Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123645) King Unique válasza tordaitibi (#123639) üzenetére


King Unique
titán

Újraindítás havi szinten rendszerint a "B" / "C" / "D" összesítő frissítések, + a .NET kumulatív frissítések után szokott kelleni. Ahol egyrészt pont az a lényeg, hogy ha nem akarja a user közvetlenül a telepítés után az újraindítást, akkor azt "megmondhatja" a Windowsnak, ott van rá 18 órás aktív időszak, + akár 1 hétig tolható egyéni újraindítási időpont, sőt a 2004-es verzió (is) a telemetria alapján alapból felajánlja a használati szokásokhoz igazítva az aktív időszak automatikus beállítását. Valamint ha újraindítás kell, akkor arról jól látható értesítést jelenít meg az asztalon, + a tálcán a rendszer, ahol még van lehetőség utólagos ütemezésre, halasztásra. + Lehet registry és GPO szinten is konfigurálni, késleltetni az újraindítást, amihez részletes leírás van a Microsoft weboldalán.
Másrészt ha nem alkalmas a frissítés, akkor az előzőhöz hasonlóan az is le volt itt írva vagy 100x, hogy adott a gépházban a 35 napig a szünetetltetés lehetősége, + az automatikus frissítést lehet konfigurálni/tiltani registry és csoportházirend szerinten, illetve Pro kiadástól kezdve ott van a WufB is, stb.
Harmadrészt céges szinten, meg kritikus fontosságú felhasználásnál normál esetben lenni szokott rendszergazda, megfelelő üzemeltetés, nem random, összevissza frissítgetnek a gépek, rajta a Windowsok. Ahol a leírtak alapján azon a helyen nem nagyon lehetett ilyen, ha csak úgy random frissített és újraindult munkaidőben a Windows... Meg kérdés miért nem voltak felügyelve? :F De még ha nincs is, akkor az előbb leírt lehetőségek egyéni beállítása akkor is adott, + ha céges szinten legalább Pro kiadás van használva, akkor meg pláne vannak beállítási lehetőségek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.