Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Putyin90
senior tag
Normális az, hogy rendeltem kedd reggel spanyol raktárról 7 napos szállítási idővel egy órát (72$), délelőtt kapott gls csomagszámot a rendelés, de azóta sem voltak képesek átadni a glsnek a csomagot? Ha beírom a számot a gls oldalára ennyit látok: Csomagadatok bekerültek a GLS IT rendszerébe; csomagot még nem adták át a GLS részére.
Szerdán írtam a glsnek is, hátha ők többet tudnak, de csak annyit tudtak mondani ők is, egyelőre nem adtak át nekik csomagot és érdeklőjdek náluk a jövőhét elején. Na már most én addig nem biztos, hogy akarok várni, ugyanis nekem senki ne akarja már beadni, hogy 3, de inkább 4 nap alatt nem bírtak nekik átadni egy nyamvadt csomagot.
-
-
Topikgazda
válasz DeathAdder #46996 üzenetére
Ki fog majd értesíteni hogy ott van? A postán maradóak esetén erre ők nem vállalkoznak.
Ha pedig vámeljárás alá kerül még jobban van bonyolítva.
Add meg a szegedi címedet aztán ha nem viszik ki akkor egyébként is postára kell menni, átvenni, de akkor kapsz értesítőt. Akkor is ha kivinnék de nem veszed át. -
DeathAdder
veterán
Üdvözlet.
Magyar postára rendelhetek aliexpressről?
Tehát megadhatom egy szegedi posta címét, és az én nevemet, telefonszámomat, vagy esélyes hogy abból kavalkád lesz?
-
Topikgazda
válasz dragonfx #46994 üzenetére
8-al feljebb bemásoltam a hivatalos munkarendet. Ami piros alászínezett az munkaszüneti nap, fekete alászínezett 7. vasárnap és 20. szombat munkanap.
Tehát nem dolgoznak 11-17.
Akció ebben az időszakban: February 11 – VALENTINE’S SALE – Perfect gifts up to 60% offA többi februári akció az Öf. 12 pontból.
February 1 – STAY HEALTHY AT HOME – Shop items up to 40% off
February 1 – SUPER BRANDS WEEK – Explore the best brands, up to 60% off
February 1 – PHONES & ACCESSORIES – The latest & best-selling mobile phones
February 1 – TOP SELLERS FOR THE HOME – Deals continue with up to 40% off appliances
February 3 – BRAND FEST – REOLINK – Reolink Official Store
February 3 – BRAND FEST – HAYLOU – Haylou Official Store – Shop our tech for up to 65% off
February 4 – BRIGHT, LIGHT & BEAUTIFUL – Get up to 20% off colorful clothing styles
February 8 – LOVE DELIVERS
February 11 – VALENTINE’S SALE – Perfect gifts up to 60% off
February 22 – BRAND FEST – ILIFE
February 27 – PLAYTIME IS HERE! -
dragonfx
veterán
ez a januári vagy februári kinai hold ujév vagy kinai spring fest ez nekik ünnep leállnak vagy ez akcios hét lesz?
mert tudom van pár időszak amikor kár rendelni mert áll minden"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Volt egy vásárlásom Jan. 19 RV538212065CN több napja semmi mozgás írtam az eladónak hogy mikor fogja feladni annyit írt vissza hogy szállítva mikor fogja feladni vagy miért nem adta még át szállításra ? -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Lengyel raktárból rendeltem terméket, 7 napos szállítással. Nemrég kaptam emailt hogy "arrived at your local post".
Itthon ki fogja kiszállítani? Hol, kinél tudnék érdeklődni majd ez ügyben?
Alis tracking link -
cof
veterán
Delivery lesz az. Még a nagy kínai lezárások idején sem volt 75 nap a feladási idő.
Tegnaptól 24 napról indult, bár feladták eddig egy napra a rendeléseket még.
A kínai újév 02.12-től kezdődik, de sokan már hétfőtől is szabadságon lesznek szerintem.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
Mint írtam csak a mobil app-ban látható vásárlás előtt. A böngészősből kivették.
A törlést hol tudom kérni? kérdésedre volt a válasz hogy hol, a Request Order Cancellation gomb lenne, nem az idő növelése.
70 nap az egyébként is sok, 20-nál több nem kérhető.
Nem a delivery time-od ketyeg 75 naptól? Mert akkor el van küldve.
Ez:
Awaiting delivery
Your order will be closed in: 70 days 3 hours 47 minutes -
luciferk
senior tag
Szerintetek mikortól kezdődik a tavaszi kinai fesztivál? lassan már tíz napja, hogy a csomagom Packed for picking-up stádiumban van, kérdésemre az eladó a kínai tavaszi fesztiválra hivatkozik, hogy a logisztika emiatt el van havazva, szabadságolások stb miatt :( RV537383942CN
-
mexel
veterán
Köszi, ezt megpróbálom megkeresni a honlapon majd, nem használok mobil app-ot
De a processing time növelése az miért jó nekem? Én csökkenteni szeretném, illetve nem várni 70 napot hogy feladják.
Azt hittem vásárlás előtt van olyan ahol írják hogy pl 3 nap a processing time.
Mindegy, ki kell várjam végül is.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az nem jó mi a státusza a vásárlásodnak? Még a processing time számolódik? ha igen kérheted a törlését.
10 nap? Esetleg futárral.
Eleve a vásárlás eklőtt látható a mobil app-ban hogy mennyi ha nem 3 nap van írva processing time-nak akkor olyantól ne vásárolj.
2019 februártól más időszámítás van.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Alin rendelésnél nem lehet valahogy kérni hogy postázzanak kicsit gyorsabban? Megrendeltem egy kis tételt ( a termék office store-jából) és egy hete semmi, de még azt írja hogy hatvan valahány napjuk van a feladásra.
Megrendeltem ugyanazt a terméket másik store-ból is talán az gyorsabb, de ugyanaz a szitu. Jó lenne ha kicsit összekapnák magukat, van amikor 10 nap alatt itt vannak az ilyen kis levélben elférő motyók, azért is rendeltem mer azt írták hogy gyors szállítás. ( ha megjön akkor is 1 csillag lesz ezután azt hiszem ha még egy hétig nem adják fel.) -
Topikgazda
válasz xy.zsolt #46964 üzenetére
Ha tartozása van valakinek feléjük akkor ezt könnyen megkapja, nincs köze ahhoz hogy mit adnak el. Ez nem kizárás, mert ha befizeti a tartozását akkor feloldják. Szóval nem egészen az amire gondoltál.
Üzleti eladóként gyorsan össze lehet szedni mínuszos PayPal egyenleget és egy idő után nem nézik jó szemmel ha nincs kiegyenlítve. Persze mindig a PP hibás, nem az eladó aki tartozik.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Sourcemore.com (az egyik webshop akit kizárt a PP)
We are unable to use PayPal to make or accept payment any more. Our balance is frozen for up to 180 days.
Ez az egyik legnagyobb kínai webshop ami e-cigis cuccokat árul....[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Topikgazda
válasz xy.zsolt #46962 üzenetére
Nem tudom mire érted, a PayPal ezzel nem foglalkozik, nem vizsgálják hogy kinek fizetsz. Semmi nem tiltja a vásárlását, kifizetését ezeknek a dolgoknak, legfeljebb a vámosok nem engedik be ha külföldről jön.
Az erős hitelesítés pedig az EU-s kereskedőkre van előírva.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Flashget #46954 üzenetére
Annak fájjon a feje aki ennél a banknál van, de ez első ránézésre ez rémhír és egy hülye írta.
Január 1-től minden bank alkalmazza, bár volt aki már régebb óta és tudunk fizetni.
Az AliExpress-re meg egyébként sem érvényesek az EU-s valamik, de ha komolyan gondolnák akkor csak a Mastercard és a Visa biztonsági protokollt kell aktiválniuk és az nem probléma.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Hello.
Ezt valaki irta egy masik forumba, tud errol valaki pontosabbat?. Remelem nem igaz. Oke van lehetoseg PP-ra de akkor is.
"a bank bevezetett 1 olyan biztonsági kockázat szűrést, melynek az ali nem felel meg! Ezt a MAI naptól alkalmazzák és amíg az eladó nem felel meg ezeknek a biztonsági tényezőknek, a bank nem engedi a fizetést! Minden tranzakció sikertelenül zárúlt! 02. 01.-vel minden M.o.-i bank alkalmazza ezt! Van amelyik a mai naptól már!"
Realme GT Master Edition
-
BenceShearer
aktív tag
Köszönöm szépen!
-
Topikgazda
válasz BenceShearer #46950 üzenetére
Kifelé nincs téged érintő fizetős vámeljárás ha a Magyar Postával küldöd.
A postázás díja úgy 10000 Ft, pontosabb információ a csomag méret és súlya alapján van.
Ha nem PayPal-al fizetted akkor ezt neked kell kifizetni és nem kapod vissza. Ha PayPal akkor a visszaküldési költséget 9300 Ft-ig megtérítik. -
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem Ali-ról egy multimédiás autó rádiót, de pixelhibás. Az Ali jóváhagyta a vitám, a return és refund-ot az eladó elfogadta.
Ki kéne postáznom Kínába.
Kell valami vám-tól tartanom? Mikor érkezett semmi vámot nem kellett fizetnem, csak kezembe nyomta a dobozt a futár.
Vagy csak adjam fel, és várjam , hogyha megérkezik, utaljak vissza a pénzt?Köszi!
-
laskr99
addikt
Az mennyire oké, ha az eladónak küldök a hibáról emailt arra az emailre, amit képen kaptam meg?
Oda kérte a hibáról a videót. -
FerNandor
őstag
Aliról egy 150$ alatti termékre milyen plusz költségek jöhetnek még rá? Nem nagyon értem, csak 27% ÁFA vám nélkül + vámeljárási díj? vagy 27% ÁFA + vám + vámeljárási díj?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
nihill
őstag
Az ali saját trackingjétől azért (is) dobtam hátast, mert a lejárat előtt mutatott sehova sem megérkezett státuszból a lejárat után hirtelen levámolt, célvárosba megérkezett tracking lett.
Egész optimistán megelőlegezték maguknak
Az írásod alapján lehet az a dispute gond, hogy én a lejárat napján indítottam? Természetesen akkor már lezáródott, előtte is próbáltam pár nappal, de akkor azt írta ki, várjam meg a lezárást és nem is hagyta indítani. Gondoltam ha már engedi indítani, akkor azzal már nem lesz gondja (mondjuk néha pár nappal rendelés után, amikor már van tracking szám is, jön meg az alis automata email, hogy már csak fizetnem kell és küldik, szóval van a rendszerben fáziskésés rendesen)
Ezt most hagyjam így és várjak hogy lesz vele valami? -
martonl
senior tag
Valami nem klappol, mert az ali egyszerűen nem utal vissza pénzt. Volt két dispute-em sajnos ugyanattól az eladótól. Mindkét esetben az ali a javamra döntött (full refund), én elfogadtam, és ezt az eladó el is fogadta. Ezekről e-mailt kaptam január 5.-én és január 27.-én. A weboldalon ugyanakkor az látszik, hogy "Dispute escalated - investigation pending". December 29.-én lett nyitva az első dispute, majd 30.-án a második. Nyilván én is balga voltam, hogy ugyanattól az eladótól vettem két dolgot, de szerintem most ez már nem is lényeges. Mit tudok tenni? Evának írtam többször, ő ilyenkor állítólag küld emlékeztetőt nekik. Nem kis összegek, 80 és 67 dollár.
[ Szerkesztve ]
-
petymek
senior tag
A posta nyomkövetőt, hogyan lehet rávenni, hogy angolul informaljon? A főoldalon, angolra váltva, majd a nyomkovetést kiválasztva, visszaáll magyarra.
Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.
-
Topikgazda
válasz Szállító76 #46937 üzenetére
Saját és MPL ha házhoz, átvételi pontra saját cégük.
-
Topikgazda
Számla sosem volt. Minden rendeléshez tartozik két oldalnyi könyvelési adat és a banki fizetési igazolás.
Böngésző és az oldalak pdf-be nyomtatása, ha azok elegendők a NAV-Vám-nak amit az összefoglalóban is írtam, akkor a könyvelődnek is elegendőnek kell lenni.
Bár a bizonylatok teljeskörűen nem felelnek meg a mi számviteli szabályaiknak és nem teljeskörűen az adózásiaknak sem.
Az Orders listában View Detail-ja-nak Order és Financial fül tartalma.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Szállító76 #46934 üzenetére
Nem, komolyan mondom ne ezt a sz..rt nézegessétek már, rosszul vannak bekódolva a szövegek és nem jó sorrendben szinkronizálja az adatokat.
Ha szó szerint vennéd akkor sem visszaküldték.
De holnap reggel 8-tól fel lehet hívni őket és lehet pontosítani hogy az igazi postai adatbázisban mi van írva.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Rendeles visszaigazolo emaileket nem kuld az ali, de sehol nem is talalok rendeleseimrol osszefoglalot, azaz szamlat vagy affelet keresnek ,gondolom ez a szo hianyzik a kinai szotarbol. De a konyvelomnek kene meg is valami ami mutatja hogy egy bizonyos kifizetesert miket vasaroltam. egyenkent kene letoltoget az order confirmationokat az online feluletrol? es kisakkozni melyikekbol allt ossze az abizonyos osszeg?
Eladó: GTS450
-
Wendelke
senior tag
válasz nihill #46925 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló volt egy 27 dolláros vásárlásnál. Ugyanezt az üzenetet kaptam 01.18-án amikor indítottam a vitát. Zártam a dispute-t, majd két nap múlva újra nyitottam, szintén ezt írta ki.
Hozzáteszem 18-án már finished-re váltott.De a lényeg, az én csomagom még kínában akadt el, csatoltam a nyomkövetésről a képet, aztán 4 nap múlva írt az ali, hogy full refund.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Nolta
csendes tag
45 $-t írtak a csomagra (1/5-öd ár) nem kellett vámot/áfát fizetni.
-
Jakuu
őstag
válasz marontoni63 #46888 üzenetére
Ne aggodj, nekem mar dec 8 ota all ott.
-
Topikgazda
válasz nihill #46925 üzenetére
az alis honlap saját trackingja az gagyi.
Nekem is ezt írja a posta szerint eltünt csomagomra: Parcel is still in transit, no worries, we will delivery it to you as soon as possible.
Ellenőrizd a böngészős oldalon hogy tényleg closed a státusza., persze amikor indítottad azt nem a lejárat napján kell, hanem a következő nap. De ha hosszabb időn keresztül nem frissül akkor nincs nyomkövetés az indok. -
nihill
őstag
Sziasztok!
Nem kaptam meg egy tavalyi rendelésemet, és mivel lejárt a várakozási "awaiting delivery" idő, így automatikusan "finished"-re váltott.
A legutolsó tracking tétel:
2020.nov.19 Liege-Linehaul arrival. Utána semmi.
Indítottam dispute-t, erre kaptam egy olyan emailt, hogy invalid, indoklás: " this order is still within purchase protection time" (???)
Illetve ami még fölöttébb érdekes, hogy tegnap az alis honlap saját trackingja felül az ikonokkal is úgy mutatta, hogy sehova nem érkezett meg (kár hogy nem printscreeneltem), de ma már az van ott, hogy a HU Customs rész pipa és a saját városom is pipa...??? A telefonos tracking app továbbra is azt mutatja hogy 2 hónapja semmi esemény.
Ilyenkor mit csináljak, csak én érzem úgy hogy itt most nem futnak össze a szálak, vagy ez így normális és rendben van csak valamit nem tudok? -
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
Úgy tűnik a csomagok megvárják egymást. Egyszerre érkezett a 11.19, 12.27, és a 01.02-es csomagjaim. -
PhoenixSzG
tag
Sziasztok!
Ebben az esetben mi lenne a legjobb lépés részemről? Eléggé úgy tűnik, hogy elveszett a csomag.
Az order-nél "On-time Delivery 75 days" volt, ami már lejárt. A buyer protection-ből még 28 nap van hátra (30 nappal ki lett tolva korábban automatikusan). Várjam meg a buyer protection végét a disput-tal vagy nyissam most, mivel 99% hogy nem fog soha megérkezni a csomag?
Ami még kellemetlen, hogy újrarendelni csak 100 dollárért tudnám most, az eredeti $64+$7 kupon helyett.. -
B-L-A-C-K
titán
Ha FedEx-el kapok egy csomagot kínából, amibe 2x20 dollár érték van (ennyi is van feltüntetve), az egyből megy vámkezelésre vagy átcsúszhat?
-
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Van egy termék (szállítással 46,25$) ami vám és áfaköteles, viszont ha Alis kupont(-3$) használok akkor már nem (43,25$).
Ilyenkor mi számít? Gondolom amit kifizetek, vagyis a kuponos ár, így már nem áfa köteles a termék. Jól gondolom? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tegnapi rendelésemnél a szállítónak a "Cainiao Super Economy Global" -t választottam amelyhez nem tartozik tracking és 30-50 nap alatt érkezik meg a csomag, viszont ma ahogy a rendelésemet csekkoltam ez látszódik a részleteknél:
"AliExpress 无忧物流-标准", ami az AliExpress Standard Shipping ha jól gondolom és tartozik hozzá tracking is Ezekszerint végig tudom majd követni?
Elnézte a feladó?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Topikgazda
Kezd a Magyar Posta egyre rosszabb lenni, nem véletlen hogy az Állammal kötött új szerződésükben csökkentették a minőségi és felelősségi követelményeket.
Egy hét után rákérdeztem hogy azt látom hogy átvették és kinyitották a szállító konténert, de miért nem történik a küldeménnyel semmi.A válasz az hogy nem volt benne és felvették a kapcsolatot a hollandokkal a hiány miatt. Persze erről nem értesítenek semmilyen kóddal, pedig van ilyenre is.
A gond az hogy nem hiszem el hogy a holland postások most hirtelen elkezdenek hanyagul dolgozni, eltévelyedni és kilopják a csomagokat a lekönyvelés után a konténerből.
Amiről szó van az egyébként egy műanyagból készült úgy 6*6*6 cm-es kapszula átalakító 3800 Ft értékben -
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Tegnap kora reggel rendeltem egy órát Aliról ebből a shopból 7 napos szállítási idővel EU-s raktárról (Spanyolország). Még tegnap délelőtt jött is hozzá követési szám, az Alis követő szerint fel is adták. Igen ám, de ha beírom a követési számot Parcelsapp-ra, akkor elég érdekes infók jelennek meg. Mi az, hogy 5.34 kg? Egy órát rendeltem, max. 1kg lehet csomagolással együtt. Meg lentebb miért szerepel tshirts? és január 26. előtt mik azok az információk? Elég érdekes ez nekem. Meg most akkor ezt GLS hozza vagy posta?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Ottobone #46902 üzenetére
Az Összefoglaló 9. Teendők, ha máshol kézbesítik a nekünk megadott nyomkövetési számú küldeményt. lehet hogy segít.
De ez egy Portugáliába ment küldemény száma ami ott 20-án kézbesítve lett.
A DHL oldlaáról:
DHL Shipment CF890443369DE Delivery successful.
Destination country/region: Portugal
International shipment number: DE07610800Itt egy bizonyíték hogy te nem kaptad meg, gondolom nem Portugáliába kérted.
Lehet hogy az oldal fordításod nem kéne az AliExpress oldalon, nagyon téves útra visz.
[ Szerkesztve ]
-
Ottobone
csendes tag
Sziasztok! Egy ismerősöm tanácsára jöttem hozzátok tanácsot kérni. Utolsó reményeim ti vagytok. Január elején rendeltem kinai biztonsági kamerát Cseh raktárból [link] . A csomag nagyon nehezen volt követhető, de egyszer csak megjelent hogy Romaniai kezekben van. aztán semmi....semmi es egyszer csak megjelent hogy a csomag átvéve sikeres tranzakció 1-hó 20-án.. Mi a fenét lehetne ezek után tenni? Én semmiből semmit nem tudok. A profilomban megjelenik egy robot help center ott rá nyomtam hogy ,, good not receiwed ,, majd megadtam a termeket es semmi egyelőre. Hogyan bizonyitsam én hogy nem kaptam csomagot? ,,, CF890443369DE DHL_CH ,,,,,,, [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest