Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25601) macilaci78 válasza .45 (#25600) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Volt a kezemben TM VSR-10, JB Bar-10, CA M24 is SP150-170 között vegyesen, valamint zágos Tanaka Kar98 és M700 is. Az M24 volt a rugósok közül a legkényelmesebb, legpontosabb éspedig a súlya miatt. Egyszerűen kell az a 3,5 kg, hogy stabil állásban ne bólogasson a fegyver minden egyes szívdobbanásnál, pislogásnál. Egy VSR a 2,5 kg-ot is alig éri el.
A gázos is nagyon csecse, feeling az egy ujjas felhúzás, de green gas-zal erősen változó a csőtorkolati energia, lövésenként csökken. A paintballhoz hasonló reduktoros rendszerrel elég egyenletes teljesítményt lehet elérni, de nemigazán van hely a fegyverben ilyesmire még a pici 12g-or patronokkal sem.
Egy jó féle puha gumival pedig lehet pörgetni a BB-t rendesen, de a jellemző röppálya mellett adott távolságra kell belőni a fegyvert és tisztában kell lenni az ettől eltérő távolságokon történő viselkedéssel. Egy pörgetett BB sem szögegyenesen megy, hanem vannak a pályáján hullámok. Ha ezeket tudod korrigálni, akkor vagy jó lövész.
Jó mesterlövész pedig akkor vagy, ha egyszerűen fel tudod mérni, mikor nem szabad/érdemes lőnöd. Egy magányos lövész akár 3 főt is kiszedhet a rajból, mire felfedi a helyzetét. Egy rajban mozgó sniper legnagyobb ellensége pedig maga a raj: sokan vannak, zajosak, feltűnőek és könnyű célpontok. Nemigazán van idő sniperkedni, mikor az ellenséges raj locsolva közelít. :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25602) .45 válasza macilaci78 (#25601) üzenetére


.45
csendes tag

Egy replika pontossága a foleg a hop uptól fugg, továbbá hogy mennyire konzisztens FPS-t tud produkálni. 2 BAR-om volt eddig, 170-es rugókkal, a 60. felhúzás után már a fegyver minden grammját éreztem. Nem beszélve a célratartásról meg arról, hogy a válladat lilára sebzi a felhúzogatás. De ezekkel egyutt még mindig végig tudom játszani a játékot, ellentétben azokkal, akik karácsonyfa M4-gyel, RPK-val, HK417-el, L96-tal, stb kezdtek, aztán 2 óra múlva mp5-ot meg M4 CQB-t láttam a kezukben.
Már lehet megbízható gázos VSR-t építeni youtuben keress rá a Mancraft SDIK-ra vagy a Wolverine Boltra. Ezek HPA-val mukodnek.A Wolverine viszont most dobta ki a Wraithet amivel lehet már CO2-t is használni. Ha valaki vette a fáradtságot, akkor eddig is tudott magának Palmers Pursuit féle CO2-es riget építeni, de az tájainkon ismeretlen sajna.
A roppályás dologban igazad van, az elso BAR-omban még gyári kamra volt, ott szívtam vele rendesen. A másodikba már aftermarket kamrát raktam, ott ez a probléma nem állt fenn. A VSR-ek egyik nagy hátránya hogy a gyári kamra konnyel elállítodik.
Azért a mai technikával már nem annyira esélytelen rajokat támadni, akár egyedul is. Tapasztalatfuggo. Ha kelloen csendes a puska, akkor nincs benne semmilyen muvészet: [link]

(#25603) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Tegnap sikerült kipróbálni a JG AUG A4-et. "Ahogy a dobozból kivettük" állapotban, semmi állítgatás. Cimbitől kértem egy red dot-ot, hogy legyen rajta valami irányzék. Nagyon kényelmes puska, és gyárilag is nagyon pontosnak bizonyult. Lőtér hiányában kertben lőttünk vele, kb. 30 méterre, célalak: sörösdoboz :DDD
Fene tudja, mikor jutok el vele játékra, még azért kéne hozzá ez-az, mindenesetre az első tapasztalat alapján nagyon egyben van. :)

(#25604) macilaci78 válasza .45 (#25602) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Marhára autentikus... A palackokat meghagyom a paintball és búvárkodás szerelmeseinek...

Tapasztalatfuggo. - így van. Nem egy kezdő fogja elérni azt, hogy számára és játékostársai számára is élvezhető legyen a játék.

170-es rugókkal, a 60. felhúzás után már a fegyver minden grammját éreztem. - gyúrni kell, ez van... Van egyébként könnyebb technikája is a felhúznásak, mint vállgödörben tartani a tust. Csípőn megtámasztva, vagy legrosszabb esetben leteszed a tust a földre, kihajtod a felhúzókart és beletaposol, mint az ásóba. ;]
Én mindig is olyan fegyvert választottam, aminek a tusa felé van a súlypontja, ne basszak ki magammal. :K M14 EBR pl katasztrófa, de egy AUG pl okés. M4-M16 vonalon is sokkal inkább a fix tus, hátul a nagy akku. Sokkal kényelmesebb tartani, mint az akár könnyebb, de orrnehéz replikákat.

NeoPampalini: állítgatni érdemes, a hop up pl nem csak dísz. :K
Hogy tetszik a sorozatlövés? ;] Tárakat és egy mellényt érdemes beszerezni hozzá.
Gondolom, a védőfelszerelések már megvannak. ;)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25605) NeoPampalini válasza macilaci78 (#25604) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Ja, majd normális pályán lehet állítgatni, ott fog úgyis kiderülni, ha nagyon nem jó mégsem. :D
Sorozatlövés jópofa, persze az igaz, hogy CQB-n nem nagyon lehet kontrollálni, hogy most egyes lövés vagy sorozat. :) De ezt is át lehet hidalni, csak faragni kell egy több állású tűzváltót (ha lenne 3D nyomtatóm, menne, mert a neten van hozzá modell :) ). Van, aki megfúrja az elsűtőbillentyűt, és egy kis szeggel kiékeli, hogy ne lehessen sorozatig benyomni, de azért na.

Cuccom még nincs semmi a fegyveren kívül, szép lassan indulok neki, ahogy a "kedvem" (pénztárca) engedi. Szerintem tavaszra leszek meg mindennel, ruhával együtt (az lesz az utolsó, rohangálni anélkül is lehet :D ).

(#25606) .45 válasza macilaci78 (#25604) üzenetére


.45
csendes tag

Ezért is írtam, hogy aki meg akarta oldani, az eddig is megoldotta, aki nem az nem. HPA nekem sem jon be, ezért is vártam míg kijon a Wraith.
Nyilván nagyon praktikus csípobol felhúzni, csak aki játszott eddig sniperral, az tudja hogy nem lehetséges... :))

(#25607) nullstring válasza macilaci78 (#25601) üzenetére


nullstring
csendes tag

Nagyon értékes infókkal láttatok el ismét :)
Folyamatosan hullámzik a hangulatom, hogy melyik fegyver lenne a legjobb. Eddig mindig mindent elhamarkodva szereztem be (impulzus vásárló vagyok, nem csak airsoft témakörben :) ) és most szeretnék jól választani.

macilaci78: Hozzád még egy kérdésem lenne: Miért ajánlottad az A&K-t a CA helyett?

(#25608) Thome válasza nullstring (#25607) üzenetére


Thome
addikt

Szerintem meg vegyél egy Cyma vagy Dboys Ak-t, és uccu játszani, jobban befog jönni, adott esetben azzal is lehet sunnyogni. ;)

(#25609) macilaci78 válasza NeoPampalini (#25605) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lehet azt, csak gyakorolni kell. :K
Ha már ki akarod iktatni a sorozatot, akkor egy programozható FET-et tegyél bele, vagy egyszerűen reszeld meg a tappet plate-t.

nullstring: A CA messze nem jobb annyival, amennyivel többe kerül. Árához képest bőven jó az A&K.

Thome: Jaja, airsoftban messze nincsenek meg az arányok sem. Egy Mp5 effektív lőtávja a valóságban kb 50 méter, egy AK-t egy alap képzettségű lövész is 200 méterig tud használni, egy mesterlövész meg vagy 50 méteren pontlövő (fegyvere céloz ember helyett), vagy 800+ méter távolságról lő torzón olyan fegyverrel, ami ha talál, biztosan megöl.
Ezzel szemben az airsoftban egy normál 400 fps-es fegyverrel is lehet 50-60 méterre lévő célra biztonsággal lőni, míg egy sniper szélcsendben, ideális körülmények között is 80 méternél megáll. Persze, 100-120 méterről is vannak legendák, de kötve hiszem, hogy nyugodt játékkörülmények között egy sniper megkockáztatna egy ilyen lövést.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25610) drzozo


drzozo
senior tag

Ha a pénz nem számít (kb. 40k-s felárról beszélünk a BAR 10-hez képest), egyértelműen a VSR 10-et vedd. Bőven elég belőle a pro is, ugyanúgy fogsz lőni vele, ahogy egy G-SPECCEL lőnél, és ráadásul, ha nem is jóval, de mindenképpen olcsóbb. Egyedül, ami a G-SPEC mellett szól, az az, hogy valóban kva jól néz ki a hangtompító miatt.

Az alábbiakat tapasztalatból írom, közel 1 évig volt Pro-m, full Beszerző féle tuninggal (egyedül a prec. cső, ami 20k plusz felár lett volna, nem volt cserélve benne, - mivel a gyári bőven jó -, de minden más igen).

Dobozból kivéve sajnos a fegyver játszhatatlan, hiszen semmi "ereje" nincsen. Ha ezt megveszed, akkor a fegyver első útja nem egy játék lesz (opcionális esetben), hanem viszed le Kecskemétre Beszerzőhöz tuningolni. Nálam ez fordítva volt, zeró sikerélménnyel, nulla lőtávval. Tuning után teljesen más élmény fogad, a 0,43-as bb oda fog repülni, ahova célzol. Olyan 70-80 méteren.

Messze a legjobb tuning alapnak, szerintem egyáltalán nem nehéz fegyver. Ettől csak nehezebb a többi.

150-es Guarder rugó volt az enyémben, stabil 590 fps-sel. Bár nem vagyok rá büszke, de a testalkatomról annyit, hogy vékony vagyok, a testindex alapján éppen alulról súrolom az egészséges, átlagos kategóriát. Ezt csak azért mondom el, mert leszámítva az első játékot, onnantól kezdve felhúzásnál semmit nem éreztem, nem kellett még csak erőlködnöm sem. A tuning után Beszerző megmutatja, hogyan kell helyesen felhúznod, ha azt a technikát követed, nem kell erőlködnöd. Általában nekem a lábam fáradt el egy játék alatt jobban, nem a kezem.

Ha nem vagy szerencsés, a BAR 10-el járhatsz úgy, hogy a tár nehezen fog bekattani a helyére, nehezen fog (vagy egyáltalán nem is) adagolni. Míg a Mariu azért elég precízen, normálisan van összetéve. Én inkább gyűjtöttem.

Full tuning után SEMMIT nem kell állítanod a fegyveren, azt neked már csak használni kell, és bizonyos időközönként természetesen törődni vele.

[ Szerkesztve ]

(#25611) Thome válasza macilaci78 (#25609) üzenetére


Thome
addikt

Egy jól tuningolt mesterlövész benne van 200 rongyban, és nyersz 15, jó esetben méter hatásos lőtávot 50 cm mellalakkal, cserébe csak mesterlövészkedhetsz vele.

Én ezért is mondom azt, valami AK47/74, 440mm-es cső benne, csak egy Hopup csere, letömíteni megfelelően, néhány 4-5 midcap 150-es tár és csókolom, ha kell, lehet locsolni, de lehet éppen sunnyogni is vele.

Tök más:

Most, hogy végre egy 13 RPS-t produkál a fegyver a 7,4-gyel (még egy 12:1 hi-speeden agyalok, hogy megdobja 17 RPS-re), ott tartok hogy kellene egy AK74.

Egyébként nagyon durva, hogy mikor az első AS fegyverem megvettem, 2008-ban a Cyma CM.031-t, újonnan bontatlanul 21.500 Ft-ért hozzám vágták, addig most 30 ezer forint alatt ne is akarjak venni. Csak a dollár lehet a ludas, más nem okozhatja ezt.

Na azt a fegyvert imádtam, semmit nem csináltam vele csak használtam Out of box és 50-55m vígan megvolt.
Elkapott az utóbbi időben a nosztalgia. :B

(#25612) macilaci78 válasza Thome (#25611) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Tudom, miért írtad.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25613) nullstring


nullstring
csendes tag

softair.hu oldalon ismer valaki valakit, aki hajlandó lenne segíteni regisztrációs problémával kapcsolatban? Írtam az info@softair.hu címre, de senki nem válaszolt, a regisztráció viszont nem működik, a captcha szar...
Van két fegyó is a hirdetések közt, amik érdekelnének, de nem tudom felvenni a kapcsolatot az eladókkal. Rendkívül bosszantó...

valaki valamit? Köszi!

(#25614) Thome válasza nullstring (#25613) üzenetére


Thome
addikt

Próbálj másik böngészővel regisztrálni, hátha.

(#25615) nullstring válasza Thome (#25614) üzenetére


nullstring
csendes tag

kekszplórer lett a megoldás :Y
Köszi, az infót... :)

(#25616) Kobe válasza nullstring (#25613) üzenetére


Kobe
veterán

Nem tudom melyik fegyo, de airsoft piac pont com on is fent vannak majdnem ugyanazok hatha ott megy a reg

[moderálva]

[ Módosította: Qru ]

(#25617) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Softairen van egy M4 AEG, 50-es ROF-fal és 300k-s árcédulával. Nem hirdetés, inkább elrettentő példa. :DDD :W

Másik gyöngyszem: V3 gearbox egyben(fém nozzle, guarder dugattyú, kb minden fémre lett cserélve benne, nem szelel, nem lötyög, csapágyazott rugóvezető, 130-as rugó, M4-em ezzel 28/mp lövésre volt képes egy gyors motorral) - hát hiába, vérbeli tuningos. ;] Hiába no, 4,5 év alatt szűk 30 hozzászólással látszik, hogy sokat olvasott és tanult, ízig-vérig profi lett belőle. :U

sss: még oldalra is elfért volna valami a biztonság kedvéért.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25618) sss válasza macilaci78 (#25617) üzenetére


sss
senior tag

Lehet bele pár helyen kapaszkodni...

(#25619) NeoPampalini válasza macilaci78 (#25617) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Az igen. :DDD

Más téma. Akkut és töltőt honnan érdemes venni (kerülendő márkák)?

Illetve nem tudom, hogyan járok jobban: ha a már meglévő gyári NiMh akku mellé veszek még egyet tartaléknak + töltőt a minimalista falidugaszos helyett (ez talán olcsóbb), vagy 2 db LiPo akku + egy normálisabb töltő (ez jobb?) ?

(#25620) DJGABI válasza NeoPampalini (#25619) üzenetére


DJGABI
addikt

nem drága a lipo sem. akcióban <2k-ért vettem egy ilyet, meg egy tök alap töltőt [link] játék után pont ilyen 3,7-4V marad cellánként, az kb tárolási fesz, feleslegesnek éreztem egy b6-ot csak emiatt venni

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#25621) macilaci78 válasza NeoPampalini (#25619) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy szett gyári Ni-Mh akku és töltő mellé nem érdemes fejleszteni, inkább Li-Po felé indulj el.
Amit szoktak, az pl HobbyKing, mint üzlet, vagy eHobbyAsia. Nem muszáj kimondottan az airsoftos akkukhoz ragaszkodni Li-Po vonalon. Az egyik szempont a csatlakozó, ami természetesen cserélhető, illetve sok esetben nincs is az akkun, a másik szempont az a fizikai tér, amiben el kell tudnod helyezni a fegyveren belül. Egy M16 fix tusban pl egy böszme nagy akku is elfér.
Töltőből az Imax B6 az etalon, sok a klón és sok a hamisítvány, de egy mezei airsoftosnak sokat is tud. Töltőnél figyelj arra, hogy hálózati áramról megy-e (230 V), vagy kell mellé külön tápegység (12 V, 24 V, kettő között), mert ebben az esetben az is hozzá jön.

Fegyver és használatfüggő, de kb 1 mAh kapacitás 1 lövésnek felel meg, tehát egy 1,1 Ah Li-Po 1000 lövést vígan kibír. Ha nem locsolós játék a stílusod, akkor egy akku elég...

Li-Po akkuknál előfordulhat, hogy töltés közben sérül az akku, púposodik, felrobban... Egy jó minőségű (védelemmel ellátott) akkunál, vagy jó féle töltőnél ennek a veszélye minimális, de ilyen esetekre szoktak biztonsági töltőzsákot kínálni a Li-Po akkuknak.

Példa kedvéért: 11,1 V - 1 Ah - 25/40C Li-Po akku természetesen 11,1 V feszültséget ad le, 1 Ah a kapacitása, amelyet tartós üzemben 25 A-rel lehet terhelni, ami 25 A×11,1 V= 277,5 W-ot jelent, te pillanatszerű terhelésben akár a 40 A×11,1 V=444 W is mehet. Az airsoft esetében a legkomolyabb igénybevétel az egyeslövés, hiszen ott nagyon gyakran kell mozgásba hozni a rendszert, a sorozatlövés az akku szempontjából a kíméletes használat.
Hasonló dolog a töltés is: kisebb áramerősséggel kíméletesen tudod tölteni növelve ezzel az élettartamot, de ha igényed van rá, pár perc alatt is fel lehet tölteni, ezért szeretik a modellezők.

Ni-Mh akkukról. Nekem egy 10 éves 9,6 V-os 3,3 Ah-s akkum van, ha játéknap reggelén veszem le a töltőről, ma is benne van a 3000 lövés. Az persze más tészta, hogy az önkisülése olyan gyors, hogy két hét alatt a 320 fps-es fegyó dugattyúja is hátraakad. :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25622) NeoPampalini válasza macilaci78 (#25621) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

:R Köszi!

Akkor majd ráfekszek a LiPo akku témára. Sajnos az AUG tusában nincs sok hely, a gyári akku is éppen belefér, de lemérem, az a biztos. :)

(#25623) Thome


Thome
addikt

Na, holnap jön a 12:1-es fogaskerékszett... :)
Delayert becsapom mellé, kíváncsi leszek miből lesz a cserebogár, mit fog csinálni a 7,4-es akkuval, 110-es progresszív rugóval.

(#25624) macilaci78 válasza NeoPampalini (#25622) üzenetére


macilaci78
nagyúr

CA AUG-ba 14 cellás Ni-Mh akkut raktam, 1200 mAh cellákból gyakorlatilag 2 db 7 cellás (8,4 V-os) aku párhuzamosan kötve. Van abban hely bőven, csak keresni kell.

Li-Po akkuban sokkal nagyobb az energiasűrűség, tehát kisebb fizika méretben is találhatsz olyat, ami kiszolgál. Illetve vehetsz pótakkut is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25625) Thome


Thome
addikt

Beledobtam egy rendes delayert a fegyverbe, plusz belekerült a speed fogaskerékszett.

7,4-gyel M100-as rugóval 14-15ös rof.
11,1-gyel vagy 25-26, de cserébe a delayer miatt ez is adagol már. Magyarul feleslegesen próbálkoztam mindennel, egy delayert kellett volna vennem (és nem DIY szórakozni) és a probléma megoldódott volna.

De nem baj, így legalább kímélem a rendszert.

(#25626) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Lehet, hogy a végén nem a Taiwangun-ról, hanem az eHobby-ról fogok rendelni, mert ott találtam értelmes (minőségű és árú) mid-cap tárakat az AUG-hoz. King Arms, ez elvileg nem gagyi, legalábbis külföldi fórumokon írtak szerint, és mindenféle reszelés nélkül megy.

Meg még nem döntöttem el, hogy milyen optika legyen, 552 replika, "konzerv" (ACOG), vagy nyitott... 552-t próbáltam, majd lesz még lehetőség ACOG-ra (nagyítás nélküli), meglátjuk. :)

Optika keresés közben láttam ezt, te jóságos ég! :DDD

(#25627) macilaci78 válasza NeoPampalini (#25626) üzenetére


macilaci78
nagyúr

CA AUG-ban teljesen jók voltak a King Arms midcap-ek. :K

Én mindenképp cső formájú red dotot vennék, a nyitottakat nem érzem túl tartósnak. Bár fegyvere válogatja, mi áll jól neki. AUG-on csak a saját 1,5× optika. :C

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25628) lacy86


lacy86
addikt

Hello!

Ocsem szulinapjara szerenek venni egy Airsoft fegyvert.
Hobbi szinten szokott jatszani a haverokkal.
Abban szeretnem kerni a segitsegeteket, hogy arkategoriaban lehetne nezni szamara.
Meglepeteskent lenne neki, amugy megkerdeznem Tole, hogy melyik kell neki 😆

Elore is koszonom a segitseget!

(#25629) macilaci78 válasza lacy86 (#25628) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha mâr játszik, akkor miből tudunk kiindulni? Mije van, vagy mit szokott kölcsönbe használni? Nincs valami, amiről sokat áradozott?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25630) MasterHUn


MasterHUn
senior tag

Sziasztok. Szerintetek érdemes lenne egy kjw M700-at CO2 vel hajtani? gondolok itt a co2 adapterre. ha igen miért ha nem miért?

Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //

(#25631) lacy86 válasza macilaci78 (#25629) üzenetére


lacy86
addikt

Ma tudok majd beszelni vele.
Annyit tudok, hogy mindig berli a fegyvert a palyan.
De majd akkor kesobb jovok 👍

(#25632) macilaci78 válasza lacy86 (#25631) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az jó, ha bérel, volt lehetősége több típust is kipróbálni. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25633) macilaci78 válasza MasterHUn (#25630) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A gg nyomás lövésről lövésre csökken, ezzel együtt a lőkép is változik. Paintballban ez azért nem gond, mert ott van egy reduktor, ami a nagy nyomású gáztartályból állandó nyomáson engedi tovább a gázt. Ezzel a technikával pontosság nyerhető.
A másik szempont az üzemeltetési költség csökkentése, CO2 mellett más lehetőség is van.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25634) lacy86 válasza macilaci78 (#25632) üzenetére


lacy86
addikt

Nha, sikerult kifaggatni 😜
AK47-et szereti

Tudsz akkor segiteni 🙄

(#25635) Thome válasza lacy86 (#25634) üzenetére


Thome
addikt

Több verziót bedobok ide, mindnél ugyanazt a kört megkell futni: Rugógyengítés (kérésre gyengítve küldik), általános átnézés, hopup gumi csere.

Boyi RK05 AK74 polimer

Boyi RK01 AK74u fa

Cyma CM48 Ak47 acél-fa

Ezek az abszolút használható belépőszint, van a kevésbé tartós belépőszint is, mely az alábbi:

Cyma CM028 Ak47 - abs külső

Cyma CM031 AK74 - abs külső

Én a legutolsó linken levő AK74-gyel kezdtem, imádtam (így kissé elfogult is vagyok az irányában). Ami hiba volt vele, hogy a tűzváltó gyakran lelazult s után kellett húzni egy csillagcsavarhúzóval.

[ Szerkesztve ]

(#25636) lacy86 válasza Thome (#25635) üzenetére


lacy86
addikt

Koszi Neked is! 👍

(#25637) macilaci78 válasza lacy86 (#25634) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az AK-k kezelésre egyformák.
Az RK-01W rövid, épületben is jó, könnyen szállítható.
A Cyma CM 031 egy legendásan tartós darab.
A jelölt üzletek a szállítási költségen felül nem számolnak fel plusz díjat.

Póttár, mid/low/real cap esetén gyorstöltő az, amivel még meglepheted, bio bb, li-po akku, töltő.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25638) kiki22


kiki22
senior tag

Sziasztok!Sopron környéken tudtok valami jo szerelőt ajánlani ?

(#25639) DNReNTi válasza lacy86 (#25636) üzenetére


DNReNTi
őstag

Cyma CM.048 nagyon jo cucc, en is olyan nyuzok, persze egy hezagolas, zsirozas, hopup es rugocsere itt is indokolt, de utana orokelet plusz egy ev. :D Amit erdemes figyelembe venni, hogy nagy fegyver, kozel 1 meter hosszu, epuletharcban, CQB-n ez hatrany. Ha gyakran jar ilyen jatekokra, akkor en inkabb egy behajthato tussal rendelkezo peldanyt keresnek, pl epp ennek az S valtozatat.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25640) macilaci78 válasza DNReNTi (#25639) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ezt a felfogást sosem értettem. Van egy épületharcra hosszú fegyverem, amit úgy akarok alkalmassá tenni rá, hogy a markolat mögötti részt csökkentem, mintha az elsütőbillentyűt hátrébb helyezve kényelmes lenne a fegyver... :W
Nyilván nem az elejét rövidítem, mint mondjuk az M14 Socom esetén, vagy az M16 vs M4 vonatkozásában. :W

A linkelt Ak-47S airsoft változatainak típushibája a tus és a tusrögzítő pogácsa törése, kopása. Persze vannak acél, illetve hadiipari alkatrészek, de ezek zsebbenyúlósak. Ezzel szemben az oldalra hajtható keretválltámasz, vagy tus stabilabb megoldás.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25641) DNReNTi válasza macilaci78 (#25640) üzenetére


DNReNTi
őstag

Errol a tipushibarol eddig nem tudtam, pardon.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#25642) macilaci78 válasza DNReNTi (#25641) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Szar spiáter alkatrészek. A Marui egy az egyben spiáter, a Cyma válltámaszt hiába fogja a mágnes, ha a rögzítő pogácsa spiáter, lötyögösödik, eltörik.
Nem mondom, hogy tervezési, konstrukciós hiba, mert az éles fegyvereknél értelem szerűen stabil megoldásként működik, de ott az anyaghasználat is megoldható.

Amikor divat volt az AK-47S, rá fél-egy évre jött ki ez, 2-3 évre rá lett valamelyik kínai gyártónak rá acél megoldása, mint alkatrész, amit 10k körüli összegért árultunk. Most is akörül rendelhető az ilyesmi külföldről. (Ugye, külföldről nincs akkora áfa, de van szállítás és árfolyamemelkedés.)

Véleményem szerint a fegyver válltámasszal kényelmes, testmérettől függ, milyen tartományban, de a 0 válltámasz legfeljebb csak szállításnál opció. Váll vonalában tartani a markolatot sem vállmagasságban, sem csípőből tüzelve nem kényelmes, nem esik kézre a hagyományos kialakítású fegyvereknél. Mindenképpen előbbre tolod ettől a markolatot, tehát az előtte lévő rész hosszát kell csökkenteni. Persze sokat segít, ha az ember megtanul hosszú fegyverrel mozogni az épületben, hogy ne verje le a csövet, másrészt megszokja a méreteit, illetve vesz egy oldalfegyvert.

AK pl nagyon jó, mert van belőle a kis kompakt méret (pl Beta Spetznaz), illetve a nagy méret (pl Ak 74), amik ugyanazzal a kiegészítőkkel működnek (tár, akku, infrabak, rajta optika). Azért mondjuk M14 mellé másik aeg-et fenntartani korántsem ennyire triviális.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25643) lacy86


lacy86
addikt

Nah, sracok!

Akkor AK47 lesz a valasztas.
A linkelt oldalakrol meg nem rendeltem, ebben "is" szeretnek segitseget kerni.
Illetve szakmai reszrol sem artana a support :P

Nem tudom milyen araknal kezdodnek a jobb minosegek.
Teljesen vakon vagyok, szoval Ti kellene, hogy segitsetek :D
Ahogy irtam par napja, nem profi szinten jar jatszani csak hobbi szinten > nem kell neki ilyen 100k erteku fegyver.
Viszont nem is akarok nagyon gagyit.

Gondolom az ilyen 80 es 100 euro kozottiek nagyon ratyik ...
Olyan 150euro-tol kezdodik az "igazi"?

[ Szerkesztve ]

(#25644) macilaci78 válasza lacy86 (#25643) üzenetére


macilaci78
nagyúr

AK-47-ből kettőt linkeltek:
CM.048 [CM] - 179,06 €
Mágnesezhető, rozsdásodó fém test, préselt fa agyazás, tus. teljesen autentikus. Ez azért inkább AK-74, mint AK-47. A súlya is valódibb 3,2 kg.

CM.028 [CM] - 92,16 €
Na, ez a klasszikus AK-47 küllem, viszont ABS műanyag agyazás és tus, alu (spiáter) test. A súlya szűk 2,5 kg, de legalább nem fárad el olyan hamar. :D

Mindkettő vállalható minőség, azonos technika, azonos gyártó, egy kezdő számára csak a csicsa, tetszik faktor az, amiben eltérhet. Az előbbi minőségérzetre jobb a fém, fa elemek miatt, de ezek a működést nem befolyásolják.
Én az utóbbit venném, fele annyiba kerül, az ajándékozott pedig lesz szíves örömében a seggét a földhöz verni. ;]
MASZ szerint mindkettő erős (400 fps felett van), az árban benne van egy 330 fps-re gyengítés, ami gyakorlatilag egy gyengébb rugóra cserélést jelent. A dobozban persze ott lesz a gyári bontott erősebb rugó is. A gyári rugó M110-120 lehet, a gyengébb M90. Jó tömítéssel az M110 megközelíti a 400 fps-t alulról. Belealkudnám a rugó árába a szerelést.
Angolul értenek, van e-mailcím a honlapon. Egy sima Visa, MasterCard online vásárlás: akár regisztráció nélkül kosárba rakod, fizetési, számlázási, postázási adatok megadása, visszaigazolás, fizetés. 4-5 munkanap alatt hozza a futár, e-mailben kapsz csomagkövetési számot, ami alapján érdeklődni is tudsz a futárcégnél.

Ha tényleg kezdő és nulla felszerelése van, akkor inkább midcap tárak, bio BB és gyorstöltő az, amivel kedveskednék. Esetleg Li-Po akku és töltő. Illetve hát védőszemüveg, ha még nincs neki.
Nem kell mindent egy helyen beszerezni, de nem feltétlenül éri meg az utánajárást.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25645) lacy86 válasza macilaci78 (#25644) üzenetére


lacy86
addikt

Koszonom a reszletes leirast! ;)

Ha a 90euro-s fegyvert valasztanam, biztos nem banom meg? :/
Csak nem akarom, hogy csalodas legyen neki :(

Tenyleg nem akarok ennyire "ertetlen lenni", csak nem akarok rosszat neki :)

[ Szerkesztve ]

(#25646) Thome válasza lacy86 (#25645) üzenetére


Thome
addikt

Ha úgy érzed hogy a pénztárcád elbírja a 170 eurósat akkor nosza, mehet az is, de ha nem, akkor az olcsóbbal sem lesz gond. Minőségérzetre gyengébb a 028, de nem vállalhatatlan.

Macilaci: a 028 nem abs testű?

(#25647) macilaci78 válasza lacy86 (#25645) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Műszakilag kifogástalan, illetve egy kutya ebben a mezőnyben. Minden más csak dísz...
Olyan ez, mint a nő: van a csinos, értelmes, humoros fajta és van az álmaid nője. Na, csinos, értelmes, humoros bármelyik kerítőnél akad, de nagy valószínűséggel álmaid nőjét egyik sem fogja ennyi ismeretség alapján eltalálni.

Vegyél neki egyet, játszik vele, ha nem tetszik neki a fegyver, 25k-ért azonnal elviszik a használt piacot, beletol egy kis lóvét és vesz magának olyat, ami neki jobban tetszik. A kiegészítők olyanok, amik a következő AK-t is kiszolgálják.

Vagy elkezdek a zsebedben turkálni és írsz egy keretösszeget, amit rászánsz a bulira, mert láthatod, hogy árban van még feljebb.

Thome: a honlap alumíniumot ír, de azért írtam utána, hogy az ABS, nem alu. De gyanús, hogy műanyag a test is, valamivel meg kell indokolni azt a 80 deka különbséget. :D

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25648) lacy86 válasza Thome (#25646) üzenetére


lacy86
addikt

Lehet buta kerdes.
Esetleg mikor berelnek akkor milyen "minosegu" van ott?

Ez a gyengebb de vallalhato vagy nagyon profi.

(#25649) macilaci78 válasza lacy86 (#25648) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Biztos, hogy nem egy profi fegyver. Gondolj bele, biztosítást nem lehet rá kötni, és egy 200-300 €-s bekerülési költségű fegyvert egy 5k-s bérleti díj mellett nem lehet kifizettetni a delikvenssel sérülés esetén.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25650) lacy86 válasza macilaci78 (#25649) üzenetére


lacy86
addikt

Jogos!

Ha megrendelnem a korabban linkelt 90euros fegyvert > kell valami ellenorzest kerni ra?
( olvastam olyan oldalt, ahol valami bevizsgalas kell )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.