Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18451) Inv1sus válasza Aarpok (#18450) üzenetére


Inv1sus
addikt

Erről beszéltem, hogy ez így működik nekem is, de azt szeretném, ha programból tudnám a fájlokat társítani, egyszerre a felkínált 20-30 fájlt. Programból nem megy a társítás.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#18452) Aarpok válasza Inv1sus (#18451) üzenetére


Aarpok
őstag

Most hogy mondod az MPC Home Cinema - ban hiába állítottam be a videókat nem működött csak úgy hogy .avi - nál jobbklikk utána amit irtam.Nálam megjegyezte és legközelebb már az avik mpc - vel nyiltak meg.
Furcsa jelenség az biztos nem tudni,hogy miért nem veszi figyelembe ha a programban van beállítva a társítás :F Nincs rá ötletem.

[ Szerkesztve ]

Аарпок

(#18453) fatal` válasza Inv1sus (#18449) üzenetére


fatal`
titán

Igen MPC-HC nekem sem tudta. Minden formátumnál újra ki kell választanom, amikor először megnyitom.

(#18454) #41133696 válasza Bali27 (#18412) üzenetére


#41133696
törölt tag

(#18455) #68216320 válasza Máté94 (#18442) üzenetére


#68216320
törölt tag

Windows 8 - Memória használat

Látom páran dilemmáztok, hogy a híresen kevés memóriát fogyasztó win8 miért használ GB-okat, mikor 1-2 program fut.

Pár dolog, ahogy én tudom:

A mostani operációs rendszerek a futtatható állományokat (pl. win:exe) több féle módon képesek futtatni. Ezek főként jogosultságbeli változásokat jelentenek.

- normál programként (pl. mikor elindítasz egy text editor-t, stb.)
- szolgáltatásként (pl. víruskeresők, pontos idő, stb.)

Szolgáltatások:
Amikor azt látod, hogy X MB-ot fogyaszt a rendszer, akkor a programok+szolgáltatások által fogyasztottat látod. Lehet, hogy nem indítasz el egyetlen programot sem, de mégis fut egy csomó szolgáltatás vagy kevés, de az éppen aktív státuszban van és dolgozik veszettül. Te azt fogod látni, h a rendszer alapban több RAM-ot fogyaszt. Ez nem probléma, mert amint egy szolgáltatás befejeződik felszabadul a használat közben lefoglalt RAM annak ellenére, hogy fut továbbra is csak az aktív státuszból, inaktív státuszba kerül át. Ekkor a szolgáltatás által működésre használat RAM cache-elve lesz csak a HDD/SDD-n, hogy hamar visszatöltődjön, de maga a szolgáltatás az életben tartásához továbbra is használja a memóriát. Persze már csak annyit, hogy betöltve maradjon.

Vagyis a szolgáltatás lehet:
- bekapcsolt és aktív - RAM-ot használ
- bekapcsolt és inaktív - RAM-ot használ
- kikapcsolt - nem használ RAM-ot

Programok
Ezek olyan futtatható állományok, amiket a felhasználó, más program vagy egy szolgáltatás indít el. A lényeg, hogy felhasználói jogosultsággal futnak. (hogy ezek milyen jogosultságok, arra most nem térek ki)

Megszoktuk azt, hogy ezeknek a státuszai:
- futó programok (gyakorlatilag amit elindítasz ikonra kattintással, pl: word) - használ RAM-ot
- nem futó programok (telepítve vannak, de nem indítottad el őket) - nem használ RAM-ot

Amikor elindítasz egy programot annak be kell töltődnie, inicializálódnia és csak ezután lehet használni őket. Bezárás után ezek a futásuk alatt lefoglalt RAM-ot visszaadják a rendszernek. Amikor újra elindítod, újra be kell töltődnie, incializálódnia, stb. Gyakorlatilag ez az a szakasz ami a felhasználókat zavarja, hisz ezt látod az ikonra kattintástól addig, amíg ténylegesen használhatod.

Ezen próbáltak segíteni a Vista és az ezután következő rendszerekben úgy, hogy kitalálták az előtöltést. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a sokat használt programokat egy kupacba pakolták a háttértáron (mintha defrag-olták volna őket), hogy betöltéskor ne rohangáljon a HDD feje annyit és gyorsabban végbemenjen. Illetve egy cache állapotot kaptak, így az inicializálás gyorsabban végbemegy. Nem rossz elgondolás amúgy, de az SSD esetén nem javít már érezhetően semmit, mert a fájlok töredezése ott lényegtelen. Az inicializálódás pedig inkább CPU és program függvénye, mint a rendszeré.

Más rendszereken már 3 állapota van a felhasználói programoknak hasonlóan a szolgáltatásokhoz.
- betöltött és aktív - RAM-ot használ
- betöltött és inaktív - RAM-ot használ
- nem betöltöttt - nem használ RAM-ot

Például aki Android-os telefont használ az találkozik ezzel. ennek nagy előnye, hogy a már nem használt program ugyanúgy a memóriában marad, így ha újra elindítod gyakorlatilag rögtön fut. Nincs betöltés, inicializálás. Miért is menjen üresen a RAM, ha van bőven. Amikor esetleg kezd fogyni egy alkalmazás miatt, akkor az Android a régen használt appot kilöki a RAM-ból és felszabadítja az általa lefoglaltat. Nem is értem azokat akik RAM pucolót használnak. Aztán csodálkoznak, hogy merül a telefonjuk, mert minden app-ot amit indítanak újra és újra be kell tölteni és inicializálni, a CPU pedig majd megszakad.

Érdemes lenne utána járni, hogy a win8 nem használ-e a programokhoz szintén ilyen 3. státuszt, mint a szolgáltatások esetén? Mert, ha igen, akkor lehetne olyan programokat írni, amiknek nem kell szolgáltatás komponenseket használni és folyamatosan futtatni csak azért, hogy gyorsan indíthatóak legyenek. Gyakorlatilag az program Agent-ek egy része feleslegessé válna. Tudjátok, azok a kis ikon bigyók, amik az óra mellett csücsülnek, folyamatosan futnak csak azért, hogy a főprogramjuk hamarabb betölthető legyen, de lehet, h aznap el sem fogod indítani ;-)

Csak egy apró info szösszenet nektek, mert unatkoztam hajnalban. :) Nem okoskodásnak szántam, hanem tényleg támpontnak a rendszer megértéséhez. Amúgy pedig ez szakmai topic, miért ne ?! :)

[ Szerkesztve ]

(#18456) Sub-ZeRo válasza mukibuci (#18417) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Nem Magyar windows 8-at használsz? Mert nekem az angollal semmi probléma nincs.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#18457) afgk2012 válasza Воланд (#18430) üzenetére


afgk2012
tag

:R

(#18458) Bali27 válasza fatal` (#18427) üzenetére


Bali27
addikt

Mármint hogy lépjek be? Total Commenderben pl?
Beléptem.. Windowsos mappákba is, és sima wincheseren több gigányi mp3, meg Batttlefield 3 stb...
Azonnal csapkodja be a dógokat.. 1 mp-et sem szüttyög..:S
Azt viszont észrevettem hogy a Win7 től jóval lassabban töröl..... Igaz a Win7 -en is Security Essentialst használtam...
Igaz van 2 Gb-ramdiskem... amin a Wintemp meg FF temp / cache meg ilyesmik vannak ráirányítva...

[ Szerkesztve ]

(#18459) mukibuci válasza Sub-ZeRo (#18456) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

amig az első hsz-ben lévő angol volt fent, addig is ugyanígy kilépett :(((

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#18460) vlevi válasza xxSanchez (#18441) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem látok bele a lelkivilágába, de a számokból nekem az látszik, hogy 2G RAM-nál kevesebbet gyorsítótáraz azért, hogy még maradjon szabad memória, ha szükség van rá. 4-8-16G memóriánál viszont többet használ fel ilyen dolgokra.

(#18461) evilskati válasza Aarpok (#18450) üzenetére


evilskati
aktív tag

Szerintem Ő arra gondolt, hogy a vezérlőpultban, egyes fáljtípusokhoz programot társítani, vagy az alapértelmezettet kiválasztani. Ez nálam is bugos, hiába állítom be a waterfoxot, ha pl. Hamachiban valaki küld egy linket, azt ie-ben nyitja meg, viszont, ha fálja jobb katt open with, és pipálom, hogy mindig ezzel, akkor meg jó, és mindig azzal nyitja, úgyhogy érdekes.

(#18462) mixi80


mixi80
aktív tag

Sziasztok!

Windows 7 mellé telepítettem windows 8-at, mindkét rendszer külön ssd-én van. Az lenne a kérdésem, hogy minden egyes programot, amit win7-ben használok, win8-ra is fel kell telepítenem?
Csak azért kérdezem, mert win8 alól ugyanúgy el tudom érni a win7 oprendszerre telepített programokat, ráadásul működnek is!

Válaszokat előre is köszönöm! Üdv!

(#18463) #40553216 válasza #41133696 (#18328) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az IE10 vagy a Win 8 újraindítása nélkül? Mert igen nagy a különbség...
Az előbbi baromság lenne, ráadásul szembe menne azzal, ami most is van, és MS policy: csak és kizárólag (program vagy OS) újraindítás rakja fel rendesen a frissítéseket.
Ha meg az utóbbi, akkor meg nevetséges, hogy még csak most, vagy a jövőben.

(#18351) pzstm
Saját magamat linkelem a másik topikból.

(#18464) #40553216 válasza #41133696 (#18328) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az IE10 vagy a Win 8 újraindítása nélkül? Mert igen nagy a különbség...
Az előbbi baromság lenne, ráadásul szembe menne azzal, ami most is van, és MS policy: csak és kizárólag (program vagy OS) újraindítás rakja fel rendesen a frissítéseket.
Ha meg az utóbbi, akkor meg nevetséges, hogy még csak most, vagy a jövőben.

(#18351) pzstm
Saját magamat linkelem a másik topikból.

"mondhatni 3 nap alatt sikeresebb lett mint induláskor az XP"
De azért azzal is tisztában vagy, hogy azóta milyen mértékben nőt a pc-k száma, ugye? A fenti link pont azt mutatja, hogy a bevezetéshez képest azonos időben fele annyian használták, mint a Windows 7-et. Hogy most meg hirtelen megvette 4 millió ember, az nagyrészt annak köszönhető, hogy ilyen diszkont áron legfeljebb az XP-t kaphatták meg az OEM-ek, mikor úgy nézett ki, hogy a netbookokon elterjed a Linux. Soha senki magánember nem kapta eddig ilyen olcsón.

[ Szerkesztve ]

(#18465) pzstm válasza #40553216 (#18464) üzenetére


pzstm
titán

nem kellett volna iróniaként sem elsütnöm azt a mondatot.

Az biztos hogy sokan nem gondolták volna ezeket a számokat, és én most úgy érzem, hogy ez fáj néhány embernek.....de tényleg eddig az volt a baj hogy túl drága....most meg az hogy jaaj persze mert túl olcsó..... :U

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#18466) HZoli87 válasza Inv1sus (#18449) üzenetére


HZoli87
veterán

Nálam is hasonló a helyzet (MPC-HC), gondolom idővel javítják a dolgot.

(#18467) vallas


vallas
senior tag

Ha esetleg valaki leírná a 9000-ft-s vásárlás menetét, azt megköszönném....

a win8 upgrade assistantal kell?

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#18468) Воланд válasza vallas (#18467) üzenetére


Воланд
titán

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18469) Dinter válasza bestyen (#18439) üzenetére


Dinter
addikt

Igen, N-est raktam. Azt írja ki, hogy "A Windows konfigurálása nem sikerült. Módosítások visszavonása". A 64 biteset töltöttem le 64-hez, azzal nem lehet gond.

(#18470) Dinter válasza Dinter (#18469) üzenetére


Dinter
addikt

Újra felraktam, most már jó.

[ Szerkesztve ]

(#18471) verser233


verser233
senior tag

Sziasztok!

Tegnap vásároltam meg az upgrade-t 64 bites angol windows 8-at, Vistaról upgradeltem. Letöltés tetű lassú egy 40mb-os fájlt 10 percig töltött. Aztán fel akartam tenni egy gyári drivert, újraindult 2x aztán csinált egy restore-t ami eltartott kb 30 percig. Ma reggel gondoltam felteszem rá a futáros programot meg a számlázót. Számlázó elsőre nem ment, le kellett valamit külön töltenem, hogy elinduljon, de az is 20 perc mire letöltötte, kínomban megkértem a kollegámat, hogy töltse le ugyanezt a fájlt, neki 20mp alatt lent volt. A futár program futtatásakor (setup) kiírja "Error executing prgram!" - és egy ok gombot enged csak, magyarul nem tudom használni.

Ez most tényleg ennyire instabil? :U Le vagyok döbbenve, egyelőre nagyon megbántam, hogy beleugrottam a vételébe.

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#18472) danilla


danilla
őstag

Nah én is boldog tulajdonosa lettem eme csodás rendszernek. Úgy voltam vele, hogy ez csak érintőkijelzős rendszerre való (éppen ezért nem is akartam megvenni), de 44xx Ft-ért nem tudtam kihagyni. Amúgy tetszik a modern ui, tehát nem lesz itt gond, csak a játékok lehetnének olcsóbbak.

https://twitch.tv/ddplayzone

(#18473) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Na, megvettem a második W8-at, feleségem laptopjára. Most megy a letöltés. Lehet jövő hónapban a lányom laptopjára is megveszem. Ennyi pénzt hajlandó vagyok érte fizetni, 38-at nem. ;)

(#18474) fleetcmd


fleetcmd
tag

Az előbb a céges gépen lehúztam az egeret a bal alsó sarokba és vártam, hogy odakattintva megjelenjen a Start screen... :B

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#18475) NGA válasza verser233 (#18471) üzenetére


NGA
addikt

Nekem megvan a teljes sávszélességem.

(#18476) pzstm válasza fleetcmd (#18474) üzenetére


pzstm
titán

bal alsó sarokba lehúzva és kattintve meg is jelenik...nem értelek igazán :S

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#18477) Dinter


Dinter
addikt

Az igaz, hogy 104 app van a Storeban? Megnyitom a Store-t, / aztán enter, de csak 104-et ír ki.

(#18478) raidx


raidx
őstag

MPC HC fájl társítás: MPC-t megnyit, CTRL+O, Lejátszó, Formátumok, Alul ki ki igényének megfelelően Video=Csak Videók, Audio= Csak Audio fájlok, Mind=Az összes általa kezelt fájltípus, Ikonokkal pipa, Alsó sorban pipa Mappákhoz, Fájlokhoz. Alkalmaz, OK, Intéző vagy TC újraindulásakor már látja a hozzárendeléseket.

Más:

Mi akkor a teendő, ha a srác megvette legálisan a Prot, viszont letöltéskor valami hiba történt és telepítéskor hibával kiszáll. MS-t még nem bírta elérni (10 perc után megunta a zenét hallgatni).

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#18479) NGA válasza Dinter (#18477) üzenetére


NGA
addikt

Kipróbáltam, bementem a store-be, majd enter, erre kihozta a skype-ot, és hogy 107 értékelése van. Te hol látod a 104 alkalmazást?

(#18480) Malachi válasza verser233 (#18471) üzenetére


Malachi
addikt

hát ez azért nem a Win8 hibája... nem instabil, csak fel kéne készíteni rá a programokat, amiket telepíteni akarsz.

(#18481) Воланд válasza pzstm (#18476) üzenetére


Воланд
titán

a ceges gepen nem win8 van, azt hianyolja.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18482) Dinter válasza NGA (#18479) üzenetére


Dinter
addikt

A /-t gondolom nem nyomtad meg. [link]

(#18483) verser233 válasza Malachi (#18480) üzenetére


verser233
senior tag

még egy nyamvadt lexmark nyomtatót sem tudok úgy felrakni rá, hogy wifin keresztül nyomtasson. :U

https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek

(#18484) NGA válasza Dinter (#18482) üzenetére


NGA
addikt

5268-at ir ki nekem.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#18485) Dinter válasza NGA (#18484) üzenetére


Dinter
addikt

Én ezt nem értem. Microsoft fiókkal, vagy helyi fiókkal vagy belépve?

(#18486) Malachi válasza verser233 (#18483) üzenetére


Malachi
addikt

Lexmark support, nem tudok jobbat. ha nincs megoldásuk, meg kell várni, amíg kijönnek vele. addig meg szerintem állj vissza a Win7-re, tényleg nincs értelme ezzel szopni, ha egyelőre nem megy vele a munka.

(#18487) NGA válasza Dinter (#18485) üzenetére


NGA
addikt

Azzal, amivel a telefonom is. Live-vel

(#18488) Malachi válasza Dinter (#18485) üzenetére


Malachi
addikt

áruház, jobb felső sarok, beállítások, beállítások, mindkét kapcsolót állítsd nem-re. utána / és örül.

tegnap nekem is ez volt a bajom.

(#18489) Dinter válasza Malachi (#18488) üzenetére


Dinter
addikt

Köszi. Egyébként azt nem lehet megoldani, hogy Microsoft-fiókot használsz, de te állítod be a felhasználónevet?

(#18490) #40553216 válasza pzstm (#18375) üzenetére


#40553216
törölt tag

Aki eddig 100Ft-os appot warezol, az most sem vesz 20e Ft-ért Windowst. Mert warez Windowsra nem érvényes a jóárasított upgrade, ugyebár.

(#18491) szabeska


szabeska
addikt

Sziasztok! Valami nem tiszta számomra: A win 8-ban a windows defender található meg ugye. Ez egyenlő a security essentials-al? Lehet hogy leszedném az avastot, mert tök feleslegesnek érzem hogy pluszba lassítsa a gépem, áttérnék a gyári megoldásra...

F1

(#18492) evilskati válasza szabeska (#18491) üzenetére


evilskati
aktív tag

Igen a Defender = MSE 4.0

tomtyi: Vannak egyesek szerint beépített kiskapuk, olvass vissza.

[ Szerkesztve ]

(#18493) Воланд válasza #40553216 (#18490) üzenetére


Воланд
titán

de, ervenyes.... siman aktivalodik a win8.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18494) davidsz válasza Воланд (#18493) üzenetére


davidsz
őstag

Az hogy mi aktiválódik és mi a jogtiszta az két különböző dolog!!!

Upgrade esetében rendelkezned kell a hivatalosan megvett előző Win verzióval. Majd hivatalosan ezt Upgredeld. Ezekről meg lesz a dokumentációd. (meg kell hogy legyen) Más esetben ha kopogtatnak, akkor gond van, mert nem jogtiszta, és ezt nem tudod igazolni.

[ Szerkesztve ]

Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu

(#18495) Воланд válasza davidsz (#18494) üzenetére


Воланд
titán

igen, ezt mar kiveseztuk.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#18496) v-paci válasza davidsz (#18494) üzenetére


v-paci
aktív tag

Szerinted miért így van megcsinálva? Miért "maradt" benne a kiskapu? És egyáltalán miért megy tulajdonképpen szembe az eddigi üzleti gyakorlatával (árszabásával) az MS?

És onnantól fogva, hogy megvetted a windows frissítést, a kutya nem fogja rajtad számon kérni az előzményeket...

Üzleti felhasználóknál természetesen más az ábra.

[ Szerkesztve ]

"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."

(#18497) davidsz válasza v-paci (#18496) üzenetére


davidsz
őstag

Az hogy gyakorlatban tudod aktiválni, az nem kiskapu. Jogilag nem!

Egy ellenőrzés kell, és máris számonkérik rajtad! Bárhogy is nézzük, a leírtak nem jogtiszta verziók lesznek. Innentől meg ezek a megoldások Warez dolgok, ami tudtommal tiltott.

Ne hitessük már el az emberekkel, hogy ilyen formában jogtiszta lesz a Windows 8-a!!!

Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu

(#18498) #93794560


#93794560
törölt tag

Sziasztok!

Tervezem én is a Win8 megvételét. Az alaplapomhoz van egy szoftver, amivel a kész rendszerről helyreállító partíciót lehet csinálni. Tök jól működik, de csak úgy hibátlan, ha nincs a rendszerfájlok részére a párszáz megás rejtett partíció. A Win7-nél lehetett olyat csinálni, hogy a C: meghajtót a Vista lemezével hoztam létre, és így létrejött az egybepartíció, amire rátelepítettem a Win 7-et.
A kérdés az, hogy a Windows 8 is feltelepül az ilyen partícióra?

Köszi a választ!

(#18499) evilskati válasza davidsz (#18494) üzenetére


evilskati
aktív tag

Nem kötelező, hogy meglegyenek annak a windowsnak a papírjai, amiről upgradeltél, csak javasolt, nemrég másolta be valaki az EULA-t.

(#18500) davidsz válasza evilskati (#18499) üzenetére


davidsz
őstag

"Nem kötelező", "javasolt"

Természetesen hogy javasolt, mert ahhoz hogy igazold a jogtisztaságot ahhoz kell. Lehet az EULA-ban javasolt, de amikor egy eljárás folyik ellened, akkor már meg kell hogy legyen, hogy igazold a jogtisztaságot.

Nem véletlenül írom. Nálam már kopogtattak...

Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.