Hirdetés
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Megjott egy eu raktaras gorgo 10es menet helyett 8-assal. Van refund meg return es refund. Ha a masodikat valasztom ez mit akar jelenteni? Please confirm your return method: Self drop-off
Es ha az elsot az jo lehet? -
válasz
Makifeju #58739 üzenetére
A vámolási program a küldemény elektronikus adataiból dolgozik, ha nem talál vagy nem értelmezhető az adat akkor csak a 799 Ft-os kézbesítéskor fizetendő dolog megy.
Ha a nyomkövetésnél van olyan hogy online fizetés elérhető akkor volt elérhetőségi információ és ha nem kapod meg sorozatosan akkor csak tisztázni kellene hogy mire is ment az értesítő.
Már többször írtam, hogy a menet közben postai szolgáltatót váltó küldemény azonosítós csomagok (azeri, emirátusi, vanuatui), esetén nem mindig kapják meg az adatokat, így értelemszerűen azoknál nem lesz értesítő., mert a program nem nézi a csomagcímkét. -
válasz
hevizms #58736 üzenetére
A levélküldemény külföldre 90 cm befoglaló méretig adható fel, a tied 60 cm, nem tévedésből írtam a javaslatot.
Ha regisztráltál a Magyar Posta oldalán az Én postámra és aktiválod az ePostakönyvet akkor elektronikusan dolgozhatsz, kinyomtatod amit kell rárakod a csomagra és akkor csak simán átveszik. A CN23 két példányban töltendő, hogy legyen a Posta által leigazolt példányod, mert ha valamiért visszajönne akkor nem kell áfát és vámot fizetned.
A 2. pontra a választ adja az amit írtam, mivel nem tudod azért kéred. Az eladó csak tudja hogy milyen címre legyen küldve ahol át is veszi. -
Faterkam
addikt
Az EO akkor viszi ki, ha a kézbesítő futárhoz került! Általában akkor már elég pontosan mutatja még azt is, hogy hányadik vagy a sorban! Amíg ezt nem látod, addig felesleges várni!
(#58739) Makifeju: Pont ezt írtam én is, sose tudom eldönteni mi alapján szelektálnak! 10 csomagból kettőt a neten fizethetek ki 400Ft-ért, a többi vagy készpénzes a postásnál 800Ft-ért, vagy begyömöszöli a postaládába!
-
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Express One csomagküldő szolgáltatásnál mit jelent ha azt írja hogy a központi raktárat elhagyta? Utána még nincs újjabb bejegyzés...
Budapestre lenne a kiszállítás, azt írja várható kiszállítás a mai dátum, van erre esély?(13:25:13
INB. Központi raktárba érkezett (HU - Budapest)
17:21:00
OUB. Központi raktárat elhagyta (HU - Budapest)Előre is köszi!
-
Makifeju
tag
Hali!
Mással is szórakozik a magyar posta?
Kb 2 hónapja minden tőlük származó csomimat kihozzák 800ft-ért,egyikre sem jön üzenet hogy fizessek. Természetesen mindenhol ott van minden adatom,email,telszám,és eddig jöttek is sorban az értesítők. Nem hívogatom őket mert az is pénz,utána meg mászkálhatok be a postára mert minden vastagabb 2.5 centinél,így aztán ugyanott vagyok....csak hát na! -
cof
veterán
Gondolom ezért szórakozik. Nincsen, vagy majd ad egy kamu trackinget aztán várhatod, hogy lejárjon a szállítási idő, de legkorábban is csak feladástól 10 napra tudsz nyitni dispute-t.
Most olvasom, hogy ez már tavalyi sztori. Kamu trackinget kaptál mert beismerte, hogy refundolna, nem akar ő postázni.
-
hevizms
addikt
Köszönöm. Persze nyilván kérek címet,hisz honnan tudnám hova küldjem?Nem is ezt kérdeztem én,de nem lényeges.
Nálam a levélküldemény a mérete miatt kizárt,mert ugyan 1,5 kg,de 25x20x15 cm a mérete.
Köszönöm a segitséget.
Annyit még kérdeznék hogy ezt a CN23 papirt ezt töltsem le a netről,töltsem ki az adatokat és a postára azzal menjek?Vagy bescannelve elkell küldeni valahová? Online intézhető ilyen csomag feladás úgy hogy a végén csak besétálok a csomaggal és fizetek?
Bocs a sok kérdésért,de nagyon sok éve küldtem vissza csomagot kinába és nem szeretném elrontani.Nem egy olcsó termékről van szó. -
válasz
hevizms #58734 üzenetére
Az eBay topik Összefoglaló 8.b pontjánál találsz postázási javaslatot, a legolcsóbb 2 kg súlyig a Magyar Posta és levélküldemény a megfelelő opciókkal.
Írj az eladónak hogy adja meg a pontos visszaküldési címet ahol át is tudják venni ha megérkezett.
Ha nem megfelelően töltötte ki a céges adatokat akkor csak a cégbejegyzés szerinti címet kapnád meg és az adott esetben nem egyezik a visszaküldési címmel.
Én úgy vélem hogy elfogadod ezt az ajánlatot Accept és amikor feladtad megadod a nyomkövetési azonosítót.
Feladod úgy hogy nem tudsz pontos címet és azután fogadod el a visszaküldési opciót? Nem logikus. De a mondat így szól: Ha Ön és az eladó megegyeznek a termék(ek) visszaküldésében, kérni fogunk Öntől egy nyomkövetési számot.
A szó szerinti fordítás is későbbi megadást jelent. Az elfogadással lesz megegyezés. -
hevizms
addikt
Sziasztok.
Dispute-t inditottam és ott tartunk hogy visszakellene küldenem a terméket.
Volna pár kérdésem mert nem szeretném elrontani a dolgot.
1: melyik postázás a legolcsóbb ha szükség van rendes nyomkövetésre?
2:az összefoglalóban olvastam ezt:"Legfontosabb, hogy az eladótól a végén olyan címet kapjunk, ahol át is fogja venni." nos ezt én innen magyarországról hogy tudom megállapitani?
3:elkellene fogadnom az ali ajánlatát hogy visszaküldöm és kérem a pénzt,de amikor rákattintok az elfogadom gombra,feljön egy ablak ahol azt irja hogy a továbblépés után adjak meg nyomkövetés számot,de azt még nyilván nem tudok hisz azt majd feladáskor kapok.Rányomjak azért vagy kérjek az eladótól cimet és a nyomkövető szám megkapása után térjek vissza ide? Bocs ha ez felesleges kérdés de nem akarok visszavonhatatlan dolgot tenni
-
Ez levélküldemény, mert a csomagoknak más a száma. Talán kifogsz egy segítőkész emberkét. Az szokott a gondjuk lenni hogy sok küldemény lehet amit át kell nézni, volt már hogy megbeszéltük hogy amikor kisebb lesz a forgalom akkor néznek utána és megadtam a telefonszámomat hogy majd hívjanak, mert inkább visszamegyek érte.
-
da.
tag
Szia, nagyon köszi a választ!
5db telefontokról van szó. Ezt lehet csomagolni 24mm-nél vékonyabban és vastagabban is, szóval fogalmam sincs, hogy melyik verzió lehet.
Mindenesetre holnap bemegyek a postára, hátha tud valaki segíteni. A nyugati postáról van szó, szerinted a csomagos (podmaniczky utca), vagy a leveles részhez kellene mennem?
A kézbesítőt nem tudom hogy találhatnám meg, így ha csomagos, nem tudomm kit kérdezzek.köszi még egyszer, jó látni, hogy tudja valaki mi történik a postán.
üdv,
d. -
Az előbb is írtam a nem könyvelt küldemények esetén az elektronikus rendszer ezeket az U-s kezdetűeket addig követi amíg a logisztika át nem adja a helyi postának, ez a bejegyzés lényegében annak felel meg hogy a helyi postán átvette valaki a logisztikától.
A munkafolyamat az hogy ez a küldeményválogató részleghez kerül. Ott attól függően hogy milyen vastag (24 mm-nél vékonyabb és kézbesíthető postaládában vagy vastagabb és postán kézbesítendő) átkerül a kézbesítő részlegre ahol vagy kiadják a kézbesítőnek vagy értesítőt készítenek egy saját azonosítóval és átkerül a hivatali kézbesítő részleghez.
Mivel nem könyvelt küldemény és nem is elsőbbségi ez a folyamat több nap is lehet, mert nem azonnali a feldolgozás de 2-7 napon belül azért megtörténik.
Tehát tudnod kell hogy milyen méretű lehet és attól függ hogy hol keresgélj.
Ha postán kézbesítendő lehet, akkor bemenve a hivatali kézbesítő részleghez kérsz segítséget, hogy értesítőt nem kaptál és ezért nem tudod a nyilvántartási azonosítóját ennek U....BE a számú küldeménynek, de a dátumot (január 11) követően a nevedet és a címedet megadva nem-e megkeresnék az letétbe lévő küldemények közt.
Ha postaládás akkor meg rákérdezel a kézbesítőre hogy nem-e emlékszik hogy mikor dobta be, de ez csak annyi, lehet hogy emlékezni sem fog rá.
15 munkanap, miután visszaküldik.
Kivéve amit az előbb írt Faterkam, mert azt azonnal küldik vissza a helyiek mert lehetetlen a küldeményen lévő adatok alapján kézbesíteni. Szerencséjére egy normális postás kezébe került, aki tudja hogy a számítógépes rendszerben megvannak az adatok. -
da.
tag
sziasztok,
Látom a topikban, hogy felmerül néha, hogy mit jelent a "A küldemény továbbítása kézbesítésre". De továbbra sem tudom, hogy ez pontosan mit jelent.
Nekem is ez van most: "A küldemény továbbítása kézbesítésre. Budapest 62 posta." Ma láttam meg a nyomkövetés oldalon, hogy január 11 óta ez a státusz. De a postaládában se csomag, se értesítés, emailben semmi értesítés.
Be kellene mennem érte a postára? Ha igen, meddig lehet (lehetett volna) bemennem? Eltelt 9 nap... Ha be kell mennem, honnan a fenéből kellene tudnom, hogy be kell mennem érte, ha semmi értesítést nem kapok? Egyébként UH kezdetű csomagról van szó, Aliról.köszönöm!
d. -
Faterkam
addikt
2022 január 5-én rendeltem egy csomagot, és meglepődve néztem a nyomon-követési számot, hogy már január 15-én Budapesten volt! Csodák csodájára aznap jött is értesítés online fizetésről, így csak 400Ft volt. Aztán a posta ült még rajta pár napot. Tegnap, jan. 19-én a posta app jelezte, hogy a megadott postán átvehetem, az értesítésen szereplő dátumtól. Csakhogy értesítést nem kaptam. Ma reggel megint jelez az app, hogy a kézbesítőnél a csomagom! Ma késő délután ki is hozták, a címem tolllal ráírva a csomagra külön, és van rajta már egy Retour/Vissza címke is! Azt én sem értem, hogy a fenébe tudtam ilyen gyorsan megkapni, ha a nevem, címem kicsillagozva rakta rá a Kínai!
Jó pár éve rendelgetek, de ilyet még nem láttam! Le a kalappal a Magyar Posta előtt, hogy ezt így kihozták!
Lásd a képet!Az irányítószámom én takartam ki!
-
Az első január 7-től ott van a helyi postán, persze nem ezzel a számmal tartják nyilván ha 24 mm-nél vastagabb, mert nem könyvelt küldemény, de arról értesítőt kellett volna kapnod. Ha vékonyabb már a postaládádba kellett volna kézbesíteni, lehet hogy meg is történt.
A másiknál még nem könyvelték le hogy kikerült az NPKK-ból, esetleg ők erre a azonosítóra tudnak mit mondani. -
Ez nem a számla, de látom hogy az áfa a bruttóból levonva és nettó ár van fizetve. Bár a font devizát azt nem értem, az egyik AliExpress által rosszul váltott deviza.
Ne értsd félre, nem sajnálom azt hogy ezt így kapod meg, de az ilyen áfa trükközések miatt vezette be az EU a 2021 július 1-es szigorítást, de nyilván van aki úgy gondolja hogy figyelmen kívül hagyhatja.
És ilyenkor cseszem fel az agyamat, szívjuk a 27% áfát ilyen eladók miatt.
De megnéztem egy-két hirdetését lehetetlen hogy áfa nélkül árusít az EU-ban ahogy írja, de benne az árban mert lengyelből 281 $ Kínából meg 221 $ ugyanannak az ára, szóval hazudós egy kicsit. -
válasz
luciferk #58711 üzenetére
Ha hosszú időn keresztül nincs észrevehető mozgás és ezt le is írod a dispute-nál és beírod ha valamilyen csoda folyamán előkerülne akkor kifizeted,de ezt elveszettnek tartod akkor az értelmesebb eladó elfogadja a dispute okát és akkor jön vissza pénzed. Arra nem igazán tud indokot hogy ha 30 napig nem lép tovább a bejegyzés, akkor meddig várjál, mert ugye ez a Cainiao budapesti telephelyén van, nem valahol Kína és Magyarország közt szállítják, ha nem veszett volna el akkor kézbesítenék.
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy lesznek mostanában kuponok valamilyen apropóból? (valentin nap, kínai újév, vagy bármi...) Csak 30-40USD körül vásárolnék, de nem sürgős, és ha érdemes, akkor tudok várni...
-
luciferk
senior tag
V/ szaki 58700 kérdésemre választ kaphatnák?
-
Ádyka
őstag
-
Jelzed az eladónak hogy előkerült és az ő útmutatása alapján kifizeted. A dispute-t nem törlik és ha kapott miatta hátrányt azt sem.A logisztika beszokta írni az azonosító cserét a legtöbb esetben a a logistic information fülön látható helyre.
A Posta ugyan mit mondott a meg nem kapott átvételi értesítőkre? Azt nem hogy nem kapták meg nem lehet, mert ott a küldeményen az információ ahova küldeniük kell? -
"Általános szabály hogy dispute csak a vásárlói védelem ideje (Purchase Protection time) alatt kezdeményezhető, kivéve, ha leigazoljuk a megérkezést, ami után még 15 napon belül lehet dispute-t indítani."
Annál már nem tudok, elvileg már Closed az állapota. Szerintem írok a PP-nak akkor.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
előzmény: [#58455]
A disputet a "javamra" döntötték - meg is kaptam a visszatérítést.
Közben másik kettő rendelésem sem érkezett meg, a csomagkövetés szerint már 01.12-én a "kézbesítő" postán voltak a csomagok. 18-án telefonáltam a postára ahol délutánra megtalálták a 2 csomagot és még egy 3. is volt. A 3. csomag az volt melyre a dispute-t megkaptam - ez volt a csak számsorból álló csomagszámos küldemény. Elméletileg Francia.o-ból kellett volna érkeznie a csomagnak de a csomagon a csomagszám BE végződésű. Semmi információ nem volt, hogy kapott volna másik azonosítót.Érdeklődöm, hogy milyen lehetőség lenne, hogy sztornózzák a dispute-t és visszafizessem a közben visszautalt vételárat?
-
kungzi
veterán
Üdv
UH748393209BE
Szerintetek mekkora az esély, hogy ez meg fog jönni valaha is?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest