- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
King Unique #128695 üzenetére
Biztos igazad van, de az Eszkökezelőben a Chrome-on kívül semmi nem látszik, Az Erőforrás-figyelőben a CPU alatt valami OfficeClickToRun.exe vonalában a CPU-nál van egy 48-as szám, illetve a software:_reporte_tool.exe vonalában szerepel egy 34-es szám, ami nem válzozik rgyáltalán.
Most ugyan visszaesett a CPU olyan 56%-ra, ami néha fel-fel ugrál 100%-ra. Na mindegy, akkor hagyom futni egy kicsit, hátha lesz ez még jobb is.Na ebben a pillanatban le is nyugodott.
-
King Unique
titán
válasz
libus #128698 üzenetére
Mármint hogy maga a W10 helyett küldött W8.1 termékkulcs is érvénytelen? Ha igen, akkor az szép.
Ha küldenek másikat, akkor oké, de majd írd meg nekik, hogy lehetőleg olyat küldjenek, amit vásároltál (W10 Pro), ne másikat. Az nem derült ki mennyiért vetted/árulták, de ha nagyon olcsón, akkor viszont nem meglepő az ilyen, bár akkor is küldhetnének legalább egy működő termékkulcsot... -
libus
őstag
válasz
King Unique #128696 üzenetére
Nem hajtottak el!
Azt mondták, hogy már nem él ez a Win 8.1-es kulcs, és vegyem fel a kapcsolatot azzal a bolttal ahol vettem, és vagy kicserélik, vagy visszaküldik majd az árát.
Írtam is a boltnak, és ki is cserélték sűrűn elnézést kérve.
Ha hazaértem melóból kipróbálom az új kulcsot. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
King Unique #128688 üzenetére
Köszi.
-
King Unique
titán
válasz
libus #128692 üzenetére
Akkor mondhatni csak a szokásos az ilyen forrásból vásárolt olcsó termékkulcsoknál...
De egyébként a W8.1 termékkulcs nem hivatalosan még mindig jó lehet a W10 aktiválásához (bővebben), amiről nem olyan régen itt is volt szó. Ahol ha esetedben nem működik azzal az aktiválás, akkor az nem feltétlen azért van, mert közben megszűnt ez a lehetőség, hanem lehet amúgy sem oké az a termékkulcs, meg az ilyen boltoknál/webáruházaknál ahol még az eredetileg rendelt Windows-verziót sem képesek eltalálni, nincs min csodálkozni...
A Microsoft ügyfélszolgálata amúgy mit mondott, érvényes az a W8.1 termékkulcs, telefonon keresztül nem aktiválták be a rendszert, vagy elhajtottak? -
King Unique
titán
válasz
paolinho #128694 üzenetére
Hát értelemszerűen mondjuk a feladatkezelőben és az erőforrás-figyelőben.
Az meg ugye nem meglepő, ha néhány hát használaton kívüli állapot után a Windows Update letölti és telepíti a közben kiadott frissítéseket, ami átmenetileg terhelheti a rendszert, illetve meg kellene várni, amíg befejeződik a frissítés, majd restart, aztán utána már nem fogja... -
paolinho
őstag
Lenne egy kérdésem, amely ahhoz a jelenséghez kapcsolódik, hogy néhány hét pihenés után bekapcsolt laptopom, amelyen egy Win 10 pro fut, szóval a bekapcsolást követően már vagy 10 perce 100% - on fut a proci. Azt szeretném kérdezni, hogy hol tudnám megnézni, hogy mi terheli a procit ilyen eszméletlen módon?
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128689 üzenetére
Felhívtam a Microsoft ügyfélszolgálatot, És elmondtam nekik a problémám... Megnézték a termékkulcsot és Windows 8.1-hez való!
-
Necronom
senior tag
csak a moka kedveert
gyorsjarasu ez az oraez pedig bellitva es a fentebbi ora metszetek pedig az restart utan voltak
-
Necronom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #128686 üzenetére
tenyleg koszonomes komolyan naaaaaa
mindent megettetelKing Unique
dede, kezinel jo, ep ezket irom, csak lehet atsikolttal felette mar a sokasagban
de csak egyszer addig a percig, aztan elkezd meginbt sietnia drive problema ugyfest magatol helyrejott, most az utolso frissetes utan, ami a napokban volt, megmaradt rendesen minden
siman elofordulhat hogy valamelyik frissites nem jott le jol ennek elotte es azert tavozott a meghajto a lemezkezelobol, de en sajna nem tudom, hogy mit csinal ilyenkor amikor frissit es eppen mi az amihez nyulkal a frissites
csak a tenyeket tudom leirni, hiszen csak egy atlag user vagyok
es komolyan koszonom neked, tisztaban vagyok azzal hogy tavgyogyitani nem lehet es egyertelmu hogy az user hozzeertesetol is fugg minden javallat, hiszen ha nem azt teszi amit irtok, akkor nehez
en is mindent felreertekmost az ora kivetelevel jo a melos gepem, igazbol nem fajos bibi ami van
koszonom! -
King Unique
titán
válasz
libus #128671 üzenetére
Az kb. semmit nem jelent, az nem microsoftos forrás és elvileg nem is hivatalos viszonteladó. Meg pl. az előzőleg linkelt egyik webáruházas forrásnál is nagyban hivatkoznak a használt szoftverek EU-ban történő jogtiszta értékesítésére + ilyen-olyan jogalapra, aztán onnan vásárolva nem működő, már máshol felhasznált termékkulcsot kapott a delikvens, stb. (példa).
Amúgy megnézted (+ ShowKeyPlus), hogy tényleg W10 Pro Retail termékkulcsot kaptál? Csak mert szoktak szórakozni azzal is, hogy pl. MAK kulcsot küldenek a Retail helyett.
A lényeg az aktiválásnál pedig továbbra is az, hogy ha van egy érvényes W10 Pro termékkulcsod és telepítesz egy W10 Pro kiadást, akkor a telepítésnél / utána a gépházban megadva a termékkulcsot aktív internetkapcsolat mellett sikeresen aktiválódni kell a Windows 10-nek, ennyi. Ha ez nem történik meg és ilyen-olyan aktiválási hibakód van, illetve nem az aktiválási kiszolgáló nem érhető el átmenetileg és nem több hardveren van próbálva egyszerre az aktiválás, akkor ott eleve nem stimmel valami, ez esetben lehet mégsem annyira oké az a termékkulcs... -
King Unique
titán
válasz
Stylewars_kp #128667 üzenetére
Ez a "Ki van pucolva az egész" nem teljesen világos hogyan értendő, de ha a lemezkarbantartó mellett CCleaner/egyéb optimalizáló programmal is, akkor ott rossz esetben akár az ilyen szoftverek ügyködése miatt is lehetnek különféle anomáliák. Azt a feladatkezelőbe meg lehet nézni, mik indulnak a rendszerrel együtt és ami nem kell, azt letiltani, + egyéb dolgokat is ellenőrizni, lásd pl. ezen leírást.
Ha "virágbolti" az az Enterprise kiadás, akkor az előbbi mellett az is + 1 ok lehet az esetleges újratelepítésre, meg otthon a Home és Pro kiadások használata reális, mint már említve volt. -
King Unique
titán
válasz
Necronom #128672 üzenetére
Tudom, hogy nem volt, ezt már írtad előzőleg és nyugtázva is lett, ahogyan az is, hogy előfordulhat ilyet, meg ha esetleg pl. valamilyen driveres probléma volt. + Ha a lemezkezelőben nem jelenik meg a meghajtó, akkor még a tárolóhelyeknél érdemes megnézni, ott megfelelően beállítani, szükség esetén frissíteni a Windowst, stb.
Az óraszinkronizálási problémád érdekes, mármint ha semmilyen javasolt megoldás nem használ, meg kézi szinkronizálásnál után sem mutatja a pontos időt, meg pl. az itt említett CMOS elem + egyéb beállítások is biztosan rendben vannak, stb.
-
-
Necronom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #128680 üzenetére
ha hiszed ha nem, erre nem irt hibat
alkalmaz, ok
es itt tartunk
a ph! most 13:03-at irt
nalam 13:19 van -
norba69
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #128682 üzenetére
Ha az ssd vezérlője döglik meg, akkor az adatpartíció is megy a levesbe.
Pótolhatatlan, fontos dolgokról ssd-n csak másolatot érdemes tartani.
Menteni, menteni, menteni!
SSD-ről sokkal gyakrabban! -
sanyixXx
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #128682 üzenetére
koszi!
igy visszaolvasva igazi kihivas a sok elutes az amugy is ekezet mentes hozzaszolasomban
-
válasz
sanyixXx #128681 üzenetére
Igen, kb. 100GB-os partíciót hozz létre az OS-nek, a fennmaradó helyen meg egy 2. partíciót minden egyébnek. Arra a 100GB-os részre telepíted az OS-t, majd ha belaktad (Wu megvolt, minden szükséges progi/segédprogi fel lett pakolva stb stb), akkor meg a Macrium Reflect-el készítesz mentést a rendszerről (az adatpartícióról nem).
Ha valami gond merülne fel a jövőben, akkor visszaállítható lesz a rendszer (és csak az), így az adatpartíción lévő adatok megmaradnak.
(A mentést lehet az adatpartícióra is menteni, de mivel csak 1 meghajtó van a gépben, ezért melegen ajánlott valami külső tárolóra is elmenteni avagy épp felhőbe, hisz ha ez az egy meghajtó beadja a kulcsot, akkor a mentésnek is vége, míg ha a mentés megvan máshol is, akkor egy új merevlemez/SSD cserét követően, az új meghajtóra is visszaállítható a rendszer a korábbi mentésből, nem kell megint minden feltétlenül előről kezdeni)Ha rákeresel, akkor csak itt topiknak is számtalan találatot kapsz majd: Macrium
Talált hozzászólásokban meg van bőven infó a használatáhot, USB-s eszköz létrehozásáról stb stb.
-
sanyixXx
senior tag
sziasztok,
egy laptopra tennek fel friss Win 10-et. egy meghajto van benne, 238 GB hellyel. hogyan erdemes particionalni, hogy kesobb barmilyen rendszerhiba ne vigye el a feykepeket meg hasonlo tartalmakat? csinaljak egyet e egy helyreallito lemezt/usb-t vagy legyen egy kulon particio a rendszernek (80-100 GB) es a maradek a fenykepeknek meg doksiknak?
azzal tisztaban vagyok, hogy ha a lemez ha meg, nem a Win, akkor minden megy a levesbekoszi!
-
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #128677 üzenetére
Az nem Win10 hiba, hanem a két OS by default eltérő módon értelmezi a hardware clock értékét (lásd pl. itt). Win10 helyi időnek érzékeli, a Linux meg UTC-nek, a kettő meg nem ugyanaz. Ha valaki ragaszkodik a dual boothoz, lehet érdemes az egyiket vagy másikat átállítani.
-
Necronom
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #128677 üzenetére
nincs Linux
ez egy uj telepites mar
magam fele forditottam a TV boxot es latom rajta az orat
megoldottam
----------------------------
ps: ez a munkahelyi gepem, eredeti win van rajta
minap telepitettem ujra, gondolvan, hogy hatha nem viccel mar meg az SSD ami benne van 2. meghajtomindekozben otthon:
Win / Linux vigan elvan egy-egy kulon meghajton
nem, nem dualboot, restart utan F12 es onnan bootolok amit akarok rendszertes csak halkan irom, hogy ez szurke win.... -
Necronom
senior tag
hehe, feladtam
igy marad
koszonom a segito szandekot mindenkinek!ps: restart is megvolt
-
-
Necronom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #128673 üzenetére
koszonom, az ora szervert mar kiprobaltam mindkettot, mindenhogyan
nem valt be
az uj szerver hozzaadasat meg megprobalom, aztan elegem van belole, ennyit nem er az egesz
szvsz egyebkent nem sok koze van ezekhez, hiszen ezt is szinronizalja, ha ranyomok azonnal
a baj ott van, hogy o maga nem teszi, meg azzal a kis segedprogrammal semlassuk a paracssorosat, hatha
-
válasz
Necronom #128672 üzenetére
# az automatikus időzónát tiltsd le
# time.nist.gov-ra állítsd át a szervert, azonnali frissítés és OK
# Ha ez nem válik be, akkor állítsd vissza time.windows.com-ra és próbáld meg ezen link vége felé található parancssoros módszert, az szokott használni. -
Necronom
senior tag
válasz
King Unique #128646 üzenetére
De mar nem volt Linux egyik meghajton sem, igazabol a problema ott kezdodott, mert amig volt rajta oprendszer, betudtam annak, hogy ext4-et nem lat a win - rendben van
De miutan ledaraltam es at is formaztam csak utana neztem utana, hogy hopp, meg a lemezezelben sem latszik
Ahogy aztan kesobb egyszer csak ott lett, barmi modositas vagy hozzanyulas nelkul egy frissites utan
Aztan jott egy ujabb frissites, es megint nem volt, majd meg egy es megint ott volt a meghajto
Ertem en, hogy hihetetlen, hidd el szamomra is az tovabbra is, de ezt az SSD-t beteszem barmi gepbe tokeletesen mukodik, ebbe a gepben meg nem...Az ora szinront sorry, tenyleg nem irtam, nalam nem valt be semmi sem
Kezi szinkron utan 7:58 van
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128666 üzenetére
Szoftver24.hu-nál lett véve a Windows 10 Pro Retail kulcs.
De ma szerzek egy wifi stucket, és így megpróbálom újra telepíteni, hátha így fogok tudni hálózatot adni neki telepítés vége felé. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Ha neked az AMD proci+chipset(USA)Azureware kamera(Taiwan),Realtek wifi(Taiwan),STMe gyro(Svájc) kínai, akkor rossz helyen keresgélsz. Ezek a főbb hardverelem gyártók a laptopban. Egyetlen 1 komponens van ami kínai, az a Goodix ujjlenyomat olvasó. Nem hinném, hogy egy $z@ros ujjlenyomat leolvasó driver hibája miatt nem adja ki a Microsoft.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
King Unique #128659 üzenetére
Olvasom közben, hogy miket is tud ez az enterprise kiadás. Elég sok beépített funkcióval bír. Esetleg lehetséges, hogy ezek lassítják a startup időt? sysdm.cpl paranccsal esetleg megtalálom ezeket? Nincs előttem a gép, még egy winfos se, elnézést, ha nem tudom megnézni. Feladatkezelőben ezeket látom esetleg?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
King Unique #128659 üzenetére
Chrome, Foxit reader és egy office csomag van telepítve. Ki van pucolva az egész. Ezek közül egyik sem indul automatikusan a rendszerrel. Win7 alatt semmi akadás nem volt tulajdonos szerint.
A kép a Google barátomtól mentve. Ez a startup logo dolgozik kb 1 percig, de lemérem neked pontosan, bár nem számít szerintem. Lemezkarbantartót végigvittem, ami volt ott azt kipucoltam. Chrome vackait kipucoltam. Az a nyamvadt office 2019 fogná? Nincs rajta vírus. Mint írtam ez a boot vagy startup logo után gyors a gép. Nincs lassulás, semmi laggolás. Egy egér+billentyűzet+monitor+utp van csatlakoztatva. Emberkénk facebookra használja egyébként semmi másra. SSD 2 hónapos benne 100%.
Ha más nem újratelepítem neki és teszek fel egy home kiadást.
-
King Unique
titán
válasz
libus #128665 üzenetére
Igen, ha már a telepítésnél meg van adva (nem kötelező) a termékkulcs és elfogadja a telepítő, akkor az annak megfelelő kiadás települ, ahol ha érvényes a termékkulcs, akkor utána aktív internetkapcsolat mellett automatikusan aktiválódni kell a Windows 10-nek.
Milyen boltban, Microsoft webáruházban, hivatalos viszonteladónál, EU-s használt szoftvert árusító helyen ami megfelel ezen feltételeknek, vagy valami olcsó kulcsokat terítő, bazári forrás? -
libus
őstag
válasz
King Unique #128662 üzenetére
Biztos, hogy a Pro lett feltéve, hisz írja is Rendszernél. Meg telepítés elején mikor megadom a kulcsot, nem is dobja be a választási lehetőséget.
Csak érvényes kulcsot árultak a boltba. -
Cry0
őstag
sziasztok! rákötöttem a tv met a gépre hogy egyszerűbben tudjak filmeket nézni, legelőször be tudtam állitani hogy 60hzn menjen a tv, most viszont 30hz a legmagasabb, ennek mi lehet az oka ? mit kéne állitanom?
-
bach66
tag
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!
Sokadik kísérletre sikerült a Win10 telepítése.
Úgy tűnik, az egyik memóriamodul volt a ludas.
Szép ünnepeket! -
King Unique
titán
válasz
libus #128660 üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• Az Aktiválási hibaelhárító használata
• Fix: Windows 10 Activation Error 0x803fa067Biztos, hogy Pro kiadás lett telepítve, a vásárolt termékkulcs érvényes?
-
Cs1csó
titán
válasz
Stylewars_kp #128658 üzenetére
Otthonra nem ajánlott és ahogy King Unique írta akármi is lehet rajta, tehát a "tiszta lap" lehet rendbe tenné, de ha már tiszta lap érdemes egy friss build-et feltenni.
-
libus
őstag
Üdv!
Egy tiszta új asztali Pc lett véve (Socket 1200-as), amibe belekerült egy 500GB-os laptop HDD. Ez az egy nem új!
Lett véve hozzá egy Windows 10 Pro Retail key.
Windows telepítés elején megadtam a vásárolt Retail kulcsot.
A telepítés vége felé egy olyan üzenet fogad, hogy csatlakoztassam a gépet a hálózathoz!
Pedig be van dugva az UTP kábel!
Gondolom nem ismeri Win10 telepítő az alaplapom (Gigabyte Z490M) modem driverét.
Pedig ma szedtem le a Win10-et a Microsoft oldaláról.
Nem volt mit tenni, azt az opciót választottam, hogy nincs internetem és így folytattam.
Telepítés végeztével feltettem pendrive-ról az alaplaphoz a drivereket.
És egyszer csak látom a jobb alsó sarokban, hogy aktíválja a Windows-t..
Gépházba belépve írja is, hogy nincs aktiválva. De miért??
Hiába próbáltam újra megadni, de nem fogadja el!
Hibakód: 0x803FA067
Valaki tudja miért nem tudom aktiválni a Windows-om?
-
King Unique
titán
válasz
Stylewars_kp #128656 üzenetére
Konkrétumok nélkül honnan tudjuk?
Nem ismert milyen programok vannak telepítve, bootolásnál mik indulnak el a rendszerrel együtt automatikusan, az "1 perc mire bebootol" pontosan mit jelent, azaz csak maga a bootolási folyamat az asztal megjelenéséig vagy amíg utána minden program betölt, nincs-e összevírusozva a rendszer, nincs-e valami USB-s/egyéb eszköz csatlakoztatva ami bezavarhat a bootolásnál, nincs-e esetleg hardverhiba, illetve az SSD állapota milyen, stb.
Az Enterprise kiadásról még épp nemrég volt szó, mármint hogy miért nem reális otthoni használatnál: [link], [link]. -
Cs1csó
titán
válasz
Stylewars_kp #128656 üzenetére
Kezdésnek: csinálnék egy mentést a rendszeréről pl. Macrium Reflect Free-vel, majd egy pendrive-ra a legfrissebb - MS-tól letöltött 20H2 ISO-val - csinálnék egy telepítést lehetőleg Home vagy PRO változattal. Telepítés után engedni, hogy a driver-eket és magát a Windows-t is lefrissítse - esetleg manuálisan végezni a keresést és a kijelölést majd 1-2 restart és után meglesni hogyan szuperál.
Enterprise otthonra nem ajánlott, de egyéb N-es Windows sem.
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok.
Ismerősöm gépén win10 1809 enterprise van fent. Tiszta telepítes volt, nem win7/8 update. Core2dou proci, 4gb ram, 256 ssd. Csiga lassan bootol be. Ez miért lehet? Nem fogja semmilyen program. Nem viccelek van vagy 1 perc mire bebootol. Maga a gép gyors. Használat közben nem laggol vagy fagy le.
Mi lehet a gond?
-
bach66
tag
válasz
King Unique #128651 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét!
Ahogy csicso82 írta, töröltem az első két partíciót (SSD-t), és nagyon megörültem, mert elkezdte a Win10 a telepítést.
De korai volt az öröm, ugyanis kb. 58%-nál leállt ezzel a hibaüzenettel:
Erre én másik laptopon újraformáztam a pendrive-ot (bizos ami biztos) aztán a MediaCreatinTool-lal újra elkészítettem abootolható pendrive-ot, de megint csak megakadt a telepítés.
Esetleg a hibakód alapján meg tudja valaki mondani, hogy mi lehet az oka?
Próbáljam másik pendrive-val, vagy írjak DVD-t (talán van itthon üres...)? -
King Unique
titán
válasz
bach66 #128647 üzenetére
A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témáról már volt szó itt többször, lásd egy másik válaszban leírtakat, + nemrég egy másik topikban is részletezve lett.
Ahol alap a telepítésnél, hogy a célmeghajtót (SSD) teljesen törölni kell (ha nincsen rajta fontos adat, vagy már le lett mentve, stb.), majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és utána tovább, ennyi. Meg ha nem akarsz így járni, akkor biztos ami biztos alapon szokás a másik fizikai meghajtót letiltani/eltávolítani a telepítés idejére, vagy az előbbi módszert helyesen alkalmazni, azaz a BIOS-ban a célmeghajtót (SSD) beállítani elsődleges boot eszközként, törölni + egyből létrehozatni a telepítővel a rendszer számára fenntartott partíciót is és akkor kapásból látszik melyik lemezre került, stb. -
törölt tag
Alaplap csere volt, nem tudok bejelentkezni, mert nem működik a pin, és a régi emailcímemre küldi a visszaállítást ami már megszünt. Valamilyen "visszaszerzési kód 25 karakterből áll" kér, azt hol találom?
-
Cs1csó
titán
válasz
bach66 #128647 üzenetére
Üdv, az SSD-n tehát a nullás meghajtón
nincs semmilyen fontos adat(látom üres, a képen a felső kettő?)
Ha nincs akkor töröld azt a két partíciót, majd az így létrejött 1db partícióval nem kell csinálnod semmit csak legyen az kijelölve (mint ahogy most a második sor eltérő színnel látszik) majd kattints a TOVÁBB gombra és kezdi is a telepítést.(lehet az a 100MB-os partíció zavar be)
-
bach66
tag
SOS!
Sürgős segítségre lenne szükségem!
Win7 helyére win10-et szeretnék telepíteni pendrive-ról (tiszta telepítés).
Be is bootol, de amikor ki akarom választani a helyet, ezt jeleníti meg:A laptopban van egy SSD (0 számú drive, partícó 1 és 2) és a régi vincsesztert a DVD helyére tettem be (1 számú drive, partíció 1-2-3), azon vannak a dokumentumok, adatok.
A 0/1 számú meghajtón (Rendszer számára fenntartott) igazából nem tudom mi van, szerintem azt a Win7 hozhatta létre anno.
A 0/2 számú meghajtóra szeretném telepíteni a Win10-et (az volt a C meghajtó, azon volt a Win7), de amint a fotón is látszik, azt írja, hogy "a rendszerköteten kevés a szabad hely". Pedig a 2. számú meghajtón van 111GB szabad hely - ezt a meghajtót itt a telepítővel formáztam.
Mit tegyek?Kérlek, segítsetek, mert a lányom laptopjáról van szó, akinek az online oktatáshoz szüksége lenne rá.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
King Unique
titán
válasz
Necronom #128624 üzenetére
Az, hogy 1 meghajtón belül van a 2 OS, vagy 2 külön lemezen, az nem számít, attól még ugyanúgy dual-boot és fennállhat az említett jelenség. De az egy másik probléma, az óra, szinkronizálás működésének beállításához linkelve voltak leírások, abban megoldási javaslatok, viszont az nem derült ki, hogy ki lettek-e próbálva és használt-e.
-
törölt tag
válasz
King Unique #128643 üzenetére
Köszi szépen.
-
King Unique
titán
válasz
petyus_ #128639 üzenetére
Lásd korábban egy másik esetnél leírtakat, ott le van írva mikor lehet értelme egyazon meghajtón belül egy külön (pl. D) partíciónak. Ha ezek téged nem érintenek, illetve ekkora kérdés és nincsen előre eldöntve célirányosan, akkor lehet jobb ha inkább "egyben" hagyod.
-
King Unique
titán
válasz
#63718632 #128641 üzenetére
Nem, nem kell inicializálni, ami nemrég már le lett írva másnak, + az is sokadjára ugyanannál az esetnél, hogyan kell Windows 10-et klónozni. Azt meg el kellene dönteni, hogy most rendszermentés (image) és abból visszaállítás a cél, vagy a közvetlen klónozás, ahol mindkettő ki volt fejtve nemrég a linkelt válaszokban, + az is hogyan lehet klónozáskor és utána kiterjeszteni a partíciót, azokat sem szükséges újra.
-
törölt tag
Sziasztok!
Átakarok egy komplett W10-es rendszert költöztetni egy 256-os SSD-ről egy 500-asra, mert kevés a hely a C meghajtón.
Kell-e a céllemezt inicializálni előtte?
Milyen metódust használjak?(disk to disk vagy disk to image majd image to disk)
Macrium-ot szoktátok itt ajánlani és a másik nem jut eszembe.
Klónozás után az új lemezen a C meghajtót kivánnám megnövelni a teljes fennmaradó szabad helyre. -
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Most fogok új gépet venni, 500GB-os SSD-vel. Eddig 128GM-osat használtam, egyben volt az egész, csak a rendszer, programok mentek rá.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes az 500 as SSD-t több meghajtóra osztani? Most is lesz mellette 2TB HDD, minden adat arra fog menni, de arra gondoltam, lehetnének külön a játékok, esetleg munka közben használt fileok.
-
Sziasztok. Emlekeim szerint regebben, amikor a gephaz-eszkozok-nyomtatok-hoz bementem, ott volt egy ikon egy nyomtatoval. Arra kattintva bejott, hogy szkennelni nyomtatni stb akarok. Mindezt ugy, hogy a nyomtato drivert nem is telepitettem. Most viszont nem talalom ott ezt a lehetoseget. Merre talalhato? Koszonom
-
-
motrola
aktív tag
-
ETOM
addikt
MS Store a csatolt telefon alkalmazást mindig beadja, hogy van frissebb. Másnál is csinálja egy hete kb? (minden keresésnél)
-
LOTR
addikt
sziasztok
van nálam egy notebook (HP ProBook 4510s - ha esetleg számít) w10-zel, a felhasználói fiókon persze jelszó van, a kódra nem emlékeznek már, a régi képek kellenének a hdd-ről, mielőtt kiszerelném a hardvert, megkérdezném tőletek, van rá mód, hogy elérjük a háttértár tartalmát szétszerelés nélkül?
köszi
-
válasz
motrola #128625 üzenetére
"[link] Ezzel lehet szinkronizálni......Ez nem települ csak futtatni kell...."
Nem értem.... Ha nem települ, akkor minden indulás után újra futtatni kell? Akkor miben nyújt többet, mint a win saját időszinkronizálása?#128574 Necronom
Nem lehet, hogy nálad az Óra ki van véve a háttérben futó szolgáltatások közül, azért nem szinkronizál? -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Egy ideje már használom a Windows távoli asztalt mobilról (nagyon tetszik szerintem kényelmesebb mint a teamviewer ) és jól látom, hogy Microsoft fiók nélkül nem használható? Ha mégis használható Microsoft fiók nélkül akkor hogyan?
-
Necronom
senior tag
válasz
King Unique #128594 üzenetére
Epp ezaz, hogy nincsen 2 rendszer, ami volt is az ugy volt hogy 2 kulon meghajton
Abbol volt az a problema, hogy nem latszott fizikailag a drive sem es ertem, hogy kellett volna, legyen rajta barmi oprendszer vagy akar a semmi, akkor is kellene, de nem volt ott
es irtam, hogy semmit sem csinaltam, sot mar mar el is feledtem, amikor egyszer csak megjelent
de most az ora bosszantes sajna tovabbra sem szinkronizal
ezt epp ebben a percben keszitettem
-
ElGatto
aktív tag
Hello,
Korabban sajnos tönkre ment a gépház előlapi füles bemeneti és kimeneti csatlakozója.
Most próbáltam hátra bedugni, a gép látja is, de valamiért a mikrofont nem tudom működésre bírni. Van valami trükk amire nem gondoltam? -
janos666
nagyúr
Ha van egy dumpstack.tmp file a gyökérmappában, csak amihez adminisztrátori jogosultsággal lehet csak hozzáférni, és én tudtommal nem az én kértem (azt sem igazán tudom, hogy mire jó) akkor ez valamilyen behatolásra utal (mint pl. ez)?
Mostanában loptak el tőlem jelszavakat.Pontosabban most 12kb, de text editorral megnyitva teljesen üresnek látszik. Korábban sikerült megnyitnom, és általános üzenetek voltak benne, hogy mik történtek, de akkor még nem tulajdonítottam neki semmi jelentőséget.
-
Trebron09
őstag
válasz
King Unique #128596 üzenetére
Akkor azt kellene törölnöm hogy felmenjen a driver? Azt honnan tudom meg mi a száma? Megfelelő lett letöltve nem csak nálam gond ez, sokan úgy oldották meg hogy újrarakták a wint, de én nem akarom mert más baja nincs.
-
droti25
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #128607 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a korrekt és hasznos tippeket.
Jelenleg az SSD-n 16GB RAM mellett 2432MB a lapozó fájl automatán. -
Kitty21
csendes tag
Sziasztok!
2004 frissítés után nem működik az energiagazdálkodás, már a 20H2 is fent van és semmi változás nem történt. Kerestem a fórumon az estleges megoldásokat, de nem találtam, vagy átsiklottam felette. Ha valakinek van javaslata, szívesen veszem.
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
gordonfreemN #128611 üzenetére
Akkor rossz eltolással lett anno particionálva a HDD, de az is pl. XP-nél reális, nem W7,8.1, 10 esetén, ahol az utóbbiak alapból helyesen alignálnak.
Ha zavar, akkor külső particionáló programmal akár utólag is korrigálható, vagy másik opció az adatok lementése után az újraparticionálás. -
gjoco1
addikt
Üdv!
Lehet nem megfelelő helyre írom kérdésem,de hátha van aki tudna segíten.Alapvetően láma vagyok windows ügyben.
[Erre] a rendszerre keresek olyan kodeket,ami lejátsza a "régi" avi fájlokat. Egy viszonylag gagyi menetrögzítő kamera felvétekeit szeretném megnézni a gépem( a kamera önmagában nem tud ilyen szolgáltatást ).Illetve,ha egy percnél rövidebbet lejátsza, de 3-4 perc időtartamút nem.
Ha nagy butaságot kérek elnézést!
Köszönöm! -
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #128603 üzenetére
Bocsánat, jogos. ASSSD-vel ellenőriztem, amennyiben az megfelelő. Az SSD amiről jött a rendszer, az rendben van és amire jött az is rendben van.
A HDD az csak plusz, adatok tárolására van, nincs rajta rendszer, nem is volt. De valamiért az alignálása nem jó, halványan sejtem miért, de már vagy 4 éve csináltam. -
Werkly
őstag
Windows Update teljesen meghalt. Hiba történt ezt írja. Tud valaki valami segítséget adni ezügyben? Kösz!
-
King Unique
titán
válasz
droti25 #128606 üzenetére
Mint említve volt, a lapozófájl alapértelmezetten a C meghajtóm van, ami ha az SSD, akkor azon és nem a lassú HDD-n. Valamint alapértelmezetten automatikusan állítja be a méretét a Windows 10, nem feltétlen foglalja le egyből a RAM teljes méretének megfelelőt, szükség esetén utólag megnöveli ha kell, stb.
Az, hogy számodra az alapértelmezett beállítás megfelel-e, mekkora legyen a lapozófájl mérete stb., értelemszerűen függ attól is, hogy mire használod a Windows 10-et, mekkora memóriaigényű programokat, játékokat futtatsz, stb. Ha nincsen nagy RAM használat, akkor opcionálisan lehet akár csökkenti is a lapozófájl méretét, pl. pár GB-ot fixen megadva, maradhat alapértelmezetten a C-n, stb. Ha teljesen ki van használva a 16 GB RAM, sőt még kevés is egyes programoknak/játékoknak, akkor értelemszerűen nagyobb méretű lapozófájlt javasolt beállítani, vagy eleve a Windows 10-re bírni, hogy az kezelje, szükség esetén automatikusan megnövelje a méretét. Aztán hogy ez esetben alapértelmezetten a C-n, vagy túl nagy tárhelylefoglalás esetén a D (HDD) meghajtóra lesz-e helyezve, azt már neked kellene tudni. Kikapcsolni, teljesen letiltani viszont nem javasolt még sok RAM esetén sem, amiről már volt szó itt többször (példa), az biztos. -
válasz
droti25 #128604 üzenetére
Manapság W10 és nagy (nagyobb) kapacitású SSD-k korában nincs szükség piszkálni. Régebben sem azért állítottuk kisebb-re a méretét, mert az SSD-nek bármi "baja" lenne miatta, hanem azért, mert akkoriban igen örültünk, ha egy 60-64GB-os SSD-t meg tudtunk venni ill. nem volt W10 sem. Ez utóbbi azért lényeg, mert pl. a W7 az a fizikai memória méretével közel azonos méretű lapozófájlt hozott létre, aztán (anno 32GB RAM is volt a gépemben) csúnyán eldeformálódott az arcom, amikor a 64GB-os SSD kapacitásának fele eltűnt, mert ott figyelt egy ~30Gb-os lapozófájl...
W8/8.1 esetén már finomítottak a dolgon, de a W10 még jobban kordában tartja (automatikusan) a lapozófájl méretét, azaz pl. 16GB RAM esetén kb. 3GB-os a lapozófájl mérete, ami a mostani 120/250/500+ GB-os SSD-k esetén pont nem érdekes.Nálad most mekkora a lapozófájl mérete amúgy?
-
droti25
őstag
válasz
King Unique #128605 üzenetére
Nem feltétlen akarok hozzányúlni, csak a legoptimálisabb beállítást szeretném elérni ezen paraméterek mellett.
Az SSD 128GB-os és 39 GB szabad hely van rajta.
Tegyem át akkor HDD-ről SSD-re és hagyjam automata lemezméret kezelésen? -
King Unique
titán
válasz
droti25 #128604 üzenetére
A lapozófájlhoz normál esetben nem kell hozzányúlni, majd automatikusan beállítja magának a Windows 10, szükség esetén csökkenti/növeli a méretét ha kell, ennyi. Vagyis inkább az a kérdés, hogy te miért akarod megpiszkálni az alapértelmezett beállítást és egyéni méretet megadni?
Ha az SSD kímélése miatt, akkor az felesleges, meg a HDD-re átrakni is, ha megfelelő tárolókapacitású az SSD és van rajta kellő méretű szabad lemezterület.
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Adott egy 1 TB HDD + SSD-n lévő rendszer és mellé 16GB DDR3 Ram.
Lapozó fájlnak milyen értékeket célszerű beállítani?Köszi előre is.
-
King Unique
titán
válasz
gordonfreemN #128599 üzenetére
Ahogyan a tiszta telepítésnél, úgy a klónozásnál sem kell előre se inicializálni, se particionálni, se formázni a célmeghajtót, ez alap és talán le is van írva a linkelt válaszokban. + A Macrium Reflect esetében a partíció tulajdonságainál amúgy is van beállítási lehetőség az alignálásra, ahol alapértelmezett az 1 MB-os.
Az alignálásnak - lásd ezen leírás 3. pontját + ezen cikk 1. pontját - egyébként eleve rendben kell lenni, ha Windows 10-zel és nem Windows XP-vel lett particionálva a HDD/SSD, illetve ugyanúgy a klónozás után a célmeghajtónál is, ha a forrásmeghajtónál is stimmelt. Meg eredetileg SSD—►
SSD klónozás volt említve, a HDD nem, ahol az utóbbinál az sem derült ki pontosan mi nem stimmel a partícióeltolásnál, illetve melyik partíciónál, screenshot sem lett mellékelve erről... -
vlevi
nagyúr
válasz
Voice24 #128601 üzenetére
"Mondjuk most meg egyes fájlok ikonjánál felhő, másoknál meg kis zöld pipa jelent meg."
Az teljesen normális.
A Onedrive csak akkor tölti le a file-t ténylegesen, ha egyszer rányitsz. Így nem foglalja a helyet a gépeden, csak a felhőben.
Sőt, te magad is kezdeményezheted ezt, jobbegér, tárterület felszabadítása menüpontra kattintva. Ilyenkor a helyi másolatot törli a Win10, de a felhőben megmarad, ha legközelebb szükséged lesz rá, újra letölti.
Nekem is van ott rengeteg oda mentett anyag, ami tényleg csak mentés, biztonsági másolat. Jó az így, hogy nem foglalja a helyet a gépemen. -
Voice24
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #128587 üzenetére
Az 1. pont szerint sem nyílnak meg a fájlok, továbbra is ott az X az ikonjukon.
A 3. pont lesz a ludas, valóban nem "üzemeltem be" az újratelepítés után a onedrive-ot, most elindítottam, és máris megnyitható minden fájl. Mondjuk most meg egyes fájlok ikonjánál felhő, másoknál meg kis zöld pipa jelent meg.
Köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest