Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26501) wandor0930


wandor0930
aktív tag

Azt még esetleg megtudjátok mondani mekkora akksi fér el az augban?

(#26502) macilaci78 válasza wandor0930 (#26501) üzenetére


macilaci78
nagyúr

7 cellás Ni-Mh akku, mini type, vagy attól nem nagyobb méretű li-po.
Anno sikerült beleszuszakolnom egy 14 cellás Ni-Mh akkut, igazi bravúrnak számított 8 éve.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26503) werszomjas


werszomjas
őstag

Baofeng BF-888S rádióról mi a vélemény? Megvehető?

üdv

(#26504) macilaci78 válasza werszomjas (#26503) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A Baofengekkel van tapasztalat, a konkrét típussal is. A márka termékeit előszeretettel használják. :K
Okosabb a hagyományos PMR rádióktól, ami azt jelenti, hogy testre kell szabnod a használathoz. Fel kell prpgramoznod legalább a 8 PMR főcsatornát, de főcsatornánként van még további 4 alcsatorna. A felprogramozáshoz adatkábel kell, amit nem látok a képeken. Az adatkábel inkább RS232, mint USB. Az USB-vel sem feltétlen vagy kint a vízből, ha az általad használt OS-hez nincs szoftver. A Softair fórum szaktopikját olvasd át, ha marad megválaszolatlan kérdés, akkor tedd fel ott.
Amit még figyelembe kell venned, hogy a magyar törvény max 0,5 Watt adóteljesítményt enged meg a kinézett készülék 2 Watt-jával szemben.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26505) DNReNTi válasza werszomjas (#26503) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nekem is, es az elvtarsak nagy reszenek is ugyan ez a tipus van, teljesen oke, teszi a dolgat, potakku sem kell, sosem merult meg le jatekon. A fulese is egesz turheto, bar ez nagyban fulforma fuggo. Kis merete miatt konnyu magadra akasztani, aproert kapsz hozza radio pouch-t. Nincs kijelzo, nem lovik be. Ennyi penzert, es ugy alatalaban airsoft-ra boven megfelelo. Minden mast Maci leirt. A torvenytol meg nem kell tartani, soha senkitol nem hallottam meg h ratorte volna a TEK az ajtot mer' 2W-os PMR-t hasznal. ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26506) macilaci78 válasza DNReNTi (#26505) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nincs kijelzo, nem lovik be. - ki az a hülye, aki kijelzővel kifelé rakja, nem befelé? :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26507) DNReNTi válasza macilaci78 (#26506) üzenetére


DNReNTi
őstag

Erre nem gondoltam... :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26508) werszomjas


werszomjas
őstag

Köszi urak.

üdv

(#26510) DNReNTi válasza werszomjas (#26509) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ez szerintem nagyban izles kerdese. Ha kesobb szeretnel ra kulonbozo mintaju huzatokat venni, esetleg lampat / kamerat felszerelni, vagy maszkot rahegeszteni, akkor nyilvan erdemes olyat nezni, amihez vannak ilyen kiegeszitok. Nem akarok hulyeseget mondani, de azt hiszem az osszes 'FAST' ilyen. A szellozes miatt en olyat vennek, amin vannak lyukak.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26511) kiki22


kiki22
senior tag

Sziasztok!Green gazos revolvert nyomás allatt lehet hagyni ?

(#26512) macilaci78 válasza kiki22 (#26511) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ugyanaz a gáztartály, mint a szekrénytárasoknál.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26513) DNReNTi válasza macilaci78 (#26506) üzenetére


DNReNTi
őstag

Hetvegen voltam jatekon Miskolc mellett, na mondom figyelem ki hogy rakja a kijelzos radiokat, es sokan kijelzovel kifele :D Megnyugodtam hogy nem csak en vagyok lama. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26514) Nereyn


Nereyn
tag

Üdvözletem!

Kettő kérdésem lenne most gyorsan :)

1. Army R29 1911-em van és tárakkal vagyok problémában, hogy milyeneket szeret ? KJW vagy mást nézzek ? Green gas-os a fegyver.

2. Nézegettem gunfire/taiwangun-on a snipereket és gondolkodok a beruházásán, megnézni hogy milyen is ebben jászani (ezt akartam kezdésnél is csak haverok lebeszéltek egy G36 javára :) ), a cyma-kkal szemeztem, nem is drága, egyet fogtam, masszívnak tűnt. Véleményekre lennék kíváncsi, tapasztalatra vagy ha volt itt beszélve elég ha mondjátok kb mikor és visszakeresem :D A tuning része nem baj ha nem lehet, ha tetszik jobb kategóriára lépnék/gyűjtenék, csak kipróbálni inkább egy olcsót vennék/szereznék. Használakban nem nagyon bízok.

Köszi a segítséget :)

(#26515) DNReNTi válasza Nereyn (#26514) üzenetére


DNReNTi
őstag

"csak haverok lebeszéltek egy G36 javára"
Es milyen jol tettek. ;)

Softair-en van par sniper FAQ, amiket erdemes atfutni mielott beleugrasz. Ha pedig beleugrasz akkor jobban jarsz egy kicsivel dragabban (+15 euro) egy A&K M24-el, amit korabban a Taiwangun PJ S24 markanev alatt forgalmazott, most pedig elvileg ujra elerheto lesz TGG AK S24 neven. Arra, hogy kiprobald a sniper jatekstilust tobb mint tokeletes, es ha bejon, tuningalapnak is szuper. Alapos rendberakas utan ~540-550 FPS-t tud, a gyari alkatreszeivel, rendes hopup gumival (Maple Leaf, Modify). A legneccesebb resze a hopup kamra, amihez sajnos utangyartott nincs (Beszerzo sem gyart), igy azt hekkelni kell. Osszessegeben egy nagyon koltseghatekony, de nem kompromisszummentes replika.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26516) kiki22 válasza macilaci78 (#26512) üzenetére


kiki22
senior tag

Dana annyira nem vagyok otthon a témában :-) szóval ezzel nem sokat mondtál nekem .bocsi ha hülye kérdés volt

(#26517) macilaci78 válasza kiki22 (#26516) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem volt hülye kérdés. :R
Pár hete volt szó a témáról, hogy mi a mögötte, de a legkomolyabb érv az volt mögötte, hogy "így csinálom és bevált". És ez igaz a nyomás alatt tartásra és az üresen tartásra is.
Jómagam évekig üresen tartottam a TM G17 tárakat, nem eresztettek. KJW P226 tárak voltak nyomás alatt és üresen is, nem eresztettek. Most újra TM G17 tárak vannak, 2 éve nyomás alatt, nem eresztenek.

Tudom, hogy nem lettél okosabb, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a döntésben.

A tárban 2 szelep van, az egyiken bemegy a gáz, a másikon ki. Alapvetően fém és fém közötti gumi szigetelés van mindenhol O-gyűrűk formájában. A gumigyűrű szakadhat, öregedhet, deformálódhat. Tömítéstechnikai szaküzletekben ezek pár forintos tételek. Asszem, amikor szervizben dolgoztam, 2500 Ft-ért hu-capa, TM, KWC Glock, KJW P226, TM, KJW Beretta tárakhoz bevásároltam mindenféle méretű tömítőgyűrűből 5-5 tárra, egy Guarder szelepkiszedő szerszám valami 4000 Ft, ami egy-két lapos csavarhúzó reszelésével is előállítható.
Ami szopás, ha a szelepek fém részei sérülnek, sorja, deformitás mutatkozik rajta, vagy a menet sérül.
A kiengedőszelepek cseréjének gyakoribb oka a nagyobb áteresztőképesség, ami által nagyobb fps-t lehet elérni. Az egy marketing bullshit, ha egy használt tár eladását a betöltőszelep cseréjével próbálnak kelendőbbé tenni. Általában inkább csak új tömítésekkel dobták fel.
Persze vannak elcseszett tárak, pl KJW Beretta, P226, ahol a tárfeneket két stift tartja, és nem tudod ráfeszíteni a tárfeneket a tárra, így a gumitömítés mellett van, hogy szelel. FBS tömítőragasztó a barátod. Szétszedni is szét lehet, asszem, talán M6 méretű a menete a betöltőszelepnek, így egy csavarral ki tudod húzni a ragasztó ellenére.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26518) macilaci78 válasza DNReNTi (#26515) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azt ne felejtsd el megemlíteni, hogy az alapos rendberakás azért igényel némi ismeretet is, hogy mi miért is van abban a puskában.

Ettől függetlenül az M24/S24 egy kiemelkedően jó és felhasználóbarát konstrukció a lehető legtöbb értelemben. Talán csak a csövet a testhez szorító kis csavarok a gyenge pontok.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26519) DNReNTi válasza macilaci78 (#26518) üzenetére


DNReNTi
őstag

Jogos-jogos, de mondjuk ha valaki nem biztos magaban elegge, ahhoz, hogy maga essen neki a szerviznek, akkor ugyis elviszi valakihez, aki mar latott / csinalt ilyet. De meg mindig jobb mint egy gearboxot megbontani zero hozzaertessel... Mint ahogy en is tettem anno... Ra is ment vagy 6 ora, meg roppant mennyisegu istenkaromlas, mire ossze tudtam rakni. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26520) macilaci78 válasza DNReNTi (#26519) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Te jobban jártál, mint haverom, akinél a szétszedéskor elszálló rugók keresésére ment el 6 óra... :DDD

Ja, emlékszem, amikor egy M140 rugóval szerelt GB-ot kellett M170-re húznom Guarder FTK-val. Kinyitottam és hiába készültem rá, a rugóvezető leverte a 3 méterre lévő falat, majd visszapattanva a vádlimnak pattanva kiserkent a vér, 3 nappal később egy almányi kék-zöld folt is megjelent... :D
Összerakni is csak úgy tudtam, hogy a GB felét lecsavaroztam az asztallaphoz, hogy amikor tolom össze a rugót, meg bírjam tartani, és valaki a kezembe adta a másik felét.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26521) Nereyn válasza DNReNTi (#26515) üzenetére


Nereyn
tag

Köszönöm a segítséget :) utána nézek majd ezeknek

Meg ezek a szereléses sztorik nekem is ismerősek, elsőnek szedtem szét a G36 v3 boxát volt egy jó 6-7 óra összerakni :D de meg akartam tanulni :)

(#26522) macilaci78 válasza Nereyn (#26521) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem úgy, hogy megmutatták előtte, 1 óra volt szétszedni és összerakni egy AEG-et első önálló szerelésnél. M4 és AK47 esetén is.

Ez odáig fajult, hogy M4-ben a teljes szerelés FTK beépítéssel 23 perc alatt megvolt. Az AK 47-et meg vakon tanultam meg szerelni, mikor egyszerre 18 db TM AK47-S-t szereltem. Azt már tömbösítettem, külön gyűjtve a front, cső+hop up, a test, markolat, GB, a GB-ok szerelése hatosával, stb...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26523) Nereyn válasza macilaci78 (#26522) üzenetére


Nereyn
tag

Az szép :D én örülök ha megtudom magamnak a sajátomat :D de haverom ilyen szerelésben mint te, csak ő a scar-ját pakolgatja meg a kis shotiját így kb

(#26524) DNReNTi válasza Nereyn (#26521) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ugyan ez volt velem is, en akartam csinalni, meg tudni akartam hogyan mukodik. Tudni akartam hogy lelkiismeretesen ossze van rakva, nem egy sokadik replika valaki kezeben. Mostmar nem fog ki rajtam, de akkor a pokolba kivantam. :DDD

De ha a G36-ot megoldottad, egy rugos fegyver nem hiszem, hogy kifog rajtad. ;)

(#26520) macilaci78
"amikor egy M140 rugóval szerelt GB-ot kellett M170-re húznom"
Milyen GB birta azt el? :D Meg amugy is minek? Az mar a DMR kategoriat is kinovi nem?

[ Szerkesztve ]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26525) macilaci78 válasza DNReNTi (#26524) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Guarder reinforced, a sajátom. :D
Minek? Csak, fun, kipróbáltam. Játékra ki se vittem, bedaráltam kb 1000 BB-t és ment visszaa gyengébb rugó.
Meg se mondom, hány fps volt. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26526) DNReNTi válasza macilaci78 (#26525) üzenetére


DNReNTi
őstag

Egy jo 550-600 kozze tippelem. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26527) macilaci78 válasza DNReNTi (#26526) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azt M150 hozza, vagy egy pöpecül tömített M140.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26528) DNReNTi válasza macilaci78 (#26527) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nem csoda hogy nem vitted ki jatekra. :D Mondjuk kivancsi lettem volna a kronos tag arcara mikor a sok 370-390-es AEG kozze beesik egy 600+ :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26529) macilaci78 válasza DNReNTi (#26528) üzenetére


macilaci78
nagyúr

700+ volt az... :U A rof egy kicsit alacsony volt sorozatlövésen, de 40+ méteres rálövési távolságnál nem is akkora gond.
Cimbi összerakta a CA M24-esét, kronóztuk, a BB-fogó hálót kiszakította, a mögötte lévő falból egy diónyi darabot kivett, 655 fps. Letekert hop up, 0,20 g BB, ahogy kell.

Nagyon sarkosan tartottuk magunkat a szabályokhoz. Én például gyakoroltam az AUG-gal a gyors egyeslövést, hogy épületben se legyen gond.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26530) DNReNTi válasza macilaci78 (#26529) üzenetére


DNReNTi
őstag

700... LOL. :DDD
Nekem az S24 lo most ~590 korul, de az is embertelen, esznel kell vele lenni mer' rohadtul balesetveszelyes.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26531) drzozo válasza DNReNTi (#26530) üzenetére


drzozo
senior tag

Kb. 2 évvel ezelőtt Tatabányán a 585-ös VSR 10-emmel sikerült orrcsonton lőni egy fiatal srácot, szegénynek eléggé vérzett, de hálistennek nem tört el. Sajnos csak baseball sapkában és szemüvegben volt. Ki is álltam a játékból és odamentem kezet fogni vele, és bocsánatot kértem. Én mindenképpen kötelezővé tenném a maszkot.

Nem fejre céloztam, de szerencsétlenül belemozdult. Alapvetően sohasem lövök fejre, csak ha full maszkban és sisakban/keményebb sapkában van az ember. Ha nem tudok tisztán testre lőni, akkor inkább el sem lövöm. Fáj az eléggé testen is. :D

[ Szerkesztve ]

(#26532) macilaci78 válasza drzozo (#26531) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem törik el, az a max 3 Joule kevés hozzá. Bőr alá fúródhat, fogat törhet, de ennyi. Persze ez is épp elég baj tud lenni.

Én nem érzek olthatatlan vágyat a maszkra, egy kendőt orrig felhúzok épületben és annyi. Gyűrűs körömágyán találtak már el, ahhoz képest 400 fps arcon cqb-n egész kellemes. Persze, saját felelősségre cselekszek így, amit a játékszervező felé is jelzek.

Korrekt sportember módjára jártál el. :R Megadta atalálatot? ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26533) drzozo válasza macilaci78 (#26532) üzenetére


drzozo
senior tag

Nem szoktam CQB-zni, ugyanis nincs AEG-em, viszont CQB-ra különösen felvennék maszkot. :D Nincs az az isten, hogy oda nem öltöznék be normálisan.

Kénytelen volt megadni. ;]

Emlékszem életem első airsoft játékán Szentendrén (Izbég), rögtön az első pályán, első körben a konyhánál (vagy ház) kaptam egy headshot-ot, ami akkorát koppant a fejemen, hogy köszöntem elég volt. :R

[ Szerkesztve ]

(#26534) DNReNTi válasza drzozo (#26533) üzenetére


DNReNTi
őstag

En is csak maszkban jatszok. Draga a fogorvos es eleg para serulrsek vannak neha. Multheten Csengoson 2 embert is szajba lottek. En elhiszem hogy kenyelmetlen a maszk de inkabb az mint ezek a serulesek. Raadasul ezek az 1000 Ft korul kaphato racsos maszkok meg egeszen elvisehetoek szemben a full-face tarsaikkal, ha meg fel van hekkelve a sisakra mar szinte nyaralas. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26535) wandor0930


wandor0930
aktív tag

Megjött a csomag taiwanguról, fégülis a fix optikásat választottam.
Alaptalan tűnik a félelmem , szép képe van :)

Talán a hétvégén lesz időm beállítani is, bár erre vonatkozólag nincsen semmi leírás róla.
Azt esetleg megtudjátok mondani melyik csavar mit csinál vagy majd rájövök?

(#26536) macilaci78 válasza wandor0930 (#26535) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Először a hop upot állítsd be, aztán az optikát!

Hop up: felhúzókart hátrahúzod, felnyomva megakasztod és jobb oldalt meg is van az állítótárcsa.
Optika: a felsővel a szálkereszt magassága, az oldalsóval az iránya állítható.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26537) wandor0930 válasza macilaci78 (#26536) üzenetére


wandor0930
aktív tag

Persze úgy gondoltam a sorrendet én is.

És az alsó csavar mit csinál?

(#26538) DNReNTi válasza wandor0930 (#26535) üzenetére


DNReNTi
őstag

Grat hozza! Legyen resze sok jatekban. Egy fotot majd nyomjal fel. #gunporn :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26539) macilaci78 válasza wandor0930 (#26537) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igazad van, a fölső az alsó. Ha felül lenne, kitakarná a nyílt irányzékot.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26540) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Napi technikai villamkerdes, mert softair-en zero elet van:
Mi a kulonbseg az egyertelmu, szemmel lathaton kivul ezek kozott a csovek kozott? Konkretan a hopup vagatra gondolok. En meg csak olyannal talalkoztam ami a jobb oldalon van, ez a szuk vagat ez mi? Jobb? Rosszabb? Wtf.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26541) Phoeniҳ


Phoeniҳ
tag

Sziasztok!

KJW Kp-03 (g23) replikám szeretném kicsit pontosabbá tenni illetve szeretnék hozzá hosszabbított tárat.
Érdeklődnék, hogy belső cső upgrade illetve hop up gumi csere jelenthet némi javulást távolság és pontosságban? Hosszabbított tárakat hol tudnék beszerezni illetve egyébként milyen márkákkal kompatibilis?
Sajnos a külföldi oldalak elég nehéz bármit is találni főleg, hogy még a gyártói oldalról is levették az összes glock replikát.

köszi

(#26542) jozsi252


jozsi252
veterán

Mennyire gázos Airsoft fegyver Postára adni? MPL Vaterafutárt szoktam használni, van itthon fekete fóliám, szóval természetesen nem látszódna hogy mi van benne.

iPhone 13 Pro Max

(#26543) werszomjas


werszomjas
őstag

Sziasztok,

Fegyver vásárlásban kérek szépen segítséget, elvesztem a megnevezésekben.

AK vagy M4 sorozat ami tetszik, első saját fegyver lenne, full kezdő vagyok.
Ár miatt nyilván külföldről venném, taiwangun, gunfire.

Árban max ~50k, ebben legyen benne:
- Fegyver
- Akku + töltő
- Tár, amiben nem zörögnek a BB-k
- Itthon szakemberrel való átnézés, rendbetétel (úgy olvasom, out of the box nem tökéletesek ezek a fegyverek :( )
- Olcsó alkatrészek, egyszerű, olcsó tuninglehetőségek a későbbiekre
- Tudja a 400 fps-t, pontos legyen, megbízható, ne állítódjon el minden játék után.
- Szeretnék majd tenni rá vmi célzást segítő red dotot is

Ezért az árért kapok ilyet vagy álmodj királylány? :R

[ Szerkesztve ]

üdv

(#26544) DJGABI válasza jozsi252 (#26542) üzenetére


DJGABI
addikt

mehet, adtam már fel

(#26543) werszomjas cyma 028

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#26545) DNReNTi válasza werszomjas (#26543) üzenetére


DNReNTi
őstag

JG G36:
Replika (akku, tolto benne): ~32.000 Ft
Tar: 3db mid cap hozza ~6.000 Ft
400 FPS: kell hozza rugo (M110 talan) ~3.000 Ft

A maradekbol atnezeted, mivel ugyis le lesz bontva, kicserelteted a rugot, ha szerencsed van meg egy kis red-dotra is marad della, es mivel ennek a tetejen van szereleksin, arra kulon kolteni nem kell. Mindemellett a G36 igen kezes, kompakt kis fegyver, akar epuletben, akar szabad teruleteken, raadasul meg elethu is, mert az eredetei is muanyag boritasu.

Kell majd meg venned vedoszemuveget (!!!) illetve nem art a maszk (lasd lentebb), meg egy normalis magasszaru bakancs / turacipo. Ezekkel azert meg szamlolj mielott jatekra megy. A 400 FPS meg legyen csak inkabb ~385-390, mert konnyen beleszaladhatsz, hogy hazakuldenek, mert kronon belossz mondjuk 402-t. Mint ahogy mar en is jartam... :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#26546) macilaci78 válasza Phoeniҳ (#26541) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A gumi többet ér, mint a cső. Amit gázos fegyveren szoktak még cserélni, ugyanazok, mint az AEG-ekben: rugók, tömítések, hop up gumi, kamra, cső.

Rugók, tömítések: szelep, nagy átengedő kapacitással, így egységnyi idő alatt több gázt tud átengedni, nő az fps. Ezzel párhuzamosan ugye erősebb a rugó a szelepben, tehát a kalapács rugóját is hozzá kell igazítani. Viszont ahhoz, hogy az egységnyi időd megmaradjon egységnyinek, a szánt helyretoló rugót is cserélni kell. A megnövekedett terhelés miatt lehet még egyéb alkatrészeket is cserélni. Gázos fegyverről lévén szó, a hajtógázzal is lehet trükközni. Ez szinte kivétel nélkül emelt nyomású hajtógázt (red gas, téli gáz) szokott jelenteni.
Ha nincs kimondottan fontos szerepe a pontosságnak (nem IPSC, vagy IDPA fegyvert építesz), akkor nincs szükséged a fegyver árának kétszeresét rákölteni a pontosságra hivatkozva.

A KJW Glockokat nem ismerem, nem tudom, mivel kompatibilis, minden esetre a KJW nem gyárt hozzá hosszabb tárat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26547) macilaci78 válasza jozsi252 (#26542) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Semennyire, habár a fegyvert érintő hatályos törvények és a csomagküldő cégek ÁSZF-je is tiltja. Ezt figyelembe véve büntetőjogi felelősséged teljes tudatában eldöntheted, miként cselekszel. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26548) macilaci78 válasza werszomjas (#26543) üzenetére


macilaci78
nagyúr

AK-t vegyél. :K Sokkal biztonságosabb választás, ebben az ársávban könnyen találni olyat, ami a várható betegségeinek orvoslásával együtt is megáll ennyiből.

- Tár, amiben nem zörögnek a BB-k - mid cap tár, kb 100-150 bb, low cap tár kb 50-80 BB, realcap tár 30 BB. Ezek nem zörögnek. Ehhez majd töltőt érdemes venni.
- Itthon szakemberrel való átnézés, rendbetétel (úgy olvasom, out of the box nem tökéletesek ezek a fegyverek :( ) - ne aggódj, szerelés után sem azok, megvannak az airsoft fegyverrendszerek korlátai. :D Egy AK-ban elég gumit cserélni, hézagolni, kenni a költséghatékony működtetésért, de sok esetben ez sem szükség. Igaz a mondás, miszerint ami működik, azt ne akard megjavítani!
- Olcsó alkatrészek, egyszerű, olcsó tuninglehetőségek a későbbiekre - mit értesz tuning alatt? És mit akarsz elérni a tuning által?
- Tudja a 400 fps-t, pontos legyen, megbízható, ne állítódjon el minden játék után. - mire kell épp a 400 fps? Autót is úgy vettél, hogy legyen legalább 400 lóerős, mert az a tuti? Ne aggódj, az ajánlott AK replikák 400 fps felett lőnek, úgyhogy költhetsz rá, hogy egyáltalán beengedjenek játékra.
- Szeretnék majd tenni rá vmi célzást segítő red dotot is - AK-ra infrabak, vagy szereléksín a tetejére.
Az infrabak a fegyver bal oldalán rögzül és a tok fölé hajlik, 20 mm-es szereléksínt ad, amire tetszőleges szereléket rakhatsz. A szerelkésínt variánstól függően teheted a tok levehető felső részére, ami a legpontatlanabb, hiszen ez a rész mozoghat. A hátsó irányzék helyére, ami viszont könnyen törhet, vagy az előagymarkolatot lehet RIS-esre cserélni és arra, ami viszont messze van és tanulni kell a használatát. Egy red dot torzításmentes irányzék, így a szemtől vett távolsága mindegy. Red dotnál érdemes a lencsét védő plexit is megvenni.

Az 50k kb 160-170 €, ebbe nem fog beleférni még egy optika is, fegyverből is lesni kell az akciókat.

Igazi kis méregzsák - behajtott válltámasszal könnyű szállítani is. 117,75€
Infrabak, legolcsóbb red dot. 9,16€, 16,42€
Mid cap tár 10,01€ darabja, töltő, én a nagyot venném. 5,24€
BB-t ugyan nem írtál, de kelleni fog. BIO-t érdemes.12,86€

181,45€ 2 tárral. A fegyverhez kapott Ni-Mh akku és töltő, főleg a töltő inkább csak átmeneti. Érdemes li-po-ra áttérni. Hobbyking például egy jó forrás erre.
Védőfelszerelés sem árt, esetleg valami málha a cókmóknak. Eleinte elég egy-két mollezseb övön a táraknak, töltőnek.

DNReNTi: A G36 vonalat nem írta. Ha az M4, AK vonal tetszik, akkor a G36-tal foglalkozni kell, pl M4 táradapter, ris-ras előagy, socom hangtompító...
Autentikus fém/fa AK meg akad picivel többért.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26549) macilaci78 válasza DJGABI (#26544) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azért, mert a jogszabályok ismeretétől függetlenül neked sikerült már büntetlenül áthágnod őket, még ne biztassunk rá másokat. :(((

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26550) DNReNTi válasza macilaci78 (#26548) üzenetére


DNReNTi
őstag

Igen nem irta, en eppen ezert irtam, mint alternativa, mert ha eddig az AK / M csaladokat nezegette elkerulhette a figyelmet. Amugy abszolut egyetertek. Ha csak AK / M johet szoba akkor AK, nem kerdes. En amugy meg mindig tok jol elvagyok a gyari akkukkal. :P

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.