Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68651) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Kivettem a filtert lentről (tisztítás erejéig), és megemeltem 2 sor lego duploval a házat. Nyertem 1,2 fokot a vizen. Ha megszáradt a filter, akkor visszarakom, és kiderül, hogy azon múlt, vagy az emelésen. De továbbra is fos ventik vannak. Statikus nyomását meg sem lehet találni a neten ennek a Bykskinek :D Bányász gépbe pont jó lesz majd mind a 7 ;] Ott aztán zajonghat kedvére.

(#68652) DonDennis válasza RockHaRD (#68651) üzenetére


DonDennis
senior tag

Szerintem mindenképpen érdemes megemelni az O11-eket. Nézd meg én még 2019 végén csináltam ilyen gépet mint a tied csak nem az XL-be. A gyári 3.1-et jó hogy cserélted, mert az botrány gyenge, engem a 3.2 hangja is idegesített, szóval idővel meguntam és kivettem a disztrot és beraktam helyerére egy 240mm-eres radit, hátra beraktam egy D5-t, meg kapott egy oc framet és egy direct die-t, úgy ilyenek lettek a hőfokok. (akkor még a 9900K, 2080 kombó volt). De sajnos sokaknak igaza van, ebbe a ház sajnos csak ilyen showcase buildeket lehet csinálni de nem hatékonyakat.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#68653) RockHaRD válasza DonDennis (#68652) üzenetére


RockHaRD
addikt

Sajnos a korábbi fotók már nem látszanak a linkelt hozzászólásnál :(
Hogy fért be hátra a D5?

Annyit hozzátennék a showcase builddel, hogy várjuk meg milyen lesz normális ventikkel, meg esetleg a vertical gpu-val (ha muszáj lesz), meg a másik distroval ilyen probléma szerintem nincs. Ott az oldalsó panel nincs elfoglalva, mehet oda akár egy harmadik 360-as radiátor is, vagy csak 3 ventilátor, és abban a Distroban alapból D5 van. Ott már képtelenség, hogy probléma legyen az airflow-val, meg a hőfokokkal, és azért az is nagyon durván tud kinézni.

(#68654) hash99 válasza RockHaRD (#68653) üzenetére


hash99
senior tag

Hátra a venti helyre fel lehet fogatni egy d5-t nekem is ott volt mikor két körön ment a ház. Mint írtam akkor egy 360radi volt a distro helyén és bár jobb volt úgy a vízhő de az sem volt az igazi.

(#68655) RockHaRD válasza hash99 (#68654) üzenetére


RockHaRD
addikt

Azt nem értem, hogy ennek a D5-je miért nem megy rá a másik distrora. Szerintem ugyanazok a csavar távolságok, nem? :F

(#68656) RockHaRD válasza RockHaRD (#68655) üzenetére


RockHaRD
addikt

Kicsit utána néztem. Még ha a csavar távolság egyezne is, esélytelen. Teljesen más a feje a két pumpának, az egész d5-ös distro vastagabb emiatt sokkal.

(#68657) sfknasty válasza RockHaRD (#68656) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Esetleg egy ilyen pumpa tartó nem lehet megoldás? [link] Bár én azon gondolkodtam,hogy leginkább a tömítésen,vagy annak kialakításának a hiányán bukna meg a dolog.

(#68658) DonDennis válasza RockHaRD (#68653) üzenetére


DonDennis
senior tag

Fura nekem látszik, de akkor berakom megint, ja és látszik a a képen nekem EK radiátorok és eloopok voltak rajta, vertical gpu val, szóval sok csodára ne számíts.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#68659) MPowerPH válasza RockHaRD (#68655) üzenetére


MPowerPH
félisten

Mert az D5, teljesen mas TOP kell egy D5 -nek, mint a DDC -nek.
A pumpad is gyenge, ilyen rendszerbe mar nem epitettem volna be. Egyebken ez a problema forrasa is, nem is konkretan a szellozes. Bar a haz is inkabb kirakat PC -nek valo. Ha megtartanad, akkor en biztosan levett oldaluveggel hasznalnam, avagy az elso uveget atalakitanam, vagy siman lecserelnem custom plate -re, hogy fogadjon 3db ventit.
Meg lehet furni hozza, ki lehet vagni a ventiknek a lyukat, szoval en nem vetnem el azt a lehetoseget sem.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68660) Csavez™ válasza MPowerPH (#68659) üzenetére


Csavez™
veterán

Mintha magamat hallanám! :)
Pont tegnap találkoztam a padláson 2db ddc-vel, szinte mindenkinél az lesz a sorsuk, nem szabad már rá építkezni.

[ Szerkesztve ]

(#68661) sfknasty válasza RockHaRD (#68656) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Itt találsz Cad fájlt D5-höz. [link]

(#68662) bikerata666


bikerata666
csendes tag

sziasztok!
8db lágycsöves fittingre lenne szükségem budapesten belül,akinek van és eladná írjon légyszi privátba,vagy hajnali 2-ig hívhat! :D
9X13as méretben(9.5X12.7 a pontos mérete :)))
Köszi szépen előre is!
Üdv.:Gyurka Attila
06309327653

(#68663) RockHaRD válasza sfknasty (#68661) üzenetére


RockHaRD
addikt

Ez komoly azért...

Kíváncsi lennék, hogy mennyibe kerül egy ilyenből összehozni a distrot. Biztos van cég, aki vállal így fájlból plexiből faragást. Csak pl a tömítéseket nem tudom, hogy hogy lehetne pont méretre megcsinálni :B

[ Szerkesztve ]

(#68664) Aljasvip válasza RockHaRD (#68663) üzenetére


Aljasvip
senior tag

Szerintem bármelyik plexi + CNC megmunkálással foglalkozó cég meg tudná csinálni egy jó design alapján.
O-gyűrűt lehet venni a rendes ipari kötőelem boltban, van egy rakat standard méret, de ha nincs, akkor is fillérekért gyártanak egyedit. (Pl Fabory és Powerbelt mintha annó árult volna)

Semmi egyedi cucc nincs itt, tippre bruttó 60k körül ki is lehet hozni a pumpa nélkül.

(#68665) sfknasty válasza RockHaRD (#68663) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Található pár videó youtobon ilyenekről.Bit-tech videók hasznosak tudnak lenni. Amúgy nem is kéne szerintem a komplett distrot legyártani.Szerintem elég lenne a hátulját,vagy csak belemaratni a nagyobb tömítéshez a helyet és legyártatni a D5 tartót. Szerintem egy ilyen distro legyártása kb a bolti ár 70%-a lehet anyaggal és munkadíjjal.

[ Szerkesztve ]

(#68666) sfknasty


sfknasty
aktív tag

Valamit nekem is kikell találnom majd a g1 distrora.Bár nekem még mindig nem jött meg.Illetve minden megjött már 2 hónapja,csak a nyamvadt unifanok nem.Hihetetlen,hogy alig lehet beszerezni.Sose lesz így loopom. :D

(#68667) mpierre válasza Aljasvip (#68664) üzenetére


mpierre
veterán

Ezt olvasd át, meg akad a dp-ről egy videó is valahol a posztok közt. Simán lehet zsinórból összerakni akármilyen formára a szigetelést. Ha jól emlékszem a srác simán - valami megfelelő ragasztóval - zárja össze a két véget és kész az "O" gyűrű.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#68668) RockHaRD válasza sfknasty (#68666) üzenetére


RockHaRD
addikt

Nekem már 3.2 van rajta. Átveszed így? ;]

(#68669) sfknasty válasza RockHaRD (#68668) üzenetére


sfknasty
aktív tag

Mennyi az annyi? :K :DDMondjuk megfordúlt a fejemben,hogy kivárom a 3.2-t,mert miért adjak ki +30k-t pumpára,ha ugyanazon az áron is megvásárolható a distro 3.2-vel.3 hónapja várok már,még 1 belefér.Lehet ide sem érnek addigra a unifanok.

[ Szerkesztve ]

(#68670) Fesq válasza RockHaRD (#68668) üzenetére


Fesq
tag

Ez engem is érdekelne....menyiért adnád.
A választ privátba üzenetbe ha kérhetem. :R
(csak mert nem topic téma)

" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játsszon, amennyit bír "

(#68671) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Mindenkinek válaszoltam :R

(#68672) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Egyébként egyre valószínűbb, hogy a processzor részével van problémája a rendszeremnek. Így, hogy már megvan az EK blokk, le fogom cserélni, de a Vga-val semmi gond nem lenne, ha a proci nem fűtené fel a vizet annyira. Ha fixen játszom 2-3 órát, akkor szépen felmegy a gpu 54-56 fokra, onnnatól kezd el levenni a core clockból, addig maxon jár, de akkor már a proci a 70 fokot súrolja bőven. Ha csak a vga megy, pl bánya, akkor simán 32 fokos a víz, és rendben is vannak a hőfokok. Ha csak a proci megy egyedül, akkor beáll 63 fok körülire cinebench alatt, 65-re prime95 alatt, de így még nem hagytam órákig egyszer sem, de szerintem szépen felvinni a víz hőfokot az egekbe, és felfűtené az egész rendszert :U Nem tudom, hogy a Velocity felrakásánál mit lehet esetleg elrontani, meg a komolyabbik Kryonaut Extreme paszta van rajta, de ha szétkapom jövőhéten, akkor megnézem, hogy mi a gond. Légbuborék nincs benne, csavarokat kézzel lehet koppanásig húzni, szóval nem tudom hol a hibalehetőség. Proci az full alapon van, 3dmark pontszámon kívül semmi értelme nem lenne tuniungolni, főleg, hogy már most is túl meleg. DDC 3.2 egyébként szépen viszi a 2.0l/min-t úgy, hogy 34%-on megy hangtalanul. Amit hallok hangot, az is szerintem a kijelzős flow meterből jön, ezt meg átrakom majd máshová úgy, hogy megfordítom benne a menetirányt (gyárilag így volt), hátha az is elhallgat.

(#68673) fboldog válasza RockHaRD (#68672) üzenetére


fboldog
senior tag

Ha rosszul lenne felrakva a cpu blokk, akkor túlmelegedne a proci és nem tudna ennyi hőt leadni a víznek.
Szerintem lassan fogadd el, hogy a ház a jelenlegi kiépítéssel (distro, ventik, radiátorok), ennyit tud. ;)

Nekem is volt, O11D-m, de oldalsó (240) ésa felső (360) radiátorral. Egy R7 2700 + Vega 56 kb. max. 950-es fordulatnál hűthető volt.

Amit te akarsz hűteni, kategóriával nagyobb hőmennyiség, korántsem ideális elrendezéssel.

üdv.: Boldog Ferenc

(#68674) F e Z o válasza RockHaRD (#68672) üzenetére


F e Z o
veterán

Tehát a procid fűti fel a vizet, ami gondolom játék közben pörög 50%-on,nem a kétszer annyit fogyasztó vga-d, ami meg maxon teker...

H2O über alles!

(#68675) Csavez™ válasza RockHaRD (#68672) üzenetére


Csavez™
veterán

Nem fog a hangja megszűnni, mivel a műanyag lapátok forognak benne, mindegy melyik oldalról engeded át a vizet, ha hangtalan kell akkor nyomás érzékelős flowmetert válassz!

(#68676) Laraxior válasza RockHaRD (#68672) üzenetére


Laraxior
titán

Csinálj két kört. Egyet a VGAnak, egyet a CPU-nak.
Bár abban a házban, szerintem olyan mindegy. A szépség ára. :D
Vagy alulfeszelsz mindent, vagy kiviszed a hőleadókat a házon kívülre.

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#68677) MPowerPH válasza RockHaRD (#68672) üzenetére


MPowerPH
félisten

Abban a hazban, es azzal a pumpaval nem lesz jobb, rakhatsz ra akarmilyen blokkot.
Szabassad at a front panelt, 2db intake fan hianyzik onnan.

Don't Tread On Me

(#68678) proci985 válasza RockHaRD (#68672) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ha par ora alatt melegszik tul a rendszer, akkor nincs eleg holeadod.

ez a haz ennyit tud, ha nagyon kell pl a gephaz hatuljara kivulrol erositett radiator szokott meg megoldas lenni.

btw, probaltad megemelni par centit, hatha az segit? ilyen 5 centinek szamiatania kene.

Laraxior: CPU kor melegszik tul, ket kor ezen nem segit mert nincs eleg holeado, pontosabban a meleget nem tudja hazon kivul vezetni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#68679) MPowerPH válasza proci985 (#68678) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azert nem kellett volna VGA blokkot cserelni. :N Ez nem oldja meg. Bar nem emlekszem ra, hogy load mennyi a vizho, de csak sima banya uzemmodban is sok az a 32 fok, szvsz az a kartya abban az uzemben nem eszik tobbet 230W -nal, es inkabb a memoriak melegednek.

Don't Tread On Me

(#68680) RockHaRD válasza proci985 (#68678) üzenetére


RockHaRD
addikt

Már megemeltem pár centivel, nem sokat, de lejjebb mentek a hőfokok. Még mindig ott tartok, hogy kb statikus nyomás nélküli ventik üzemelnek. Pár nap, és megjönnek a normális ventik. Addig most már kibírom.

MPowerPH: Csak a gpu memóriák 90 fokosak ilyenkor, a gpu core az 37.

(#68681) MPowerPH válasza RockHaRD (#68680) üzenetére


MPowerPH
félisten

Akkor a GPU hofok az rendben van, Bykski blokk tehat mukodik. Csereltel gap padokat, vagy a kinai van fent? Ugye nalad a hatlapi reszen nem oszt, nem szoroz, ott nincs memoria IC.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68682) KAMELOT válasza RockHaRD (#68680) üzenetére


KAMELOT
titán

Többen irták, hogy a ház elejébe kéne 3x 12cm venti, mert az kevés amid van. 360 radimon 5db venti van, a 6. a hely végett nem fér oda és csak 500rpm slipstreamek.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#68683) proci985 válasza MPowerPH (#68679) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

persze nem oldja meg.

ha folyamatosan orak alatt sul el a rendszer, akkor ott tul magasan van az egyensulyi allapot.

ha a blokk keves, az jellemzoen 5 perc alatt latszik.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#68684) MPowerPH válasza proci985 (#68683) üzenetére


MPowerPH
félisten

Akkor azert megjott a megerosites, hogy semmi gond nincs a Bykski blokkal... Hiaba probaltak azt bizonygatni. Gap padok lehet nem jok egyedul.

Persze, mindig en vagyok a hulye...

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68685) RockHaRD válasza MPowerPH (#68684) üzenetére


RockHaRD
addikt

A hozzáadott gap padokkal használom egyébként :K

(#68686) MPowerPH válasza RockHaRD (#68685) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azt mondjuk latom a memory junction hofokon. Irtak korabban is, hogy a blokk melle adott padok nem tul jok. Ha teheted, akkor vegyel helyette rendes parnakat...
En nem eroltetnem az EK blokkot sem, latva a GPU hofokodat, es tudva, hogy a szellozes sem tul eros, es az aramlas is gyengebb, nem leszel az EK blokkal elorebb. :N

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68687) RockHaRD válasza MPowerPH (#68686) üzenetére


RockHaRD
addikt

Már egy hete itt van nálam az EK blokk. ;]

(#68688) MPowerPH válasza RockHaRD (#68687) üzenetére


MPowerPH
félisten

Meg nem raktad fel?

Don't Tread On Me

(#68689) RockHaRD válasza MPowerPH (#68688) üzenetére


RockHaRD
addikt

Nem, mert a hátlapbol rosszat kaptam. Kedd-szerda jön a jó.

(#68690) MPowerPH válasza RockHaRD (#68689) üzenetére


MPowerPH
félisten

Kivancsi leszek a GPU hofokra... Bar az ennel nem lesz jobb. :N

Don't Tread On Me

(#68691) Csavez™ válasza MPowerPH (#68684) üzenetére


Csavez™
veterán

Jézusom...
Te nem tudsz aludni ha valami nem úgy van ahogy te mondod?
Persze, félisten vagy.

[ Szerkesztve ]

(#68692) MPowerPH válasza Csavez™ (#68691) üzenetére


MPowerPH
félisten

Tudok, nem kell rajta gorcsolnod. De jo latni a feedback -et, hogy nem en irok marhasagokat. ;)

Kar volt felrevezetni, es megvetetni vele az EK blokkot a helyett, hogy vett volna 1 szett hopadot.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68693) Csavez™ válasza MPowerPH (#68692) üzenetére


Csavez™
veterán

Senki nem mondta, hogy vegyen egy másik blokkot!
Nyugodj meg! :R

(#68694) MPowerPH válasza Csavez™ (#68693) üzenetére


MPowerPH
félisten

Valahogy megis arra jutott, hogy blokkot kell csereljen... De nem gond, mert legalabb lesz tapasztalat...

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68695) Csavez™


Csavez™
veterán

Tervben van egy Mo-ra3 420 az asztal alá, vagy felé, attól függ, melyik évszak van, és nem tudom melyik bekötés a jobb.
Lesz egy ház kivezető, azután egyből gyorscsati, és a terv hogy a mo-ra leválasztása után ugyanúgy mennyen a gépem az eddigi radikkal, belül még nem tudom hogy Y-t rakok, vagy T-t, de szerintem az utóbbi, mivel túl sok törés lenne az y-onnál.

(#68696) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Nem kicsi a ket 420 -as MO-RA3 felulete. Atya eg, nagyon durva. Kicsi 420 -as radim e mellett eltorpul, Monsta ide vagy oda. :B Akkorak, mint az uj hazam.

Mar csak a kinai csomagnak kellene ideernie a Barrow cuccokkal, es mehet a szereles.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#68697) fboldog válasza Csavez™ (#68695) üzenetére


fboldog
senior tag

Én arra jutottam (kb. az első két szerelés után), hogy nincs az az isten, hogy a táp felett bármilyen csatlakozót lekössek a gépről. :)

(Én amúgy a Bitspower kivezetőjét használom két átvezető fittinggel, de így utólag lehet keresgélnék még, mert bár masszív, relatíve leak biztos, de "fejjel lefelé van kialakitva a lemez, nem is értettem először, hogy mi van... :D. A heatkilleres PCI slot cucc szerintem jó, csak a két összecsavarozott és O gyűrüvel tömített rész miatt vannak fenntartásaim )

A két kivezetés között nincs annyi hely, hogy értelmes összekötést lehessen csinálni fittingekből. (Pl: a két ágat egy zárható csap köti össze és ha le van kötve a külső radiátor, akkor csak menyitom és máris körbe megy megint minden.)

Nálam már a korábbi fotókon is látható volt, az lett a megoldás, hogy 2-2 csap van a géptől távolabb elhelyezve. Eredetileg ezeket a csapokat forgatható fittingek kötötték össze, de annyira kényelmetlen volt a kitekerésük, hogy végül 2-2 barbed fitting + bilincs és két rövidebb csődarab köti össze a csapokat.

Azért választottam a csapokat, mert elzárásuk után tudom, hogy mennyi víz tud kifolyni a lekötéskor. Ellenben a QDC-kel, ahol bőven előfordulhat, hogy nem zár vissza rendesen.

Szóval a kérdésedre részemről az a válasz, hogy nem tennék Y-t vagy T-t, hanem lekötés után összekötném a két ágat egy erre a céra előkészített csődarabbal (mindegy is, hogy lágy, merev vagy fittingekből van összerakva.)

[ Szerkesztve ]

üdv.: Boldog Ferenc

(#68698) HUfantom válasza Csavez™ (#68695) üzenetére


HUfantom
őstag

Ugye Y csatlakozót akkor lehet kötni, ha biztosítod, hogy a két ág nagyjából egyforma fojtást képez a rendszerben. Ha bármelyik különbözik akkor ugye, a fojtás nagyságával fordított arányban fog a folyadék ide vagy oda keringeni. Valamennyit kiegyenlít a hővezető képessége a folyadéknak.

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

(#68699) Csavez™ válasza HUfantom (#68698) üzenetére


Csavez™
veterán

Köszi az infókat! :R

fboldog
"lekötés után összekötném a két ágat egy erre a céra előkészített csődarabbal"
Ez lett volna a 3.rajz, és olcsóbb is ez a verzió, csak féltem tőle, hogy mi lesz ha elfelejtem összedugni, de megjöttek az aquas cuccok, lesz riasztás, és kész! :R

Jól tele lett az octo, az rgb vezérlés eddig a legjobb amivel találkoztam.
Kapott a tartály egy led gyűrűt, mivel a másik lent volt.

Érdekes hogy teljesen mást mutat a flow az előzőhöz képest.

Ez a kis szar vision meg mennyit tud, németek élen vannak a vízben.

(#68700) RockHaRD válasza Csavez™ (#68699) üzenetére


RockHaRD
addikt

Ez a flow sensor már egy fokkal jobban néz ki. Ez is propelleres? Az a másik Aqua computeres az nagyon otromba :F

szerk.: látom a leírásában, h az.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.