- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
Slownz #127196 üzenetére
Nálam nem. A pendrive-ok jók egyáltalán, tesztelted, másik gépen / operációs rendszerrel / USB-porton próbáltad, valamint parancssorban törlés és újraparticionálás, újraformázás után, továbbá pontosan mit jelent ez a "valami hibaüzenetet"?
-
Slownz
senior tag
Az elmúlt napokban 2 különböző pendrive-al, és 2 különböző módszerrel (Rufus vagy közvetlenül az MS által javallott MCT programmal) próbáltam kiírni a legfrissebb WIN10-et, de mindig kidobott valami hibaüzenetet.
Másnál nem jött elő ilyesmi mostanában?
-
movax
őstag
-
v.attis
őstag
Egy ideje semmilyen frissítés nem fut végig sikeresen a gépemen, pedig hivatalos a win és soha nem volt vele baj.
Kezdődött a KB.....311-es frissítéssel, azóta semmi nem megy fel. Nem megy a KB4586781 és most nem ment fel a 20H2 sem.
Lehet az a baj, hogy a rendszer partíción csak 24 GB szabad hely van?
Vagy mégis mi történt vele? Soha semmilyen baj nem volt az ilyesmivel. -
TheGummy
csendes tag
Sziasztok!
Egy Windows 10-es probálmával fordulok hozzátok.
1 hónappal ezelőtt full random módón olyanokat csinál a gépem, hogy ha pl.: játszom (PUBG, CS:GO) akkor kékhalált kapok más-más hibaüzenetekkel. (csatoltam a képeket)
Gondoltam videókártyával lesz problémám vettem egy GTX 1650 SUPER-t, de a probléma nem oldódott meg, ugyan ezeket csinálta. Cseréltem SSD-t, HDD-t is. Ez sem segített. Elvittem szervizbe is ahol a gép normálisan működött. A szervízes srácok több mint 1 órán keresztűl játszottak vele hibátlanúl. Hazahoztam és újra ezeket reprodukálta ezeket a hibákat. Ma vittem harmadik alkalommal el a gépet a szervízbe és teljesen normálisan működött.Esetleg találkozott valaki ehhez hasonlóval vagy ilyen probémával?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #127175 üzenetére
Azért akkorát, olyat nagyot nem változik egy-egy funkciófrissítéssel a rendszer, maga a kezelőfelület, pl. az újabbaknál első ránézésre nem is feltétlen lehet mindig megmondani melyik-melyik.
Egyébként a másik válaszban már le volt írva a lényeg, azaz hogy szükség esetén hogyan lehet halasztani a funkciófrissítést és kitolni a 18/30 hónapos életciklus végéig, havi frissítéseknél úgy szelektálni hogy csak a kötelezőt ellenben a választhatót nem telepíteni, egy-egy Windows 10-verzió támogatása véges és ezért előbb-utóbb váltani kell újabb verzióra, sőt a muzeális 1607-es verzióról már rég váltani kellett volna, stb. Ha annyira "konzerválni" akarsz és beragadni egy régi, muzeális verzión, akkor arra a 10 éves életciklusú Enterprise LTSB/LTSC kiadás lenne a megoldás, csak ugye olyat home user legálisan nem használhat otthon, max. esetleg "egyéb" módon.Annak viszont sok értelme nincsen, hogy beragadni egy régi verzión Home/Pro kiadásnál és végleg letiltani a frissítést, meg egy amúgy sem támogatott régi verzión maradni biztonsági és egyéb frissítések, javítások nélkül...
Persze kizárólag saját felelősségre sok mindent lehet próbálgatni, még ha akár totál helytelen is.
-
Jenne
őstag
válasz
King Unique #127183 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.Igen, a 2004 verzión voltam.
#127178 hhgygy
Neked is köszönöm... -
movax
őstag
-
Wolfskin
őstag
jogos, pontatlanul fogalmaztam: nem attól parázok, hogy melyik frissítés milyen bugot hoz, hanem attól, hogy megváltoztatja a rendszert. tehát nem attól, hogy nem fog rendesen működni, hanem attól, hogy fog...
az lenne jó, ha egy rendszer végre működne, és az úgy maradna ameddig használom. a telefonomon az első, hogy minden, de minden frissítés kikapcsolva, alkalmazások, rendszer, minden, még mielőtt felmennék vele a netre. ezt itt miért nem lehet megcsinálni? nem szeretnék se rugózni rajtuk, se diskurálni róluk, nem szeretnék frissítésekről témázgatni, azt szeretném, ha nem is kéne tudnom róluk. de most olvasom, hogy a vezérlőpultot teljesen megszűnteit a win... na akkor biztos, hogy összerakok egy külön gépet netezni, meg egyet, amin dolgozok.
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #127184 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tájékoztatást! :)
King Unique - Nincs kapacitásom elolvasni. (Most dolgozom is egyébként) Főként Linux világa érdekel, de látom, hogy van tanulni való (lenne) windows témában is. (Egyszerűen elég az agyamnak a Linux téma is.) (Sajnos! Mert egyébként kíváncsi lennék!)
-
King Unique
titán
válasz
I02S3F #127180 üzenetére
Már a 2015-ös megjelenésnél említve, tisztázva volt és nincsen benne semmi újdonság, hogy a korábbiakkal ellentétben a Windows 10 esetében a "Windows as a service" működés lesz, vagyis 1x kell csak megvásárolni és azt folyamatosan és ingyen lehet az újabb verziókra upgrade-elni, nem lesz W11, W12 stb.
Bevételük meg nyilván nemcsak a Windows (10) licencek eladásából van, hanem ott van mellette az Office, Azure stb., sőt inkább az utóbbiakból, illetve Windows esetén is inkább a vállalati szegmensből + konzumer vonalon az előtelepített OEM licencekből, nem a home user otthonra megveszi, nem veszi és trükközik egyéb módon esetekből. -
King Unique
titán
válasz
Jenne #127176 üzenetére
Ha 2004-es verzión voltál, akkor persze hogy rövid volt az upgrade folyamat (normál esetben kb. azonnal, fél óra sem kell neki), mivel arra csak egy Enablement Package a 20H2, ami már a tavalyi 1909-es verzió óta így van, szóval nem újdonság. Ha pl. 1909-ről váltottál volna 20H2-re, akkor történne a hagyományos fullos build upgrade, annál hosszabb a letöltési és telepítési idő egyaránt, de az internetkapcsolat sebességétől és hardvertől függő is lehet.
Egyébként már az is baj, ha hamar megvan egy funkciófrissítés, ha órákig eltart, annak jobban örültél volna? -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Arra gondoltam, hogy ha a w10-et frissítik és azért nem kérnek pénzt, akkor lényegében az ms pénztől esik el, mert ha egy új verziójú oprendszert adna ki, akkor azért kérhetne pénzt. Persze nem aggódom, hogy pénz nélkül maradnának :)
Most akkor miért van ez? (Hogy nem kér a frissítésekért pénzt az ms?) -
törölt tag
Settings fejléc meglepetések újabb fejezete: most azt akarja nyomkodjam újra végig a varázslót, ami már megtörtént telepítéskor. Még jó van skip, azért érthetne a szóból elsőre is, nem kell a tukmálás.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tegnap nekem is felajánlotta a WU ezt a 'Funkciófrissítés a Windows 10 20H2 verzióra'.
Megtörtént, de nekem túl rövid időnek tűnt az egész folyamat. A letöltéssel és a telepítéssel talán ha bő fél órát tartott. Többre számítottam, mert az eddigi ilyen nagy őszi/tavaszi frissítések nálam több órán át tartottak.
Ez így most csak ennyi volt? -
Wolfskin
őstag
válasz
Cs1csó #127153 üzenetére
Szia, köszi, de szerintem félreetettél. Én nem parázok frissítésektől, egyszerűen nem akarom, hogy változzon a gépem. Te sem örülnél, ha az autódban minden nap átszerelnék, a dolgokat, index jobbra, ablaktörlő a napellenző helyére, a sebváltókar pedig az ajtóra - ennyi meglepetést mára. (By Dark city)
Én megszoktam egy rendszert, ahogy kinéz, mi hol van, épp ennyire van szükségem, amennyit tud, épp így. Pont ezért használom a mai napig a office 2003-at. A windows meg süllyedjen tovább a modernülés mocsarába a beteg újításaival együtt.
Csak az a kérdés, hogy ezt lehet-e így konzerválni, a nagyon szükséges frissítések felmennek-e és elegek-e. És honnan tudom, hogy mik azok? Nem lehet, hogy ez a folyamatos frissítési kényszer is csak egy mém, egy modern hiedelem, nincs is mögötte valós veszély?
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #127152 üzenetére
A 1607-es verzió már rég nem támogatott, max. az Enterprise LTSB kiadás, de gondolom nem olyat használsz, pláne nem otthon. Vagyis 1607 Home, Pro kiadásról már rég upgrade-elni kellett volna újabbra, ahol az előbbi leírás, táblázat alapján az otthoni használatnál reális Home és Pro kiadásoknál jelenleg a 1909-es verzió az, amire még érdemes váltani a "minél régebbi" kategóriában. Vagy másik opció az aktuális 2004, illetve 20H2 verziókra. A hogyan lehet az adott WIndows 10-verzión minél tovább maradni és kélelteni a funkciófrissítést téma pedig nemrég egy másik válaszban volt részletezve.
Egy ideje (évek óta) eleve kumulatív frissítések vannak, nincs olyan, hogy egyesével szelektálsz minden kis frissítést mint néhány éve a régebbi Windwsoknál, ahol amúgy az utóbbiakat is érinti az előbbi, azoknál is már évek óta kumulatív frissítések vannak. Szelektálni viszont lehet olyan formában, hogy alapesetben elég csak havonta 1x a standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott kumulatív frissítést telepíteni, ami utána jön ki "C" / "D" preview jelleggel, az eleve csak választható frissítés szokott lenni és nem kötelező telepíteni. -
King Unique
titán
válasz
nubreed #127155 üzenetére
A honnan, milyen Windows 10 licencet, termékkulcsot lehet, javasolt venni témában lásd korábbi válaszokban, eseteknél leírtakat, ahol ha nem akarsz találgatni és biztosan jogtiszta kell, nem akarsz ilyen esetekbe belefutni, akkor adott milyen forrásból és mennyiért javasolt vásárolni. Ha csak egy olcsó termékkulcs kell otthonra az aktiváláshoz és a "többi" mellékes, akkor adott az a lehetőség is, de azt már az adott boltnál, webáruháznál kellene megérdeklődni, hogy ott ténylegesen mit árulnak.
-
King Unique
titán
válasz
coco2 #127163 üzenetére
De hisz le van írva az előző válaszban világosan, hogy a gépházban lévő beállítás 1909 és régebbi verzióknál érhető le, 2004-től - az van esetedben - a csoportházirendben érhető el ugyanaz a WUfB által + ott a funkciófrissítés célverziója is megadható, amihez még magyar nyelvű cikk, leírás is linkelve volt + az is Home kiadás esetén hogyan oldható meg a halasztás.
Igen, de nem feltétlen pontosan akkor, telepítheti a Windows Update akár pár hónappal előtte is. Ha fixen akarod minél tovább halasztani, késleltetni, akkor lásd az előző válaszokban leírt lehetőségeket.
-
Balcsix
senior tag
Hello!
Most nézem, hogy a Win update feldobott egy új frissítést (ami nem a választható frissítések menüpont alatt van, hanem "rendes" rendszer frissítésként jött elő, bár nem települ magától) Razer Inc - HIDClass - 6.2.9200.16485 néven.
Ebben az az érdekes, hogy utánanézve ez egy 2016-os frissítés. Van egy Razer egerem, és hozzá használom még a Synapse-t.
Akkor a kérdés, hogy pontosan mi is ez, illetve miért dobál nekem "külsős" frissítéseket a Win update, ráadásul egy 4 éves frissítést, amitől elég valószínű hogy frissebb van fent a gépen? -
Csupingo
veterán
válasz
buci30 #127160 üzenetére
Több helyen TN panelnek írják.
-
nubreed
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek a kérdésemre!
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #127129 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Pár dologban eltéréseket tapasztalok a linkeltekhez képest.
Szóval a "jönne" a választható frissítést jelenti, ezt látom képernyőn. Viszont amikor az advanced-re nyomok, nálam ilyesmi látható. Nincs ott a 365 napos felkínálás.
Win 10 pro Version 2004 Build 19041.630 Experience pack 120.2212.31.0
A linkelt oldalon azt olvasom 2004-re, End of service 2021-12-14. Mindaz azt jelenti, hogy a 20H2 kötelezően csak jövőre december környékén fog települni?
-
[w]
őstag
nem tudom mihez kötni, csak az újabb frissítésekhez (vagy azok közül valamihez), de ez a rohadt windows elkezdte zabálni a memóriát. 16 gigából jelenleg 12-t foglal és csak böngészek...
mivel lehetne kideríteni, hogy mi köti le folyamatosan, mert ez így nagyon nem jó
-
tibike8
őstag
válasz
PlatiaAmos #127154 üzenetére
Szerintem te inkább erre gondoltál, nem?
-
Ga3rieL
senior tag
Itt pl. 2 euró
[Windows 10 Professional Standard] vagy itt van inkább retail kulcs [Windows 10 Professional Retail Cd Key Microsoft Global]
-
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Emagról egy ilyen olcsóbb kulcsot biztonságos megvenni? [link]
-
Cs1csó
titán
válasz
Wolfskin #127152 üzenetére
Már bocsának de ez így baromság. Szedd le az MS oldaláról az MCT eszközt és azzal hozz létre egy a géphez csatlakoztatott pendrive-ra egy friss Windows 10 telepítőt vagy hozz létre egy ISO-t és magad tedd egy pendrive-ra (én ezt preferálom mert így az ISO is megvan ha a pendrive más célra kell mert általában egy pendrive a szekrénybe van betéve rajta a legfrissebb Windows 10 így bármikor bevethető) és azzal telepítsd.
A frissítésektől való félelem túlzó. főleg PRO verziónál ahol az 1 éves upgrade eltolás miatt amikor már kéri a frissítést addigra egy tényleg kiforrott rendszerre fog felfrissülni.
Amúgy PRO-nál az említett egy éves eltolás és az is segít, hogy NEM kell manuálisan frissítéseket keresni amit a rendszer magának talál jellemzően biztonsági frissítés azt pedig engedni kell.
-
Wolfskin
őstag
Heló,
van egy 1607-es telepítő lemezem, azzal feltelepített win 10 pro x64 képfájlba kiírva és azt szoktam időnként visszatenni, majd frissíteni.
Van arra mód, hogy csak a szükséges biztonsági frissítéseket telepítsem? Ezeket hogyan tudom kiválasztani? A frissítéseket természetesen ki szoktam kapcsolni, csak a figyelmeztetést hagyom meg, de egy szükséges kompromisszumba belemennék.
Verziófrissítésben mi az a verzió, amire feltétlen ajánlott frissíteni, a windows örökös biztonsági rései miatt? Természetesen minél régebbi, annál jobb. Mennyire lehet konzerválni egy meglévő, használható állapotot, a "fejlesztéseket" elkerülni és csak a biztonságilag feltétlen szükséges dolgokat ráengedni?
-
Csupingo
veterán
válasz
PlatiaAmos #127146 üzenetére
Win 7-es időkből ez a regedit-es megoldás rémlik, nem tudom, hogy 10-nél működik e.
Win 10 esetén ezt írják:
Érdemes megjegyezni, hogy ez a módszer nem működik a legújabb fejlesztői frissítés a Windows 10-ben! Nyilvánvaló, hogy a Microsoft úgy tette, hogy egyszerűen nem tudja letiltani a tálca előnézeteit a Windows 10 legfrissebb verziójában.
Az egyetlen megoldás, hogy az ilyen típusú munkák kiterjesztik a lebegési késleltetési időt, t megjelenik a hasonló 30 másodpercig. Azonban ennek a módszernek a használatával még egy szöveglista sem jelenik meg, tehát az Ön preferenciájától függ. A lebegési idő meghosszabbításához menjen a következő kulcsra:HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Itt egy új DWORD (32 bites) értéket szeretne létrehozni ExtendedUIHoverTime, és adja meg 10000vagy magasabb értéket. Alapvetően ez az ezredmásodpercek száma, amíg a tálca előnézetét meg nem jelenik. 20 másodpercre 20 000, 30 000, 30 másodpercig stb. Beállíthatja
-
movax
őstag
válasz
PlatiaAmos #127146 üzenetére
Nem ott kell matatni, hanem jobbklikk a Tálcán, beéllítsok és ott kikapcsolni a Peek nevű funkciót (felülről az ötödik).
-
movax
őstag
válasz
Xavius #127114 üzenetére
Nem kell ehhez külön program, ott van a Project funkció a gépen, jobb alsó sarokban az értesítésekben van a gombja, vagy a Gépházban a képernyő menüben a Connect to a wireless display, bocs, magyarul nem tudom, hogy van.
Viszont jobban jársz, ha wireless helyett egy HDMI-kábellel kötöd össze a tévével, nem fog annyira akadozni (nálam legalábbis zavaróan laggel a wifis összeköttetés, LG tévé).
-
movax
őstag
válasz
siskad #127124 üzenetére
Ahogy King Unique kolléga is írta, ott valami a meglévő rendszeren nem okés. Egy
sfc /scannow
parancsot ráeresztenék cmd-ban, és a drivereket is megbogarásznám kicsit, főleg a vga-driverkörül nézném meg, hogy lehet-e frissíteni, esetleg downgrade-elni. Ha jól látom, Radeon-vga van benne, ezekkel szokott gond lenni újabban win10 alatt (bár inkább a ryzen-rendszerekkel). -
spacelab
tag
válasz
PlatiaAmos #127143 üzenetére
Akkor próbáld meg a DuckDuckGon [link]
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #127137 üzenetére
Akkor mondom:
jobb klikk a tálcán/ tálcabeállítások/a tálcán megjelenő ikonok kiválasztása/ Realtek HD Audio manageritt kikapcsolás, majd újra bekapcsolás. ez ilyen win fícsör, hogy bekapcsolva is eltűnik, az újraindítás a windows legnagyobb varázslata, mindet meggyógyít!
a bal oldali a Realtek HD audio manager, a másik gusztustalan, krix-krax ikon mellette csak a semmirevaló gépházat nyitja meg, kb semmire se jó.
sajnos a win10-nél hozzá kell szokni a felismerhetetlen, végletekig lebutított pálcika ikonokhoz, ezzel teszik nehezebbé a használatát. gondolom lassabban dolgozva több időt töltetsz a gépnél, addig se csinálsz mást
- akkor ez megoldódott, köszi!
- nincs mit -
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Hogy tudnám kikapcsolni, hogy ha tálcán egy adott megnyitott dolog felé húzom az egeret, ne jelenjen meg kicsiben az előnézete az adott dolognak? Borzasztóan zavar, google és YT nem vitt előrébb
-
zaskar
senior tag
válasz
King Unique #127141 üzenetére
A múltkor jeleztem itt, hogy nekem a képen látható nem kötelező frissítés után nem volt hajlandó többé elindulni a gép. Készítettem egy pendrive-ra egy telepítőt, de se a javítást, se az előző frissítés eltávolítását nem volt hajlandó megcsinálni, így maradt az újratelepítés. Szerencsére néhány programot kellett csak újra feltennem, fontos adatokat sose tartok a C meghajtón. Azért pozitív hozadéka is volt ennek a dolognak: első alkalommal telepítettem önállóan Windowst (némi telefonos segítséggel), eddig mindig valami ismerősöm csinálta.
-
King Unique
titán
Lásd egy másik válaszban a lehetőségeket.
-
kpal
nagyúr
Mit lehet azzal a w10-el kezdeni ami a csökkentettmódba se hajlandó indulni?? Van valami lehetőseg újratelepites nélkül megmenteni ??
Szerintem nekem is a legutobbi frissites nyirta ki . -
King Unique
titán
válasz
DeathAdder #127138 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a Fókuszsegéd, akkor megkapod az összes értesítést. Ha azt akarod, hogy ne jelenjenek meg az értesítések, el legyenek rejtve stb.. akkor értelemszerűen be kellene kapcsolni és megfelelően beállítani.
-
Üdvözlet, hogyan lehet elérni hogy teljes képernyős módban (játékban) ne ugráljon fel a w10 értesítőszalag?
Jó ez a funkció, ezért nem szeretném teljesen kikapcsolni, csak mondjuk amikor játszom elég zavaró..
Hiába van alapértelmezettként beallitva a gépházban, ugyanúgy felugrik mindig -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
abban kérnék segítséget, hogyan tudom visszavarázsolni a tálca jobb oldalára a hang vezérlőpultot?
Korábban a harangszó ikonra kattintva a a jobbklikkes menüpontok közt szerepelt, de eltűnt. Akárcsak az Asus hangkártya saját drivere, az is eltűnt. De azért nem kár, azt nem használtam, de a hangbeállításokat most csak a vezérlőpulton keresztül tudom megtalálni, ami elég körülményes
Ehelyett csak a mindenre teljesen alkalmatlan, áttekinthetetlen és felesleges gépházba lehet belépni, de ebben kb annyi állítási lehetőség van, mint egy villanykapcsolón. Szívem szerint törölném, vagy tiltanám a gépről.a rendszer win 10 pro 1903
az biztos, hogy mostanában nem frissült a gép -
válasz
siskad #127124 üzenetére
Milyen VGA van benne? Ami leírást találtam aszerint Intel integrált és AMD Radeon HD 8670M. Na ilyen régebbi Radeon HD sorozattal szívtam már én is több gépen, illetve itt a topicban is volt akinél ez volt a probléma.
Ezt próbáld meg:
-MCT-vel csinálj telepítő pendrive-ot
-tölts le a VGA kártyákhoz drivert, Intel/AMD oldalról *
-net kapcsolat megszüntetése
-töröld le a VGA kártyák driverét, csak szabványos VGA maradjon
-futtasd a pendrive-ról a frissítést, netet még mindig ne adj neki.
Ha bejön a tippem, akkor simán felmegy.
-telepítsd a letöltött VGA drivereket
-most mehet vissza a net, és töltheti a többi frissítést, drivert* előfordulhat, hogy nem a legújabb driver lesz jó. Nekem volt olyan gép aminél a Radeon-nál az utolsó Win 8.1-es driver lett jó, a későbbi Win10-essel azt csinálta, hogy induláskor/ébredéskor kb 2 perc fekete képernyővel megállt.
-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique #127133 üzenetére
Tudod kis cég vagyunk, és szeretek bűvészkedni a géppel hisz mindig tanulok valamit
-
siskad
őstag
válasz
King Unique #127131 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget!
-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique #127121 üzenetére
Hú, köszi az átfogó választ, sokat tanultam.
Ezek alapján mennyiségi licensz van a windowsra amit ha jól értelmeztem át lehet vinni, de sajnos a keyt nem sikerült egyik módszerrel sem kinyernem. Ezt próbáltam és a produkeyt. -
King Unique
titán
válasz
coco2 #127125 üzenetére
A jönne az esetedben pontosan mit jelent? Ha csak ilyen formában, akkor még eleve nem áll készen az eszköz és nyilván nem települ, hanem majd valamikor később, amikor minden oké lesz. Ha választható frissítésként jelenik meg, akkor annak pedig megint az a lényege, hogy csak választható, nem kötelező telepíteni, nem telepíti automatikusan a Windows Update, max. az adott verzió támogatásának végéhez közeledve.
Egyébként van lehetőség halasztani egyéb módon is, ha Pro és annál magasabb rendű kiadást használsz, akkor 1909 és korábbi verzióknál adott a gépházban a 365 napos halasztás, 2004 és újabb verziók esetén pedig ugyanez + egyéb opciók csoportházirendnél a WUfB keretén belül (bővebben). Ha Home kiadásról van szó, annál is elvileg megoldható a funkciófrissítések halasztása registry szinten (bővebben), valamint külső programmal (példa).
-
siskad
őstag
válasz
King Unique #127126 üzenetére
Vírusírtó nincs telepítve. 0xc1900101 hibakódot ír, ami ha jól látom akkor driver probléma. Arra van valami lehetőség, hogy kiderítsem pontosan melyikkel van gond?
-
King Unique
titán
válasz
siskad #127122 üzenetére
Ez esetben is lennie kell hibakódnak, ha megnyitod a frissítési előnyéket, akkor a funkciófrissítésnél ott lesz, hogy sikertelen + a hibakód.
Ha nem megy az upgrade, akkor márpedig a nálad telepített rendszernél nem stimmel valami, azért nem megy. Ha van telepítve pl. 3rd party antivírus szoftver, vagy egyéb külső program, esetleg olyan driver, ami inkompatibilis, akkor azt el kellene távolítani és utána újrapróbálni. Már ha a szokásos javítási módszerek nem használnak, mint amik a linkelt példában is voltak. -
coco2
őstag
Jönne win 10 20h2 frissítés a gépre, de olyan dolgokat olvasok róla, hogy azon gondolkodom, jobb lenne még nem most engedni fel a gépre, hanem mondjuk 2-3 hónap múlva - mire vélhetőleg kevesebb hiba lesz benne. Le tudok valahogyan tiltani specifikus frissítést minden vonatkozatával együtt? Ha mást nem, találtam spec beállításoknál olyat, hogy 35 napig lekapcsolni minden frissítést. Van annál kifinomultabb eszköz is?
-
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Találkozott már valaki olyannal, hogy bizonyos esetekben a kép 90 fokkal eltorzul? Nem a teljes képernyő, csak bizonyosk képek.
Intel g33/g31 GPU builtin videókártyát használok. -
siskad
őstag
válasz
King Unique #127110 üzenetére
Nem írt ki hibakódot egy alkalommal sem, egyszerűen 48%-nál megállt. Először simán gépházban rányomtam a frissítésre, letöltötte, újraindult és utána elkezdte telepíteni. Miután így nem ment, megpróbáltam a frissítési segéddel, de ezzel is ugyanúgy ugyanott megállt. 1909-es verzióról szeretnék frissíteni. Az ismert hibáknál nem látok semmi olyat ami engem érintene.
-
King Unique
titán
válasz
Bacusuz #127120 üzenetére
Ezt jobb helyeken normál esetben az IT feladata lenne intézni céges környezetben, nem a dolgozónak vesződni vele.
Nem derült ki a régi laptopon milyen licencek vannak, átvihető-e egyáltalán másik hardverre, stb. Amúgy meg ProduKey és társai programokkal lehet kiolvasni, ha már nem ismert / nem tudják megmondani a cégnél, de pl. a W10 esetében nem sokat ér, ha csak az általános termékkulcsot olvassa ki a program. De egyébként ha már laptop, meg céges, akkor adott Windowszal előtelepítettet venni és akkor kipipálva ez a része, meg ha a régi is olyan volt, nem FreeDOS/Linux kivitelűt. -
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Új céges laptop került hozzám mint felhasználóhóz, amire tettem egy w10 pro-t.
A helyzet az, hogy nem kapok túl sok supportot az IT-től(ami nincs is nagyon) így tőletek kérdezem meg hátha tudtok nekem segíteni.
A régi laptopomban van eredeti w10 és office.
Hogyan tudom kinyerni a kulcsokat(office és w10 pro) régi gépből? Természetesen azt a gépet már többé nem használjuk. -
King Unique
titán
válasz
Kisbocs06 #127116 üzenetére
Igen, megoldható az eltávolítás/visszaállás, de attól is függ, hogy milyen verzióról történt az upgrade, mennyi idő telt el azóta, stb.
Egyébként a 20H2 funkciófrissítés támogatott Windows 10-verziónál jelenleg csak választható frissítésként jelenik meg, vagyis nem kötelező telepíteni.Meg ha már telepíted, akkor előtte érdemes elolvasni ezeket, érint-e valamelyik, stb. Ha esetleg régebbi Windows 10-verziót akarsz telepíteni, akkor ahhoz az ISO letölthető MWOIDT és TechBench forrásokból, amik Microsoft letöltőszervereire mutató letöltési linkeket generálnak.
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Az új 20h2 frissitesrol vissza tudok alni a régebbi verzióra valahogy ? Sajnos nincs biztonsági mentés mert maga a Windows is pár napos friss telepítés volt , új alaplap és memória miatt .Feltűnt hogy amint felmegy a 20h2 frissítés mintha megbolondulna a gép , lassabb , a bootolas is .Ujrainditaskor is sokkal lasabb , ujrainditom sokáig fekete képernyő majd egyből tölt be a windows így nemtudom elérni a biost , ha nyomom a del gombot akkor megáll az egész és fekete képernyő és a ctr alt del gombra indul újra .Vicc az egész .Nvme SSD de hhd sebességű a gép .Többször újra raktam a Windows és az új frissítés rontja el .Már mindenre gondoltam hogy hibás valamelyik új hardver de nem
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #127106 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat. Azt meg lehet kérdezni az adott bolttól, webáruháztól, hogy ott milyen licenceket árusítanak. Ahol a szokásosnál olcsóbban használt szoftver formájában lehet vásárolni, aztán hogy abból is hol és mit árulnak, mennyire működik a kapott termékkulcs, az megint más dolog, lásd más esetét.
-
movax
őstag
válasz
siskad #127108 üzenetére
Mi van a gépben, hdd vagy ssd és mennyire van tele? Milyen procc, mennyi memória? 2004-est frissítettél vagy korábbit? Van-e benne valami egzotikusabb hardver? Esetleg ha vannak külső, USB-cuccok, külső hangkártya stb. azokat kihúztad a frissítés idejére? Milyen hálózatod van, milyen sebességű, wifi vagy kábeles azon a gépen, amit frissítesz? Milyen hibakóddal áll le a frissítés?
-
King Unique
titán
válasz
siskad #127108 üzenetére
Nem derült ki, hogy mi a hibakód, mert attól függően lehet alkalmazni bizonyos megoldásokat (példa). Aztán hogy az ismert hibák közül esetleg érint-e valamelyik, mert ha igen, akkor annak elhárultáig értelemszerűen nem kellene erőltetni az upgrade-et. Továbbá az sem, hogy milyen verzióról (1909/2004/egyéb?) és hogyan (WU/frissítési segéd/MCT) próbálsz upgrade-elni.
-
Salex1
őstag
Van egy NUC-om, amiben van infra. Hogy tudnám ezt win10-el használni?
Eszközkezelőben viszont nem jelenik meg. -
siskad
őstag
Sziasztok! A 20H2-es frissítést szerettem volna felrakni, amit szépen letöltött, ezután újra is indítottam a gépet, majd elkezdte a telepítést, de nagyon lassan ment. Végül eljutott 48%-ig és ott megállt, a karika se gurgulázott tovább. Mivel már úgy volt majdnem egy órája, így kikapcsoltam, majd be, és akkor a számítógépen végzett módosításokat visszavonta. Ezt eljátszottam mégegyszer, ugyanúgy elölről letöltötte, majd elkezdte a telepítést és megint 48%-nál megállt. Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám felrakni a frissítést, vagy hogy ez a hiba mitől lehet?
-
Sanyi.mTs
addikt
anyukámnak kellene windows 10.
macbook-on használná (talán virtualizálva)www.forscope.hu-n eredeti, legális liszenszeket lehet beszerezni?
ha nem, akkor hol lehet beszerezni legálisan és biztosan eredeti windows 10 home-ot a hivatalos 45 ezer Ft-os MS ár alatt? -
t.imi
addikt
válasz
Sztyepadzso #127100 üzenetére
Nagyon köszönöm, ezt az ea linket nem hozta. Ott is le van vezetve
Délután meglátjuk... -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #127100 üzenetére
Ki is próbáltam egy foto-stacker programmal, ami különben minden szálat 100%-ra feltol. Ezzel indítva sikeresen, affinitást beállítva indult
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra / WI-FI / 12Hó Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest