- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
kecstama #131598 üzenetére
A "fórumhuszár" jelzöt nem venném magamra mivel nem én használok ilyen 1 biteseknek való dolgokat valamint nem én járok egy fórumra helpért egy driver telepités miatt (20 év IT szektorban eltöltött munkaidö után szép is lenne,képes vagyok elboldugulni egy desktop oprendszerrel)
-
kecstama
tag
Lehet okosan is használni az adott programokat, XY telepítést végig lehet nyomkodni úgy hogy kapsz "ajándékba" egy Avastot meg úgy is hogy azt telepít amit akarsz meg oda ahova kéne.
Ha valamelyik drivert esetleg rosszul telepítené le, szerencsére van annyi Windowsos tapasztalatom hogy el tudjam távolítani majd gyártótól le, de akkor sem kell 10-et végigzongorázni, elég egyet.
Az egyetem otthagyós szakácsocs meg egyértelműen vicc volt, ami szerintem eléggé feltűnő a nagyon mosolygós emoji miatt, de mindegy, másodjára is lezárnám.
Mellesleg a problémára lehet hogy sikerült megoldást találni, amint leteszteltem röviden leírom. (Ha még érdekel valakit egyáltalán a fő téma
)
-
Geth
veterán
válasz
kecstama #131595 üzenetére
egy sokkal egyszerűbb módszert használok ami eddig mindig bevált?
A kulcsszó amit keresel az eddig (tapasztalatlanság). Sajnos könnyen bele lehet futni olyan rendszerekbe, amiknél az volt a probléma, hogy a user bőszen nyomkodta az ilyen progiknál a driver frissítést és felrakott olyat is amit nem kellett volna, teljesen véletetlenszerű tüneteket okozva.
Ha biztosra akarsz menni, manuálisan gyűjtöd be a drivereket amire szükség van.
(Nem rábeszélés akart lenni.)nem fogok egy "random fórumhuszár" miatt kiíratkozni, az egyetemről ahol amúgy kifejezetten jól teljesítek
Időrendben olvasva, elsőnek Te ajánlottad fel, hogy otthagyod az egyetemet, a kolléga csak helyeselt, Te meg döntsd már el :)
Egyébként az egyetemeken sokan jól teljesítenek, a valóságban meg egy drivert nem képesek megtalálni, nem látok összefüggést. -
King Unique
titán
-
-
törölt tag
-
kecstama
tag
válasz
zolee001 #131591 üzenetére
1bit alatti vagyok mert egy sokkal egyszerűbb módszert használok ami eddig mindig bevált?
Ha neked jobban esik eszközönként egyenként megkeresni, letölteni majd telepíteni a drivereket, nyugodtan. De nekem sokkal egyszerűbb hetente 1 gombot nyomni ami megoldja az egészet.
Azt még hozzáteszem hogy olyan Intel hő/teljesítménykezelő drivereket talált a laptopomhoz, amiket a mai napig nem találok, és jobban működnek mint az előzők, de köszi az "1 bites" bókot, gyorsan itthagyom az egyetemet, megyek inkább szakácsnak
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
olyan gondom van hogy szeretnék telepiteni egy alkalmazást (hisuite) windows 10 pro (21h1) viszont ha elinditom a telepitőt elfogadom hogy rendszergazdaként telepitse majd be is fejezi. ugyan ez volt 2004 illetve 20h1/2 vel is. másik gépen 20h2 re simán települt. mi lehet a probléma? -
zolee001
őstag
válasz
Cs1csó #131584 üzenetére
Csak kérdés szintjén
Miért erölteted ezt a WU driver dolgot amire külön iparág épül ,hogy hogyan akadályozzuk meg mivel számtalan problémát okozott az elmult idöben?
A hardware gyártója által készitett drivernél nincs jobb aki csak tudja mit gyárt és milyen drivert készit hozzá -
törölt tag
Megőrült a beléptetés, van valami tippetek? Beolvasom az ujjlenyomatom, erre kiírja, hogy olvassam be. Átkattintok jelszavas belépésre, aztán vissza ujjlenyomatosra, beolvastatom, és egyből beenged
-
Cs1csó
titán
válasz
kecstama #131582 üzenetére
A tiszta telepítés része okés, de utána kezdésnek próbáld meg csak a Windows által felajánlott frissítésekkel, beleértve a driver frissítéseket amiket felajánl.
Manuálisan, vagy Driver keresőt - kezdésnek - ne használj.
Dobd fel a szükséges programjaidat és teszteld.
A lényeg, hogy minél kevesebb változtatás mellett teszteld a rendszert ezzel a szoftveres gondok nagy része kizárható. Driver kereső, vagy manuális firmware update stb. mind bezavarhat.
Ha ezek utána szépen fut a rendszer elkezdheted belakni, és amint jön a hiba újra már tudhatod mi volt az amit legutóbb módosítottál és az lehet a hunyó. -
kecstama
tag
válasz
Cs1csó #131580 üzenetére
Crystalt/Sentinelt mindjárt megnézem.
Letöltöttem az ISO-t az MS oldaláról, csináltam külső SSD-re boot cuccot majd a telepítésnél az összes lemezt formáztam.
Windows update naponta lefut, mindent telepítek amit felajánl. De szoktam 1-2 hetente Driverbooster/ DRP-vel nézegetni, hogy ne egyenként kelljen őket.
-
Cs1csó
titán
válasz
kecstama #131579 üzenetére
újratelepítés nem oldotta meg
Ez alatt mit értesz? MS oldaláról MCT eszközzel egy pendrive-ra létrehozott telepítőről boot-olva a korábbi rendszer partícióit törölve telepítetted?Driver/ firmware legfrisebb.
Ezt hogy csináltad? A Windows update lefutása után a felajánlott driver frissítéseket telepítetted vagy manuálisan vadászgattál?Amit én csinálnék: az első bekezdésben leírtak szerint, utána futtatnám a Windows update-et és amit az felajánl telepíteném, manuálisan nem xarakodnék driver-ek keresésével.
CrystalDiskInfo mit mutat? HD Sentinel mit mutat?
-
kecstama
tag
Hali!
Néhány programnál (Egyelőre csak játékoknál jött elő) adott idő után a C meghajtó 100%-ra leterhelődik (A feladatkezelő nem írja hogy mi húzza le) és befagyasztja az egész rendszert.
Egy elég jó SSD van C:-nek (970 Evo), így kétlem hogy az lenne a probléma. (+ az SSD topikból ide küldtek)
19042.804 Build, újratelepítés nem oldotta meg. Driver/ firmware legfrisebb.
Valami ötlet?
-
HoppMaster
aktív tag
Wint10 vs pendrive és külső tároló.
Ha most rádugok pendrive-t vagy külső tárolót amin adat van, csak annyit látok, h egy .lnk hivatkozás található rajta, viszont megnyitni nem engedi, hogy az adatokhoz hozzáférjek.
Találkozott már vki ilyennel, ha igen mi lehet a megoldás?
Az adatokra lenne szükségem, a külső tárolókról. -
King Unique
titán
válasz
Takax12 #131570 üzenetére
Ha rákeresel a hibakódra, akkor láthatod, hogy milyen okai lehetnek és mik a javaslatok. + Továbbra is azt tudom javasolni, hogy az előző válaszban leírtak, az ott linkelt leírások szerint kellene Windows 10-et telepíteni. Amit ha megfelelően csinálsz, akkor normál esetben nyilván működni fog. Ha nem, akkor vagy nem megfelelően csinálod, vagy valamilyen hardverhiba miatt, ennyi.
-
RoyBatty
aktív tag
-
Takax12
csendes tag
válasz
King Unique #131322 üzenetére
Szia,
A biosban azt találtam, hogy Os selecton: UEFI system.Laptop vinyóra már sikerült a telepítés, kösz a segítséget, de az ssd-re méf mindig nem...
Ssd-re történő telepítésnél azt írja ki, mikor ki kell választani a helyet ahová telepíteni akarod: Nem sikerült a windows telepítése a megadott helyre. Ellenőrizze az adathordozó meghajtót A következő hiba történt: 0x80300002.
Alul csak a frissítés, illesztőprogram, és az új nevű ikonok aktívak....
Az ssd-hez nem találok illesztőprogramot ennek a brixbek az oldalán.
Rossz lehet at ssd? -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #131565 üzenetére
Nem az enyém a gép csak karbantartásra hozták és az illető rokonja valami cégnél dolgozik és gondolom onnan származik ez a windows mert ő telepítette nekik utoljára.
-
Remekelek28
őstag
válasz
King Unique #131564 üzenetére
Köszönöm szépen már be is állitottam.
-
King Unique
titán
válasz
Pityu. #131559 üzenetére
Igen, értelemszerűen az lesz. A "kilövi ezeket a dolgokat" pedig max. funkciófrissítésnél, újabb verzióra váltásnál lesz, akkor kell megismételni az MFP telepítését.
Egyébként hogyan sikerült eljutni Pro N kiadásig, céges/intézményi gépről van szó és ott adtak N-eset, vagy csak épp ilyen ISO volt az xy torrentoldalon, vagy egyéb forrásból te magad vásároltál és telepítettél kifejezetten ilyet, ha az utóbbi akkor minek, önszívatás végett?
-
King Unique
titán
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok. Ha van egy spanyol nyelvű Hp laptopom melyen eredeti win 10 pro van,azt hogy lehet magyaritani. Újratelepiteni most nem tudom.
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #131555 üzenetére
Igen, köszi.
Jövő hétvégén remélem ki is tudom próbálni. -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #131558 üzenetére
És ezzel fullos lesz?Olvastam valahol olyat,hogy a következő frissítésnél kilövi ezeket a dolgokat
-
King Unique
titán
-
Pityu.
nagyúr
Tegyük fel van egy windows 10 pro n rendszerem és beírok neki egy másik aktiváló kulcsot mondjuk a sima pro változatét akkor minden ami pl nincs az n-ben pl média csomag az települ mint ahogy a pro-n van?
-
King Unique
titán
válasz
modflow #131554 üzenetére
Ha elolvastad, akkor ott le van írva hogy igen, illetve screenshotokkal szemléltetve az is, hogyan lehet a Macrium Reflect programban a klónozás/visszaállítás előtt csökkenteni/növelni a célmeghajtóra kerülő partíciók méretét.
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #131553 üzenetére
Elolvastam, de nem vágom. Ha kisebb a célmeghajtó mérete, akkor a részleteknél beállíthatom a méretet...
De ennek milyen hatása van nem tudom.
Igen, én egy lemezképfájlba mentettem le a hdd-t.
Az egész 13 Gb, és ebből 350 Gb-ot csinálni, ami nyilván nem fér majd rá a 250-es SSD-re.Tehát a leírás szerint át tudom majd állítani, hogy a nagy partícióm csak 24x Gb legyen?
-
King Unique
titán
válasz
modflow #131544 üzenetére
Az előzőleg linkelt esetnél, az ott lévő hozzászólásokban ezekre is le vannak írva a válaszok... Ahogyan arra is mi van akkor, ha kisebb a célmeghajtó kapacitása, mint a forrásmeghajtóé. Ha jelenleg még nincsen meg az SSD, akkor addig nyilván klónozni sem lehet, max. esetleg mentést készíteni lemezképfájlba akár egy külső HDD-re és később azt visszaállítani az SSD-re.
SSD-vel meg nyilván a W10-nek is gyorsnak kell lennie, illetve jóval gyorsabbnak mint a lassú HDD-vel, meg ha nem nagyon ergya a laptop. Lassú max. akkor lehet, ha hardveresen vagy nagyon tré és gyenge a laptop, vagy nagyon szét van cseszve a rendszer, összevissza van telepítve mindenféle bloatware programmal, netán még összevírusozva is stb., amit az utóbbinál egy clean install megoldhat, ennyi.
Ha Windows 10-hez van érvényes licenc és termékkulcs azon a laptopon, akkor alapesetben használni is értelemszerűen azt kellene, nem a 8.1-et vagy egyéb Windowst, amikhez nincsen.Meg amúgy az utóbbi sem lesz sokkal gyorsabb, max. talán kicsivel, vagy csak a clean install miatt a friss, "szűz" rendszer, aminek lehetősége ugyanúgy adott a 10-esnél is.
-
modflow
veterán
Ok, köszi.
Most teszt célból kiírtam pendrive-ra a rescue disc-et és működik.
Remélem aqua jövő hét végére leszállítja az ssd-t. :)Amúgy az nem lesz gáz, hogy a rescue lemezt betöltve látom, hogy leklónozta a lemezt és lett 2 partíció, egy 579 Mb-os és egy 297 Gb-os, de az én SSD-m meg 250 Gb-os lesz csak?
-
szasanyi
félisten
E-book olvasáshoz mit célszerű Win10 alatt használni? Ami a legtöbb formátumot jeleníti meg és minél egyszerűbb módon.
-
modflow
veterán
Értem, ha lassú lesz, a klón után kipróbálom. :)
Most készítettem Macrium -al fullos image-et és egy rescue iso-t.
1. iso-t mivel lehet felírni pendrive-ra, hogy onnan tudjon majd bootolni?
2. Erről bootolva felismeri majd a külső HDD-met mert -azon van a klón. -
modflow
veterán
válasz
Armagedown #131541 üzenetére
De 8.1-et nem tudom mennyire támogat már az MS.
Kezdetnek kipróbálom a Macriummmal áttenni a wint, meglátom milyen lesz....
Köszi mindenkinek! -
-
King Unique
titán
válasz
modflow #131537 üzenetére
A tetű lassú HDD miatt volt lassú azon a laptopon a Windows 10 - meg ugyanúgy a W7, 8.1 is lassú egy olyannal - , ha SSD-re lesz cserélve, akkor megoldva a probléma, ennyi. Ahol csak a HDD
—►
SSD csere miatt felesleges az újratelepítés, mehet a közvetlen klónozás amihez megint nem kell semmilyen termékkulcsot kiolvasni, ami nemrég lett itt másnak is elmagyarázva.
32 bites Windows 10-et akkor van értelme telepíteni, ha csak pl. 2 GB vagy annál kevesebb RAM van abban a laptopban, meg ha legacy BIOS-os, vagy UEFI esetén van CSM támogatás, mert UEFI ony módban a 32 bites nyilván nem fog menni. Viszont van ha van pl. 4 GB RAM, akkor simán mehet a 64 bites Windows 10, SSD-vel gyors lesz, felesleges ilyen felállásnál a 32 bitessel szórakozni.
Ha meg annyira ergya (pl. nagyon gyenge CPU, kevés RAM) az a laptop hogy még az SSD sem segít rajta, akkor másik opció egy könnysúlyú Linux, ha pl. csak netezésre lesz használva és nem cél Windows specifikus programok futtatása. -
modflow
veterán
Ez egy régi laptop, nagyszülőké, csak irtó lassú.
Így a hdd-t ssd-re akarom cserélni és a Win10 64 bit helyett 32 bit-eset akarok rátenni, hátha gyorsabb lenne.
Asus K50IJ -
King Unique
titán
válasz
modflow #131533 üzenetére
Felesleges kiolvasni, mivel egyrészt alapesetben az általános termékkulcsot lehet csak kiolvasni, ami telepítéshez jó, ellenben aktiváláshoz nem.
Másrészt azért felesleges, mert ha megvan a digitális licenc az adott gépen, akkor ugyanazon gépen és ugyanazon Windows 10-kiadás újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, automatikusan aktiválódni fog a Windows 10, amit amúgy a telepítő is elég világosan leír az aktiválásnál.
Harmadrészt ha Windows 10-zel előtelepített az a laptop, akkor UEFI OEM Key van, ott megint felesleges bármit is kiolvasni, újratelepítésnél szintén automatikusan aktiválódni fog az OEM licenchez, termékkulcshoz passzoló kiadás (pl. Home), stb. Ha külön lett vásárolva a Windows 10, akkor meg ugye normál esetben ismert a termékkulcs, hiszen maga a felhasználó, vásárló adta meg az aktiválásnál.
Ha esetleg hardvermódosítás a cél, illetve ugyanazon termékkulcs használata másik gépen, a másikon lévő Windows 10 aktiválásához, akkor meg lásd egy másik válaszban leírtakat. De ez is normál esetben akkor reális, ha külön lett vásárolva pl. egy (OEM vagy) Retail Windows 10 termékkulcs, nem a gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptop OEM licencét, termékkulcsát megpróbálni másik gépen használni, amikor az normál esetben nyilván csak arra a laptopra érvényes. Meg ha az előbbi eset van és hardvermódosítás, akkor jöhet jól a digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, egyéb esetben csak az aktiválás/újraaktiválás miatt nem szükséges. -
modflow
veterán
Az egyik laptopomon Win10 van, de a kódja nincs fiókhoz kötve, és nem tudom a kulcsát.
Mivel tudnám kiolvasni a telepítő kulcsot? -
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #131526 üzenetére
Lehet majd unalmamba újra rakom a rendszert. Bár nem tízperc...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #131520 üzenetére
Nincs valami ötletetek, mi tölthet be a bejelentkezés után 30-35mp-el, ami alapra állítja a színeket? Arra gondoltam, mégis a Volumouse kavar be, mert maradtak bejegyzések, amiket csökkentett módban sem tudok törölni. Igaz ez pont az unistaller, aminek azért kicsi az esélye. Azért mégis, hogy tudnám törölni?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
PROTRON #131455 üzenetére
Bármikor ha lenyomod ezt a 3 gombot:
Win-bill + Shift + S
Válaszd , hogy hogyan akarod a kijelölést ! Megvagy vele és aztán:
megnyitod a Paint-ot majd Ctrl - V azaz beillesztés és mentheted is másképp...
De: FastStone Capture [link] vagy [link]
Beállítod és személyreszabod, még egy szerkesztőt is kapsz a ~4MB ban
-
King Unique
titán
válasz
Pityu. #131521 üzenetére
• How to use DiskPart to clean and format drive not working on Windows 10
• UEFI/GPT-based hard drive partitions
• How to Extend Partition | MiniTool Partition Wizard TutorialA pendrive még hagyján, ha OS lett rá kiírva és ott spéci partíciók, elrendezés jött létre, ami utólag parancssorban törölhető, újraparticionálható, újraformázható, stb. De hogy a lemez 0-t és 1-et mégis hogyan sikerült így összekutyulni, az már érdekesebb.
+ Alapesetben a lapozófájl a C-n van, ahol ha az sem ismert hogyan került a D-re, akkor lehet jobb ha inkább nem piszkálsz semmit...
-
-
Pityu.
nagyúr
Hogy lehet ezt helyre hozni?Ki akartam pendrájvra írni egy chrome os oprendszert,hogy másik gépre fel tudjam telepíteni de bakavart felosztotta a pendrájvot és most nem tudom az egésze egybe formázni.Aztán meg bekavart a c meghajtóra berakott 16mega nem foglalt helyet a d meghajtóra meg 129megát.Most akkor ez mi ezeket törölni sem tudom.Lehet ezzel így valamit kezdeni van program rá ami rendbe tudja tenni?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Windowson hol kell beállítani azt, hogy a kalibrált értéket tartsa, ne váltson ide-oda az alap is a kalibrált között? Vettem egy laptopot, Intel+Nvidia van benne. A beépített kalibrálásnál a zöldből vettem egy kicsit vissza, de sokszor visszavált alapra, Aktuális kalibrálással újból betölti, néha akkor is ha a Képernyő beállításokra kattintok. Próbáltam saját beállítással, anélkül is, Nvidiaban is próbáltam mindegyiket, nem tudok rájönni mi a gond. Kikapcsolt állapotból indítva, kijelentkezés után, újraindításnál a bejelentkező képernyő még zöldes, megadom a jelszót azonnal átvált kalibráltra, betöltés után 30-35mp múlva visszavált alapra. Képernyő-beállításokra vagy Műveletközpontra kattintva újra kalibrált képernyőt kapok. Nem tudom mi tölthet be ilyenkor.
Először, a Volumouse programnál vettem észre, hogy ha fényerőt váltok, akkor visszaáll az alap beállítás, azt hittem a program hibája, de úgy látszik, hogy nem. -
JociMilan
tag
válasz
King Unique #131518 üzenetére
Köszönöm válaszod!
-
King Unique
titán
válasz
JociMilan #131515 üzenetére
Ahhoz, hogy gördülékenyen és gyorsan működjön működjön a gép, pontosabban rajta a Windows 10, nyilván nem feltétlen kell évente újratelepíteni, normál esetben egy több éves telepítésnél is teljesülhetnek az előbbiek. Meg a rendszerkövetelményeknek megfelelő hardver kell, illetve rendszermeghajtónak SSD, nem kell szétcseszni a rendszert, aztán ennyi. Magától pedig nyilván nem "szemetelődik tele" úgy, hogy újra kelljen telepíteni, max. ha a user utólag összevissza telepít mindenféle programot és azok "szemetelnek". De ilyen, illetve kísérletezési célra van aki külön Windowst használ, van aki Sandboxban futtatja a tesztelni kívánt programokat, + adott a rendszer-visszaállítás és a rendszermentés-visszaállítás lehetősége is a nem kívánt módosítások visszavonásához, ahol ezek megfelelő alkalmazásával megint nem feltétlen kell újratelepíteni a Windows 10-et a 0-ról.
Ha jelenleg egy lassú HDD a rendszermeghajtó, akkor annyira nem meglepő, ha nem túl gyors, vagy akár "döcög" rajta a Windows. Viszont ha SSD-re lesz cserélve, akkor már nem kellene, azzal sokkal gyorsabb lesz a rendszer működése. Amihez ugye alapesetben elég lenne a klónozás és nem feltétlen kötelező a clean install, pláne ha egy belakott rendszerről van szó. Ha nem egy belakott rendszerről van szó és könnyű a 0-ról installálva reprodukálni a jelenlegi állapot, vagy ha valakinek mániája időnként a clean install mert csak, akkor természetesen újra is telepítheti a 0-ról a Windows 10-et, az ő döntése, időtöltése. -
GEPESZ66
veterán
Nem tudom, hogy ezt melyik fórumon tudom megkérdezni.
Hetek óta próbálom a PayPal-ba belépve a Beállítások/Biztonság menüpontra kattintva a jelszó módosítást elérni.
Azt írja, hogy "a kérését nem tudjuk feldolgozni".
Esetleg Ti betudtok-e ide lépni?
Vagy hol kérdezzem meg, hogy mi lehet a gond? -
JociMilan
tag
válasz
King Unique #131507 üzenetére
Feltelepítek rá ezt-azt, utána megunom, letörlöm, "teleszemetelődik" az egész, olyan érzésem van. Biztos van jó karbantartás, szívesen fogadok tanácsot, de miután újratelepítem, sokkal gyorsabb a gépem, gördülékenyebb, stb., ez egy régi laptop, de tökéletesen működik. Mikor reggelente bekapcsolom, kb. 15-20 perc után is még "döcög", nagyon nehezen áll fel a Windows, ezért is cserélem most SSD-re.
-
Janos46
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #131504 üzenetére
Nagyon köszönöm. Megoldottad. Nagyságod előtt
-
King Unique
titán
válasz
JociMilan #131505 üzenetére
Partíciókat lehet kiválasztani a klónozásnál, nem muszáj 1:1-ben a teljes lemezt. Viszont ha mindent a C-re raktál, akkor értelemszerűen azt egyben lehet klónozni, nem külön-külön szelektálva, nem külön a rendszert és külön a programokat, meg amúgy sincs olyan hogy programok stb. nélkül csak a Windowst, ami nemrég lett másnak is elmagyarázva.
Ha újra akarod telepíteni a W10-et a 0-ról, hát akkor meg telepítsd újra, ennyi. Bár az évenkénti újratelepítés miértjét én sem értem, ha nincs gond a rendszer működésével, akkor pont teljesen felesleges, ahogyan jelen esetben egy szimpla meghajtócsere miatt is. -
JociMilan
tag
válasz
King Unique #131499 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, és a sok hasznos linket. Ezekből már megpróbálom megcsinálni. Nem írtam le, de pont, hogy nem szeretném klónozni. Ha nem vettem volna most meg az SSD-t, akkor is újratelepítettem volna, kb. évente megcsinálom. Ha lehet úgy klónozni, hogy csak a Windowst, és nem a teljes merevlemezt programokkal, mindennel, akkor ok. Most nézegetem, olvasgatom, mit, hogyan.
Köszönöm még egyszer a többieknek is! -
válasz
Janos46 #131503 üzenetére
Ez az ESP8266-os mikrokontroller, amúgy milyen jószág? (rákerestem, de igen furcsa "jószágokat" dob a Google...)
Na, mindegy, feltételezem valami hálózati eszköz, hisz kellene, hogy legyen IP és MAC címe ezek szerint.
Lehet, hogy csak annyi a gond, hogy nem jó tartományban "dolgozik", azaz a régi router-ed alapértelmezett belépési címe pl. 192.168.0.1 (ezáltal a DHCP tartomány 192.168.0.100 és 192.168.0.199 közé esik), míg az új router-é meg 192.168.1.1 (ezáltal a DHCP tartomány 192.168.1.100 és 192.168.1.199 közé esik) és ezért nem látja.
A régi routerben nézd meg milyen IP-t osztott ki/ kap az ESP8266 és annak megfelelően állítsd át az új router-ed belépési címét(a DHCP tartomány automatikusan átáll) -
Janos46
tag
Sziasztok.
Ha az USB-be bedugok egy ESP8266-os mikrokontrollert, akkor a PC érzékeli és jelzi is (gong). Van egy régi (linksys) és egy újabb (TP-LINK) routerem. A régiben látom az eszköz IP és MAC címét, az újabban nem. Egyenlőre azt szeretném megtudni, hogy a win10-ben hogyan lehet (lehetséges-e) megnézni az érzékelt ESP paramétereit. Tudna valaki segíteni? Megköszönném! -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Win10 volt eddig is a gépen, de nemrég volt valami nagyobb frissítés. Azóta azt vettem észre, ha gép indításakor közvetlenül nem indítok egy Total commandert (Gondolom win intéző is jó volna) és nem lépek rá a hálózati meghajtókra (NAS van az ittoni hálózatban), akkor X idő múlva valamiért nem tudom elérni a meghajtókat. De csak így (TCMD-ből, vagy intézőből nem éri el hálózati hibára panaszkodik.). Putty-ot indítva, vagy torrent kliensen keresztül azonban továbbra is látom a NAS-t, tudok vele dolgozni. Csak a megosztásokat nem tudom elérni. Gép újraindítás után persze tökéletesen működik.
Hol keresnétek a problémát?
Egyelőre arra se jöttem rá, hogy egy program indítása miatt halna le, vagy időhöz van kötve.( később indulna valami program.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest