- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
PROTRON #130199 üzenetére
Az msconfig-ban nincs levéve a magok (processzorok száma) száma?
-
PROTRON
addikt
Üdv!
Most cserélek processzort az 1 éve friss licencel telepített win10 alatti munkaállomásomban.
Na most odáig eljutottam hogy pusztán a proci csere-t követően elindul az előzőleg telepített windows gond nélkül és a licencet se veszítem el hiszen a gép többi alkatrésze maradt(ahogy ezt a topicban is számtalanszor leírtátok és el is olvastam).
A kérdés viszont hogy Intel 6 mag 12 szál prociról (2 generációval újabb, de ugyanúgy 14nm-es) 14 mag 28 szálra váltva, bízhatok abban hogy a windows le fogja magát frissíteni és tényleges elérhetem a teljesítményt windows újratelepítés nélkül?Jelenleg a HWinfo látja hogy 14 magos proc van a pontos típus számmal, de pl CPU-z a kettő közötti "generációt" látja és a win egyelőre 6 aktív maggal foglalkozik. De az L3 chachet-is rendesen méretben látja.
Igazából nem az újratelepítés miatti dolgok zavarnak, csak a 3 napos cseregarancia...tehát hogy szeretném kideríteni hogy van-e bármi hibája a procinak a 14 mag, 28 szál, quad channel terén...
Köszi.
-
-
-szabi-
addikt
Hi
Képernyőkímélőnek fotók váltogatását állítottam be.
Azonban ez rendszertelen időközönként visszaáll alapértelmezett "nincs" beállításra.
Az utóbbi alkalommal annyi változott nem a képernyőkímélő kapcsolt ki hanem a monitor energiagazdálkodási beállítása állt át 15 perc utáni kikapcsolásra.
Nem tudok rájönni ezek okára és ebben kérnék tanácsot, mitől lehet ez?üdv
szabi -
xy.zsolt
őstag
válasz
Csupingo #130181 üzenetére
st3v3np3t3r
Csupingo
King Unique
kösz srácokaz avidemux lett a befutós
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #130194 üzenetére
Félrenéztem mobilon, de már jó.
Köszi -
King Unique
titán
válasz
modflow #130192 üzenetére
Mármint mégis mi nem egyértelmű, hogy akár már a telepítésnél ki lehetett volna választani másik meghajtót, meg hogy utólag a gépházban hogyan lehet áthelyezni a telepített játékot másik meghajtóra?
-
Kingus83
csendes tag
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #130191 üzenetére
Láttam, az a cikk felső része, de abban semmit nem ír.
Utána meg már a mentésre tér át.
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #130188 üzenetére
Simán F6-al áthelyezem és kész?
-
King Unique
titán
válasz
modflow #130187 üzenetére
Igen, akár utólag is áthelyezhető az adott alkalmazás, játék másik partícióra/meghajtóra. + Beállítható alapértelmezett mentési helyként a C helyett másik meghajtó.
-
modflow
veterán
Letöltöttem a Windows Store-ból a The Medium játékot.
Utólag tudtam meg, hogy az a C meghajtóra mentett.
Ha azt a mappát simán áthelyezem az E meghajtómra, ahol a játékok vannak, akkor el fog indulni? -
King Unique
titán
válasz
xy.zsolt #130180 üzenetére
Van " Milyen program, ami...?" topik is, elsődlegesen oda valók az ilyen kérdések.
Egyébként számos program (példák) van ilyen célra, sőt elvileg a beépített alkalmazással is lehet ezt-azt szerkeszteni. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #130177 üzenetére
Nem tűnt el magától. Sokadik rendszergazda joggal futtatott Powershell meg cmd-Dism parancs lefuttatása után volt hajlandó eltűnni.
-
xy.zsolt
őstag
bocs ha off, de tudtok ajánlani egy totál egyszerű video edit programot amivel vágni tudok és free....még jobb ha portable vagy online
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #130176 üzenetére
Annak a partíciónak a Sandbox szolgáltatáshoz van köze, és normál esetben annak használatánál jön létre, mint a linkelt leírás is szemlélteti, ennyi. Ha nálad ki volt kapcsolva és annak ellenére volt ott, az érdekes, de ha már eltűnt magától, akkor a probléma megoldva.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #130168 üzenetére
Nagyon nehezen akarta az igazat, ugyanis nem volt telepítve a Sandbox, még a windows szolgáltatás ki-be kapcsolások között sem volt. Nagyon sokadjára volt hajlandó eltűnni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #130168 üzenetére
A magelkülönítés van bekapcsolva,annak lehet szükéges ez a szolgàltatás?
-
batyuska100
senior tag
Hali!
Az mitől lehet, hogy a gépházban és a képnézegetőben magától görget a Windows?
-
King Unique
titán
válasz
norberto9 #130172 üzenetére
Annak a témának van külön topikja.
-
norberto9
aktív tag
válasz
King Unique #130169 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Még egy kérdésem lenne.Ryzen 7,vagy Intel i7. Fotószerkesztéshez, kicsi játék...
-
King Unique
titán
válasz
Gabor343 #130170 üzenetére
"Vagy esetleg van valami más megoldás a problémára teljes újratelepítés nélkül?"
How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
-
Gabor343
tag
Sziasztok!
Az egyik win 10es gépemen az egyik napról a másikra tönkrement a hálózatkezelés és a hangkártya driver. Az utóbbi probléma könnyen megoldódott egy driver újratelepítéssel, de a hálózatnak valami komolyabb baja van.
Konkrétan az van hogy ha a gépházban ha megnyitom a hálózat és internet lapot, azonnal bezáródik az ablak. A biztonsági központban hiányzik a tűzfal opció és néha ki is írja a windows hogy nincs bekapcsolva a tűzfal. A DHCP sem működik, de a hálókártya beállításokban fix ip cím megadásával sikerült internetet varázsolni.
Na most ezen a problémán kívül minden hibátlanul működik és ha csak elkerülhetetlen, nem szeretném újratelepíteni a gépet. Kaspersky vírusírtóval futattam teljes ellenőrzést, de nem talált semmi veszélyeset, így biztos hogy a windowsban sérült valami.
Ismerem a windows sfc és dism programját és ezekkel próbáltam a hibát javítani, de itt felmerült egy újabb probléma.
Az sfc program talált korrupt fájlokat és elméletileg javította őket, de ez után semmi sem változott és ugyanúgy nem megy a hálózati rész.
Ez után futtattam a dism programot többször is, de mindig ezt írja ki végül
Ami feltűnt hogy a dism program és a windows verziója nem egyezik meg és egy kis keresgélés után arra jutottam hogy egyezniük kéne és valószínűleg ezért nem tudja javítani a hibás fájlokat.
Valakinek van valami ötlete hogy tudnám a dism programot frissíteni az újabb verzióra?
Vagy esetleg van valami más megoldás a problémára teljes újratelepítés nélkül? -
King Unique
titán
válasz
norberto9 #130167 üzenetére
Lehet, erről is pont nemrég volt szó egy másik esetnél.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #130166 üzenetére
A PortableBaseLayer a Windows Sandbox szolgáltatáshoz tartozó virtuális meghajtó. Ha nem használod, akkor kikapcsolod a szolgáltatásoknál, ennyi.
-
norberto9
aktív tag
Sziasztok.Adott egy Redmibook,amin kínai rom van.Lehet a gépre magyar Windows 10-et tenni?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Üdv. Érdekes kérdésem lenne. Mi hozhatott létre egy 8GB-os virtuális lemezt fáljfoglalás nélkül? Átvizsgáltam minden a 2 meghajtóm és semmi nem foglal pár gigánál többet, de az ehhez a virtuális lemezhez tarto méretet nem taáltam az SSD-n.
Törölni, formázni nem lehet,a windows lemez kezelő nem látja, az Aomei partíciókezelő viszont látja "*:PortableBaseLayer" címkenévvel meghajtóbetű nélkül. Meghajtóbetűt társítva csak windows rendszermappás linkek vannak rajta. Ennek lehet valami köze a "Magelkülönítés" funkciónak? -
Bertiee
senior tag
válasz
King Unique #130164 üzenetére
Köszönöm!
vlevi, neked is! -
King Unique
titán
válasz
Bertiee #130162 üzenetére
Egyrészt nem, nem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról a Windows 10-et egy processzorcsere és alaplapcsere miatt, vagy akár teljes hardvermódosítás esetén sem, ha megfelelően csinálod, lásd egy másik esetnél leírtakat.
Másrészt a játékokat még clean install esetén sem feltétlen kell minden esetben újratelepíteni, ha készült előtte mentés, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bertiee #130162 üzenetére
"Alaplap/proci csere Windows 10 újratelepítésre lenne szükségem"
Szerintem nincs szükség újra telepítésre.
Már sokan túlvagyunk ezen, én is írtam korábban, hogy egy 2012-es, Ivy Brige-s Intel i5-öt cseréltem egy vadonatúj, AMD Ryzen konfigra. Természetesen változott az alaplap chipset, a háló, a hang driver, a procihoz kapcsolódó összes dolog is.
A Win10 hibátlanul elindult, lassan 1 éve használom, csak újra kellett aktiválni. -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Alaplap/proci csere Windows 10 újratelepítésre lenne szükségem a C-meghajtón, ahol a windows van.
A korábban másik partícióra feltelepített STEAM és EPIC játékok ilyenkor mennek a levesbe és az is reinstall- bukva ezzel sok esetben a mentéseket- vagy van valami mód a megmentésükre?
(Ha nem Windows 10 topikos kérdés, kérlek irányítsatok át!) -
Kingus83
csendes tag
Szép napot!
Amikor bekapcsolom a laptopot (Win 10) akkor megjelenik rövid idő után a bejelentkezés gomb, amire rákattintok (ahogy eddig is), bejön, hogy Üdvözöljük és kb. 2-3 mp után kiírja, hogy kijelentkezés. Mit lehet tenni ilyenkor? Újraindítottam már, ki is kapcsoltam, de ugyanez a hiba. Köszi.
-
törölt tag
válasz
zsoltip #130148 üzenetére
Nézd meg vezérlőpult, kisegítő lehetőségek egér résznél nincs véletlenül bepipálva, hogy egér hoverre már aktiválja a mögöttes ablakot.
Esetleg nincs felrakva valamilyen HP szoftver is és abban be van kapcsolva ilyen funkció?Alapból Win10 nem hozza előre az ablakot hover esetén, csak ha belekattintasz a hátsó ablakba.
Ximon: nem úgy van
-
Csupingo
veterán
válasz
NoMix #130149 üzenetére
Még nem volt ilyen gondom. Pl. mindennap 2 total commandert használok. Ha az egyikben valamit változtatok, akkor frissül a másik is, ha pl. ott belépek egy mappába. (vagy van frissítés gomb is)
Gondolom ez általánosságban szinte mindig igaz, ha valamit valami használ, akkor azt nem engedi módosítani.
-
NoMix
tag
A windows9 threshold az nem el írás? És trash hold akar lenni…
-
NoMix
tag
válasz
Csupingo #130146 üzenetére
de ha a programok használják a fájljaikat az az módosítják akkor szoftver ütközés lép fel és az egyik folyamat ki léphet a másik hatására hiba miatt. Vagy szólhat a Windows hogy a gubanc.dll fájlt egy másik program használja. Lehet hogy fut úgy a program de munkára csak az egyik lesz alkalmas.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Van egy zavaró jelenség HP 612 Pro X2 gépemen.
Vélelmezem egy egér beállítás lehet, de nem jöttem rá ezideig hogy mi.
Nem, nem az inaktív ablakok görgetésére gondolok.Ha egy kicsit is elmodítom a kurzort, akkor azonnaé átvált a mögöttes, háttérben lévő ablakra. Legyen az akár az Asztal is...
Így elég nehéz néha beállításokat kattintani a tálcáról, stb...
Belső, és külső kijelzőt rá kötve egyaránt.
Touchpad és külső egérrel használva egyaránt.Tudnátok segíteni?
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
Csupingo #130146 üzenetére
Ebben is érdekes az új UWP appok felemás viselkedése. Onenote ikon a tálcán, SHIFT tartásával kattintva indul a második példány is, középső gombbal is működik. A mail app már nem és a gépházból se lehet két ablakot kicsikarni a régi vezérlőpulthoz képest. Vicces Ablakok nevű rendszeren csak egy ablak lehet. Csodás lesz, ha a file explorert is majd ilyenre "modernizálják".
-
Csupingo
veterán
válasz
ridiculous #130140 üzenetére
Középső gomb pl. az ikonon, vagy jobb gombbal újra megnyitod. A legtöbb programnál működik. Némelyiknél a programon belüli beállításokban van olyan, hogy több példányban is futhat.
-
I02S3F
addikt
válasz
Mi az a program, amit így akarsz futtatni?
-
Doky586
félisten
válasz
Én például a Total Commandert akárhány példányban el tudom indítani. Minden trükk nélkül. Vagy a win filekezelőt is. Mi itt a kérdés?
-
NoMix
tag
válasz
A mappáját másolod egy másik mappába és onnan futtatod. Ezt több mappába is be másolhatod és így akár 128 darabban is el indíthatod.
-
mpo
veterán
válasz
Tálcán jobb gomb a programon és vagy a régi dokumentumot vagy a programot választod.
-
ridiculous
aktív tag
Valaki tud abban segíteni hogy hogyan tudok Windowson belül egy alkalmazást két külön ablakban megnyitni? (mindenképp úgy gondolom hogy ne ugyanaz jelenjen meg mindkettőben hanem egymás mellett tudjam használni eltérő munkamenettel)
-
NoMix
tag
válasz
#86564352 #130138 üzenetére
Microsoft Edge Beta is now based on Chromium 77, here is what’s new
GOOGLE WINDOWS 10 -
NoMix
tag
válasz
Armagedown #130131 üzenetére
A kompatibilis nézet miatt csak ez a jó!
-
Kovács86
tag
válasz
ElektrikusDE #130127 üzenetére
Igen, kiderült, hogy a (BUSH)cég marketingese beteg volt, ezért nincsenek "ordító" FullHD feliratok tucatjai a TV-n, amihez -mi(én) vásárlók/felhasználók- hozzá vagyunk szoktatva
...
Ez egy álcázott, "lopakodó" FullHD TV
Köszönöm a segítséget Mindenkinek!
-
I02S3F
addikt
válasz
Armagedown #130131 üzenetére
Én is azon csodálkoztam! Bocs, hogy érdemben nem tudok segíteni!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Csupingo #130126 üzenetére
Vannak bizony ilyen TV-k, nekem is az első LCD TV-m ilyen volt.
Sőt "hivatalosan" még ott sem támogatta!
Szerencsére a HDMI bemeneten, kézi beállítással, összejött!
De ez nem ilyen TV, ez "Hivatalosan" is Full HD!
Bush LED40127FHDCNTD 40
Pl Google:
"Márkanév nélküli
(A képen meg BUSH felirat látható)
LED40127FHDCNTD 40 hüvelykes SMART LED TV
Full HD
Freeview C fokozat
Ez az elem C1 osztályú felújításra került. Nagyon észrevehető mérsékelt vagy súlyos karcolásokkal, horzsolásokkal, nyomokkal vagy horpadásokkal rendelkezik. A termék teljesen működőképes, és 3 hónapos garancia vonatkozik rá
0 vásárlói vélemény
1080p felbontás
Felbontás 1920 x 1080 pixel
Okos TV
Wi-Fi engedélyezve" -
Archus
csendes tag
[Lehet, hogy nem jó topic, de nem találtam mást]
Sziasztok!
Van valakinek tippje hogy az alábbi dolog mitől lehet?
Azt vettem észre, hogy nagyon akadoznak a gépemen az online fullHD videók. Az internet sebesség és a hardware ezt nem indokolja. Egy kis nyomozás után rájöttem, hogy amikor elindítok egy youtube videót rögtön felugrik a videokártya használata 100%-ra. Egy GTX 750 Ti-ról van szó. Szerintem nem normális, hogy a böngésző 100%-on pörgeti a videokártyát egy videó lejátszásakor. Több böngészővel is ezt tapasztalom, és semmi más nem megy 100%-on csak a GPU. A proci terhelése 20% körül van. Ha lejjebb veszem a videó felbontását, akkor is 60% körül használja a böngésző a videokártyát. Ha megállítom a videót visszaáll 0%-ra a kihasználtsága.Valaki tud segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszi a segítséget!
-
Kovács86
tag
válasz
I02S3F #130121 üzenetére
4-5 éves TV, nincsenek "iratai" a sok költözés után.
A hátlap. egyéb feliratok szerint HD.Minden ismert infó szerint HD-s a TV, de a W10-nek felajánlotta a FullHD felbontást.
Beállítottam, majd ennek megfelelően jelentkezik be a TV, mikor a PC képpel ki-, majd bekapcsolom és kiírja a kezdő infót(a TV), felbontás: 1920x1080.Nem is látok -a direkt beállított apró-betűs szövegben- pixel-hibát a betűknél, ami amiatt lenne mert fizikailag nincs elég pixel a megjelenítéshez.
Mivel ez elég egyéni megítélés, ezért gondoltam, hogy biztos van olyan -az ezer tesztprogramból-, amelyik megbízható választ tud erre a kérdésre.
Van ilyen?
Monitoroknál is előfordulnak "rejtett" beállítások, jobb felbontások, mint a "papiros",
TV-nél még nem találkoztam ezzel a (lebutítom-olcsón adom) jelenséggel. -
törölt tag
válasz
liszi70 #130112 üzenetére
Emlékszem, anyáztam miatta. Azóta a Onenote esetében már jó ez a szituáció, a Mail esetében szar még mindig. Utóbbit nem is használom, outlook.com és mobil app elég. Amúgy ez az Windows UWP Mail app kukázva lesz és a One Outlook néven egy új készül. Panos Panay főnöksége alatt lassan talán lesz valami minőség is, azért egyelőre csak hiszem ha látom elvet tartom. Az új Edge jó lépés, start menühöz is hozzányúltak megint, majd meglátjuk a többit. Mert már sok új design tervet hirdettek, hogy na most szeressék is az emberek a Windows-t és ne csak szükségük legyen rá, de a mail, képnéző, fájlkezelő stb. mindre ráférne újítás. 2021 van, ha a Win8 azaz 2012 óta nézzük gyakorlatilag egy évtizede szarakodnak alapvető dolgokkal.
-
Kovács86
tag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg olyan programot a "kiszedi" a csatlakoztatott monitorból/Tv-ből, hogy milyen valós felbontásokra képes a beépített kijelzője felbontásából adódóan.
Talán ezt nevezik natív felbontásnak(vagy-mit-is? )? "Nem-Tom"!A "konkrét" problémám: a HD-nak ismert LCD TV azt írja ki bekapcsoláskor, hogy az aktuális felbontás 1920x1080. Ami ugye FullHD:
-
Kekmen
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt elérni, mint amikor előtelepített oprendszerrel és programokkal érkezik egy gép és bekapcsolás után az első beállítási folyamat jön be (billentyűzetkiosztás, hálózat, felhasználónév, jelszó..stb) Azt szeretném, hogy előtelepítek egy gépet, driverezem, frissítem, felhasználói programokat telepítek és úgy visszaállítom alaphelyzetbe, hogy ezek megmaradjanak és felhasználó aki megkapja a gépet, saját maga tudjon végigmenni az előzetes beállításokon.
A helyreállítás --> gép alaphelyzetbe állítást néztem, de az elméletben törli a fájlokat. -
válasz
#86564352 #130110 üzenetére
"egy gondom van vele: Edge privát ablakból másolva nem jó"
Nekem meg még mindig az a problémám a vágólappal, hogy ha a win Posta-ból másolok ki valamit, csak akkor használható a vágólap, ha nyitva marad a Posta alkalmazás. A Posta bezárása után is ott marad látszólag a vágólap-előzményekben a kimásolt cucc, de nem illeszthető be, se a win+v, se a ctrl+v segítségével. Beszéltünk már erről régebben, úgy látszik érdemi változás, javítás ebben nem történt.
-
movax
őstag
Van egy sanda gyanúm, hogy valamelyik frissítéssel letiltották a Clipboard historyt (akkor is, ha a gépházban látsózlag be van kapcsolva) ha az ember nem MS-fiókkal van bejelentkezve. Valaki megnézné, hogy működik-e nála?
-
NoMix
tag
[link]
Épp most láttam meg a hirdetésedben... Zoz
Már nincs ott. -
NoMix
tag
válasz
BUZZLGHTYR #130100 üzenetére
Abban van vírus irtó nem kell telepíteni sőt már a hétben is volt.
szerk. Mit lehet kezdeni a QR kóddal? Hivatalos állami papírokon is már ott van és funkcionalitása semmi. De volt annyi esze az iranistának
hogy erre ne pecsételje le és ne is írja alá... -
válasz
BUZZLGHTYR #130102 üzenetére
A tünetek alapján legvalószínűbb, hogy a vinyó/ssd döglődik.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #130101 üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #130100 üzenetére
Nem mai a gép, de pár napja semmi probléma sem volt, mostmeg olyan mint 20 éve.
Most ezt dobálja be játék közbe 3 percenként.
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon / Smart Home
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spotify
- Parkside szerszám kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest