- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
A netplwiz, és a control userpasswords2 között mi a különbség (nálam csak az előbbi működik).
Illetve ezeket hogy lehet megnyitni úgymond normálisan, nem futtatással.
(pl az eszközkezelőnek a normális megnyitási módja a vezérlőpult, rendszer, és ott a baloldalt az eszközkezelő, de lehet pl devmgmt.msc-vel) -
Win10-t teszel SSD-re ami NTFS az úgy nem a legjobb párosítás, igaz?
/azután a GPT-s 8TB HDD-t kötsz be, naná hogy nem kezeli le a rendszer és nem látsz abból semmit, max.lemezkezelőbe.../
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy új gépet, telepítettem a Win-t, használtam a gépet rgy ideig, aztán az alaplapról kiderült, hogy a front USB csatlakozó hibás, gariban cserélték, majd alaplap csere után a Windows-t nem tudom aktiválni. A régi gépem és a gariztatás előtti gépemet látja a hibaelhárító. Elvesztettem az aktiváló kulcsom?
-
Pityu.
nagyúr
-
Ga3rieL
senior tag
milyen 1903? nekem nemjött updaten. le se lehet szedni a techbenchről
-
Dumi86
senior tag
válasz
lovi27 #99686 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel a frissitéssel,nem kell egyből ezt hiresztelni
A múlt havi is ugyanígy települt mint ez.
Tessék ezt a részt elolvasni itt: [link] "How to get this update"... Azaz felrakja az SSU frissitést az LCU előtt,ebből az SSU-t úgy jelzi az Update mintha már fel is rakta volna a patch keddi frissitést(látványosan gyorsan végez is vele),gép újrainditása után rá kell keresni a frissitésekre újra,ekkor megtalálja ismét ezt KB4494441. Látszólag felrakja újra,de ekkor történik az SSU telepítése. Ha nem volt érthető szóljál -
Geth
veterán
Bekapcsoltam a Retpoline-t, érezhető a gyorsulás
-
lovi27
addikt
Jó, hogy észrevettétek, mert nálam sem csinálta meg rendesen a frissítést. Újra rá kellett nyomni és csak másodszorra sikerült neki. Kösz!
-
itg
tag
Sziasztok,
Windows XP - Windows 10 átállás kapcsán az egyik áttelepítendő szoftverrel akadt problémám.
A dokumentációja és az eddig tapasztaltak alapján, telepítéskor az első hálózati kártyát veszi alapul és ott próbál kommunikálni.Ez idáig nem okozott problémát, viszont a Win10 a Loopback Interface-t veszi első számú kártyának, ami telepítés után meg is látszik....A 127.0.0.1 ip-n figyel a program, nekem viszont arra lenne szükségem, hogy a valódi hálózati kártya ip címét használja.
Elég sokat bogarásztam a neten, de teljesen tanácstalan vagyok.
A szoftver sajnos nem módosítható.
A kártya metrikát átírtam 1-re, akkor is a Loopback-et látja elsőnek.
Az eszközkezelőben felvettem a "Microsoft KM-TEST Loopback" eszközt, így annyit értem el, hogy két loopback lett, ugyanazzal az 1-es ifindex-el.Bármilyen ötletet/javaslatot szívesen fogadok.
Köszönöm előre is. -
Danii9123
tag
Danii9123
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nemrég tönkrement a videokártyám, alaplapit használok azóta és gondoltam törlöm a driverét(DDU segítségével) és leszedem az alaplapi vga legfrissebb driverét, majd telepítés után ugye újra kellett indítani a gépet. Ezután az fogadott, hogy mielőtt bejönne a Windows logó, elkezd tölteni az egér (lehet kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem érthető) és utána kis idő után csak annyi történik, hogy kihozza ezt:
https://kepkuldes.com/image/Humwc4
Mi a teendő? Újratelepítés nélkül megoldható? -
Kékes525
félisten
Furcsa dolog történt. A WU rendben telepítette a legújabb frissítéseket, amit a Megbízhatóságfigyelő is igazolt: [kép], viszont a rendszer névjegyében a build szám nem változott, maradt a 17763.475 a 17763.503 helyett: [kép]. Utána manuálisan is feltettem: [kép], aminél már a build szám is megfelelő lett [kép]. Nem értem, mi történhetett? Más is tapasztalt hasonlókat?
-
Redneck
nagyúr
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy az Avast törlése nem oldotta meg a nem induló appok problémáját. Alaphelyzetbe kell őket állítani és mennek. Avast nélkül kaptam 0x80073cf6 hibakódot az áruházban, mikor a térképeket akartam leszedni.
-
Redneck
nagyúr
-
-
Kékes525
félisten
Hátha valaki itt tud válaszolni erre: [link]
-
Met
nagyúr
Láttam HA-n 5k alatt win10 digitális kulcsokat.
Van aki azt írja hogy digitális licensz, nem kell hozzá matrica vagy retail kiadás ezért nem géphez kötött a kulcs hanem ms accounthoz.
Szóval kitől vegyek kulcsot? Nézem hogy idaírkálják, hogy gyorsan küldte meg sikeresen be aktiválták és működik...még. -
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #99663 üzenetére
Ez pedig 100%-ban egy Chrome fork lesz, van egy oldal ami nem jól jelenik meg Chrome alatt, na az új Edge-el sem
Durva hova jutott a böngésző piac: vagy Chromium alapút használsz: Chrome, Opera, Vivaldi, és majd az Edge vagy Firefox-ot.
A többi parciális megoldást már nem említem a forkok forkjait.
-
-
junior11
veterán
válasz
Pityu. #99661 üzenetére
Főböngészőnek én nem ajánlanám, azóta használom (néha, próbaként), mióta az MS hivatalosan kiadta Insiderként. Ezek még nem stabil verziók, hiányosak és előfordulhatnak hibák is. A topikjában vannak infók, vélemények róla, ha esetleg érdekel, szétnézhetsz.
Pityu. a böngészőre gondoltam.
-
savior
őstag
A 1903-as Windowsban már a Chrome-os Edge böngésző van?
-
törölt tag
válasz
Redneck #99650 üzenetére
A start menü beállításainál kapcsold ki a javaslatok megjelenítését, utána biztosan nem kerül vissza ilyen csempe. Tehát egyszer leszedted, és úgy marad, még egy új kiadásra való frissítés után is.
Amúgy nem szedi le mindet, a Minecraft és a Candy Crush szokott letöltődni, a többire ha rákattintasz, akkor elindítja a Store-t.Ablakos: Pedig úgy kell. Ha nincs elég hely, akkor szélesítsd ki a start menüt. Szépen rakd arrébb a csempét, a többi is meg fog mozdulni, ha a csoporton kívülre esik.
-
Ablakos
őstag
A csempe csoportosítást hogy lehet megszüntetni? Ide-oda huzigálom, de nem megy. (Ha a csoportba az összes csempét leveszem a start menüről, akkor megszűnik, de biztos van kulturáltabb módja.)
-
Redneck
nagyúr
válasz
#54072192 #99637 üzenetére
Lehet az lesz, elvégre csak Xbox Game Pass címekre kell a Win 10 jelenleg, minden mást a megszokott 7-esen csinálok. A placeholder csempékkel lehet valamit csinálni? Mármint azzal hogy később se szedjen le számomra felesleges alkalmazásokat?
Az Avastot egyelőre tartanám, ha nem muszáj nem váltanék. Megpróbálom újra leszedni azt a pár alkalmazást, ha nem mennek, visszaállok Defenderre, legalábbis ideiglenesen.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Cs1csó #99646 üzenetére
Időm se volt semmit tenni ellene mert telepítettem régebbi laptopra és elsőnek elakadt egy xy ponton,aztán újra indítás után elakadt a betöltés részen,aztán megint újra indítás után nagy nehezebb betöltött aztán jöttek a lépések amiket ki kellett jelölni meg,hogy legyen ki vagy bekapcsolva ezeken túl jutottam nem sokkal utána már jött is az amd telepítés értesítés,hogy fel van rakva.De amúgy nincs vele problémám,csak fura mikor asztalira telepítettem nem így volt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #99645 üzenetére
A Windows 10 jellemzően minden alap driver-t magától telepít. Dedikált VGA esetén az első bejelentkezéskor jön egy értesítés - azonnal - hogy telepíteni kell a dedikált képernyőillesztőt. Nálam ilyenkor már be van készítve az Nvidia driver és tolom is fel de ha nem telepíted mondjuk x időn belül manuálisan - mondjuk 1 órán belül - akkor maga a Windows 10 fog letölteni és telepíteni egy Nvidia drivert az általános képernyőillesztő helyett. Jellemzően ez nem a legfrissebb hanem pár driver-rel korábbi.
Persze egy régi kártya esetén amihez a legfrissebb driver is már több mint egy éves ott valószínűleg ezt a legutolsót fogja feltenni.
Kezdésnek nem szükséges manuálisan a chipset driver-ekkel szöszmötölni ha az amit a Windows 10 magától telepít tökéletesen működik és nincs hiányzó funkciója akkor kár keresgélni.
-
Pityu.
nagyúr
Na próbából felraktam a 1903 mat a régebbi laptopomra,kicsit még fura hiába ismerem a windows 10-et,lehetséges az,hogy mindent felrak magának,pl a videókártya drivert meg mondjuk a chipset drivert?Mer kiírta,hogy amd catalyst telepítve és úgy néz ki felrakta a legutolsó jót ami ehhez a géphez még működik,az eszközkezelőt megnézve sehol se hiba vagy hiány jelzés szóval lehet a chipset drivert is automatikusan felrakta?
-
zolee001
őstag
válasz
cooi11 #99634 üzenetére
A router beállitásait nézd át elöbb egy másik (ha van) eszközröl
Pc eszközkezelö,hogy driverek rendben vannak e amennyiben igen a pc röl ping a routert,ha müködik akkor ugorhatunk a DNS beállitásokra
Ha nem volt semmi különös IP beállitásod akkor a tanácsolt network reset is mehet -
törölt tag
válasz
Redneck #99629 üzenetére
Nem pakol fel semmit alapból, hanem vannak placeholder csempék, amiket ha nem törölsz, akkor idővel letölti az appokat, amik helyett ott vannak. Ha egyszer törlöd őket, akkor többet nem rakja vissza magától.
Próbáld meg. Vagy töröld az Avastot, más panasz is volt már rá bőven. A Defender miért nem jó?
bobalazs: Az nem volt gyanús, hogy még olvasási jogot sem ad alapból a rendszer arra a mappára? Ha törlöd a fájlokat, akkor a PS miből állíthatná vissza?
-
törölt tag
válasz
Redneck #99629 üzenetére
Egy ideje visszavettek a promo cuccokból és régiótól és nyelvtől is függ mi a kéretlen ajándék.
A májusi frissítés (tiszta telepítés esetén) alap start menüje is egészen visszafogott lesz a korábbiakhoz képest és bővül az eltávolítható dolgok száma.
Igen, a számológép is újratelepíthető áruházból vagy gépházban appoknál kiválasztod és további beállításoknál resetelni.
-
zolee001
őstag
válasz
cooi11 #99628 üzenetére
Tulajdonképpen 1 db hálózattal kapcsolatos megoldást kaptál a többi semmit nem ért
Mondjuk ha nem hallgatnád el a net tipusát,dial up-2000 Mbit ig terjedhet,router van e,hálókártya tipusa valamint beállitásai stb akkor nagyobb esély lenne a hibakeresésre.Pl egy ipconfig /all jol jönne valamint egy route print
-
válasz
liszi70 #99630 üzenetére
Múltkor takarítottam kézzel a C meghajtót, appdataból törölgettem, láttam a program filesban lévő windowsapp cuccosokat, és mutatott olyan verziokat is ott amik nem is voltak telepítve. Legyalulok mindent abból a mappából. Powershell parancsokkal, geekkel. Úgy gondoltam ha úgy van csak simán kiadom majd a parancsot hogy az alap uwp progikat telepítse fel aztán meg van oldva.Igen ám csak nem jött össze. Mentés nem ártott volna közvetlen előtte.
-
válasz
bobalazs #99627 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott!
Csak kíváncsi vagyok, nem cikizésből kérdezem: Miért töröltél minden appot egyszerre, amikor abból használtál is valamit? Lehet egyenként is törölni őket, van parancs mindegyikre külön-külön, meg progi is rá, így tényleg csak az kerül a levesbe, amire nincs szükség. Miért a közös, összesre vonatkozó parancsot futtattad?
Egyébként, szerintem ha a geek uninstallerrel törölted, akkor az nem törölte teljesen az appokat. Azok előjönnek a csicso82 által is linkelt programban mint "Available", és újra lehet telepíteni őket. Legalábbis én onnan elő tudtam hozni, korábban törölt(nek hitt) alkalmazásokat. -
Redneck
nagyúr
Az hogy lehet, hogy nálam (szerencsére) nem rakta tele appokkal, játékokkal a 1809-es Pro magát? Eddig bármikor 10-est raktam egy gépre, csomó szemetet pakolt fel alapból.
Más:
Nem töröltem az Avastot, a számológép változatlanul nem megy. Ha letörlöm az appot és storebóp felrakom, lehet menni fog? -
-
cooi11
senior tag
Esetleg erre?
És ha szűkítenem a Ookla-re a kérdést!
"Cound not connect to the Internet. Please check your connection and try again" -
*Ropi*
félisten
válasz
Cs1csó #99620 üzenetére
Az a magánvéleményem, hogy akkor nem ajánlott valami, ha kárt okoz. De a Farbar inkább segít, szóval még ha nincs is frekventáltan említve, attól még nem kell rögtön a wc-n lehúzni.
Pl. a HijackThis-ről sem hallottam már régóta, mégsem mondom azt, hogy nem ajánlott, mert a legtöbb emberben akkor káros programként maradna meg.
-
norba69
senior tag
válasz
bobalazs #99614 üzenetére
Van egy csomó backup program, amivel lehet ütemezetten menteni, általában tudnak inkrementális, vagy differenciális mentést is. Én megszokásból az Easeus todo backup free-t használom.
Minden hónap első mentése teljes, a többi inkrementális, 2 hónapig megőrizve, így max 2 hónappal ezelőtti állapotra tudok visszaállni, és nem foglal túl sok helyet sem. -
Kékes525
félisten
válasz
bobalazs #99614 üzenetére
Nekem a macriummal van naponta mentésem a rendszerről. Az összes mentésem kb. 300 GB-ot foglal. Persze ehhez nekem bőven van hely. Bármi elcsesződik visszatudom tenni a legközelebbi jót. Ehhez viszont tudni kell, hogy melyik a biztosan jó. Vannak helyzetek, hogy ez nem tudható biztosan. Mivel a macrium nagyon gyorsan állítja vissza a rendszert lehet kísérletezgetni. Eddig nekem ilyenre nem volt szükségem. Elsőként vissza tudtam állítani a megfelelő rendszert.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #99615 üzenetére
Nekem most állandóan a windows a 1803 mat akarja lefrissíteni,egyébként mindenről van mentés másik meghajtón ha telepítenék tiszta telepítést csinálnék.
-
King Unique
titán
válasz
Pityu. #99613 üzenetére
Mivel 2, lassan 3 verziós elmaradásod lesz, ezért amúgy sem ártana 1709-ről upgrade-elni. Ráadásul a Home, Pro, Pro for Workstations kiadásoknál az már nem is támogatott, végét ért az életciklusa, max az Ecucation és az Enterprise kiadásoknál van további 1 év. Egyébként meg kipróbálni ki tudod akár most is 1903-asat az előző válaszban említett módon, max. előtte mentést készítesz a 1709-ről, de build upgrade után is van lehetőség a gépházban 10 napig visszaállni az előző Windows 10-verzióra.
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Kékes525 #99610 üzenetére
Akkor ezt hagyom
#King Unique
Hát már izzik a tenyerem,most nagyon rá álltam a témára,úgy érzem lehet kis windows frissítés nem ártana,mondjuk nem rossz a 1709 se csak volt anno egy kis dolog bár nem súlyos csak jó pár program eltűnt a programok telepítése módosítása menüpont alól.Mondjuk kicsit ilyenkor mindig arra gondolok és a fáj a szívem,hogy jól bevált a 1709 de kis újdonságra is szomjazom,aztán vagy szívás lesz vagy nem,mert néha olvasgatva újabb programok néha szívatósak pl amd videokártya driverek is nekem abból is jóval régebbi van és nem volt gondom azzal sem.
-
King Unique
titán
válasz
Pityu. #99608 üzenetére
Volt róla szó mostanában többször is, hogy honnan lehet letölteni előzetesen a 1903-as (18362) verziót (példa). Plusz azóta már oprenden is kint vannak az MSDN ISO-k. Hacsak nem történik a hivatalos megjelenésig valami komoly változtatás, akkor ezek elvileg tekinthetők a véglegesnek. Ha nagyon nem bírod ki azt a max. pár hetet, vagy lehet (?) csak a holnapi patch keddig, akkor akár most is fel lehet tolni "tiszta" telepítéssel pendrive-ról bootolva, vagy a meglévő Windows 10-re ISO-ból in-place upgrade-del.
-
-
-
Pityu.
nagyúr
Ezt Windows10_InsiderPreview_Client_x64_en-us_18290 lehetne telepíteni?Úgy értem ezt fogják véglegesíteni?Bár látom ez angol,gondolom van benne vagyis le lehet tölteni magyar nyelvi fájlt is.
-
Kékes525
félisten
-
dokee78
félisten
Hali.
Van egy kis gondom:
Ma újra telepítettem a Windows 10-et.
Viszont ha elindítom azt írja hibás jelszó.
Pedig ki van kapcsolva a jelszó kérése.Ott ahol a jelszót kéri jobb oldal lenn a sarokban 2 fiókot jelez.
dokee és egy dokee78@hotmail.com fiókot.De viszont csak 1 fiók van a gépen.
Mi lehet a megoldás? -
-
Cs1csó
titán
válasz
cooi11 #99599 üzenetére
Akkor a JAVÍTÁST ALKALMAZÁSA opciót is futtasd le - jobb alsó sarok. (ha jól tudom, ez visszaállít pár dolgot alap értékre ami esetleg a tűzfalban lett elállítva)
bobalazs
Passz, de ha újratelepítés után is gyalulni akarod az UWP-s appokat akkor inkább egy finomabb megoldást használj:
- O&O AppBuster vagy
- CCleaner (ez annyival rosszabb, hogy egyenként kell eltávolítani az AppBuster-rel miután bepipáltad ami nem kell egy kattintás és eltávolítja őket)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged