Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DNReNTi #26599 üzenetére
A Beretta nagyon kényelmes fogásra, de két kézzel észnél kell lenni, mert a szán lekapja a bőröd. Ugyanez a P226-nál is. Nekem a Glock vált be legjobban mindent egybe vetve.
A .45-ösök nagyok: Hi-Capa, 1911... Messze a szánakasztó, a tárkioldóhoz fél kézzel fogást is kell váltani... Szánakasztóból még kapsz hosszabbat. Érdekes módon az a böhöm Desert Eagle meg kényelmes helyre tette a kezelőszerveket, csak a markolat olyan vaskos, hogy na...
Viszont a Beretta M93R a téli kedvenc, a sátorvas hosszított az elülső markolat végett, de ez ugyanakkor lehetőséget ad arra, hogy téli kesztyűben is beférjen a kezed. Ez egy sima Berettánál kérdéses. -
DNReNTi
őstag
válasz
kelna91 #26598 üzenetére
Plusz pont innen is az M9-nek, nekem is eleg kis kezem van, a Beretta pont kenyelmes, az elsuto is nagyon rovid uton jar, igy nagyon konnyeden, pontosan lo. Viccesnek tunhet, hogy a meret es a pontossag kozott parhuzamot vonok de bizony van. Peldaul az MK23 elsutoje olyan hozzan jar, hogy mire behuzod, akaratlanul is eltekered a fegyvert kisse balra, igy baromi nehez vele pontosan lonni. Persze lehet akinek kosaras keze van annak nem problema, szerintem rohadt zavaro.
-
kelna91
senior tag
válasz
macilaci78 #26597 üzenetére
Köszi a segítséget, így már könnyebb lesz bevásárolni!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kelna91 #26595 üzenetére
A kenést a CO2 esetén is megadhatod.
A .45-ösök nagyok, hosszú a markolat, messze a szánakasztó, esetleg a tárkioldó is. M9 nagyon kényelmes fogású, mint a jó nő: ott domborodik, ahol kell.
Ha még az is nagy, akkor vagy lejjebb kell menni, vagy állítható markolat kell (,pl XDM). Amúgy meg bemész egy közeli boltba és próbálgatod.
Írtam korábban, hogy van példa csoportos rendelésre.
A lövedék ballisztikáját nem az befolyásolja, hogy lebomlik-e, hanem az anyag homogenitása, méretpontossága. Ezt már egy pisztoly esetében tudják. Fél év kb.
Az 0,20g, illetve 0,25g, tehát csak a tömegük különböző, az átmérő azonos. Persze, hogy csereszabatosak. A nehezebb lövedék jobban irányítható, a célozható egyenes lőtáv hosszabb. Persze adott erőhöz egy bizonyos tömeg felett már fordul a kocka és egyszerűen leesik a BB.
-
kelna91
senior tag
válasz
kelna91 #26595 üzenetére
Ez baromira tetszik. Majd egyszer egy ilyenem is lesz!
Továbbgondolva a GG vs. CO2 dolgot, a GG amiatt is jobbnak tűnik, mert menet közben újratölthetem (ha jól értem), nem kell megvárni, hogy kiürüljön a tartály, így nem lesz az utolsó néhány lövés olyan, hogy a golyók szinte csak kipotyognak a csőből. Jól értem?
További kérdések: A lebomló BB golyók kb. mennyi idő alatt bomlanak le? Ha telelövöm a kertet, a következő nyárra komposztálódik?
Van ballisztikai különbség a lebomló és a nem lebomló között?
A 0.2 és a 0.25 között mi a ballisztikai különbség? Ezek mindig csereszabatosak?
-
kelna91
senior tag
válasz
macilaci78 #26587 üzenetére
Köszönöm az alapos választ! Felmerült további kérdés: A GG vagy a CO2 amortizálja jobban a pisztolyokat? Nekem az a benyomásom, hogy a GG-ben lévő kenőanyag miatt az jobb ebből a szempontból.
Nézegettem a Taiwangunt (amúgy elég átverős név, mert lengyelek), és tetszik az M9 és a 1911 is. A szállítási díjakat szemlélve az jött le, hogy 135 euróért éri meg vásárolni, mert akkor ingyen van a posta. Az viszont 40k pénzre átváltva, ami most túl sok lenne nekem. Úgyhogy vagy halasztom vagy marad a használtpiac.
Átnéztem már pár airsoftos apróhirdetős oldalt, ami az első hsz-ban volt linkelve, és a felhozatal kicsit elbizonytalanított. Az lett a benyomásom, hogy a használt replikákat szinte biztosan mókolni kell majd, mert vagy ereszt valahol vagy valami más baja van (ha egyáltalán leírja az eladó).
Egyébként valami kisebb modellt szeretnék venni, ha van rá mód, mert aránylag kicsi a kezem. Egy Glock 19 tárkioldóját például nehezen érem el, a szánakasztóját pedig csak a másik kezemmel. Online vásárlásnál ugye nem igazán tudom belőni, hogy mi mekkora, úgyhogy ha mondjuk volt már a kezedben M9 és 1911, akkor egy relációt mondanál? Boltban volt már a kezemben 1911 replika, és az elég nagynak tűnt.
-
TheCif
tag
Köszi szépen!
Ahogy említetted, hogy pár csapat a saját felületén vagy csak Facebookon hirdet játékot. Ilyen csapatokat vagy Facebook oldalakat / csoportokat is tudnál küldeni?
by LazyBoooy
-
DNReNTi
őstag
-
Lazyboooy
újonc
Sziasztok!
Most nem rendeléssel hanem játékokkal kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Jó magam Zsámbékon lakom és több helyen olvastam, hogy a Zsámbéki Rakétabázison szoktak Airsoft játékokat szervezni, viszont én semmilyen elérhetőséget nem találtam hozzá, ezért mindig Szentendrére vagy Újpalotára jártunk játszani.
Tudnátok valamilyen kontaktot adni vagy bármiféle fórumot vagy weboldalt küldeni, amin tudnék némi infót szerezni, hogy mikor lesznek ott játékok?Illetve valakinek van tapasztalat a zsámbéki pályával kapcsolatban?
Előre is köszi a válaszokat
-
kovacszk
senior tag
válasz
Többször írtad már hogy PB, a green gas nem PropánBután hanem csak Propán, nem ez jön a tűzhelyből.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Ja igen, az összefoglalót olvasd el, van benne link pár használt piacra. Vannak bevált típusok és megbízható hirdetők is, használtban is vannak jó vételek, segíthetünk választani.
-
DNReNTi
őstag
Jo latni, hogy egyre tobben erdeklodnek a sport irant.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kelna91 #26586 üzenetére
Gas Blow Back, továbbiakban GBB pisztolyoknál általában a gáztartály a tárban kap helyet.
Ez a tartály lehet beépített a green gas-nak, vagy cserélhető 12g CO2 patron formájában.
A green gas tulajdonképpen egy kenőanyaggal dúsított PB-gáz, ami otthon is jön a tűzhelyből. Éppen ezért szokták úgy olcsósítani az üzemeltetést, hogy kemping gázpalackra tesznek adaptert, amiről tölthető a tár. Egy hagyományos green gas palackban nyáron van kb 1000 lövés, 280-350 fps a realitás típustól, tuningtól függően.
A CO2 patront légpisztolyokban használják, hozzáférhető teljesen szabadon, ezzel sincs gond. A CO2 általában erősebb, van azért 600 fps-t megközelítő pisztoly is, ami nyilván távol áll a MASZ adta keretektől. Figyelembe kell venni, hogy a tárak általában vegyesen is használhatóak, de nem minden gg-tárral érkező replika bírja a CO2 általi megpróbáltatásokat.Egy GBB fegyver épp a GBB mivolta okán nagyon élethű: a kezelőszervek, a használata, a súlya, a mozgása mind-mind az eredetit másolja. Épp ezért van annyi fém verzió is belőle, ami még autentikusabbá teszik. Mondjuk, nem szabad átesni a ló másik oldalára, például egy full fém Glock replika nem autentikus, mivel az eredeti verziókon nagyon sok elem kompozit műanyagból készül.
Taiwangun-on is van pár gázpisztoly, az árak széles skálán. A KJW Beretta régi, ismert, kedvelt modell, fém, kényelmes, sok-sok kiegészítővel, alkatrésszel, gg és CO2 gázzal is hajtható, stb... De ugyanúgy lehet .45-ösöket, Sig Sauerket, de akár revolvereket, és más nyalánkságokat találni.
Egy autentikus megjelenésű és kezelésű gbb pisztoly új ára 100-150€ közt indul, persze vannak drágábbak is.
KJW, WE gyárt fém pisztolyokat jobb minőségben, Marui is jó minőség, de sok a műanyag főalkatrész. -
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Teljesen új terület nekem az Airsoft, egyszer játszottam egy bérelt G36C-vel, és nagyon megtetszett. Most szeretném megvenni az első replikámat, egy blowback pisztolyt. Szeretnék minél valósághűbbet.Az már lejött, hogy vagy CO2-es vagy greengases változat jöhet szóba, de nem tudom, hogy melyiket éri meg jobban vagy hogy egyáltalán mi a lényegi különbség közöttük. Azt sem tudom, hogy merjek-e használtan vásárolni. Személyesen bementem egy boltba, ahol kipróbáltam egy full auto Taurust, ami nagyon tetszett, de 50k fölötti az ára, ami már túl sok nekem. Olyan 20-30k körüli összegben gondolkozok, inkább 20. A védőfelszerelés és kiegészítők ezen felül, természetesen. Lehet ennyiért jó pisztolyt találni?
Játszani is fogok természetesen, de főleg itthonra, célbalövésre vásárolnám, ami azt is jelenti, hogy sokat tervezek lőni vele.
-
Lazyboooy
újonc
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a segítséget. Így már nyugodt szívvel rendeltünk meg a pakkot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Lazyboooy #26583 üzenetére
Üdv újra!
- Megbízható, többen többször rendeltünk tőlük megelégedéssel, vagy megnyugtatóan orvosolt problémával.
- 1 héten belül rendszerint, de max 2 hét. Futárszolgálattól függ, rendelésnél be tudod állítani. Nekem a DPD-vel nem volt gondom.
- Fegyvert magamnak még nem rendeltem, de a zsebek, ivózsákok nem voltak olajozva...Fegyvernél esélyes, hogy 400 fps fölé lő, ezért van olyan opció, hogy díjmentesen gyengítenek rajta, vagyis tesznek bele egy M85-M90 rugót, amivel 340-350 fps körül lesz és külön mellécsomagolják a gyári rugót.
- Sok tapasztalat van már a Taiwangunon forgalmazott fegyverekkel, megvannak a típushibák, illetve a bestbuy típusok is. Ez az irányelv és nem az, ami régen a Dacia autóknál volt... Ökölszabály, hogy ami működik, azt ne akard megjavítani. Legyen a kezedben, lásd a lőképet, legyen kronózva és majd kiderül, hozzá kell-e nyúlni.
- EU-n belül rendeled magánszemélyként, természetesen megfizeted utána az ÁFA-t. A hatályos jogszabályok szerint ilyen reláció esetén az eladó országa szerinti forgalmi adót vagy köteles megfizetni, a honlapon ezek az árak vannak feltüntetve. Vagyis kosárba rakod, szállítási költséget még kalkulál fizetés előtt (bizonyos érték felett ingyenes) és ezen felül nincs semmilyen plusz költséged a csomag megérkezéséig, vámeljárás sem lesz.Külföldi rendelés egyszerű dolog, dombornyomott bankkártya kell hozzá és kész. A félősebbek fizethetnek paypal-lal is, de a Taiwangun nem az a cég, amitől félni kell.
-
Lazyboooy
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy ideje már nem játszottam, ill. a régi felszerelésem is elavult, viszont újra el fogok kezdeni játszani. Az egyik ismerősömmel közösen fogunk rendelni a Taiwangun-ról egy szép nagy csomagot.
A Taiwangunnal kapcsolatban kérném a segítségeteket, ill. a tapasztalataitokat.
- Mennyire megbízható?
- Mennyi idő mire házhoz szállítják?
- Olvastam egy-két helyen, hogy mielőtt ki küldik, felbontják a termékeket és beolajozzák őket. Ez mennyire igaz, ill. tényleg szükség van erre?
- Szintén olvastam, hogy ha külföldről rendel az ember, akkor érdemes a megvásárolt terméket egyből elvinni egy szerelőhöz, hogy átnézze minden rendben van-e vele. Ez tényleg így van?
- ÁFA mentesen tudják behozni vagy azért úgy készüljünk, hogy a 27% még rámegy?Előre is köszi a segítséget. Azért is fordultam Hozzátok mert még életemben nem rendeltem külföldről.
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78 #26581 üzenetére
Nekem ehobby-rol eddig minden megjott siman minden jarulekos koltseg nelkul, se vam se AFA, de jobb ugy szamolni, hogy rajon, aztan max kellemes a meglepetes ha nem kell fizetni. Ha nagyon kell valami, es nincs mas mod, akkor be lepet probalni. A legrosszabb ami tortenhet, hogy annyit fizetsz amennyit szamoltal ra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kiki22 #26580 üzenetére
Nézegetem a Kobrákat, de csak az orosz hadi verziók jönnek.
Evike Airsoft, WGC Shop, Redwols Airsoft, Ehobby Asia az, ahol lehet. Ezek közül csak a Redwolf EU-s, de ökör ára van a szállításnak. A többi helyről 3-10% vám, 27% Áfa.
Oroszországból behozni bármit, amit fegyverre lehet tenni... -
kiki22
senior tag
válasz
macilaci78 #26579 üzenetére
köszönöm a korrekt választ .további szép napot! Másik téma.Kobra dotot szeretnék a as-valomra.Lehet beszerezni valamelyik unios boltbol ?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kiki22 #26577 üzenetére
A HPA egy kiforrott rendszer, precízebb, mint a green gas. Ezzel együtt ugyanolyan GBBR mindkettő.
De ami lényeges, az a fegyvert a gáztartállyal összekötő vezeték, ami azért eléggé hazavágja a realisztikus élményt.A GBBR lényege épp az életszerűség: csörög, zörög, csattog, blow back, bolt action, stb. A HPA a vezeték miatt telibe fossa az életszerűséget, tehát ezen a téren kevesebbet ér, mint egy AEG.
-
DNReNTi
őstag
válasz
kiki22 #26577 üzenetére
Alapvetoen szerintem semmivel nem jobb csak 10x annyiba kerul es el tudod mondani magadrol hogy neked az van. Igaz otvozi az AEG meg a gazos fegyverek jo tulajdonsagait, de attol nem fog messzebbre ellonni es pontosabb sem lesz. Esetleg erosebb aminek meg semmi ertelme az FPS szabalyok miatt, na meg AEG-bol is lehet FPS-szornyeket epiteni. Mondom ezt csak ugy jozan paraszti esszel, anelkul hogy egyaltalan lattam volna egyet is valaha.
-
kiki22
senior tag
sziasztok! egy amatör kérdés ismét.
Hpa mennyivel ér többet egy aeg nél ?vagy mitöl jobb egy hpa? lötáv ?
-
ЯΞD
senior tag
válasz
macilaci78 #26575 üzenetére
Nem tudom miért nem fért el a vezeték. Mindig ezt a vezetéket használtam FET-hez. Már csináltam pár fegyvert. Sosem volt gond semmivel. Ennél most összerakásnál nem figyeltem és mikor a motort beleraktam a markolatba fordítva tettem. Mert ugye nem mind1 hol van a pirossal jelölt saru... Na most ki akartam húzni a motort és megfordítani de nem jött ki. Az tény, hogy szűkös volt mert a pinon a gearbox-on épp hogy átfért. Szinte egy picit hozzá is ért. (azóta már orvosoltam kicsit megnagyobbítottam) De hogy a kábelben mért akad meg csak tippem van. Szerintem mikor igazgattam a markolatban a kábelt. Mert ugye a pozitívat el kell oldalra vezetni a és együtt lehozni a negatívval. Lehet hogy meghúztam kicsit és befeszült. Legközelebb már beragasztom a kábelt egy pöttyet a gb-ban. ott alul ami a pinion alatt megy. Így legközelebb már ez nem fordulhat elő.
Igen amúgy én is UTP kábelből szedtem a jelkábelnek valót. Nem az első fegyver amit csinálok igazából 2010 óta foglalkozok AS-al. Sok fegyvert javítottam, tuningoltam, modoltam. De ez valamiért megszívatott.
Egyedül a gázos fegyverek az újak számomra mert eddig sosem volt és csak nem rég óta szereztem be egyet. Szóval ott még ki kell tanulmányoznom a működést és mi-mivel mit hogy csinál. Bár különösebben nem is akarok vele foglalkozni csak a sajátomat rendben tartani.
-
macilaci78
nagyúr
De hogy miért nem fért el a vezeték?
A FET-hez kell két erős vezeték a motorhoz és vékony cérnaszál vezeték a tűzkapcsolóhoz. 1,5 mm^2-es szilikonos vezeték még gond nélkül elfér a GB-ban. A cérnaszál meg akár UTP-kábelből kiműtött 0,075 mm^2 is lehet, mert áramerősség nincs rajta. -
ЯΞD
senior tag
válasz
macilaci78 #26573 üzenetére
Köszi a helpet!
Nos a Gáz ugyan az természetesen. Kipróbáltam, hogy átteszem a gyári tárból a kieresztő szelepet. És igen akkor már működik a nem gyári tár is. Így akkor szelepeket kell vennem.
Szétvágni már rájöttem utólag is, hogy nem kellett volna. Elég lett volna szerintem ha adok a motornak direkt villanyt és úgy kihúzni a pinion el nyírta volna az útjában lévő kábelt. Egyébként fogóval próbáltam több órán keresztül mindenféle szögben kiszabadítani a motort a markolatból de nem jött. Már hajlott a motor alján a műanyag rész amibe a csapágy, szénkefe, saruk vannak.
-
macilaci78
nagyúr
A GBB pisztolynál a hajtógáz és a szánhelyretoló rugó ereje áll egymással szemben.
A helyretoló rugó ereje független a tártól, gáztól és mivel a gyári tárral megy a rendszer, így ezt a részt békén is hagynám.
A hajtógáz erejét első sorban a gáz maga és a kiengedő szelep áteresztőképessége befolyásolja. Gondolom, a gáz is azonos mindhárom tár esetén. A szelep áteresztő képessége a szelep geometriájától és a nyitva tartási idejétől függ. A gemoetria már lehet eltérő, cserélném "high output valve" szelepre. A nyitva tartási időt a szelepben lévő rugó és a fegyverben lévő kalapácsrugó ereje befolyásolja. Előbbit a szelepcsere befolyásolja, utóbbit nem bántanám a gyári tár miatt.
Még ami eszembe jutott, hogy a tár és a fegyver közti illesztés nem tökéletes és szökhet a gáz.A markolatos rész vége már hirdetésnek számít.
Mivel ritka és akinek van, az használja is, így benne hagyom.
Viszont: a GB-ot több dolog tart a lower-ben: a stift az elsütőbillentyű mögött, a vastag stift hátul és a markolat. Ezek közül a markolat az, ami nem fix, a GB két oldalán egy-egy nútban csúsznak fel a markolat csapjai, a csavar pedig amolyan dugóhúzó módjára húzza ki a GB-ot a lower-ből. Egy percig sem előírás, hogy a GB és a markolat közti résnek nullára kell redukálódnia.Szétvágni meg nem kellett volna a markolatot: a motorsarukról lehúzod a vezetéket, majd a motor seggét fogóval kihúzod addig, amíg a saruk közt a motorfenék alatt egy vékony csavarhúzót át nem tudsz tolni, aminél már meg tudod fogni rendesen a motort. Kirántod a vezeték épségét feláldozva, mert az fog sérülni, nem a fogaskerék.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
2 fegyveremmel lenne gondom. Egy Army Metal R28 Kimber Warrior GBB pisztoly amihez a gyárin kívül van 2 táram. Nos a gyárival szépen működik. A másik kettő meg 90%-ban kilövi a BB-t de a szánt nem tolja hátra. Így mint egy spring-est mindig fel kell húzni. De néha gondol egyet és megy normálisan. Esetleg tanács merre keresgéljem a megoldást. Mit kéne cserélni? A tárak tömítése rendben van mert 1 hét után is nyomás alatt van.
A másik egy AEG JP (A&K) M4 variáns. Tettem bele AB-FET-et ami újravezetékezéssel járt. Nos vastagra sikeredett a szilikon kábel és ami a motorhoz megy és a pinion alatt az okozott némi gondod. Újra szétszerelésnél nem jött ki a motor. A kábel elakadt a pinion-ban. Sok küzdelem után neki estem egy fűrésszel és kettévágtam a markolatot. Így sikeresen kiszabadult a motor. Gondoltam markolatot veszek másikat. Nos a probléma ebből következett. Akár milyen másikat vettem, szereztem. Egyik sem passzol tökéletesen. kb 3mm hézag marad a markolat és a GB között. Az egyik markolatot feláldoztam és addig reszelgettem még nem passzol. De ez generált egy másik problémát. Így az egész motor annyira közel került a pinionhoz hogy már szorul. Természetesen a motormagasság állító csavart is totál kicsavartam. Szóval úgy néz ki csak az eredeti passzol rá tökéletesen. Ami így néz ki. 2 helyen találtam eddig de mindenhol kifogyott. Ha valakinek esetleg lenne hentergőben vagy látott valahol ilyet eladót kérem írjon rám egy pm-et. Köszi.
-
DNReNTi
őstag
válasz
werszomjas #26565 üzenetére
Kozel jol gondolod: a nehezebb BB pontosabb, mert kevesbe van ra hatassal a szel, de nem feltetlenul kisebb a lotav, vagy nem lenyegesen. En 380-400 FPS koze, ami neked most a celod, minimum 0.25-ost vennek, en is azt hasznalok, de siman jo lehet a 0.28 is.
-
DJGABI
addikt
válasz
werszomjas #26565 üzenetére
.23, .25 talán. amelyik beválik
-
werszomjas
addikt
válasz
DNReNTi #26564 üzenetére
Köszi, így már értem a puhább lesz akkor, amit te is írtál korábban, átlátszó.
Újabb kérdés a BB-rol.
Azt olvastam szabadban a 0,2 es túl könnyű, érdemesebb nehezebbet venni.Ak CM.028A fegyverbe milyen ajánlott szabad térre ? 0,25 0,28, vagy még nehezebb? Gondolom ha tul nehéz csökken a lotav, ha túl könnyű akkor pedig a legkisebb szellő is elteriti?
-
DNReNTi
őstag
válasz
werszomjas #26563 üzenetére
A kemenyebb gumi jobban birja a kikepzest, akkor ajanlott ha jobbara sorozatban fogsz daralni, dobtaras, rekeszes LMG-be peldaul, a puhabb gumi konzisztensebben porgeti meg a BB-t jobb a pontossag, es nemileg a hatotav is. Mivel te mar tobbszor irtad, hogy inkabb pontosabb fegyvert szeretnel, meg amugy se sok ertelme van locsolni a BB-t, es raadasul sok jatekon nincs is sorozatloves, igy en mindenkepp a puhat vinnem a helyedben.
TG-n meg kapsz (talan 10%) kedvezmenyt ha beregisztralsz es feliratkozol hirlevelre. Regen volt valami ilyesmi.
-
werszomjas
addikt
Köszi mindenkinek, sokat segítettetek
macilaci, neked viszont minden új hozzászólásod további kérdéseket vet fel bennem
kemény és puha hop up gumi ízlés szerint - miért jobb a kemény, miért jobb a puha?
TW-re van esetleg valakinek kupon kódja?
-
MasterHUn
senior tag
válasz
werszomjas #26559 üzenetére
Ez a Sport már csak ilyen költséges
Annó egy kapott m4 el kezdtem amire rá locsoltam 2x 20 e ft-ot (1x lehuztak) de a lényeg ha rákapsz az ízére rá fogsz jönni hogy megéri bármit is veszel
By Shifty
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Irányzék, például 1×30, legyen A×B
A: a torzítás mértéke, az 1-szeres torzítás a torzításmentes, a 2-szeres a kétszeres nagyítás, a 4-9× az állítható.
B: a frontlencse átmérője. A nagyobb több fényt enged be, nagyobb a látószöge, viszont hajlamosabb a becsillanásra, illetve a nagyobb lencsét eltalálni is könnyebb.
Nekem ez a stílus van, az M4-re ez illik. Illetve én nem szeretem a konzerveket, olyan semmilyen formájúak.
Ezt leszámítva mindegy, a működési elv ugyanaz. A lényeg, hogy ne legyen szellemképes maga a fénypont.Magánvéleményem szerint a zöld/piros opció humbuk, sose játszol piros háttérrel, hogy ne lásd a piros pontot. Zöld háttérrel viszont találkozol, ahol a zöld pötty nem túl hasznos. A szálkereszt, vagy pötty, nekem mindegy.
Alkatrészek: telfon zsír a GB-ba, de ezt a szerelő is ad, M110 rugó, amivel 400 fps alá csúszol, kemény és puha hop up gumi ízlés szerint, kamrát most ne rendelj, nem biztos, hogy cserélni kell, mint ahogy a GB-on belül sem feltétlenül szükséges.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Kar pocsekolni a penzt.
Mondom ezt ugy, hogy en mar eleg sokat elpocsekoltam, es a vege a legtobbszor az, hogy no az "a-penisz" de valojaban nem vagyok sokkal elorebb.
Amit mindenkepp vegyel az egy hopup gumi, TG-n szokott lenni Guarder atlatszo szilikon gumi, az tokeletesen teszi a dolgat ha inkabb a pontossag a cel. Nem is draga. Ha esetleg mas bolt is szoba johet, pl GunFire-en van zold G&G gumi, ami legendasan jo, nekem is van, csak meg lusta voltam berakni. Kamrat venni AK-ba szerintem teljesen felesleges, maga a konstrukcio tok jo, nem sokat ad hozza ezen a szinten egy CNC alu kamra. Arrol nem is beszelve hogy 30-40 euro korul mocorognak a jobb egyedek. Annyit nem kapsz tole, mint amennyibe kerul. Siman elkolthetned a fegyver arat megegyszer, nagyon meg se kell eroltetni magad. Pl egy henger-dugattyu szett se nagyon all meg 40-50 euro alatt. Ha mar ennyire 'jobb' alkatreszekre akarod verni a penzt, inkabb vegyel a 028 helyett egy 048-at. Az egy tank mar gyarilag. A legjobb meg az, ha megveszed a 028-at, egy rendes gumival, elviszed valakihez aki rendbeteszi neked, aztan oromkodsz vele evekig.
Tarakbol en a fem kopenyes Cyma mid-capet ajanlom neked. Hibatlan cuccok, es a fem kopeny miatt autentikus. Persze ez lehet nem szempont, akkor tokeletes a muanyag is. Azzal szamolj, hogy a mondjuk 150-es kapacitas valojaban talan csak 100-120. Lehet bele lehet nyomni a 150-et, en meg nem probaltam.
Reddotbol meg vedd azt ami kulsore tetszik, de lehet nincs is ra szukseged. En peldaul az AK-n nem is hasznalom, mert kenyelmetlen 2x keresni a celpontot, egyszer mikor meglatod, aztan felemeled a fegyvert es keresed a reddotban ujra. Tokeletesen elvagyok a nyilt iranyzekkal.
Amugy meg inkabb kerdezz.
Jobban jarsz, nem talicskazol el egy csomo penzt feleslegesen. -
werszomjas
addikt
válasz
macilaci78 #26558 üzenetére
Jól hangzik, sztem akkor ez a CM028A -t választom.
Ha már rendelek, tudsz linkelni TW-ről hozzá alkatrészeket, amikkel javítható a pontossága illetve a lőtáv? (hopkamra, hopgumi, ezeket olvastam, hogy hasznos cserélni)
Ehhez milyen tárak jók, amiket korábban linkeltél, jók hozzá vagy más fajta kell?
Irányzék téma:
Mi a különbség a gyakrolatban a 1x30 és az 1x45 között, utóbbi megéri az 5 euros felárat?Mivel tud többet ez vagy ez 30 euroért? Vagy ha már ennél az összegnél járunk, érdemes-e elgondolkodni 2X42MM-esen ?
Bocs a sok kérdést, de ezeknél a red dotoknál megint elvesztem, ha ég és föld a különbség a 20 euros meg a 30 euros között, akkor nyilván veszem a drágábbat.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
werszomjas #26557 üzenetére
Az előagy több oldala is szereléksínes, felülre red dot, egyik oldalt lámpa, alul vertikális markolat azoknak, akik szerint az kényelmes, másik oldalt peq a bicepszhuszároknak.
-
werszomjas
addikt
válasz
macilaci78 #26555 üzenetére
Köszi, nem baj, h műanyag, tudom, hogy a CM.048 lenne a legjobb, de az 2x annyiba kerül, nem szeretném fémre/fára upgradelni.
A linkelt CM028A a kép alapján is a ris/ras front szett, fekete műanyag tus és ergonomikus markolat. - ez most jót jelent, vagy rosszat?
A rias/ras miért jó nekem? Esetleg erre a CM028A-ra tudok szerelék nélkül is red dotot tenni? Avagy olcsóbb szerelék is jó hozzá? -
macilaci78
nagyúr
válasz
wandor0930 #26554 üzenetére
A jobbra tekerés orvoslásához lehet, nem kell cserélni a gumit, elég csak a csövet megtekerni.
Egyszerűen kivehető a cső, ha a markolattal függőlegesbe állítod a külső csövet és a kamrába belenézel, a guminak pont középen kellene lennie. Ha jobbra tekeri a BB-t, akkor biztos, hogy a gumi is jobbra áll. Kiveszed a belső csövet kamrával együtt, rámarkolsz a csőre és a kamrát picit megtekered balra. Ez jó eséllyel meg is oldja a problémát.Amennyiben most szép egyenes a röppályád, akkor az irányzékod szar, vagy te nem tudtad beállítani. Ha előbbi, akkor reklamáció, hétvégén nézzetek rá.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
werszomjas #26553 üzenetére
A sima CM028 a klasszikus AK47, fa imitációjú műanyag front és tus, markolat.
A linkelt CM028A a kép alapján is a ris/ras front szett, fekete műanyag tus és ergonomikus markolat.
Mindkét esetben műanyag a test maga, ami nem gáz, mert stabil, strapabíró, jó konstrukció, és a lényegi rész, a GB jól sikerült darab.
Kezdő fegyvernek tökéletes, de a ráépítés már zsebbe nyúlósabb történet, ha mindent autentikusan fémre, fára akarsz cserélni.Alkatrész van szarásig, a gyári sem rossz ezekben.
Dobozból 360-430 közt lőnek típustól, gyártótól függően. Ez úgy, ahogy van, adhat problémát, mert kronó és kronó közt is lehet különbség, és itt is igaz a bíró órája a pontos kifejezés.
-
wandor0930
aktív tag
válasz
DNReNTi #26538 üzenetére
Tessék csak úgy sebtében
Na próbálkoztam a beállítással több kevesebb sikerrel.
Egyrészt nem sikerült az irányzékot beállítani, akármeddig tekertem a csavart aláhord.
Kb fejet célozva mellkast lövök.
A másik pedig hogy lőtáv vége felé elcsavarja jobbra a BB-t.
Gondolom egy hop-up gumi csere minimum ráférne, legalábbis ahogy olvasgattam a jobbra csavaráson segíthet, de vajon a röppályán is változtathat annyit hogy az irányzékot is belehessen lőni?
Ahogy nézegettem videón a hopup gumi csere elég egyszerűnek tűnik lehet megpróbálom, de hétvégén megyek egy játékra majd megérdeklődöm hátha valaki átnézné.werszomjas!
A hetekben jártam kb abban a cipőben mint Te, nekem is 50e körüli volt a keretem, bár akksitöltő nekem nem kellett.
Sajnos azt tudom én is mondani hogy picit kevés, inkább 60e (200€)körül a reális . -
werszomjas
addikt
válasz
macilaci78 #26548 üzenetére
Köszi, kicsit utána néztem, a CM.028-ról jókat írnak, és külsőre is tetszik, sztem azt választom, a TW-n viszont nincs sajnos sima 028, ez a CM.028A miben különbözik, megvehető ez a linkelt darab?
Tuning kérdés: Ha szeretném hogy pl pontosabb legyen, esetleg tönkre megy benne vmi gyári alkatrész, relative olcsón tudjak bele venni másikat, ami jobb, mint a gyári.
Akkor úgy fogalmazok, hogy közel legyen a 400-hoz, közelebb, mint a 200 hoz, nem tudom, gyárilag ezek mennyit tudnak.
DNReNTi# Köszi, kétszer béreltem G36-ot, valamiért nem jött be.
Maszk, szemüveg, ruha stb már van, csak fegyver kell már + hozzá való kiegészítők.
-
macilaci78
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Revolut
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- TCL LCD és LED TV-k
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest