Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15299 üzenetére
A ramot próbáld 1250-en elvileg annyira vannak hitelesítve, annyit tuti mennie kell, persze ha feszt is annyit kap mint amennyit a hitelesítéshez használt a samsung.
4 gigán az a proci elég lesz még vagy 3-4 évig az tuti.
Amúgy jó kis géped van, de a lényeg, hogy G.Skill ramjaid vannak! -
válasz
Robi BALBOA #15284 üzenetére
Ramot sajna vissza kellett raknom 1200-ra mert bc 2-be fagyi volt egy idő után, de legalább a proci megy most 4gigán és nincs gond. Én se értem miért kevés a 20amper neki, de most külön a moduláris résztől kapja a kakaót nem a többi mellől ami kijön a tápból.
-
leonel
aktív tag
Köszi!
eddig 1:1Nem jutottam előrébb.
-
Giot
addikt
válasz
borkarico #15291 üzenetére
A 450-es Chieftec-el nagyon határon vagy a tuningot inkább hanyagold. Legalább egy 550-es a csifitől. Ha pld egy Corsair lenne akkor okés.
(#15289) arn: Én csak a 4870-emet monitoroztam anno. Azt tudom hogy amikor restart volt megnéztem a mentett hőmérsékleti értékeket és a VRM volt a ludas amikor elérte az adott hőfokot a kártya újraindult. Ugyanezen logikát követve cseréltem jobb szellőzésűre a házam, és utána nem volt ilyen gondom.
Próbáltam összeszedni minél több infót a kártyámról amit itt le is írtam: [link]
Kérlek tekints el a lelkes amatőr stílustól.(#15290) leonel: GTS250 fizikára ha sok fizixes játékkal játszol.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
CSak egy kérdés: hosszú távon minek van több értelme 5850-em mellé:
a., egy másik 5850?
b., gts250 v. gtx260?Köszi!
-
Giot
addikt
válasz
borkarico #15285 üzenetére
Nem muszáj cserélni a proccot inkább 1280-as felbontás környékén van gáz.
Az igen nem aprózta el az Aero.Rakott bele rendesen ventit.
(#15283) arn:
Erről még nem hallottam. Arról viszont igen hogy ha 120C környékét eléri a VRM lekapcsol a kártya nehogy megfőjön. Anno 4870-el is jártam így. TT volt rajta és nem volt elégséges a VRM-ek hűtése elérte a hőfokot és kártya lekapcs.
Házcsere utáni stability teszt eredmény: [link]
És ezek az órajelek bármely tesztben stabilak. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15279 üzenetére
Nagyon örülök, hogy megoldódott a gondod, nem hittem volna, hogy a te tápodnál nagyon jelentene ez a ág rendezés dolog valamit, mert nálad a leggyengébb ág is 20A-es, de a lényeg, hogy így jó lett!
(nekem 16A-osak az ágak így fokozottan oda kell figyelnem a szétosztásukra)
Ha 46 percig furmark és 52fok a max nem rossz, ha ennyit ment akkor már nagy valószínűséggel máshol is stabil lesz. -
Giot
addikt
válasz
borkarico #15278 üzenetére
Jó a hűtés! Hasonló mint a Vapor hűtés. Azzal különbséggel hogy a hűtőborda talpa "csak" a gpu-val érintkezik így a memók nem kapnak külön hűtést max annyit amennyit az áramló levegő el tud vonni a chip-ekről. De eddig még senki sem panaszkodott a memók hűtésére.
A Vapor esetében a hűtőborda talpa a memókkal is érintkezik. Viszont a kérdezett kártyán a hűtés 5 hőcsővel rendelkezik míg a Vapor 3-al.
Nálam a Vapor hűtés bevált. Amire oda kell figyelni az ilyen tipusú hűtőknél, hogy a házba is termeli a meleget így megfelelő szellőzés kell hozzá. Pld nálam 1xer lekapcsolt a kártya a nagy tuningolgatásban 950/1200 igaz ez már az extrémebb kategóriába tartozik. Minden előjel nélkül miközben 20 percig beton stabilan ment a furmark. Aztán mikor lecseréltem a házam egy jobb szellőzésűre egy órán keresztül ment ua órajeleken gond nélkül. Tehát valszeg előtte túlmelegedhettek a Vrm-ek.
+szerk: A procc esete attól is függ milyen felbontáson játszol. -
válasz
Robi BALBOA #15253 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani a problémát átraktam a 25amperes ágra a 6pines tápcsatit is és most megy a 4giga + auton hagytam biosba a pci-e meg ioh feszeket és most a ramok se hibáznak 1300-on. Remélem jó is lesz játékok alatt is mer furmarkot bírta.
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye a Sapphire 5850 1GB DDR5-ös videókariról?
ERRE gondolok!
Hűtésre lennék kiváncsi, teljesítményre, és a hűtő venti zajára, elfogadható-e vagy hangos?
Akinek ilyen Kárd-ja van irja meg legyenszíves.
Plusz dolog: Core2Duo 3,6Ghz-en pörgetve kihajtja a Sapphire 5850-et?
Előre is Tenk jú.
ciao.
-
Szerintetek egy ~4 ghzen hajtott e7400as proci ki tudna egy ilyet hajtani?
-
arn
félisten
frissitettem a blogot az eliras miatt: a kepen szereplo orajelet irtam, at (ami 400/1000 es nem 400/900). tettem egy jelolest is a kepre. [ATI tuning az új Powerplay-jel]
bocs, ha felreertheto volt.
-
kasa85
őstag
válasz
mandju #15265 üzenetére
Értem akkor passz mert nálam amiket írtam ezek voltak a megoldások.Esetleg a gyártójától szed le a Drivert a karihoz MsiAffb ezt ne telepítsd csak az alaplap,és a karid driverét ha így tesztelted kapásból az órajeleket akkor szerintem más lesz itt a gond.Lehet a Biosba írta be magát tévesen mert úgy tudom az 10.X öt vagy a hat csinált ilyeneket.Nálam egyszer ha jól emlékszem ugyanezt a hibát a 10.5Beta csinálta.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
mandju #15262 üzenetére
Hát elhiszem, hogy nem hagy nyugodni engem is majdnem megölt az ideg amikor a 10.4-es driver után bevezették azt a hülyeséget, hogy ha tuningol az ember akkor nicsen rendes PowerPlay, én ezért használtam mindíg 10.3a driver és nagyon jó volt, szerintem ez volt a legjobb driver a 10.7-ig, a 10.8-at már nem próbáltam.
-
mandju
senior tag
válasz
Robi BALBOA #15261 üzenetére
teljesen referencia, 725/100. nincs húzva. amúgy semmi bajom nem volt vele, crysis, maffiaII, mindkettőt próbáltam, talán jobb is volt, mint a gtx285, de ez a powerplay nem hagy nyugodni...
-
mandju
senior tag
válasz
Robi BALBOA #15257 üzenetére
Na, újraraktam a wint, feltettem a 10.8-as drivert és most sem működik...
egyéb ötlet?
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #15257 üzenetére
"Hát ha NV kari után csak betetted az új Ati karit akkor nem kell azon meghökkenni, hogy nincsen minden rendben........."
+1 a postodhoz. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
mandju #15255 üzenetére
Hát ha NV kari után csak betetted az új Ait karit akkor nem kell azon meghökkenni, hogy nincsen minden rendben, ugyanezt eljátsza a Ati-ról NV-re cserénél is a Oprendszer, új karinál új win aztán tuti nem lesz gondod, nem kell mindent az Ati driverekre fogni, én úgy tettem be a gépbe annó az új 5870-et, hogy szűz win7 volt a gépen és semmilyen driver gondom nem volt, rendesen ment a PowerPlay stb.....
Tudom milyen az amikor újra kell rakni a win-t, nem tart olyan sokáig, de mégsincs a francnak se kedve újra rakni, most nekem is csinál néha hülyeségeket, hogy leváltottam a 5870-et egy 9800GTX+-re és nemraktam újra a win-t(mert lusta voltam
).
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, Asus 5850 ref kari hűtőjének leszereléséről? Nem volt időm még megnézni, ezért előbb érdeklődök, hogy mennyire egyszerű leszedni, vagy inkább neki se álljak.
Előre is köszi.
-
mandju
senior tag
válasz
kasa85 #15254 üzenetére
Hát sajna mindent megpróbáltam, de nem működik. teljes driversöprés után 10.3 az sem jó...
lehet tényleg egy win újrahúzás hiányzik neki...
utóljára 4870em volt atitól, aztán másfél évig volt nvidia kártyám, minden gond nélkül.. gtx260, gtx285... hiányzott ez nekem? driver szinten még mindig nincsenek toppon úgy érzem...
-
kasa85
őstag
válasz
mandju #15252 üzenetére
Rendben.Ha esetleg nem menne mindenféleképpen Format C:máskülönben mindig így fog menni akármilyen driverral a kártyád.Ezért is írtam többek között még régebben mi a fenének kellet az Atinak ezt megbonyolítani mikor még búgózik is a tuning hatására,és valami szinten beragad ez az egész
Ilyen problémával nem szembesültem mikor tuning hatására normálisan vissza állt a normális 2D helyzetbe még a jó öreg 10.3- 10.4esnéll
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15251 üzenetére
És ha a procinak adsz egy csipetnyivel több feszt az nem segít, én arra gyanakodtam, hogy ha nagyon határra húzom a procit akkor az erős vga úgy megterheli a tápnak az adott ágát, hogy a proci instabil lesz tőle, ezt nagyából igazolta is az, hogy a proci egy adott órajelen simán ment, bármivel letesztehettem Prime95 vagy ITB, de stabil volt, de ha közben a vgat elkezdtem terhelni a proci egy rövid idő múlva behibázott, aztán adtam egy kicsit többet a procinak és úgy már bírta a vga-val való teszt partit
.
-
válasz
Robi BALBOA #15250 üzenetére
Azt hittem már ez is egyedi probléma nálam. Én arra tudok még gondolni, hogy jobban kihajtja a vga-t, de furmark alatt még alapon is ugyanúgy van terhelve a proci, hiába adtam feszt a PCI-E-nak meg az IOH-nak nem segített, de nem adom fel.
-
válasz
Robi BALBOA #15247 üzenetére
Ja hagytam is, bár érdekes az is, hogyha a procit megrántom 4gigára, akkor a furmark pár perc után eldobja magát, 3.8-on meg egy óráig is futott meg több óra játék után sincs gond, nem értem ezt, hogy mi köze van a vga stabilitásához a procinak.
Megnézem a progit.
-
kasa85
őstag
válasz
mandju #15241 üzenetére
Hali.Nekem is csinált 2-szer ilyet.Töröltem a Ati drivert + a MSIAfterburnert.Csökkentet mód Driwer Sweeper 2.1 Ati Cat törlése restart.Utána CCleaner,Windows könyvtárakból ki törölni a hátralévő profilokat,megint CCleaner,újra indít,friss driver felrak,és ha szerencséd van megy, nekem így sikerült.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Gerisz
addikt
Én meg az emelt órajelet írtam a bios-ba és minden működik tökéletesen. Az szerintem jobb megoldás, mint "elvenni" a köztes órajelet. Ha Bios babrálunk akkor már a terhelt órajelet, ne ezt.
lsc: A lakat nem áll vissza ha egyszer kinyitod (reinstall után sem, lehet rendszer újratelepítés esetén igen), de nekem ha rányomtam a defaultra és elfogad akkor midig jó lett.
-
CptMisi
őstag
hülye voltam
-
mandju
senior tag
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
beléptem a klubba egy asus 5850-tel. teljesen referencia. egy gtx285-öt hivatott váltani. nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz még csak pár órája van a gépben.
ami viszont nem hagy nyugodni:
a gpu órajelet 400-ra, a memót pedig egyáltalán nem veszi vissza 2D-ben. legfrissebb driver van fent...ez vajon mitől lehet?
-
tom_tol
addikt
válasz
Robi BALBOA #15220 üzenetére
asusnál bármi elképzelhető
1,5v-os ramfesz beállításához bele kellene nyúlnom a biosába amivel csak annyi a probléma hogy nem igazán működik egyik flash progi sem
de adnak rá 3 év garit ami talán elég idő hogy kiderüljön ha nem bírják a ramok -
válasz
Robi BALBOA #15225 üzenetére
Hát nálam nem ért semmit annak az emelése főleg, hogy most 1200-n járatom mer furmark lehal 1300-on meg még 1250-en is pedig más más tesztekbe nincs gondja.
Arn: Ez se jó megoldás mivel a 400MHz asszem a hd gyorsításhoz kell cáfoljon meg valaki ha nem.
-
arn
félisten
-
válasz
Robi BALBOA #15223 üzenetére
Jah onnét gondoltam, hogy 1.5.
VDDCI-nek van értelme feszt adni? Elvileg attól is jobban megy a ram, nem?
-
válasz
Robi BALBOA #15220 üzenetére
Szerintem 1.165-re gondolt csak elírta, 1.6v-tól szvsz azonnal eldurrannának a ramok.
Bár, ahogy nézem a Tracker-es progit a képen, lehet még se...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
tom_tol #15217 üzenetére
A gpu-nak az 1,2v az oké, de a memóriának kicsit sok a 1,65v, ez a samsung álltal kiadott specifikációból van: 1.5V ± 0.045V, én tuti nem feszelném a ramot, amúgy az asus meddig tesztelte vajon ezen a feszen?, tuti nem hónapokig vagy évekig, de az adott usernél akár éveket is ki kell bírnia.
-
válasz
keIdor #15218 üzenetére
Jah persze nyilván nem akarom szétküldeni, csak ha most van egy hivatalos adat akkor azon belül belőni egy stabil értékre most a 950-et 1.164-el viszi furmark stabilan tippre az 1000Mhz olyan 1.25 körül lenne meg stabilan ami végül is már igencsak nagy többlet fesz és lehet meg se érné már csak a fogyi miatt is, de végül is ezért cseréltem a tápot is, hogy majd bírja...
-
tom_tol
addikt
válasz
Robi BALBOA #15210 üzenetére
hát asus a matrixon a ramoknak alapból ad 1,65v-t pedig ezek is samsung ramok a gpu "alapfesze" pedig 1,2v
-
Robi BALBOA
őstag
-
válasz
Robi BALBOA #15213 üzenetére
Valami ilyesmire számítok én is, de gondolom nem véletlen adnak a kártyához oc tool-t és miel 1.165 a max ami adható vele valszeg ezt fogják írni, csak akkor nem tudom minek írnak itt olyat, hogy 1ghz-ig a mag a ram meg 6ghz-ig.
-
válasz
Robi BALBOA #15210 üzenetére
A jó hűtés megvan furmark alatt a magok 50 fok fölé nem mennek, úgy hogy alig forognak a ventik a radin. Közbe írtam az xfx-nek kíváncsi leszek mit mondanak.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15207 üzenetére
Jó hűtés mellett még 1,3v-ot is simán elvisel a kari hosszú távon, az tuti, hogy 1,4v fölött már rohamosan csökken az élettartam.
A memóriát én meg nem szenvedtetném a gyári specifikációk felett (5870 esetében a samu ramok 1250-re vannak hitelesítve, szerintem ez a 5970-nél is így van), de főleg nem feszelném, mert azzal a pár mhz-el nem nagyon leszel előbbre, max tesztben hoz valamit, de gamék közben tuti nem nagyon veszed észre a tuningolt mem álltal előidézett teljesítmény növekedést. -
válasz
Robi BALBOA #15206 üzenetére
Van erről valami hivatalos infó, hogy meddig szabad elmenni fesz ügyileg? Mer csak a szóban forgó max 1.2v-ról tudok.
-
Dreamie
őstag
sziasztok!
Van egy Asus 5850-em (ref.), ha lecserélem a gyári hűtést rajta akkor buktáztam a garit?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest