Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glottis
senior tag
válasz
tthomasso
üzenetére
Mindig up-to-date vagyok, most épp 10.8
Attól tartok, hogy régebben a mem.hibás kártyák szemeteltek hasonlóan, aztán nehogy ezzel is az legyen.
Másik furcsaság, hogy ha a gyárilag tuningolt órajelet átállítom, akkor is megszűnik a jelenség. De ez 2D-ben megint érdekes, mert akkor meg 400/750, ugye...
-
Glottis
senior tag
Sziasztok, beállnék a klubba, rögtön egy kérdéssel.

Szóval van nekem egy ilyen kártyám, ami úgy tűnik, hogy néha csíkokat hagy a képernyőn.
Egészen pontosan Mafia2-ben tapasztaltam először, hogy két, egymástól 1-2cm-re lévő függőleges sávban szemetes a kép, a képpontok feketék maradnak. Nem észrevehetően, csak ha nagyon figyel az ember, mert tényleg 1 képpont vastagságú csíkokról van szó, és nem is a képernyő teljes hosszában.
Na most az az érdekes, hogy legutóbb Opera-ban is tapasztaltam, böngészés közben. Görgetés hatására néha, ablakváltáskor pedig biztosan el is tűnnek a csíkok. A vicc az egészben, hogy ugye ilyenkor 157/300-on megy a kártya, és nem több 42-45 foknál a hőmérséklet.
Szerintetek ez mitől lehet?
-
tthomasso
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Gyere, nézd meg. CM690 ház+6 db 12 cm-es venti. Folyamatos, 1,5 órai játék után/Dirt2/ 59 fok. Én már rég megtanultam, hogy egy jól szellőző ház nagyon fontos. Üdv
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
A referencia is tol a meleg levegőből a házba. Nem azt mondom hogy jobb de minimum annyira jó mint a ref és biztos hogy nem hangosabb. Szerintem halkabb.
Na de nem vitázni akarok Cyberharcos.
-
jonner
tag
Még egy javaslat a befelé fújásra, akkor fordítva is kipróbálom. Alapból úgy tettem be, hogy kifelé fújjon, de a proci hőmérsékletét nem néztem eddig. A VGA nem változott ahhoz képest, amikor nem volt egyáltalán venti oldalt. Idle-ben 30 fok körül van, max terhelésnél 63 fok körül. És halk.

-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nem jobb a rev1 ennek a hűtési megoldásnak a Vapor-X az alapja kisebb módosításokkal.
Hátránya hogy mint ahogy a Vapor is ,de kis mértékben a referencia is, a meleg levegőt a házba is tolja. Tehát elkél mellé egy jól szellőző ház. -
tthomasso
tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Helló, Nekem egy ilyen Sapphire van. Idle 40 fok, load max. 59 fok. Tökéletesen halk, nem hallottam még a ventijét hangosan pörögni. Csak ajánlani tudom bárkinek. Üdv
-
Asszem marad a legolcsóbb 5870 + Scythe Setsugen. Nem bízom ezekben a PWM-es cuccokban, akármennyire jónak tűnik 1-1 db. Köszi!
-
Cybertrone
veterán
-
LW
őstag
válasz
bélanéni
üzenetére
Szia.
Konkrét tapasztalatom ugyan nincsen előbbivel, volt Gigabyte (papíron csendes) VGA-m és van Sapphire 5850 Vapor-x-em. Azon az állásponton vagyok, hogy egyértelműen a vapor-x.Mi lehet csendesebb?
Ez, vagy amit ráraksz.Sapphire megoldása valóban csendes, én mondom, azt' elég hangérzékeny vagyok.
üdv. LW
szerk: Természetesen 100%on, mindegyik rosszabb mint egy porszívó, a vapor-x is.
-
Sziasztok,
a kérdésem: melyik a jelenleg kapható leghalkabb 1GB-os 5870-es karesz?
Én ezt a kettőt néztem ki:
1. Gigabyte duplaventis
2. Sapphire Vapor-x
Melyik a csendesebb, illetve van-e halkabb náluk? -
GJ70
tag
válasz
jonner
üzenetére
Helló !
Most nálam is egy dupla ventis 5870 van, de a már korábban benne járt vga-nál is az alábbiak szerint jártam el :
Ház elején 12 cm venti alól befelé fúj.
Ház oldalán 12 cm venti befelé fúj.
Ház hátulján felül kifelé fúj.
Ház tetején 20 cm venti kifelé fúj.
A ház egyébként egy Thermaltake Element T .Eddig elég jól muzsikált és nem is hangosak : kb: max.5-600 rpm. mindegyik.
Ja és thermaltake vagy scythe márkájuak. -
ffodi
veterán
válasz
viktor82
üzenetére
Az Ageia kártya szarabb mint egy 8600GT Physx-re szóval azt semmiképp nem ajánlom. GT240 nálam simán vitt eddig minden 40+fps-el, max beállításokon.(GT220 is simán vitt mindent, csak pl a mafia 2-ben 40 alatt is volt néha az fps). GTS 250 még jobb választás, ha van rá keret.

-
jonner
tag
válasz
tthomasso
üzenetére
Ezt fogom csinálni én is, köszönöm a segítséget. A dilemmám igazából abból adódott, hogy a kártya ugyebár a gépházba nyomja a levegőt, nem kifelé, tehát a ventinek elsősorban ezt a levegőt kell 'kezelnie', nem pedig a melegedő alkatrészeket. Kipróbálom így is, úgy is, aztán meglátom a különbséget. CPU hőmérsékletét mivel tudom nézni? Everest?
-
jonner
tag
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Az adataimnál ott van, Cooler Master (CM) 690 II Advanced. Egy venti elöl, egy hátul, egy fönt. Első fúj befelé, másik kettő kifelé. A ház normál méret. A ház oldala és a kártya között tehát olyan nagy távolság nincs. Ezért is gondolkodtam, hogyan lenne érdemes berakni a ventit.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
jonner
üzenetére
Attól függ milyen gépházad van. Egy jól megtermett CoolerMaster HAF932-es avagy 942-es gépháznak teljesen mind egy hogy a kártya hova tekeri a levegőt... mert a 3 darab 23Cm Venti elintézi, és persze hatalmas a ház...
Másrészt aki tud venni egy 5870 est...az szerintem gépházra tud már álldózni.
De minden esetre szerintem az a jó megoldás ha a kártya ki fele fújja a meleg levegőt a gépház végébe. Ezt az első és az oldalsó ventilátorok elintézik.(#15770) viktor82 Nah ez engem is érdekelne. Másrészt hogy egy 9600 GT Elég lenne fizikára egy 5850 mellé?!
-
viktor82
őstag
Érdemes vásárolni Ageia Physx kártyát vagy inkább egy 240nvidia jobb az ati mellé fizikának?
-
-
jonner
tag
Sziasztok, lenne egy ventis kérdésem, remélem tudtok segíteni. Van egy duplaventis Giga 5870-em, ami ugye nem nyomja ki a meleg levegőt. Vettem ezért a ház oldalára egy ventit, csak azt nem tudom, mi lenne jobb: befelé fújjon, vagy kifelé. Én mindkettőben látok logikát, az első esetben hűtené a kártyát, valamint a ház leírása is ezt ajánlja a hatékony szellőzés érdekében. A második verzióban meg ugye elvileg kihúzná a házból a meleg levegőt, azt mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire zavarja meg a ház szellőzését. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Robi BALBOA
őstag
Bizony, hogy nem úgy gondoltam, majd bacsis tudja hogyan kell higítani a fagyállót
, ha vesz karit bacsi akkor remélem csinál egy jó kis cikket, Fagyálló vs Cypress!?(#15762)bacsis: "full cover blokkot tervezek rá" Csak olyat próbáljál meg szerezni amiben a vrm-ek felett is kering a víz(akarom mondani a fagyálló
), és ja jó kis refnyákosat szerezzél az a tuti, fesz állítás szempontjából is és hűtés kompatibilitás szempontjából is. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
full cover blokkot tervezek rá, szóval meglesz a VRM-ek hűtése is...
...És akkó a lényeg hogy ref NYÁK-os kártya kell ,hogy lehessen feszt anni...
Jólvan köszönöm szépen urak a segítséget
Majd ha meglesz a kártya, akkó' rakok fel eredménytet
-
ffodi
veterán
Elég esélyes, hogy ha kapok vissza gariba sapphire 5870-et az is új nyákos lesz, és akkor szopó, mert másik feszszabályzó van rajta, és az szoftveresen nem engedi állítani a gpu feszt.
Viszont egy kis HW moddal megoldható egy kis + fesz a GPU-nak, amit szerintem be is vetek majd ha szükséges(grafitceruzás móka), csak majd akkor állandóan csekkolnom kell a multiméterrel, hogy mennyi az annyi, ha nem mutatja a GPU-Z
. -
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ez elég egyértelmű, hogy hígítani kell ő se úgy gondolta gondolhatod.
Nekem pl 5% elég a valvoline ból. -
Cybertrone
veterán
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Amugy is kell tenni fagyállót a rendszerbe mert különben algatelep lessz az egész egy idő mulva... De én személy szerint a szin tiszta fagyállót nem ajánlom nagy az alkoholtartalma, kicsit higitani kell vízzel!
Viktor82:
Csinbálj ventiprofilt afterburnerben, és akkor megy az a ventifordulat még feljebb is a gyári csak mutatónak van a kártyában!, az 1ghz szvsz szép eredmény!
-
viktor82
őstag
Sziasztok
ma boldog tulajdonosa lettem egy asus 5870-nek!
Rég volt ati kártyám anno még 4850-es ,de az nem tartott sokáig!
A hőmérséglet 41fokos viszont terhelve 75-76-ig is felkúszik viszont a ventil csak 30% pörög!
Tuningot néztem,1000-en 1.2fesszel stabil volt a kombustor,ez jónak számit?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ha fagyállóval le tudod vinni a hőfokot majd 10-20 fokra akkor szerintem még az 1100+ is meglehet simán, feszt én csak 1,35v-ig nyomnám max (még fagyállóval is), sima vízzel is menni fog 1030-1050 körül 1,2-1,275v-al, vízzel szeintem az 1,3v is elmegy 24/7-re persze ha a vrm-eket megtudod rendesen hűteni, mert ügye a gpu lehűtése és a vrm-ek lehűtése két külön dolog, de ismerve téged megoldod a dolgot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jacek
veterán
fasza kerdeznem se kell
akkor gondolom nekem az attervezett cucc van, mert nem tudom piszkalni a voltot 

az hogy gpu-z ben nem latom a feszultsegeket is ezert van?
-
bacsis
Közösségépítő
Urak egy láma kérdésem lenne!
minden 5850-nél lehet feszültségemelést véghez vinni a GPU-nak és\vagy a memóriáknak?Még az ilyen fatengelyes sapphiréknak is?
mer most vennék 5850et de csak olyan kéne amit lehet is hajtani mint disznó oszt ha a sapphirenél ilyentet nem lehet akkó' nem veszek olyat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
köszönöm előre is a választ
-
HSM
félisten
válasz
Tommas
üzenetére
Energiatakarékos opciók kikapcsolása, vagy a HT kikapcsolása nem segít? Nekem 10.9-es cata+ refi 5850 + win7 64bit + I7 920 HT OFF, és max S3-as energiatakarékossággal semmi mikroszaggatás nincs. Ja, és mindenről le kéne venni az OC-t a tesztre. (Ramokról, 1333@CL9 max, proci alapon, VGA 725/1000-en).
-
Tommas
csendes tag
Valaki Tudna segíteni? Starcraft 2 ben mitől lehet a mikorszaggatás? 5850OC m van gigabyte, i7-860 al. 10.9 es catalyst. mindegy kb a grafikai beállítás a játékban, mindenképp van. Vsync sem segít ha bekapcsolom.
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Logikusnak tűnik.
Egy leendő 6870es sem fog keveset fogyasztani, de ugye ez már nem az Evergreen család része... -
Cybertrone
veterán
Semmi köze az elvakultságnak ehhez, a vak is látja hogy sajnos az nv csak a 460-al tud operálni, mert a többi konstrukció sajnos mint látjuk csak a gazdagoknak életképes megoldás, az árat az ujdonság szellemében lőttem be... És pusztán a számok alapján mondtam amit mondtam mert joggal feltételezhetem szerintem hogy ha már a 6770-es olyan adatokkal bír spec szerint mint az 5850- akkor a nagyobb testvérei milyenekkel fognak? Gondolok ez alatt pl olyanra hogy a 6850-es kicsit erősebb lessz a 5870-nél a 6870-es pedig szerintem ebből következőleg a 480-nál... De ne legyen erősebb nála, legyen ugyan olyan erős, a 480 árát nemtudja az nv csökkenteni drasztikusan mert ki*szott drága legyártani szegényt, és veszteséggel nem fgoja gyártani
Ebből következően szerintem még ha annyiért lehet majd kapni a nagy atit mint a 480-at megjelenésekor, akkor is vinni fogják mint a cukrot! És akkor még nem beszéltem a fermi melegedéséről, és arről hogy egy áramtemető! 
-
LW
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ha tud annyit, amennyit te feltételezel.
Kicsit elvakult vagy.

-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az ár lesz a kérdés!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Hát azért a GTx 480 ast ne becsüljük le... Sikerült kiprobálnom ... röpke 100% ra alázott meg a Lost Planet új részében minimum fpsben!

A GTX 480 magas felbontásban szűrőkkel, hihetetlen erős... barátom full hd tévéjén próbálgatjuk... de félelmetes!
Úgy hogy.. valószínű hogy a 6770 es még kevés lesz
ellene -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ez komoly... félő hogy a 6870 pofán fogja verni a fermi családot ahogy van!

-
Cybertrone
veterán
[link] Ha esetleg még nem dobta volna be valaki... Nemtudni mennyire tényleges a hír, meg ugye ipon oldalán van, de azért figyelemreméltó a táblázat... Javaslom hogy lessétek meg a 6770-es kis csodát, mej számok alapján már elveri az 5850-et
!!!!! Milyen lessz a nagytesó?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
leonel
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék.
Eddig az 5850 mellett nem kellett az Afterburner cfg-t szerkeszteni - lehetett húzni.
Most az 5870-nél át kellett írnom 1-re.
Viszont amint kikapcsolom az afterburnert rögtön visszaáll 850/1200-ra.
Hiába van alul a startup kis lámpa bekapcsolva.
Csak akkor megy a húzás ha a háttérbe fut az afterburner. Eddig az 5850-nél ez nem volt feltétel.
Ez normális így? -
LW
őstag
Ez most fura lesz, nemsokakat érdekel, de köszönöm az ATi(már AMD) isteneknek, hogy végre megcsinálták a többmegjelenítős videólejátszás nyűgjeit. Végre nem f*sik oda egyik lejátszó sem, ha átcibálom a monitorok közt. A nagy melegek elmentek, úgyhogy még alá is gyújtottam CCCben. Így méggyorsabb.
Eddig olyan tré volt, hogy csíkozott a másodlagos megjelenítő win7 élményindex-mérés közben, a médialejátszó meg fagyott cibáláskor.

Egyszóval tökjóságvan.

-
TeeBee73
veterán
-
SZKEBE75
senior tag
Level of Detail:max
Texture Quality:max
AA:*4,vagy amit bír...
AF:*16
minden más-off
mindez DX10-ben 1920*1080-ban.Ezen beállításokkal milyen fps-t kapnék BFBC2 multiban-ban 5850-el?
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Végül is, igen.

-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok !
Szeretnék érdeklődni , hogy a BFBC2-nél van-e multiban problémátok. /akadozás v. bármi/
Elég drivert használni a játékhoz v. hotfix is kell.
5850-ben gondolkodom,gyözzetek meg hogy érdemes váltanom gtx260-ról,csak a bad campany 2-vel tolom.
esetleg fps-t is irhatnátok hogy multiban mit tud. -
GJ70
tag
Na szóval.
Megcsináltam az új profilt sac/kb. a movie/game beállításait állítottam be, csak ugye saját profilba.
És valóban megszünt a Stalkerben az éjszakai túrák alatti sötét-világos-sötét-világos - már a szemem esett ki,mert semmit nem láttam- szóval MEGSZÜNT
!!!Franc essen az ELGI-be, hogy egy kézi kapcsolót, akár szoftveresen- nem birtak pinpongék beépíteni
!! hadd görcsöljön a hungarise huszár .Na mindegy megoldódott ez a része, most már a ventilátor szabályozásra fekszem rá, aztán hajrá
!!! -
GJ70
tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Ok, rendben.
Ezek szerint érdemes az auto tuningot kipróbálni, hátha az optimális állapotra beállítja.Egyébként belemerülnék ebbe a tuning témába, de erre sajnos nincs elég időm - ugye kellőképpen utánna olvasni, tesztelni stb...
Örülök ha kikapcsolhatok egy kis játékkal !!! Hát ezért kérdeztem amit kérdeztem ...
üdv.
-
Daffni2
addikt
-
GJ70
tag
Szóval a CCC-hez nem fogok nyúlni. Csinálok majd a linked alapján egy profilt, aztán meglátjuk mi lesz..........megsütni semmiképpen sem akarom
.Már azt hittem, csak én vagyok ilyen " élményekkel ellátva " . Muszály az LG Fortemanagerében új profilt létrehozni, mert ezen NINCS on/off fényerő szabályzó a fene enné meg
!Azért lehet, hogy később még kérdeznék ......
. -
HSM
félisten
Igen, a CCC-ben ha leveszed, és úgy felejted, akkor könnyen megsülhet a kari... Sokkal jobb Afterburnerben készíteni hozzá egy profilt, meg azzal tudsz OSD is kapcsolni, és akkor a kép felső sarkában látszik, hány fok, és milyen venti mellett megy.
Nálam a refi 5850 így van beállítva: [link]
Némileg hangosabb, mint gyárilag terhelés alatt, de nem 85 fok, hanem 70, üresben meg némileg halkabb így, és nem is melegebb.... Ez így a tuti módszer.
Amúgy nem csoda, hogy ilyen játékoknál vetted észre, ugyanis ott a legidegesítőbb, mikor sok a világos/sötét váltás a játékban. Én éppen TDU-ztam, mikor először próbáltam ezt a cuccot még a 20-as LG-men, egy darabig nem is volt gond, de mikor átmentem egy-két fa árnyékában is fel-le kezdett ugrálni a fényerő, hát hülyét kaptam, kapcsoltam is ki... Az új Samsungom még gázabb, ott is kipróbáltam a movie módot, hát az első sötétebb jelenetnél úgy lekapcsolta a fényerőt mozinál, hogy a fehér feliratot alig bírtam elolvasni a film alatt, és a filmből is alig látszott valami...
Na, mondom, ezen is marad kikapcsolva... 
-
jozsef m.
tag
-
GJ70
tag
Egyébként a CCC-ben, az Overdrive-nál használja/ta valaki az automatikus tuningolás lehetőséget ?
Mennyit dobna az 5870OC teljesítményén ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Peace!

Szal lehet mév várnom kell 2-3 hetet vagy még többet
de kivárom 
, ha vesz karit bacsi akkor remélem csinál egy jó kis cikket, Fagyálló vs Cypress!?
.

!! hadd görcsöljön a hungarise huszár .

.