Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekex
tag
December 25.-én rendeltem 4 darab 20 cm szalagkábelt. Január 14.-ig nem történt semmi, amikor megjelent a "Shipment cancelled". Berágtam, hogy az eladó törölte a szállítást anélkül, hogy szólt volna és egyből dispute-ot nyitottam. Aztán utánna olvastam, hogy állítólag az Aliexpress csinálja néha a "shipment cancelled", ha az eladó nem küldte el nekik az árút. Még az is közrejátszott a gyors dispute nyitáshoz, hogy teljesen új vagyok az Aliexpress-en. Ha 3 hétig nem csinált semmit az árúval, akkor nálam az az eladó megy a fekete listára. Nem fogom újra elküldetni vele, minek? Van ezernyi más bolt is ahol árulják. Amúgy az Aliexpress azzal indokolta a döntését, hogy már nem ért volna el az áru. Habár én már kaptam 1 hét alatt is árút Kínából, tehát elvileg megérkezhetett volna.
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Mivel hirtelen felindulásból nyitottam a dispute-ot, csak utólag írtam az eladónak, hogy adjon magyarázatot. Nem válaszolt egy napon belül, azt olvasom a topikban, hogy néha kell egy hét a válaszra. Meg hétvége is van most.
Mit javasolsz, adjak negatív véleményt a jellemzésben? Van értelme negatívot adni? Úgy gondoltam várok egy hetet és ha nem válaszol jó indokkal, akkor negatívot adok neki. -
mekex
tag
Sziasztok!
Rendeltem az Aliexpress-en. A nyomkövetőben az van, hogy "Held by the Customs". Ilyenkor már be lehet küldeni az iratokat (paypal tranzakció, megbizás) a postaimportnak vagy várjam meg a posta értesítését a vámolásról? Nem szeretném elnyújtani.
Köszi. -
mekex
tag
Szia, Nálam is hasonló volt. Ezt miért csinálják?
-
mekex
tag
Sziasztok!
Rendeltem IC-ket az Aliexpressen. Pár óra múlva rámírt a kínai, hogy "Product is out of stock Please apply to cancel the order."
lyenkor mi van, a hírdetésben az áll, hogy "9998 lots available". Lehet bűntetlenül kamu dolgokat írni a hírdetésben, hogy van 9998 arúkészlet és közben rámír, hogy nincs készleten?
Szerintem ez az eladó full negatívot fog kapni.[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
válasz Digitalpimp #48556 üzenetére
Igazad van, a szokásos bullshit és terelés, ahelyett hogy leírnák az igazságot.
-
mekex
tag
Sziasztok,
Törbbször találkoztam az aliexpressz.hu oldallal.
Micsoda ez, kamu oldal? Vásárolt már valaki?
Példa egy aliexpressz.hu-s linkre:
https://aliexpressz.hu/elektromos-berendezesek-es-kellekek/20db-lm567cn-lm567-567-tonus-dekoder-pll-ic-uj-65014.htmlHa nem kamu akkor honnan szállítják az arút?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
mekex
tag
válasz Turbobacsi #48611 üzenetére
CoF, Turbobacsi, body007, V/
Köszönöm a válaszokat.
Inkább az eredeti aliexpress-ről rendelek. -
mekex
tag
Szisztok, Ilyenkor mit kell csinálni, amikor kiírják a nyomkövetésben, hogy sérült a csomag?
02:20:56 E29 Csomag sérülten érkezett a központi depóba
08:29:31 E59 Központi raktárban maradt, vizsgálat alatt
18:20:11 INB Központi raktárba érkezett (HU - Budapest)Tracking number: 158271900012639073601212
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Már továbbindult a csomag. Honnan tudom meg, hogy mekkora a kár benne?
Ha nagyobb a kár esetleg át se vegyem?
Hívnám én őket csak 17:00 óráig veszik fel a telefont.
Érdekes volt a csomag sorsa, 16-án nem volt kapacitásuk kiszállítani, ezt úgy közölte az aliexpress velem, hogy "Delivery attempt failure", ami nem igaz, mert ki sem került a a Onexpressz raktárból kapacitás hiány miatt. Utánna meg "Csomag sérülten érkezett a központi depóba". Ez egyre érdekesebb. Hívtam őket amikor még csak a kapacitáshiányra hívatkoztak és mondták, hogy majd fogok email-t kapni a kiszállításkor... Nem kaptam semmi emailt. Ha nem szállították ki kapacitás hiány miatt akkor hogyan sérült meg?
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Most nézem, hogy az aliexpress összekombinálta 3 csomagom.
Kettő a háromból még át sem ment a vámon amikor kapacitáshiányra hivatkoztak és csomagsérülésre.
Mi ez? Milyen csomag? Egyenként jönnek át a vámon és az első csomag bevárja a többit az expressone-nál és közben ilyen státuszokat írkálnak, hogy nincs kapacitás, meg hogy kivizsgálják a csomag sérülését? -
mekex
tag
És az mennyire korrekt, hogy az expressone törölt több napnyi tracking infót? Letörölte, hogy "Parcel arrived damaged to the HUB". Mintha mi sem történt volna. Ilyent talán Afrikában lehetne csinálni, hogy egyszerűen törlünk szállítási előzményeket. Ha megnézed az aktuális trackinget, most már a képben levő rész eltűnt, mintha nem is történt volna semmi. 158271900013838663601212
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Ja, a feladói referencia szám megváltozott. Ez egyre érdekesebb.
Az lehet a helyzet, hogy hármat akartak kombinálni, de az elsőt külön küldték el. Azé az eredeti referencia szám. Az utolsó kettő együtt érkezett a vámhoz Magyarországra és azé az új referencia szám. Így akár eltűnhet az első csomag, de amikor megérkezik a második kettő akkor kézbesítettnek nyilvánítják. Én meg maradok az első csomag nélkül ami ráadásul sérült és el is tűnhetett. Nem veszek át semmit. Sztornó mindent. Bekaphatja az aliexpressz. -
mekex
tag
Szerintem úgy van ahogy leírtam. Az első csomagnál megjelent, hogy upgradelték a shippinget és összecsomagolnak 1 (azaz egy csomagot), tehát senki mással ezzel a trackinggel: 158271900012639073601212 Ezt még november 24-én rendeltem.
A második két csomagnál is megjelent, hogy upgradelik és a részleteknél leírták, hogy két csomag lesz összecsomagolva, amiket december 3-án rendeltem, ezzel a trackinggel: 158271900012639073601212, tehát ugyanazzal a tracking számmal. Ebből kurva nagy sztornó lesz és az aliexpressz le**phat. -
mekex
tag
Sziasztok,
Jól észlelem, hogy egyre kevesebb helyen lehet Paypal-al fizetni az Aliexpresszen?
Mit érdemes a Paypal helyett használni? -
mekex
tag
Sziasztok,
Rendeltem egy elektronikai kitet az aliexpressen. Azt írja átadták az expressone-nak. Meg lehet tudni a tracking számát valahogy, mert csak a kínai szám van meg?
158271900126958183601212[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Sziasztok,
Az mitől függ, hogy mivel jön az árú, Expressone, DPD, Paketa?
Mit kell tenni, ha Expressone-al akarom?[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Sziasztok, Az történt, hogy egy olcsó árút az aliexpress-en beraktam a kosárba (cart), de csak másnap akartam megvenni, mert el vagyok utazva és túl korán érkezett volna meg az árú (még mielőtt haza kerültem volna). Aztán másnap mégsem vettem meg, csak a rá következő napon. Order confirmed. Majd még egyszer ránéztem a az eladó honlapjára és akkor már drágábban szerepelt az árú. Ilyenkor mi van, törölni fogják a vásárlást? Én még az előnyös árat fizettem ki.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest