Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) MPowerPH válasza Met (#1291) üzenetére


MPowerPH
félisten

Kell nekem egy ilyen...! Már erre várok 3 éve, mióta jogsim van :C . A momo már uncsi, 1,5 évet nyúztam aztán meghalt. Szegény, pedig sokat kibírt. ;]
Mikor jelenik meg? Mert én vagyok rá az első vevő! ;]

Don't Tread On Me

(#1302) MPowerPH


MPowerPH
félisten

F1 szimulátorhoz melyik a legalkalmasabb?

Don't Tread On Me

(#1303) DeepDish válasza MPowerPH (#1301) üzenetére


DeepDish
őstag

70tol fog inudlni szerintem!! :S

A pedaljai mogott mik azok a nagy piros akarmik? :U

Nezd alairasom,latom egy huron pendulunk!! :Y

(#1304) MPowerPH válasza DeepDish (#1303) üzenetére


MPowerPH
félisten

Hát igen! De nekem az E39 -esem a mindenem, az etalon pedig az M5. :D
Hát, nem tom megér -e annyit egy kormány?!

Don't Tread On Me

(#1305) DeepDish válasza MPowerPH (#1304) üzenetére


DeepDish
őstag

En se adok ki erte annyit majd!!

(#1306) Zsebröfi


Zsebröfi
tag

Sziasztok!
Csak egy érdekességet akarok leírni.
Múlt héten valamikor este, lefekvés előtt beállítottam a letöltéseket, hadd dolgozzon a gép éjszaka amíg én alszok. Épp álomba merültem volna mikor hallom, hogy mintha a kormányom megmozdult volna (logitech wingman formula force gp, öreg darab, már van vagy 2,5 éves, rendesen volt kínozva :). Szokott máskor is olyant csinálni, hogy a force motor picit megmozdítja a kormányt. Most se tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de azért félálomból felpillantottam a gép fele. Az utcai lámpa fényén keresztül látom, hogy mintha füstölne szegény kormány. Gyors villany kapcsolás illetve szagminta vételezése után egyértelmű lett, hogy a fucsa szag és a füst bizony a kormányból/tól ered. A gondolatot tett követte, kihúztam a tápját, átvágtam a füstön, hogy közelebbről is szemügyre vegyem a káreseményt. :) De mivel marha álmos voltam, és a füstölés is alább hagyott, inkább vissza bújtam az ágyba. Másnap meló után még egy próbát tettem, de a táp visszadugásakor rögtön az immár ismerős szag és vizuális effektusokat produkálta. No, mondom, kicsinyem, szétszedlek! Bent a force motor oldalán, szép fekete korom/füst csíkok voltak láthatóak. Tehát ennek annyi.
Azóta van egy nem force feedback-es kormányom. Csak hát a nélkül meg nem az igazi. Szóval most kellene venni egy új kormányt. Én leginkább egy driving force pro-n gondolkozom. :R
További szervómotor leégémentes napot/estét/éjszakát kívánok! :D

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#1307) MPowerPH válasza Zsebröfi (#1306) üzenetére


MPowerPH
félisten

Vegyél MOMO -t. Szerintem is az a legjobb egyenlőre. Nekem 1,5 évig bírta, de keményen nyúztam. Need for Speed Undergroung 2, Most Wanted, ezeket 3x kipörgettem vele. Rendszeresen Richard Burns Rallyzok, és az F1 korlátlan mennyiségben megy. Mondhatni naponta legalább 3 órát használtam. Valami elektronikai hibája volt, gariztattam aztán eladtam. Pontosabb kormánymű nem kellhet. A havernak Force Pro -ja van. Egy rakás szar a MOMO -hoz képest. Talán a pedálja jobb, de nekem azzal se volt gondom. Vannak akik panaszkodnak. Egy kis barkácsolással azt is rendbe lehet tenni.
Én a MOMOT ajánlom, vagy várj a G25 -re! :))

Don't Tread On Me

(#1308) neilszab válasza Zsebröfi (#1306) üzenetére


neilszab
őstag

Hááát én erre csak annyit mondanék, hogy egy rakás fórumot végigolvastam - kezdve legbutább emberektől a hardcore sim-esekéig - és nekem minedhol nagyon az jött le, hogy a DFP enyhén allázza a Momo-t! (a Racinget ,nem a nagyot)

Én ilyet nem mondok, csak azért, mert nekem is ilyen van és és egyébként is nagyon okosakat akarok írni!! :D

Szóval kicsit tájékozódj, és több véleményt is olvass el mielőtt döntesz, mert a fórumoknak meg van az a szépséghibája, hogy mindenki nagy ''okos'' rajta! :B

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#1309) neilszab válasza Panky (#1297) üzenetére


neilszab
őstag

Kedves Panky!

Azt a PLR fájlt majd nagyon megköszönöm, egyenlőre még próbálom tisztán szokni a kormányt és megközelítenia bill-es időimet, de majd aztán jöhet a sufniszofttuning is és akko' aztán ihajjjcsuhallly!

Majd írok és hála! :R

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#1310) DeepDish válasza MPowerPH (#1307) üzenetére


DeepDish
őstag

Ekkora marhasagot is reg olvastam!!
Nezz szet jobban mielott ilyet irsz de ha nemhiszel nekem akkor megkeresem konkret oldalt ahol osszehasonloitottak es nem akarom elrontani kedved melyik lett egyertelmuen a gyoztes!! :C

(#1311) MPowerPH válasza DeepDish (#1310) üzenetére


MPowerPH
félisten

Én csak a saját tapasztalataimat írom le. Mint mondtam kipróbáltam mind kettőt. Rallyban lehet, hogy egy kicsit elmarad a MOMO, de az F1 -ben verhetetlen. Én meg F1 szimulátor mániás vagyok, tehát nekem a MOMO jön be jobban. Szerintem sokkal precízebb.
Pl. GP 4 -be vagy F1 Challenge -be majdnem 1s volt a MOMO és a DFP közötti külömbség. Sokkal pontosabb a MOMO kormányzása. Azért írtam le a véleményem.

De ha az ember Rally -zni akar akkor jobb a választás lehet a DFP, már csak a fém csapágy miatt is.


[Szerkesztve]

Don't Tread On Me

(#1312) MPowerPH válasza Zsebröfi (#1306) üzenetére


MPowerPH
félisten

Mire szeretnéd használni?

Don't Tread On Me

(#1313) mazda626


mazda626
addikt

Hali! Thrustmaster Modena 360 kormány+pedálom van, USB/gameportos. A régi gépemen volt game port akkor semmi gond nem volt vele, de ha most USBre dugom kiírja hogy ismeretlen eszköz. :F Mit kelllene vele csinálni hogy felismerje? Használni szeretném! Driverek minden fennt van ami kell de nem érzi fel.

(#1314) Zsebröfi válasza MPowerPH (#1312) üzenetére


Zsebröfi
tag

Rengeteg fórumot végig olvastam én is a témával kapcsloatban. A legtöbb helyen a DFP győzött a MOMO-val szemben. De persze ez nagyon szubjektív tud lenni, kinek-mi jön be. Viszont azt olvastam, hogy a DFP-nek nagyobb a felbontása, érzékenyebb a kormánya. Igaz ezt egy rallys oldalon találtam. :)
Én leginkább NFS, TOCA3, Rally-k használnám, nem a kőkemény szimuátorokhoz, F1-hez nem.
Viszont egyelőre elnapolva a vásárlás, de addig legalább rendesen át tudom rágni a dolgot. :)

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#1315) Met válasza mazda626 (#1313) üzenetére


Met
nagyúr

vegyél valami olcsó hangkártyát amin van game port

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1316) Ocean


Ocean
tag

Üdv!

Kormányt szeretnék vételezni, de nem szánok rá 30 eFt-ot, mondjuk a felét.
Ebben az árkategóriában 2 ismerősöm is a Saitek R440 FFB-t ajánlotta, utána olvasgattam és rosszat nem találtam róla.
Viszont élőben még nem találkoztam vele, meg rövid neten-keresés sem segített, 2 dolog érdekelne még ha elárulná valaki :)

1. A kormány hogyan rögzíthető? (tapadókorong, csavaros, egyéb)?
2. A képeken a pedálok szürkések, de miből vannak, fém?

Ha erre a kettőre pozitív a válasz, akkor asszem meggyőztem magam.
Már csak egy hely kéne ahol jó árban kapható, mert Pesti árlistákon láttam bruttó 15-ért is, de itt nálunk Debrecenben biza 19-20 körül mozog, már ahol van egyáltalán.

thx

(#1317) Met válasza Ocean (#1316) üzenetére


Met
nagyúr

kétlem, hogy fémből lennének a pedálok

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1318) Illidan válasza Ocean (#1316) üzenetére


Illidan
tag

Nekem ilyen kormányom van.

1. A kormány rögzítését egy igen masszív csavaros megoldással oldották meg. Sajnos ezt egy plusz alkatrésszel valósították meg, így ha nincs használatban és le akarod szerelni, akkor egy kicsit több helyet foglal, mint pl egy Logitech FF.
Volt egy jó teszt a kormányról, képekkel illusztrálva, de azt most nem találom. Azért itt is elég jól látszik a rögzítési megoldás és a pedál is [link] Ami nem látszik, hogy a kormány és a pedál alján csúszásgátlók vannak.

2. A pedál nem fémből van, de ennyi pénzért ilyen luxust szerintem nem kell várni :) Igényesebb anyagfelhasználást is el tudnék viselni, de a sok műanyag ellenére (csak a kormány szürke része készült gumiból és az se túl jó minőségűből) masszív, jól összerakott és pontos kormány ez a Saitek.
Bátran merem ajánlani, de azért érdemes megfogdosni vásárlás előtt, lehet, hogy neked nem jön be.

(#1319) Peetee(tm)


Peetee(tm)
aktív tag

Upp!
valaki tudna nekem valami korrekt kormányt ajánlani, kizárólag F1-et játszanék vele! Kinek mi a véleménye egyes kormányokról játékok alatt? Beállítás?

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#1320) Ocean válasza Illidan (#1318) üzenetére


Ocean
tag

Először is köszi a reply-t :)

Igen ez jó kép amit adtál, elég masszívnak tűnik az a nagy csavar, kábé erre volt szükségem.
Pedál: na azt én sem vártam, hogy legyen fém, csak hátha :)
Elvileg nem fogom széttaposni, tehát bírnia kéne a műanyagnak is.
Igyekszem majd fizikai kontaktusba kerülni vele vásárlás előtt, de nem vagyok különösebben finnyás, tisztában vagyok vele, hogy ebben az árkategóriában mi várható.

Mégegyszer thx a tippeket!

(#1321) Met válasza Peetee(tm) (#1319) üzenetére


Met
nagyúr

pár hszt olvass vissza

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1322) Eagl3


Eagl3
veterán

Szevasztok!

Tudnátok nekem jó kormány ajánlani olyan 10000 forint magasságában? A lényeg, h. masszív legyen, pontos, pedál-kormány-sebváltó, forcefeadback, USB csatlakozás és ne problémázzon az újabb játékokkal :) Természetesen használtat vennék, gondolom 10huf-ból nem kapok új értelmes kormányt. A momo-k nagyon tetszenek, de azis olyan 20körül van használtan ha jóltudom, ennyit meg nem igazán szeretnék kormányra szánni.
Előre is köszönöm a tánácsokat.

(#1323) DeepDish válasza MPowerPH (#1311) üzenetére


DeepDish
őstag

Nem ertek veled egyet ,mindehol azt irtak kicsit precizebb momo de csak azert ,mert nincs minimalis holtjateka ,mint dfp-nek az meg siman elhanyagolhato!! :DD :DD

(#1324) cselt


cselt
senior tag

Sziasztok!

Van nekem most egy Side Winderem ami jó csak vannak szegénykének fura dolgai, (fékezéskor hirtelen beránt jobbra, eltűnik a force) ezért gondoltam itt az ideje a váltásnak. A momon gondolkodom erőteljesen, de a dfp is szóbajöhet esetleg. Kérdésem dfp kb mennyibe fáj? Használtban árulnak már ilyet?

előre is kössz mindenkinek

cselt

(#1325) neilszab válasza cselt (#1324) üzenetére


neilszab
őstag

Itt jegyezném meg, hogy azé' ennyi minimális önnálló utánajárás, hogy mennyibe kerül egy kormány igazán megtehetnél. Talán egyszerűbb, mint írni egy hsz, begépelni azt a keresőbe, hogy ''Driving Force Pro'' Ft. /vagy arukereso.hu, depo.hu, olcsobbat.hu, kiskerarak.hu, vagy blablabla/

Ezért nem is írok semmit, de szvsz nem erre lenne való a fórum :(

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#1326) Ł-IceRocK-Ł


Ł-IceRocK-Ł
addikt

hy!
lehet olyan kormányt szerezni ami érzékeli a nyomástartást?
magyarul ha tartod a gázpedált mondjuk félállásban, akkor nem gyorsul, nem lassul, hanem tartja az adott sebességet.
szerintetek van ilyen?
hy!

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#1327) Eagl3 válasza Ł-IceRocK-Ł (#1326) üzenetére


Eagl3
veterán

Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, még soha nem játszottam nemis volt kormányom. Én ehhez kapcsolódóan szeretnék még annyit kérdezni, hogy ha keveset tekerem a kormányt, akkor csak picit fordul a gép ugye?

(#1328) Illidan válasza Eagl3 (#1327) üzenetére


Illidan
tag

A kormányoknak ez a lényege :))
IceRocK kérdésére is válaszolva, mind a kormányelfordulást, mind a pedál lenyomásának mértékét érzékeli a gép és ez alapján határozza meg, hogy a jármű milyen mértékben gyorsítson, lassítson illetve kanyarodjon.
Ezek alapján meg lehet határozni az egyes kormányok pontosságát, hogy mennyire követi a gép a te mozdulataidat. A kevésbé minőségi szerkezetek esetén ez az érték rohamosan romlik a kormány életkorával és használatával arányosan. Ezért is érdemes egy kicsivel többet rááldozni egy márkásabb, megbízhatóbb játékvezérlő vásárlására. Hosszabb távon megtérül a befektetés, ha rendszeresen akarod használni. ;)

[Szerkesztve]

(#1329) Eagl3 válasza Illidan (#1328) üzenetére


Eagl3
veterán

Thx.

Még annyit, hogy érezhetően nagy külömbség van a logitech momo force és formula force ex között? Vagy esetleg jó egy Trust 3500r-is... nem értek én a lovakhoz :)

(#1330) Illidan válasza Eagl3 (#1329) üzenetére


Illidan
tag

A formula force ex-el én jól megszívtam, ha érdekel keress vissza, hogy mi volt a probléma pontosan, most nem írom már le újra. Röviden, kanyarodáskor az erővisszacsatolás ''apróbb'' zavaró jelenségek következtében működött csak :)
A momo-nál hasonló problémáról még nem hallottam, de a logitech ''zászlóshajójától'' azért ilyen nem lenne szép. Helyette a pedál szokta bemondani az unalmast :))

A Trustról nem tudok nyilatkozni :B

(#1331) cselt válasza neilszab (#1325) üzenetére


cselt
senior tag

Jó igazad van elnézést. Az árnak utánna is néztem, csak arra lennék kiváncsi, hogy melyiket éri meg jobban megvenni? Használtan már lehet venni momot 20 alatt is. Ezért kecsegtetőbb ez nekem.

(#1332) neilszab válasza cselt (#1331) üzenetére


neilszab
őstag

Nyugodta olvass vissza ennek is, párszor már megbeszéltük. :D Az új DFP és Momo Racing ára elég közel van, attól függ hol nézed, a DFP talán picit olcsóbb. A mázli az, hogy a vélemények 95%-a ráadásul a DFP-hozzák ki győztesnek, viszont - vagy talán pont ezért - nem nagyon lehet találni haszáltan.

A Momo pedálja szinte mindenkinél 1-1,5 év alatt szarrá mgey, ezt ugyan házilag lehet barkácsolni, de ez nem kis meló, meg azé mán pofátlanság is egy névtől... :((


Ennyi a tudományom..

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#1333) Met válasza neilszab (#1332) üzenetére


Met
nagyúr

nekem pár hónap volt :DDD
viszont javítás után nincs vele gond

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1334) cselt válasza Met (#1333) üzenetére


cselt
senior tag

Erről a házi barkács javításról tudnál felvilágosítást adni, hogy hoygan kell csinálni?

(#1335) Met válasza cselt (#1334) üzenetére


Met
nagyúr

[link]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1336) tenna


tenna
tag

athura.uw.hu, egy most induló f1challenge bajnokság: egyenfizikávál(minden autó egyforma teljesítményű),1 héten belül indul...stb no meg mi a lelkes fejlsztők akik igyekeznek minnél jobb szervert,autokat..stb-vel szolgálni

athura.atw.hu

(#1337) cselt válasza Met (#1335) üzenetére


cselt
senior tag

Köszi szépen. :)

(#1338) cselt


cselt
senior tag

Azt hiszem, hogy momo lesz ebből. Régi nagy vágyam egy momo. Esetleg ha valakinek kell akkor amint meg lesz az új kormány eladóvá válhat egy Microsoft SW. Akit érdekel szóljon.

(#1339) tenna válasza cselt (#1338) üzenetére


tenna
tag

en nem ajanlok momot, eddig 4 emberből akit ismertem és momoja volt azt mondta 1-1,5 évnél nem birja tovabb, évi 30-40ezret meg kormanyra elkölteni....
de ha van pénzed vedd meg:D

athura.atw.hu

(#1340) Met válasza tenna (#1339) üzenetére


Met
nagyúr

azért baromságot ne írj, soha nem került a momo 40k-ba és most is csak 25k körül van
annak a 4 embernek a pedálon kívül még mi romlott el?

[Szerkesztve]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1341) cselt


cselt
senior tag

Ha csak a pedál romlott el akkor az nem akkora tragédia, mert tudjuk hogy az szériahiba, de javítható. És nekem valahogy jobban tetszik a momo mint a dfp.

(#1342) ksasa válasza Ocean (#1316) üzenetére


ksasa
tag

A Saitek R440 nagyon ász kormány! Én már idestova 1,5 éve nyúzom eléggé nagy vehemenciával és (lekopogom) még semmi baja sem volt. Halálpontos, szerintem nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik, és a kezelőszervei is tökéletes pozícióban vannak. Várjál meg egy akciót, illetve nézz körül a neten, mert néha akad 1-1 14ezer körül is.

(#1343) Ocean válasza ksasa (#1342) üzenetére


Ocean
tag

Sajnos úgy jártam a kormánnyal, illetve Debrecennel mint szoktam.
Nem lehet kapni. Egy helyen tudnak rendelni, de ott meg 20. Nem tudom mennyit akarok várni, lehet megrendelem.
Viszont a többi helyen melegen ajánlottak másokat.
Az egyiken valami vibration-ös Logitechet 10-ért, aszonta a srác 90%-ban ugyanaz a vibration mint a FFB. Én nem tudok róla semmit, megköszönném ha valaki leírná az esetleges tapasztalatait.
A másik helyen egy Ferrari thrustmastert ajánlgattak 20-ért. Nem mondom szépen nézett ki, de erről sem tudok sokat.
Meg persze ott volt a Momo, hát csábító. De olvasom itt a tapasztalatokat, és amúgy sem adnék érte 30-at.

(#1344) ksasa válasza Ocean (#1343) üzenetére


ksasa
tag

Próbáld meg a Számítógépház-ból, ott 15K a bruttó ára. A vibrationos kormányt felejtsd el. Nem ugyanaz! Ne hagyd magad rátukmálni.

[Szerkesztve]

(#1345) Met válasza Ocean (#1343) üzenetére


Met
nagyúr

A vibrációs kormányban van egy ''valami'' ami néha ránt egyet a kormányon.
A FFB-es ben van egy motor ami mozgatja a kormányt és úgy érzékelteti a FFB-et, ellentart, szimulálja a rezgést, kitépi a kezedből, intézi a középrehúzást stb.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#1346) Ocean válasza ksasa (#1344) üzenetére


Ocean
tag

Thx a tippet, megnézerm.

Ja és a 3. a Logitech formula force ex volt, az előb lehagytam. Ez is felejtős, vagy mit kell tudni róla?

(#1347) Ocean válasza ksasa (#1344) üzenetére


Ocean
tag

Á, mégegyszer thx, egy fél órája boldog tulajdonosa vagyok egy Saitek kormánynak. Még most se hiszem el, hogy megkaptam 15-ért, már-már úgy voltam vele, hogy rászánom a 20-at.
Alig várom, hogy leteljen a munkaidő és próbálgassam otthon.
Az öcsémtől tudom, hogy az F1C-ben amikor megvette a kormányt a Monzai körideje 1:24-ről 1:35-re esett vissza.
Én billentyűzettel tudtam 1:22-őt, hát kíváncsi leszek ma este mi lesz :)

(#1348) Illidan válasza Ocean (#1347) üzenetére


Illidan
tag

Egy pár hét gyakorlás és kezded majd megközelíteni a korábbi billentyűzetes eredményed :D Utána viszont a billentyűzettel való versenyzés fog idegennek tűnni.

(#1349) cselt


cselt
senior tag

Lenne egy kérdésem:
Mégpedig az hogy azt meg lehet-e oldani, hogy ha van két kormányom, akkor az egyiknek csak a pedálját a másiknak meg csak a kormány részét használjam?

(#1350) ByB


ByB
addikt

Te jó ég, most látom, hogy már kapható a Logitech G25, potom 90.000 FT-ért! :Y [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.