Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104293) King Unique válasza Lejszi (#104288) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt az automatikus frissítés konfiguráláshoz, manuálisra állításához vannak különféle módszerek, amelyek pl. ebben és ebben a leírásban részletezve vannak. De ha valaki saját felelősségre annyira tiltani akarja, akkor akár arra is vannak különféle módszerek. Másrészt ha éppen nem aktuális a frissítés, akkor a Pro-kiadástól kezdődőn eleve vannak a korábbi Windows 10-verzióknál is közvetlenül a gépházban halasztási lehetőségek, de akár a Home-kiadásnál is megoldható, külső programmal meg pláne (példa). Harmadrészt a 1903-as verziótól már pl. a funkciófrissítéseket nem is kell külön halasztani, mivel az 18/30 hónapos életciklusa végéig használható upgrade nélkül az adott verzió, ami a Home-kiadásra is érvényes. A havi összesítő frissítéseket meg ugyanúgy lehet 5 x 7 = 35 napig halasztani, sőt nem is minden esetben feltétlen kell, mert van hogy csak az értesítés jelenik meg róla. Ötödrészt nemcsak a Start menüben, hanem pl. Alt+F4 módszerrel is lehet újraindítani, leállítani stb. a rendszert. Hatodrészt ha nem akarod azonnal újraindítani a rendszer, akkor a 18 órás aktív időszak, meg csaknem akár 1 hétig is eltolható egyéni újraindítási időpont. Hetedrészt ha átmenetileg nem akarsz frissíteni és amiatt restartolni, akkor lásd az előbbieket.

Egyébként meg nem, nem javasolt végleg és teljesen letiltani, kikapcsolni a frissítéseket, azáltal pedig a biztonsági és egyéb javításokat is teljesen mellőzni... Ha valakinek ez a célja, akkor használhatna akár nem támogatott, lejárt szavatosságú XP-t is... Meg ha már a W7, akkor annál is alapértelmezetten be vannak a frissítések és automatikus az alapértelmezett. Az, hogy egyesek azt állítják manuálisra, vagy helytelen módon letiltják, az már egy másik dolog. Meg amúgy a 7-esnél frissítés után ott vannak a Start menüben a leállítás és frissítés, leállítás és újraindítás opciók. Valamint az frissítés után 10 percenként dobálja az értesítést, hogy restart kell és csak 4 órával engedi elhalasztani...Továbbá egy ideje már W7, 8.1, 10 rendszereken egyaránt komulatív, összesítő frissítések vannak, vagyis nem lehet egyesével szelektálni az egyes frissítéseket, mint régen.
Aztán az megint nem éppen úgy van, hogy majd betelik a C, mert pl. létezik lemezkarbantartó és egyéb lemezterületfelszabadítási lehetőségek is a Windows 10-ben. Meg pl. nálam is folyamatosan frissítve van a rendszer több gépen és soha nem volt olyan gond, hogy csak úgy elfogyott volna a C-n a tárhely.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.