver állítja elő....
lassan jön a 6000-es széria: Ti mit tudtok / olvastatok arról mikor lesz itthon is kapható? Tervezgetem az új konfigomat 1 éve, 1 hónap még beleférhet. Ja és mit olvastatok, mennyivel / miben lesz jobb az 5870 OC-nál? És mennyivel lesz drágább?
Olvasgattam én is mindenfélét, de nem egyértelmű a kép. -
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #15442 üzenetére
pedig sanszos hogy rákell majd... Ha igazak az eddigi pletykák, és gyorsabb lessz a 480-nál, akkor árban csak a fölött lehet, azmeg 120k+-t jelent... kicsit várni kell vele, és ennyi Vagy ha mazhista lelkek vagyunk akkor a 480-nak lejjeb megy az ára, és egy katlant teszünk a gépbe, amik mostanában szarul muzssikálnak lehet választani
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #15441 üzenetére
én csak akkor fogok cserélni, ha közvetlenül a megjelenés előtt eladva nem kell egy vagyont ráfizetnem
-
Robi BALBOA
őstag
Köszi!
Nem is gondoltam volna, hogy valaha azt megcsinálják, hogy CF lapban menjen az SLI.(#15436)Cybertrone :
(#15437)CptMisi :Hát igen egy kicsit hamar adtam el, féltem egy kicsit, mert a GTX460 elég jól sikerült és ha mondom kijön az NV egy teljes értékű gf104-el netalántán a mem vezérlőt is helyre rakják akkor mondom igenhogycsak jó teljesítménye lesz és akkor a kariknak fog zuhanni az ára mint a fene, de nem jött még ki a fullos gf104(szerintem lehet pont a mem vezérlő miatt, mert a 460-at is fogja a "kicsi" mem sávszél akkor a fullos gf104-et meg még jobban fogná és ezért lehet csak akkor adják ki ha a mem vezérlő is jó lesz, így leválthatják a mostani 470-et is,mert teljesítményben kb ott lenne, tuningolva meg még.....
.
-
Giot
addikt
Én hagyom autón a hűtést nincs vele gond és nem is hangos így 850/1200-on simán tudja tartani a Vapor. Viszont a 950/1200-at nem is igazán teszteltem ingame csak pár perc erejéig, eléggé fujtatott a Toxic.
Furmark-al teszteltem ki mennyi a vége a VGA-nak. Akkor viszont belőttem fix 80%-ra a fordulatot. Így tudta 72/73 C tartani. Igaz nem volt még anno a gépembe benne a +3 12cm-es venti az ezért sokat jelent.
Ez a hűtő tetszik még: [link]
Csak Magyarhonban nem lehet kapni. -
ffodi
veterán
-
Giot
addikt
Amúgy annyit még hogy pont most délelőtt gondolkodtam rajta hogy mi lenne ha rálöknék én is egy VF3000-et? Kiv vagyok tudná e tartani a hőfokot ha belőném ingame 950/1200-ra. Persze mindezt kultúrált hang mellet mert bezony ott a Vapor hűtésnek rendesen kell tekernie hogy kordában tudja tartani.
Na szóval majd lehet rászánom magam. Főleg hogy amit Sárpac írt a Zalmiról nagyon jól hangzott. -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #15434 üzenetére
én ezért nem adtam el....Lenne integrált 4290, ellennék azzal is, jelenleg nem sok mindennel játszom...de azért ott jó, ha van kraft
-
Cybertrone
veterán
válasz
Hmmm még hamar eladtad a jó kis zsugát az ujat várva
!
ffodi: Egy privátot én is kérhetnék régen haverral megpróbáltunk egy p35-ds4-ben 2db 8800gtx-et de nem volt sli... -
ffodi
veterán
válasz
Ment PÜ ezzel kapcsolatban.
-
Robi BALBOA
őstag
-
-
Cybertrone
veterán
Én is kivárok mert ezt sem horror áron vettem, és azt sem szándékszom horror áron venni+ még mindíg nincs olyan game ami megfoná (persze normális keretek közt optimalizálatlan szarok kéretik felejteni) Más:
Kicsit beleolvastam a 480-as topikba, és ott a baj ám nem kevés, pártatlanként mondom hogy a fermi architektúra egy fos lett... Érdemes beleolvasgatni, nemigazán értem miért van az ami van ott de hát nekünk hál istennek nincs ilyen gond!
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15425 üzenetére
Majd meglátjuk, de januárig ki akarom ezzel húzni, ha nem, akkor legalább 10k-val többért megy el.
-
Cybertrone
veterán
válasz
torma1981 #15423 üzenetére
Naggyábol eddig az emberek töbsége meg volt elégedve a ref hűtőkkel, csak kicsit hangolni kell rajta de egy afterburnerrel az gyerekjáték, szerintem felesleges jobb hűtőbe beruházni jol eltalált cucc van rajta
De ha mégis akarsz akkor zalman hűtőt javaslok volt itt már egy lighningon meg voltak vele elégedve!
ffodi: Itt az uj széri és jön az uj hűtő a régire ?Ebből sem mostanában lessz csere!
-
ffodi
veterán
Azért váltottam 220-ról 240-re mert kb 3k-ba került nekem. Teljesítményre pedig javult a helyzet.
Amúgy a Physx-es játékok közül pár: Batman AA, UT3, Dark Void, Mafia 2, Metro 2033, Crazy Machines 2, stb....
Nem kell a fosni attól, hogy az ati+nv physx nem hivatalos. Kit érdekel? A lényeg hogy működik(csakúgy mint crossfire lapban az SLI)
Ha GTX480-at veszel, amellé is kell egy dedikált vga, mert az is meghal komolyabb grafika+physxnél.
Lehet kapni használtan Ageia Physx vga-t, de annyit sem tud teljesítményre, mint egy 8600gt, ráadásul azt hiszem 128 megás a legkomolyabb modell. És azt se felejtsük el, hogy itt is kell egy bizonyos "hack", mert az nvidia hivatalosan már nem támogatja ezeket a "régi" gyorsítókártyákat(egyébként menne win7-en).
Ha szimpatikus az 5870, akkor nyugodtan vedd meg, nem fogsz benne csalódni, de mivel lassan jön a 6000-es széria, én inkább megvárnám azokat a Te esetedben.
Torma1981:
Én most rendeltem a Sapphire-ra egy Zalman vf3000a-t, lassan meg kell érkeznie. Elvileg nagyon jó hűtő, és 11k körül van az ára. Az automata ventivezérlés hiányától meg nem kell besz@rni, mert simán rá lehet gányolni a gyári csatira a dolgot szerintem. Majd ha meglesz ki is próbálom.
TeeBee73:
Azért ekkora a különbség, mert nálam Apex=High, de mindjárt csinálok egy tesztet Apex=Off-al és kiderül a dolog.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
XFX 5870-es kártyára tudtok javasolni egy príma hűtőt? Olyan 15e-ig. Igaz hogy elveszik a garancia ha cserélek hűtőt?
Köszi
-
ricsi99
addikt
válasz
Cybertrone #15419 üzenetére
Sapphire 5830.... tudtommal 5830-bol nem volt ref. kari.
-
Cybertrone
veterán
válasz
TeeBee73 #15420 üzenetére
Sli rendszernél az egyik kártya a fizikát tolja a másik a grafikai megjelenítést, egy nv kártya esetében a a cpu számolja ugy ahogy a fizikát míg a vga ugyan ugy a grafikai megjelenítésért felelős... Namost ugye a processzor számolja ugy ahogy azt a ki*szott fizikát de csak 1 mag, a többi malmozgat nézelődik
, ha több magra is megírná a fizikai realitást az nv akkor eléggé felesleges lenne még egy nv karit venni mert elég lenne egy bika vga is, mivel hogy egy 4 magos, quad vagy i5, i7 játszva kiszámolná a fizikát ... ez igy *eci munka...
-
TeeBee73
veterán
válasz
Cybertrone #15415 üzenetére
Szóval, a fizikát mégsem teljesen a dedikált GPU számolja. Köszönjük Nvidia!
-
ricsi99
addikt
válasz
Cybertrone #15417 üzenetére
nem akarja "többszálasra megcsinálni" mert hát ugye akkor elbukná ezt a ficsurt térjünk vissza az eredeti témához....Az új MSI Afterburner próbálta már valaki? Nálam állandoan elszáll valami dll hibával.... a régi műxik csak ott nem megy a fesszabályzás.... egyáltalan van valami software amivel tudom állitgati a kari def. feszültségeit?
-
Cybertrone
veterán
-
VGYke
addikt
válasz
ricsi99 #15411 üzenetére
Hát az a baj, hogy a régi komplett PC-met (amiben igen, 8800GTS van) eladtam... izé, talán most lesz rá vevő, de 1 éve nem használom, eladásra be van csomagolva a házzal együtt minden. A munkahelyi tulajdonban lévő DELL Inspiron 9400 laptopommal végzem ami kell itthon is. Tehát nem tudom kipróbálni amit írsz, tiszta elméleti érdeklődő síkon mozgok most, papíron tervezgetek és olvasgatom a véleményeiteket...
Bár érdekes lehetne mit szól a Mafia2 a Dell laptop T7200 (2Ghz), 2GBRAM, +Nvidia 7900GS VGA-hoz, Vista 32 alatt, hát ha működne a fizika. Ki kellene próbálni, csak előtte be kellene szerezni a Mafia2-t
-
ricsi99
addikt
Szerintem nézd meg a Benchmarkot Psyhx-el és annélkül, látszodik a különbség ,ha ugy gondolod számodra megéri akkor tarsd meg a 8800gts-t és kész ,ha meg nem akkor kikapcsolod, sima ageia kártya sincs a támogatott cuccok küzt az nv-nél....,s a teljesitménye sem lehet már tul meggyözö....
-
ricsi99
addikt
Most különösen figyeltem a benchmarknál ,s a különbséget láttam ,de egyenlöre nem gyözött meg Physx, az a pár törmelék,üvegszilánk, ruhalobogás még ,szerintem nem éri meg a + kártyát, játékmenet közben (számomra) eléggé észrevehetetlen. amivel viszont elégedett vagyok az 5830 -as teljesitménye az 5870-eshez képest ,igyaz nálam csak 1600*1200 as felbontás van de nem volt sokkal kevesebb az fps (900/1250)
-
VGYke
addikt
Köszönöm a Psyhx hozzászólásaitokat.
ffodi: Egy esetben éri meg, akkor ha olyan játékokkal játszik...az ember, ami kihasználja. Mik ezek? Annyira számít a "pótkártya" teljesítménye, hogy váltanod kellett GT220-ról 240-re?
Nem vagyok ATI fan, igazság szerint soha nem is volt ATI kártyám, az S3+Voodoo1 majd 2 után csak nvidia. De most választanom kellene kártyát és régóta a HD5870-el (VaporX, vagy GigabyteGV-R587SO) szemezek. Na most itt van a Psyhx probléma, ráadásul csak "feltörve" működik, tehát nem teljesen hivatalos...
Válasszak GTX480-at? Na de nincs szükségem CCCP porszívóval egybekötött vízforralóraBevizezni a 480-at meg túl húzós.
Ez az Ageia (aki elkezdte a fizikai társprocesszort) vonal végleg behalt? Ok, tudom, azt vette meg az nvidia. És ha találnék használtan Ageia kártyát? Bár ez költői kérdés volt, mert hogy win7 driver nem lenne hozzá, az biztos. -
Cybertrone
veterán
válasz
Dj Dekko! #15403 üzenetére
Én nem szidtam a kistesót, csak kinyilvánítottam a gondolataimat, jok ezek a kártyák még, én azonnal biztos nem fogom leválltani, teljesen fullon megy még minden vele, egy szavam nem lehet... A metro megy a hasonló optimalizálatlan szarok hidegen hagynak, mind arra szolgál hogy sarkalja az embereket az első számtechüzletbe
... Mindazonáltal remélem hogy a 6-os széria is legalább ilyen lessz melegedés, fogyasztás, és teljesítményben! Peace!
-
Giot
addikt
válasz
tthomasso #15402 üzenetére
Az 5870 ben van általában van annyi tartalék mint az 5850-ben. Kérdés az neked van e rá szükség mivel azonos órajelen szinte uazt a teljesítményt hozza.
Ez a teszt sokat segíthet a döntésben: [link]
Az 5850 Toxic meg egy jó kártya válogatott GPU-val. Kérdés megér e annyival többet mint a referencia. Kicsit utánajártam az 5850 Toxic-nak. Az információkat amiket sikerült összegyűjtenem ide leírtam olvasd át ha gondolod. [link]
Az én véleményem az hogy egy 850/1200-on járatott referencia 5850-el járnál a legjobban.(#15403) Dj Dekko!: Az 5870-ek ott van értelme ha pld az 50 hoz 22 fps-t (tuning nélkül) akkor mondjuk az 5870 (tuning nélkül) hozza a 25-öt. Ez már pont a játszhatóság határa mondjuk egy FPS stílusú játéknál. Persze ha jön a tuning onnantól dől ez a teória. Hiszen nagy tartalék van mind2ben. Mit gondolsz miért harcol az AMD tűzzel vassal a tuning ellen? Lásd a PowerPlay lebutítását tuning esetén
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #15401 üzenetére
Én elismerem hogy az 5870 a csúcs.
Nagyon szépen lehet tuningolni. Volt mód minden egyéb.
De az 5850 es *sincs annyira lemaradva hogy szégyenkeznie keljen főleg ha az ember tuningolja is egy picit.
Itt mondanék egy nevet, pl. a Metró 2033-at.
5870 es ugyan úgy *fekszik mint az 5850 es hiszen egy család csúcs kategoriás kártyái...
a tuning ott már annyit ér mint a szarnak egy pofon, hogy ha eleve a gpu nem bírja azt az igénybe vételt...
persze lehet szidni hogy nvidiás meg physx meg hülyeségek... dx11 full és fekszik mind a két kártya...
Ott mit ér az 5870?! +3+4 fps? mind kettőn játszhatatlan...
Majd az 6870
Egyszóval... szerintem egy mai felhasználó többsége nevetve megelégszik egy 5850es karival. Hiszen ahol az 5850 nem elég ott az 5870 is sz@rban van.
De persze ez Pénztárca kérdése, ki mennyire tehetős...
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC
- EVGA RTX 3070 FTW3 ULTRA
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest