Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26051) DNReNTi válasza macilaci78 (#26047) üzenetére


DNReNTi
őstag

En is ilyet akartam rendelni az AK-ra, aztan ugy dontottem az ugy szep ahogy van, nem ronditom el szerelekekkel. :) Kiveve a reddot, az mindenkeppen kellett, de az nem rontja az osszkepet.

Ja igen, inditanek egy vitat. AEP vs NBB pisztoly? Mindennel egyutt mondjuk 80 euro van ra, nem nekem kellene, egyik jatekostars szeretne sidearm-ot, o NBB-t venne en AEP iranyba terelgetem. GBB kizarva.

[ Szerkesztve ]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26052) macilaci78 válasza DNReNTi (#26051) üzenetére


macilaci78
nagyúr

AEP: télen-nyáron ugyanazt hozza, a 700 mAh akkuval azért vígan kifut egy napot. Cserébe jellemzően vékony szar ropitárakat adnak hozzá, nem autentikus és azért tárolni is macerás a harcmezőn.

NBB: télen kevésbé üzembiztos, CO2 előnyben, de nem akarod. Ha a gáztartály a markolatba van építve, akkor ropitár megint. Ha a tárba van építve, akkor a tár drága, több a hibalehetőség. Ha már NBB, én vennék egy csecse revolvert, CO2, 300 fps körül, meg egy jó marék extra hüvelyt hozzá, gyorstárazót. Ez már autentikus, súlya is tud lenni, hüvelyenként 4 BB ad 24 lövést, és lehet vele stílusjátékokon is csapatni. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26053) DNReNTi válasza macilaci78 (#26052) üzenetére


DNReNTi
őstag

Koszi, en is kabe ezekkel az ervekkel problom meggyozni. :DDD Na majd linkelem neki a hozzaszolasod, hatha hatna ra. En ha mar gazost vennek, akkor legyen GBB, a fun factor miatt, de egyebkent a kis AEP is hozza amit elvarok tole. :)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26054) macilaci78 válasza DNReNTi (#26053) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A GBB és a revolver NBB is hozza a fun factort. De igen, a GBB a fun. :K

Hú, amikor 2 db Beretta M93R pisztollyal ökörködtem, vagy mikro UZI-val. :DDD Vagy amikor szülőfalum airsoft játékán épületben elővettem a G18C GBB-t a hosszú M3 shoti helyett épületben és húztam vele egy kövéret... A kis csírák azt hitték, csak az AEG a menő... Mi volt ez?! Mi volt ez?! :Y

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26055) DNReNTi válasza macilaci78 (#26054) üzenetére


DNReNTi
őstag

Csodalom, hogy GBB-nel nincs olyan ami ongyujto gazzal megy, es valami elektromos szikra meg be is robbantana a kiaramlo elegyet, hogy meg valosaghubb legyen. :DDD Na az mekkora lenne.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26056) jozsi252


jozsi252
veterán

Ahhoz hogy egy AEP 350-400 fps-t tudjon mint egy CO2-es fegyó, nagyon meg kellene tuningolni mi? Valószínű azért nincsen ilyen fegyver mert a belső nem tudná azt az erőhatást kibírni mint amit egy olyan erős rugó csinál?
Vagy mi az oka hogy nincsen 400 fps környéki pisztoly?

iPhone 13 Pro Max

(#26057) DNReNTi válasza jozsi252 (#26056) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szerintem mar a 250 FPS is kb az alomhatar kategoria, es ennek nagyon egszeru fizikai okai vannak. Az AEP gearbox, kb mondjuk egyharmad akkora, mint egy AEG-e. Ebbol mar ki lehet kovetkeztetni, hogy sose fogja meg se kozeliteni azokat az ertekeket, amiket a nagytesok hoznak.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26058) jozsi252 válasza DNReNTi (#26057) üzenetére


jozsi252
veterán

Szerinted érdemesebb akkor egy olyat venni ami mondjuk NBB-s és gázos, mert takarékosabb mint a co2. Vagy pedig érdemes beérni az AEP-el, cserébe télen nyáron ugyanaz a fps pl.

iPhone 13 Pro Max

(#26059) DNReNTi válasza jozsi252 (#26058) üzenetére


DNReNTi
őstag

Én vagy GBB-t, vagy AEP-et vennék. Nyiván utóbbit fele annyiból megveszed, és fenntartani is fele annyi, de a móka sokkal nagyobb. Kár itt FPS huszárkodni, egy 200-210 körüli AEP is ellő ~20 méterre, attól messzebbre meg nem pisztollyal lő az ember fia. Szerintem itt inkább az a döntő, hogy mire vágysz. Ár-érték arányra és józan döntésre, vagy a mókára.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26060) csoola válasza DNReNTi (#26059) üzenetére


csoola
tag

Én pl. úgy vagyok vele, hogy az egész hobbisport a mókáról szól nálam, ezért csakis olyan holmim van, ami örömet tud okozni. Volt AEP nálam (Cyma G18C), meg GBB is (KJW M1911), a GBB sokkal jobban bejött. A G18C ráadásul szerintem a sorozatlövés miatt még AEP-k közül is a mókásabbakhoz tartozik, én sima félautomata elektromos pisztolyt nagyon max. backupnak vennék.

Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!

(#26061) macilaci78 válasza DNReNTi (#26057) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A nyílt lángú airsoft fegyver sosem fog megvalósulni gyártói szinten, tűzveszélyes, stb...
Amúgy nem kéne más, csak egy piezzo gyújtót kötni a belső és külső cső végeire, amit a szánhátrasiklás kapcsolgat...

Meg lehet kicsiben is csinálni egy erős GB-ot, pl szerszámacélból legyártod a GB-ot, fegyveracélból a fogaskerekeket, a villanymotort feltekered 300 A-re és teszel olyan fogaskerék-áttételt, hogy a 600 rpm-ből jó, ha lesz 100 rpm... Mindezt csinált meg úgy, hogy a PPK/S-től a Desert Eagle-ig mindenben elférjen. Olyan aránytalanul drága lenne, hogy senki sem venné meg.

Az összes AEG fizikailag úgy néz ki, hogy sorrendben jön a cső, hop up, gb. A hop up alatt a tár, így muszáj a hop up mögé rakni a gb-ot. A motor szintén a gb mögött, vagy alatt helyezkedik el. Egy maroklőfegyvernél a tár a fegyver hátuljában kap helyet, nemigazán van a tár mögött még hely arra, hogy egy ilyen térfogatú szerkezetet elhelyezhess.
AEG-nél is mókás. A bulpup kialakítású fegyvereknél meg tudják oldani (pl AUG), de ott a tárajak és a tusvég között azért marad vígan hely. A szó szerint a tus végébe raknád a tárat és így a hop up kamrát, akkor lehetetlen küldi lenne.
A GB és hop up kamra közti távolságot nem tudod növelni, hiszen a henger+nózi térfogata a rendszer tágulási tere. Ha a nózi térfogatát növeled (hosszabb lesz), a tágulási tér nő, de az összenyomott levegő mennyisége marad, fps-t veszítesz.
A másik lehetőség, hogy a hop up kamra és tár közötti távolságot növeled. (Pl rakasztáraknál a rugós BB-csőben szépen megy a BB.) Megszokott dolog, hogy a tárajak és a kamra között van 4 BB, ami rendszerint kipotyog tárazásnál. Na, egy ilyen átalakítást követően lenne akár 30 BB is (18 cm szakasz), ami vagy meddő dolog, vagy a fegyver töltetlen állapotát nehéz elérni, ellenőrizni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26062) macilaci78 válasza csoola (#26060) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Glock 18C GBB a tuti. :K Válltámaszos kittel kiegészítve meg egyszerűen faint. :D

Én vagy 1,5 évig használtam springes pisztolyt. Ilyennel könnyen megtanulsz higgadtan, megfontoltan játszani és taktikázni. :D A pisztoly alapvetően az, ami: másodfegyver, amit akkor veszel elő, amikor a főfegyver nem használható: üres, nincs lehetőség tárazni, nem férsz el, vagy egyáltalán nincs. Mivel jellemzően katonásat játszunk, így mindig van főfegyver. Ha rendőröset játszanánk, akkor könnyebben adódna, hogy a pisztoly a fő és egyetlen fegyvered. Ilyen játékokat jellemzően külön szoktak szervezni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26063) DNReNTi válasza macilaci78 (#26062) üzenetére


DNReNTi
őstag

En mondjuk epuletekben sokkal jobban szeretek pisztollyal csapatni, a ralovesi tavolsagok kicsik, ritka az olyan hosszu folyoso ahol mar elegtelen lenne az AEP, cserebe pedig konnyebb es gyorsabb vele mozogni. ;]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26064) macilaci78 válasza DNReNTi (#26063) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kedvencem volt, amikor egy régi laktanya emeleti folyosóján araszoltunk előre, elöl mentem és az egyik ajtófélfát lövögöttem derék és váll magasságban lassú egyes lövéssel, mert voltak bent. A többiek a fal mellett lapulva nyomultak előre... Az AUG kifogyott, high cap tár a jellegzetes hanggal kipörög. A szíjon lógó puskát engedtem is, mellkasra leesett, miközben elővettem combtokból a GBB-t, csőre rántottam és épp sikerült homlokon lőnöm a kifogyó fegyver hangára bátran előbújó ellent. ;]
Hónapok óta gyakoroltuk már akkor a pisztolyelővételt, csőre rántást és a fegyverváltást és végre volt egy CQB játék, ahol haszna is volt. :K
Az AUG amúgy kellemes fegyver, megvan a belső cső hossza, hogy a mítoszok szerint pontos legyen, de csak 80 cm hosszú, a normál csővel, a rövid csővel pedig egy sima tusos Mp5 méretű. Mondjuk, azt is megtanultuk, hogyan kell épületben hangtompítós M14-nel mozogni. Egy időben CQB-ra a springes hosszú shotit vittem, meg a GBB-t. ;] A tárdobálót gyakorlatilag lágyékvédőnek tettem fel, a shell egyből oda pottyant és tettem is a következőt bele. :)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26065) DNReNTi válasza macilaci78 (#26064) üzenetére


DNReNTi
őstag

Fu, nekem az AUG egy elfogadhatatlan fegyver. :DDD Hiba vannak meg az elonyei, legfokeppen amit te is irtal, a rovid fegyoben hosszu cso, egyszeruen nem tudok szemet hunyni a felett, hogy hogy nez ki. :DDD Annyira idetlen konstrukcio szegeny. Amugy egy komanak van AUG-ja, es meglepoen jo fegyver, foleg hogy mennyiert szerezte (5k! lol), eros, es relative pontos is, bar az efektiv hatotav nem tul combos, illetve nekem nem all kezre, hogy a tuzvalto maga az elsutoszerkezet.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26066) macilaci78 válasza DNReNTi (#26065) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Baromi ronda, de nagyon kezes jószág. De igen, ha valaki megijeszt, azt végigvarrom. :D Gyakorolnom kellett, hogy épületharcban csak egyeslövés legyen, de sikerült megtanulnom. Más meg M4, meg AK-val sem tudja betartani. :W
Erős, Ver3 GB, szóval jó tuningalap is, és a li-po akkuk energiasűrűségével a belső akkuval is meghajtható. Mondjuk, én csináltam hozzá 14 cellás Ni-Mh akkut: 2 db 7 cellás pakk párhuzamosan kötve, 1,2 Ah cellákkal. Szóval 8,4 V, 2,4 Ah, Ni-Mh belső akku AUG-ba. Szerintem nincs még egy ilyen az országban. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26067) jozsi252 válasza DNReNTi (#26059) üzenetére


jozsi252
veterán

GBB-ből melyiket érdemes venni? Én első blikkre a gázos mellett tenném le a voksomat. Gazdaságosabb elvileg mint a co2-es fegyó, főleg ha kintről vagy valahonnan tudok jó áron gázt szerezni. Igaz hogy nem tud annyi fps-t, de erősebb mint az AEP.

Ez mondjuk bejön, szerintetek?

Replika gazowa pistoletu GGB-9606

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#26068) DNReNTi válasza jozsi252 (#26067) üzenetére


DNReNTi
őstag

Jo valsztas, en mindenkepp KJW Berettat vennek, ez meg ugye pont az. GG meg CO kozott vacilalnek, de szerintem a moka miatt inkabb CO-t vennek.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26069) macilaci78 válasza jozsi252 (#26067) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Green gas-hez coleman gázpalack+Madbull átfejtő. :K
CO2 nem ad kenést, nem jön be, hogy szerszám kell az újratöltéshez. Felesleges az erős pisztoly: nagy távon nem vagy pontos, közel meg csak kínzod a másikat. Ha azt akarod, hogy fájjon, menj paintballozni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26070) jozsi252 válasza DNReNTi (#26068) üzenetére


jozsi252
veterán

Szóval akkor szerinted ez első fegyvernek tökéletes lenne számomra? Ez a 300 fölötti fps is jól hangzik számomra, mégse akkor 200 lenne mint egy AEP.

Gázból én ezt néztem ki: Smart Gas™ - 1000ml

Ez hogy "Works at low temperatures (up to 5°C)" ez mennyire tűnik kamuzásnak? Amúgy értékelés alapján nagyon szeretik ezt a típusú gázt, kérdés hogy ebbe van valamilyen spéci keverék ami miatt jobban lehet használni mint a sima gázokat pl.?

Gázból melyik márkát érdemes venni? Van olyan márka mint BB-ből a G&G hogy nagyon ajánlott kategória? Mert látom hogy elég sok márka van, mint pl. Guarder, vagy ez a Smart Gas amit fent linkeltem, Nuprol, stb..

:R

Gondolom vásárlás után ezt a pisztolyt ugyanúgy érdemes átnézetni mi?

iPhone 13 Pro Max

(#26071) macilaci78 válasza jozsi252 (#26070) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Felesleges átnézetni. A téli gáz sokkal inkább a nagyobb nyomástól dolgozik jobban, mintsem az esetleg eltérő összetételtől.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26072) jozsi252 válasza macilaci78 (#26069) üzenetére


jozsi252
veterán

Ebbe a gázpalackba nincs szilikon olaj mi? Tehát gondolom külön az átfejtéskor kell hozzáadni?

(#26071) macilaci78

Akkor ezek szerint ez a KJW a normálisabb márkák közé tartozik, amit nem feltétlen kell (szükséges) hézagolni, gumi kicserélni, stb?

De gondolom ezt a gázt amit linkeltem, ugyanúgy lehet melegbe is használni nem?

iPhone 13 Pro Max

(#26073) macilaci78 válasza jozsi252 (#26072) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Na, hagyományos klaviatúrán szívesebben írok... :D
Coleman gázpalack tartalma kutyaközönséges PB gáz, nincs benne kenőanyag. Az airsoft fegyverhez szánt gázban van ugyan kenőanyag, de kisebb a kiszerelése.
Madbull szelepe illik a PB gázpalackokra, és a bordás kis szart az oldaláról letekerve szilikonolajat olajat tudsz a szelepbe nyomni, amit majd a hajtógáz a tárba juttat.

A KJW egy közepes márka: megfizethető áron ad elfogadható minőséget és a fél maréknyi külön árult alkatrész mellett a másik fél maréknyit bontottból lehet pótolni szükség szerint. A GBB nem igényel annyi szöszmötölést, mint egy AEG, lényegesen egyszerűbb konstrukció lényegesen kevesebb hibalehetőséggel. E mellett sok youtube videó van szétszedésről, karbantartásról.

Rendszerint nem a szilikon hiánya adja a gondok nagy részét, hanem a megfelelő ápolás hiánya. Combtokban a pisztoly, te meg derékig állsz a homokba ásott lövészárokban és combbal szépen hozzádörgölőzöl a lövészárok falához... A szilikon csak a gáz útját keni: dugattyú, henger. Azért a tokon a szán is mozog, van ott pár rugó, csap, tengely, amiket illik a csúszását biztosító kenéssel ellátni. Ne túl vastagon, mert a szennyeződés megragad benne, ne túl vékonyan, mert elégtelen lesz.

Itt egy AEG GB, sok mozgó alkatrész, sok illesztés a hajtógáz útjában, mindezt egymáshoz kell hangolni.
Ezzel szemben egy GBB egyszerűbb jószág: a BB bekerül a töltényűrbe, a kalapács ráüt a szelepre, a gáz bekerül közvetlenül a tágulási térbe, a gáz tágulása egyrészt előre löki a BB-t, másrészt hátralöki a dugattyút, ezzel együtt a szánt is.
A GNB még egyszerűbb szerkezet: mivel nincs blow back, nem kell dugattyút sem mozgatni. Igaz, a fun faktor is kisebb. A revolverek is GNB-k, a hüvelyben akár 4 BB is lehet egymás mögött, a hüvely dupla falú: a belső a BB-t tartja, a külső a dob falának feszül, a hajtógáz a kettő között jut az első BB mögé. A dob forgó mozgását pedig évszázados technika biztosítva.

A téli gáz rendszerint csak attól ér többet hidegben, hogy nagyobb töltőnyomás van a palackban, de nagyon alacsony hőmérsékleten ez is használhatatlan. Igaz, ekkor már a játékosnak is arcára fagy a vigyor. :D A Marui G26 Ad-em high output valve tárakkal hagyományos gg-zal tud 325 fps-t nyáron, és 360 fps-t téli gázzal. :D Ja és a 0,25 g-os BB-t szereti, ezzel 25 méter a hatásos lőtáv. Egyszerűen marokfegyverrel ezt a távot merem meglőni akár élessel is, pedig ott a fegyver már messzebbre is ellő.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26074) jozsi252 válasza macilaci78 (#26073) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi a részletes választ!

Ez a palackos megoldás azért jobb mert olcsóbb amúgy, vagy van más oka amiért ezt érdemes használni? Ja és egy kezdő kérdés. Ha a tárba fújom a gázt úgy tudom meg hogy megtelt hogy kifúj mellette? Vagy van esetleg szelep ami nem enged több gázt bele ha elérte az adott nyomást a tartály?

Tényleg sokkal egyszerűbb mint egy AEP, akkor ezért nem kell annyit foglalkozni vele mint egy AEP-el. Ez hasznos azért. Játék közbe gondolom egy kisebb mondjuk 100ml-es palack van nálatok, hogy gyorsan lehessen tölteni a tárát? Vagy 3-4 tár bekészítve feltöltve BB-vel gázzal, és esetleg kis palack a vésztartalék miatt?

iPhone 13 Pro Max

(#26075) Thome válasza jozsi252 (#26074) üzenetére


Thome
addikt

Hallod hogy elhalkul a gázáramlás. :)
Van aki annyi póttárral (2-3) megy harcba, hogy a gázt a visszaállón hagyja, van aki viszi magával a mellényre aggatva a literes palackot.

(#26076) macilaci78 válasza jozsi252 (#26074) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A tár fenékkel felfelé, rá csőrrel lefelé a gáztartály. A palackban a gáz folyékony halmazállapotban van és egész egyszerűen átcsorog a gáz lefelé a tárba. A tár adott nyomást bír ki, ami jellemzően nagyobb, mint a töltőtartályban lévő nyomás, így nem tudod túltölteni. Ha mégis sikerül, a gumiszigetelések előbb adják meg magukat, minthogy a tár oldala rózsásra nyílna.

Egy Coleman palack mondjuk 4 k és van benne 645 g gáz. Egy nagy kiszerelésű airsoft gázban van 2 liter, de inkább 1. Na itt a nehézség, hogy az egyiket térfogatra, a másikat tömegre mérik. Gázt térfogatra adnak, mikor a gáz jellemző tulajdonsága, hogy a rendelkezésre álló teret egyenletesen kitölti. Egy üres és egy teli airsoft gázpalack pontosan ugyanolyan térfogatú. :D
Azért az elmondható, hogy a Coleman gázpalack esetében lényegesen nagyobb töltőtömeget kapsz egységnyi pénzért, mint airsoft hajtógáz formájában. Nyilván, a 11,5 kg-os palack esetében még kedvezőbb ez az arány, csak hát ezt cipelni sem mindegy. :D Ugye, itt csak a töltőtömeg a 11,5 kg, a palack súlya még erre rájön.

Nekem van két póttáram. A hátizsákban, IBA mellényen meg minden elfér, nem kell a visszaállón hagynom semmit. Mellényen elöl 8 db M4 tár, egy M4 forma tártöltő, dupla pisztolytártartó, pisztolytok, admin zseb, 2 gránátzseb, tárdobáló, hátul egy utility pouch a BB-nek és még néhány M4 tárnak, 2 gránát zseb, erre még rájön egy ivózsák, vagy egy 35 literes hátizsák. 80 BB midcapeket használok, nem locsolok, így nem is minden játékon kell tárakat töltenem. :D
Ha shotit viszek, átvariálom a zsebeket, 23 db shoti shellem can, az 230 lövés 690 BB-vel. Sose fogyott még el, de amikor az utolsó ötöt kezdem meg, akkor már el szoktam kezdeni tölteni őket. :U
Az AUG-hoz van 4 midcap és 2 high cap táram. A midcapeket veszem előre, egy a fegyverben, 3 a mellényen, a 4 tárzsebben a high cap van tartaléknak.

Volt még gondolat épületharcra pajzsos szerelést csinálni, olcsón hozzájutottam volna rendőrségi átlátszó plexi pajzshoz... A Counter Strike-ban is az a szar az ilyen felállásnál, hogy nehézkes tárazni a pajzs fedezékében. Na, ugyanolyan tárakkal üzemelő fegyvereket felhalmozni (pl Glock-ok, vagy Hi-Capák), combtok, csípőtok, mellényre is elfér kettő, hátulra is még egy. A mellény bal oldalára felrakni a tártartókat, lágyékhoz meg a tárdobálót. :)) Elég könnyen lehet fegyvert váltani, gyakorlatilag 5 töltött fegyvered van, mire tárat kell cserélned. :)) Csak hát 5 db GBB már húzós árban van. Meg hozzájuk vagy 20-25 tár. :D

Másik ötlet volt szintén CQB-ra egy gránátvető, meg hozzá feltöltve 200 BB-s gránátokkal egy ilyen mellény. Ez így 28 gránátot jelent, 5.600 BB :U
Sniper mellé oldalfegyverként... ;]

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26077) jozsi252 válasza Thome (#26075) üzenetére


jozsi252
veterán

50-70 golyó meg bőven elég lehet. Elvégre esetek nagy részében meg úgyis az AEG van használva. De végülis egy 100 ml palack vésztartaléknak belefér, nem foglal sokat. Jó lenne becsatlakozni olyan társaságba akik aktívabbak. :K

macilaci78

Pfú nem gondoltam volna hogy ilyen durván fel vagy fegyverkezve. :B Gondolom az évek alatt sok fegyvert gyűjtöttél be, mellette "szervizelni" őket, sok idő lehet nagyon, na meg nem kevés money.

Visszatérve a gázpalackra, honnan tudom hogy elegendő gáz folyt át? Annál is ugyanúgy hallom hogy több nem megy már bele, mint a sima légnemű gáznál?
Munkahelyen vannak 200 bar-os sűrített nitrogénes palackok, nem tudom hogy arra milyen módon reagálna a pisztoly. Mármint nem a 200 bar-ra értem, mert nyilván egyből szétcseszné a tárat, hanem ha mondjuk át lenne fejtve kis palackba nitrogén.

Amúgy így nézve sokkal jobban megéri akkor a Coleman palack. Jóval több gáz van benne, mint amit linkeltem pl.
Amúgy nagyon gondolkozok ezen a Cyma CM048-as AK-n nagyon jó konstrukció, szereti a nép. Bár az M4 jön be legjobban kinézetre. :B Fura lenne AK-val lőni.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#26078) DNReNTi válasza jozsi252 (#26077) üzenetére


DNReNTi
őstag

A CM048 nagyon fain gep. Szerintem jobban jarsz vele mint egy arkategoriaban hasonlo M4-el. Ismetlem magam: szerintem, mert elfogult vagyok. ;) De izles kerdese is, van olyan jatekostars, aki ha ingyen kapna, akkor se kene neki AK. Nekem ilyen az AUG. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26079) macilaci78 válasza jozsi252 (#26077) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Alapvetően van most egy darabokban lévő M4/M16/HK416/M733 hibrid, egy M4A1, és két CA AUG A1, na meg a TM G26Ad.
A terv, hogy a hibridet felhasználva az M16A4-et rövid előaggyal és csővel, hangtompítóval, fix tussal, a maradékot meg eladom alkatrésznek.
A két AUG mindegyike hiányos, de a kettőből össze lehet rakni egy jót. Ami marad: egy barkácsolt test, egy hiányos szálkereszt, egy gyatra GB, egy sérült hop up kamra, egy külső cső, egy belső cső és egy deformálódott lángrejtő.
A pisztoly etalon, ahhoz nem módosítok semmit.

12 éve airsoftozok, amíg volt Szegeden airsoft bolt, addig ott voltam eladó, meg szervizes. Szóval csudasok csudaszép dolgot láttam. :))

Az M4 airsoft verziója a konstrukciónál fogva is gyengébb sok tekintetben, mint az AK. Zsebbenyúlós történet azonosan magas szintű megbízhatóságot, stabilitást, tartósságot kihozni egy M szériás fegyverből egy AK-hoz képest:
pontatlan az alap hop up, a tárcsás drága
hajlamos a GB orra letörni
a GB-tól elmozog a hop up kamra, éljen a tömítettség!
csavarodik a fegyvertest, nyeklik-nyaklik (Sportline M4-et egyszer felemeltem a csövet az elülső irányzéknál fogva, és a frontszet tövénél a D-ringből kicsúszott a külső cső, a tus meg koppant a fűben. :D)
jajj, az az előre vezetékezés! :W
jajj, az a betolható tusba vezetékezett akku! :W
jajj, a minden szarral feldíszítem az amúgy is orrnehéz puskát... :D

Ja igen, a gáz töltése. Ugye, fejjel lefelé töltesz, hogy a folyékony halmazállapotú anyag folyjon egyik edényből a másikba. Érezni, hallani lehet, amikor már nem megy több. 3-5 másodperc amúgy. Lehet még trükközni, hogy hideg tárba több fér, csak várd meg, amíg felmelegszik, hogy legyen ereje is. :D
A hajtógáz nem azért PB-gáz, mert gyúlékony, hanem annak kedvező a tágulása. Sűrített levegő például nem felel meg, kevesebb BB-t lehet vele kilőni azonos nyomás mellett. Persze egy professzionális légfegyver a 400 bar nyomást kapja, de ott van komoly reduktor is, csakúgy, mint a paintballban.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26080) jozsi252 válasza DNReNTi (#26078) üzenetére


jozsi252
veterán

Azt mondtátok hogy sokkal strapabíróbb a V3-as GB, mint az M4-nek a V2, illetve más fórumokat olvasgatva is ugyanezt mondják.

Rendeltem még golyót meg kis gyors töltőt, illetve Mid-Cap tárat (Dboys). A tártól tartottam hogy milyen lesz, de tökéletesen illeszkedik, kevésbé lötyög mint a gyári Specna Arms. Holnap majd ha világos letesztelem rendesen.

Egy nagyon kezdő kérdés. Mid Cap tárat addig töltsem amíg megy bele a golyó, vagy ha érzem hogy nehezen megy, szóval tele van és a rugó nagy feszül, akkor ne erőltessem már bele ugye?

iPhone 13 Pro Max

(#26081) macilaci78 válasza DNReNTi (#26078) üzenetére


macilaci78
nagyúr

AK nekem nem tetszik, de a Classic Army SLR 105 A1 fém-fa nagyon-nagyon nyálcsorgatós, infrabakon a Leopold Mk4 alacsony szerelékkel. :K Más AK nem kéne, de ez nagyon csecse.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26082) macilaci78 válasza jozsi252 (#26080) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mid cap tár: ha 80 BB-set vettél, akkor mondjuk 60 BB elég. Nem terheled annyira a rugót és a tárbelső sem feszül két irányba annyira, tartósabb lesz. Láttam már olyat, hogy a tár a rugó másik végén kitört, vagy a fém héjban a két fél szétnyílt...
A legnagyobb M4 mid cap tárak 130 BB-sek. Egy 80 BB-s verzióban több anyag van, jobban bírja a strapát (én ilyet használok, műanyag héjasat). A 30 BB-s real cap meg mindent kibír, csak rohadt drága.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26083) DNReNTi válasza macilaci78 (#26081) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szip szip mekkel hagyni! ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26084) jozsi252 válasza macilaci78 (#26079) üzenetére


jozsi252
veterán

Na akkor így már értem a szenvedélyt az Airsoft iránt, illetve hogy mindig mindenre tudsz te is választ mondani. Irigyellek "kicsit" (nagyon) hogy így értesz hozzá, aztán ha valami van mindent meg tudsz saját magad oldani. Jó lenne egy idő után elérni ezt a szintet. Nyilván munkádból adódóan sok tapasztalatra tettél szert, így ezeket a dolgokat szépen előnyre tudod fordítani a meccsek alatt.
Jól összerakott fegyverek ami profi módon vannak beállítva, alkatrészek ismeret, stb.. :B

Nyilván hülyeség, de milyen jó lenne ha lenne olyan rendszer ami a tárat kicsit melegen tartja. Akár 1-2 AA elem segítségével. De így is minden össze van zsúfolva a pisztolyokban, nem lenne rá semmi hely. Viszont megoldaná a nagy nyomásveszteség hatására gyorsan lehűlő gáz problemáját.

Elvileg 100-as Mid-Cap-et vettem, szerencsére a gyors töltőn van jelölés hogy hol van a 70-80-90. Ez a Dboys tár nekem fémköpenyes. Hosszabb mint a gyári hi-cap, nem is kicsivel. Viszont tényleg nagyon jól passzol a fegyverbe. Csak 1 db-ot mertem egyelőre rendelni, mondom letesztelem rendesen hogy milyen, aztán jöhet még hozzá.

G&G BB-ből égen földön kerestem nagyobb kiszerelésűt, de egyszerűen nem találtam, csak ezt a 1kg-os kiszerelést. Másból persze van zsák is, ami nyilván sok lenne. De ha mondjuk lenne 3-4kg-os kiszerelésű akkor inkább olyat vennék.

Ismerős szeretne chronot venni. Melyik márkát tudnátok ajánlani, ami aránylag pontos? Sok helyen van ez a Dragon DCH 330. Ez aránylag jónak számít szerintetek? Láttam pl. tesztet chronokról, és simán ilyen 20-30 fps szórása van nekik, attól függően hogy milyen márka. Ami nyilván nem sok, de legalább egy képet ad róla hogy mit tud a fegyvered.

:R

iPhone 13 Pro Max

(#26085) Thome


Thome
addikt

Maci: Dboys AK-kal nincs tapasztalatom, most tervezek venni egyet, de rocko piszokul lehúzza a rívjújában.
Tényleg annyira gyász belül a helyzet velük gb terén (plusz hopup és cső) vagy rocko kicsit elfogult a cyma vs boyi AK témában?

Jozsi252: Fegyvert szerelni megtanulni két dolog kell: Kitartás és pénz. ;) De ha úgy nézzük, az időfaktor is idevehető, szóval 3. :)

Tártöltésnél mindegy hogy a gyorstöltő jelölve van-e, egy idő után érzésig fogod tárazni, illetve 100as midcapes esetén 1 adagnyi 1 tárba.

Minden bb-ből általában 1 kilós létezik, a 25 kilós -szerintem- csak 25 zacskó 1 kilós, de ez csak tipp, majd kijavít valaki ha nem így van.

Nekem ez a specna arms 70-es műanyag tár nagyon bejött, adagol simán, nem akad el. Meg 1500 ft volt / db. Perfekt.

[ Szerkesztve ]

(#26086) jozsi252 válasza Thome (#26085) üzenetére


jozsi252
veterán

Ah értem, akkor nem is fogok kutatni tovább nagyobb kiszerelésért mert nincsen. És te hol vetted ennyiért a plastic tárat? Mert pl. Gunfire-en is 6.5 EUR. Bár ott totál ki vannak ürülve a mid cap tárakból.

FET-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mintha azt olvastam volna hogy nagyobb akkunál már kell használni, vagyis inkább érdemes. Na most akkut akarok venni, most 1300mAh van hozzá, ez járt gyárilag. 2000mAh akkut néztem, mégpedig 25/50C-set. Elvileg ehhez már kellene FET? De miért? A fegyver nem erősebb, attól hogy nagyobb kapacitású akku van benne, nem vesz fel a motor több áramot az akkuból nem?

iPhone 13 Pro Max

(#26087) nyisziati válasza jozsi252 (#26084) üzenetére


nyisziati
veterán

"milyen jó lenne ha lenne olyan rendszer ami a tárat kicsit melegen tartja. Akár 1-2 AA elem segítségével."
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Nagy előrelépés lenne. Most szobahőmérsékleten is egy tár kilövése után (full autón) már jeges a tár, a másodikat már nehezen viszi. 20 fok alatt meg jó, ha egyet kivisz.
Ráfeküdhetnének már a gyártók, legalább a nagyobbak (Tokyo Marui stb.)

(#26088) Thome válasza jozsi252 (#26086) üzenetére


Thome
addikt

Ez volt az, de szomorúan látom hogy már nincs: LINK

Viszont ez is jónak tűnik, bár ez 5db-os szet: LINK

(#26089) macilaci78 válasza jozsi252 (#26084) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igen, akkor ment el a kedvem, mikor így fogadtak játékon: "Na, az XY Kft is eljött a játékra..." Csak annyit mondtam, hogy "Nem, komám, ide magánemberként jöttem." Szóval játéktapasztalatom nem a munka miatt lett.
Meg amikor csapattárs este 11-kor kérdezi msn-en, hogy mi mennyi, meg van-e a boltban. Mondtam, hagyjon már a hülyeségeivel. Aztán másnap a boltban kapom, hogy másfél órája nem ragálok az msn-re. Mondtam, hogy munkaidőben azok a vásárlók elsőbbséget élveznek, akik méltóztatnak személyesen bejönni a boltba... Mit ad isten, 20 perc múlva előttem állt. ;]

Nem kéne melegen tartani, csak odarakni vagy 100-200 bar töltőnyomást, meg egy reduktort... A sílövők légfegyvere is működik...

A gyorstöltőn lévő jelölés sok vizet nem zavar. Én azt tudom, hogy egy lenyomás 4 BB, 20 lenyomás elég... Pontosabb, mint szemrevételezni a gyorstöltőt.

A G&G M16 gyári tár hosszabb vagy 2 ujjnyival is, mint a megszokott, holott az az eredeti mérete. :))

Annak idején az Extreme Precision BB-t vitték zsákszámra. Nem viccelek, volt olyan csapat, ami elvitt 60 kg 0,20 g-os és 50 kg 0,25 g-os BB-t egyszerre. Egy évig elvoltak vele. :D

Nekem a chrono a Guarder. Tudod, erre is igaz, hogy a bíró órája a pontos. Az rendesebb játékon van kronózás, a játékszervező kronóján mért érték számít. Egy példa: otthon szépen belövöd a fegyver 390 fps-re letekert hop uppal, 0,20 g BB, ahogy kell, mehetsz vele épületben, lőhetsz sorozatot, stb. Kimész játszani, melegebb van, játékszervező sporttárs előveszi a kronóját, mértek, 405 fps. Nem mehetsz épületbe, nem lőhetsz sorozatot, 20 méteres rálövési távolság van.
Olyan chronót vegyél, amelyik a legdivatosabb a látogatott játékokon. Lehet neked akármilyen hivatalos szerv által hitelesített professzionális lövedéksebesség-mérőd fél milláért is, ha a játékszervező a sajátjával mér.

FET téma: az alapeset: van az akku, a tűzkapcsoló és a motor. A tűzkapcsoló a GB-on belül van, két egymástól távolabb lévő lapos réz elem közé tolsz be az elsütőbillentyűvel egy réz éket, így zárod az áramkört. Szóval az alapeset: az elektronok elindulnak az akkuból a kapcsolóhoz, ott megvárják, míg meghúzod az elsütőbillentyűt, gyors ráugranak a kapcsolóékre, vissza a másik réz lapocskára, irány a motor, majd vissza az akkuba.
Egy 3.000 mAh Ni-Mh akkunál nagyjából 4.000 lövést lehet leadni egy fegyverrel (pl az enyémmel). A példa kedvéért legyen 900-as ROF-om, azaz a 4000 lövés kb 4,5 perc alatt le tudja szívni az akkut, ez 53 A-t jelent, 12 V mellett 636 W teljesítmény. Ez egy 320-330 fps-es AEG, ami azért nem egy brutális favágó.
A FET egy olyan áramkör, ami a kapcsolót mentesíti a teher alól. Megy egy pr vastag kábel az akkuból, egy másik pár a motorhoz és a egy vékony érpár a kapcsolóhoz. Az elektronok egy lelkes kis csoportja elszalad a kapcsolóhoz, megvárják, hogy meghúzd az elsütőbillentyűt, visszaszaladnak és azt mondják az elektronikának, hogy most a kemény legények a kapcsoló érintése nélkül spurizhatnak a motorba. 120-150 A is lehet ez. :))
Láttam már olyat, hogy a réz érintkezők a kapcsolóban szó szerint elégtek, nem volt mihez érjen a kapcsolókésnek.

És akkor egy kis matek: van olyan, hogy 4 Ah Li-Po akku 25/50 C értékkel, 3 cella, 11,1 V.
Ez azt jelenti, hogy 4.000 mAh a kapacitása, aminek a 25×ével lehet tartósan terhelni, azaz 4×25=100 A, ami a feszültséget figyelembe véve 1.100 W. Az 50C érték a rövid ideig tartó terhelést jelenti, amit az akku még sérülés nélkül tud tolerálni. Igen, ez 200 A. Egy Trabantot egy ilyen akkuval simán bebikázol. :K

Tehát a FET nagy teljesítményű fegyverhez kell, hogy a vezetékek, érintkezők ne sérüljenek. A nagy teljesítmény itt első sorban elektronikai értelemben értendő. Az áramerősség vezeték-keresztmetszetet kíván meg, egy telefonzsinórban lófasz áram van, azért elég az a vékony vezeték. Egy villámhárítóban meg alkalmanként lehet rendesen kakaó, azért olyan vastag... Na, az airsoft fegyver elektronikai értelemben vett leggyengébb pontja a tűzkapcsoló, hiszen itt keletkezik a zárlat, vagyis a zárlatot megelőző pillanatban még össze sem érnek a fémek, de ívkisülés már van. A zárlat alatt is sokkal kisebb az a keresztmetszet, ahol az elektronok szaladgálnak, mint a 1,5 mm^2 keresztmetszetű sodrott szilikonos rézvezetékben. (Ilyen vezeték van abban a hosszabbítóban is, amire az van írva, hogy 3.500 W-ig, azaz 230 V hálózati feszültség mellett 15,2 A, de 12 V fesz mellett 291,7 A...)

És akkor a FET már okosítható, nem csak egyes és sorozatlövésre lehet képes, hanem például 3-as sorozatra is, vagy ha DMR-t építesz, akkor lehet tiltani a szigorú egyes lövést leszámítva mindent.
Lehet fesztelenítő funkciót, lágy indítást, stb-t programozni rá. Persze ezek a nüansznyi különbség mondják meg, hogy 8 €, vagy 100 € egy FET ára.

És ha már itt tartunk, biztosíték... Arra van, hogy a rendszer túlterhelése esetén az olvadó biztosíték égjen ki, még mielőtt a rendszer más része adná meg magát esetleg szag-, fény- és hanghatás kíséretében. Igen, volt olyan, hogy crane stock akku vezetékét a stock tube elnyírta és nemes egyszerűséggel kiégett az akku. Két hétig szellőztettem a fegyvert, mielőtt kiborítottam volna. Az elektromos részét egy az egyben cserélni kellett.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26090) macilaci78 válasza Thome (#26085) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha a D-Boys M4-ből indulok ki, akkor gyász az AK is. A kapcsoló, vezeték, fogaskerék, dugattyú, henger ugyanaz a szint, már megette a fene. Ha még a motortartó bak, motoremelő hernyócsavar is fasza, akkor aztán meg vagy lőve. :))
És akkor még a hézagolás, tömítés...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26091) Thome válasza macilaci78 (#26090) üzenetére


Thome
addikt

Ettől féltem erősen, csapattárs Boyi M4-ével is folyamatosan csak a szopás megy. :DDD
Csak mert kívülről elvileg tipp topp lenne.

Lehet akkor inkább a Cyma fele kellene nézelődnöm... :))

Apropó, mi lett az A&K-val mint márkával? Most nézem TWG-n hogy PJ név alatt a retek Cyma M4-ek futnak (ugyanazon a 180-190 eurós áron), sőt, GF-en is már csak a maradék van. Meg valami masadák.

Lehet Specna Arms fele kell mostmár nézelődni megfizethető értelmes M4-ek terén.

[ Szerkesztve ]

(#26092) jozsi252 válasza nyisziati (#26087) üzenetére


jozsi252
veterán

Ezek szerint a nagyobb gyártók nem nagyon éreznek késztetést ennek a dolognak a megoldására, miközben tudják hogy kellene valami.

(#26088) Thome

Az 5-ös szett jó áron van, annál kb. 1500 környékére jön ki 1db.

(#26089) macilaci7

Na igen, mondjuk ez bunkóság azért. Attól hogy ilyen helyen dolgozik az ember, és nagyon ért a fegyverekhez, hogy pontos legyen, stb.. nem kellene fikázni. De hát Magyarországon vagyunk.. mondjuk Paintball terén jobb tapasztalataim vannak, de valószínű csak azért mert ismerősökkel jártunk, aztán nem nagyon vettünk be külsősöket.

Na most kipróbáltam hogy mennyi megy bele, 80BB-nél már nagyon nehezen tudtam belenyomni a BB-t a tárba, úgyhogy konstatáltam magamba hogy ez hogy 100db fér bele, kamu. Gondlom már a 80db-nál is eléggé össze van nyomva a rugó, azért lehetett nehezen belenyomni a BB-t.

Igen ez is igaz, hiába van pontos chronod, ha egyszer a játékvezető a saját esetlegesen kamu értékre támaszkodik, akkor baszhatom.

iPhone 13 Pro Max

(#26093) macilaci78 válasza nyisziati (#26087) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Peltier elem a markolat alatt elfér, AAAA méretű akku meg markolathéj mögött.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26094) macilaci78 válasza jozsi252 (#26092) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Amíg egyikőtöknek sincs hitelesített kronója, mindkettőtöké lehet kamu... ;)
A kronózás nem azért vannak, hogy a T. Játékos szopatva legyen, hanem első sorban a játékosok biztonsága érdekében, másodsorban pedig a szabályok adta kereteknek megfelelően az egyes fegyvernemek közötti arányok megtartására. Láttam már játékost G&P springes shotit 550 fps-re húzni, távcső rá és sniperkedett vele... Persze, azzal meg lehet csinálni, de egy shotival sniperkedni? :D Ugyanez az 550 fps-es Mp5K-val: Ver3 GB, elbírja, felül elfér a 2 Ah 20/40C Li-Po akku, ami még meg is hajtja. De azért na...

És sajnos az airsoft fegyverek között nincs meg az az arány, mint az élesnél.
Élesnél egy maroklőfegyvert 25 méterig használnak, egy géppisztolyt (pl Mp5) 50 méterig, egy karabélyt (pl AK) 200-400 méterre, nyílt irányzékkal, egy AK 74 távcsővel akár 700 méterre is pontos egy képzett lövésszel.
Ez az AUG távcsövének szálkeresztje. A szálkereszt közepén a kör külső íve egy rohamsisakot takar ki 200 méterről, a belső ívere egy rohasisak fekszik fel 400 méterről. Ez fejlövés az élessel.
Dobálóznak itt airsoftosok hihetetlen 80-90 m-re leadott találatokról. Egy 150 m/s kezdősebességű lövedék (vastagon sniper) kb fél másodperc alatt teszi meg a 75 méteres távot, de a hop up hatás és a közegellenállás miatt ez bőven jó 1 másodpercnek is. Azért az sok, főleg mozgó ellenfélnél.
Régi csapattársam írta a Kezdő sniper naplóját. Régi airsoftos, fegyveres szervnél dolgozik, vadász, sportlövő, szóval tud lőni, játszani... Egy játékon játszottunk olyat, hogy sniper-spotter páros snipereként védték a zászlót, mi voltunk 3-an tapasztalt játékosok és vagy egy tucat hülyegyerek kézilabdás fun lövészeten ellenük. Természetesen leszedtek minket, a végén meguntuk és lerohanjuk őket. Két autónyi betonkocka mögött találtak fedezéket, a spotter az AEG-gel hentelte a nagyját, én meg egyedül a nyílt terepen mentem feléjük. A sniper a springes M24-el lőtt rám, messziről hallani lehetett a lövést, nekem csak annyi volt a dolgom, hogy gyorsan mozduljak: lehajolni, oldalra lépni... Mikor olyan 50 méterre értem a snipertől, akkor elkezdtem íven kerülni, hogy legyen időm kerülgetni a lövéseket... Meg se kíséreltem lőni, ilyen távon túl jó fedezék volt az a betontömb, de majd oldalról... Odaértem, tárat cserél a sniper, spuri, de kifogyott a high cap, a spotter meg hátrafordult és lesorozott. :)) Azóta használok mid capet, könnyebb számolni. A hátraforduló spottert a többieknek sikerült azért lerohannia. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26095) jozsi252 válasza macilaci78 (#26094) üzenetére


jozsi252
veterán

Igen tisztába vagyok vele hogy fő a biztonság, mert biztos vannak olyanok akik agyontuningolják a fegyverüket, csak hogy minél nagyobb legyen a lőtáv, ezzel szívatva a másikat.
Aki meg szerel, illetve több fegyvere van és szereti jól karban tartani a fegyverét, jól jön neki egy ilyen hogy lássa mit tud a pisztoly, vagy adott esetben a a fegyvere.

Épületharcra ez de mocskos módon jó lehet: GEC36 RIS Assault Rifle Replica. Csak az a fránya ár. :B

iPhone 13 Pro Max

(#26096) jozsi252


jozsi252
veterán

Ez is jófélének néz ki. MP014M Submachine Gun Replica

iPhone 13 Pro Max

(#26097) macilaci78 válasza jozsi252 (#26096) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez az Mp5 PDV, a válltámasz nélküli verzió pedig az Mp5K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26098) nyisziati válasza macilaci78 (#26093) üzenetére


nyisziati
veterán

Kösz a tippet, de ennyire azért nem akarnám szétgányolni. :D

Az a túlnyomásos-reduktoros dolog izgalmasabban hangzik, csak gondolom ahhoz már gyártói elszánás kell, otthon kb. kivitelezhetetlen.

(#26099) jozsi252 válasza macilaci78 (#26097) üzenetére


jozsi252
veterán

Jó sok fegyó van amit szívem szerint megvennék, 3-4 havi fizut pár kattintással gyorsan el lehetne költeni. :(((

(#26098) nyisziati

Paintball-nál működik akkor itt is kellene neki, csak kivitelezni nagyon nehéz ilyen kis méretbe. Paintball-nál azért más a liter környéki tartály 300 bar-ra töltve, ott van hely. De pisztolynál sajna nincs. Fegyvereknél biztos meg lehetne oldani, mondjuk egy AK-47 vagy M4-be hogy elférjen egy olyan tartály amit 3-400 bar-ra fel lehetne tölteni.
Illetve nem utolsó sorba a sűrített levegő sokkal jobban reagál a nyomásveszteségre mint a gázok, szóval nem fagyna el, stb..

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#26100) Thome


Thome
addikt

Maci.

A&k masada? Találkoztál-e vele, van-e valami betegsége?
39-ért elvileg csak egy jobboldali tűzváltó nem működéssel eltudnék hozni. (Ami szerintem csak a nem jól összerakott fogaskerék miatt lehet.)

Egyáltalán lehet-e komplett tűzváltót szerezni ha az a ganaj?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.