Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#125260) King Unique válasza Lenry (#125255) üzenetére


King Unique
titán

Csak valószínűleg, vagy biztosan? Nem mindegy, ahogyan az sem, hogy pontosan mi volt az előzmény, frissítés/program telepítése, egyéb művelet.

Ha egyáltalán nem bootol a Windows 10, illetve csökkentett módban sem indul, akkor ilyenkor lehet bootolni pendrive-ról a telepítőjét, majd ott a helyreállítási környezet (WinRE) menüjében adja magát a Startup Repair opció. Ha az nem használ, akkor meg ott a parancsor és az általános módszerek a rendszerindítás javításához, illetve pl. az ezen (+) hozzászólásban említett Legacy/UEFI telepítéstől függően
Ha esetleg egy frissítés okozott fondot, akkor ott van a WinRE menüben az Uninstall Upates opció. Aztán a System Restore, ha van rendszer-visszaállítási pont. Továbbá a Reset this PC opció, vagyis az alaphelyzetbe állítás személyes fájlok megtartásával / minden elem törlésével. Aztán ha valóban rendszerfájlok sérültek, akkor van lehetőség az SFC és DISM offline futtatására is.

"a frissítő telepítést a Windowsból kell elindítani, amihez az kell, hogy elinduljon a Windows, amit pont nem csinál."

Az az in-place upgrade Windows alól futtatva, a másik opció a telepítési adathordozóról bootolva esetleg a rátelepítés lehet, ahol a korábbi rendszer bekerül a WIndows.old mappába.

Ha az újratelepítés nem opció a 0-ról, akkor meg nem ártana legközelebb mentést készteni a rendszerrel a beépített eszközzel / külső programmal, amiből az ilyen eseteknél 1:1-ben visszaállítható a jól működő állapot.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.