- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
keIdor #15193 üzenetére
Az a Vapor jó vétel lehet! Tőlem kapsz egy szavazatot rá!
(#15188) SzlobiG: [link] Abban 1etértek hogy az 5870-ben is van kellő tartalék. De ha kapna egy 5850-et 60,65 környékén használtan ad neki 850/1200-at és a 460-at bucira veri igaz ez tényleg csak a fentebb említett árin érné meg.
(#15195) tom_tol: A feszre én is kíváncsi vagyok.
-
válasz
Daffni2 #15185 üzenetére
Engem nem szokott érdekelni hogy használt ha működik van rá gari akkor kit érdekel?
A másik meg hiába húzod 5870 órajelekre akkor se lesz olyan gyors mivel keveseb SP van benne arról meg nem beszélve, hogy igencsak lehet húzni az 5870-et is.
De mindenki maga dönti el mit vesz én biztos nem vennék olyan áron egy lassabb kártyát hogyha van gyorsabb tőle.
-
torma1981
veterán
sziasztok
XIGMATEK Utgard fekete (hálós oldal) házba befér simán egy 5870-es kártya?
-
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #15168 üzenetére
Ha alapban halk a gép, akkor simán kihallod te is szerintem. Ajánlom a Zalmannak, hogy olyan halk legyen a hűtő, hogy ne halljam, mert különben kénytelen leszek eladni. Bár legalacsonyabb fordulaton csak nem lesz hangos....
Majd kiderül.............
-
keIdor
titán
Na, HD4870 X2 is dead, HD6800-ra meg nem érek rá várni, mert még legalább 2-3 hónap, úgyhogy HD5870-et addig veszek azt majd utána lesz ami lesz...
Melyiket érdemes megvenni? Nekem igazság szerint jó a ref. is, nem zavaró a hangja. De lehet egyedi hűtős is, ajánljatok valamit légyszi, nektek milyen van?80k a határ, de egy 75k-s vételnek jobba örülnék, úgyis bukok rajta szépen karácsonyig...
-
tom_tol
addikt
-
HaZsolt
őstag
Azt a fagyos teles őszi mindenségét.
Furmarkottolnom kell a HD5830-nak, hogy ne fázzak meg... -
Giot
addikt
válasz
ThodEE #15159 üzenetére
Én a Giga mellett teszem le a voksom. Felesleges az a + pénz az Asus-ért és a +1G-ért ha csak nem "tuningmenő" vagy és csak a Mhz-ek érdekelnek. De még akkor sem biztos hogy az Asus többet hozna. A legtöbb a GPU-n múlik mennyire sikerül jót kifognod még a válogatott GPU-k között is van szórás.
-
Daniford
tag
Megvan az Asus HD5870-esem végre! És gyönyörűen muzsikál! Szeretnék nekiállni kicsit meghúzkodni de nem tudom,hogy álljak neki. Eddig HD4890OC-m volt de ez már egy fokkal magasabb nekem.
Igazából tanácsokat kérnék! Hol kezdjem. Milyen progi kell hozzá stb. Amatőr már nem vagyok csak új még nekem ez a kártya. És ha esetleg van ilyen akkor mire érdemes nagyon figyelni ennél a kátyánál????? -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Két kártya közt vacilálok, és nemtudom eldönteni H megérné e a plusz kiadást
(Persze vásárlás majd ha lejebb megy az euróASUS MATRIX 5870/2DIS/2GD5 PCIE 138.258 Ft
GIGABYTE GV-R587OC-1GD HD5870 1GB GDDR5 PCIE 114.003 Ft
Jólszellőző házban lenne, tehát nemgond H a giga befelé termeli a hőt.Előre is köszönöm a válaszokat
-
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #15147 üzenetére
Reméljük hamar megjön. Elvileg jövő hét elejére van ígérve. Majd kiderül.
Azt is remélem, hogy alacsony fordulaton egyáltalán nem lesz hangja, mert ha igen, akkor kidobott pénz. Gyári hűtőt 5%-on hallom.
-
Giot
addikt
-
shteer
titán
válasz
Cybertrone #15155 üzenetére
nem állítgatok én semmit, leszoktam róla - egy a lényeg: 2D-ben kussoljon
hát igen - a több kraft meglátszik abban, h nehezebben hűl vissza, mint az 50-es -
-
shteer
titán
arra kellett rájönnöm, hogy az 5870 hangosabb valamivel mint az 5850. nem jól van ez így
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15152 üzenetére
ha facebookos linket kaptok msn-en, meg ne nyissátok....mármint ál-fészbúk, valami facebook.ourimages.net....
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15150 üzenetére
Sosem értettem, hogy miért baj az, ha egy éppen pangó topikban nem szorosan a topik témájához kapcsolódó dolgokról beszélünk....persze, akkor ha a feltett kérdésekre is válaszolunk, de mindegy
-
CptMisi
őstag
Amúgy jó, hogy HD6xxx tippelős topik lett a HD58xx topikból
-
ffodi
veterán
Most hogy már teljesen lehalkítottam a gépet, és szinte alig hallani hogy megy, úgy döntöttem veszek egy új hűtőt az 5870-re.
Elsősorban azért, mert a gyári hűtő hangját idleben a ventit 5-10%-ra állítva is hallom, annyira halk a többi alkatrész. Másodsorban load-nál 38%-ra állítottam a hűtőt, és így baromi hangos, igaz játék közben nem hallom, de akkor is.
Meg is rendeltem egy Zalman VF3000a hűtőt. Van ezzel a hűtővel valakinek tapasztalata? Illetve a kék ledeket a ventikben ki lehet kapcsolni valahogy? Vagy likvidálnom kell őket, mert a piros-fekete dizájnba nagyon nem illenek bele.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Goldmen75 #15141 üzenetére
A referencia gigának ugyan az az elektronikája mint a zafírnak
csak 3 év gar van rá! tudom mert ilyenem van
CptMisi: Én az ati álltal postolt kártyákrol vakerálltam, nem a gyártók egyedi cuccárol, amit maguk okoskodtak össze (Asus az arest horror áron.... Zafír pedig az accelerora hajazó 4Gb-os 5970-ét), egyik kártya sem Ati-Amd termék, hanem szabadon kiokoskodott szörny egy normális konfig áráért...
-
Daniford
tag
Hamarosan készülök venni egy zsír új Asus HD5870-et. Van ezeknek valami hibájuk mit érdemes tudni vagy bármi negatívum? Mennyivel jobb/rosszabb mint a Sapphire?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cybertrone #15135 üzenetére
1: Hát igen az ár az sokat számít, persze ha lesz 1gb-os 100k-ért meg 2gb-os 140k-ért akkor egyértelmű a dolog, de ha "csak" 15-20k különbség lenne a kettő között akkor már megfontolandó lenne a dolog.
2: Pár fps FullHD-ben a MAI gamékkal, de jönnek olyan címek ahova elég gyanúsan nem lesz elég az 1gb vram(nem árt a jövőre is gondolni), de ne legyen igazam, akik meg egy ilyen kaliberű vga-val FullHD alatt tolják azok vagy a retenetes nagy fps-re hajtanak vagy nem jutott már jobb monitorra vagy egyszerűen nem komplett az ürge
3: A fogyasztás szerintem nem nőne drasztikusan a + 1gb vram-tól, mivel ott van a Powerplay ami 2d-ben nagyon vissza veszi az órajeleket, így 2d-ben ugyanúgy hűvös maradna a kari 3d-ben meg az a +10-15w nem hinném, hogy nagy gondot okozna.
4: Egy abszolút csúcs vga-ra meg szerintem mindenféleképpen illene GPUnként 2gb vramot rakni. -
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15135 üzenetére
5970ből is van 4gbos
-
Cybertrone
veterán
Hmm az eddigi képek csokorba gyüjtve az uj szériárol.... 21k küröl megvan nekem is a vantagében egy i7-el ugyhogy reális a 24k, és szerintem 1 gpu-tol alap órajelen nem rossz, ez akár jo procivan mehguzott gpu-val lehet 27k-is talán ami azért vantage szinten odabasz!
Nem nagyon örülnék a 2gb-nak viszont:
1: az 5870 eyfiniti edition 140k-rol indult, és még most is 120k küröl van és csak a memória több benne...
2: pár fpst jelent elhanyagolható szinten, és azt is csak full hd-ban illetve felette (én full hd-ban tolom, de vannak akik nem, igaz szerintem a többség igen)
3: jolenne megtartani az 5000-res széri jó jellemzőit, a konkurenciához viszonyítva alacsony fogyasztás, és azt hogy nem 90 fokos a gpu, namost 2gb-al ugye több a fogyasztás, és szerintem a gpu is többet dolgozik...
4: ennek ellenére ha annyi lessz rajta akkor annyi lessz, bár akkor majd az abszolut csúcson(6970) 4gb lessz??? szerintem ez esélytelen! -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #15130 üzenetére
Hát, különben nincs csere....részemről legalábbis....van még sok minden, amire tudnék költeni....ha lesz annyi pénzem,, cserélek
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #15122 üzenetére
Nekem nagyon gyamús, hogy nem 80k lesz az új 6800-as széria, még a 6850 is drágább lesz!
Más: Remélem, hogy egyből 2gb rammal adják ki a 6800-as karikat (legalábbis a 6870-et), nem úgy mint a 5800-as karik esetében, hogy fél évvel később jelentek meg a 2gb-os karik azok is méreg drágán.
Szerintem lassan a felső és csúcs kategóriában már alapnak kell lennie a gpunkénti 2gb ramnak.(#15124)Dark KillerX: A Crysis benchben a minimum 30fps az odaver rendesen az tuti!
-
BeLucZ
addikt
válasz
Dark KillerX #15124 üzenetére
Szerintem teljesen reális, és ezen még biztosan csiszolnak még!
-
CptMisi
őstag
válasz
Miért ne lehetne?
5850el 20k pont körül lehet a Vantage OC-kal és egy normális procival
-
p87
senior tag
válasz
Hát illene legalább ilyen eredményeket hoznia.
Ha csak 10-15% gyorsulás lenne az 5-ös szériához képest akkor felesleges lenne kiadni. -
cyberkind
félisten
válasz
Ez olyan mintha 6870 CFX lenne, szerintem, CFX-nek reális !
-
Dark KillerX
addikt
HD6000 benchmark
Szerintetek reális? [link]
-
amper zoli
tag
Sztem 5850 és 5870-nel gamére koncentrálva nyugodtan mondhatjuk, hogy "ugorgyunk" 6-os szériát kihagyva a 28nm-es tecnológiára
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15114 üzenetére
Engem akkor érdekel, ha 60ért tudom eladni, és max 20at kell rádobnom
-
elmelet45
tag
HD6870-nek 4x1,6GHZ-es lesz a memória órajele, a 1920 SP így már valóban elveri a GTX 480-at. 6870-hez már illene 2gb-os memóriát tenni, hogy minden beállításon felvegye a versenyt GTX480-nal (metro2033, tesztellációs progi stb.).
-
vbbb
őstag
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #15112 üzenetére
Nem hiszem hogy eladni lesz nehéz inkább az hogy korrekt áron tudjon túllépni rajta a delikvens. Ezek kifejezetten jól sikerült kártyák, csak a végére elszaladt a csikó ATi-ékkal. Ha emberi áron lehet őket venni eladni nagy siker lesz és vinni fogják mint a cukrot. Kérdés vajon mennyire tart be az AMD az árakkal mivel most sincsennek rákényszerülve a csökkentésre, a raktárkészletek anélkül is ürülnek. Megint az AMD-től függ az egész.
Más- Kíváncsi leszek hogy az itt összeverbuválódott bandából mennyien fognak a 68XX topikban is ténykedni?
-
Cybertrone
veterán
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #15106 üzenetére
Abból nem készítenek ilyen verziót
-
Cybertrone
veterán
válasz
The IT guy #15107 üzenetére
Én maradnék egy kártyás rendszeren, az skálázódik a legjobban
-
válasz
The IT guy #15107 üzenetére
Nézd végig és vond le a következtetést.
Én inkább az 5870 mellett maradnék már csak azért is mer ahol kevésbé van cf kihasználtság ott elhúzhat...
-
The IT guy
tag
Üdv Urak-Hölgyek!
2 x 5770-es ATI teljesítménye crossfire-ben tényleg megközelíti / übereli egy 5870-ét?
Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem volna...
Csak most dilemmában vagyok, hogy vajon vegyek-e még egy 5770-et, vagy adjam el azt, amim most van, és fizessek rá egy 5870-re...
-
CptMisi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Torrent meghívó kunyeráló
- Battlefield 2042
- Óra topik
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós kamerák
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest