Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-dani
csendes tag
Elolvastam az összefoglalót, meg az utolsó 150 hozzászólást, de nekem a vámolás még mindig nem tiszta. Az összefoglaló szerint van IOSS, SA, meg a többi. Jól veszem ki, hogy az Aliexpressre az IOSS rész vonatkozik? És ha veszek egy párszáz forintos tételt (oda van írva az árhoz, hogy Price includes VAT), akkor is kell fizetni vámeljárási költséget? Mintha egyes hozzászólásokból az derülne ki, hogy nem, tehát csak kifizetem az aliexpressen és egyszercsak bedobják a küldeményt. Régen volt trükközés a szállítási móddal (valamelyiknél nem volt vám, áfa), esetleg most is van olyan, amelyiknél nem kell már pluszban fizetni?
-
kenand
veterán
válasz k-dani #58351 üzenetére
Attól függ mielyen küldést választasz. Ha a magyar posta hozza kínából akkor ban 400-800Ft díj.
Ha aliexpress standard shipping (futár hozza), vagy saver shipping EU-n keresztül jon akkor nincs plusz díj, de olcsó tételeknél ez a szolgáltatás drágább..(#58350) lacoka55
18650-re bontott a jofogasról
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz btraven #58353 üzenetére
Jól írta mert a legtöbb esetben Express One nyomkövetési számot kap a Standard és ritkábban belga posta, a Saver meg inkább belga posta.
A Magyar Posta helyi részlege nem a UH*BE számon tartja nyilván, mert ez nem könyvelt küldemény, azon a számon amit az értesítő tartalmaz. Esetleg szám nélkül megtalálják ha megadod a neved és címed. -
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Ha jól olvastam vissza, akkor az alábbi állás után 3 lehetőség van?
- mivel IOSS volt, kihozza a posta
- online díjfizetésről vagy adatközlésről küldenek e-mailt
- átvételkor kell kifizetni a 400/800 forintotUtóbbi kettő, ha az MPP hozza a formáját az IOSS ellenére. De ez a pár százas annyira nem is érdekel, csak legyen a kezemben.
Ami zavar, írt valaki 48 órás határidőt, ha a tracker nem mozdul és akkor nekem kell a postát keresnem. Különben visszafordítják a csomagot?
-
k-dani
csendes tag
válasz kenand #58352 üzenetére
"magyar posta hozza kínából"
Azt lehet előre tudni, hogy mikor hozza a magyar posta? Vagy hogy mikor nem? Amiket írtatok (standard shipping, shaver shipping) az mindig költségmentes?
Amiket én látok az általam kinézett termékeknél, ami kb. 1 hónap alatt szállít, az az AliExpress Saver Shipping és az AliExpress Standard Shipping, utóbbi kb. 1000 Ft-al drágább. -
Topikgazda
Ezt a számút azért viszi ki a Magyar Posta mert könyvelt küldemény és lakcímen kézbesítendő. Semmi köze ahhoz hogy milyen vámolású.
Ha lehet on-line fizetni és működik a Magyar Posta rendszere és talált a programjuk elektronikus elérhetőséget akkor kapsz értesítőt a fizetésről.
Ez esetben itt még megjelenik az a bejegyzés az hogy on-line fizetés elérhető és onnan indul a 48 óra a fizetésre.
Átvételkor mindig 799 Ft az IOSS-os vámolású küldemények díja, ha online kifizeted a 399 Ft-ot akkor kézbesítéskor nincs fizetnivalód.
Mivel tegnap 13:00-tól ma 15:00-ig karbantartás van a Postánál, nem működik minden, majd azután lesz valami. -
Topikgazda
válasz k-dani #58356 üzenetére
A nyomkövetési számból meg lehet tudni. A szállítási módokat írtuk, vagy Express One kézbesíti vagy a Magyar Posta, de EU-s nyomkövetési számot kap a küldemény és a Magyar Postához úgy kerül hogy EU-ban lett feladva, így ez nem kerül vámolásos eljárás alá, tehát nincs díj.
98%.
A saver általában lassú, nekem az utóbbi 3 ilyen 55 és 58 napra sikerült megkapnom. -
anadroid
senior tag
Ha nem adná fel, akkor az Ali a 11. napon visszaadja a pénzt.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
topi66
aktív tag
Egy két nap és kiderül. Túl jók az árak.
-
FerNandor
őstag
válasz Turbobacsi #58307 üzenetére
Hol kell érdeklődni ebben az esetben?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
lacoka55
aktív tag
válasz topi66 #58362 üzenetére
én már egyszer az ebay-on belefutottam egy ilyen jó árasított oldalba csak egy digitális tolómérőt rendeltem ami nem érkezett meg a pénz se jött vissza és rövid időn belül eltűnt az eladó mások sokkal nagyobbat buktak ezen az eladón
én is rendeltem néhány kisebb dolgot próbára remélem ezek megérkeznek -
topi66
aktív tag
-
cof
veterán
Mire gondolsz? Március 9-e? Az csak egy becsült idő, addig kb. meg kell érkezzen. Onnantól, hogy az eladó feladta a csomagot semmilyen ráhatása nincs, jóféle magyar posta lesz ahogy nézem CN végű azért 1 hónapon belül meg szokott érkezni ha nem akkumulátor vagy ilyesmi mert akkor simán jön lassú vonattal.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Voice24
őstag
válasz topi66 #58362 üzenetére
Azért van egy-két furcsaság a kínált termékeknél. Pl. egy okosóránál a képek és a kiírt színek nem egyeznek, egy IP kameránál a fő képen ott van, hogy Ship from Poland/Russia, miközben ő elvileg nem szállít "Poland"-ból. Ja, és szintén hihető módon szinte minden termékből minden raktárban 888 db van készleten. Tehát nekem innen-onnan összeollózott cuccnak tűnik az egész, de ettől függetlenül nekem is csábító némelyik ár, ha nem jön meg, maximum jön vissza a pénz.
-
fairi
addikt
válasz lacoka55 #58364 üzenetére
Írtam, az eladónak, gyorsan jött egy automata(?) válasz.
"Welcome to Dadi Electronic Service, the new store opens, the whole place is low-priced promotion, the original price will be restored after 7 days, and the order can be stocked, due to the huge order volume, the goods will be shipped within 7 days after the order is placed, please wait patiently and wish you a happy shopping !"
Ööööööööö, jó. -
marquuard
veterán
Sziasztok, segítséget kérnék, hogy merre járhat az alábbi Aliexpress Saver csomag:
UH745823099BEUtolsó update szerint beérkezett az országba, viszont a Magyar Posta csomagkövetője nem ismeri ezt a trackinget. Úgy látom belga posta küldte tovább az országba.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Topikgazda
válasz marquuard #58374 üzenetére
Ez még nem került a Magyar Postához, az átvétel ennél is látszik majd az MP követőjében. (A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ szöveg) De december 5.én indult és az hogy megkapd ezeknél bizony lehet akár 55 nap is.
Nekem a november 14-i január 4-én került a postához, de még a mai napig nem kaptam meg, talán ma hozza a postás. A Bpost szerint már december 23-án itt volt.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Mit lehet tenni olyankor ha még nem adták fel?
Ez a shop már régebben is el játszotta párszor hogy nem adta fel ilyen esetben van bármi megoldás amivel meg lehet őket sürgetni vagy legalább egyáltalán adná fel 4 napon belül mert ha nem újból rendelhetem elejétől és újra semmi garancia hogy feladja és máshol sajnos nem kapható
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Entrecampos
csendes tag
-
Voice24
őstag
Megrendeltem az elvileg francia bolttól a múltkor említett távirányítót, szállítási módként ott a GLS-Fr volt megadva. Nos, feladta a cuccot, és számomra meglepő módon UH...BE-s számot kapott. Tehát az biztos, hogy nem a GLS fogja hozni, de elvileg a rövid szállítási idők maradtak, mert a rendelési adatoknál továbbra is 2-10 nap szerepel, disputát pedig február 1. után indíthatok, ha addig nem érkezne meg. Kíváncsian várom.
-
Topikgazda
válasz Entrecampos #58377 üzenetére
A külföldről érkező (kimenő) küldemények az NPKK-ba (Vecsés) kerülnek és ott esnek át a vámoláson, az országba történő be- vagy kiléptetésen.
Ha ott átveszik akkor az országon belüli kézbesítésre az OLK-ra (Budaörs) kerülnek, onnan küldik ki a területi és városi logisztikai kirendeltségekre és onnan kerül majd a kézbesítő postára. Nincs köze ahhoz hogy neked kell fizetni vagy nem kell fizetni. Az a küldeményazonosítótól függ. -
envagyok
veterán
Sziasztok usb wi-fi adaptert szeretnèk 4-5db-ot valami jó vagy olcsót venni úgy, hogy ne kelljen itthon semmi sarcot ráfizetnem.
Olvastam az összegoglalót, de az ioss nekem magas.
Hogyan tudom hogy rendelésemre nem kerül itthon mindenféle dój, esetleg tudtok ajánlott wifi adaptert? -
smog86
senior tag
Global Electronics Store néven még futnak. Várhatjuk akkor a visszafizetést...
-
Topikgazda
No kiderült hogy miért futnak az AlIexpress Saverrel rendelt küldeményeim 55-58 napokat,
Cainiao Super Economy for Special Goods-al lett küldve. -
spileraaa
senior tag
Közben meg rendeltem újra a régit meg fel mondtam mert most jobb kuponnal olcsóbb volt... Mit írjak nekik hogy a héten fel is adják vagy erre nincs bevállt módszer? Mert ahogy írtam régebben párszor eljátszottak hogy nem adták fel
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
vasi89
addikt
Ez csak egy észrevétel de az lehetséges, hogy a Budapesti cainiao raktárban hétvégén kisebb erővel dolgoznak? Saját csomagjaimon veszem észre hogy ami pénteken vagy szombaton érkezik vagy kerül vám elé, annak a következő státusza már csak hétköznap jelenik meg. Viszont ami hét elején beér az országba, volt, hogy péntekre már a kezemben volt. Logikusnak tűnik a dolog de nem tudom, hogy csak véeltlen egybeesések, vagy hétvégén tényleg nem úgy dolgoznak ők sem.
-
FerNandor
őstag
Szia,
erre esetleg tudsz tapasztalatból mondani valamit?
158271900011531693607300
Feljebb írták, hogy járjak utána, de nem tudom, hol kéne kérdzősködni..."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Ja, ok. Köszi. Igen, néztem az összefoglalót és ott sem találtam erre vonatkozóan semmit. Hát végülis mindegy. Várok és ennyi. Ha meg lejár az idő alin és nem jön még mindig meg, akkor meg dispute
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Holgi
csendes tag
Szevasztok!
Mivel a december 28.-án feladott megrendelésemre semmi mozdulást nem láttam az eladó részéről, ma írtam üzenetet, amire ez a válasz érkezett:Hello friend Logistics shipments cannot pass the security check, so they cannot be sent Please file a dispute Request a refund Thank you for your understanding
Ha jól értelmezem, nem tudja leszállítani a megrendelt terméket, függetlenül attól, hogy a termék állapotánál az szerepel az eladó postázta. Mi ilyenkor a teendő? -
btraven
őstag
Akkor nekem pechem volt mert belga posta->magyar posta szállítás lett a Standard Shipping.
A legnagyobb baj a nem könyvelt küldemény, mert így nyomtalanul eltűnhet. Én gyakran találok idegen levelet az én postaládámban.
Voltam a postán, keresték, de nem találták.If your order does not arrive on 2022-02-28 , you can apply for a refund by opening a dispute.
Most akkor 2022-02-28 után indíthatok csak dispute-t?
A teljes ár visszajár szállítási díjjal együtt? Én marha még plusz pénzt is fizettem hogy Standard Shipping-gel jöjjön. -
Topikgazda
válasz btraven #58396 üzenetére
És mi alapján keresték a postások?
Egy ma megkapott ilyen a belga posta szerint 12.23-án indult tőlük megérkezett január 2-án, a Magyar Posta szerint ők átvették január 4-én ezt 5-én Továbbítás belföldre bejegyzéssel küldték tovább, majd itt Szeged ma 10-én A küldemény továbbítása kézbesítésre és kihozta a postás mert csak egy normál levél vastagságú volt és bedobta a postaládába.
Én úgy látom hogy a Továbbítás belföldre és a helyi posta A küldemény továbbítása kézbesítésre bejegyzése közt lehet 5-7 munkanap. de a helyi kézbesítés a 2. munkanapon végbe szokott menni.
Nálad a 28 Dec 2021 06:32 A küldemény továbbítása kézbesítésre Budapest - Sashalom 1 posta azt jelenti hogy legkésőbb január első hetében meg kellett volna kapnod, de kedd, szerda vagy csütörtök (28-30) a postaládába is kerülhetett.
A postán csak akkor lenne ha 24 mm-nél vastagabb és értesítős átvételű, de az értesítőt 29-30-án illet volna megkapnod. Az azért lehetne tudniuk hogy 28-án kiosztották-e a postásnak, vagy az értesítősök közé rakták.Az AliExpress vásárlás logistic information-nál látod ezt az AliExpress standard szállítást? És mi a folytatása a mondatnak, nem ilyen? Mert itt a tényleges szállítás a Saver
The seller is using AliExpress standard shipping. The tracking information will be displayed here within 5-7 days after seller has sent out the package. You can also go to AliExpress Saver Shipping check the tracking information.
Ez pedig ha tényleg azzal jön:
The seller is using AliExpress standard shipping. The tracking information will be displayed here within 5-7 days after seller has sent out the package. You can also go to AliExpress Standard Shipping check the tracking information.[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Szerettem volna megrendelni ezt a terméket, de fizetés után ez fogadott. Olvastam hogy visszakapom a pénzt, de én paypal fizettem, így is? Volt egy 0.14$ kuponom coupon palsból, ezt használtam fel. A bankomnál megjelent az előjegyzett kártya és számla forgalmaknál a levont összeg. Eddig sose történt ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest