Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegedis
tag
Próbáltam visszakeresni jópár oldalon, nem találtam.
Mely szállítási móddal van lehetőség elkerülni a Magyar posta szolgáltatási díját?
-
fradi81
veterán
Hali
Néhány óra múlva lejár, dispute és '..package still in transit', vagy 'customs is holding the package' amit érdemes választani?moto g72, Ninebot d28e
-
Topikgazda
válasz fradi81 #57908 üzenetére
Egyiket sem, mert ez elveszett, december 9 óta no tracking és még Hollandiában történt az elveszés, nem itt Mo-on. Ezt mindenképp írd le.
Bár a Hollandok elküldték a küldemény adatokat a Magyar Postának december 6-án., csak a küldemény nem jött el onnan.[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
Akkor ha 210 usd értékben tehát 185 euró vásárolok - ebben benne van a vat már és free shipping és az azonosító number nem EU feladás akkor csak a posta van ügynökségi 400ft os díjat kell fizetnem majd nem? Köszi
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
mályva
aktív tag
222 usd az 195 euró és akkor ebben már benne van az ÁFA ameddig vasarolhatok nem ck….nl tracking numberrel nem? Köszönöm. Mert free shipping van és tartani akarom a 150 eurot nem akarok rá fizetni
Megbízhatóságom: 219 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Topikgazda
válasz mályva #57912 üzenetére
Már válaszoltam egyébként, többször is.
Lényeg az hogy ha a kiírt ár 222 $ alatti (ha levonod az áfát akkor 175 $ alatti) addig benne vagy a 150 €-os IOSS vásárlásban.
De hogy ne kelljen sokat variálni állítsd át a devizát €-ra, ha a kiírt ár 189 € alatti, akkor rendben vagy és ha akkor ha Posta lesz a kézbesítő és nem EU-s nyomkövetési számot kap akkor, csak a 399 Ft vagy 799 Ft Automatikus postai vámkezelés IOSS alkalmazásával díjat fizeted.
Ha EU-s küldemény azonosítóval szállítják akkor pedig semmit nem fizetsz a kézbesítő Postának, mivel az EU-n belül nincs vámolási téma. -
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
van esély arra hogy a Dec 9 Budapest expressone csomagom megérkezik még ? vagy ez már elveszett itthon
írtam az eladónak hogy CAINIAO nem adta át a csomagot szállításra az expressone-nak a csomag elveszett
az egyik eladó válasza
1. It is suggested to check the mailbox. There are messages informing the customs to check the package. 2. If the shipment exceeds 60 days and does not arrive, the logistics company will compensate you.
már számomra minden elérhető követési infót elküldtem nekik hogy megértsék nem tudom hogy lehetne ezt még máshogy elmondani nekik hogy 17 napja itthon van a csomagom de még nem adták át szállításra az expressone-nak [kép] -
Topikgazda
válasz fradi81 #57916 üzenetére
Ha lejár a szállítási védelmi idő és nem kapod meg akkor a pénz visszajár és meg is kapod. De lehet hogy csak előkerül. Volt már többször olyan hogy a két ünnep közt vagy január első hetében lettek kézbesítve, mert nagyin sok csomag volt és a Mikulás sem dolgozott fürgén, hiszen öreg már.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Valamilyen működő kuponkód most nincs? 30USD fölött kellene. Köszi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Topikgazda
válasz Digitalpimp #57919 üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
Köszi! Böngészek valamit.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
btraven
őstag
Most olvastam ezt a filozófiai kérdést:
A postás hozza ki a csomagot? vagy a Csomag hozza a postást a házhoz? -
somé
őstag
Az évek alatt sokadszorra kapok dispute alapján refundot, viszont a mostani valahogy késik. Dec. 5-én ítélték meg, tudom, hogy 10-15 nap a visszatérítés (korábban 1-2 nap volt), de a mai napig semmi. Várjak még?
Tech-No-Logical World.
-
hurjup
csendes tag
Eljott a pillanat hogy sem banggoodon sem ali EU raktarban nem talaltam meg azt amit keresek, a tengerentulrol kell(ene) megrendelnem. Itt viszont elojott az itt mar valoszinuleg ezerszer feltett kerdes: vam + afa. Probaltam az osszefoglalot, visszaolvasni, a keresot, sot az internetet is. De nem igazan allt ossze a kep.
Annyi biztos, hogy arnyaltabb a dolog mint banggoodon, ahol fizetsz es onnantol nem igazan mehet felre semmi, mar csak a futart kell varnod.
Itt ha nem akarok mindenfele 799/399/*99 forintokkal, nyilatkozatokkal, telefonalgatassal es ugy altalaban kulon utanajarassal szivni, arra van recept? Nem sokkal fentebb a standard es a saver shipping egy jo nyom, de erzesre csak a jeghegy csucsa. Tud valaki segiteni? -
Topikgazda
válasz hurjup #57928 üzenetére
Hát nem egészen értem. Ha tengerentúli akkor az általában nem AliExpress. Így nincs AliExpress standard és saver szállítás.
A lényeges ismeretek benne az Összefoglalóban.
150 € értékig nincs vám ( ez nettó érték és csak a termék ára, a szállítási költség nem tartozik bele), kivéve az Egyesült Királyság mert ott még értéktől függetlenül nincs vám.
A vám az egy a termékhez meghatározott %-os érték ami 0 % - 35 % közt szokott lenni, ezt a vámtarifaszám keresőben lehet megkeresni, megnézni, TARIC a neve, linkje és leírása az Összefoglalóban a bvámolási résznél.
Az import Áfa EU-n kívülről mindig van, azt 150 € értékig az IOSS rendszerbe bejelentkezett kereskedő beszedi (Ennél az eBay-en és az AliExpress-en lévő eladók helyett maga a cég aki ezt megteszi).
Ha 150 €-ot meghaladja az érték akkor itt kell a szállítónak vámolni, áfáztatni.Amit felsoroltál hogy nem akarsz csinálni az előfordul hogy teljesül, de nem mindig és így foglalkozni kell a küldeménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem tudom hogy nálad mihez van társítva a számla, mert nekem csak egy bankkártya van társítva az AliExpress-hez illetve használom a PayPal-t fizetésre, amikor jön refund akkor a kártya mögötti bankszámlára megy vissza, ami nem a kártya alszámla. Ha PayPal is közbe van akkor ott látszik egy refund könyvelés, de pénz az megy bankszámlára közvetlenül. Ha a bankod egy normális bank akkor december 8 és 16 közt könyvelte. Az hogy az AliExpress nem küldte volna el ennyi idő alatt azt nem tartom elképzelhetőnek.
Holnap 9 után a chat robot tud emberhez kapcsolni kérdezz rá ha a banki könyvelésben továbbra sem látható.
Bár én csodálkozom hogy megítélték, mert az hogy a vámosoknál késlekedik, annak nem szinonimája hogy a szállító visszaküldte az eladónak. Mert vámolás után tovább szokták küldeni, az inkább egy folyamatban lévő szállításnak tekinthető.[ Szerkesztve ]
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Az első csomagomat várom azóta hogy új rendszer van.
Régen ha 1 csomagom már elérte a továbbítás belföldre státuszt akkor 1-3 napon belül megkaptam, de 99%-ba 2 nap alatt itt volt nálam, az előtte lévő procedúrákkal szokott menni az idő nem ezzel, most a csomagom már 1 hete kiszállítás alatt van és még semmi Karácsonyra kellett volna, örültem is hogy pont megkapom erre mégse... Normális ez így, vagy érdeklődjek a postánál, vagy még várjak? Aliexpress saver shipping-es
-
Land
veterán
Üdv!
Az miért lehet, hogy árban én többet látok egyik terméknél, mint amit az eladó lát és igér?
Nálam az akciós ár 55 dollárral magasabb, mint a kitűzött akciós ár.
(Az akció néhány óra múlva indul.)
Nálam:
Nála:
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Topikgazda
válasz Nwis86 #57933 üzenetére
A helyi postán kell lenni mivel 19-én továbbították az NPKK-ból. Ha U-s a kezdete akkor a nem könyvelt küldemény szabályai szerint kerül kézbesítésre, de a helyi posta az ilyen azonosítóra nem mond semmit, hiszen ha nem postaládában kell kézbesíteni akkor ők adnak saját számot és küldenek értesítést az elérhetőségedre az átvételről.
-
Topikgazda
-
Voice24
őstag
Szerintetek ez hol lehet most? Kínából készül éppen eljönni (2 hónap után), vagy már belgiumi infók ezek? A ninja adja legrészletesebben. UH713495595BE
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
2x~75$-os vásárlásra tudtok most aktuális kuponokat? Amit találtam, azok már nem működnek, karácsony előtt még tudtam vásárolni vele, már nem
-
Topikgazda
válasz szemmelver #57944 üzenetére
Vámolás téma az EU-n belül feladott küldeményekre 2004 óta nincs, így ha Csehországból akár német postával jönne akkor ez az érvényes. A harmadik országból (EU-n kívüli) importált termékek ott történő feladású postai szállításának kezelése az amire díjat kérnek.
-
Topikgazda
válasz szemmelver #57948 üzenetére
Természetesen nem számol fel díjat, persze a szállítást te fizeted, mert biztos beépítve az eladási árba.
Ha azt a szállítást választod akkor nem Kínából kellene jönni, de kérdezz rá az eladónál. Mert azért nem vezetik pontosan a készlet információkat. -
fradi81
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest