Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz rup1u5 #67865 üzenetére
Léteznek még manapság egyáltalán ilyesmi res+pump megoldások újonnan?
Én nem látok sehol.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
tomcat78
őstag
válasz MPowerPH #67883 üzenetére
Még mindig nem érted mi a bajom a megnyilvánulásoddal..... Nem a tesztet vitattam! Hanem megpróbálod egy témáról szóló topicban úgy eladni az emlegetett kínai gyártót, hogy kb szar. Holott ez nem igaz, maximum elmarad teljesítményben esetenként az EK-tól. Vagy épp a felsorolt többi gyártótol.
Az emlegetett árkülönbség ebben az esetben meg indokolható is lehet. Ami messze nem egyenlő a használhatatlannal. Sőt, ha már ezt feszegetjük- mint írtam is- , nem biztos, hogy az EK annyival jobb, mint amennyivel többe kerül.
Ja, és nem mellesleg nekem még csak EK forgatható könyököm volt kukás, ahhoz képest, hogy abba van anyag....
Az olcsójánoskodásra való utalásod meg már ne haragudj, de téged minősít.... Az, hogy esetleg neked a saját környezetedben jól megy, megengedheted magadnak, hogy ne 15ezren múljon valami, nem jelenti azt, hogy mindenki megengedheti magának.... Szerintem ne vedd el a kedvét a vizezéstől ilyen faszságokkal.
Kb két havonta megyek annyit, mint az átlag sofőr. Úgyhogy az évi 60 körül nekem is megvan Nem Suzukival. És személyes véleményem, hogy az említett német gyártó négykerekűiért többet én pénzt nem adok De ennek ellenére, volt ismerősöm akit eszembe nem jutott volna lebeszélni róla...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
MPowerPH
félisten
-
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
válasz #15779328 #67907 üzenetére
Jah, hat nem tudom honnan szedtek, hogy nalam a csapbol is Ek folyik, mikor Alphacool blokkokat neztem, es XSPC fittingeket vettem, ami EU -s gyarto. :/ EK -tol 4 eve nem vettem semmit, elotte is az Aquacomputertol vasaroltam be.
De irtam is, a D5 TOP+RES -en kivul, amik mar 4.5 evesek, a regi EK fittingjeim is mar 9 evesek, azota semmit nem vettem EK -tol.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
F e Z o
veterán
Érdekes ez a kínai-szlovén dolog. Nekem az 1080Ti-n Bykski blokk van szar gyári thermal padokkal. Alulfeszelve, tuningolva gyönyörűen megvan 40 fok alatt max terhelésen a GPU. Van EK cucom is, cpu blokk, vga univezális blokk, de mindkettő használt, utóbbi nincs használatban most. Aki maximalista vegye meg a legdrágább, legjobb cuccot, s költözzön ki Jakutföldre, ha kurvára kell a hőfok, nekem semmi bajom Velük.
H2O über alles!
-
törölt tag
Ésszerűség határain belül, rárakna valaki egy pár éves "kínai" cég (a piacon kapható legolcsóbb) blokkját, egy 1millió forintos új kártyára?
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz #15779328 #67912 üzenetére
Simán. Egyfelől mielőtt te rárakod, minden létező dologról van már valamiféle teszt a neten, tehát lehet tájékozódni előre, hogy mire lehet számítani, másfelől pedig főleg az új kártyákon már jó pár helyen méri a hőfokot a kártya, így nem érhet meglepetés. Ha szar, kikapcsolom, és megnézem, hogy mi a gond.
-
tomcat78
őstag
Az ésszerüség a milliós kártyán már bukik
De viccet félre téve: Ha valaki egyéni preferenciák mellett ( mondjuk esztétikai megfontolás, ami ugye erősen szubjektív) amellett dönt, miért ne tehetné? Mert mondjuk bukik 3 fokot? Egy olyan kártyán, aminek a működési tartománya hőfokokban még akkor is jócskán magasabbra van tervezve? Van valami ami konkrét ellenérv? Rá van tervezve, hűti a kártyát.... Mégis mi szól ellene?"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
RockHaRD
addikt
válasz tomcat78 #67914 üzenetére
Ez az egyik érv, ami miatt bevállaltam a Bykski blokkot gpu-ra. (cpu-ra EK Velocity megy )
Ha 40 helyett 45 fok lesz terhelés alatt, pont nem érdekel, mert 60 után kezdi el visszavenni a magórajelet, tehát még így is bőven alatta vagyok, de nem hinném, hogy 5 fok eltérés lenne, inkább 2-3 az EK-hoz képest. (Kideríteni nem tudjuk majd, mert kb mindenkinek másféle kártyája van itt, nekem EVGA FTW3 Ultra, meg ugyebár inkább a többi alkatrész számít, radi, pumpa, ventik, stb). Nyilván a blokk ára is közrejátszott, meg az, hogy mondjuk elérhető volt, és nem kell rá 2 hónapot várnom. -
Aljasvip
senior tag
Ha megnézed az MPowerPH által linkelt tesztet (#67874), akkor láthatod, hogy 2°C különbség van a kínai és a márkás között. Ha fele annyiba kerül, akkor...
Nyilván akinek 1 millás kártya belefér, az adjon amott is a minőségre, de a lényeg, hogy nem veszít sokat ha occón' akarja megoldani - mert pl elbakta az összes pénzét az aranyárba menő VGA-ra.
Thermal pad-ból én is a jobbat ajánlom. Ne az a 6k extra miatt fájjon a feje a tulajnak, ha a lapot emiatt kevésbé fűti a VRM, az a kártya élettartamának is jót tesz.
-
RockHaRD
addikt
válasz Aljasvip #67916 üzenetére
Erre el is felejtettem reagálni akkor, hogy ez a teszt linkelés pont elég nagy öngól, mert se flow-ban, sem hőfokban nem volt lényeges eltérés, ami miatt félni kellene. Ráadásul 3 éves teszt. Most láttam decemberi 3080-as Bykski blokkos videót, amiben még tök más thermal padot adtak a kártyához, mint pl amit én most kaptam, akkor 3 év alatt még mennyi minden változhatott...
-
tag
Sziasztok!
Formulamod (nem aliexpressen keresztül) mennyi idő alatt szállít, ha a saját oldalukat használom mind standard mind express shippinggel? Valamint tudtok ajánlani valamilyen külföldi oldalt, ami relative gyorsan szállít és van normális min 250mm-es tankjuk?never say never
-
törölt tag
-
RockHaRD
addikt
Érdemes egyébként pár napig futtatni a rendszert sima desztillált vízzel mielőtt betöltöm a premixet? Azt tudom, hogy a radiátort ki fogom öblíteni párszor mielőtt összerakom a rendszert, meg szerintem a distrot is. Viszont nagyon körülményes lesz leereszteni teljesen az O11d XL-t, mert baromi nehéz, és nem a legalacsonyabb pontján lesz a leeresztő, mivel lent is lesz egy 360-as radiátor, szóval emiatt aggódom kicsit. Rendeltem pluszban egy darab lágy csövet, meg lágy fittinget is, meg lesz rendes csap a distro alsó pontján hátul. Szívem szerint egyből tölteném fel a premix-szel, és hagynám fél évig. Leak tester van.
-
JSandor
tag
válasz #15779328 #67923 üzenetére
Nekem is 3080 ftw3 van és december óta várom rá az EK blokkot
január végén rákérdeztem hogy mi lesz mert a rendelésnél a szállítás április 22 re változott de hát kérdésemre kérdéssel válaszolnak, azt mondják a rendszer olyan és azt írja ha most rendelném (pedig most nem is rendelhető). Szóval beszélnek össze vissza. Azt írták, hogy február végén jön szóval jövőhetük van, de sztem csak mondtak valami hogy ne kérjem vissza a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JSandor #67929 üzenetére
Írtam neked honnan vettem, figyelni kell.
A mostani rendelésemnél minden raktáron volt, ki is fizettem, 8nap után megkérdeztem mi van a rendelésemmel:
"EK-Leak Tester is out of stock but should be coming back on 22nd of Feb - therefore please expect your order 200088730 to be shipped out to you around 24th/25th of February. I'm sincerely sorry about the delays! If there is anything that I can do for you please let me know.
Kind regards
Nina"
Írtam nekik egy agresszívabb levelet amin kérdőre vontam, Nina-tól elvették a rendeléseket, vagy kirúgták nem tudom nem is érdekel, csak a gond volt vele.
"Hi, Szetmar,
Thank you for your reply. I took over this ticket since Nina is currently out of office."
"Your order is currently being processed and will be shipped out in 1 to 3 business days via DPD"
Holnap itt van! -
JSandor
tag
válasz #15779328 #67930 üzenetére
Aha néztem azon az oldalon ahol vetted, de nincsen. Néztem még caseking.de meg overclockers.co.uk de ott meg listázva sincs. Több helyen nem kerestem, mert azért nem akarom minden féle oldalról rendelni, bármi megeshet. Meglátom ha jövőhéten sincs változás, akkor írok nekik megint és hivatkozok arra, hogy amit saccoltak nem jött be.
-
MPowerPH
félisten
válasz #15779328 #67894 üzenetére
Mi a tosznak ennyi meret? EK legalabb megadja, Alphacool, Bykski semmit nem irt errol. Kinaiakbol kinezem, hogy mindenhova ugyan azt a vastagsagot pakoljak. Irtam supportnak egy levelet, hogy irjak le. Egyebkent nagy bullshit, mert ha ugy faragnak ki a blokkot, hogy minden hutendo alkatresz folott azonos lenne a tavolsag, akkor eleg lenne egy fele pad. Szerintem nem nagy nehezseg, leven alapbol ott vannak a kiemelt reszek a blokk aljan, ahol erintkezik memoria modulokkal, FET -ekkel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67933 üzenetére
Es tenyleg, a gyari oldalt meg sem neztem.
Ez mondjuk tok jo, mert nem kell varialni. De annyira nem is orulok, mert az 1.8mm az nagyon sok, EK -nal 1mm -t hasznalnak korbe. Magyaran ennyivel rosszabb lesz a hoatadas.
Don't Tread On Me
-
RockHaRD
addikt
válasz MPowerPH #67934 üzenetére
Simán kinézem, hogy mire ráhúzol minden csavart rendesen, kb 0,5 mm lesz mindenhol. Ami jobban aggaszt, hogy gyárilag van a Voltage Controllereken hűtés, a Bykski pedig nem rakat rá padot. Van videó youtube-on, ahol a gyerek rárakja a bykski hűtőt egy új 3k szériás rtx-re, és nem írta, hogy gond lenne, de akkor is furcsa
Egyébként ha a kezedben lenne a blokk, akkor megnézted volna, mert nincs használati utasítás, csak egy cetli ,hogy a hivatalos honlapra kell felmenni, és modellszám alapján megkeresni az instrukciókat
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
RockHaRD
addikt
válasz #15779328 #67940 üzenetére
Ezeket a vardar ventiket teszt alapján vetted, vagy csak azért, mert EK? Ezeket is rá lehet kötni pl egy corsair commander pro-ra? Agyalok, hogy nálam milyen legyen majd a végső venti setup, fehér kellene, rgb-s Ez a Bykski venti, amit most használok csak ideiglenes megoldás volt, megy át majd a bányász rigre, ennek pl saját csatlakozója van, ami csak a saját controllerrel kommunikál. Ezzel mondjuk nem lenne gond, csak a távirányítón a sebesség állítás az 3 féle sebességet tud össz-vissz. Az egyik túl lassú, a másik túl hangos
Egyelőre úgy vagyok vele, hogy az Eloop fehér rgb lenne a befutó. 3 pull, 3 push lenne
szer.: Amúgy jobbulást, bármi is legyen a gond[ Szerkesztve ]
-
stnorcy
aktív tag
Üdv.
Tudtok ajánlani átlátszó uv reagens folyadékot?
Igazából a víztiszta és kékes szinű érdekelne.[ Szerkesztve ]
Iphone 13 Pro - Apple Watch SE (LTE)
-
Jocikablack
tag
Egyébként idehaza sehol nincsenek raktáron vízhűtés alkatrészek?
-
törölt tag
válasz Jocikablack #67946 üzenetére
-
mpierre
veterán
De a topiklakóknál...
Terjeszd ki a kérdést a hardverekre is. Kb abból se nagyon van raktárkészlet....
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
proci985
MODERÁTOR
ha egesz rendszer kell egyszerubb a nagyobb beszallitoktol egyben osszeszedni es nem lesz dragabb, foleg ha van egy adott hetveged amikor muszaj szerelni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs