Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Newton harmadik törvénye
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nagyon régóta vásárolgatok kínából, de csak nagy boltoktól, ebay-ről és csak paypal-al fizetek. Valami régi rossz beidegződés miatt hanyagoltam az alit idáig, de egyre többen mondják hogy onnan vásárolnak.
2 kérdésem lennne:
1: valóban megbízható már teljesen az ali?
2: az Alipay hasonló mint a Paypal, megbízhatok benne, és ha van Alipay-em akkor nem kell a bankkártyával vásárolgatni az alin ( régen azt hiszem csak úgy lehetett de lehet hogy tévedek)Ha az alipay lyan megbízható mint a Paypal regizek is gyorsan.
-
mexel
veterán
Úgy értettem, hogy az AliPay van-e olyan biztonságos vagy megbízható mint a Paypal?
Ott megadtam a kártyaszmot és tudnak vonni, de csak úgy tudk vásárolni ha jóváhagyom, nem automatikus a dolog.
Az Ali is ilyen? Azaz fizetéskor van egy külön mailcím-jelszó és úgy fizetekm, vagy ha egyszer regiztem akkor az alin már vásárolhatok egy belépés után minden plusz ellenőrzés nélkül?( sajnos olyan kártyám van most erre amin nincs online elkülöníthető számla)
-
mexel
veterán
Köszönöm ismét. Én sem hallottam egyébként semmi negatívat, csak valahogy bennem van ez a kis paranoia, ezzel a kártyával nem is szoktam soha online fizetni, max paypal, vagy volr másik céges amivel lehetett.
zappafan: köszi ezt megnézem, valami webkártyát keresek, vagy valami olyasmi megoldást ami ingyenes lenne erre, amíg ez a Maestro nem jár le, mert azt hiszem ha lejár akkor ilyen már nem lesz, akkor jön majd helyette valami amivel lehet webkártyát is használni.
Ezt a konzolvilágost megnézem, bár nem hiszek az ingyenebédben
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, dea Revolut és a Transferwise nem használható ilyesmire?
-
mexel
veterán
Az a baj hogy nem mastercard kártya van most nálam, csak egy Maestro. Azzal szerintem semmit sem tudok kezdeni, olvasgatom hogy ahhoz mit lehet rendelni de az valami alap és semmit nem tudok tenni mellé
Közben néztem a ravolutot és a leggyorsabban az jött le hogy nem tudom használni. A telefonom még droid 4.4-es és nem támogatott, webes felület pedig nincs állítólag Pedig úgy tűnt az jó lehetne.
Na ebből sem lesz ma vásárlás azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Igen, azt értem hogy a revolut mondjuk mastercard lesz, csak visszaléptem egy szintet gondolatban, hogy a saját kártyámhoz nem tudok webkártyát rendelni mert az Maestro.
A másik amiért nem tudom használni a revolutot, az hogy csak telefonos app van hozzá ami legalább droid5-öt igényel. A telefonom android 4.4-es, tehát nem fog működni. le sem tudom tölteni.
Most a Transferwise-t kell megnéznem.
Csak egy kérdés mert ez már off itt és köszi a sok segítséget is:
Ezekre a kártyákra( revolut és Transferwise) az utalás ugyanolyan mintha bárhová utalnék az otp számláról ( azaz van díja) plusz ha fizetek vele pl Alin akkor konverziós díj is lesz, ha nem ugyanaz a pénznem van a kártyán mint amiben fizetnék. ( ha usd-ben akarok fizetni akkor usd-t kell utalnom a kártyára, akkor az otp konverziót fizetem, ha forintot akkor a transferwise konverzióját fizetéskor ha jól sejtem. Mennyivel drágítja meg ez a fizetést pl egy Paypalhoz képest, vagy ha közvetlenül az otp kártyámmal fizetnék?)
Ezzel kapcsolatban itt nem kérdezek többet, megyek a saját topikját olvasni, bocs a sok offért, iagz talán mást is érdekel ali fizetésnél -
mexel
veterán
Hogy miért nem jó nekik a PP... leegyszerűsítenék most a helyzetem
-
mexel
veterán
Valóban. Igaz nekem még soha nem kérték, de már igen régi a pp számlám.
Mindegy, lehet hog ymegkockáztatom hogya kártyámat regizem az alipay-en, év végn ez a kártya úyis lejár és már ilyen nem lesz, megszűnik.
Ha jól tudom ( remélem) ha visszaélnek az adatokkal vagy igazolhatóan nem én nyúlok le pénzt róla akkor megtéríti a bank. ( talán ezeknél is van online vásárlási limit, mindjárt megnézem)
Nagyon vásárolni szeretnék, azt hittem simán megoldható bármihez a webkártya kis pluszért, de sajnos nem. -
mexel
veterán
Affenébe. Akkor viszont Alipay védelem nem is jár gondolom, nincs refund és semmi ilyen. Jó hogy írod, éppen most kezdtem nekiállni átnézni ennek a számlának az adatait, díjait stb. ( érdekes, ezzel a számlával nem foglalkoztam, ez rég inagyon és most látom hogy nem is biztos hogy az éves olcsóbb díj valóban olcsóbb mindennel együtt mint egy normálisabb számlacsomag. Persze ennek utána kell nézzek, talán váltanom is kell akár bankot is. Most módosítottam az online limiteket is, sms-stb, de ahogy olvasom minden kis gombnyomásnak kb díja van Ezzel lesz a napokban egy-két köröm, ideje lesz ezt is rendbetenni)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Hú akkor talán kezdem érteni. ( bocs, nem vagyok ám ennyire h@lye csak hirtelen neki akartam ugrani és azt hittem pikkpakk meglesz egy webkártya, alipay stb )
Szóval röviden: fizessek nyugodtan, semmivel nem lesz rosszabb mint Alipay-elAkkor talán mégis vásárolok még ma.
Be is regiztem próbaképpen alipay-re, és azt vettem észre hogy az account nem törölhető Fura.
Az összefoglalót ismét elolvasom, pedig nyitva egy ablakban és onnan is puskázok
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Még egy gyors kérdés: Az alin van olyan lehetőség mint pl Gearbest vagy Banggood -on a Priority Line? Nagyobb értékeknél jól jöhet.
-
mexel
veterán
Értem, teljesen világos. Lehet hogy élnem is kell majd a lehetőséggel. Rendeltem 4 tétel különböző helyekről de 2-3 -napja semmi változás a feladásban, viszont a termék ára feljebb ment. Ilyenkor érdemes lehet ezt megtenni.
Az viszont nem nagyon tetszik így az alin nekem máris, hogy az eladó ha nem akarja simán nem adja fel, és én bukok valamennyit ( konverzió és pár apró tétel ami jára fizetéssel)
Ilyenkor nem lehet nekik mínuszt adni? Mertt ugyanaz a tétel akkor még volt máshol is olcsón, lehet hogyonnan megkaptam volna.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Van egy rendelésem amineka feladása 12 óra múlva lejárna. Érdemes meghosszabbítani? ( akciós volt, már csak drágábban lenne ugyanaz, feltételezem ilyenkor azért nem adják fel )
A hosszabítás simán annyi hogy megnyomom az " Extend Processing Time" gombot?Vagy írjak az eladónak előtte valamit? Már nem hiszem hogy lenne rá idő, korábban kellett volna.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Én inkább arra gondoltam, hogy szoktak olyat csinálni ( nem alin, mert ott most kezdtem) hogy csak regisztrálnak trackingeket és még nincs feladva semmi. Abból egy regisztráltat beadnak addig mintha feladták volna. Ezek szoktak kb olyanok lenni hogy ott a nyomkövetési szám, de pl a track17 vagy egyéb csak annyit ír hogy még nincs sehol, csak éppen látszik.
( na ezt nem túl egyszerűen írtam de érthető biztosan) -
mexel
veterán
Itt nem is az a lényeg hogy nem fogja feladni, hanem csak regisztrálnak előre több trackinget és azt beírják. Pl van is egy olyan most amire azt írja hogy regisztrálva. Feladásról szó sincs még. Ez inkább kénelmi megoldás lehet nekik ha egyben megy sok minden, csak éppen lejárna a feladási idő. Ezt más cégeknél sűrűn csinálják, szerintem az alinál is lehet ilyen. Ezek általában max 1-2 napos csúszások, nincs igazán jelentősége, csak azért kérdeztem hogy járt-e úgy valaki hogy shiped-nek van írva, akkor rendel még valamit és mégis egyben jön a kettő rendelés. ( az esély kicsi)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Alin aszámla hol tölthető le? Nem találom, valószínűleg vaksi vagyok ( vámoláshoz lenne rá szükség)
-
mexel
veterán
Végigolvastam, és már sok terméket vámkezeltettem ( gearbest, és más oldalak,) csak az Alin nem találom hol tölthetem le a számlát. ( download invoice) gombot sehol nem látok, végigtúrtam a megrendelés részt az alin, elvileg olyat olvastam hogy a megrendelésnél kellene látnom - ahogy más oldalakon is, de nem találom)
Nem a vámkezeléssel kapcsolatban van kérdésem.
Az valóban jól le is van írva itt is az összefoglalóban is. -
mexel
veterán
Bocsánat, akkor efelett elsiklottam, a számla vagy invoice szavakra fókuszáltam, oda is kattintottam ezekre a részekre és abban a hitben voltam ott megtalálom.
Akkor csak az oldal képét mentsem és küldjem el ( mindkettőt)
Köszönöm és elnézést a figyelmetlenségért, fel sem merült bennem hogy ilyen képernyőképeket elfogadnak.
Természetesen ezeket a részeket megtaláltam.A googleval is kerestem és ott volt olyan fotó, hogy download invoice a rendelések résznél, de lehet hogy az már régi találat volt.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Lenne viszont még egy kérdésem. Eddig mindig PP-al fizettem, ez az alis utalás nekem új volt. Most kellene az otp-s fizetési bizonylat is, de aznap vásároltam alin kb 6 terméket, kb azonos áron, max 1-2 $ volt az eltérés.
Aznapi dátummal inincs is fizetési tranzakció, csak 4 nappal később, viszont ez nem $-ban van hanem euróban. ( otp átváltotta előbb). Mindhez aliexpress van írva, semmi más. Honnan tudhatom melyik lehet az ami az adott termékre vonatkozik? Vagy valamelyiket küldjem el és kész?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Nem egyszerre, hanem egy napon, egymás után. Külön van könyvelve egy napon 4 fizetés. $ volt az alin a beállított pénznem, de az otp kivonaton ( pont azon amit linkelsz) ott csak euro ár van valamiért mindennél. A $ nem szerepel. Így ha nem tudom pontosan mennyin váltott nem tudom melyik az adott tranzakció. Végül is kimatekoltam mert volt 2 db ugyanolyan árban, az kiesik mert 2 egyforma, a másik kettőből meg az olcsóbb lesz az. De ennyi erővel bármit küldhetnék a vámosoknak hiszen a dátum sem stimmel és az összeg is csak saccolható.
ha nem fogadjátk el nem tudom mit küldjek mást. ( más az értéknap és a könyvelési dátum is)
A Paypal-nál ott látszik a $ ár is.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Én is így emlékeztem, de nekem most csak ez van rajta, csak kopizom, nem teszem be a képet:
Számlatörténet bejegyzés részletei
Számlaszám xxxxxxxxxxxxxxxx
Devizanem HUF
Számla elnevezése xxxxxxxxxxxxxxxx
Könyvelési dátum 2020.01.20.
Tranzakció típusa VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL
Összeg -11.135
Ellenoldali név
Ellenoldali számlaszám
Közlemény
WWW.ALIEXPRESS.COM
32,940EUR 338,0300
2020.01.17 9234355369Ennyi az egész, a $ összeg sehol nem szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Nem, 32,94 euro és 338.0300-al váltották. ( így ki is jön a 11.135ft) De mivel ebből nem derül ki a $-t mennyivel váltották így nehéz visszaosztani. Esetleg ha visszakeresem hogy aznap mennyi volt a $ árfolyam náluk, talán úgy jönne ki. Csak ezért nem tudom a vámon ezt hogy fogadják el, ennyi erővel bármit küldhetnék.
Próbáltam több, részletesebb számlainfót keresni de kb csak ennyi van fent, vagy én nem találtam. Mindegy, elküldtem, ha nem jó nekik akkor ráérek ezen agyalni.
Dollárban 36.45-öt fizettem.
Azon gondolkodtam talán az sem roszabb sokkal ha ft-ban nézem az árakat és úgy fizetek, még utána sem számoltam ennek hogy ezekkel a konverziókkal hogyan jön ki.
Pontosabban egyszerűen kijön így hogy 305,48 volt a forint-dollár átváltás akkor.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Igen, ez tiszta, PP fizetésnél is mindig van Euró konverzió hiába $-al fizetek, csak ott látszik mindkettő összeg. És azért nem értettem soha mert úgy írják hogy "euróban és amerikai dollárban végzett tranzakciók".
Tehát ha fontban fizetek megértem miért vált euróban is., de a dollárt miért nem tudom, de igazán annyirea engem nem is érdekel ez.
Csak az érdekel hogy a vámosok ezt elfogadják Ha nekik íg jó akkor áldásom rájuk, ekkora tételeknél soha nem foglalkoztam hogy ide-oda pár tíz vagy száz forint miért van ott. -
mexel
veterán
Sziasztok! Rendeltem valamit az aliról, meg is jött de nem konkrétan azamit rendeltem. ( egy tv box)
A paraméterei kb ugyanazok, csak a design más. ( az alapok is azért) Éppen azért rendeltem olyan típust is mert tesztelésre kellene.
Ilyenkor írjak nekik? Mit szoktak ilyenkor csinálni?
Vagy én mit csináljak? Ne adjak 5 csillagot? ( nem vagyok annyira jártas még az alis reklamálásban ) -
mexel
veterán
Értem. ( nem nézem, tesztelem őket, fw-t csinálok és ilyenből már van, éppen a másik típus kellett volna - a belsejük azért nem ugyanaz)
Plusz a másik az egy drágáb darabb, szebb külsővel és kijelzővel.
ha az értékelés ennyit ér akkor az nem számít, nem foglalkozom vel.
Azt hiszem a legjobb ha megírom nekik ésha adnak valamit jó, hja nem akkor nem értékelem.
Köszönöm az infót. -
mexel
veterán
Nyitottam dispute-t alin, de sehol nem látok semmi visszajelzést kb 2 hete. Hol keressem?
Az eladó alkudozik hogy adna valamit, de vicc összeget, nem tudunk megegyezni.
Azt írta folyamatosan hogy vonjam vissza a dispute-t és ad valamit, de egyelőre sehol nem látok semmit. -
mexel
veterán
Rendeződött nagyrészt a dispute, az eladó visszatérített valamennyit. Nem a legjobb megoldás volt de untam a levelezést. Viszont a dispute-nál nullát mutat, automatikusan törlődik ha visszatérítettek?
Viszont kellene feedback is gondolom, de 5 csillagot nem adnék nekik, kevesebbet meg nem szeretek ha már hajlandóak voltak visszatéríteni ( lehet hogy csak azért kárpótoltak valamennyire hogy ne értékeljem alul őket.
Muszáj a feedback, mi történik ha kihagyom? -
mexel
veterán
Sziasztok! Talán itt kérdezem meg inkább: Alin keresek proci hűtőpasztát, olcsót és jót, valamint Msata vagy 2,5-ös 128-256gb-os ssd-t. Olyantól kérnék linket akinek van tapasztalata valamilyen eladótól, priviben is jó lenne köszönöm.
( ssd-t rendszernek nem veszek ilyen helyről, másra kell, tesztelni és olyan laptopba ami nem fontos csak hobbigép-zene stb)EU raktár előny
Más: aliexpressen lehet keresni úgy hogy eu raktár találatokat adjon csak?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat!
-
mexel
veterán
válasz Digitalpimp #46059 üzenetére
Köszi! Kérdés melyik lehet eredeti. Amazonon és itthon a HY880 mindenhol szürke, alin sok helyen fehér
-
mexel
veterán
Sziasztok! Alin rendelésnél nem lehet valahogy kérni hogy postázzanak kicsit gyorsabban? Megrendeltem egy kis tételt ( a termék office store-jából) és egy hete semmi, de még azt írja hogy hatvan valahány napjuk van a feladásra.
Megrendeltem ugyanazt a terméket másik store-ból is talán az gyorsabb, de ugyanaz a szitu. Jó lenne ha kicsit összekapnák magukat, van amikor 10 nap alatt itt vannak az ilyen kis levélben elférő motyók, azért is rendeltem mer azt írták hogy gyors szállítás. ( ha megjön akkor is 1 csillag lesz ezután azt hiszem ha még egy hétig nem adják fel.) -
mexel
veterán
Köszi, ezt megpróbálom megkeresni a honlapon majd, nem használok mobil app-ot
De a processing time növelése az miért jó nekem? Én csökkenteni szeretném, illetve nem várni 70 napot hogy feladják.
Azt hittem vásárlás előtt van olyan ahol írják hogy pl 3 nap a processing time.
Mindegy, ki kell várjam végül is.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Fizetni akartam több terméket alin paypall-al, de figyelmetlen voltam ésalin nem jó címet jelöltem be. A paypal oldalán már nem engedte módosítani a címet, azt írja hogy az ali oldalán tegyem meg. Ha megszakítom, akkor már a rendeléseknél látszik a tétel, és ott nem látok erre lehetőséget, csak fizetést. hogyan tudnám ezt megoldani, fontos lenne.
Szerk: próbáltam a törlés után azt választani hogy változtatok a szállíztási címen, de nem engedi, csak újból megrendelni. Így most azt hiszem duplán fogja levonni az összeget és majd később utalja vissza ( ezt nem szeretem)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Gyorsan még reszkíroztam pár apró dolgot aliról kínából, bízva benne hogy még ideér a rettegett korszak előtt. ( nagyon sajnálom hogy megszűnik ez a jó világ, egyszerűen jó voltrendelgetni ksi olcsó dolgokat amiket itthon nem kapni, vagy csak 10x annyiért )
Erre sajnos a kínaiak sem fognak tudni mit kitalálni, az eu raktárak végesek és egyértelműen drágábbnak kell majd lenniük.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest