Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz RockHaRD #67018 üzenetére
Ahogy látom a konfigból hosszabb távra tervezel, így mindenképpen a D5 pumpát venném!
Erősebb, tartósabb, és előbb-utóbb mindenki D5-re cseréli a DDC-t, szóval 1 lépést megspórolsz ha egyből D5-öt veszel.
Distro plate valahol jó valahol nem... szép látványos mint tartály, de kevésbé lesz egyedi a csövezés, és az áramlás picit kevesebb vele. De a D5 simán áttolja majd rajta a folyadékot bármi lesz!
Ha jól veszem ki az írásodból akkor 2 pumpa lenne, lehet nem jól értem.
2 pumpával akár tudsz is majd külön kört építeni a cpu-nak és gpu-nak, előnye lenne az egyszerűbb karbantartás, vagy csere ha kell, mert akkor külön-külön tudod őket leengedni, alkatrészt cserélni, és egy körben 1 hőelem és hőleadó lenne, ami fokok szempontjából előnyös!
De ha a 2 pumpát sorba kötöd és egy rendszerben lesz, az is jó mert akkor az áramlásod elég magas lesz, ami fokokra nézve megint előnyös.
Az hogy egy loop-ba építed vagy külön külön csak rajtad áll, mindkettő jó.
A cső választás meg kb mindegy, ami tetszik, 12/16 mérete miatt nekem jobban bejön, látványosabb, szerintem.
Hajlítani meg kb egyforma, talán a 10/14-et kicsit egyszerűbb formálni.
A 5800x kérdést pedig pont 1-2 napja vesézték feljebb, miért is jobb főleg ha hosszú távra lesz.(Hosszú távra biztos az 5900X választanám én is.) -
Aljasvip
senior tag
válasz RockHaRD #67018 üzenetére
A G1/4" fittingek belső átmérője a menetes résznél ~10mm, így nem veszítesz semmit ha 10-es csöveket veszel.
A loop elosztás teljesen mindegy, a víznek közel állandó hőmérséklete lesz a körben (itteni kollégák írása alapján radiátor csonkok között 1-2°C a különbség, egy 300W VGA-nál meg 2-3°C), ez nem kellene befolyásolja a komponenseket. Úgy kösd be a csöveket ahogy a legegyszerűbb vagy legszebb az eredmény.
A ventilátor tényleg Bykski?
Én inkább valami márkásabbat vennék a helyedben, pl Arctic P12 valahol 2k/db körül vagy 5-ös csomagban olcsóbban beszerezhető. Ha RGB színorgia kell, akkor jobban zsebbe kell nyúlni.Én még ajánlanék egy vertical mounting kit-et a VGA-hoz, hogy ne ragadjon be alá a meleg. Bár ha ez egy FE 3080, akkor lehet elég kicsi a PCB-je hozzá, hogy ne számítson sokat.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz RockHaRD #67043 üzenetére
Nem tesztekkel jàtszom. Jàtékok alatt 40-60 között mozog.
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
Atmil
aktív tag
válasz RockHaRD #67104 üzenetére
"A másik megoldás az lenne, hogy a 360-as radiátoron csak két venti van, a harmadik helyén meg ül a szivattyú, de ezt nem szeretném."
Pontosan mit nem szeretnél? Ha az a gond, hogy 2 db ventilátor maradna, az nem gond.
A 360-as radiátoron rajta maradhat a 3 db ventilátor + az egyik ventilátorra a pumpa simán felmegy.Viszont, ha jobban tetszik a Distro plate + a DDC, akkor válaszd azt. A DDC megfelelően erős és elbírná a rendszert.
Csak arra vigyázz, hogy ha DDC-t veszel akkor jó minőségűt vegyél. Pl. [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
hash99
senior tag
válasz RockHaRD #67104 üzenetére
Nekem distro plate van az o11-ben szerintem az amit te néztél mert ddc-s és Barrow. Én rendeltem hozzá barrow pumpát ami egy ddc klón és meglepően jó. Van itthon normál ddc-m és 2 d5 pumpám is de maradtam ennél mert olyan csendes leszabályozva mint a d5 2-es fokozaton és bőven meghajtja a rendszert. Ami fontos lehet hogy a distro platere gyárilag olyan a felfogatás hogy 4 csavar átmegy a pumpaházon és a tetőn ezért pl. A rendes ddc-m és a d5-jeim nem tudom rá felfogatni mert nincs átmenő furat a házon / toppon.
-
hash99
senior tag
válasz RockHaRD #67109 üzenetére
Link [link]
Ez volt és volt opció hogy pumpával kérem most telon nem látom hogy lehet-e kérni hozzá.
Csatlakozó tekintetben nekem sima 90-es kiadja ha nem riserrel fordítod a vga-t tehát normál helyzetben. Persze kell majd egy 90et hajlítanod a platetel szemben is. Procinál nem tudsz 90el indulni mert beleütközne a ramokba ott vagy 2x hajlítasz vagy beteszel 90es könyököket.
Annyit még hozzátennék hogy nekem nem xl van hanem a sima. Destro plate előtt 3 radival volt 2 körös rendszerben. Látványos és szép a plate de mivel lefogja az oldalsó szellőzőket romlott a vízhőfok nálam. Előtte egy radi volt ott amin befele fújtak a ventillátorok és ez lényeges különbség a mostanihoz képest plattel amikor csak alulról tudsz levegőt betolni sokkal rosszabb hatásfokkal plusz az alsó légáramlatot lefojtja a vga és egyébb kártyák.
Ja igen és nekem megvámolták az értéke miatt szval áfa + vám így meg nem sokkal volt kevesebb mint az EK féle...
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67122 üzenetére
EK Velocity -nek van Ryzen spec blokkja, az jo. Barrow-Bykski -t nem tudom, mennyire jok Ryzenre. A Bykski blokkjai csak jol neznek ki, egyebkent meg az oskovulet Supremacy -tol is elmaradnak. A Barrow -nak van 1 igeretes szeriaja, de az sem asszimetrikus, cserebe legalabb van benne anyag, nem sz@r plexi.
Don't Tread On Me
-
senior tag
válasz RockHaRD #67129 üzenetére
És 0 db teszt van róla eddig. (Legalábbis nem tudok róla).
Kérdeztem az EKWB-t ilyen adatért, de ez lett a beszélgetés vége:
unfortunately, no we do not have that kind of data, especially on other manufacturers' products and testing against them, I would check on youtube or other forums and see if people have performed this test for you and have the result up.
+ (aztán javasoltam, hogy igazán megtehetnék...):
I will pass this info over to my R&D and see if they can make a blog or post about it, Im not sure if/when they will as a lot of the things they test get filed as confidential so I'm not sure what they can/will share.üdv.: Boldog Ferenc
-
hash99
senior tag
válasz RockHaRD #67134 üzenetére
Jó szórakozást hozzá
Csúnya kérdés de ugye rézből vannak a radik? Amúgy mi vitt rá hogy byski ventiket vegyél? Szerintem az egyik legfontosabb eleme a vízhűtésnek a jó ventillátor hatásfok és hangerő miatt. Aztán lehet ezek is jók minden esetre én inkább drágábbat vettem volna.
-
-
Kiratheonly
tag
-
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67165 üzenetére
Az.... Barrownak van jofele blokkja egyebkent.
tomcat78: Marmint arra gondolsz, hogy egy rendelesbol, ami 30 fitting, az osszes csalodas. Fele akkora a sulyuk, mint egy EK fittingnek, adaptornak. Nalam ez minden elmond. Barrow, az mehet, mas kategoria, es nem kerul sokkal tobbe.
CPU blokkjukkal mar volt tapasztalatom, mert masnak epitettem be. De gyenge, desing -re mentek ra, a performance hianyzik. Es ugye az ember azert is epit vizet... Ezert felek a GPU blokkjuktol is.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz RockHaRD #67129 üzenetére
Én ilyet vettem, szerintem tökéletes, és szerintem ugyan ez a Ryzen blokk is, csak más borítással:
EK Water Blocks EK-Velocity AMD nikkel/plexiüveg - Processzor vízhűtés | Alza.hu
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
perecKING
senior tag
válasz RockHaRD #67352 üzenetére
Bar en csak az elso mervev epitesemen vagyok tul de azert leirom.
A sablonok(bar nem tudom milyet lehet berelni) semmit sem ernek. En megvettem aztan rajottem hogy sablon nelkul sokkal de sokkal szebbet lehet hajlitani. Nem veletlenul az osszes "profi" lasd YT kezzel hajlit. Ja es ha tobb hajlitast szeretnel kozel egymashoz akkor a sablonnal lehetetlen. Nekem a 12mm es csohoz a tokeletes ivet egy Ikea gyerekszek adta de mindenkinek megvannak a praktikai...
Csak petg-vel probalkoznek mivel az bolondbiztos en nem reped mint az akril. Megint csak a YT-n lathato videokbol indulok ki.
12mm nekem a "nagy" itx hazban is epp csak elfogathato latvany, marmint a vastagsaga szemre. 14mm-bol biztosan nem lehet azokat a szuk iveket meghajtani.
Akrilt en csak 90° csatlakozokkal hadznalnek, akkor meg inkabb az uveg vagy a kromozott rez cso :)Ja es ajanlom figyelmedbe a bykski anti-off fittingeket. Tenyleg nagyon jo! Ezt nem fogja a nyomas sem ledobni es nincs 2-4o gyuru amivel szenvedni kell vagy megserul. 1db nagy szilikon gyuru amit raadasul nagyon konnyu hasznalni es nem is kell epites utan szivargastol tartani.
Mas gyartonak is van mar hasonlo 1db nagy gyurus megoldasa.
Ha visszalapozol lathatod hogy nem kellett sok cso, marmint metterre, viszont 2,5 metert vettem. De ha 5metert veszek akkor meg probalkoztam volna. Nem csak a hajlitasnal lehet elszurni. A vegen a meretrevagnasnal is el lehet szurni 1mm-el es akkor mar nem is all ugy lasd a kepeimnel a viszatero fuggoleges csovet.
mobilrol gyors -
perecKING
senior tag
válasz RockHaRD #67365 üzenetére
Azok a distrok jól néznek ki nagyon, de ha én ennyit kiadnék akkor csak d5
Egy akkora házban lehet a 16mm jobban mutat mint a vékonyabb csöveka sorjázó szerszám az tényleg nem sokat ért de azért használtam hogy a belsejét kicsit lepucoljam a csiszolás után, mert csak akkor lett sorjás a cső. Én a vágáshoz egy görgős réz csővágót használtam . nem lett sem sorjás sem kifejezetten éles, és ennél a fittingnél nincs is mit elvágnia.
Szerintema csiszolópapir minden képp kell, mert ha mondjuk 1mm-ert akarsz lecsipni akkor azt mással nehéz lenne. Én jó minőségü 120as papirt használtam vizesen (kb csak 2 tenyérnyi darab kell) nyolcasokat "rajzolva".
nem tudom van e erre igény de a "frosted" vagy satin kinézethez pedig ezt használtam
csak egy apró darab kell szálirányban(csövék végét kihagyni)bocs hirtelen nincs meg az összes karakter a 60%-os angol bill-en
-
Atmil
aktív tag
válasz RockHaRD #67365 üzenetére
"Annál viszont azt hallottam, hogy az a hengeres szerszám, amivel a vágás után a külsejét, meg a belsejét lehet szépen sorjázni nem működik, tehát ott sima csiszolópapírral kell."
Először ezzel a hengeres tárggyal, kívűl - belül sorjázni [link], mert egy pici ék alakot kell formázni a csövön. Utána nedves csiszoló papírral lecsiszolni.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
mormota79
tag
válasz RockHaRD #67389 üzenetére
Bocs, innen.
De a másik radim onnan jön. Kiváncsi leszek. Amúgy nem tudom mi alapján súly, méret, alapján fogták meg. Nagyon sokmindent rendeltem már. 360 rendelésem volt már és bőven volt sokminden értékhatár felett de ez az első amit megfogak. Na még így is megéri azért. -
-
zolee0307
őstag
válasz RockHaRD #67566 üzenetére
Én ugyan lágy csővel csináltam a rendszert, de rendeltem 2 csomag 3,3 méteres csövet a biztonság kedvéért. Végül kiderült, hogy jól tettem, az elején nagyon sokat elszabtam, plusz közben variáltam is a kialakítással.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
LGG555
aktív tag
válasz RockHaRD #67613 üzenetére
Nekem a Radeon VII -re ráment szinte az egész igaz jó nagy GPU és van rajta 4 darab HBM memória is, kb. a CPU -ra elég, esetleg ha nagyon takarékosan kened elég lehet.
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
RockHaRD
addikt
-
Atmil
aktív tag
válasz RockHaRD #67625 üzenetére
Ezt benéztem! Így már értem.
Nálam a vrm 37 fokos."A gondom, hogy a linkelt pad az nagyjából 6000 ft-ra jön ki postával, a TH minus pad pedig 12500 posta nélkül a Merlinnél. Megér ennyit az a 2w/mk különbség?"
Szerintem nem éri meg. De hát a vizes "buli" nem olcsó mulatság, hobbi.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
Aljasvip
senior tag
válasz RockHaRD #67624 üzenetére
Én megmértem a dobozban lévő Bykski pad vastagságát, ami nálam 1mm volt, így ez lett: TG Minus 8 120x20x1mm
De amúgy neten ha rákeresel, biztos meg fogod találni.Ebből nekem 3 építés jött ki. (Nem kell a teljes 20mm szélességet rátenni, minimum a VRM szélesség kell, és hogy igazodjon a blokkhoz.)
Atmil #67623
Ki beszélt itt IDLE hőfokról? Ha idle 90°C lenne a VRM, akkor már rég leégett volna a gép.Írtam ide korábban, vagy a Vega topikba, hogy mik voltak a hőfokok, megkeresem majd.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RockHaRD #67655 üzenetére
Kurva világ van az ek-nál, több mint egy hete levelezek velük, és minden egyes kérdésemre egy kérdéssel válaszolnak 2 nap múlva! Azóta már elfogyott a kifizetett árum. Besokaltam tegnap megrendeltem újból a javított hiányoságokkal, most 2x fizettem nekik.
Nina még ma is kérdéssel válaszolt: biztos töröljem a megrendelést?.. vicc
Azt meg nem hiszem el hogy úsznak, folyamatosan erre hivatkoznak, mert a két megrendelésem közötti különbség 71, az napi 10. -
sfknasty
aktív tag
válasz RockHaRD #67673 üzenetére
7 db lian li uni fant rendeltem 75k.Tudom sok,de még mindig nem a legdrágább a piacon.Viszont a most összeválogatott loop lesz életem első loopja és az árát felhalmozott hardverek eladásából gyűjtöttem össze.Persze lehet érvelni,hogy vehettél volna már ebből a pénzből ezt,vehettél volna azt.Ezt akartam és pont.Mindig sajnáltam egyébként a pénzt a custom loopra.Most rászántam magam,hogy megcsináljam és,hogy az adott keretből spórolás nélkül összeválogassam,amit szeretnék.Fittingeken próbáltam spórolni,de mivel február 5 helyett csak március közepe lenne a beérkezés,így módosítani kellett a rendelésemen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest