Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam sehol a környéken spitfire hűtőt, más után kell néznem.
5850-re szerintetek tud annyival többet a zalmann3000 az accelero twin turbo pro-nál mint amennyivel többe kerül? -
adatfalo
senior tag
Hali
Van valakinek valami tapasztalata 10.6 os Catalyst és a GTA 4 kapcsolatáról?
Leragadtam a 10.4 nél de az se oldotta meg az akadozós problémát, így nem is igazán nyüstöltem a játékot, de most volna kedvem hozzáUi:Gigabyte 5870
-
jegenye77
addikt
Sapphire 5850-en miért nem tudom a Catalystban állítani a venti fordulatát?
Felhúzom a csúszkát leokézom de marad a fordulat alapon.
Terhelésnél autómatikusan megy felefele mert kipróbáltam és emelkedett de alapon nem tudom állítani.
Picit feljebb tekerném mert ebbe a nagy melegbe alapon is 48-50 C a hőmérséklete. -
Zoo123
senior tag
válasz
leonel #14289 üzenetére
Vinnie kell, elvégre mégiscsak egy Enermax tápról beszélünk, az meg az egyik legjobb.
Mivel a 12V 3db egyenként 25A-es ágra van bontva, ezért az
1. ág megy alaplapra+procinak, 2. az egyik VGA-nak, 3. meg a másiknak így biztos nem lépi túl áganként a 25A-t.De miért nem inkább 5970-est veszel, az 5850 mellé, 5890+5850 CFX nagyon zúz!
Élj a maximumon, ne érd be kevesebbel! -
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
2db 5850-nek elég egy enermax 625w? (Q3000proci kicsit húzva) Tuningot is bírná?
Egy modu ágra mehet egy vga? nem kell váltakoznia a 2db 6pin-nek két külön ágra?
Remélem érthetően sikerült leírni?Van esetleg valakinek ötlete, hogy Mo-n ki forgalmaz Thermalright spitfire-t?
Köszi
-
Giot
addikt
válasz
KillerKollar #14283 üzenetére
Nem semmi a GTX460 ennyire leverte az 5850 árá!!!!???
-
kriszbon
őstag
Hehe, ahogy itt olvasgattam erről a 3D szemüvegről eszembe jutott hogy hentereg egy szemüveg valahol. Így kipróbáltam egy 4830-as kártyával ezt az akármit. Nos játék alatt (Grid/Dirt2) nem igazán jön le a dolog, főleg ha csak az utat látom előttem.
Megnéztem trémárk alatt és ott azért jobban lejön a dolog, bár sokszor szétcsúszik az egész és a színek sem jók(gondolom nem jó a szemüveg). Engem a régi 3D képekre emlékeztet (varázsképeknek is hívták).
Az Fps viszont beesett a pincébe tőle(1/3). -
KillerKollar
őstag
http://mplanet.hu/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3111&category_id=538&vmcchk=1&Itemid=1
Végre HD 5850 árcsökkenés xDDD -
Goldmen75
őstag
válasz
BullKoxa #14279 üzenetére
Én sima papír kukkereket rendeltem, de mindet!! Mert ahány film, meg bemutató meg kép, annyi szín, nehogymá ne lássam mindet
Dehogy kell 3d-s moncsi!! Semmi! Nekem "sima" 5870-em vanMeg 24" samsung moncsim, meg a kukkerok
Mellesleg az analgif-es(színes szemüveges) megoldásoknál, tök mind1 milyen a monitor, mert itt a színekkel csapja be az agyad
A 120/200 Hz az a polár technológia átka...jó drága s nem sokkal jobb mint színesbe!
Egyébként a colorcode szemüveggel a legjobb nézni a természetesen colorcode anyagokat! -
BullKoxa
őstag
Köszi fiúk! Gerisz, Goldmen75 :Ha felteszem ezt a programot nem is kell 3D-s Monitor?De ha van akkor gondolom még jobb a 3D hatás a 120Hz miatt.Melyik szemüveg a legjobb?Én ezt néztem ki.
-
Goldmen75
őstag
Nekem már pár hónapja fenn az iZ3D s meg kell mondjam nagyon állat!
Még régebben rendltem neten 3D szemüvegeket, az összes fajtát, iz-ben csak beállítom a színkódot, meg a játékok elején lehet konfigurálni mélységtől kezdve mindent, aztán go!Wow, Crysis pl nagyon ász így!
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Egy kérdés az ATI (úgy mint az Nv)nem csinál majd 3D-s játékokat,vagy valamit?
-
Giot
addikt
válasz
Zoo123 #14272 üzenetére
Jól tudod csak 3D-és órajelekben tér el. 2D-ben marad a 157/300 a 10.3-ig illetve maradt volna ha nem kavar be a 4870. Elég volt megfejteni mi baja lett a PowerPlay-nek.
NA de ugye e miatt cserélem a Catalystot 10.6-ra és a kérdés még mindig fenn áll van e valami speckós 10-6-os Cata amit érdemes feltenni?
JA meg hogy lusta vagyok vissza keresgetni hogy mennyi is a 10.6-os Cata-ban a 2D órejelek? -
Giot
addikt
Mivel a 10.3b Catalystom megzakkant a legutóbbi 4870-es látogató óta. 2D 157/900Mhz.
Emiatt cserélem 10.6 ra.
Van e belőle valami speckós verzió amit ajánltok? Mennyi az órajel pontosan 2D-ben? -
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #14267 üzenetére
De csak akkor vihető ha meglesznek az új vgak!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #14263 üzenetére
1.1Voltra lőttem be 24/7-re de még ez nem a vége csak nem kínlódtam tovább!
-
Giot
addikt
Azt amit a kolléga is linkelt, Furmark. A gyors teszt pedig ne 2 perc legyen hanem ha úgy látod hogy stabil az általad kiválasztott frekvencián akkor ereszd rá a fent említett teszt progit 8xmsaa-val xtreme burning módban stabilty tesztben, vagy 20,25 percig. Ha ez idő alatt nincs gond akkor betonstabil a tuning. A 20-25 percet azért ajánlom mert én jártam úgy hogy a 20. perc környékén kapcsolt le a kártya, túlmelegedtek a VRM-ek.
Ha így úgy tűnik minden okés akkor még van egy teszt amit érdemes lefuttatnod zárásként ez pedig a FinalFantasy Bemchmark: [link]
Ha ezzel megvagy mehetsz játszani!
Persze ha csak a Vantage score érdekel felesleges ilyen alaposnak lenni, de ha játékban akarod használni és nagy a túlhajtás, tuning, akkor érdemes végigjárni ezt a procedúrát, hogy megelőzz pár a bosszankodó asztalcsapkodást.(#14264) dobko: Ha referenciában gondolkodsz mind1. Ha nem akkor az általad említett gyártók közül bármelyik megfelelhet. Talán odatenném még a sorba a Gigabyte-ot, HIS-t.
-
dobko
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék egy 5850 -es kártyát vásárolni a közeljövőben.
Kérdésem lenne, szerintetek melyik gyártó lenne a legjobb választás és miért?
Illetve az 1 GB-os és a 2 GB-os között mennyire nagy a különbség?Sapphire és Asus esetleg MSI ben gondolkodtam, az MSI nek jónak tűnik a 2 ventillátoros hűtője.
üdv dobko
-
Silex
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #14195 üzenetére
Kihagyhatatlan hogy leírjam a hőfokot vízhűtéssel.
Furmark+prime95 alatt olyan 30-31 fokos szobahőmérséklet mellett, 47-48 fokig ment föl a VGA. -
Silex
aktív tag
válasz
Landon #14236 üzenetére
Pontos és kimerítő választ nem tudok neked adni, mivel natív topiclakó vagyok.
Az viszont biztos hogy itt a topicban a gt200 a nyerő, legtöbbeknek az van, ugyanis ahogy írták többen még abban is vannak tartalékok physix terén pl. Metro-ban. Kicsi, kevéssé melegszik, keveset fogyaszt.Ha visszakeresel a topicba többet is olvashatsz, már többször volt róla szó!
VGA Peace! -
PNagy
csendes tag
#14241-re senki sem tud információt adni?
-
LW
őstag
nem is hangos
Kivétel, ha kávédarálóvá alakul a Yate Loon venti benne.
(anno kicseréltem egy Sharkoon SilentEagle-re) Minden tápnál akadnak kerregős egyedek. De ne féljetek egyet se, megveszem mindet.
A vicc kedvéért a nemrég vásárolt CoolerMaster M620as tápomban is mókázik a hűtő. -
LW
őstag
válasz
faranus #14253 üzenetére
Szia.
Kicsit topikot tévesztettél, de válaszolok. Mind a kettővel jól jársz, tekintve, hogy szinte azonos kategóriát képviselnek.
AMD megoldása olcsó, míg Intelé kicsit drágább, itt-ott erősebb és jóval kevesebbet fogyaszt -> hűvös, nagyobb tuningpotenciál.
Mind a kettő amennyiben nem AM2+ vagy AM3 ill. s1156 foglalatú alaplapod van alaplapcserével jár, AMDnél még a DDR2 ramok haszonsíthatók, de valószínűleg DDR3ra lesz szükséged.
Üdv. LW -
faranus
aktív tag
sziasztok 5870 vettem sapphire a mostani procim egy kalap szar kéne hozzá egy jó INTEL i5 750 gondoltam vagy AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition melyik a jobb vagy esetleg egy másik proci előre is köszi
üdv faranus
-
faranus
aktív tag
sziasztok 5870 vettem sapphire a mostani procim egy kalap szar kéne hozzá egy jó INTEL i5 750 gondoltam vagy AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition melyik a jobb vagy esetleg egy másik proci előre is köszi
üdv faranus
-
Speed®
titán
-
Hunter2
addikt
válasz
Speed® #14232 üzenetére
Ma hoztak be az üzletbe egy HD5850-et hogy vegyük meg, beraktam a tesztgépbe:
A64 5400+/ 1Gb DDR2 / 300W-os DElta táp dobott 9900 pontot 3Dmar06kban
. Szóval egy minőségi 300-as táp is elég lehet ha elég szar a többi alkatrészed, a logic-ot viszont hanyagolnám a helyedben. Giga 460-as tápot vegyél vagy Corsaire CX400-at , mindegyiknek FSP a bele.
-
Goyee
tag
Sziasztok!
Tudna nekem mondani valaki egy erősorrendet PhysX-re?
(8600GT, 8800GT, 8800GTX, 9600GT, 9800GT, 9800GTX, GT220, GT240, GTS250)
-
PNagy
csendes tag
Sziasztok,
A Sapphire 5830 hűtője mennyire halk/hangos? A tesztekben főként az idlben való halkságot dícsérik. Milyen játék közben? Pl egy 4870 Vapor-X-hez hasonlítva?
-
Ombi5
őstag
Ati Catalyst-bol nyugodtan tuningolhatom vga-m?
Mi annak a proginak a neve ahol vmi szoros kocka forog es tudom gyorsba tesztelni,h birja e meg "strofolast"?! -
Landon
addikt
Előre elnézést a feltett kérdésért de azt a fülest kaptam,hogy itt jóval nagyobb a tapasztalat a fizikára használt GF VGa-król.
Helyzetem a következő: Egy ZOTAC GTX 480 AMP! VGA-m van és e mellé szeretnék vmit physx dedikált kártyának. GTS250-re gondoltam. 2 gondom lenne:
1: Az ütemezés a remekül megírt nV drivereknek köszönhetően egy szálon fut így fogalmam sincs hogy az amúgy sem túl erős CPU-ra rá kéne e akasztani még egy GTS250-et... ill értelme lenne e.
2: Félek egy kicsi a lapomtól (msi 790fx-gd70) mert csak úgy működhetne a dolog hely hiányában, hogy a 480 lenne az első x16-os slotban a gts250 pedig az utolsó x8-asban. Namost mivel ez egy CF lap támogatottságot nézve meg mivel az nV és AMD másképp oldja meg a sávok bridge-elését ebből lehet kavar elvileg... passzA gépem pontos adatait megtaláljátok a cuccoknál.
-
Zoo123
senior tag
válasz
drombi #14233 üzenetére
Úgy értve hogyha már kiadsz egy valag pénzt 2db 58xx-re akkor ne egy párezer forintos noname tápra bízzad az EGÉSZ géped életét, mert az a táp nem fogja bírni, sőt, a noname tápok amikor tönkremennek gyakran viszik magukkal az egész gépet is!
Jobb megelőzni a bajt!
Fanatikus tag lettem!
-
Speed®
titán
válasz
drombi #14229 üzenetére
Felejtsd el azzal a táppal a beüzemelést a pénztárcád érdekében..csere!
Ha rászánsz normális összeget, Corsair CX400 az alja, minimum szinten valami 400as THNP beles FSP, de azt ritkán találni manapság.
A géped többi alkatrészétől is függ igazából, de ez nem az a topik. Ide írj. -
HaZsolt
őstag
Szia!
5970+5870+5850+5830. 5750+5770. Ezek mennek CF-ben. Tehát 5800-ast nem tudsz 5700-al összeengedni. Tápegységben pedig egy jó 650-es Chieftec, vagy Corsair. Nekem elvitte az 500-as Chieftec is az 5850+5830-as kombót 6 magos Thubannal meghajtva de már nagyon melegedett. Egy 650Wattos szerintem már elviszi korrektül. -
Zoo123
senior tag
válasz
drombi #14225 üzenetére
Először is, ez fontos: milyen tápod van?
Ha nincsen rajta PCI-expressz tápcsati -régebbi felépítésű tápoknál gyakori- akkor lehet hogy amúgy sem fogja elbírni a kártyát...Elvileg elég csak 1db Molex csatira dugni, csak a terhelés elosztás miatt van rajta kettő molex csatlakozó.
0805: [link]
-
0805
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h CF-be ezeket a tipusokat összelehet ereszteni?
Pl:5870-est 5850-el..? Vagy 5850-et 5830-al??Vagy 5850-et 5770-el?
Köszi....
Ja és ez a három fellállás kb milyen tápot kíván? -
drombi
csendes tag
Hali mindenki!
Most rendeltem egy xfx 5850est, és lenne egy kérdésem. Nincs a tápomon 6pin-es cucc, amit a vga végére lehet csatlakoztatni. :S Tudom, hogy kapok átalakítót, ami sima molexből csinál ilyen csatlakozót, de az 2db molexből csinál 1db 6pin-t...
A kérdésem az lenne, hogy elég 1 molexet rákötni az átalakítóra, hogy működjön a kártya, vagy feltétlen 2t kell rákötni? (a sapphire 5850esnél másféle átalakító van ami 1 molexből csinál 6pines csatlakozót) 3molex csatlakozóm van feleslegbe, és ha 4kell, akkor nem tudom mit fogok csinálni.. :S
Valaki tud segíteni?
-
ImI87
őstag
Na most lehet, hogy néhányan meg fognak kövezni a kérdésért, de egy GTX460 (1GB) SLI mennyire életképes egy 5870-hez képest?
Teljesítmény, fogyasztás, melegedés, stb.......
-
ffodi
veterán
Köszönöm.
Az új driverekkel az 1.03-as mod nem működik sajna, és az új Physx driverekkel sem. Viszont van már Physx mod 1.04ff, amivel a legújabb driverek is működnek(forceware, Physx).
Erről is kéne már írnom egy Update 3-at, de sajna nincs időm, sem kedvem ebben a melegben.
Viszont a régi driverekkel is tökéletesen működik minden. Addig nem is cserélem ki, ameddig valamelyik játék meg nem követeli.
-
ImI87
őstag
Elolvastam a a cikkedet, nagyon fasza és érthető.
Hamarosan nézek valami kis GeForce-ot, és beüzemelem, mert már nagyon várom a Mafia 2-t, szerintem életem játéka lesz. Tul.képp. csak amiatt érdekel ez a Hybrid dolog.A jelnlegi aktuális legfrisebb driverekkel is rendesen működik minden (az Update 2 alapján)?
-
ffodi
veterán
9600GT és 9800GT is megteszi természetesen, de azért javasoltam pl. a gt220/gt240-et mert nem kell nekik segédtáp, ergo keveset fogyasztanak.
512 megás elvileg elég, de ha lehetséges, akkor legalább DDR3-as példányt vegyél.
Ha jól tudom, akkor GTS250=9800GTX+, a GT220 picit gyengébb mint a 9600GT, viszont jóval kisebb és kevesebbet fogyaszt. A GT240 picit erősebb mint a 9600GT, szerintem kb 9800GT teljesítményű.
Természetesen minden attól függ, hogy mennyit szánsz rá. Nekem eddig az 5870 mellett a GT220 elég volt minden Physx-es alkalmazásra.
-
ImI87
őstag
-
ffodi
veterán
Szerintem GT220 vagy GT240 az a vga amire neked szükséged van(esetleg GTS250). Nem fogyaszt sokat, elfogadható a teljesítmény, és annyira nem is drága(használtan).
Egyébként ajánlom figyelmedbe ezzel kapcsolatban a cikkeket amiket írtam.
ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"
A cikk végén ott van az Update 1. és az Update 2.-höz vezető link.
Jó olvasgatást, ha még nem olvastad.
-
ImI87
őstag
Hello!
Az 5870 mellé venneék egy kisebb GeForce-ot PhysX-re. Melyik az a kártya, amit érdemes megvenni? Tehát nem túl erős, de rendesen elbírja PhysX-es dolgokat.
Illetve tudnátok linkelni v.mi jó kis oldalt, ahol átnyálazhatom, hogy pontosan hogy működik ez a Radeon + GeForce kombó? Ha jól tudom kell v.mi hack is hozzá. Olyan leírás kéne, ami szépen elmagyarázza, hogy mit hogyan kell.........
És mik azok a jelenlegi játékok, ahol lenne értelme egy külön PhysX karinak?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Akár 10%-kal is drágulhat a modern chipgyártás a TSMC-nél
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest