Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Amúgy van bekapcsoló gombba integrált megoldásuk is a tableteken.
Én egyébként azt jobban preferálnám a kijelző alá épített helyett, mert van fizikai feedback, hogy hol kell használni, mint ahogy régen is. Őszintén ha elő kell kaparni a telefont és nézni hová tegyem az ujjam az azonosításhoz totál elveszti az ujjlenyomat olvasó minden esetleges előnyét a face ID-val szemben.
-
h4h01
senior tag
Én szerettem használni, nekem kényelmes volt..Mindenesetre a VAN-tól nem kell félni! Tegyék csak bele minél több androidosba, az ujjlenyomat már rendszerszinten benne van a droidban, azt már nem vehetik ki..Ezzel mindenki nyerne..Legyen mind a kettő opció, azt csók, ne csak ilyen 2d-s lfasz..arcazonosítás..
Szifon az nyilván más, ott nincs ujjlenyomat, ők elkaszálták mer ők tudják, hogy mi kell neked..
-
Fall-N
veterán
Nekem nem ultrahangos van, az optikai 10/10 feloldási aránnyal bír, pedig ez egy olcsóbb Realme. De az előtte lévő Motorola és a Xiaomi telefonok is jól működtek. Ezért is jobban szeretem ha a bekapcsoló gombba van integrálva.
Nekem azért sem jönne be az arccal való feloldás, mert sokszor csak rá akarok nézni a telefonra, nem feloldani, erre elég a dupla koppintás. Ha feloldana fölöslegesen, akkor plusz mozdulat lenne, újra lezárni (szintén dupla kopp). Ha siet az ember akkor idegesítő.
-
joey04
titán
Ezt az ultrahangos mániát nem is értem. nekem pontatlanabb volt mint a régi optikai. sok droidot ki szoktam próbálni, nem gyártó függő. üveget meg fóliát el is lehet felejteni. egyedül a samu gyári fóliája volt jó s25u-n. de abban meg eleve az egyik leggyengébb a fp, xiaomi vivo meg op után próbálva.
Mondjuk az 2d azért nem olyan fasza, nem kell hozzá iPhone-t mérni, ott a Honor. btw droidon én is hibrid módon használtam őket. Ha az arc nem ment, akkor tapi. Az volt a szopás, ha az arc feloldott és fizettem, akkor (érthető módon) bekérte a fp-t. Szóval ott meg direkt úgy kellett elővenni, hogy ne ismerjen fel, hanem egyből mehessen a fp.
-
xabolcsy
aktív tag
Érdekes (xiaomi 15) itt is van arcfelismerő 2d, nyilván nem olyan biztonságos! De az elv ugyan az! De én is inkább az ujjlenyomatot szeretem.
(Ki mit) De viszont van választásom, mind a kettőt használhatom egyszerre! Vagy csak egyet, én döntök.
De az iPhone-ál nincs ilyen, 3d arc és punktum😂
ui: az ultrahangos ujjlenyomat hátránya, az üveg fólia, nagyon érzékeny rá! Ezért csak a fólia maradt. Mindennek van előnye hátránya! -
h4h01
senior tag
Nettó hülyeség sorry..Android vonalon már a mate 20 pro-ban is kiváló volt, a Honor magic 6 pro-ban pedig szintén..Minden körülmények között, szemüvegben, sötétben, munkavédelmi szemüvegben mindig működött..kivéve covid alatt maszkban..Ellentétben az ujjlenyomattal, itt a legújabb ultrahangos is tud téveszteni, ha nagyon kiázik a kezed mondjuk, vagy nagyon összekoszolod, piszkolod pont azt az ujjadat...
Xiamiról is lehetett olvasni, hogy valamelyik modellbe már belerakná a 3d-s arcazonosítást..Ideje lenne már a honor mellett más gyártónak is lépni..
-
válasz
Parallaxis #36 üzenetére
Elég szar az az ujlenyomat olvasó akkor..
Egyszer felveszem mikor belakom a telefont, soha többet nem kellett még egyetlen telefonomnál se újra és mégis mindig ment.
-
Parallaxis
addikt
Azt bármilyen körülmények között lehet használni, csak ne legyen nedves vagy koszos az ember ujjbegye.
Igen, ez a marketing.. A valóság meg az, hogy 1-2 havonta törölnöm kell a beállításait és újra felvennem az ujjlenyomataim, hogy rendesen működjön.
Különösen vicces volt a Covid idején, hogy a maszkokhoz kellett igazítani a technikát.
Télen különösen vicces, mikor kesztyűben, vagy átfagyott kézzel egyáltalán nem tudsz belépni a telefonodba és pötyögheted a jelszót (már ha az elgémberedett ujjaiddal sikerül).. Tényleg nagyon vicces.. (Ismerek olyat, aki az orrát is felvette, mint ujjlenyomatot, hogy ilyenkor be tudjon lépni.)
Tél és hideg gyakrabban van, mint COVID járvány... -
hapakj
őstag
Azt bármilyen körülmények között lehet használni, csak ne legyen nedves vagy koszos az ember ujjbegye.
- jah, csak ennyi?A faceID-hoz meg annyi kell, hogy legyen arcod
Őszintén többet szoptam azzal, hogy ujjlenyomat olvasó nem ismert fel, minthogy faceID megakadt volna.
Elsőre én is ódzkodtam tőle, de teljesen meggyőzött. Egyáltalán nem rosszabb a hatékonysága, és sokkal intuitívabb az egész, hogy csak működik, ha az ember használja a telefont.
Természetesenaz ujjlenyomat olvasó és faceID nem ugyanaz a kategória, de nem rég próbálgattam egy ujjlenyomat olvasós telefont és van touch ID-s tabletem, s így jajj bazmeg már megint biometrikus azonosítást kér, míg faceID-val így csak "just works", mivel elintézi.
A samsung írisz szkenner viszont amennyi próbáltam eléggé adta a face ID élményt.
Persze, hogy nincs igénye rá az androidosoknak, ha igazából értelmes megvalósítással nem is nagyon találkoztak
-
Fall-N
veterán
válasz
Terentius #27 üzenetére
Valószínűleg nincs rá igény. Őszintén, soha sem tartottam jó ötletnek és technikailag is sokkal több korláttal járt a használata, mint egy ujjlenyomat olvasónak. Azt bármilyen körülmények között lehet használni, csak ne legyen nedves vagy koszos az ember ujjbegye. A 3D arc meg sok helyet foglal, kisebb a hatékonysága és cserébe el kell tűntetni valahogy, mert ronda a notch. Na jó mostmár egy lyuk meg egy kapszula maradt belőle. Különösen vicces volt a Covid idején, hogy a maszkokhoz kellett igazítani a technikát. Látszik mennyire erőltetett volt az egész.
Az Apple felhasználók torkán könnyebben le lehet az ilyen dolgokat nyomni, Android esetén nem menne, mert sokkal több gyártó van. Ha megnézed, egyedül a Huawei próbálzott vele, semelyik másik gyártó sem. Ha tényleg értelmes fejlesztés lett volna, akkor már minden telefonban alap tartozék lenne. Ehelyett az ultrahangos ujjlenyomat olvasó lett helyette kifejlesztve. Apple gondolom sok pénzt beleölt a fejlesztésbe, így nem tudnak lemondani már róla.
A Samsung által fejlesztett írisz szkenner is egy futottak még kategória maradt. Ebből látszik, hogyha van ujjlenyomat olvasó, akkor a kutyát sem érdekli a másfajta feloldási mód.
-
hapakj
őstag
válasz
Terentius #27 üzenetére
szerintem leginkább azért, mert amikor kijött az Apple a faceID-val, meg a notch-al, akkor gyorsan be kellett előzni valami "jobbal" és a kameralyuk az mégiscsak menőbb mint a notch.
egyébként Samsungnál volt Retina scanner, ami szintén extra szenzor volt és rögtön el is tűnt, hogy csak a kamerapötty lett a trendi.
-
Terentius
őstag
Amúgy érdekes amit felvetettetek, hogy vajon miért nincsen az összes többi androidos telefonban 3d-s arc azonosítás? Ha már ennyire majmolják az applet.
-
BoB
veterán
válasz
Parallaxis #24 üzenetére
Egyelőre még nem került bele az A16-ba, legalábbis a stabilba.
-
xabolcsy
aktív tag
válasz
Parallaxis #9 üzenetére
HTC one (m7) minimál design! Az se most volt.
-
joey04
titán
szuper sziget
-
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Samsung esetén tudom. Huawei-nek is rég van. De Xiaomi tulajként azokkal sokra nem megyek
-
hapakj
őstag
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
hosszabb távon meg konkrétan arról van szó, hogy a Chrome OS beleolvad az androidba.
-
Garada
őstag
Ha már a piac nagyjából 30%-át uralja az Apple és nagyjából ugyanennyit a Samsung is, akkor a kínaiaknak minden eszközt meg kell ragadni a két nagy gyártótól, hogy átcsábítsa az embereket, nem elég versenyképesebb árakat adni, szoftveresen is minél több dolgot érdemes másolni, hogy az embert más készüléken is minél több már megszokott dolog várja, még ha az nem is olyan minőségben lett lemásolva ahogy adott esetben elképzelni a felhasználó.
-
Fall-N
veterán
Nem néz ki rosszul, csak már régen is voltak ilyen felületek. A legelső a Windows Vista alatt volt, majd a Win 7 továbbfejlesztette. Ekkor még az iOS sem volt. De valamelyik Linux téma is ilyen volt rég, talán valamelyik Gnome vagy KDE.
Remélem nem lesz az Android alap témájában benne és marad a Google a Material Express mellett.
-
Fall-N
veterán
válasz
Parallaxis #9 üzenetére
A háttérkép színe alapján szineződő ikonokat az iOS 26 vezette be, ezt pont tudom, ez a Material You lényege, nem a Flat témáról van szó. Szóval de, ezt is másolta az Apple. A sima Material téma meg jóval előbb volt az iOS Flat témája előtt. Akkor ők még a szkeuomorf témát használták.
-
Valami Desktop nézetet másoljanak már le/csináljanak végre, hogy ne csak sima screen mirroring legyen külső kijezőre csatlakoztatás esetén..
-
h4h01
senior tag
Huawei már 2018-ban belerakta a 3d-s arcazonosítást a Mate 20 pro-ba, azóta folyamatosan benne van a csúcs telefonjaikban..A honor-nál nem tudom mikor került bele, de a Magic 5 proban már biztos benne volt, szal legalább 3 éve..+ Most már kisebb méretben tudják mint az apple..
Ellentétben a dzsunka Samsung és a dzsunka Google nem tudja/akarja bele rakni..ennyit erről..
-
SkyLine3000
addikt
Minden idiótaságot le kell koppontani...
-
janeszgol
félisten
Nekem mar az alma sem adja azt a hitet, hogy ok elore terveznek. Roluk pletykaljak a teljes gomb es csatlakozomentesseget, mint celt, erre tavaly megjelent a kameragomb. Ami iden is megmarad, de allitolag jovore mar nem.
Most itt ez az uveghatas (ami amugy kikapcsolhato). Most ez lesz az alap tema 8-10 evig minimum? Vagy mi a cel? Cagy most ezt bedobtak, jovore bedobnak mast stb. -
spect80
senior tag
Érdekes, pont fordítva gondoltam, amikor megláttam az ios 26 betában ezt az egyébként jellemzően kínai android rendszereken régóta meglévő, gagyi üveghatású témát.
Az világos, hogy az Apple fokozatosan veszíti el az eredetiségét, de hogy odáig süllyedni hogy tucatkínai témát koppintson, azt nem gondoltam volna.
Nem az Apple találta fel a melegvizet, csak mivel még mindig ekkora ízlésformáló szerepe van persze hogy a többi majmolja. De attól még az egyáltalán nem törvényszerű, hogy az jó. Na meg azért azt az apróságot ne felejtsük el, hogy nadroidon ha nem tetszik egy téma akkor egyszerűen módosítható, almánál meg edd meg ami termett -
pusszycat
nagyúr
Gondolom kikapcsolható. Bár ki tudja, lehet jó valamire. Persze a Poco F6 még nincs a listában.
-
Parallaxis
addikt
Apple is vergődik, hogy mit találjon ki, előtte pont a Material You témázást nyúlta le,
Ahha.
Ezek szerint most szeptember 9-én várhatjuk az Apple korszakalkotó bejelentését, hogy elkészültek az időgéppelAz Apple ugyanis 2013-ban tért át a Flat Design-ra az iOS7-el, míg a Google 2021-ben vezette be a Material You témázást.
-
Fall-N
veterán
Nem az Apple találta fel az üveget, lassan már az lesz. Kábé 4 éve nincs Xiaomi telefonom, de glass téma már akkor is évek óta szerepelt a Mi témákban. Ezért is volt nekem vicces, amikor nagy csindarattával bejelentették. Hozzáteszem éppen egy éve kábé hogy az egyik népszerű Androidos launcher a Smart Launcher 6.5 amiban van glass téma, sőt ott van egy sötét témájú változat is. A Redditen nagyot mentek az ilyen témák, inkább azt koppintotta le az Apple a Material You után. Sőt jut eszembe legalább 6-8 éve még a Huawei témák között is volt Glass, annyira újdonság ez. Pedig az utolsó Huaweihez köthető telefonom még a P7 lite Honoros változata volt nekem, most hirtelen a modellszámra sem emlékszem. Akkoriban volt népszerű a Honor 8. Na nem mintha éveket kellene valakinek törni a fejét egy ilyen "nagy horderejű" témán.
Apple is vergődik, hogy mit találjon ki, előtte pont a Material You témázást nyúlta le, érdekes módon ezt egy iOS felhasználó sem realizálta magában.
A csorda szellem miatt meg mennek utánuk a kínai gyártók. Szép.
Szóval tömören a lényege, hogy az Apple is másol és őket is másolják utána, nehogy valaki lemaradjon valamiről. Mert olyan nagy dolgokat már nem igazán lehet kitalálni, elég fejlettek lettek a mobil OS-ek.
-
hapakj
őstag
Apple kitalál bármit: "Fújj de használhatatlan, fújj de ocsmány"
6 perccel később: minden kínai dzsunka gyártó orrvézéséig másolja
Ez a Dynamic Island a legjobb, ami az Appletől egy szar workaround arra, hogy nem tudják kisebbre megcsinálni a FaceID szenzorokat. Szóval mivel az Apple szar, ezért maszatolják a dolgot.
Erre a kínai gyártók, akik btw arra sem képesek, hogy lemásolják a FaceID-t, csak valami fos 2D arcfelismerés van, de legalább elég egy kameralyuk. Hold my beer, lemásoljuk a fos workaroundokat, ami nálunk nem is kéne
-
BoB
veterán
-
Pfuj, de ocsmany.
-
janeszgol
félisten
Azt hittem lemásolják ezt az üveg hisztériát is az almáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest