- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
st3v3np3t3r #141121 üzenetére
Bár ahogy elnézem mindegyik gépen jelen van, amelyik fel van frissítve 21H2-re, illetve teljesen új telepítésnél is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
st3v3np3t3r #141121 üzenetére
Szia. Ez alapján a regedittel is lehet engedélyt adni neki, de hiába kapja meg a teljes hozzáférést a rendszergazdára ugyanúgy problémázik rá tovább.
Csak jó lenne tudni, hogy ez van és nem kell vele foglalkozni vagy lehetnek belőle problémák.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #140948 üzenetére
• AHCI mód engedélyezése IDE módban telepített rendszeren legegyszerűbben
• SOLUTION: Switch Windows 10 from RAID/IDE to AHCI operationHa Intel-alapú PC, akkor ott működni szokott a linkelt útmutatókban lévő módszer a biztonságos rendszerindítással.
Ha AMD-alapú, akkor annál már nem feltétlen, utóbbinál szükség lehet az alábbi leírásban lévő registry bejegyzés módosítására.
-
válasz
st3v3np3t3r #140948 üzenetére
Egy registry kulcsot kell csak módosítani az átállítás előtt. Keress rá a neten, de ezt már 10 éve meg kellett volna tenned.
-
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #140909 üzenetére
Egy ev kellett hozza, hogy belasd a tevedest?
BUEK!
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #140899 üzenetére
Ehhez minnyi drive tárhelyet adnak?
-
King Unique
titán
válasz
Személyes licencek igénylése a KIFÜ szolgáltatás kezelési oldalán
Itt mos nem Office, hanem Windows licencekről volt szó a Tisztaszoftver Program keretében.
"A bejelentkezést követően kérjük, válassza ki, hogy Windows vagy Office licencet szeretne igényelni, majd kattintson a megfelelő gombra. (Windows licence igénylésére csak intézményi alkalmazottak jogosultak.)"
"Miután kiválasztotta az önnek megfelelő verziót, kérjük, nyomja meg a „Letöltés” gombot, a Windows telepítő letöltéséhez. Telepítéskor az oldalon található kulccsal aktíválható a letöltött Windows. (A Windows frissítés előfeltétele, hogy az adott eszközön jogtiszta Windows operációs rendszer legyen.)"
-
válasz
Ez Office, Tomi_78 pedig "Windows 10 Enterprise" ról beszélt..
-
supertrezi
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #140507 üzenetére
-
RockHaRD
addikt
válasz
st3v3np3t3r #140208 üzenetére
Nincs semmi. Nem csinál logot. Csináltam egy teljes log törlést, és utána előidéztem a hibát. (Elindítottam a Metrot), az első bejegyzés már újraindulás után a kernel-general, ami csak annyit ír, hogy ekkor és ekkor elindult az oprendszer... Mindezt azután, hogy akár a Superposition 8k teszt is gond nélkül fut akármeddig. De bezzeg ha játékot indítok, ami kb ugyanez, akkor azonnal restart... vicc
-
RockHaRD
addikt
válasz
st3v3np3t3r #140202 üzenetére
Az eseményt megtalálom mindig. Pont így kerestem, ahogy írod, hogy egyből újraindulás után, csak nem tudom, hogy mit kezdjek a fájllal, nekem nem mondd semmit, amit ott ír
-
hhgygy
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #139400 üzenetére
Nekem 1000 mBit/s-s kapcsolatom van és semmilyen sebességnél soha nem fagyott még le a Vuze (korábban Azureus, nem tudom, miért kellett lecserélni, ez a hülye wazze-ra hasonlít, gyúrunk Vuze?)
-
GEPESZ66
veterán
válasz
st3v3np3t3r #139400 üzenetére
Már letöltéskor reklamál.
Ilyenkor az engedélyezést kell választani? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
st3v3np3t3r #139296 üzenetére
Köszi!
Plusz egy kérdés:
takarítva volt a számítógépem ma,és a memóriái nem oda kerültek vissza,ahol az előbb voltak,és a gép nem volt hajlandó elindulni,valami olyan felkiáltással,hogy megváltozott a hardver benne.
Ez normális jelenség? -
movax
őstag
válasz
st3v3np3t3r #139278 üzenetére
Mondom, ha tudod, mit csinálsz.
-
válasz
st3v3np3t3r #138823 üzenetére
Ma már megjelent WU-n.
-
ferikek
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #138767 üzenetére
Ok, nezek jobbat!
koszonom!
-
ferikek
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #138767 üzenetére
Koszi, Linuxot nem ismerem, es nem is magamnak vennem, akinek szanom az max netezne es fotokat videokat szortirozna…
ha csak a ram a keves akkor max bovitem(?) -
atee_13
őstag
válasz
st3v3np3t3r #138728 üzenetére
Átfutottam a Reflect 7 Free -t
Itt csak arra vonatkozóan látok infót, hogy a SSD nagyobb mint a HDD utólag ki kell maxolni.Ha a HDD-n 2 partíció van, az egyiken van a win és a telepített programok és csak azt clonozom és az a méret kisebb mint az SSD akkor is trükközni kell, nem teszi automatikusan akkora méretre mint az SSD?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #138722 üzenetére
Ez egy Dell E6440 és ki van kötve egy 4k display-re (nem tudom ez fontos info-e:)
Megoldott az automatikus indításnál kilőttem valamit és már nem írja ki
Microsoft Windows Based Script host volt volt a ludas szerintem -
ToBeY
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #138720 üzenetére
Nincs nyomtatóm,így max valami előre telepített nyomtató driver lehet...
Legjobb lenne kikapcsolni,hogy ne keresse indulásnál.tordaitibi: De előszőr odatette,de mivel kiírta hogy valami trojan, megijedtem és töröltem onnan is
-
válasz
st3v3np3t3r #138715 üzenetére
Igen, raktam már fel több hűtőt is. Egy féleképpen lehet ha jól láttam csak.
De a biztonság kedvéért majd szétszedem, meg összerakom újra. -
ToBeY
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #138716 üzenetére
Szia köszönöm választ!
És hogyan tudom pótolni a filet vagy kikapcsolni?Van valami weboldal ahol ez le van írva,vagy le tudom tölteni újra a file-t? -
HUNNIA1920
őstag
válasz
st3v3np3t3r #138688 üzenetére
Rendben, köszi!
Ettől függetlenül furcsának tartom, mert nem egy 15 éves, Core 2 Duo processzorról van szó.
Na mindegy, azért fogok tudni aludni.
-
válasz
st3v3np3t3r #138678 üzenetére
Oké, már látom ez nem az én világom. Nem engedi jobb oldalra tenni a tálcát.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
st3v3np3t3r #138682 üzenetére
Hát ha a 2018-ban vásárolt, 6 magos, 12 szálas CPU kevés neki, akkor inkább nem mondok semmit, mert hirtelen csak csúnya szavak jutnak eszembe.
Na nem mintha annyira sürgős lenne 11-re váltani. 2025-ig biztos fogok gépet fejleszteni.
-
kecstama
tag
válasz
st3v3np3t3r #138669 üzenetére
Igen, a legtöbb fórumot végignéztem a 161-es hibáról
-
kecstama
tag
válasz
st3v3np3t3r #138667 üzenetére
Akkor megpróbálok egy új tápot szerezni, hátha az a baja
Köszi a segítséget
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138362 üzenetére
Mondjuk az IT nyelve eleve az angol és a leírások zöme eleve olyan Windows témában is, de az ilyen TenForumrs és egyéb hasonló útmutatóknál az sem feltétlen gond ha valaki nem beszéli, mivel eleve végig screenshotokkal vannak illusztrálva a lépések ami szvsz már önmagában kellően egyértelmű, a szöveges részhez meg megteszi a gúgli fordítója is, de mindegy.
Apropó, ha már standard in-place upgrade, ott létre szokott jönni egy Windows.old mappa, amit utólag lehet törölni, de 10 nap után amúgy is törli a rendszer.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138354 üzenetére
Az a válasz pont tömör volt és utána pl. ezen válasz is többek között úja szemléltetve hogy mit kellene csinálni, linkelve a szükséges információk stb., hogy ne kelljen hosszasan külön leírni, nem volt ott semmi litánia. De ha már ilyen kedvesen javasolgatsz, akkor neked ezek szerint meg kellene tanulnod rendesen elolvasni és értelmezni a kapott válaszokat, az ott linkelt információkat, mert a leírtak alapján most nagyon nem ment...
"De amit linkeltél "repair install" a leírása dettó olyan mint a telepítő lemezzel való javítás. PONT!"
How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place Upgrade
vs.
How to Boot or Repair Windows computer using the Installation Media
Nem világos hogy az előbbi útmutató mégis miért lenne olyan mint az utóbbi, amikor világosan látszik hogy az előbbinél fájlkezelőben
setup.exe
futtatása, Microsoft weboldaláról MCT letöltése és annak a futtatása stb., ami Windows alól in-place upgrade-nél van és nyilván semmi köze az utóbbinál a telepítési adathordozóról történő külön bootolásnak, ott az általad említett javításhoz, aminél még a screenshotok sem stimmelnek mert eleve mások... Vagyis nyilván el sem olvastad te rendesen a linkelt útmutatót, pont ezért nincs miről beszélni. Pont! -
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138351 üzenetére
Ez max. abban az esetben lenne félig-meddig jogos, ha csak le lett volna írva konkrétumok nélkül mit kellene csinálni, meg a repair install is csak így simán, ami egyeseknek esetleg félreérthető lehet és azt hiszik a telepítőt pendrive-ról bootolva kell ott ügyködni. Ellenben úgy, hogy mindenhez likelve lett komplett és világos leírás ami szemlélteti mit kellene, kellett volna csinálni, a repair install esetén is teljesen egyértelmű az útmutató alapján hogy a már meglévő Windows 10 alól kell indítani az in-place upgrade-et MCT-vel, vagy ISO-val stb., úgy eleve nincs miről beszélni és az már egyéni probléma ha hanyagul el sem olvastad, meg nem kell az ez esetben egyébként teljesen jogos kritikát félremagyarázni, valamint igen, a leírtak okán te most nyugodtan visszavehetsz.
Persze hogy meg, miután utólag sikerült elolvasni és értelmezi az előzőleg már linkelt választ illetve válaszokat, hogy mit kellene csinálni.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138343 üzenetére
"AZON IS túl vagyok
Telepítő médiával számítógép javítása" ≠ Repair install
"Amúgy a hibát az MCT_21H1 orvosolta, azzal firssítettem le gépet."
Amiben egyáltalán nincsen semmi újdonság, ez lenne a repair install, sőt az előzőleg linkelt válaszban ehhez példaként linkelt hsz-ben is említette a fórumtag, hogy MCT-vel csinálta.
Nem, nyilván nem voltál túl azon sem és el sem sikerült olvasni + értelmezni - holott pl. ezen útmutató is elég világos - , amik linkelve lettek a válaszokban, így nem meglepő, ha nem működött az, ami valójában ki sem lett próbálva, az ezek után még neked áll feljebb stílust meg inkább te mellőzd, köszi...
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138337 üzenetére
Nem bányászni kell tovább, hanem először (szükség esetén) azokat mind (!) megcsinálni, amik linkelve lettek, ilyen egyszerű. Ahol ha most pl. a repair install nem is lett említve, akkor az vélhetően nem lett kipróbálva, vagyis máris helytelen az "ezeken már túl voltam" állítás...
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138334 üzenetére
Mármint egész pontosan mit is jelent ez az "ezeken", ezek + ezek + repair install is mind megvolt és nem oldotta meg semmi? Azt kétlem...
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #138306 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol értelemszerűen a mostani hibakódhoz tartozó megoldásokat kell próbálgatni, meg nem 2-3-at hanem szükség esetén mindet.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #130176 üzenetére
Annak a partíciónak a Sandbox szolgáltatáshoz van köze, és normál esetben annak használatánál jön létre, mint a linkelt leírás is szemlélteti, ennyi. Ha nálad ki volt kapcsolva és annak ellenére volt ott, az érdekes, de ha már eltűnt magától, akkor a probléma megoldva.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #130166 üzenetére
A PortableBaseLayer a Windows Sandbox szolgáltatáshoz tartozó virtuális meghajtó. Ha nem használod, akkor kikapcsolod a szolgáltatásoknál, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #129726 üzenetére
Ja, végül is meg lehet oldani többféleképpen, de amúgy felesleges volt ehhez a buherált, integrált ISO használata, mert megoldható a gyárinál is, lásd egy előző válaszban leírtakat.
Automatikusan meg normál esetben akkor aktiválja magát a konzumer ISO-val telepített Windows 10, ha UEFI OEM Key, vagy digitális licenc van, mint már említve volt.
-
sajtos365
tag
válasz
st3v3np3t3r #129726 üzenetére
Le tudod tölteni legálisan is a win régebbi verziókat itt: [link]
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #129703 üzenetére
Olvastam a másik topikban is az ezzel kapcsolatos irományokat... Ahol már számtalanszor le volt írva itt (példa), hogy az MCT-vel letöltött ESD ISO eleve több kiadást tartalmaz és nem kizárólag csak Home-ot, max. Windows 10-zel előtelepített gépeknél UEFI OEM Key esetében automatikusan az annak megfelelő kiadás (pl. Home) települ és aktiválódik, nem jelenik meg az aktiválás és a kiadásválasztó ablak, de ez ilyenkor normális. Viszont akár ez esetben is megoldható az EI.cfg and PID.txt módszerrel másik kiadás (pl. Pro) telepítése, vagy utólag Home kiadásról Pro kiadásra váltás. Ha a Pro kiadás telepítés után automatikusan aktiválódott, az meg azért lehetett mert már volt azon a laptopon Pro digitális licenc, nem azért, mert a Home UEFI OEM Key jó a Pro kiadás aktiválásához is, ennyi.
-
válasz
st3v3np3t3r #129705 üzenetére
Előtelepített gépeknél, ha csak rábízod a telepítőre mit csináljon, akkor azt a verziót telepíti automatikusan (és aktiválja), amivel gyárilag is telepítve volt.
Ha nem azt a változatot telepíted, amivel volt(Home helyett Pro), akkor meg csak akkor aktiválodhat be automatikusan, ha korábban a Pro kulcs már lett egyszer aktiválva.Esetedben a matebook-ra nem kellett volna Pro, hanem a Home-t kellett volna hagyni, hisz úgy automatikusan lenne egy jogtiszta OS-d (előtelepített gépek esetén a kulcs kinyerése nem mindig lehetséges) és a Pro kulcsot használhattad volna egy másik gépen.
-
válasz
st3v3np3t3r #129703 üzenetére
Nem.
-
svgyula
addikt
válasz
st3v3np3t3r #129616 üzenetére
Rossz hírem van! Hát nem! A gépen szinte biztosan nincs az USB-nek külön "biztosíték" A tápegység pedig rövidzárvédelemmel van ellátva, de egy nagy fogyasztású csatlakozó esetünkben egy hibás usb eszköz simán túlterheli a stabilizátort ami ugye max 500mA........ A tápegységnek pedig több amper áramfelvételt is ki kell bírni a többi kiszolgáló hardver miatt. Rengeteg gépen halt már meg ez az egység amiket hoztak hozzám. A saját gépen is tett tönkre pendrive USB csatlakozót.
-
válasz
st3v3np3t3r #129618 üzenetére
köszönöm meg is van
-
Csupingo
veterán
válasz
st3v3np3t3r #129596 üzenetére
Már annyival többet tudok, hogy az eszközkezelő nem jelez hibát sehol, az usb-knél se írja, hogy le lenne tiltva. Ha jól értettem, még 1909-es win változatot használnak.
Az járható út lenne, ha az utolsó frissítéseket visszavonnák, vagy eltávolítanák, hátha azok okoztak galibát? -
jjeahh
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #129485 üzenetére
Ezekhez a thinkpadekhez billzet, kijelző ömlesztve van, ram terén nem válogatósak, de nem is igazán kellett eddig semmilyen alkatrész sem hozzájuk, csak ami a tuningoláshoz kell. A családban van 5 darab T420-as és T520-as, mind hibátlanul működnek, egyszerűen nem akarnak elkopni. Már majdnem mindegyikbe ment olcsó ssd és 16gb ram, néhányba filléres caddy-vel hdd a dvd író helyére és teszik a dolgukat. Amíg működnek és bírják, amire használjuk, addig nem látom értelmét kidobni őket. Nagyon jó a billzet rajtuk, sok a csatlakozó (dokkolóval főleg), nagyon bírják a strapát és gondolom ebbe a roll cage is besegít, de a hűtésük is szuper. Persze a hardver azért van amire már kevés, nem ezeken állok neki 4k videót exportálni
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #129480 üzenetére
Ezek a jó öreg eszméletlen masszív, megbízható, hihetetlen egyszerűen szétkapható munkagépek... nem kukázzuk, inkább végletekig tuningoljuk
. Ja, ez is megtáltosodott, ahogy anno a T520 is
.
-
dudu5130
őstag
válasz
st3v3np3t3r #129209 üzenetére
Megvolt, de a PUBG akkor se indul.
-
dudu5130
őstag
válasz
st3v3np3t3r #129190 üzenetére
Persze. Minden után. Drivert csökkentett módban gyalultam le. dxdiag-ban meg ott is van a 10.0 de még sem akar elindulni.
-
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #128677 üzenetére
Az nem Win10 hiba, hanem a két OS by default eltérő módon értelmezi a hardware clock értékét (lásd pl. itt). Win10 helyi időnek érzékeli, a Linux meg UTC-nek, a kettő meg nem ugyanaz. Ha valaki ragaszkodik a dual boothoz, lehet érdemes az egyiket vagy másikat átállítani.
-
Necronom
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #128677 üzenetére
nincs Linux
ez egy uj telepites mar
magam fele forditottam a TV boxot es latom rajta az orat
megoldottam
----------------------------
ps: ez a munkahelyi gepem, eredeti win van rajta
minap telepitettem ujra, gondolvan, hogy hatha nem viccel mar meg az SSD ami benne van 2. meghajtomindekozben otthon:
Win / Linux vigan elvan egy-egy kulon meghajton
nem, nem dualboot, restart utan F12 es onnan bootolok amit akarok rendszertes csak halkan irom, hogy ez szurke win.... -
bon
őstag
válasz
st3v3np3t3r #128558 üzenetére
matebook ott a bibi. biztosra veszem, hogy valami driver inkompatibilitás. A kinaiak meg ki tudja mikorra fogják megcsinálni, ha egyáltalán meg is fogják.
-
Cs1csó
titán
válasz
st3v3np3t3r #128558 üzenetére
Tiszta telepítéssel szerintem simán felmenne.
-
válasz
st3v3np3t3r #128556 üzenetére
"A Windows verziók nem térnek el?"
Eltérnek, de ezt a linkelt szoftver leírását alapul véve nem kellene, hogy számítson.(home/pro/x86/64 + .NET 4.5 vagy újabb)
(Szerver verziók esetén is megy, csak ott kell egy plusz "összetevő" telepítése és konfigolása, de ez esetünkben nem lényeg...)Annyi új infó, hogy kíváncsiságból most az Én itthoni konfigomon (adatlapomon van a konfig és W10 is UpToDate(ez az új nagyobb frissítés is fent van)) is próbáltam telepíteni, dettó error, azaz nem megy a telepítő tovább, mint ahogy korábban a képet linkeltem...
Azért kértem a segítséget, mert ha több emberkénél is elakad a telepítő, akkor írok a fejlesztő(k)nek...
-
Cs1csó
titán
válasz
st3v3np3t3r #128556 üzenetére
Nekem a 2007 nyári modell notimra is engedte települni a 20H1-et (igaz tetemes késés után) szerintem no para, a 20H2 is fenn van már.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
st3v3np3t3r #128408 üzenetére
Szintén AMD laptop
King Unique Nyilván nem erőltetem ha az MS nem ajánlja....nem vagyok a magam ellensége.Csak elgondolkodtató, hogy mennyire leszarják ezt az egészet, hogy hosszú hónapok alatt egy ilyen "komoly" cégnek csak annyira futja, hogy kint hagynak egy üzenetet, hogy várjak türelemmel.
-
pigatt
őstag
válasz
st3v3np3t3r #128397 üzenetére
Ebből Windows telepítés lesz.... Valami összefosta magát az WU körül, nem mennek vissza a restore pontok, SFC nem talál semmit...
Pedig csak 4 hónapos telepítés!
-
vlevi
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #128357 üzenetére
Jaja.
Pont a napokban migráltam át a második meghajtóm (1TB-os Seagate HDD, ami egybként nem volt lassú HDD), egy 1TB-os Samu 860Evo SSD-re. Szerencsére feketepéter akcióban egész elfogadható áron sikerült hozzá jutni.
Az onnan használt programok, pl. opera böngésző, nagyon észrevenni a változást. Korábban HDD-ről 5-6mp volt, mire betöltődött (vagy csak 2,3? nem tudom). Most kb, mire a klikkelés után felengedem az egeret, már benn vanRendszermeghajtónál még feltűnőbb, mert az apró, néhány bájtos, 1-2kb méretű fileokkal rengeteget el tud szöszmötölni egy HDD, mire megtalálja. Olyankor egy winyó olvasási sebessége 1Mbyte/sec-et se éri el, ellenben egy SSD ilyenkor is hozza a 40-50Mbyte/sec olvasási sebességet.
És ez a döntő, nem az, hogy szekvenciálisan egy jó vinyó 200-al olvas, egy Sata SSD pedig 600-al.
Mert az Nvme hiába tölt 3000-el, az már nem olyan feltűnő, egy Sata SSD-hez képest. Játékok betöltődésénél legalábbis a benchmarkok se sok betöltődési idő különbséget mérni a Sata vs Nvme SSD között. -
kisselandras
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #128275 üzenetére
-
Eversmann
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #128118 üzenetére
Kicsivel több beállítás van itt attól. Valami leírást tudnál írni pls hogyan kell?
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #128162 üzenetére
NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, azaz azokat kellene megfelelően beállítani a D meghajtónál az adott felhasználói csoportra vonatkozóan, saját tulajdonba venni a meghajtót, stb. Ami ha teljesül és admin jogú a user, akkor utána nem lesz minden fájlműveletnél a leírt jelenség, bár pl. egy programtelepítő futtatásánál nem meglepő ha rákérdez az UAC, meg egy ismeretlen forrásúnál adott esetben blokkol a SmartScreen. Ha nem, akkor meg nem megfelelően lett beállítva, ennyi.
-
Csupingo
veterán
válasz
st3v3np3t3r #128162 üzenetére
Azt hiszem, total commandernél elég, ha az ikonján jobb gombbal kattintva bepipálod, hogy mindig rendszergazdaként fusson.
-
Eversmann
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #128118 üzenetére
Köszi
-
Đusty
addikt
válasz
st3v3np3t3r #128112 üzenetére
ok, a tiéd a nyerő válasz, köszi
de a többieknek is köszönöm sokmindenre rávilágítottak
Sajnos be kell valljam, hogy egyre jobban bejön ez a 10 mivel végülis eddig minden megvan ami a 7-ben csak rohadtul eldugták, amúgy meg egész jó
csak szokni kell ezt a buta androidos stílust (persze a frissítés az tiltva:-)
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127784 üzenetére
Nyilván megmarad, ha Windows 10 Home kiadással előtelepítve lett vásárolva, vagyis BIOS OEM Key van. Home kiadásról az upgrage Pro kiadásra pedig megoldható újratelepítés nélkül másik termékkulcs megadásával, Microsoft Store-on keresztül, stb.
-
válasz
st3v3np3t3r #127784 üzenetére
Estét.Megmarad, de csak arra a gépre tudod majd aktiválni. Másra nem.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127354 üzenetére
Arról már a legelején volt szó, hogy 1 db USB 3.0 Type-A és 1 db Type-C port van rajta, illetve az utóbbi gondolom csak töltésre szolgál. + A gyártó weboldalán lévő képen világosan szemléltetve van, hogy melyik port melyik.
Tehát akkor az volt a gond, hogy USB 3.0 helyett USB 2.0 porthoz csatlakoztatva használtad az eszközt, az szép.Ez esetben nyilván nem meglepő az USB 2.0 szintű sebesség, meg akkor nyilván nem a Windows 10 és nem is az AMD USB 3.X driver a probléma forrása.
-
válasz
st3v3np3t3r #127305 üzenetére
A gyártó oldalán is ott van, hogy 1 usb 3 van rajta.
[link] -
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127318 üzenetére
Tehát ha ugyanazon gép + eszköz + port felállásnál a Linux live rendszeren nagyjából (NTFS r/w valamivel lassabb lehet mint pl. Ext4) oké az adatátviteli sebesség és hozza az USB 3.0-tól elvárhatót, valamint pl. a Disks alkalmazás szintetikus tesztje is, akkor a nálad telepített W10-nél nem stimmel valami, ha ott csak USB 2.0 szinten megy.
A fájlmásolásnál az elején a cache megdobhatja a sebességet, majd utána visszaesik, + itt a nem éppen a legjobb (...) A400 SSD miatt is visszaeshet, mivel nincsen rajta DRAM cache és ezért folyamatos másolásnál nem meglepő a belassulás. A flash meghajtók, tárolóeszközök aljának számító hagyományos, konzumer pendrive-oknál meg amúgy sem nagyon van miről beszélni... -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #127318 üzenetére
Szia!
Én belenéznék a "BIOS" beállításaiba, hátha ottvan a sebesség probléma oka! (USB beállítás)
Ui:
Letöltöttem az "User Guidét", mások felsorolják az összes beállítási lehetőséget, ebben meg semmit se írnak róla...
Úgy látszik már az User Manuál se a régi...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #127316 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127311 üzenetére
Ez a fájlkezelős fájlmásolás, aminél a forrásmeghajtó sebessége, fájlméret stb. is számít, ellenben én a szekvenciális tesztekre lettem volna kíváncsi, meg hogy mit mutat a Temple, milyen módban működik az eszköz.
Ha az AS SSD Benchmark szerint is ilyen lassú, akkor az USB 2.0 szint és a max. 40 MB/s körüli érték is arra utal, hogy csak olyan módban működik.Nem feltétlen, lehet a nálad telepített W10-nél nem stimmel valami, ezért is volt kérdés, hogy frissítések, driverek rendben vannak-e, újraindítás után is fennáll-e a probléma, stb. Meg hogy ez már a kezdetekről fennáll, vagy csak mostanában, ha az utóbbi, akkor mégis mi történt azóta, stb. Ha más nem megy, akkor meg ott van a javítás MCT-vel / ISO-val, vagy az újratelepítés a 0-ról lehetőség.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #127311 üzenetére
AS SSD Benchmarkkal:
JMS578-as chippel ellátott külső ház,amiben egy KingstonA400 480GB SSD van:
1GB Seq: R 38,43MB/s W 33,98MB/s
Ez USB 2.0-ás sebesség USB 3.x porton!
Sandisk Ultra 32GB USB3.0-ás pendrive:
1GB Seq: R semmi W 15MB/s-ról indul és leesik 0b/s-re! Ilyet a HP laptopon nem csinált ez a Pendrive!Én azt gyanítom, hogy a Microfos által kiadott eszközillesztő egy hulladék! Szó szerint!
Megpróbálom Live linux alatt, hogy mit produkál
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127307 üzenetére
Az oké, de ebből továbbra sem derült ki hogyan mérted azokat az értékeket, mit mutatnak a szintetikus tesztek, Windowsban milyen módban csatlakozik/működik az eszköz, stb.
A naprakész meg ugye 1909-es verzió esetén jelenleg azt jelenti, hogy 18363.1198 a buildszám és a Windows-frissítések mellett a szükséges eszközillesztők, eszközillesztő frissítések is mind telepítve vannak.
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127305 üzenetére
Ha ez a modell, akkor ezen 1 db USB 3.0 port van + 1 db USB-C a specifikáció alapján, max. az utóbbi lehet USB 3.1 Gen 2, de amúgy Type-C port lehet USB 3.0/2.0 alapon is.
A Windows 10-nél alapesetben natív USB 3.X támogatás van, ezért nem szükséges külön USB 3.X drivert telepíteni. Vagy ha némelyik spéci vezérlőhöz esetleg igen, akkor nyilván a hardvergyártó weboldaláról letöltöttet, nem akármilyet, az utóbbinál nem meglepő a BSOD. + Nem árt, ha a szükséges Windows-frissítések is mind telepítve vannak és naprakész a rendszer, ahol az utóbbi esetedben nem derült ki. Ahogyan az sem, hogy másik USB 3.X porton, valamint a Windows 10 újraindítása után mi a helyzet.
Ez a "csak USB2 sebességgel ír/olvas" pontosan hogyan mérve és milyen eszköznél értendő, maga az eszköz milyen (USB 2.0/3.0) módban csatlakozik? Ha fájlkezelős fájlmásolásnál, az eleve csalóka lehet, ott 2 eszköztől (forrás + cél) függ az adatátviteli sebesség, ezért elsődlegesen egy szintetikus tesztet érdemes megnézni célirányosan az adott USB-s meghajtónál, lásd pl. CDM, vagy akár a Windowsba beépített WinSAT, stb. Ha valami tetű lassú USB 3.X marketingkamus pendrive az alany, annál nem meglepő a lassú olvasás és főleg a lassú írás, értelemszerűen kellően gyors pendrive és külső HDD/SSD meghajtók esetén van miről beszélni. Aztán ha a Windowsban pl. a Temple program által ellenőrizve (példa) USB 3.0 helyett csak USB 2.0 módban működik az eszköz, akkor megint nem meglepő, ha csak azon szabvány értékeit tudja.
-
válasz
st3v3np3t3r #127088 üzenetére
Én Home-on használok bitlockert.
A C: kivételével egy wintogo-val bekapcsolható, aztán a home már írja-olvassa.. -
válasz
st3v3np3t3r #127082 üzenetére
Van szükséged a pro bármely szolgáltatására ami a home változatban nincs benne?
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #127082 üzenetére
Másik (Pro) termékkulcs megadásával, lásd a frissítés a Windows 10 Home kiadásról a Windows 10 Pro kiadásra cikkben leírtakat.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
st3v3np3t3r #124102 üzenetére
Akkor tudtad törölni végül is a Defender vizsgálati előzményeit a leírt módszerrel?
-
válasz
st3v3np3t3r #119996 üzenetére
Win10-re írtam a rendszerkövetelményt, és a tapasztalatot.
Személy szerint is jobbnak látom a virt. mem. Kikapcsolását, de 8 vagy e feletti ram esetén. Egyszer mindjuk jártam úgy, hogy 8-nál visított.
Alap használaton (irodai, netezős, filmézős noti) a napokban több is jött ilyen (t3100/3gb ddr2/ssd-t tettem bele, win10 32 bit). Olyan szépen, gördülékenyen ment, bevallom egy hangyányit meg is lepődtem.De szuperálnak. Most d630-as noti van nálam core2duo ugyanígy “turbozni”.
-
potyka2
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #119825 üzenetére
Szia. Ha jól értem akkor a mostani gépen törlöm a kulcsot.
Átrakom a ssd-t a másik gépbe a rendszerrel ,aktiválom a kulccsal?
A rendszer felismeri a hardvert,leszedi a illesztőket és gó?
Vagy mégsem? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #119756 üzenetére
Erre valakinek ötlete?
Annyiban módosult a szituáció, hogy a WinDefender ikonján működik,viszont a művelet központ nem nyílik meg, még gomb kombinációra sem,a gépház/wifi beállításoknál az ismert wifi hálózatokra sem nyílik meg. -
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #112022 üzenetére
Ne viccelj már. Szimulátorban a 144Hz lenne ideális. Másrészt nem csak ennyit tud az IGP és gyengébb VGA-val ez a játék a desktopon simán 4k-ban fut. De van másik játék is ami ezt csinálja, másik laptopon is. Viszont másik laptopon ugyanazt régebbi windows-al próbáltam, azzal nem volt gond. Szóval csak az újabb win10 verzióval jön elő a probléma.
-
Marci112233
addikt
válasz
Az a játék megy 60 FPS fölött is ha van hozzá géped. Aláírásomban láthatod a gépem, ami az ajánlott szint fölött van, mégis képes 60 alá esni úgy hogy semmi sincs még 80% közelében sem. És a játék mindig a legfrissebb, mert a Steam automatikusan frissíti mindig ha van frissítés hozzá.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ha az a játék amire én gondolok...
-
válasz
st3v3np3t3r #111844 üzenetére
Így van. Használod Vistával legálisan.
Vagy aktiválatlan win10-el szürkén. -
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #111826 üzenetére
Ha még nincs ledarálva a Win7 és elindul, keress rá arra hogy GenuineTicket módszer vagy gatherosstate.exe
Pár gépen én is használtam még az első Win10 verziónál (az se ma volt), az még semmilyen régebbi Win-hez tartozó kulcsot nem fogadott el.
Erős a gyanúm, hogy a ma is működő aktivátorok is ezt a kiskaput használják ki -
válasz
st3v3np3t3r #111825 üzenetére
Az első évben bármilyen aktivált 7-8 ból aktivált 10 lett (tudtommal az illegális aktivátorosok is kulcstól függetlenül), de erről már lekéstél, ez a vonat elment.
Ma már csak eredeti 7-8-10 kulcsra aktiválódik be. -
Zoz
őstag
válasz
st3v3np3t3r #111820 üzenetére
Van a gépen Win7 matrica? Mert ha nincs, akkor erősen gyanús, hogy valaki anno feldobott egy kalóz 7-est a Vista helyett...
-
válasz
st3v3np3t3r #111820 üzenetére
Vistáról nincs ingyenes frissítési lehetőség..
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #111813 üzenetére
Azt írtam én is, hogy tudja, támogatja, be lehet állítani, amit a linkelt leírások is világosan szemléltetnek. Vagy te talán másra érted, másik hsz-re?
-
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #111782 üzenetére
"írja a Computerworld." Olyan cikk nincsen, ahol a Microsoft írja?
Amúgy meg nemrég már volt szó erről, vagyis attól mert gyakorlatilag továbbra is működik az ingyenes upgrade - ami nem újdonság - , amit egyes tech oldalak újra és újra kipróbálnak és megerősítenek, avagy tényként közölnek és promóznak pont most a támogatás megszűnéséhez közeledve, az még nem minősül hivatalosan megerősítettnek. Az utóbbi akkor teljesül, ha maga a Microsoft ad ki ilyen közleményt, de az az előbb linkelt esetnél sem történt meg, ott sem lett egyértelműen megerősítve. Meg pl. ezen, ezen és ezen weboldalakon szintén nincsen, azt írják, hogy már nincs ilyen lehetőség...
Vagyis az evidens, hogy továbbra is működik és "ők" hagyják, de azt, hogy hivatalos, majd akkor lehet állítani, ha Microsoft forrás, olyan cikk jelenik meg erről és ott is egyértelműen állítva, nem mellébeszélve, mint az előbbi példánál. Ha tudsz ilyet mutatni, akkor az érdekelne. -
válasz
st3v3np3t3r #111782 üzenetére
Ez eddig is ment. MCT-vel sima ügy volt, és most is az, de tisztatelepítésnél, ha be lett írva a win7 kódja úgy is ment
Nem is értem miért így tálalják......
-
crocy
tag
válasz
st3v3np3t3r #111654 üzenetére
thx.
meg 1 dolog:
az elsö gepnel(amit elsö körben csak updateltem) lesz egy hattertar(hdd-röl ssd-re) ill. memoria csere. a hardver csere ellenere, akkor erre a gepre is mehet ugye az MCT-vel keszitett szüz telepites, fel fogja ismerni automatikusan a licencet? -
CirrMee
addikt
válasz
st3v3np3t3r #111026 üzenetére
Egy digitális kulcs eredetiségét csak azon számlával lehetne igazolni, amit a microsoft állított ki és ami tartalmazza a termék vételárát és a számlán fel van tűntetve az egész vagy a kód egy részlete...
Jogszabály erről nem rendelkezik, másrészt az eladónak semmi köze a(z eredeti) csomagban található kódhoz. Bár ezek után azon sem csodálkozok, hogy ha a m$ -től vásárolsz, és nem lesz a számlán kód, akkor is kétségbe vonod majd az eredetiséget...
de pl.2015-ben kiadott kulcsról vajon van eredeti számla vagy egy eredetitől készült hitelesített másolat?
Maradjunk annyiban, hogy tanulmányozd az EU erről szóló direktíváját (refurb.), és talán megérted, miről szól ez az egész. Ilyesmit te követelsz, nem pedig az említett EU -s jogszabály. Számlát amúgy szoktak adni, én is kaptam minden alkalommal. Meg az is kapott valamikor, valakitől, aki először birtokolta. -
mc-4
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #110994 üzenetére
Nem lett az egész lemez lementve, de lehet az lesz a vége.
Köszi! -
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #110801 üzenetére
Korábban:
ha manuálisra állítasz egy szolgáltatást az nem azt jelenti,hogy manualisan kell indítani és leállítani, hanem hogy ha a szolgáltatás futtatása szükséges,a windows elindítja, majd ha nem kell, leállítja...
Ezt nagyjából egy perc volt cáfolni: ha a Print Spooler-t manual-ra állítom és nyomtatni akarok, elküld a fenébe hogy nincs nyomtató. Ha elindítom, megy.Manual-ra van állítva, mégis fut és nem Te indítottad el? Arra gondoltál hogy valami más indította el?
(pl. másik service) Teljesen normális amúgy, mindenkinél vannak ilyen szolgáltatások.
Én inkább arra koncentrálnék a helyedben hogy miért van szükség egyáltalán ezekre az állítgatásokra. Miért futott nálad olyan ami másnál (helyesen) nem (pl. payments vagy a branchcache volt említve)? -
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #110793 üzenetére
Nálam az NFC-s szolgáltatás sem fut egyik gépen sem. Fogalmam sincs Nálad miért indul el alapból, izgalmasnak hangzik.
-
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #110793 üzenetére
Ácsi, Te kevered a manualt a manual triggereddel. Nem mindegyik szolgáltatás tudja hogy magától elindul ha manualra állítod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Crucial 240GB SSD eladó
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest