- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
Hát, egy alkalommal befrissítette a sima antivir helyett a tök fölösleges full security csomagot, mert Aviráék erőltették, ezt kellett orvosolni, nem nagy vaszizdasz.
Na de: nem a bitb@szás miatt, hanem a kontrollérzet miatt van az egész, régi beidegződés, 90-es évekből maradt pécé-paranoia, nem tehetek róla (viszketni kezdek, ha szűz, buzerál(hat)atlan oprendszert kell használni, ez van).
Ha majd olyan OS kell, ami nem enged beleszólást semmibe még a látszat kedvéért sem, akkor majd átállok macra.
-
movax
őstag
Ez az oka. Telemetria-tiltás is van benne, azért mászik rá.
-
movax
őstag
Ahogy kikapcsolom az avirát, (nemrég volt valami gubancom, antivir reinstall volt), feléled a defender és rögtön felülírja a módosított hostfájlomat, visszaállítja a defaultot. Persze végzi a dolgát, csakhogy nekem fontos dolgok vannak ott. Nagyjából ezért tartok 3rdparty antivirt, kártevőt valamikor a 90-es években láttam utoljára.
-
King Unique
titán
válasz
nullpoint #129881 üzenetére
Az konkrétan nem a Microsoft, nem a Windows 10 sara, ha egyes külső vírusirtók belezavarnak a frissítésbe, meg annyira beeszik magukat a rendszerbe, hogy adott esetben uninstallálni kell ahhoz - meg azt is a saját eltávolítójával - , hogy probléma nélkül lefusson pl. egy funkciófrissítés (példa).
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #129879 üzenetére
Hú! Ezek szerint még csak a vírusírtó /internet security kikapcsolása sem működik!
-
King Unique
titán
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #129877 üzenetére
Ha már itt tartunk. Comodo Internet Security bekavarhat a 10 frissítésébe? Ajánlott kikapcsolni frissítés alatt?
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #129875 üzenetére
Egyrészt az erőltetéstől értelemszerűen akkor, ha az adott eszközt érintik az egyes ismert hibák, ami ugye nagyban hardver- és szoftverkörnyezet függvénye, ahogyan általában is azok a bizonyos anomáliák. Másrészt nem derült ki, nem tudhatom/tudhatjuk mások hogyan használják a rendszert, milyen állapotban van, normál ütemben frissítenek, vagy összevissza, telepítve van-e esetleg valamilyen "optimalizáló" program, vagy 3rd party antivírus szoftver, ami belezavarhat a frissítésbe, stb.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #129875 üzenetére
Millió féle hardver konfigurációtól, szoftverektől függ. És attól mit használsz. Ha XY funkcióba bugot hoz egy frissítés, viszont te azt nem használod, akkor számodra nem hibás a frissítés. Más pedig oldalakat anyázik miatta. Más esetben te is találkozol a hibával, csak a te türelmed nagyobb így nem is emlékszel rá, más valakit pedig minden alkalommal zavar, írhatnék konkrét példákat.
-
válasz
King Unique #129872 üzenetére
Csak laikus kíváncsiság.....
Nem lehet, hogy a rengeteg felhasználótól olvasható frissítési hibák/anomáliák jelentős része a mindenkori frissítések, kihagyásából, halogatásából vagy éppen erőltetéséből adódnak?
Én insider "kora" óta használom a windows 10-et (mégis megmaradtam amatőr felhasználónak) de emlékeim szerint soha egyetlen frissítés sem okozott problémát, nem zavart bele a gépem működésébe. Tegnap volt talán az egyetlen alkalom, mikor a frissítési segéd segítségével verziókat halmozva ugrottam a 20H2-re. Igaz ez sem okozott semmiféle gondot.... -
King Unique
titán
válasz
zsolt19900 #129870 üzenetére
Olyan van, hogy ha X időre magára van hagyva a gép/OS, akkor a zárolási/bejelentkezési képernyő fogad, de akkor sem lép ki, nem zárja be a programokat, stb.
Esetedben inkább az lehetett, hogy mivel pont tegnap volt patch kedd - ami hosszú éve óta fixen minden hónap 2. keddje, itt helyi idő szerint este 19 órától - , ezért frissített a Windows 10 és utána újraindult, ennyi. Viszont az pont nemrég volt leírva egy másik válaszban is újra, hogy mi a teendő ha valaki nem akar most frissíteni, milyen beállítási lehetőségek vannak, stb. -
törölt tag
válasz
zsolt19900 #129870 üzenetére
Valószínűleg frissített és újraindított egyet éjjel. Gépházban Windows Update résznél az aktív órákat állíts éjjelre, akkor nem fog abban az időben frissíteni.
Petyás: szívesen
-
zsolt19900
őstag
sziasztok, valószínűleg igen-igen "láma" kérdés lesz, de egyszerűen nem találom:
Egész estére letölteni/feltölteni hagytam a gépet (legalábbis abban a hitben voltam....), de reggel a bejelentkező kijelző fogadott, ergo fogta magát és "kijelentkeztetett" a Winből
Nem kapcsolt, nem hibernált, maga a gép ment egész este, csak ugye a progikat mindent így bezárt és ugye nem értem el semmit sem vele
Hibernálás, alvó állapot, monitor, vinyók stb. kikapcsolása az energiatakarékos menüben és beállításokban ki van kapcsolva, mind soha, soha beállításokon....
na és itt lenne a kérdésem, hogy akkor hogy-hogy "kijelentkeztet" a Win? Hol lelhetném meg erre a megoldást, hogy ne csak "abban a hitben legyek" hogy dolgozik este is amikor én alszom? -
törölt tag
válasz
Petyás #129860 üzenetére
Ha a biztonságtól eltekintünk:
gépház, rendszer, vágólap részen kapcsold be a több tárhelyes vágólapot
másold a jelszót, példámban öt csillag
amikor kell WIN + V előjön a clipboard history kis ablaka, itt a jelszó sorában látsz 3 pöttyöt, ennél válaszd ki kitűzés és akkor ezt gép restart esetén is megtartja -
King Unique
titán
válasz
Flashback #129856 üzenetére
Első körben kérdés hogy a 20H2 verzió ismert hibái közül érint-e valamelyik, mert ha igen, akkor addig értelemszerűen nem kellene erőltetni a frissítést, meg támogatott még a 2004-es verzió is. Ha nem érint és mindenképpen az upgrade a cél, akkor lehet próbálgatni a hibakód specifikus megoldásokat: [link], [link]. + Ha más nem megy, akkor adott a Windows 10 alól futtatott javító telepítés in-place upgrade-del ami már többeknél megoldott ilyen és ehhez hasonló problémákat. Bár magához a 2004
—►
20H2 váltáshoz itt is elég lenne csak a 20H2 Enablement Package telepítése. -
Zoz
őstag
válasz
I02S3F #129861 üzenetére
" Vagy lesz olyan hw, amit a w10 egyik verziója támogat, a másik nem?"
Volt már ilyenre példa. -
Geth
veterán
válasz
Petyás #129860 üzenetére
A problémát inkább nem véleményezném, de:
.cmd/.bat-baecho | set /p dummy="jelszó" | clip
A scriptet meg berakod startup-ba. Az esetek nagy százalékában működik (néhány kivétellel, pl. ha a jelszó első karaktere "=", akkor ez a trükk nem működik).#129861 I02S3F
Vagy lesz olyan hw, amit a w10 egyik verziója támogat, a másik nem?
Ilyen már most is van -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #129862 üzenetére
Jogos! Félrevezetően használtam a válasz gombot :). De a kérdésem áll!
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #129859 üzenetére
Azzal az ms nem vágta nagy fába a fejszéjét, hogy akkor most a hosszabb életű w10-nek több hw-el szükséges együttműködnie? Vagy lesz olyan hw, amit a w10 egyik verziója támogat, a másik nem?
Petyás - A pin miért nem jó neked? Az rövid, gyors, könnyen megjegyezhető. Ill. van automaikus bejelentkezés is!
-
Petyás
tag
Lehet nem ez a legjobb téma, de bízom bennetek!
Szeretnék egy jelszót "vágólapon tartani".
Célom, hogy egy jelszót ne kelljen mindig kimásolni a vágólapra. (hanem ott legyen minden gépinduláskor)
Nem ragaszkodom a vágólapos módszerhez, az is jó, ha egy gombbal beírja.
Megoldható ez valahogy?
Használt eszköz: Dell Latitude laptop, 5 gombos kínai egér.
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
Bubaaa #129857 üzenetére
Nincs ebben semmi újdonság, 1903/1909 verzió óta az őszi funkciófrissítés egy ún. Enablement Package ami csak aktiválja a tavaszi verzióban a havi összesítő frissítésekkel (CU) belerakott őszi verziós funkciókat és átváltja az utóbbira a rendszert.
Ahol ez a kis méretű patch, esetedben pl. a 20H2 Enablement Package értelemszerűen akkor van, ha a tavaszi 2004-es verzióról váltasz közvetlenül az ugyanabban az évben kiadott 20H2 őszire, Viszont ha pl. a 1909-es van telepítve - aminél szintén működik az előbbi 1903
—►
1909 alapon - , akkor annál a 2004 / 20H2 / 21H1 / 21H2 stb. verzió(k)ra váltás max. a hagyományos, "teljes" funkciófrissítéssel oldható meg. -
Zoz
őstag
válasz
Bubaaa #129857 üzenetére
2019-től az a rendszer, hogy csak a tavaszi a nagy frissítés, az őszi az inkább csak hibajavítás, aminek a részei már a havi frissítésekkel települnek, így az őszi verzió frissítés csak engedélyezi ezeket, így egy naprakész rendszeren villámgyorsan meg van. Így volt már ez a 1909-el is, és most a 20H2-vel.
(Ez WU-en érkező frissítésre vonatkozik, ha letöltött telepítővel végzünk frissítést, akkor a szokásos nagy frissítés módjára települ.) -
Bubaaa
aktív tag
Az a vicces,hogy hónapok óta feldobta nekem mint lehetőséget a 20H2-t.Nem akartam elkapkodni a telepítését. Vasárnap aztán rászántam magam. Kb 3 perc alatt feltette,nincs probléma vele.Azt hittem ez valami nagy "csomag",és vagy fél órát fog frissítgetni a gép,ezzel szemben egyszer indult ujra,és kész is volt.
-
-
N@idia
őstag
válasz
I02S3F #129852 üzenetére
Az igazság az hogy már 10x próbáltam újra telepíteni ami végigmegy és minden alkalommal mikor töltene be az adatokat ott elszáll és végtelen bootloop hurok jön létre aminél megáll a karika és megjelenik az egér innentől már nem csinál semmit magyarul a telepítést sem tudom teljesen befejezni és a csökkentett mód sem jön be mivel nincs befejezve a telepítés ergo csökkentett mód sincs képet mellékeltem bejelentkezési rész sem jön be sysprep vagy micsoda ennek a neve azt mondjak más fórumokon
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ismerős gépében rossz az akku, kihúzta a laptopot és valszeg emiatt kék-képernyővel indult a rendszer. A 9 lehetőség közül egyik sem hozott eredményt, így bepattintottam egy Win10 lemezt, kicsit dolgozott, a javítás nem sikerült, de ezek után rendesen indult a rendszer.
A kérdése az lenne, hogy ha egy mindenes pendrive-ra teszek Win10 iso-t, akkor ezt meg tudom csinálni azzal is? Vagy pendrive esetén csak és kizárólag az legyen a Media Creation Tool segítségével rápakolva? Köszönöm!
-
N@idia
őstag
-
ssgt1981
senior tag
Egy Canon multifunkciós nyomtatóval összefüggésben szeretnék segítséget kérni. Az mitől lehet, hogy egy alapértelmezett telepített nyomtatóra nem lehet nyomtatni, mert pl. word-ből nyomtatásra küldött dokumentum nem jelenik meg a nyomtatási sorban? A windows és a canon diagnosztikai programok szerint a nyomtatóval minden rendben.
-
King Unique
titán
válasz
A_ScHuLcZ #129843 üzenetére
Nem derült ki, hogy esetedben pontosan mit jelent ez "Megvásárolt (céges) Win10 Prof termék", esetleg mennyiségi licences konstrukcióban kaptál ilyet, vagy OEM-et hardverrel együtt, netán Retail.
Ha egyszer megvásároltad a Windows 10-et, van érvényes licenced, termékkulcsot, akkor igen, szabadon és ingyen lehet upgrade-elni az újabb és újabb verziókra és ezáltal mindig kitolódik a támogatási idő. -
-
jencsikdani
tag
Megvettük a Xbox Game Pass-t és elvileg 2 hónapig él az előfizetés. Hol tudom megnézni hogy ez meddig aktív? vagy esetleg hol lehet azt beállitani hogy ne ismétlődjön meg az előfizetés ?
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #129842 üzenetére
Passz, nem derült ki pontosan mi történt ott, de amúgy normál esetben nem kellene.
Egyébként az ilyen helyeken, ahol kb. a fél város be/ki dugdossa a pendrive-okat érdemes nyomtatás (csak olvasás) esetén akár írásvédettként beállítani átmenetileg, hogy esetlegesen ne másszon rá semmi "szemét".
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Egy egyszerű, de fontos kérdéssel fordulok hozzátok. Megvásárolt (céges) Win10 Prof termék esetén meddig vagyok jogosult a használatra? Azt láttam, hogy viszonylag gyorsan kivezetik az egyes buildeket, viszont jól sejtem, hogy meglévő licensz esetén szabadon frissíthetek az új buildekre, ezáltal mindig kitolódik a terméktámogatási ciklus?
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #129841 üzenetére
Vagy a vírusirtójuk csócsálta meg, az nem lehet? Szerencsére csak az volt rajt amit nyomtatni akartam, így nem volt gond a formázása.
-
King Unique
titán
válasz
Csupingo #129827 üzenetére
Mert lehet használat után nem választották le rendesen, vagy ki tudja mit csináltak ott a pendrive-val...
Jobbik esetben egyébként a javítást (CHKDSK) dobja fel a Windows, ha már formázni akarja, akkor RAW lett a kötet és lehet adatot menteni, vagy parancssorban törölni, újraparticionálni és újraformázni így, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
RAiN91 #129839 üzenetére
Arra van lehetőség és viszonylag egyszerűen megoldható, hogy a BIOS/MBR mód szerint telepített Windows 10-telepítést UEFi/GPT-re lehessen konvertálni és az utóbbi szerint használni. Viszont az UEFI
—►
CSM váltás alapesetben nem támogatott, max. esetleg pl. ilyen / ilyen / egyéb (példa) tákolással lehet megoldani. Mármint ha legacy BIOS-os az a régi gép, abban az alaplap és nem pedig UEFI-s.Másik lehetőség a régi PC-n újratelepíteni a Windows 10-et BIOS/MBR, illetve legacy/CSM mód szerint, vagy egy új, UEFI-s alaplap vásárlása és az utóbbinál ugyanúgy használni tovább UEFI módban.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy SSD-n GPT-vel lett feltelepítve a Windows, az alaplap feladta a szolgálatot, most egy itthoni régebbi gépen szeretném elindítani ezt a rendszert, ami nem tudja a GPT-t. Nem UEFI az alaplap. Van rá mód, hogy elindítsam mégis a rendszert így?
(ezekkel a fogalmakkal nem teljesen vagyok tisztában, nézzétek el nekem, de szerintem értitek mire gondolok) -
válasz
King Unique #129837 üzenetére
Igen ez volt az. Egyszerű és nagyszerű!
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #129836 üzenetére
Akkor az a frissítési segéd lehetett, amivel az aktuális verzióra (20H2) lehet upgrade-elni. Ja, a magyar fordítás esetlegesen itt-ott érdekes tud lenni.
De ez ugye nyilván csak az adott EOL verzió (1903) kivonására, lejártára vonatkozott, nem arra, hogy azon a gépen már egyáltalán nem használható semmilyen Windows 10, mint említve volt. Szívesen!
-
válasz
King Unique #129832 üzenetére
Neked is köszi a segítséget. Még vissza kell rázódnom. Szóval a microsoft oldalán rögtön találtam egy frissítés gombot, ez letöltötte és felrakta az összes frissítést, szóval már naprakész vagyok! Az üzenetben pedig mint írtam is csak a suta megfogalmazás zavart meg. nem azt írta, ugye, hogy az adott verzió lejár, hanem, hogy a win 10 kivonásra kerül.
-
King Unique
titán
válasz
macssessz #129834 üzenetére
Igen, most is helytelenül, meg ezt a C only megoldást max. BIOS/MBR szerinti telepítésnél lehet eljátszani, UEFI/GPT-nél nem, mert ott egy ESP is kell mindenképpen, mint említve volt. Aztán, hogy mégis mi értelme van az előbbiek, az továbbra sem derült ki, de amúgy szvsz kb. semmi...
Igen, nyilván alap rendszermentésnél és klónozásnál egyaránt, hogy a rendszer számára fenntartott kicsi partíciókat is menteni kell, sőt egy normális program menti is alapértelmezetten, pl. még a W10 beépítettje is.
-
macssessz
tag
válasz
King Unique #129816 üzenetére
Most is előre NTFS-re formázott, aktivált meghajtót adtam meg célnak, azt nem fogadta el. Kattintottam, hogy formázza, akkor csinált 3v.4 partíciót. Próbálkoztam még, de nem sikerült egyre felszuszakolni. Máskor is formáztam már w10 telepítővel partíciót (csak formáztam, nem azzal hoztam létre) akkor nem csinált többet. Ez az új verzió tulajdonsága? Már jó rég telepítettem alapból, elmentett rendszereket használok. Csak a verzió frissítések miatt gondoltam, teszek egy mostani újat, azt belövöm és elmentem, el leszek utána egy darabig megint. AOMEI rendszer mentésnél vajon lemásolja és vissza tehetően elteszi a kis partíciókat is az AOMEIPartAssist?
-
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #129829 üzenetére
Köszi bemásoltam neki amit írtál a facén van , még el sem indította a gépet. Tiszta kínai nyelven lesz az egész neki.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #129818 üzenetére
Mivel az egyes Windows 10-verziók támogatási ideje kiadástól függően véges, sőt a 1903-as verzió elvileg már EOL, ezért egyáltalán nem meglepő az üzenet, mármint hogy frissíteni kellene újabb verzióra a további támogatáshoz.
A verzióváltáshoz, funkciófrissítés pedig ugye adott a Windows Update, + a frissítési segéd, MCT, valamint az in-place upgrade a letöltött W10 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és asetup.exe
fájl futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel. -
-
macssessz
tag
válasz
Sub-ZeRo #129807 üzenetére
Eddig előre NTFS-re formatált aktív partíciót adtam meg telepítéshez, oda ment minden, nem voltak kicsi partíciók. Nem tudtam, hogy ez "nem megfelelő". Eddig megfelelően működött. Telepítés előtt netet és más meghajtókat lehúzom, mert jártam már úgy, hogy a rendszer könyvtárat a C-re rakta a többi motyeszt meg a másik vinyóba barmolta bele. (Másik vinyó el, én meg csak lestem miért nem indul a gép) Nekem egyszerűen bántja a szemem, hogy mindenét szerte szét hagyja a rendszer. Mint egy rendetlen ember, ahogy hazaér, rakja lefelé a cuccait mindenfelé.
-
King Unique
titán
válasz
Beni2360 #129828 üzenetére
Windows 8.X és Windows 10 rendszereknél tetszőlegesen változtatható a megjelenítési nyelv, hozzáadható nyelvi csomag utólag még a Core/Home kiadásoknál is, nincsen Ultimate és Enterprise kiadásra korlátozva, meg a többinél nem kell tákolni, mint a jó öreg Windows 7-nél.
Másik megoldás egy magyar nyelvű Windows 10 letöltése és telepítése pendrive-ról. Ahol még mielőtt kérdés lenne, nem, nem kell újrakativálva, újra megadni a termékkulcsot Windows 10-zel gyárilag előtelepített laptopon (UEFI OEM Key), valamint újratelepítésnél digitális licenc megléte esetén amúgy sem, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. -
Beni2360
félisten
Érdeklődnék, hogy egy Kínában vásárólt laptop kínai win10 home rendszerrel kapott egy személy . Át lehet magyar nyelvre varázsolni?
Vagy mi lenne a megoldás -
Csupingo
veterán
Ilyennel már találkoztatok? Van egy többnyire win 7 alatt használt pendrive-om (de már járt 10-es gépben is). Vittem rajt nyomtatnivalót a papírboltba ahol win10 van és utána itthon már a win7 azt írja, hogy formázni kell, mert nem lehet használni.
-
-
Zoz
őstag
válasz
mefistofeles #129824 üzenetére
Csinálj egy friss telepítőt, majd onnan a SETUP.EXE-t indítva, a frissítést választva egyből az aktuális verzióra juthatsz, és arra már csak az aktuális havi összegző frissítést fogja letölteni.
-
válasz
Puma K #129823 üzenetére
Miért lenne rossz? Azért vagyok így "lemaradva" verzióban mert nem friss telepítőröl dolgoztam. Nem az a típus vagyok aki ódzkodik a frissítésektől. Tudom van akinél ilyen-olyan problémákat okoz, nálam soha nem volt velük semmi probléma. Egyedül a furcsa üzenetet bizonytalanított el...
-
Puma K
nagyúr
válasz
mefistofeles #129822 üzenetére
Folyamatosan vannak frissítések.
Most ez rossz vagy jó a te szemszögedből?
-
Frissítettem. Most 1909, szóval lesznek még update-ek .....
-
-
plömplöm
őstag
válasz
-
válasz
Igy igaz, csak nem osztogatnak hanem fosztogatnak..
a 1903 már olyan elavult mint az XP, frissítsd a 20H2-re. Ez az üzenet lényege.
-
Urak! Nem rég tértem vissza linuxról és ma felugrott egy értesítés miszerint a win 10 hamarosan kivonásra kerül, ezért azonnali frissítés javasolt. (sajnos bezártam és nem csináltam képernyőképet, szóval a szöveg lehet, hogy nem tökéletesen pontos ) Ilyen létezik? Azt kizártnak tartom, hogy a win 10 tényleg kivonásra kerülne, szóval ez egy fordítási hiba vagy valami vírusféle lesz?
A gépház update menüpontja alatt is az áll, hogy függőben lévő frissítés...
A rendszerem win 10 pro
a verzió :1903
Tudom, hogy van frissebb csak ez az üzenet furcsa nagyon. -
King Unique
titán
válasz
Puma K #129800 üzenetére
Pont aktuális, mivel ma van patch kedd.
Ahol ha valaki xy ok miatt esetleg nem akar ma frissíteni, akkor szépen szünetelteti a gépházban, ennyi. + Az egyéb beállítási, konfigurálási lehetőségek is számtalanszor részletezve voltak már itt: [link], [link], [link]. Szóval azt nem lehet mondani, hogy nincsenek beállítási lehetőségek, nem lehet halasztani a frissítést, utána az újraindítást, stb.
-
King Unique
titán
válasz
macssessz #129801 üzenetére
Ajánlott olvasmányok.
• BIOS/MBR-based hard drive partitions
• UEFI/GPT-based hard drive partitionsVagyis látható, hogy normál esetben mindkét telepítési módnál egyaránt létrejönnek kicsi partíciók (pl. SR, WinRE, ESP, MSR) a rendszer, a Windows 10 számára verziótól függetlenül és nyilván nem kizárólag csak C partíció lesz. Ha nálad eddig csak az utóbbi jött létre pl. BIOS/MBR telepítésnél (nem lett SR és helyette a C lett aktív), akkor nagyon egyszerű a helyzet, nem megfelelően telepítettél eddig, a telepítésnél nem törölted a célmeghajtót / Windows 10-telepítésnek szánt lemezterületet és nem particionálatlan területet adtál meg telepítési célnak, ennyi.
Az nem derült ki, hogy miért olyan fontos a kizárólag 1 db rendszerpartíció, de nem mintha akkora gond lenne az a + pár db kicsi partíció, amikor eleve rejtettek, sok vizet nem zavarnak, meg pláne UEFI-s telepítésnél, ahol egy GPT-lemezen alapesetben 128 db elsődleges partíció lehet, de még MBR-lemeznél is 3 db elsődleges + 1 kiterjesztetten belül több logikai.
Ha továbbra is 1 db partíciót akarsz, akkor BIOS/MBR szerint telepítésnél az előbbiek helytelen alkalmazásával (előre, fixen particionálni és formázni a célmeghajtót, azt adni meg telepítési célnak) elvileg most is megoldható, bár utólag egy funkciófrissítés után létrejöhet pl. egy WinRE partíció. -
King Unique
titán
válasz
RockHaRD #129812 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, vagyis ha akár egy alaplapcsere, vagy teljes hardvermódosítás után sem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról a Windows 10-et, akkor adott a válasz, hogy egy processzorcsere után vajon újra kell-e.
-
RockHaRD
addikt
Szerintetek érdemes újra rakni a Windows, hogyha procit cseréltem? Minden maradt a régi, csak Ryzen 7 helyett 9 lett. Egyelőre működik gond nélkül, csak gondoltam megkérdem, hátha...
-
I02S3F
addikt
válasz
PerczelZita #129809 üzenetére
Csak egy trükk/ötlet: Windows tűzfallal blokkolni?
-
PerczelZita
tag
Jó reggelt!
Windows 10 Pro Gépházban, amikor az egyes menük és almenük között váltok, minden alkalommal felugrik egy ablak, amiben a proxy szerverhez szükséges felhasználót és jelszót kérné be. A proxy szerver az inernethez szükséges vállalati tűzfal szerver. Amúgy a gépen van internet, működik, be van állítva.
De nem akarom megadni, működjön anélkül a Gépház. Egyébként működik is, csak mindig Mégsem-et kell nyomnom neki. Hol tudom ezt letiltani? Hogyan lehetne lebeszélni a Gépházat, hogy ne akarjon kimenni a netre? -
JLaca
csendes tag
Helló, remélem jó helyen járok.
A legutóbbi 20H2 frissítés óta tapasztalom, hogy újraindításkor nincs hálózat, nincs hálózati adapter (alaplapit használok, MSI x470, semmiféle driver install stb. nem segít). Ha leállítom a gépet és úgy indítom újra akkor minden rendben, van hálózat.
Ötlet? -
válasz
Cs1csó #129803 üzenetére
Telepítés során - ha pl. egy SSD-re akarod telepíteni az oprendszert és azon az SSD-n más nem lesz - akkor a telepítés elején törölj minden korábbi partíciót amíg az egész lemezt egyben nem látod és akkor azt kijelölve kattints a továbbra - nem kell formázni - a Windows magának megcsinálja majd telepíti is magát.
Én úgy tudom, hogy ilyenkor hozza létre a plusz meghajtókat. Ha előreformázott partícióra telepeíted akkor nem hozza létre a a többi kis partíciót. -
-
-
Cs1csó
titán
válasz
macssessz #129801 üzenetére
Ez a Windows operációs rendszerek sajátja már régóta (tuti a Vista is így csinálta) tehát hoz létre magának kisebb partíciókat, amik kellenek a működéséhez.
Telepítés során - ha pl. egy SSD-re akarod telepíteni az oprendszert és azon az SSD-n más nem lesz - akkor a telepítés elején törölj minden korábbi partíciót amíg az egész lemezt egyben nem látod és akkor azt kijelölve kattints a továbbra - nem kell formázni - a Windows magának megcsinálja majd telepíti is magát.
-
macssessz
tag
Üdv Guruk!
A napokban próbáltam újrarakni a W10 x64-et és azzal szembesültem, hogy az új verziót sehogyan nem tudom rávenni, hogy egyetlen partícióra telpüljön. Mindenképpen létrehozott 2 v. 3 partíciót. A régi verzsönöm egyetlen partíción van és én ragaszkodnék ehhez a felálláshoz.
Melyik a leg utolsó olyan amit fel lehet egyetlen partícióra eröltetni?
Köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest