- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbbike
csendes tag
srácok, most vettem egy sapphire5850-est, letöltöttem a legfrissebb drivert hozzá, de azóta a Win7-es 1980*1080-ban csak 60Hz-en hajlandó működni. egy 4870-es helyett jött az új kari és azzal nem volt semmi gond rendesen ment 100Hz-en. Most meg szétvet az ideg, hogy itt vibrál nekem a 32-es SONY TV. Amúgy érdekes módon BadCompany alatt nem tapasztaltam a vibrálást, szval olyan mintha csak a win sz*rakodna. ha valaki tudja mi a teendő azzal megspórolna nekem egy ideggörcsöt.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #15595 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok, mennyi pénzért, milyen teljesítményt fog nyújtani a HD6XXX széria... úgy érzem most nem lesz olyan ütés hogy már most fogjam a fejem... *váltani kellene... sőt lehet most a 6XXX szériát ki is hagyom. Inkább megveszem idén még az 5850 párját.
De így látatlanban elég nehéz bármit is mondani az új kártyák teljesítményéről. 1 Biztos. A kezdő csúcs kártya ismét 100 fölött fog indulni ahogy az lenni szokott (120-140 ropi)
-
ThodEE
őstag
Nekem nemsikerült várni, ma megérkezett a 930as i7 + 5870 XFX(587A-ZNF9), már csak a lap meg a többi hiányzik XD
-
Dj Dekko!
őstag
Össze-vissza 15-20% különbség van a két kártya között.
Gondolt át... Pénz tárca kérdése melyiket tervezed megvásárolni, ha tehetősebb vagy ne sajnáld az 5870 esre a pénzt...ha szűkebb keretből kell gazdálkodni akkor minden képen 5850! majd 850 / 4800 Órajel! ( és már van egy *lájt 5870 esed)(#15593) sysrq .: igazad van, de ez kevés vigasz az embereknek mikor mind a két kártyán játszhatatlan a játék!
Elnézést, rosszul fejeztem ki magam. NEM ÉLVEZHETŐ! -
xwlr
csendes tag
Érezhető a különbség játékok terén az 5850 és az 5870 között?
-
jonner
tag
Na megyek aludni, de azért megkérdezném, hogy erre tudtok-e mondani valamit. Azóta leszedtem a 10.9-es Catalystot, felraktam helyette a 10.5-öt majd a 10.5 hotfixet is, semmi változás. Memory clock idle-ben 600 MHz. Mi lehet az oka, hogy nem veszi vissza 300-ra? Semmi tuning nincs. Foglalkoznom kell ezzel a dologgal, vagy tökmindegy?
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #15582 üzenetére
Szerintem kár reménykedni, hogy az 5850-re is megjelenjen, ugyanis az 5870-en kettő VT1165 csip van, míg az 5850-en csak egy.
Tehát van egy kapcsolgatható fesz az 5870-en, ami az 5850-en fix. Techpowerupon meg lehet nézni a karik review-jában a nagyonnagyfelbontású képeket a refi karik csupasz NYÁK-járól...
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #15578 üzenetére
Itt van kép furmark 850/1200-ről a hozzászólásban: [link]
Amúgy kis feszemelés, 1,08V-ról 1,15V-ra, és már 930/1200-on is megy, furmark is, de már nagyon meleg úgy...Meg nem is nagyon van rá szükség, 850/1150-re húztam anno, de csak a Metro2033-hoz kellett.... Így pont jó volt VH DX11 Tess ON-ban...
Végre sikerült amúgy egy jó tuningos VGA-t kifognom, alapon halk, hűvös, de bele lehet kergetni a kisördögöt...Ja, és full refi...
Eddig toronymagasan a legjobb VGA-m a Radeon 9700-am óta, pedig volt jónéhány mostanában...
-
jonner
tag
Sziasztok, van a gépemben jelenleg egy Gigabyte 5870 (duplahűtős verzió de nem az OC), alapból terheletlen állapotban 157/1200-as órajelekkel ment. Feltettem rá a legújabb biost, most az 1200-ból 600 lett. Mit tegyek, hogy a normális 300-ra lemenjen? A legújabb Catalyst-ot tettem fel.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #15574 üzenetére
A ram értéke volt a lényeg most. A gpu is lazán megy 1050-et a gyári kávédarálóval. Kíváncsi leszek mit tud majd a Zalman.
-
ffodi
veterán
A gyanúm beigazolódni látszik
:
GPU alapfesz: 1162mV
VDDCI alapfesz: 1149mV
Alapórajel: 850/1200MHzBeállított értékek:
GPU fesz.: 1137mV
VDDCI fesz.: 1175mV
Órajel: 900/1380MHzPróbáltam 1400-on is, de ott 1 perc után eldobja. Lehet ha adok még a gpu-nak is +feszt(mivel alapfesz alatt ment), akkor bírja 1400-on is. Mindez kiderül majd a hét közepe fele, mert elvileg megérkezik a VF3000a a kicsikére.
-
ffodi
veterán
Kifutottam a szerk. időből.
A V2.0.0 MSI Afterburner támogatja a ref 5870-ek VDDCI fesz állítását(aux voltage). Mindjárt kipróbálom, hátha megy a ram 1400-on.
-
kris75
aktív tag
Hi! Valaki próbálkozott már a 10.9 catalyst-al? Nekem ha felmegy rendesen akkor 10.6 osank látja
Krs
-
NOD
senior tag
válasz
BoogeyM@n. #15562 üzenetére
Mivel ati kártyád van igy nem a vga-t eszi meg hanem a procidat. Csak akkor megy a fizika a vga-n ha geforce van bent/avagy geforce társkártya. A mafia 2 meg alapból zabálja a cpu-t ne csodálkozz hogy behal ha benyomod.
-
BoogeyM@n.
aktív tag
De rossz ha bekapcsolom a PshyX-et megeszi a kártyám Mafia2-ben
-
Dj Dekko!
őstag
Hm... Merevlemezt ellenőrizted?!
Ha alaplap órajelen is előfordul ez a hiba akkor vagy inkompatibilitás jött elő neked a memóriák iránt. Az alaplapod nem kedveli, vagy a Vinyo illetve RAM haldoklik...
Akkor is szokott ilyet csinálni mint amikor nem bírja az adott Memória időzést a ddr.
Én valószínű alaplap órajelre beállítanám, everest rendszer stabilitás... és sasólnék. -
CptMisi
őstag
válasz
Razermazer #15556 üzenetére
Persze nem a Geil a csúcs, nem is vennék, de az EVO például elég jó....Nekem Corsair/Kingmax+Giga AM3 csinálta ugyanezt a lefagy, fekete képernyő, sűvít dolgot...Aztán kapott feszt a ram és az IMC, akkor már az nem fordult elő...BSOD volt utána is, alaplapcsere tudta csak megoldani, pedig hangsúlyozom, a ramok, és az alaplap is jók voltak
Ahhoz képest, hogy régen mennyire pörgött a topik, most nagyon kihalt
ez már a HD6xxx előszele lenne?
-
Razermazer
őstag
válasz
CptMisi #15552 üzenetére
A geil úgy általában nem jó választás. Költséghatékony de nem több. Tapasztalat ami eddig nálam volt összerakott gépbe, hozták vissza hogy nem megy, kifagy a memóriát nem lehet állítani(egy szakadék alaplap volt az igaz 790-es chipsetes amd-s csoda). Csere kingmaxra még a tuning is belefér(aztán ott van a g-skill, mushkin stb más kategória, de probléma nem lesz velük az biztos). De ehhez 2-órán át kellett győzködni a tulajt, hogy az a baj mire elhitte, mert szerinte a geil a csúcs.
-
CptMisi
őstag
Miért kéne feltétlenül hibásnak lennie valamelyik alkatrésznek? nekem is ez volt....majd megőrültem, amikor a ramok jók voltak, a lap jó volt, együtt fagytak, új rammal fagytak, új ram is jó volt....be kell állítani szerintem, elég árulkodó, hogy 2 modullal egyből fagy, 1-1 modullal meg csak ritkábban/később....
azt még el is hinném, hogy az egyik modul hibás, de hogy mindkettő? azért nem Tesco Value ram ez...
-
HSM
félisten
Ó, jajj, ez így már több minden is lehet... De sanszos, hogy vagy az alaplap, vagy a ram, vagy a proci, esetleg a táp. De nekem a lap a leggyanúsabb. De sajnos ezt nagyon nehéz így leszűrni...
Külön-külön kéne tesztelni az alkatrészeket egy másik, jól működő gépben vagy tesztpadon.
-
Cybertrone
veterán
-
horig
csendes tag
Üdv!
A dráma folytatódik... Szóval adott volt a probléma, hogy terhelés alatt a gép kifagy, a monitor kialszik és a videókártya felpörög mint egy zinger varrógép. Javasoltátok, hogy frissítsem fel a BIOSt ez megtörtént, de nem segített. Kaptam javaslatot arra, hogy nézzem meg a memóriákat. A boot lemezes Memtest közben kb 4-5mp után újraindul a gép. (2x2GB Geil DDR3 memória). Ha csak az egyik modult hagyom bent a Memtest nagy eséllyel végigfut, kivéve ha nem indul újra a gép és nem pörög fel a videókártya ventillátora (az eredeti probléma mintájára). Amúgy a kérdéses gépről netezek és írogatok, alapvetően itt nem merül fel probléma. Néha "Dumping Physical Memory to disk" kékhalállal újraindul, de akkor már jutyúb is ment a háttérben, vagy szól a winamp.
Annyiból szerencsésnek érzem azért magam, hogy mindig mikor új gépet veszek csúcstechnikával tuti eszembe jut miért is lettem inkább nőgyógyász mintsem informatikus...
-
Dj Dekko!
őstag
-
HSM
félisten
válasz
jegenye77 #15539 üzenetére
Nem akarnak olyan drivert írni, mert tuningolva sok gépen fagyásokat okozott a 157/300-as órajel, ezért letiltották tuning mellett ugyanúgy, mint többmonitoros gépeknél.
BIOS-ban lehet átírni a 400/1000-es órajeles beállítást, vagy én pl. Afterburner-ben használok egy 2D/alap profilt, minden defaultson, meg egy tuningolt profilt, 850/1150, és ha valamihez kevés az alap gyári profil, arra játék előtt rákapcsolom a tuningot, utána meg vissza. De hotkey-t is berakhatnék, ha akarnék, de szerencsére tuningolni még csak a metro-hoz kellett... -
Zoo123
senior tag
válasz
Zoo123 #15541 üzenetére
Hát azt hiszem tévedtem: ha tuningolok akár csak 1MHz-et is akkor a 10.5 hotfix sem veszi vissza terheletlen állapotban 157/300-ra az órajeleket hanem csak 400/1000-re, tehát a memória órajelet egyáltalán nem változtatja.
Mondjuk nem egy nagy veszteség, mert eddig mindig úgy tuningoltam hogy fix 850/1200 órajelre AMD GPU Clock tool-al belőttem az órajeleket aztán játék índít, ha meg már nem játszottam akkor meg set default azt csókolom.
Ez legalább működik. -
jegenye77
addikt
A catalystben felhúzom az órajeleket maxra akkor ha nincs terhelve a vga ,miért nem áll vissza 157-300 ra?400-ig megy csak vissza.
Van erre valami megoldás? -
horig
csendes tag
válasz
Robi BALBOA #15525 üzenetére
Hali!
Tök alapon van minden, a tápra vonatkozó kérdéseidre sajnos nem tudok érdemben válaszolni, de kikerestem mim van:
Az alaplapra 1 sárga fekete vezetékes dolog van rádugva, és kettő a kártyára.
-
ricsi99
addikt
válasz
Robi BALBOA #15534 üzenetére
i5-7
-
ricsi99
addikt
válasz
Cybertrone #15530 üzenetére
ugy látom nem vagy tisztában egy szénétuningolt i7-i8 fogyasztásával...
. ennek a lapnak a tervezésénél nem hinném hogy egy irodai gép lebegett volna a tervezők szeme elött,
nekem pl a dfi lapom a saját tesztprogija szerint 160w ot eszik tuningolva a procim....és csak 1,35 öt kap... namármost ebben a lapban én simán el tudnák képzelni egy olyan összeállitást amiböl meglenne a 600w is...viszont való igaz hogy a mostani cuccaidnak elég 1,
én amikor az elözö hsz -emet irtam arra gondoltam hogy sokan az egyszem 8 pines csatiban használnak sima 4 pines tápkábelt -
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricsi99 #15523 üzenetére
Afenti képen látható csupaszon a classified, a digitális PWM-ek fölött látható, hogy nem egy 8-pines csatlakozó van a lapon hanem 2... Namost külföldi fórumokon kérdeztem, és mindenki egyöntetű válasza az volt konyhanyelven: "RÁDUGHATOD DE FELESLEGES, MERT AKKORA TELJESÍTMÉNY UGY SEM FOGSZ KICSIKARNI TE MINT MEZEI USER HOGY EGY 8 PINES NE BÍRJA"
Namost közel fél éves a rendszer, és semmi égést pírítóst nem véltem felfedezni a molex csatin, és körülötte sem, a user manual szerint 600w terhelés fölött van szöksége a lapnak a második molexgarnitúrára -
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #15525 üzenetére
550-es Chifi van az adatlapja szerint az meg áganként tud 20A-t. Az elég kell, hogy legyen.
-
Robi BALBOA
őstag
Szia!
Olvastam, hogy problémád van a 5850-es kariddal, a gép tuningolva produlálja a jelenséget vagy tök alapon is csinálja?
A tápodon mennyi 12v-os ág van, áganként mennyi ampert képes leadni és hogyan vannak elosztva az ágak?
Az alaplapra a kiegészítő 12v-os 8pines tápcsati rá van dugva? -
ricsi99
addikt
válasz
Cybertrone #15520 üzenetére
Ha a kiegészitö molex csatira gondolsz akkor az a vga-hoz megy ,ha meg arra hogy a procihoz 8 pines csati van az alaplapon ahhoz azt tudom mondani hogy nekem amig q6660-om volt és picit tuningoltam ,kb 1 hónap után szabályszerüen barnára égett s tört a 4 pines csati az 550-es enermax tápon
-
horig
csendes tag
Nem oldotta meg a BIOS frissítés sem a dolgot. Furmark stability tesztjét 1.5 percig bírja a cucc és már alszik is ki aztán pörgeti a ventillátort mint a vaddisznó. Most kupálom magam Razermazer írásából mert azt sem tudtam eddig hogy ilyen dolgok vannak a világon, nem hogy valakik aktívan alkalmazzák. Ha addig van még valami tipp semmiképp se kíméljetek.
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #15514 üzenetére
Ugy hivják parasztvakítás... Mibe hogy 1 6-os és egy 8-as tápcsatival is megy a cucc?
Olyan mint az alaplapomon a cpu 12v-os dugasz 2 van belőle, hogy ha nagyon meg lenne huzva dugja rá az ember, és több craftot ad a procinak, namost én eddig még nem dugtam rá és vidáman megyeget! -
horig
csendes tag
Köszönöm a tippeket, ma végigcsinálom BIOS frissítéseket aztán ha nem megy akkor jön a turkálós módszer, ezügyben előre is köszönöm a segítséget. Privi ment.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #15513 üzenetére
Oké, de itt 1 db. 5870-ről, és (gondolom húzott) C2D-ről van szó.
Oda meg elég.MOD: (#15514) cyberkind: Nem biztos, hogy a fogyasztás miatt kell annyi betáp rá, de ez már a milliomosok játéka. (Lásd: Asus Mars, Ares sorozat). Itt már kötelező a kilowattos táp, lehetőleg 6 db. 6+2 pin-es csatival.
Olyan ez, mint egy Veyron. Szépnek szép, de ha lenne rá pénzem, akkor sem venném meg. -
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #15511 üzenetére
Az oldal közepét javaslom megtekinteni.
Húzott i7, és 5870CF mellett lenne kicentizve az 500-as táp.A GTX480 fogyasztása vicc kategória.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
TeeBee73 #15510 üzenetére
Tápegységet nem is jó kicentizve venni... Bár azt mondják ahogy fejlődik a számítástechnikai ipar annál komolyabb és alacsonyabb fogyasztású termékek jönnek a piacra... de hát hol?!
Gondoljunk csak a gtx 480 ra.
Nekem már 3 éves a tápom, kifogástalan állapotban van, és a két darab 9800 GX2-től kezdve volt benne 4870 Cf is....
Én azért egy 5870 es alá 600W Néznék... Inkább legyen 10W Több mint 1 el kevesebb. -
TeeBee73
veterán
Nézd meg az adatlapom. Húzott C2D-vel, Furmark+Prime alatt ~270W körül evett a gép a konnektor felől. Ha szűkös a keret, egy minőségi 450-es is elég, és még hangja sem lesz. Ha tele vagy vinyókkal, neonnal, sz@rrá feszelt 4 magos 65nm-es procival, oda már kell egy 500W-os táp is.
-
Razermazer
őstag
A kártya Bios átírás az orvosság ez eddig. Gondold el ugyanezt nálam az 5970-el. Megelégeltem a dolgot, és átírtam a biosába az üzemmódok közötti őrült nagy váltást. Azóta semmi bármelyik drivert is teszem fel.Csak nálam ez jelentkezett utánna fekete képernyő aztán kék, és visszaugrott hogy az ati vezérlő hibát észlelt, de már visszaállt. Mondom tudodkivel szórakozzál(mondtam neki ne sípoljál printelj
Mucsi Zoltán után szabadon ). Ha kell segítség ebben csak írj, már elkészítettem egy sablont hogy mit kell csinálni
azt küldözgetem ide oda annak, aki elég bátor hogy meglépje.
-
-
ricsi99
addikt
Tipp:
Ha jól tudom a powerlay -al van valami gáz,amit driverekkel próbálnak orvosolni, én amikor teszteltem akkor jött elö amikor tul sok volt idle/load közt a különbség, probaképp valami tuning progival hozd egyszintre, hogy ne váltogasson igy üzemmodot, ha ez beválik akkor addig kell valami régebbi drivert keresgélni amig jó nem lessz ,aztán imádkozni hogy megszünjön ez a gond -
horig
csendes tag
Üdv!
Szeretném kikérni a rutinosabbak véleményét.
Vásároltam körülbelül 1 hónapja egy vadiúj konfigot i5-661, Gigabyte P55 alaplap, Gigabyte 550W táp, 4GB geil ram és egy Gigabyte HD5850 videókártya. Azonnal szembeötlő volt, hogy a kártya azzal a bizonyos szürke képernyővel fagy, utána olvastam a fórumokon és gariztattam is az olvasottak alapján. Kaptam is még aznap egy újat ami kb 2hétig tökéletesen futott. De most ismét megszállta az ördög. Kb 5 perc játék után a gép kifagy, monitor kialszik a kártya pedig valami bődületes hanggal és óriási fordulaton elkezdi pörgetni a ventillátort, ha resetet nyomok csipog hármat és nem áll fel, ki kell kapcsolni és újra be, hogy elinduljon. Húzva nincs, és a hőmérseklete sem szökik 5x fok fölé a gyári mérő és az Everest alapján sem. 10.7-es drivert használtam eddig, még jól futott de most az új 10.9-et feltettem hátha. Nem használt.Erre a problémára, még sehol sem leltem épkézláb magyarázatot, ha esetleg valaki tudna segíteni hálás lennék. Vagy csak szimplán gariztassam újra? Félő hogy felmerül a kérdés (mert már előző gariztatásnál is kérdezték), hogyha ez a kártya "ennyire nem válik be nekem" akkor milyet adjanak inkább helyette... És ezt szeretném elkerülni, mert azért vettem ezt a típust mert ez felelt meg az igényeimnek, és nem szeretném cserelni. De ha minden kötél erre is elfogadnék ötleteket.
Köszi.
-
VGYke
addikt
Cooler Master Silent Pro M700 táp bőven elég, vagy éppen hogy elég egy 5870-hez?
-
Giot
addikt
válasz
mandju #15499 üzenetére
850/1200-on darabokra szedi
! Alapon is 725/1000 is lényegesen erősebb a 768Mb-nál az 1G tudja megközelíteni/szorongatni a "tuningmentes" 5850-et. Sárpac kollégának volt dolga mindkettővel (5830/460-768) esetleg kérdezz rá nála. [link]
(#15497) miresz: Tőlem a Sapphire 5830 kap ajánlatot. Azzal volt dolga több fórumtársnak is itt a topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest