Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomi_78
üzenetére
Nem váltott táblagép módba? Talán még itt is meg lehet találni: Géphéz - Redszer - Táblagép mód.
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Egy munkatársam laptopján történt egy kis "baleset", hogy Windows 10 rendszerének Start menüje furcsán megváltozott: a nagy ikoncsoportok (Játék, Felfedezés, stb.) kikerültek az Asztalra és sehogy sem tudom egérrel visszahúzni őket. Egyáltalán, így kellene csinálni, vagy van erre valahol beállítási lehetőség vagy billentyűzetkombináció? -
C. s.
addikt
válasz
C. s.
üzenetére
Az jutott eszembe, hogy két különböző fiók is lehet talán.
Azért kérdezem, mert szeretem a saját ízlésem szerint frissíteni a Windows-t, (jelenleg a 1809-es van fönt, de jó volna újítani valamit), akkor, amikor ráérek, ezért a házirendben kikapcsoltam az automata módot. Viszont amikor frissítenék, praktikus volna, ha nem kellene mindig áttúrni az egészet kétszer is (ki- és bekapcs.). Mások hogyan oldják ezt meg?
-
krealon
veterán
válasz
Gergello
üzenetére
"Azzal tisztában vagyok, hogy a telepítéshez kiválasztott meghajtóra csinál még "reserved" stb. partíciókat. Így valóban nem értem, hogy a másik meghajtóra, hogy kerülhetne bármi."
Ha mar van a gepen boot manager (windows kompatibilis), akkor abba koltozik be, nem pedig ujat keszit. (A Grub-ot persze nem szereti.
Bar lehet, jobb is ez igy.
) -
Cs1csó
titán
válasz
BogyóBP
üzenetére
húzd ki a kábelt áramtalanítsd a gépet dugd vissza kapcsold be ha nem jó akkor nézelődj a Windows színbeállításainál valam alapra állításba, vagy a monitorban is szokott lenni auto beállítás ha ez sem elég akkor állj vissza a régi verzióra.
Ha és amennyiben nem jön rendbe vagy nem tudsz visszaállni vagy nem kapsz érdemi infót itt akkor csinálj egy tiszta telepítést.
Ha esetleg ezután sem lesz jó akkore esetleg szerezd be a 1909-est - a 1809-es elég régi már - és azt tedd fel.Még valami a VGA driver-t DDU-val távolítsd el csökkentett módban majd gép restart és mehet fel a legfrissebb.
-
Gergello
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Végignézve a válaszokat, úgy látom, hogy minden leírt telepítés úgy zajlik, ahogy én szoktam. Azzal tisztában vagyok, hogy a telepítéshez kiválasztott meghajtóra csinál még "reserved" stb. partíciókat. Így valóban nem értem, hogy a másik meghajtóra, hogy kerülhetne bármi.
Ha teljesen új telepítést csinálok, nem akarok a régiből recovery visszaállítás csinálni, akkor ezeket a reserved partíciókat is törölni szoktam, hogy a kiválasztott meghajtó egyben üres legyen. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Pro esetén van arra lehetőség, hogy bármikor egyszerűen át tudjak váltani az egyik típusú házirendről egy másikra? Profil létrehozása lehetséges vagy valami más? (Egyazon fölhasználó esetén.)
-
Kiskokó
veterán
Köszi mindenkinek!

-
zolee001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az IE nem mostanában fog eltünni de ha ki is veszik majd valamikor akkor is telepithetö
Outlook export-import nem járható ut?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Megerősítve, de elég, ha csak lehúzzuk a tápcsatit róluk, nem kell kivenni.

És még más miatt is... Defender se akarjon egyből átnézni mindent . Ha van "kényes" tartalom a HDD-n , akkor amíg nincs vírusírtó "bekorlátozva" addig véletlen se akarjon ténykedni.
Win finomhangolása után mehetnek rá egyesével a HDD-k sorban ahogy előtte volt, és C után D E F stb kiosztás úgy lesz mint előtte és nem kell mókolni lemezkezelőben a kiosztással. -
Male
nagyúr
válasz
Gergello
üzenetére
Van! Eddig alaptalannak gondoltam én is.... de most amikor váltottam 7-ről 10-re (a 7-est tartalmazó SSD ki, üres be a helyére, és arra ment fel a 10, tehát tiszta telepítés volt), benthagytam a második SSD-t meg a vinyót minden cuccal... a bentmaradt SSD-n sikerült összehoznia két filerendszer hibát. Az okát nem tudom, de két file ténylegesen megsérült, szerencsére volt mentésem róla.... szóval ezentúl én is kikötök minden mást inkább.
-
törölt tag
Sziasztok!
Várható a közeljövőben a Windows 10 2004-es kiadás nyomtatási problémájának a javítása? A gépemen fent lévő 19041.329-es kiadás nem nyomtat. Vagy lefagy a rendszer, vagy ha nem fagy le, akkor meg semmi sem történik. 1909-esen minden oké volt. Egyébként minden más jól múködik.
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Tegnap felfrissült a windowsom a 2004 es verzióra, aminek nagyon nem örülök mert így most olyan a kép mintha a gamma nagyobb lenne mint előtte volt, a fekete is inkább szürke lett és úgy általánosságban is nagyon furcsa a kép. Előtte a 1809 es verzió még jó volt. Csináltam driver reinstallt de nem segitett. A kimeneti szintartomány teljes en van mivel displayport al van összekötve. Mi az amire még nem gondoltam? Lehet a kábel nem jó? Mondjuk ezt adták a monitorhoz..
-
Male
nagyúr
válasz
Kiskokó
üzenetére
Logitech fiók nem kavar be? Mert oda is tudja menteni a beállításokat, talán ott van valami szemét, amit rendszeresen visszatölt.
Esetleg még az alkalmazás függő beállítások okozhatnak zavart. (nekem, igaz, akkor még SetPoint néven futott a beállító programjuk, de az állandóan resetelődött, és így visszakapcsolgatott... lehet, hogy az új is szórakozik ilyennel.) -
-
King Unique
titán
válasz
Gergello
üzenetére
Ha nem megfelelően + [link] telepítesz, akkor igen, lehet ilyen gond (példa). A "lehúzásos" módszer valóban megoldás az előbbi biztos elkerüléséhez, de amúgy nem feltétlen kötelező minden esetben, amiről egy másik válasz végén is volt szó.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Csináltam már egy pár telepítést, de most hallottam egy számomra új ajánlást.
Miszerint: Ha több meghajtó van a gépben (pl. egy SSD és egy HDD), akkor a telepítés végéig érdemes csak azt bent hagyni, amire telepítek és a többit kivenni, különben azokra is elhelyez valamilyen swap/cache akármi fájlokat/partíciókat/akármiket.Van ennek valóságalapja ? Érdemes így eljárni ?
Köszi.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"csak driverrel lehet gond meg a soros portal de az ráér mert egy gépen van."
Ma is minden asztali (atx) gépen van soros port (com1), csak az alaplapi tüskékről ki kell vezetni hátra egy 300Ft-os kábellel, ami szinte minden boltban kapható..
-
Kiskokó
veterán
Helló mindenki!!
A fent említett SPY probléma, ami mindig vissza írt egy link megnyitás a Firefox indító fájljába az asztalra. Úgy néz ki megtaláltam a hibát.
Win indításkor elindul egy MSW.Exe nevű valami, na ezt most letiltottam, így most jó a Firefox. Nem íródik át.
Nem tudom, ezt hogy tudnám eltüntetni a gépről. Érdekes hogy 8 féle program nem találja...Csak gondoltam megosztom.
Köszi
üdv -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Hát, igen, sajnos vannak meg ilyen egzotikus szoftverek, amik miatt nemhogy a régi rendzsert, de a régi vasat is meg kell tartani, és óvni meg a széltől is, nehogy valami baja légyen.
Ez olyan, mint amikor Cobol programozókat keresnek. Azt se azért, mert abban kezdik az új projektet, hanem mert már az is nyugdíjba ment, aki 20 éve átvette az előző fejlesztőtől:)MasterDeeJay: Nem próbáltatok meg virtual gépen (Wmvare) futtatni?
-
Cs1csó
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
King Unique
üzenetére
Spedició dokumentum kezelő Windows 95-re íródott visual dataflex 7-re upgradelt progi hogy menjen windows 98-on.

Szerencsére XP-n simán ment, aztán pár dolgot át kellett benne írni hogy menjen win7 32biten. És sikerült registry áskálódással, pár ini file-t és helyet átírva rávennem hogy 64biten is menjen, de a benne lévő active x vezérlő ami generál doksikat az is eléggé régi sokat kellett reszelni az IE-t hogy menjen és félek ha eltűnik az internet explorer akkor nem fog az sem menni.
A másik programot nem próbáltam 64-biten, az meg egy olajkiadó gép, nagy tartályokból szivattyúz ki pontos mennyiséget, soros porton megy az se mai marad az elvileg menni fog.
A gépen eredetileg windows 7- volt és az lett upgradelve 10-esre. Maga a gép hardvere már lett cserélve újabbra simán elbírja.
Szóval alapból nem futott még XP-n sem, és 64biten sem reszelés nélkül.
Az igaz hogy a 32bites progik nagy része megy 64biten de nem mind, a speckó driverekről nem is beszélve mert azokat meg tesztmódban kell telepítenem ilyen olyan trükkökkel.
bocs rosszul írtam, dos-os verzióban is futtatható.

vegyszer
már az segítség lenne hogy az outlook beállítását sok fiókkal és minden megjegyzett dolgát át tudnám menteni az a sok. A felhasználó programokat még megoldanám. A gond itt az idő, mivel pár órám van rá, nem akarok hétvégén ezzel dolgozni, leállás meg nincs. -
C. s.
addikt
Szia!
Én is jártam már így. Ellenőrizd, hogy a VGA legfrissebb meghajtóprogramja legyen telepítve, mert nálam az volt a baja. Papíron kompatibilis volt, de mégsem fogadta el. A frissítése után simán fölment a Windows frissítés is. Ez már tényleg szőrszálhasogatás az MS részéről, de ez van. Talán ellenőrizhetnéd a többi illesztőprogramot és más szoftvereket is, ha így sem sikerül.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
az amúgy tökéletesen fagyás nélkül működő gépemre nem ment fel rendben ez az új frissítés, 2 próba után nem erőltettem, szerencsére magától vissza állt 1909-re.
Most megjelent a WU-ben, hogy a gépem nem teljesen kompatibilis vele, nem kell semmit tennem, hamarosan érkezik az új frissítés majd. Csak kíváncsiságból kérdezném, meg lehet tudni mivel van a baja? -
vegyszer
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A személyes adatok exportálása az 32/64 bit függő dolog?
Mert nemrég kérdeztem, hogy van-e ilyen, és tippet is kaptam rá, bár ez akkor nem volt szempont.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Olvastam valahol, hogy a Microsoft is tévézi, hogy abbahagyja a 32 bites rendszerek támogatását.
-
King Unique
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem.
Amúgy 64 bites Windowson is telepíthetők és futtathatók 32 bites programok, nem derült ki milyen program miatt kellett okvetlenül 32 bites Windows, de ha mégiscsak működött 64 bitesen is, akkor nem sok értelme volt 32 bites OS-t telepíteni, meg manapság amúgy is egyre kevésbé. -
King Unique
titán
válasz
Tézé81
üzenetére
Nem egy erőgép a laptop a specifikáció alapján, de azért még így is viszonylag használhatóan kellene rajta futni a W10-nek. Illetve itt egyrészt a gyárilag előtelepített Windowsoknál az egyes gyártói bloatware programok is lehet gond, azok is lassíthatnak, amit az eltávolításuk, vagy a Windows reinstall / alaphelyzetbe állítás megoldhat. Másrészt maga a lassú rendszermeghajtó (HDD) is gond, ha SSD-re lenne cserélve, az sokat dobna az egészen. Ha nem akar rá költeni a kedves tulaj, akkor meg így járt... Illetve lassú HDD-vel max. valami könnyűsúlyú Linux fog rajta érezhetően jobban pörögni, W8.1/10 nem igazán. Na meg ha gyárilag W10 Home kiadással előtelepített a laptop, akkor nyilván ahhoz van érvényes licenc és termékkulcs, nem W8.1-hez / egyéb Windowshoz, ha már semmire nem akar költeni a tulaj.

-
Tézé81
tag
Köszi mindenkinek
-
zolee001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem
-
32bites win 10-ről lehet-e valamilyen módon upgradelni 64bitesre úgy hogy az adatok megmaradjanak?
Egy program miatt kellett a 32 bites de már megoldottam hogy menjen 64 bit alatt.
Tiszta telepítés elég nagy munka lenne. (30gb levelezés 6 fiókon, rakás program és beállítás stb) -
Kiskokó
veterán
Hát ez nagyon érdekes, full új gép, full új win10 stb
és egyszerűen ahogy van kedved működik az egér vagy nem.
Mármint a plusz beállított gombok... van amikor működnek a gombok de a gyári beállításon van amikor sehogy se ... reinstall már volt persze..
Illetve ha elindítom a programot van hogy el se indul... csak forog forog a betöltés... -
Tézé81
tag
Sziasztok!
Újra telepítenék egy ilyen laptopot, mert a Windows 10 Home 64bit lassúcska rajta: [link] A Windows 10 Home 32bit és a Windows 8.1 32 bit illetve Windows 8.1 64bit között vacillálok. Szerintetek?
-
mzso
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
A háttérképhez illeszkedő színváltó címsort tud? A sápadt-szürke címsor a monokróm gombokkal a legirritálóbb...
De sajna akad más problémám is. Az Equalizer APO megszűnt működni. Évek óta használom surround virtualizációra. De sajna az upgrade után semmi hatása nincs az audióra. Hiába telepítettem újra.
A SmartDVB sem hajlandó műdödni már, pedig próbáltam újratelepíteni az astrometa drivert. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Ez a hozzászólásom Chrome problémára íródott de itt is végigmehetsz a lépéseken: [link]
Ha nem jön össze akkor +1 kovacsen222 windows reinstall (pesze ha a Firefox profilodba is beette magát a dolog akkor a szinkronizációt csökkentsd le a jelszavakra és a könyvjelzőkre ezt a beállítások szinkronizáció részen tudod beállítani azaz a többi szinkronizálandó elem elől kivenni a pipát, később ha midnen okés manuálisan beállítod és telepíted a kiegésíztőidet.
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Ja és emellé jön a másik kedvenc bajom, hogy a Logitech egér legfrissebb Option driverét felrakom, beállítom az extra billenytűket mit csináljanak. Aztán vagy megy vagy nem megy... ahogy kedve van... ez is mi ? Ilyen se volt még sose egy rohadt géppel se...
Nem lenne komaptibilis a2004-el ? vagy mi a franc van ezzel is ?
KösziSzerk : Kovacsen : Ezt nagyon nem akarom de lehet muszáj lesz....
-
Kiskokó
veterán
Srácok helló
MEgőrülöööööök, felgyújtommmm az egészett mostmár.
AZt a rohadt visszatérő valami g...it ami átírja a Firefox inditóját az asztalon, azzal a plusz linkkkel. NEM TUDOM ELTÜNTTENI DE MOSTMÁR NAGONNNNFELKÚR,......ű
elnlzést a stílusé de ha egy héten át baszakodok véamivel oylankor elfogy a türelmem.űú
Csökkentett módben 5 féle spy/vírusírtó összesen 2 program talál 1-1 valamit. letörlöm.
Tiszta a gép. Mozilla törlés majd újratelepítés.
Ezután kilépek csökkentett módból. Elindul a gép. Első indításig jó aztán a következő restartkor már nem.,.MIT CSINÁLJAAAAAKKKK ????????
-
escsé
tag
Sziasztok!
A tálcán létrehoztam a kedvenc mappáimnak eszköztárban hivatkozást. Ezeket az eszköztárakat tudnám-e szinkronizálni több azonos akkontos géppel? -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Megjött a Windows Update-en keresztül a 2004-e s frissítés. Azt vettem észre, hogy ami a régi Connect app volt az eltűnt, vagyis csak átalakult, bekerült a start menü legaljára "ms-resource:productName" néven. Hogy tudnám ezt eltüntetni?
-
tibike8
őstag
Sziasztok, van a gépemen egy ArcSec.sys illesztő ami kék halált okoz, ha frissül a rendszer. Legalábbis a mindump szerint állítólag. Hogy lehet megnézni, hogy ezt az illesztőt melyik alkalmazás használja? Win10 pro van a gépem, a konfig meg itt látszik.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Igazad van, de már jó ideje nem foglalkoztam ilyen halasztási ügyekkel és elfelejtettem, hogy a funkciófrissítések másként kezelhetők.
A lényeg, hogy még nem települt a 2004, és nem is fog egy darabig, és a júniusi sem, még egy hónapig. (Ma egy kicsit megijedtem a fagyásos jelenség miatt, mert muszáj melóznom most folyamatosan.) -
válasz
Doky586
üzenetére
Szerencsére nem
! Nortonom van már ~15 éve.
Ettől függetlenül, már egy ideje tervezek lépni gép ügyben, 7 éve használom a mostani Dell laptopot. Az eredeti W7 miatt már egy ideje itt-ott driver gondok ütik fel a fejüket, valahogy ezzel a W10-zel már nem teljesen kompatibilisek.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Nem akarok feltétlenül, csak kiváncsi voltam, hogy mikor jön.
De nem sürgős, gondolom a játékoknak nem fog kelleni egy ideig a 2004.
Másra nem használom a windows-t.
A lényeg, hogy nem kell tennem semmit, jönni fog mindenképpen, ugye? -
King Unique
titán
Kinek milyen az ízlése és mi tetszik, szerintem a W10-hez képest pont hogy fapadosabb és puritánabb a W8.1 kinézete, az előbbi szvsz eleve modernebb, dizájnosabb hatást kelt.

Ha számodra annyira nem felel meg a gyári kinézet, akkor az alábbi leírásokban részletezve van a módosítása, testreszabása.
• How to Install Custom Themes and Visual Styles in Windows 10
• How to use themes in Windows 10 for a more personal desktop experience
• The Complete Guide To Windows 10 Themes -
Kékes525
félisten
Csak találgattam. Nem tudom miért csak akkor nyomtatott amikor leszedtem a frissítést. Azt sem értem miért volt jó, amikor ismét feltettem. Az biztos, hogy arra a frissítésre a Microsoft nyomtatási hibát jelzett. [Windows 10 KB4560960 & KB4557957 causing major issues]
#120506) csicso82
Azért írtam, mert gondoltam van rá valami magyarázat. Valami miatt félresiklott az első WU update? Nem jelzett semmi gondot a Windows 10 akkor sem.
Mindegy, lényeg az, hogy most jó!
-
King Unique
titán
Lásd ez ügyben a hasonló kérdés-válaszoknál leírtakat: [link], [link], [link].
Ha annyira upgrade-elni akarsz 2004-re, akkor adott a lehetőség manuálisan, ha nem, akkor pedig nincsen teendő, majd érkezik valamikor a 2004-es funkciófrissítés, meg a 1909-es verziónál a Home és Pro kiadások is még támogatottak 2021 májusáig.(#120517) egykor:
Le volt már írva a lényeg a korábbi 365/30 napos halasztási lehetőségre vonatkozóan (1, 2), + a 2004-es funkciófrissítést alapesetben eleve csak választható frissítésként ajanlja az aktív életciklusú Windows 10-verzióknál a Windows Update. -
mzso
veterán
Helló!
Némi nyűg után frissítettem Win10-re. Viszont a kinézete az továbbra is borzalmas.
A Win8 témáját viszont kifejezettem megkedveltem a színváltós címsorral.
A win 8 partíciót elmentettem előtte úgyhogy a fájljai megvannak. A Windows\Resources\Themes\ mappában ilyenek vannak:aero\ < mappa
theme1.theme
theme2.theme
aero.themeEbből vajon melyik mi? Nem is emlékszem hogy három lenne, csak az alapra, meg a klasszikusra.
Vagy ez nem menne, ha csak úgy másolnám?
-
King Unique
titán
válasz
adi mester
üzenetére
Itt nem derült ki, hogy maga a W10 ISO-fájl honnan lett letöltve és milyen verziójú, de ha valamilyen tákolt változat, akkor nem ártana megfelelő forrásból letöltöttet használni, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ahol a telepítésről és a telepítési adathordozó létrehozásáról is szó esik (lehet MCT-vel is), legacy/CSM telepítéshez a Rufus esetében pedig igen, értelemszerűen az MBR-BIOS sémát kell használni. + Szükség esetén célszerű kipróbálni másik USB-porthoz csatlakoztatva is a telepítéshez használt pendrive-ot, akár másik pendrive-val és/vagy verziójú W10 ISO-val is a telepítést.
Ha az előbbiek megfelelő alkalmazása után is fennáll a leírt hiba, akkor meg nem ártana frissíteni (ha van újabb) a BIOS-t, az esetleges zavaró tényezőket kiiktatni (pl. csatlakoztatva felejtett USB-s tárolóeszköz), stb.
-
Olvastam a júniusi frissítés utáni nyomtató problémákról, gondoltam, megnézem, nálam rendben van-e a nyomtatás, ne akkor döbbenjek rá, amikor kellene nyomtatni, de nem tudok.
Próba, működik - kipipálva.Csakhogy a próba után, bármit csináltam (word, chrome, textfájl, feladatkezelő), nem reagált semmire kb. fél percig, azután egy-két kattintás, bill. leütés és ismét fél perc pause. Alig tudtam leállítani a rendszert, azután újraindítottam, vírust kerestem - semmi javulás.
Végül letöröltem a KB4560960-os frissítést, restart és azóta ismét minden oké.Tehát nemcsak kétféle kimenet van: tudok nyomtatni vagy nem, hanem tudok nyomtatni, de azután a gépet használni gyakorlatilag nem, mert úgy csak kínszenvedés.
A KB4560960-os frissítést 30 napra letiltottam, remélem, addigra csak lesz javítás.
Ja, és ekkor vettem észre, hogy a funkciófrissítés külön tiltható, azt is elnapoltam egy pár hónapra. (Ezt a #120403-as kérdésemre válaszoltam.)
-
válasz
adi mester
üzenetére
Szia.
Esetleg próbáld meg MCT-vel (Media Creation Tool) elkészíteni a pendrive-ot, vagy nézd ezt meg:
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
adi mester
üzenetére
Média creation tool.
Az megcsinálja az uefi, mbr telepítéshez is használható módon.
Az esetek jelentős részében szerintem a rufus használata felesleges. -
adi mester
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, google kereső és a topik keresőjének használatán már túl vagyok, itt most megakadtam, így kérdeznem kell.Projekt:
Szeretnék egy Windows 10 telepítő pendrive-t készíteni, S775 / AM3 tokozású gépekhez, olyan gépekhez, ahol nem UEFI, hanem még a régi BIOS-ok működnek.Rufus esetén "MBR partíciós séma BIOS-os, vagy UEFI-s gépekhez" opció kiválasztását ajánlották, így megíródik a pendrive, az adott gépben elindítva, elindul a telepítő, megjelenik a Windows logó, tölt egy ideig kb 2-3 perc (pendrive is villog), majd újra indul a gép.
A gép hibátlan alkatrészekből van összeállítva, két gépet is elővettem, egy AMD 640 X4 + egy Xeon L5420 procival szerelt masinát is, mindkét esetben ugyan ez a hiba jelenség.
- UUI / windows gyári telepítőjével megírt pendrive esetén is ugyan ez a helyzet.
- már kínomban torrentről letöltött tört oprenszert +sok az egyben oprendszert is kipróbáltam, kerestem egy 2017-es MSDN Windows 10 rendszert is, azzal sem jött össze a dolog.Itt megakadtam.
A pendrive hiba nélkül megíródik, elindul a telepítő, a régi 2017-es rendszernél még ott a kis töltő karika, tölt a gép kb 2-3 percig, majd újraindítja magát. Mind a két gépnél ugyan ez a helyzet, a Xeon processzoros gép esetében több ideig kell várni.
Két gép:
- Athlon II 640 X4
- Asus M4N75TD
- 4x2 GB DDR3 1333 MHz
- 120 GB A400 SSD- Xeon L5420
- MSI G41M-P33 Combo
- 2x2 GB DDR3 1333 MHz
- 120 GB A400 SSDValakinek lenne ötlete a problémára?
Rosszul készítem el a pendrive-okat? Akad itt kéznél Sandisk, Kingston, több pendrive, több rendszer, több gép, ugyan az a hiba.Köszönöm előre is!
-
rootkit3
csendes tag
Egy volt tanárom megosztott egy screenshotot. Nézzétek ezt a gyönyörű taskbart [kép]
-
metal01
őstag
Üdv,
A 2004 telepítése után a vezeték nélküli billentyűzet random laggol. Eléggé idegesítő. Próbáltam a drivert törölni, újratenni, de ua. Van ötlet esetleg? Előre is thx!
-
Sziasztok!
Mitől függ, hogy kinek mikor jön le a 2004-es verzió?
Nem mintha nagyon hiányxozna, de nálam még nyoma sincs.
Pro verzióm van (1909).
OS build: 18363.900
Minden update felrakva, most kerestettem vele újból, és szerinte minden up to date. -
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
A következő a problémám:
A héten Firefox használata közben két különös dolgot művelt a gépem.
1. Épp itt a fórumon írtam,amikor rákattintottam egy hangulatjelre és hirtelen megnyílt mégegyszer a Firefox új ablakban úgy,hogy már nyitva volt.
2. Ismételten a Firefox--> A fórumon olvastam,amikor egyszer csak bármiféle aktivitás nélkül megnyílt a gépház.Gondoltam,hogy lehet vírus a háttérben. Végigfuttattam már rengeteg keresőt.
Malwerbytes,ESET online,AVAST Premier(ez a fizetett verzióm és ez az állandó védelmem),F-Secure.Egyik sem talált az ESET-en kívül semmit. Az is csak néhány cookie-t. Pontosan 31-et.
Ezeket a gondokat leszámítva nincs teljesítménycsökkenés. Ventilátor túlpörgés. Stb. Gép elindul rendesen. Oldalak betöltődnek normálisan. Nincsenek felugró ablakok.A windows-om pont a héten frissítette le magát a 2004-re.
Valakinek valami ötlet?
-
gxcman
tag
Sziasztok !
Kb 1-2 hete a win beindulása utáni max (30 sec ) az alábbi figyelmeztető hang jött fel.
Volt 2 hét alatt 2 kék halálom az 1. közvetlen mikor bejött az asztal....a 2. kb fél--1 percműködés után.
A 2. kék halál hibaüzenete SYTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED
2 hét alatt össz 2 kék halál....végül is nem vészes, de főleg az indítás utáni max 1 percen belül.
Megnéztem mi ez a hang ami indítás után mindig feljön ..Eszköz leválasztása....fura, mert 1-1 vezetékes egér billentyűzet van a gépen, és 1 monitor semmi egyéb.
Valakinél volt már hasomló jelenség......esetleg 1 parkolásra álló HDD miatt lehet hasonló jelenség?
-
ZGO
tag
Sziasztok!
Win10 Home (2004-frissítéssel)rendszerünkön beállítottunk egy rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókot, amin mi felnőttek dolgozunk.
Gyerekeknek létrehoztunk egy "családi" csoportot, és ahhoz csatoltunk egy gyermek fiókot, hogy ott kedvükre, de mégis szűrt tartalmak közt barangolhassanak az interneten vagy játszhassanak.- A rendszergazdai fiókban, a microsoft store-ból telepített játékokat hogyan lehet az ő felületükön megjeleníteni anélkül, hogy ott be kellene újra jelentkezni az MS store-ba? Vagy a felnőtt account bejelentkezése nélkül ez esélytelen?
A store-on kívüli programok szépen elérhetőek és szabályozhatóak.-Miként lehetne elérni, hogy pl. ne tudjanak további programokat telepíteni, illetve meglévő tartalmakat törölni a számítógépről (csak így?: adott meghajtó/biztonság engedélyek szerkesztése) ?
Tudtok ebben segíteni?
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
"Kiszúrt a Windows 10-et használókkal az Avast"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bar lehet, jobb is ez igy.
)

! Nortonom van már ~15 éve.