Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25151) DNReNTi válasza kovacszk (#25149) üzenetére


DNReNTi
őstag

Az nice, szét is nézek majd ebay-en.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25152) MasterHUn válasza Thome (#25111) üzenetére


MasterHUn
senior tag

Szia. a Zsámbéki pálya (azt hiszem a rakéta bázisrol beszélsz ott fenn a domb tetején) ott rendeznek játékot most megy a folyamatos tisztítás illetve ma van a tatabányán bányászkorházba játék

Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //

(#25153) gerenda110 válasza macilaci78 (#25150) üzenetére


gerenda110
aktív tag

Mennyi volt a szállítás?:D

Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!

(#25154) macilaci78 válasza gerenda110 (#25153) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Még nincs megrendelve.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25155) [hun] warhea


[hun] warhea
tag

Sziasztok sracok!

Olyan kerdesem lenne (elegge buta kerdes gondolom igy felve is teszem fel :D) de szeretnek silencert a vfc hk416c-m -re.

a kerdeseim azok lennenek:
- mire ugyeljek?
- mikent tudom meg milyen silencerekkel kompatibilis?
- ronthat e a lotav / pontossag / fps-en?

elore is koszonom a segitseget, ha kapok :)

WarHead

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25156) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25155) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Általában 14 mm bal menetes (Clock Wise) kell rá.
Legyen központos a csővel, vagyis ne érjen a BB útjába. Általában olyan vastag a hangtompító belső átmérője, hogy a belső cső is belelóghat.
Mivel nem áll a BB útjába és nincs annyira közel hozzá, ezért a lőképet nemigen befolyásolja. Ha hosszabb belső csövet akarsz beletenni a fegyverbe, arra figyelj, hogy a henger űrtartalma valamivel nagyobb legyen, mint a csőé.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25157) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25156) üzenetére


[hun] warhea
tag

Rakerdeztem az egyik airsoft store-nal es azt mondjak nem ajanljak ha csak optikai modositasnak szeretnem, mert joval serulekenyebbe teszi a masinat. :/ o leginkabb arra utalt, hogy letorhetem a csovet ha beleutom valamibe. ennyire meggyengitene a szerkezetet?

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25158) DNReNTi válasza [hun] warhea (#25157) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szerintem arra gondolt, ha perecelsz vele egy nagyot akkor meghajolhat a belső cső. Egyébként is sérülékenyebb ilyen esetben egy hosszabb fegyver mint egy kis kompakt. ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25159) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25157) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Így van. Már abban az értelemben, hogy egy hosszabb fegyvert könnyű odaverni mindenhova, beakadhat, esetleg egy lendületből fordulásnál leeshet róla ez-az.
Az M-széria, és a HK 416 is egy alapvetően gyengébb konstrukció: van a test alja és teteje, amit egy csapszeg tart elöl, hátul meg vagy a csap, amihez kapcsolódó fülek letörhetnek, vagy egy kis váll az alsó testbe beakadva, ami megint csak nem egy életbiztosítás.
Aztán ott a front és test találkozása, amit egy Delta-ring csatol egymáshoz. A D-ring jó szorosan a testhez rögzíti a frontot, de az a cső, amire a front épül kitörhet a talpáró, amit a D-ring fog. Mondjuk a HK-416 esetében a D-ringet kívülről fogja a ris, így az masszívabb.
Aztán még ott a csővég, amire menetesen rátekersz egy hangtompítót. Egy kisujjnyi vastag spiátercsőre, vagy alumíniumra rátekersz egy vagy ugyanilyen puha anyagból készült anyát, vagy valami acélosabbat, mindezt kb 1 centi hosszú menetre.

És azt várod el, hogy azt mondják, ezt ráfekteted két kerítésoszlop tetejére és húzódzkodni használod? :U

Nem gyengíti a szerkezetet, egyszerűen meg kell tanulni vele mozogni, fordulni, guggolni, esni. Volt, aki M14-el a kezében leguggolt és bele is szúrta a 14 centi hosszú lángrejtőt a földbe. :D Másnál a JG műanyag Mp5 tört ketté, mert nem engedte le a fegyvercsövét, amikor egy ajtó mögé akart bespurizni fedezékbe. Más egy KJW G18C GBB-t vágott hozzá lapjára a betonnak: egyik lábbal a betonszegély mellett fűcsomó által takart vízóraaknába lépett, hirtelen eltűnt benne a lába, tenyérrel akart tompítani, de a kezében ott volt a pisztoly. Szóval mérettől függetlenül lehet törni a fegyvert, hülyeségre nincs ellenszer.
Mi egy fél évig gyakoroltunk mozgásokat szárazon, majd két méter vagyok, másfél mázsa, de egy 120 centis puskával egy 60 centis ajtónyílásban is meg tudok gyorsan fordulni és célra tartani.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25160) _stick_


_stick_
őstag

Szevasztok harcosok!
Elkezdtem nézelődni arirsoft témában és úgy döntöttem, hogy a beszállnék egy kezdő, rugós marokfegyverrel, ház körüli mókázásra, semmi csapatjáték, stb..
Nagyjából utána néztem a témának, de hogy melyik márka, melyik gyártó, stb.. nem vagyok képben. Olyat szeretnék, aminek a működése megfelel az igazinak (szán hátrarúgás stb..), de ha jól olvastam, akkor ez csak a gázüzeműnél létezik ( :F ) Első nekifutásra ezt a S&W-t találtam, de csak a neve, és az akció miatt akadt meg rajta a szemem. :B
Ti mit ajánlotok 10-15 ezres árkategóriában?
:R

(#25161) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25159) üzenetére


[hun] warhea
tag

Koszi a segitseget neked is es mindenkinek :)

Ah, ne is mondd mennek gyakorolni en is, de itthon nem tul befogadoak a csapatok sajnos :( 5 evet jatszottam Belgiumban es Franciaorszagban mire hazajottem itthon mar nincs csapat :/ CQB verpistikes mokakra nem vagyom, leginkabb a real fele huzok de akiket megkerdeztem sajnos mindenhol stoppolva van a felvetel :/ Ertelem szeruen szuk barati tarsasagok mozognak/jarnak egy csapatban ritka, hogy kivulallot beengedjenek.

Azon gondolkodtam meg ezen felbuzdulvan (silencer), hogy akkor a belso cso (jelenleg 229mm) is cseres lesz egy hosszabbra? mert ez viszont mar modosithatja gondolom a fegyver ertekeit (pontossag, ero, lotavolsag) nem?

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25162) [hun] warhea válasza _stick_ (#25160) üzenetére


[hun] warhea
tag

Rugos replikam sosem volt meg, de szerintem maximum disznek jo maroklofegyverbol rugos. Minden lovesnel fel kell ujra es ujra huznod a rugot. Ha nem disznek hanem szorakozasnak veszed lehet dragabb de elkepzelhetoen jobban jarsz szerintem egy olcsobb gbb vagy co2 pisztollyal. ott megvan a szanhatrasiklas a hangja is morcosabb :) a rugos fegyverek csak kattannak egyet es egy minimalis tompa "pukkanas" van csak.

Ha a realisztikus vonal fele szeretnel elmenni mindenkepp gbb-t ajanlok!
Ha csapatjatekra kesobb akkor leginkabb aeget.

Ellenben jo tudnod, hogy a gbb fegyverek pontossaga az en ismereteim szerint alul marad az aeg es rugos fegyverektol a csotorkolatnal levo gaz kiaramlasa miatt.

Rugos:
[link]

Gazos:
[link]

CO2:
[link]

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25163) _stick_ válasza [hun] warhea (#25162) üzenetére


_stick_
őstag

Köszi!
Végignyálaztam jó pár leírást, kezd kialakulni a kép, hogy mit is akarok. Otthoni mókázásra használnám, semmi csapatsport, meg egyebek. Cél a pontosság, az egyszerű kezelhetőség és az élettartam.
Még vacilálok a linkelt rugós és egy alacsonyabb árfekvésű AEP között.

Más kérdés, több helyen olvastam, hogy a gumilövedéket, csak egyszer szabad használni. Komolyan kell ezt venni?

(#25164) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25162) üzenetére


macilaci78
nagyúr

rugós marokfegyverrel, ház körüli mókázásra, semmi csapatjáték
Amit leírsz, az nem hülyeség, csak felesleges. Minden légfegyvernél a csőből kiáramoló gáz kulcskérdés, függetlenül attól, hogy az levegő, széndioxid, vagy PB. A GBB pontatlansága csakis a változó, lövésenként csökkenő nyomásból eredő fps-változás származik. Komolyabb rendszereknél van reduktor, ami állandó nyomást ad a lövésekhez. Paintpall egy közismert példa, de az olimpiai céllövő fegyverek is ugyanígy működnek és gondolom, azok pontosságát nem kell ragozni.

Rugós pisztollyal is jól el lehet lenni, egyszer egy lőszerraktárat tartottam egyedül 4 AEG-essel szemben 20 percig, ebbe még 3 tárazás is belefért. Nagyon kellett lapítani, sunnyogni, mászkálni fel-alá és mindenre lőni. Boldog békeidők. :DDD

CQB, mit nem adnék egy jó kis CQB-ért! :K

_stick_: Otthonra rugósat vegyél, mert kis kezed mindig meglesz, hogy felhúzd. Vagy elektromosat (AEP), mert konnektor csak akad otthon. Gázosnál a hajtógázt beszerezni picit macerás lehet, bár ez csak földrajzi kérdés.
Rugósból a Tokyo Marui a tuti, fém a fémen csúszik és e köré van építve a műanyag, ami a fegyver küllemét adja. Tartós konstrukció, kb 10k körül hozzáférhető.
AEP-ből a Cyma Glock, Beretta jó, tartós, sok alkatrésszel és pénzérő szakival, ha gond lenne vele. 12-18k körül mennek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25165) Thome válasza _stick_ (#25163) üzenetére


Thome
addikt

Műanyag :) (nem gumi), és valóban csak egyszer szabad használni egy lövedéket!

(#25166) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25164) üzenetére


[hun] warhea
tag

CQB, mit nem adnék egy jó kis CQB-ért!
Ha lenne, en is barmit megadnek erte de ahogy lattam a legtobbszor speedpalyas futunk lovunk futunk itthon a cqb standard. (tudom altalanositok amit nem szabad, elkepzelheto, hogy rosszul, de en igy latom)

pedig egy fasza epuletfoglalos szobatisztogatos cqbben en is benne lennek nagyon is :)

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25167) [hun] warhea válasza _stick_ (#25163) üzenetére


[hun] warhea
tag

A lovedekeket ugy altalaban (ami airsoft eseteben muanyag) egyszer szabad hasznalni mert a lovedek feluletere jutott kosz illetve annak eldeformalodasa roncsolhatja a replikad es a tar alkatreszeit. Figyelj oda arra is nagyon, hogy sorjamentes lovedeket vegyel hozza, ez is nagyon nagyon fontos. lehet par szaz forintal dragabb az adott BB de hidd el nagyban megnoveli a replikad elettartamat.

Amugy miert nem tervezel csapatjatekra? Ennyire nem mozgat meg, vagy esetleg mas van a dologban? (termeszetesen ha indiszkret megertem ha nem valaszolsz ra)

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25168) _stick_


_stick_
őstag

Kösz srácok a kiokosítást!
Rövid keresgélés után ezt a boltot találtam, ahol TM pisztolyokat árulnak. Szerintem belsőre nem lehet nagy különbség. :F Elsőre talán a Glock tetszik.

(#25169) macilaci78 válasza _stick_ (#25168) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Jó lesz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25170) [hun] warhea


[hun] warhea
tag

Macilaci, hallottal mar a flat-hop -rol es r-hop -rol? Tudnal segiteni, hogy megvilagosodjak kicsit a hopup upgradeben?

Milyen hopup upgrade-t javasolnal egy stock aegnel? Az inner barrel-t tervezem lecserelni egy prometheus prec barrel-re bar meggyozodesem, hogy a precizios belso csoveknek nem sok koze van a pontossaghoz. inkabb a hopup ami ezert felelos lehet. nem?

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25171) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25170) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igazából marhaságnak tartok mindent ebben atémában, csakúgy, mint más hitéleti kérdést.

A lényeg a hop upnál, hogy a BB-t mindig ugyanúgy és csak a csőre merőleges vízszintes tengely memtén tekerje meg. Bármelyik rendszert be lehet így állítani és rendszerenként eltérő, hogy melyiket menyire nehéz és mennyire stabilan tartja meg a beállításokat.

A sima gumi pont középen egy kis felületen fogja a BB-t, ezt használom, könnyű állítani, korrigálni.
H-lenyomó, célja, hogy a lehetőségekhez képest két oldalt fogja a BB-t. Ha nem sikerül szimmetrikusan felrakni, szar. Van olyan gumi, ami rájátszik erre.
BAX, oldalanként külön-külön állítható, de ugyanazzal szabályzod az irányt, mint az erőt, macerás állítani, kevés fegyverhez gyártják.
Ez az R-hop, hát valami fasza lehet... Ilyen nagy felületen fogvaa BB-t nem számítok semmi jóra, sokat levesz az fps-ből. Ha kiteríted síkba a gumi és a BB felülelét, nem fogja takarni egymást: a BB széle sokkal rövidebb, mint a gumié, ott surlódás lesz, ami fékez, kopik a gumi, változik az erő, esetleg a szimmetria.

Én az elsőt használom, legelterjedtebb, pisztolyba csak ilyen van, stb. 50-es Guarder puha egyes lövéshez, 70-es Guarder sorozathoz, keményeb, lassabban kopik. Én ebben hiszek, Te eldöntheted a saját véleményedet.

Prometheus 510 mm-t használtam AUG-ban, inkább e-pénisz, mint segítség. A cső a legutolsó legyen, amit a pontosság érdekében cserélsz. A sorrend:
Gumi
Fps-szórás 10, majd 5 fps alatt
Hpo up kamra
Cső

Huzagolt Tanio Koba gumi nélküli cső: 400 fps felett felesleges, nem jön ki a lényeg, az alatt azonos befektetés mellett a gumi jobb.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25172) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25171) üzenetére


[hun] warhea
tag

Koszonom szepen a reszletes leirast! Vegre valaki erthetoen magyarazta el :)
A tanio kobat en is neztem, de meg Belgiumban tobben is azt mondtak, hogy nagyon nem jott be nekik emiatt elvetettem ezt az iranyt.

a 416D-ben mar regota egy madbull 6.03-as cso (363mm) es egy guarder 70es gumi van (kettes - harmas sorozatokat szoktam altalaban loni) es meg vagyok/voltam vele elegedve. Ott a hopup kamrat meghagytam annak amit a VFC alapnak szallitott mert mindenkitol azt hallottam, hogy szuper. es ugy tunik tenyleg az. Gondolkodom amugy kicserelni egy fem hopup kamrara (a jelenlegi muanyag) bar azt is rebesgettek regebben, hogy a fem kamrak sem mindig az igaziak se tartossag, se megbizhatosag szintjen.

a 416C-ben azert tervezek csovet cserelni, hogy vegigerje a silencert. Maga a prec csovek szerintem csak vakitas :)

Te melyik kamrat hasznalod?

Az FPS szoras 10 majd 5fps alatt ezt mire erted?

A 416C most:

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25173) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25172) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az AEG-eknél a felhúzás nem olyan precíz, mint a springeknél: a fogaskerék lôki hátra a dugattyút, amit még visz hátra a lendület, stb. Nagyon minimális különbségek vannak a térfogatban és a kipréselésre szánt időben, ez adja azt, hogy egy AEG pl 330-350 fps között szór, vagy 330-332 fps között. Én az utóbbit választanám.

Gyakorlatilag a dugattyúfejtől a csővégig lehet optimalizálni a tömítéseket, illetve a tápellátástól a dugattyúig a meghajtást.

Beltéri szélcsendben airsoft fegyverből is lehet pontlövőt csinálni mondjuk 15-20 méteres lőtávra, IPSC, IDPA sportokban van is értelme, amikor már az ember pontossága túlléphet a fegyverén.

Én fém Guarder kamrát használok. Rövid sorozatokhoz nekem az 50-es gumi vált be.

Jujj, de ronda az a fegyver. ;] Én a teli tust és a benne lévő akkut szeretem, kényelmesebb a súlyozása. Kedvencem az AUG, hátul van a súlypontja, és bő 3 kilója ellenére nem fárasztó. Mindig jót mosolygok az M14 EBR-tulajokon. :N

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25174) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25173) üzenetére


[hun] warhea
tag

Hehe embere valogatja kinek mi tetszik. Van egy telitusos 416dm is majd tolok fel rola is kepet. Nincs kedved menni valamikor jatszani egyet? Budapest kornyeken elsz?

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25175) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25174) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kedvem lenne, Újbudán élek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25176) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25175) üzenetére


[hun] warhea
tag

Merre szoktal altalaban jarni jatszani? Vagy osszevissza szoktal? Ha egyaltalan jut ra az embernek ideje a melo mellett :/

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25177) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25176) üzenetére


macilaci78
nagyúr

4-5 éve nem voltam, 2,5 éve élek Budapesten.
Sok a hentes és terminátor, na meg aki locsol. Nagy terepen én voltam az egyetlen, aki 3 lövetű shotit itt, mindenki hülyének nézett. Én meg csak tudatosan kerestem a dzsindzsás helyeket, ahol az fps és lőtáv előnyei nem jönnek ki. Jobban szeretek kommandózni, épületet foglalni, vagy védeni, mint rohanni bázist foglalni.

Egyszer 3 kezdőt vezettem 80 fős játékon, zászlórablós meccs. A 40-40 ember egymást lőtte gyakorlatilag állóháborúban. Mi kényelmes tempóban megkerültük az ellent, az egyik srácot beküldtem a zszlóért, majd visszasunnyogtunk a mi bázisunkra és onnan rádióztuk a pk-nak, hogy nyertünk. Addig az ellenfélnek sem tűnt fel a turpisság.

A 3 lövetű shotihoz volt 23 shellem, de kb 10-hez hozzá sem nyúltam egy 8 órás játék alatt. Ezen a játékon más úgy nyilatkozott, hogy de faszát játszott, ellőtt 5.000 BB-t.

Igazából azt sajnálom, hogy mindig van legalább egy játékos, aki a saját örömére szétcseszi a többiek szórakozását.

Ez a pálya 10-20 emberrel szerintem élhető, igazi kis adrenalinbomba lenne a speed menetekkel szemben. Nem kell nagy gondot fordítani az öltözetre, felszerelésre, kezdők is elkezdhetik akár melegítőben is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25178) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25177) üzenetére


[hun] warhea
tag

Ezert jarok milsim-re ahol kotelezoen lowcap/realcap tarakkal lehet csak jonni. A zorgos hicap hell-t amikor futnak es hallod merre megy a bb csorgesebol a tarban - es utana azt, hogy raragad a ravaszra es csak onti magabol a bb-t - koroket en sem szeretem.

Benne vagyok ebben is bar ez ranezesre egy speed cqb palya. nem? mar a belterre gondolok termeszetesen.

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25179) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25178) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Speed, persze, de 10-10 emberrel oldalanként azért ez már más. Megunsz befutni középre.

Én csinálnék olyat is, hogy 6-14 ellen, a védő oldalnak lenne 2 percnyi szabad mozgástere a pályán, mielőtt a támadók indulnak. Törj ki úgy egy ajtón, hogy 6-an várnak rád a másik oldalon. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25180) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25179) üzenetére


[hun] warhea
tag

ez utobbi igen kecsegtetoen hangzik :D bar ha lehet hasznalni fustot joval egyszerubb a dolog. ugy sem konnyu, de taktikai elonyhoz jutsz ha mar 1 ember ki tud ugy jutni hogy azt senki sem latja. de benne lennek egy ilyenben :D

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25181) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25180) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Terepen, alföldi erdős-mezős rész, középre zászló felterítve egy bokorra, két csapat, zászlót megszerezni és saját bázisra vinni, sípszóra indulás.
Egyik lelkes újonc jelezte, hogy ő tájfutó, odafut érte. :O Nosza, előtte a lehetőség. Átadta a fegyvert, mellényt és odasprintelt, visszasprintel nem egész egy perc alatt. Az ellenfél még el sem érkezett indulni. Na, ez taktikai előny. ;]

Füsttel kísérleteztünk, sose vált be sem támadóként, sem védőként, sem akkor, amikor mi dobtuk, sem akkor, amikor az ellenfél dobta. Le is szoktunk róla. Inkább 1-2 pajzs, vagy érdemes azon a bejáraton menni, amit nem figyelnek. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25182) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25181) üzenetére


[hun] warhea
tag

:D Igaz :D

Ezt nezd. :DDDDD Na ezektol meg a szor is felall a hatamon :D

Ver Pista es a nem tudom elengedni az elsutobillentyut
[link]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25183) kiki22


kiki22
senior tag

Sziasztok ! as-val tipusu fegyoban milyen markakbol erdemes valogatni?Koszi a segitsget elore is.

(#25184) szabog4 válasza [hun] warhea (#25182) üzenetére


szabog4
aktív tag

1:28-tól locsolja ám! :D Az a pozíció! :"D Megnevezhetetlen! :D:D:D

Az a kúszás se kutya 1p környékén, felcsapja a lábát (csoda nem nyerít!) :DDD <--mondjuk nem vészes... :U :DDD

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#25185) sss válasza kiki22 (#25183) üzenetére


sss
senior tag

Valami konkrétabb elképzelés? Pl. egyik gyártónak jók az ak47/74-eseit, az M szériás replikái meg gyengébb minőségűek, stb.

(#25186) kiki22 válasza sss (#25185) üzenetére


kiki22
senior tag

Vss re gondolok.igazabol kezdo vagyok ez az orosz csoda tetszik :-) csak nemtudom melyik gyarto fegyveret vegyem vagy mire kene figyelni.

(#25187) sss válasza kiki22 (#25186) üzenetére


sss
senior tag

Sajna vss-ekről nem sokat tudok.

(#25188) kiki22 válasza sss (#25187) üzenetére


kiki22
senior tag

Azert koszi.Vagy meg ak -74 ami erdekelne.Ha esetleg arrol tudnal valami jotanacsal szolgalni megkoszonnem :-)

(#25189) DNReNTi válasza kiki22 (#25188) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nekem Cyma CM048 van. Az AK-74 replika, csak jót tudok róla mondani, brutális cucc, bár gyárilag túl erős ezért egyből szét kell szedni mielőtt játékra viszed. Hátránya: az ára.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25190) macilaci78 válasza DNReNTi (#25189) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azt azért tedd hozzá egy kezdőnek, hogy mit jelent a túl erős, mit jelent a szét kell szedni...

Magyar Airsoft Szabályzatban a 400 fps (láb per másodperc) csőtorkolati sebesség (0,2 gramm tömegű és 6 mm átmérőjű gömblövedékkel mérve) egy választó határ, a fölött vagy nem játszhatsz, vagy 20 méteres rálövési távolságot kell tartani.

Szétszedni: ezek prosztó rugós fegyverek, de az elektromos fegyvernél az izomerő helyett egy fogaskerékrendszeren keresztül egy villanymotor húzza hátra a dugattyút a rugóval szemben. Ennek a rugónak az ereje befolyásolja leginkább a kezdősebességet. Ebből van sokféle erősségű, ezt szokták cserélni. Vannak olyan boltok akár Magyarországon, akár külföldön, ahol vállalják az újonnan vásárolt fegyverek gyengítését (Downgrade) 400 fps alá, sok helyen ezt díjmentesen végzik.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25191) DNReNTi válasza macilaci78 (#25190) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ah, igen, köszönöm a kiegésztitést. :)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25192) [hun] warhea


[hun] warhea
tag

Hozzatennem, hogy sokan FPS alapon dontenek. nem minden az FPS ahogyan a ROF sem. Az esetek 80-90%ban tobbet ersz egy jol iranyzott egyes lovessel mint azzal, hogy kiereszted ra a tarat. A helyezkedes, megfontoltsag es turelem szinte minden esetben fontosabb mint a fegyver tuzgyorsasaga vagy az fps es meg is hozza az eredmenyet.

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25193) macilaci78 válasza [hun] warhea (#25192) üzenetére


macilaci78
nagyúr

megfontoltsag es turelem, mert ez van a köztudatban is, mint az airsoftos ismérve. :DDD

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25194) DNReNTi válasza [hun] warhea (#25192) üzenetére


DNReNTi
őstag

Azokat, akik ROF-ra tuningolnak nem is értettem soha az életben. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25195) [hun] warhea válasza macilaci78 (#25193) üzenetére


[hun] warhea
tag

Ennek kellene lennie :)

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25196) kiki22 válasza DNReNTi (#25189) üzenetére


kiki22
senior tag

Koszi nektek.Meg egy olyan kerdesem volna ,h mi hatarozza meg egy fegyver pontossagat?a belso cso hossza szamit?a hangtompitonak amugy van valami funkcioja?:-)

(#25197) sss válasza kiki22 (#25196) üzenetére


sss
senior tag

Normális bb + hopup.

(#25198) [hun] warhea válasza kiki22 (#25196) üzenetére


[hun] warhea
tag

Minimalisan (nagyon nagyon minimalisan) jarul hozza a pontossaghoz a cso hossza. Altalaban csak optikai "tuningnak" veszik. Hosszabb csohosszal es erosebb rugoval egy kozelre epitett replikabol kozeli/kozeptavra keszult replikat tudsz faragni. nagyobb fpsnel szamithat a hosszabb cso, ha jol tudom (marmint a pontossagra ertem)

en peldaul tettem fel most silencert (csak optikai modositas miatt) de ehhez megnovelem az inner barrel hosszat is, hogy vegigerje a silencert mert nem szeretnem hogy az esetlegesen felrakott barrel extension (es az abban levo levego) (ami ugye a silencer) modositsa a lovedek palyajat. az is lehet, hogy ez teljesen debil elkepzeles amugy :D

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

(#25199) DNReNTi válasza [hun] warhea (#25198) üzenetére


DNReNTi
őstag

Érdemes hozzátenni, hogy a csőhossz (nagymértékű) módositása indokolhatja a henger cseréjét, hogy a megfelelő mennyiségű levegőt préselje bele.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25200) [hun] warhea válasza DNReNTi (#25199) üzenetére


[hun] warhea
tag

koszi a kiegeszitest! ezt en sem tudtam, hogy vonzata lehet.
230rol 363-ra cserenel ez indokolt lehet? vagy kronozzam meg utana?

[ Szerkesztve ]

[ i7-6700K, GTX 980, 32Gb 3000mhz | Uplay: IamWarHead | Trollok voltak! ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.