- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot #122896 üzenetére
"Azt is írtam mindegyik driverrel csinálja, csak ha nincs vga driver akkor nem. "
De van vga driver mert anélkül nem lenne kép a monitoron csak a Win saját alap videomeghajtója.
Lett linkelve King Unique jóvoltából csoportházirendes megpldás, és van egyszerű is, párszor alkalmaztam és tiszteletbe tartotta,
Sajátgép (a fenéket, 16 év berögződése),
Ez a gép, jobbklikk, tulajdonságok, Speciális rendszebeállítások, Hardver fül, Eszköztelepítés beállításai és itt az alsó, a nem választása.Múlt héten tiltottam így le egy laposon a tapipad driver frissítését mert a Win szerint jó új driverrel ha hozzáértek a touchpadhoz azonnal elszállt az os.
Értelemszerűen net nélkül eltávolítod az Nvidia drivert, fennti procedúra végigcsinál, reboot.
De hogy valami ott nem gömbölyű és a Mac hardver miatt van a gubancod az 101%. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122897 üzenetére
Elvileg adott a megoldás, de nekem nincs olyan legördülő menüm, és sehol se találok olyan állítást. Pedig tuti valami ilyesmi kis pipa, vagy állítás lesz a megoldás. Kizárt, hogy így lezárja hibásan az intel a drivert.
"nem a szokványos PC felállás" ???
Intel i7 proci, Nvidia vga, az alaplap Alma, de intel cuccokkal. Az még az enyém előtt vagy 3 -al volt igaz, ami benne maradt a fejekbe.
Illetve most váltja le az alma az új gépeibe ismét az intelt.
De az enyém és ugyanaz mint egy hp, vagy dell , anno ezzel is reklámozták, ez egy Windows gép amin fut a Mac OS X. -
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #122896 üzenetére
Ha nincs telepítve VGA driver, akkor nyilván nem lehet mit eltávolítani a DDU-val, meg a hiba sem lesz, ez evidens, arra a vonatkozott a válasz, ha van. Ha a linkelt videó alapján adott a megoldás, akkor elvileg már csak alkalmazni kellene, ahol nem derült ki, hogy biztosan a megfelelő driver van-e telepítve, illetve az Nvidia Control Panel használatához az újítás óta. Meg hogy pl. a gyorsindítás be van-e kapcsolva, anélkül mi a helyzet.
A gazda hardver - az eleve van - maga a Mac, ami nem a szokványos PC felállás, hanem egzotikusabb annál, arra vonatkozott az előző. Ha már a 1803-as verziónál is fennállt a probléma és azóta nem sikerült megoldani, meg tényleg semelyik driverrel, annál beállítani a vezérlőpultban, akkor ott nagyon nem stimmel valami... -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122894 üzenetére
Nem olvastad el.
DDU nem old meg semmit, mert vga driver nélkül nem tudom használni.
Azt is írtam mindegyik driverrel csinálja, csak ha nincs vga driver akkor nem. Vagy csökkentett módban, ahol ugye tiltva van.
Nem bootcamp, ezt is írtam, külön ssd-n van, köze nincs a Mac OS -hez.
Bootcamp lenne, ha ugyanazon a meghajtón csak másik partición lenne.
Boot olásnál ki kell választanom melyik op rendszer induljon.
Mintha te raknál a win mellé linuxot, attól az nem lesz más. Tehát nincs gazda haver.
1804-nél is probléma volt ez azért lett frissítve 2004-re.
Elvileg itt a megoldás, csak nekem nincs olyan legördülőm. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #122891 üzenetére
Tehát VGA driver probléma, amire ott van a DDU, + linkelve volt a leírás hogyan lehet a driverek automatikus frissítését, telepítését konfigurálni, letiltani. Ha 2004-es verziónál van az említett probléma és tényleg (?) mindegyik drivernél, akkor esetleg ki lehetne próbálni 1909-essel is, támogatott még az is. + Itt a gazda hardver nem PC, hanem Mac, az utóbbinál gondolom Boot Camp megoldással van telepítve a W10 a macOS mellé, ami nem a szokványos megoldás.
-
vlevi
nagyúr
"folder típusonként"
Igazad van. Ezt azonban sajnos a Win dönti el, hogy az a folder milyen típusú.
Én pedig az esetek 99%-ban lista nézetben szeretném látni a fileokat, és ezt nem tudja.
Illetve, ha az egyik ilyen folderben egyszer véletlenül mégiscsak kvíáncsi voltam a thumbnail nézetre, akkor arra az 1 folderre ezt megjegyzi, még akkor is, a ez nekem nem kell.
Régesrégen, XP alatt a mappanézet beállításoknál volt egy olyan opcioó, hogy az egyes mappák nézeteit megjegyezze, vagy sem (remember each folder's view setting ). Nnna, ezt én XP alatt azonnal kikapcsoltam, csak éppen a hetesen már nincs ilyen opció, nem tudom kikapcsolni. -
Geth
veterán
válasz
vlevi #122886 üzenetére
folderenként beállíthatom, hogy hogyan szertném látni, de én azt szeretném beállítani, hogy NE KELLJEN folderenként állítgatni, hanem legyen az alapértelmezett a sima lista. NNNa, ezt utoljára az XP-ben lehetett csak beállítani.
Nekem most is így van. Nem folderenként kellett, hanem folder típusonként (doksik, képek, stb). Van ré valami gomb, hogy minden hasonló folder így nézzen ki.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122890 üzenetére
A hiba:
Macbook Pro mid 2010.
2 ssd van benne, Mac OS és Win10Pro
W10- et tanulásra használom, illetve rajzolgatni /drawing tablet/
Mac OS bank, iMovie..stb ahol biztonság kell, és ahol a mac jó
W10 mindegy hogy ő maga rakja fel az nvidia drivert, vagy én az nvidia oldalról, és mindegy melyiket rakom /régi, új/
A kép villog, mintha felbontást váltana, bizonyos programok alatt. Illetve van hogy ki crash -elteti a programot, azaz teljesen használhatatlan. Pl Windows alap kép nézegetőjét se tudom használni. Villog, bezárja és error.
Viszont ha ddu -val legyalulom az nvidia drivert, és nem adok netet, hogy ne tudja vissza tenni, akkor megszűnik a hiba.
Ezzel nem tudok mit kezdeni. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #122888 üzenetére
Az mondjuk nem derült ki, hogy pontosan milyen hibáról van szó, meg az tényleg hiba-e, illetve alapból Windows specifikus, vagy valami 3rd party program miatti.
AZ MCT-s / ISO-val végzett build upgrade után nem feltétlen lesz egyből teljesen naprakész a Windows 10, ezért ilyenkor egyáltalán nem meglepő, ha utána telepíti a Windows Update a hiányzó frissítéseket. Ha esetedben konkrét információ híján tippmix alapon esetleg egy bizonyos frissítés okoz gondot, akkor az automatikus frissítést van lehetőség konfigurálni/letiltani mind az általános, mind a driverek esetében. + Adott frissítés elrejtésére és eltávolítására is van lehetőség.
-
Met
nagyúr
válasz
King Unique #122883 üzenetére
Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára
Home 19041.388vlevi Biztos hogy a pénteki frissítés óta lett ilyen, minden nap használom. Pénteken még nem ilyen volt frissítés előtt.
Illetve mivel bekapcsolva maradt a gépem szombaton leszedte még a KB4565627-et.
Tegnap reggel tűnt fel hogy valami nem úgy működik mint szokott. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122822 üzenetére
Először is köszönöm szépen, részben működött.
Ahogy írtad újra húztam a W10- et.
Újra rakta, és eddig úgy látom minden megmaradt.
Illetve a hiba is enyhébb lett.
De nem szűnt meg
Most már legalább megint tudok tanulni rajta.
Ez a legfontosabb most.Hmmm...mégsem. Úgy látom frissítette magát a háttérben, és megint ugyanúgy hibás
-
King Unique
titán
válasz
Apokalipszis #122885 üzenetére
Ott a nézet menü, abban az extra nagy ikonok és a betekintő ablaktábla, kényelmesen be lehet állítani ezt a mappáknál: [link], [link].
-
vlevi
nagyúr
Nem a mostani frissítéssel lett ilyen.
Szerintem a 1909-el változott, nálam ui. régóta ilyen szar a kereső.
Azelőtt, ha a kereső mezőt bezártam az X-el, akkor visszatért a mappa nézetbe. Újabba már csak a keresés szövegét tröli ki, és hirtelen azt se tudom, hogy hogyan a pékf****ba lehetne visszatérni a mappanézethez.
Pedig valahol van valami gomb rá, mert mintha egyszerkétszer már sikerült volna."Olyat nem lehet, hogy az intézőben sokkal nagyobb thumbnailek legyenek alapban?"
Mappánként át tudod állítani "Extranagy ikonok"-ra.
De ezt mappánként kell megtenned.Ez is hülyeség, de asszem ez nem most, hanem az XP-ről hetesre (vagy Vistára) váltással változott meg, én azóta nem bírom megszokni.
XP-ben ui. ez úgy működött, hogy ha én a mappák közötti mászkáláskor átváltottam lista nézetbe, akkor a többi mappába is lista nézetben lépett be.
Most viszont valami saját agymenés alapján eldönti, hogy egy adott mappába átvált részletes nézetre, dátum csökkentő sorrenben, vagy éppen extra nagy thumbnaillel, szerző alapján csoportosítva. F***gom sincs honnan szedi ezeket. Tudom, erre is van beállítás, hogy folderenként beállíthatom, hogy hogyan szertném látni, de én azt szeretném beállítani, hogy NE KELLJEN folderenként állítgatni, hanem legyen az alapértelmezett a sima lista. NNNa, ezt utoljára az XP-ben lehetett csak beállítani. Meg talán a Totalcommanderben. Sajnos -
Apokalipszis
tag
sziasztok
Olyat nem lehet, hogy az intézőben sokkal nagyobb thumbnailek legyenek alapban?
Fotók válogatásához jól jönne -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Win10 alatt lehet olyat, hogy a gépen hálókábelen is csatlakozik a netre, meg wifire is van lehetőség, akkor szoftveresen váltsak a kettő között?
Tehát ha hálókábelen vagyok csatlakozva és wifin szeretnék, akkor ne csak az legyen a lehetőség, hogy kihúzom a hálókábelt és úgy csatlakozok wifire, hanem win10-ben tudjam változtatni.
Köszi
-
King Unique
titán
Mivel se a Windows 10 verziója, se a frissítés száma (KB...) és az egyéb részletek sem derültek ki, ezért ilyenkor max. az általános megoldásokat lehet nézegetni.
Másik megoldásként ha állítólag tényleg xy frissítés telepítése után jelentkezett ez, akkor van lehetőség azt eltávolítani, bekapcsolt rendszer-visszaállítás esetén visszaállni a korábbi állapotra, stb. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #122878 üzenetére
Így van....biztos lehet törölni mert nálam nincs fent....de lehet csak az O&OShutUp nem engedi, hogy látható legyen
-
peu407
senior tag
Sziasztok, [erre] a hibára tud nekem vki megoldással szolgálni? Köszönöm!
-
Met
nagyúr
Pénteken lefrissített a Win10, azóta a file kezelőben (windows explorer nem tudom mi a neve, Win+E) jobb fent a keresésnél rá kell nyomni a nyilra hogy keressen. Frissítés előtt ahogy elkezdtem írni a kereső mezőbe rögtön keresett, ezt vissza lehet kapcsolni?
-
válasz
pendre54 #122875 üzenetére
Mint korábban írtam, Magyar Windows-ban nem elérhető a Cortana, csak dísznek fityeg az alkalmazások közt, ha mégis zavar az a pár-száz kbyte és el szeretnéd távolítani, akkor futtasd a PowerShell-t (ne a parancssort!) admin joggal és illeszt be az alábbi parancsok valamelyikét
Minden fiókból távolítod el:
Get-appxpackage -allusers *Microsoft.549981C3F5F10* | Remove-AppxPackage
Jelenlegi fiókból távolítod el:
Get-AppxPackage *Microsoft.549981C3F5F10* | Remove-AppxPackage
-
-
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Találtam az Automatikusan induló programok között ilyet, hogy Cortana. Mivel nagyon alap user vagyok, ezért inkább kérdezek előtte.
Szükséges, hogy a Cortana automatikusan induljon? [kép] -
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #122866 üzenetére
Nekem az a fura ezekben a frissitesekben, hogy x hiba az otthoni halozatban levo gepek egyiken jelentkezik, pedig elvileg 2 db detto ugyanolyan konfigrol van szo.
A tobbi egyeb mas konfiggal nem volt ilyen tapasztalatom a halozatban.
@sleep mod volt gond. Beallitasoknsl kikapcsoltam a sleep lehetoseget.
(Mar csak a bios difi marad kepben, Dell ws-rol beszelunk egyebkent) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #122866 üzenetére
Hát akkor ilyeneket én nem telepítek, inkább várok a véglegesre, pedig nagyon várnék már valami frissítést, ami helyre hozza ezt a Sleep mód hibát.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #122865 üzenetére
Windows monthly security and quality updates overview
"A helyzet a hónap harmadik és negyedik hetében kezd bonyolódni, a cég ekkor adja ki a "C", illetve "D" körös, "opcionális" frissítéseket. Ezeket a Windows Update nem telepíti automatikusan, a csomagok nem biztonsági javításokat hoznak, hanem "egyéb újításokat", amelyeket a cég ezekkel a körökkel tesztel, mielőtt a patch keddi "B" frissítésben elérhetővé tenné." (forrás)
Ha nagyon biztosra akarsz menni, elkerülni az esetleges (nem feltétlen bekövetkező) bugokat, akkor a standard patch kedden kiadott "B" után nem telepíted a "C" és "D" körös összesítő frissítéseket. A Windows Update is csak opcionálisan ajánlja fel az utóbbiakat, mint pl. az aktuális 2004-es verziónál nemrég a KB4568831 számú frissítést.
Ha nem akarsz 1 hónapot várni a következő "B" frissítésig, hanem előtte kipróbálni az új fejlesztéseket, javításokat (pl. a nyomtatási problémára kiadott KB4567523 is ilyen) stb., akkor meg telepíted, ilyen egyszerű. Ha esetleg (nem feltétlen) gondot okozna, akkor szükség esetén eltávolítható az adott frissítés Windows 10 alól és a helyreállítási környezetbe (WinRE) bootolva egyaránt, bekapcsolt rendszer-visszaállítás esetén vissza lehet állni a frissítés előtti időpontra (mivel rendszerint létrejön a telepítése előtt visszaállítási pont), ha készült előtte rendszermentés, akkor ott van a mentés-visszaállítás lehetősége, stb. Nálam az utóbbiak adottak biztos ami biztos alapon, általában telepíteni szoktam a "C", "D" körös frissítéseket is, de eddig még nem nagyon volt gondom emiatt, kopp-kopp. -
SunMount3r
nagyúr
"Cumulative Update Preview ..."
Egy ilyen frissítés "mit jelent"? Főleg a Preview szó miatt kérdem. Valami "rajtam tesztelik", és még nem végeleges féle dolog? Érdemes/ajánlott ezeket egyből felrakni, vagy inkább várni és lesz ebből még jobb és "végleges" verzió is? -
Van valami megoldás arra hogy a Fájlkezelőbe nagyobb legyen a mappák, fájlok szövegmérete?
A Gépház-Könnyű kezelés-be van egy csúszka de az mindent állít, némely szövegek már viziló méretűek 130% nagyításon pl. a címsorok meg a Gépház szövegei ,
de a fájlkezelő, az asztali ikonok és a párbeszédablakok szövegei picik maradnak.
Romlik a szemem sajna és ráadásul sokszor távolról kell néznem a monitort.
XP-be mindent külön lehetett állítgatni, szép "előrelépés" ez a szegényes funkció. -
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #122862 üzenetére
Igazad van, de mentségemre szolgáljon, hogy amikor a O&O-t telepítettem és kalibráltam már bőven ESET volt a gépen és így érthető, hogy tiltva lett a defender.....amiről én azóta teljesen meg is feledkeztem. Talán már csak ez az egy 3 party program van a gépemen....és most is csak azt tette jól amire anno utasítva lett. Szóval az én hibám volt maximálisan.
-
King Unique
titán
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tordaitibi #122854 üzenetére
köszönöm Neked is és mindenki másnak aki foglalkozott a problémámmal.....hálás vagyok érte!!
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122822 üzenetére
Ez jónak hangzik, kipróbálom.
W10 iso-t simán a MS oldaláról le lehet szedni, nem kell progi neki, és a legújabbat szedi le.
Majd megírom, hogy sikerült-e. -
kavalkád
senior tag
válasz
King Unique #122856 üzenetére
köszönöm a válaszaitokat!
-
King Unique
titán
válasz
kavalkád #122851 üzenetére
Igen, már kérdezték és volt róla szó itt számtalanszor, lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat. Ahol ha biztosan jogtiszta licenc kell és nem utólag akarsz találgatni, esetleges aktiválási problémákba belefutni (példa) stb., akkor adottak a szokásos beszerzése források és árak. Ellenkező esetben megfelelhet a 3000 forintos is, meg pláne ha csak otthonra kell az aktiváláshoz, ahol alapesetben úgysem nagyon vizslatja senki honnan van.
-
válasz
kavalkád #122851 üzenetére
Sokszor volt erről itt már szó.
Vagy KMS és addig tart ameddig, vagy teljesen kamu, vagy akad újrahasznosított retail kulcs, jellemzően azok 8-10ezer környékén.
Én tübb ilyet használok évek óta, MO-i szoftverkereskedőtől, számlával, garanciával megvéve.
Nem reklámozok itt, keresgélj, létezik. -
válasz
xy.zsolt #122846 üzenetére
Az O&O shutup visszaállítása után (erről kovacsen222 linkelt neked), ha eredménytelen, nézd meg az én linkemet is feljebb, a lényege,
A Windows Defender bekapcsolása
A Start menüben nyissa meg a Vezérlőpultot.Nyissa meg a felügyeleti eszközöket a > csoportházirend szerkesztése elemre. Ezzel megnyitja a Helyicsoportházirend-szerkesztőt egy új ablakban.
(ugyenez a keresőbe gépelve gpedit.msc)
Nyissa meg a Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Windows Defender víruskeresőt. A Windows Defender víruskereső kikapcsolása beállítás a többi beállítás mappái alatt található.
Nyissa meg A Windows Defender víruskereső kikapcsolása elemet, és győződjön meg róla, hogy az a Letiltva vagy a Nincs konfigurálva értékre van beállítva.Én ha valami egzotikusnak tűnő buhera szoftvert telepítek
(egyre kevésbé van rá igényem hálistennek, a Win felfejlődik lassan egy mezei Linux szintjére, aránylag egyszerűen lehet babrálni benne már sok mindent a saját beépített eszközeivel, viszont a felület testreszabhatósága a béka segge alatt maradt pl. egy KDE-hez)
és úgy érzem hogy elveszek a beállításaiba, a változtatásokat vagy képernyőfotózom vagy ha engedi akkor copi-paste egy .txt-be.
Sokszor mentett meg a fejvakargatásoktól amikor napok múlva derült ki hogy bizonyos programok vagy hardverek bizonyos szitukban beborultak vagy el se indultak, ilyenkor jól jött a mankó kép és txt fájl hogy mit is csesztem el vajon? -
King Unique
titán
válasz
dethroner #122848 üzenetére
A parancssoros módszerrel adott frissítést lehet eltávolítani KB szám alapján, a speciális rendszerindítás grafikus felületén pedig a legutóbbi összesítő frissítést / funkciófrissítést, mint már említve volt. Az pedig már le volt írva, hogy a Windows Update alapértelmezetten automatikusan telepíti (kivétel az opcionálisak, választhatók) a frissítéseket, tehát egy dolog, hogy a 2004-esre "adsz engedélyt", attól még utána nyilván települni fognak az adott verziónál a hiányzó kumulatív és egyéb frissítések, köztük az aktuális SSU is, ha nem naprakész a rendszer.
Aztán ez nem feltétlen általános probléma, ha másnál 2004-es verziónál továbbra is megjelennek az MP3 infók a fájlkezelőben az említett frissítés megléte mellett, vagyis lehet a nálad telepített W10-nél, annál az egyedi szoftverkörnyezetnél van valami ütközés. De ha a javasoltak után már visszaálltál 1909-es verzióra és ott oké minden, akkor az úgy rendben, maradhat úgy. Meg ez eredetileg említett elképzelésnél (frissítések tartós letiltása) nyilván jobb megoldás. -
kavalkád
senior tag
előre is bocs ha már kérdezték előttem mások is (rákerestem, nem találtam), de hogyan lehet az, hogyha venni akarok Win 10 licencet akkor már találok 3000Ft-ért is meg 65,000-ért is? mi a különbség? azok a szuperolcsó licence-k legálisak? ha igen akkor mi a "hátulütője"? előre is kösz.
-
dethroner
veterán
válasz
lovi27 #122817 üzenetére
Ha a 1909-es verzió a jelen állapotban mutatja ezeket az infókat, akkor a frissítéssel miért tűnnek el? A frissítéssel nem változtatok semmiféle jogokat, ha eddig rendben volt, elvileg utána is rendben kéne legyen. De nem baj, már nem foglalkoznék vele, elég volt a szívásból.
-
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122815 üzenetére
Végigböngésztem a parancssoros eltávolítás leírását, de sokkal egyszerűbb volt a speciális rendszerindítósat használni. Én voltam a hülye, mert minden rendben volt, de gondoltam kiderítem mi okozta nálam ezt a problémát. Kerestettem frissítést, és feljött a 2004-es verzió, mondom gyerünk, csináld. Amikor megvolt az újraindítás, természetesen nem voltak újra mp3 adatok. AIMP lejátszót használok, ami ettől függetlenül is mutatja az adatokat, de nekem kevés, mert szoktam zenéket konvertálni, ahol magamnak szerkesztem az ilyen mp3 tageket, és ha a win felületen nem jelenik meg, akkor nem tudom megcsinálni a szerkesztést, szóval muszáj hogy működjön win alatt is. Ekkor benéztem a telepített frissítésekbe és láttam hogy hiába csak a 2004-es funkciófrissítésnek adtam engedélyt, két frissítés települt, és ebből az egyik a már említett KB4566785. Ezt nem lehetett most se eltávolítani, hiába kattintgattam, nem ugrott fel a lehetőség, ellenben a másikat engedte volna. Megcsináltam a speciális indítást, ott két lehetőség volt, azt hiszem valami kényelmi vagy minőségi, és volt ugye a funkciófrissítés. Az előbbivel kezdtem, de nem oldotta meg a gondot, és ugyanúgy ott maradt a KB4566785. Na ekkor visszamentem és töröltem a funkciófrissítést is, és helyreállt a világ rendje. Most 1909 a verzió, nem látom okát hogy mostanában frissítsem
-
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #122840 üzenetére
Hanem mi volt a célod?
-
King Unique
titán
válasz
xy.zsolt #122839 üzenetére
Ha az ajánlották, akkor jó, de az ESET Uninstaller programmal is működni kellene az eltávolításnak, a leírás alapján általánosan az javasolt, azt szoktam használni én is és eddig nem volt gondom miatta.
Esetedben a leírtak alapján az O&O ShutUp10 program is telepítve van, ahol nem derült ki, hogy mik vannak vele letiltva, az esetleg nem-e zavar bele a Defender működésébe. Illetve a "szervezet kezeli" üzenet is általában akkor szokott lenni, ha csoportházirend szinten van konfigurálva, tiltva a működés. -
válasz
xy.zsolt #122839 üzenetére
Lehet beragadt a gpedit.msc-be a kikapcsolás, erre utal a "Szervezet kezeli" üzenet.
[Az itt leírtakat követve megjavul?]
Ha Home a Wined akkor nics csoportházirend szerkesztő, akkor keress rá hogyan lehet regedittel visszakapcsolni.Annyira ne izgasd fel magas hogy nem fut, én 2000 óta élek minden platformon víruskergető nélkül.
Ez utóbbival nem flame kirobbantása a célom csak leírtam. -
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #122838 üzenetére
Ezzel a programmal szedtem le csökkentett üzemmódban...ahogy kell.
http://letoltes.nod32.hu/remover6.exe
Ezt ajánlották az eset ügyfélszolgálatban. Anno mikor csak az eset eltávolítóját használtam az volt a baj.....tele a tököm az ESET-tel....utálom már a nevét is. Most akkor nincs semmilyen vírus elleni védelmem??
És továbbra sem tudom mit jelent az hogy a "vírusok és veszélyforrások elleni védelmet a szervezete kezeli" piros felirat???? -
King Unique
titán
válasz
xy.zsolt #122835 üzenetére
Attól függ, ha ezzel összevissza le lett tiltva, megbuherálva ez+az, akkor akár az is lehet... Az ESET termékeit meg a saját eltávolítójával javasolt leszedni csökkentett módban, ami ha a leírás szerint megfelelően történt, akkor utána nem kellene gondnak lennie, visszakapcsolni és működni kellene utána Defendernek.
-
-
semetka
őstag
Javították már azt a bugot, hogy a 2004 állandóan töredezettségmentesíti az SSD-t?
-
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #122827 üzenetére
Beírod a keresőbe: vírus
és utána beállítod. -
-
vaakuum
addikt
válasz
ElektrikusDE #122798 üzenetére
megpróbáltam mindkét kisebb fokozaton, de úgy tűnik csutkára lehúzva sem működik
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Dell Inspiron 3537-es laptop, amely fel van szerelve egy intel hd 4400 graphicsal és egy amd radeon 8850mel. (Windows 10 prof)
Egyik este a gépet nem kikapcsoltam, hanem szándékosan csak altattam, hogy reggel feltudjam ébreszteni wake on lannal.
Na már most akkor fel is ébredt de se kép se hang nem volt, majd rá toltam egy rebootot és azóta nem tudok életet lehelni a gépbe.
Ami azt jelenti, hogy már kaptam ilyen BSODot is: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
Csökkentett módba letöröltem az összes videó kártya drivert (az az ami nem a "default" ms driver, tehát az intel és amd) majd normálba indítottam és fel is raktam a "megszokott" és jól működő hd 4400 graphics drivert a laptop saját oldalárol.
Nah már most ez után jött a 15.12 radeon crimson (igen ezt raktam fel, mert nekem ez volt amit fel tudott rakni a gépemre [RÉG ÓTA!] anélkül, hogy meghalna a driver ... El is kezdtem felrakni majd amikor a telepítés elérte a "kritikus" 25%ot akkor kifagyott (mint az újabb drivereknél régen vagy akár most is) és istennek se tudok felrakni egy drivert se ami az amd-t illeti...
Miket próbáltam még ?
Teljes laptop áramtalanítás. (nem volt jó)
Úgy felrakni az amd drivert, hogy közben nincs bedugva semmi a laptopba (nem volt jó)
- még a töltő se (nem volt jó)
Ha eszközkezelőben megnyitom az amd kártya adatait (ami -> ms basic display adapter, hiszen a driver telepítéskor kifagyok ...) akkor ilyesmi üzenet fogad (pontosan már nem melékszem): code 31 - Az a driver amivel elindítani akarja a kártyát nem ugyan az mint ami a rendszerben van (?) - (angolul: The driver trying to start is not the same as the driver for the POSTed display adapter.) Ha megnézem a energia adatokat akkor a D3-stateben van "ragadva" ... Ami ha nem tévedek az alvó mód... Elképzelhető, hogy emiatt nem tudom felrakni azt a ......drivert ?
Ha bárki bármilyen ötletet tud ! Akkor kérem ossze meg velem ...
A legvégső esetre hagyom a Win reinstall próbálkozást és még végsőbbre azt, hogy szét szedjem a masinát.
Melegedési gondjai nem lehetnek amúgy ! pár hete lett takarítva..... -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #122821 üzenetére
Akkor ott van az alaphelyzetbe állítás, lásd egy másik válaszban leírtakat.
+ Az MCT-vel / letöltött W10 ISO-t felcsatolni a fájlkezelőben, majd a gyökerében futtatni asetup.exe
fájlt a személyes fájlok és telepített alkalmazások megtartásával módszerrel a "javító upgrade" lehetősége ugyanarra / újabb verzióra.
+ Ha Microsoft-fiókkal van használva a rendszer, akkor egy újratelepítésnél / másik gépre telepítésnél azt megadva, azzal bejelentkezve leszinkronizálja a mentett beállításokat, stb.Tehát az előbbiek + előző válaszban említettek megfelelő alkalmazása esetén a Windows 10-nél sem feltétlen kell egy napot elverni a korábbi, jól működő állapot reprodukálásához.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #122820 üzenetére
Ez nem olyan.
Itt a rendszerről lemez képet készít, ahhoz egy jól működő rendszer kell, na az nincs, ha csak használható volna nem kellene újra rakni.
És a mappák mentése se jó, mert akkor pedig a telepített programok nem lesznek.Mac OS-en úgy működik, hogy tiszta rendszert raksz, és arra magától vissza rakja ami volt.
Nem lemez képből állít vissza, így másik rendszerre is vissza állítja ugyanúgy.
Tudom más rendszer, csak gondoltam hátha van Win10-re is hasonló.
úgy nem kell egy napot elverni arra, hogy letöltöget, felrak, beállít..stb
És tuti nem felejtettél el semmit, mert automatikusan mindent ment. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #122819 üzenetére
Van, egy itteni fórumtag épp nenmrég írt róla blogbejegyzést lemezkép biztonsági mentése címmel, + itt a topikban is volt erről szó egy másik válaszban.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Mac OS -re van a Time Machine, ami elmenti a teljes gépet, és ha legyalulod, majd új rendszert raksz, ebből teljesen vissza állítja a gépet.
Szoftvereket, mindent vissza pakol.
Újra kellene raknom a Win10-emet. /baja van, és csak az újra pakolás oldja meg/
Volna valami hasonló Win10-re, hogy elmenti a programokat, felhasználói file-okat, és nem kell egyesével vissza pakolgatnom mindent? -
lovi27
addikt
válasz
dethroner #122812 üzenetére
A felhasználói fájlokat szó nélkül nem módosítja.
Lehet személyes információként kezeli ezeket az infókat és valami galiba lehet a tulajdonosi jogokkal, ezért nem jeleníti meg. Rendben vannak?
Nálam amúgy a frissítés nem tünteti el ezeket a Fájlkezelőből, tehát nem általános.
Próbáltad pl. normális lejátszóval (nem Microsoft) megnézni? -
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #122801 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
dethroner #122814 üzenetére
Parancssorban lehet frissítéseket eltávolítani KB szám alapján, lásd az előbb linkelt leírást, ami a speciális rendszerindításnál parancssort nyitva szintén elvégezhető. A helyreállítási környezet grafikus felületén viszont csak a legutóbbi összesítő frissítést (CU) / funkciófrissítést lehet visszavonni, eltávolítani. Nem derült ki pontosan hogyan csináltad.
Kikapcsolni, letiltani a frissítéseket és úgy használni tartósan online a Windows 10-et nyilván nem javasolt, meg egy viszonylag friss, nem olyan régen kiadott verziónál amúgy sem az esetleges bugfixek telepítése miatt.
Ha esetedben a 2004-es verziónál az említett gond van alapból / az SSU / egyéb frissítés miatt, akkor max. átmenetileg visszaállsz 1909-es verzióra / vagy amiről frissítettél. Ahol ha nemrég frissítettél, akkor a gépházban 10 napig van erre lehetőség. Meg pl. a 1909-es verziónál a Windows Update a 2004-es funkciófrissítést jelenleg amúgy is csak választható frissítésként ajánlja fel, + a 1909-es verzió a Home és Pro kiadásoknál még 2021 májusáig támogatott.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122813 üzenetére
Törölni grafikus felületen ismét nem lehetett, de a speciális rendszerindításban le tudtam törölni. Kikapcsolom a win frissítéseket és majd kb 1 év múlva újra engedélyezem. Addig csak megoldódik valahogy
-
King Unique
titán
válasz
dethroner #122812 üzenetére
A KB4566785 egy SSU a 2004-es verziónál, maga a funkciófrissítés (pl. 2004) az más. Az SSU-kat automatikusan telepíti a Windows Update az aktuális havi kumulatív frissítés (CU) előtt, a gépházban nem is jelennek meg a felajánlott frissítéseknél és telepítés után a frissítési előzményeknél sem, max. pl. a vezérlőpultban a telepített frissítéseknél.
Ha egy bizonyos frissítés telepítésének kihagyása a cél, akkor van lehetőség elrejteni, utólag eltávolítani, stb. -
dethroner
veterán
válasz
King Unique #122776 üzenetére
Ma kíváncsiságból ráengedtem a 2004-es funkciófrissítést, az eredmény az hogy ismét eltüntek az mp3 infók és szerkeszteni sem lehet. De megnézve a frissítési listát, nem újra ott van telepítve a már említett KB4566785. Én csak a 2004 funciófrissítést engedélyeztem, TE azt mondod a KB4566785 nem az. Akkor hogy mászik fel ha nem engedélyezem?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
vlevi #122806 üzenetére
Valóban, most volt pár napja valami kisebb update kb. pont akkor kezdődött ez a mizéria. Semmi más okát nem látom nálam, már mindent kipróbáltam, amit lehet. No ha tényleg az update-el jött, akkor meg várhatjuk, mikor javítják majd. Az sem biztos, hogy mindenkit érint, csak pl. bizonyos hardverek esetén stb., akkor meg lehet még tovább várhatunk...
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
SunMount3r #122783 üzenetére
Nem csináltál semmit sem rosszul, szerintem valami el van b***va.
Mert ma nekem sem ment el 2 óra alatt alvásba, pedig 30 percre van állítva.Akkor fordulhatna elő, hogy nem megy alvásba, ha fut valami olyan program, ami nem engedi (pl. legegyszerűbb a VLC videó lejátszó). De nem hinném, hogy ez lenne a helyzet.
Korábban valamelyik Windows Insider verzióban volt ilyen hiba, hogy nem ment le alvásba, nem gondoltam volna, hogy ezt a feature-t valamikor a végleges (nem insider) verzióba is beépítik...
-
King Unique
titán
válasz
ToBeY #122802 üzenetére
Látom a feltöltött kép már törölve lett és a megoldás ismertetése is elmaradt. Ha nem működik a Windows Update, a Windows 10 újraindítása sem oldja meg, akkor pl. az ebben a válaszban leírt, linkelt módszereket lehet próbálgatni. Vagy ha esetedben a Windows Update szolgáltatás esetleg le volt tiltva, akkor értelemszerűen vissza kellene kapcsolni.
-
King Unique
titán
válasz
spileraaa #122793 üzenetére
A telepítési adathordozó elkészítésénél az ISO felcsatolása és a tartalmának pendrive-ra másolása is működhet, meg ha az MCT-vel kreáltnál is gond volt, akkor nyilván nem ez lehet a probléma. Ha a telepítéshez használt pendrive jó, akkor inkább az, amiről a hardver topikjában volt szó, mármint ha el lettek állítva azon opciók a BIOS-ban. Az meg nem derült még ki az előző alapján, hogy RAM-ok rendben vannak-e, a teszt talált-e hibát.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valaki esetleg tudja,hogy egyik napról a másikra miért nem megy a windows update? [kép] -
King Unique
titán
válasz
_DiEGO_ #122785 üzenetére
A kábel és a csatlakozási hibákra érzékeny az USB is, ezért szükség esetén másik portot, másik kábelt sem árt kipróbálni. Ha mindkét kábel USB 3.0-s volt, akkor az egyik csatlakozója és az USB 3.1 Gen 2 port aljzata között lehet nem volt megfelelő az érintkezés és az okozta a problémát, ha maga a kábel nem volt hibás és máshol működött. A Gen 2 porthoz amúgy nem kötelező a Gen 2 kábel, használható akár Gen 1-essel is, viszont akkor az utóbbi szabvány szerint, max. annak az adatátviteli sebességével. A 80-120 MB/s adatátviteli sebességhez meg nyilván bőven elég az USB 3.0 port, annak a maximuma (kb. 450 MB/s), ez esetben hiába csatlakoztatnád USB 3.1 Gen 2 porthoz az eszközt, nem lenne gyorsabb, meg itt maga az eszköz sebessége a szűk keresztmetszet.
Tehát 2004-es verzió, ami naprakész (.388), illetve a KB4568831 csak opcionális frissítés, azt nem kötelező telepíteni.Szívesen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged