Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
idegen lény
üzenetére
Köszönöm.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nagyon alap user vagyok, már a koromnál fogva is ...
Kérdésem lenne hozzátok: HP laptopot használok pár éve már, a Feladatkezelőt nézegettem és láttam az Automatikusan indulók között az alábbit, amiről kérdeznék. A HP Message Service lenne az. [kép]
Szükséges automatikusan indulnia minden laptop bekapcsoláskor vagy nyugodtan letilthatom? Nem okozhat a hiánya gondot? Esetleg gyorsabb indulás várható? A laptophoz használt nyomtatóm az Epson típusú.
Előre is köszönöm a választ. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha kicsit offos a kérdésem.
Fut már néhány éve a WIN10 a laptopomon, de nem igazán takarítottam benne semmit eddig. Érdemes vagy ajánlott registry cleaner vagy egy WinOptimizer használata? Nézegettem az Asampoo oldalán, ott vannak ezekből ingyenesek is. Még sosem használtam ilyen programokat és nagyon alap felhasználó is vagyok, így kicsit tartok attól, hogy nem okoz majd gondot egy ilyen program.
Köszönöm előre is a tanácsokat. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tegnap előtt felment a KB5031356 frissítés. Már ezzel is elmolyolt a windows vagy két órát...
Az operációs rendszer-build száma nálam: 19045.3570
Utána elindítottam a win10 saját töredezettség mentesítőjét. Csak ez van. Ezzel kapcsolatban kérdeznék. Lehetséges, hogy kicsivel több mint három óra kellett hozzá, hogy végrehajtsa? Induláskor láttam, hogy a Windows C: merevlemez meghajtóra 6% töredezettséget írt ki. Ütemezett és Heti gyakoriság van beállítva. Nem sok az a három óra? Vagy tegyek fel egy külső másik töredezettség mentesítőt? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdemes feltenni és időnként futtatni a CCleaner-t? Például ezt: [link]
Régebben amikor még a WIN8.1 volt akkor használtam CCleanert ezt: [link] és emlékeim szerint rengeteg felesleges (főleg böngészőbeli) bejegyzést talált és töröltem is vele idónként.
Amióta a win10 van azóta csak a saját Lemezkarbantartó van, ezt most futtattam le éppen és 453 MB az amit talált. [kép] --- [kép]
Ezeket mindet törölhetem? Mind az összes 453 MB-ot? Mert van ami előtt nincs ott a pipa. Egyedül a Lomtár az amit biztosan tudom, hogy mi. (nagyon alap user vagyok bocs érte)
Köszi előre is a segítséget. -
Jenne
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nincs a válaszható frissítéseknél, ott nincs semmi most.
Köszi a segítséget.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tegnap a nálam a Gépház/Frissítés és biztonság/WU-nál ott volt, hogy a számítógép készen áll a Windows 10, a 22H2-es verzió készen áll a letöltésre és a telepítésre. Akkor nem volt rá időm ezzel foglalkozni, ma meg már nincs ott, hiába keresek rá manuálisan is [kép]
Mi történhetett? A Microsoft visszavonta volna ezt a frissítést? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Laptopon win10 van fent amióta van win10, és azt veszem észre mintha kicsit lassulna már. Nincs feltelepítve semmilyen tisztító vagy karbantartó program, és ezért kérdezem, hogy melyiket javasoljátok? Csak a saját win10 lemezkarbantartóját szoktam időnként futtatni, és a töredezettségmentesítőt.
Köszi előre is. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni segítséget.
Eddig ott volt a Tálcán az értesítési területen, az óra mellett az Energiaellátás rendszerikonja is, most meg nincs ott. Aktíválni sem tudom sehogy, mert szürke és inaktív az a kis fül. [kép]
Van ötlet, hogy mégis sikerüljön? -
Jenne
őstag
válasz
üzenetére
Találtam egy ilyen lehetőségt.
Ha az egyik piros nyíllal jelölt időpontot választom az is megfelel? Minden marad, csak az akkori friíítés az nem lesz rajta? Ha jól néztem, akkor az az időpont az egy összesítő frissítés volt KB5007186
Tegnap leszedtem a MBAM programot , a Vezérlőpult/ Programok/ Programok eltávolításával. De azóta, hogy eltávolítottam valami nem az igazi. Ezért gondoltam, hogy visszaállítom egy korábbi időpontra, és a RevoUninstallerrel szedem majd le azt a MBAM-ot. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Segítsetek nekem kérlek.
Hol találom a WIN 10-ben a Redszer visszaállítási pontot? Nagyon alap user vagyok így ha lehet számomra érthetően segítsetek.
Köszi előre is. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Olvastam egy hírt, Van egy rejtett beállítás a Windowsban, kapcsold be! címmel.
Ajánlott vagy érdemes ezt bekapcsolni? [kép]
Nagyon alap user vagyok, nem igazán értek ezekhez. Nálam csak a Defender van védelemnek. -
Jenne
őstag
válasz
salapp
üzenetére
Szia!
Én segítek, tanácsok helyett mert én is találkoztam ezzel, de egy másik fórumban azonnal segítettek Jól esett.
Itt nem, csak az arcomba nyomták amit most Neked is, a tanácsokat , hogy volt már leírva ...stb. Nem nagy fáradtság leírni (nekem)
Tehát: jobb klikk a Tálcára, feljön egy Menü ablak, ott elviszed az egeret a Hírek és érdeklődési területekre és ezt fogod látni. [kép] Katt a Kikapcsolásra és eltűnik a Tálcáról.[kép]

-
Jenne
őstag
Megoldottam, másik fórumból segítettek.
-
Jenne
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm ...
[kép] -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Én mindig félek ezektől a frissítésektől, de ez most nagyon hamar (percek alatt) feltelepült. Hosszabb időre számítottam. Fél- egy órára legalább.
Másnál is hamar felment? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha nem jó helyen kérdezem, de nagyon alap user vagyok.
Tavaly ősszel adtak új connect boxot (vodás) de a WiFi részét eddig még nem használtam, kábelesen csatlakozok a laptopra. A problémám az, hogy a laptop nem látja a wifit. Gépház/Hálózat és Internet /WiFi > Elérhető hálózatok megjelenítése, de itt nincs az enyém. Viszont látok/lát a számítógép kábé 20 másikat.
Futtassam le a Hibaelhárítót ? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy 'Választható minőségi frissítés érhető el' üzenet a Gépházban. [kép]
Ez mit jelent? Mindig félek kicsit az ilyen válaszható frissítések telepítésétől. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Gondolom igen a válasz, de azért rákérdezek.
Az Adobe Flash Playert törölhetem a számítógépről? Nincs rá szükség a továbbiakban? -
Jenne
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Igen, a 2004 verzión voltam.#127178 hhgygy
Neked is köszönöm...
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tegnap nekem is felajánlotta a WU ezt a 'Funkciófrissítés a Windows 10 20H2 verzióra'.
Megtörtént, de nekem túl rövid időnek tűnt az egész folyamat. A letöltéssel és a telepítéssel talán ha bő fél órát tartott. Többre számítottam, mert az eddigi ilyen nagy őszi/tavaszi frissítések nálam több órán át tartottak.
Ez így most csak ennyi volt? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ez az a nagy frissítés? Telepíthetem? Bocsi a kérdésért, de alap user vagyok és inkább kérdezek mindig előtte.
-
Jenne
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Szia!
Én mindig félve olvasom az ilyeneket, és végig bennem van az ideg amíg frissít és újraindul, hogy minden rendben lesz-e? Már most előre félek, hogy minden rendben megy-e majd ha a WU nekem is jelzi, hogy megkapom azt nagy frissítést. Sajnos nagyon alap user vagyok és ha ilyen gondom lesz mint Neked, akkor nem tudom kihez forduljak. Vihetem be majd a lapost egy számítógép szervibe...
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Bocs a nagyon amatőr kérdésemért. Még eddig sosem dobott fel ilyen frissítést a WIN 10-em, amióta megvan a laptopom. (négy éve) [kép]
HP laptopom van, gondolom ez egy illesztő program frissítés lehet... Ilyenekkel nem szokott gond lenni ha telepítem? Mert eddig még egyszer sem volt ilyen frissítésem.
Köszi előre is a válaszokat. -
Jenne
őstag
Sziasztok! ha már volt kérdezve akkor bocs.
Olvasom a hírekben, hogy az Office irodai csomag alkalmazásai telepítődtek a Windows 10-re, úgy, hogy a rendszer a telepítéshez a felhasználó megkérdezése nélkül teszi ezt.
Én is megnéztem a Start menüt és ott van az Office. Ha rákattintok akkor ez jön be. Programok között is ott van. [kép]--[kép]
Nekem nem volt Office alkalmazás a gépen, csak az ingyenes Open Office van fent. Másnál van ilyen? Töröljem vagy mit csináljak? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kicsit szégyellem, hogy nem tudom, de még sosem használtam. A WIN10-ben van olyan, hogy képszerkesztő? Hol találom meg? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ezt az imént olvastam. Érdemes megtenni?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Volt a hírekben, hogy az aug.11.-én kiadott KB4588782-es kumulatív frissítés váratlan kék halált vagy összeomlásokat okozhat.Nekem ilyen frissítésem nincsen, van viszont KB4566782.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Találtam az Automatikusan induló programok között ilyet, hogy Cortana. Mivel nagyon alap user vagyok, ezért inkább kérdezek előtte.
Szükséges, hogy a Cortana automatikusan induljon? [kép] -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az normális állapot, hogy nálam a 2004-re frissítés már legalább fél órája a 92%-on áll? De most már inkább háromnegyed órája.
[kép] -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Jelzett ma a WU, hogy megjött ez a nagy frissítés.
Merjem elindítani? Azért kérdezem, mert általában mindig szokott lenni valami kisebb probléma és nem szeretném ha nem indulna a rendszer utána. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Feltelepült ma délelőtt a KB4549951 összesítő frissítés, Win 10/ 64. Sikeres volt, a telepítés.
Utána az újraindítást követően a Tálcán csak ennyi látszik. próbáltam 2x is újraindítani, de csak ez van. Hogyan tudom elővarázsolni az ottani ikonokat?
Köszi előre is. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ezt a legújabb frissítést, a KB 4541335-öt [kép] ez már telepítette valaki? Nyugodtan engedhetem a telepítését? Azért kérdezek most rá, mert az előzőnél nálam voltak gondok.
-
Jenne
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Szia!
Én is nagyon alap user vagyok, de nekem is volt hasonló problémám a win 10-el. Leírom, hátha segít. Én évekig ESET AV-t használtam a gépen. Mivel lejárt az éppen akkori ESET licenszem, nem vettem újat hanem csak a Win Defender maradt. Megszűntek ezek a hibák, és hónapokig csak Defender volt. Semmi gondom nem volt. Aztán visszatettem az ESET AV-t, szerencsére csak a próbaváltozatot, és pár nap után megint voltak/jelentkeztek a gondok. Leszedtem, maradt a Defender.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Feltelepítette valaki ezt a legújabb választható telepítést, a KB4535996-ot?
Probléma mentes annál? Mert nálam nem.
Sajnos én feltettem az asztali gépre, szerencsére a munkámhoz használt laptopomra már nem. Csak később találtam rá a hírre, hogy ne telepítsük, mert és idézem: "...Ha ugyanis telepítik, a számítógép rendszerindítása úgynevezett hurokba kerülhet, azaz, több alkalommal is újraindul, mire sikerül betöltenie...."
Sajnos nálam ez előjött. Ezt a frissítést ez lehet utólag kitörölni? Ha igen akkor azt hol kell?Köszi előre is a segítséget.
-
Jenne
őstag
válasz
Impair1980
üzenetére
Sajnos azt nem tudom. A hírben az van, hogy .... problémák rögtön a KB4532695 frissítés telepítése után jelentkeztek és a visszajelzések alapján a helyzet azután sem mindig oldódik meg, ha eltávolítják a frissítést.
A Microsoft egyelőre nem reagált a hírre, de vélhetően hamarosan érkezni fog egy újabb frissítés – a kérdés már csak az, hogy sikerül-e hiba nélkül kiadni.
Én gyorsan be is állítottam a frissítések szüneteltetését. [kép]
Talán addigra kijavítják.
-
Jenne
őstag
válasz
Impair1980
üzenetére
Szia!
Ha telepítetted a KB4532695 frissítést, akkor az lesz a hiba oka. Most olvastam éppen, hogy problémákat okoz, rögtön a telepítés után...

Például: .... többek közt a Start menüből előhívható keresőt érinti, a rendszer bootolása során komplikációk adódnak, eltűnik a hang, mert a rendszer nem ismerni fel az eszközök hangszóróit.... -
Jenne
őstag
Friss hír: Ma 2019. 07. 10. - 12:45
Microsoft: Súlyos hiba lépett fel a Windows 10-ben
A Microsoft arról számolt be a Windows 10 felhasználóinak, hogy a KB4501375 legutóbbi frissítése rossz hatással van a távoli hozzáférési kapcsolatkezelőre (Remote Access Connection Manager – RasMan). Az ilyen problémák súlyos következményekkel járhatnak.
A hibaüzenet a VPN-szolgáltatások futtatásakor jelentkezik. Figyelembe véve, hogy a VPN-szolgáltatásokat nem, csak az internetes adatvédelmi politikát sértheti, hanem a Netflix és a YouTube dekódolását is akadályozhatja, így a problémák hatással lehetnek a számítógép működésére is.
Csak a platform legfrissebb verzióját érinti a dolog, a Windows 10 1903. A jelentés szerint, közel 50 millió felhasználónak van már telepítve – írja a Forbes.
A Microsoft leírást bocsátott ki a gyakorlottabb felhasználók számára, hogy javítani tudják a hibát, de a leírást meglehetősen nehéz értelmezni. A hiba tényleges korrekciójának pontos dátumát még nem tudni.
Ez nálam sikeresen telepítve telepítve 2019.06.30.-án. [kép] -
Jenne
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen, így már értem.
Lehet, hogy talán a meleg miatt voltam ilyen értetlen, pedig bírom a hőséget, de tényleg egyértelmű kellett volna legyen.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ezt most vettem csak észre. [kép]
Eddig nem láttam az előző verziónál, a 1809-nél csak most a 1903-nál. Ez most azt jelenti, hogy 7 napig nem kapok frissítéseket? Hol/hogyan lehet ezt eltüntetni? Vagy csak kikapcsolni. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Hol találom azt a win 10-ben, amikor szeretném egy korábbi időpontra visszaállítani a rendszert?
Nem a 1903-at a 1809-re hanem valamelyik Rendszer visszaállítási pontra, amit a win 10 időnként és automatikusan hoz létre. Lehet én vagyok a vaksi, vagy béna, de sehol nem találom.
Köszike előre is. -
Jenne
őstag
válasz
Jenne
üzenetére
Hát megszenvedtem ezzel a 1903 frissítéssel. Amióta Win 10-t használok, sosem volt probléma, mindig gond nélkül frissített. A tegnapi nap után ma is próbáltam 2x, Gépház/WU hiába jelezte hogy készen áll a frissítésre, jött az a hibaüzenet. Végül a frissítési segéd oldotta meg a problémát. A letöltéstől számolva 5 óra 40 percig tartott a folyamat. Ilyen sokáig még sosem frissített. Már kezdtem arra gondolni, hogy félúton leáll az egész aztán annyi a win 10-nek. Telepíthetem majd újra, de aztán végül rendben ment le minden. Bár ezt közel 6 órányi folyamatot ezt nagyon soknak tartom.
Másnál is volt, hogy ilyen hosszú ideig tartott ez a frissítés? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem voltam gépközelben 1 hétig, most jelzett a windows hogy nekem is megjött a tavaszi nagy frissítés. De sajnos csak eddig jutok [kép] . Először csak kikapcsoltam a gépet a szokásos módon, Start Menü... majd a második ilyen hibakód után újraindítottam de semmi. Aztán egyszer csak fekete képernyőre váltott, majd (szerintem) csökkentett módban lett minden. Amióta a 10 windows van fent még sosem volt csökkentett módom, eddig minden rendben ment.
Mit csináljak, mert ezzel a hibaüzenettel nem tudok mit kezdeni. -
Jenne
őstag
válasz
simpley
üzenetére
Szia!
Nálam hasonlókat csinált a win10 de régebben ha a FF-ot használtam.. Ezt FireFox-nál csinálja?
Próbáld meg, hogy kikapcsolod a FF böngészőben a Hardveres gyorsítás használatát.
Eszközök/Beállítások - Általános fül és ott görgetsz lefelé a Teljesítményhez. Ott a Hardveres gyorsítás elől vedd ki a pipát.
Egy próbát megér. -
Jenne
őstag
válasz
üzenetére
Szia!
Köszönöm.

Megnéztem és nálam ez a beállítás van. Akkor ez így jó.
Nagyon ritkán jelez, már jó régen is volt az utolsó és ezért kérdeztem rá, hátha ki van kapcsolva. -
Jenne
őstag
válasz
norba69
üzenetére
Szia!
"...A Win 10 stabilitását úgy tudod a legjobban fokozni, ha nem használsz "karbantartó" és "optimalizáló" programokat..."
Nekem kettő ilyenem van, mindkettő ingyenes. Egy Töredezettség mentesítő és egy Tisztító program. Akkor ezek sem kellenek?
Általában 2-3 hetente szoktam 1x lefuttatni ezeket.(#97381) Szmörre
Ezt az UAC-ot ezt hol tudom megnézni a WIN10 ben, hogy aktív-e vagy sem? Általános alap user vagyok és nem is tudom hol keressem.
Köszi előre is. -
Jenne
őstag
Sziasztok.
Nem akut a probléma csak feltűnt...
A Defendernél a frissítési időpont egy órát siet a valós időhöz képest. [kép]
Az OP. rendszerben nálam az idő az jól van beállítva. Ez a sietés egy órát az azóta van így, amióta frissített a 1803-ról a 1809-re. -
Jenne
őstag
Na végre. Nálam is elkezdte a win 10 a frissítést. [kép]
Jó hosszú ez a folyamat, mert már 1 óra és 32 perce tart, de még nincs a végénél. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
A WU automatikusan ajánlotta már fel valakinek mostanában ezt az októberi nagy frissítést? Nálam még semmi. Nem akarnám erőltetni a letöltést, de van tipp hogy mikorra várható? Mert már bőven nem ősz van hanem december.

-
Jenne
őstag
Szia!
Lehet bennem van a hiba vagy hozzám még nem jutott el ez a nagy őszi frissítés, de nálam a Gépház/Frissítés és biztonságnál ha manuálisan kerestetek, még nem találja azt a nagy őszi frissítést. Viszont onnan ahonnan Te csináltad, nekem rögtön ezt dobja fel a frissítés helyett. [kép]
Win10 Home és a 1803 van fent, naprakész frissítésekkel. Éppen tegnap volt egy ilyen utoljára, a KB 4467682-es. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Feltettem a CCleaner-t és kilistázta a telepített programokat. Találtam egy érdekes programot közöttük.
Candy Crush Soda Saga. Fogalmam sincsen hogyan kerülhetett fel a gépre...
Törölhetem nyugodtan a CCleanerrel?
Csak az az érdekes az egészben, hogy a WIN10 Programok telepítése és törlése listában nincsen ilyen nevű program és a Revo listájában sem szerepel ez, csak a CCleaner találta/listázta. -
Jenne
őstag
Erre kérdeztem rá. Csak lemaradt előbb a kép.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
A Win Defender biztonsági központban a A mappákhoz vló hozzáférés szabályozását érdeme6ajánlott bekapcsolni?
Azért kérdezek rá, mert ha be van kapcsolva akkor (például) nem enged a Képek mappába bemásolni. -
Jenne
őstag
twofatcat és Döglött Róka
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Megpróbálom aztán vagy jó lesz vagy nem.
Egyébként a Revo uninstaller nálam eddig még mindig remekül bevált, több éve használom. Az ESET AV nem az én gépemen volt (még plusz malőr hogy én próbáltam ott segíteni és felemásan sikerült és azóta is magyarázkodhatok).
Nálam például a Revo a KAV-ot tökéletesen leszedte/futtatta a Kaspersky eltávolítót, bár a Kasperskynek van talán a legjobb saját eltávolítója az antivírusok közül. Na de ez már egy másik topik témája. -
Jenne
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia és köszönöm a segítséget.
A Tálcabeállításoknál rendben van a Defender notification icon láthatósága. Ezt nem állítottam el, mindvégig ez a beállítása volt amióta win10 van a gépemen. [kép]
Windows Defender biztonsági központ
Windows10 biztonsági központ
ESET eltávolításához..Revo Uninstallert használtam. Mindent ezzel a segéd programmal törlök.
A Revo először az ESET saját eltávolítóját futtatta, majd amikor az végzett akkor a Revo még kilistázta a maradék bejegyzéseket, amit el is távolítottam. Nem maradt sok, azt hiszem talán négy összesen. Végül, biztos ami biztos, az ESET eltávolítóját letöltöttem az eset oldaláról és lefuttattam csökkentett módban is. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Defenderes topikban már kérdeztem, és azt hittem sikerült megoldanom, de sajnos mégsem.
WIN10 Home és eddig ESET AV volt a gépen. Két napja leszedtem, maradék nélkül el lett távolítva.
A Defender be van kapcsolva, de az ikonja az óra mellett nem akar megjelenni. Bekapcsolás után (és minden bekapcsoláskor !) nem jelenik meg a Defender ikon az óra mellett. A Feladatkezelőben az 'Indításnál' ott van hogy automatikusan induljon. [kép] A Feladatkezelőben a 'Folyamatoknál' látni a Defendert. [kép] de ennyi.
A Revo Uninstallerben az 'Autorun kezelőnél' a WindowsDefwndernél az látható az 'Állapotnál' hogy nem fut. Minden alkalommal ott kell elindítani a folyamatot, miután bekapcsoltam a gépet. Most FUT a folyamat a képen, mert elindítottam. [kép]
Tudtok segíteni, hogy ne kelljen minden egyes bekapcsolás után a Revoban engedélyeztetni?
Alap user vagyok és ha van ötlet akkor kérném, hogy úgy írjátok le, hogy értsem is és tudjam is alkalmazni majd.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét. -
Jenne
őstag
Na ez remek...!
Bár nálam még a 1803 verzió van, de most, az elmúlt percekben végzett a win 10 a frissítésekkel és ez lett a Tálcámból 
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nagy szerencsémre az asztali gépre nem került fel ez a hibás októberi Win 10 frissítés. De sajnos a laptopra arra igen.
Viszont ez a laptop munka eszköz is egyben. Főleg munka eszköz.
Nos azóta nem ismeri fel az SD kártyákat, hiába dugom bele a foglalatba, nem történik semmi. Nem ismeri fel a telefont, sem a fényképezőgépet. Semmi reakció amikor csatlakoztatom. Viszont dolgoznom kellene és az már enyhe kifejezés a részemről, hogy csak egyszerűen bosszant a dolog.
Mivel nem értek mélyebben a windowshoz, csak felhasználó vagyok, így most mit csináljak? Hívjak jó pénzért egy informatikust, hogy segítsen? -
Jenne
őstag
Sajnos a helyzet továbbra is változatlan. Nem sikerült megoldanunk. Csak tudnám, hogy a windows hova a jó francba tüntette el - vagy miért nem jeleníti meg azt a kis ablakot, amibe a jelszót kell beírni?
Nem az én gépem, de azért engem is bosszant az a hiba. Szerencsére nálam nem került fel ez az októberi nagy frissítés, mert időközben visszavonta a MS. De azért mégis...
Jöhet az újra telepítés.
-
Jenne
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Köszönöm.

Este majd átmegyek és megpróbálom. Bár nem tudom, hogy ez a billentyű kombináció működik-e akkor is , ha csak a bejelentkező képernyő jön be/addig jutunk. Mivel ekkor kellene a jelszót megadni, de nem tudjuk, mert nincs hova beírni, így nem tudom mi fog történni. Nagyon remélem, hogy megoldódik.(#87536) tknof1871
Köszönöm Neked is.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Megkérdezem itt, mert én nem tudom. Én egy alap user vagyok, a szomszédom tőlem kért segítséget de nem tudok segíteni. WIndoes 10 és a mostani októberi frissítés utáni állapot. Előtte minden oké volt nála.
A frissítés után amikor elindul a Windows és betölt, akkor náluk úgy volt hogy bejön egy indítási képernyő és abban egy ablak amibe a jelszót kell beírni. Nos ez az ablak a frissítés óta nem jön be. Hiába nyomogatjuk bármelyik billentyűt vagy az egeret. Előtte bármelyik billentyű lenyomásakor vagy az egér bal gomb katt és bejött ez az az ablak (ha automatikusan nem jelent volna meg amibe a jelszót kellett írni, majd enter. Most itt elakad és nincs tovább. Tudtok segíteni hogyan oldható meg ez a helyzet? Vagy Win újra telepítés lesz belőle?
Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni vagy van ötlete a megoldásra. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Itt szóba került, a Rendszerfájlok törlése a Lemezkarbantartóval. Nem akarok véletlenül sem téves törlést, ezért rákérdezek a pontos sorrendre.
Amikor elindítom a Lemezkarbantartót, és miután végez a listázással akkor ezt az ablakot kapom. Ha utána rákattintok alul a Rendszerfájlok törlése fülre, akkor csak kilistázza, de nem törli rögtön ugye?
Szeretnék egy kis helyet felszabadítani, de ilyen törlést még nem végeztettem a Lemezkarbantartóval, meg nem is igazán vagyok számítógépes hozzá értő és nem szeretnék bármit is kitörölni ami kellene a Windowsnak.
Előre is köszönöm a segítséget és elnézést amiért ilyen alap szinten kérdezek. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
A Defenderes topikban már kérdeztem, de érdemi választ ott nem kaptam.
A Defender ikonját az óra mellé, azt hogyan tudom oda varázsolni, hogy ott legyen? A Rejtett ikonok alatt sincs ott, megnéztem. Eddig egy másik AV volt fent, de le lett szedve és most csak a Defender van védelemnek. Már négyszer újraindítottam a gépet, de semmi, most fut a Defender keresése/Részletes vizsgálata.
Köszi mindenkinek aki tud segíteni. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok szaki a témában, csak egy átlag Windows felhasználó vagyok, ezért inkább óvatosságból előbb rákérdezek.
Nem lesz abból probléma, ha a Microsoft OneDrive-t a Feladatkezelőben letiltom? Olyanokra gondolok, hogy a Frissítésekkel lesz-e utána problémám vagy hasonlók, mert hiányolja a Windows.
Előre is köszi. -
Jenne
őstag
Ha még nem vót...[link]
Ha vót má akkor bocsi..
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Elnézést kérek előre is a nagyon kezdő szintű kérdésemért. A WIN 10-ben hol tudom megnézni a telepített programokat?
Köszi előre is. -
Jenne
őstag
Ezek szerint láthatóan nem...
Én türelmes vagyok, sőt...
Inkább mindig várok még plusz pár napot, és olvasgatom itt, hogy sikeres-e az új frissítés, nincs-e vele gond...stb. Majd csak utána frissítek. Lehet túl óvatos vagyok, de legyek inkább ilyen.
Én csak a Kaspersky-t akartam tesztelni, mert biztos voltam benne egyébként, hogy tiltja a letöltést. Na meg ha a kasper valamire tilt az tutira biztosan káros. Nem jellemző rá a falsolás. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nekem még semmi frissítés nem jött. Nemhogy ez a Tavaszi Alkotói, hanem semmi. Hiába indítom el manuálisan a frissítések keresését, ... semmi. [kép]
-
Jenne
őstag
válasz
Mr_no_Name
üzenetére
Szia!
Szerintem ez lehet, hogy az ESET/NOD32 rigolya semmi más. Pár éve én is használtam NOD-ot, és ott a Beállításoknál valahol volt olyan is, hogy az ESET Antivírus figyelmeztet, ha az OP. rendszer frissítések vannak. Ezt akkor anno ki lehetett kapcsolni a NOD-ban. Próbálj meg ott szétnézni.
Ha ez NOD beállítás, akkor talán ebben a topikban többet tudnak segíteni. -
Jenne
őstag
Bogyó bá' és mpo
Köszönöm a segítséget.

-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Hogy érhetem el a Lemezkarbantartót?
Hiába írom be a Keresésnél, azt írja ki hogy nincs találat. Elnézést az ilyen nagyon kezdő kérdésért. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekes dolgot tapasztalok tegnap reggel óta. Win 10-en. A bekapcsolás után és miután beírom a jelszót betölt az Op. rendszer mint eddig mindig, (eddig rendben is lenne) majd megjelenik a Tálca és rajta a gyorsindító ikonok, és azonnal ez az oldal jelenik meg. El sem indítottam a böngészőt még! A Chrome az alapértelmezett böngészőm. A Chrome-ban a Beállításoknál a Startlap van beállítva kezdő oldalnak. Mindig is ez vplt.[kép] Tegnap reggelig a Startlap jött be, de azóta nem.
Miért ez a Windows Súgó jön be tegnap óta azonnal és magától? Ötlete van valakinek? -
Jenne
őstag
válasz
Aby_2014
üzenetére
Csak most olvasom, hogy mi történt!
Gyorsan megnéztem a Frissítési előzményeket, és nálam ez a gyilkos frissítés 6.-án szombaton települt. Nekem is AMD-s laptopom van. [kép]
Nincs gond azóta sem, talán nekem szerencsém volt vagy mégsem voltam érintett. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van már valami infó arról, hogy a MS mikor adja ki az éves nagy frissítését?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Win 10-hez kapcsolódó a kérdésem, de a win 10 tűzfallal kapcsolatos. Remélem nem offolok nagyot, mert nem a Tűzfalas topikban kérdezek.
A Win 10 saját tűzfalát használom, nekem ez elég. Előtte a 8.1 OP rendszer volt fent és azzal is és az előző Win10-el is eddig minden port láthatatlan volt az időnként ellenőrzés képpen lefuttatott GRC tűzfal teszten.
Amióta viszont felkerült ez az új CU frissítés, azóta két port csak zárt lett. A 22-es és a 80-as, előtte ezek is láthatatlanok voltak. Nem tudom miért lettek a láthatatlanból csak zártak. Nem állítottam el semmit, az előzőekhez képest, minden úgy maradt, csak felkerült ez a CU frissítés. Tudom, hogy ez nem akkora probléma de hogyan tudnám ezeket is láthatatlanná tenni, de a win 10 saját tűzfalával.
Képek: 22-es port és a 80-as port
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az operációs rendszer-build száma nálam: 19045.3570

.