Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
válasz JSandor #55739 üzenetére
Nehezen fogod tudni bővíteni vagy átalakítani,mert ahogy nézem ez alu cucc.Ez önmagában nem baj,csak ne akard rézzel együtt használni...Pl egy esetleges vga blokk csere sztem lehet problémás.
Slim radival üvöltő vardarokkal sztem megfogja,de halk nem lesz."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
KAMELOT
titán
válasz JSandor #55739 üzenetére
Szerintem ha külön veszed meg a dolgokat akkor olyat raksz össze magadnak amilyet akarsz. Szín, kinézet stb. Apróról is vásárolhatsz. Jobban jösz ki! Csövek méretét is meghatározhatod, hosszúság, hogy legyen mi elhelyezve. Van itt kombináció. Én ilyen előre összerakottat biztos nem vennék, főleg, hogy mindenkinek ez virít a gépében!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
tomcat78
őstag
válasz JSandor #55743 üzenetére
Most igen,de pl egy custom vga-val később már lehetsz bajba...
Több radi=halkabb gép
Amúgy csatlakozom az elöttemszólóhoz:miszerint jobban jársz,ha magad szedegeted össze a cuccokat.Pláne,ha rézből"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
varmi2
nagyúr
válasz JSandor #55770 üzenetére
Miért nem veszel innen apróról, töredék áron? Én alig használt d5-t vettem innen 15k-ért tető nélkül. (onnan tudom, hogy alig használt, hogy megkaptam a garipapirt is, és még volt rá fél év garancia. Míg eredetileg 1 év volt rá.)
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
fonok87
aktív tag
válasz JSandor #55772 üzenetére
Van új is. Pécélend árul Alphacool VPP755-t jó áron, azt viszont tudni kell, hogy ez nem egy megbízható széria az alapján amit itt (és máshol) láttam. Ettől függetlenül én hajlok rá hogy kipróbáljam de konkrét tapasztalatomra ne várj, idén megint nem a vízhűtés lesz ami bedarálja a fölös pénzt
Truss me, I'm an engineer.
-
mpierre
veterán
válasz JSandor #55995 üzenetére
Teljesen jó lesz az első. Nálam is így működik a rendszer (csak minden házon belül van). Esetleg a pumpa alá becsaphatnál még egy ventit, ami befelé dolgozik, a ddc-nek - ha az lesz - nem fog ártani. Így pár fokkal melegebb lesz ugyan a gépházon belül, de még mindig hűsebb, mint léggel.
Az 530-ba nem fér el amúgy - fent - a radi és a ventik bent? Vagy a kint a nagy burkolat alatti részre értendő?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz JSandor #55995 üzenetére
Ha a radiátorok még nincsenek meg, akkor érdemes lehet x-flow verziókat beszerezni. Általában kötni is jobb őket, de légteleníteni aztán főleg.
Pumpa, tartály anyagiak és hely kérdése. DDC kompakt, sok erővel, de hangos. D5 leszabályozva a leghalkabb, de ott már nincs ereje.
Tartály leginkább csak a légtelenítésért és a rendszerből "eltűnő" víz fedezésére szolgál, mintsem a tényleges hőtágulás ellen, de ezt akármelyik ellátja. Ami az árat igazán meghatározza, az a design.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
MPowerPH
félisten
válasz JSandor #56051 üzenetére
Termeszetesen leszedtem a blokkot a vga -rol, es utana boritottam szet. 70% -os alkohol oldattal pedig kipucoltam, maradek dzsuva/por suritett levegovel ki, majd ment fel friss paszta, es vissza minden.
En elegedett vagyok az EK -val, eddig nem voltak nagyobb gondjaim. Vannak 8 eves 90 -es csatijaim, azokbol 2db megadta magat. Ennyi volt az ossz gondom, de azok meg az old school csq fittingek. Az ujak mar jobbak, bar nekem kinezetre meg mindig a regi csq style jo be.
De sokaknak volt rossz tapasztalata veluk, majd ok leirjak. Nekem volt 8db vga blokkom, most van bent a 9., 2db cpu blokkom, 3db tartaly+bay, 1db dual bay, es az osszes fitting. Az emlitett csatikon kivul minden okes. Jah, az egyik plexi tartalyuk sem volt jo, a menet reszet elk*rtak, 2 nappal tovabb tartott e miatt az osszeszereles. Azert zabos voltam, de vettem gyorsban masikat, a penzem meg visszakaptam, el sem kellett nekik kuldenem a hibas tartalyt. Bar pl. a Barrow vga blokk olcsobb most, mint az EK fele. Meggondolando. Viszont az EK eseten ott van a pozitivum, hogy az osszes jobb custom vga -ra gyartanak fc blokkot. Valahogy mindig naluk kotok ki.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tikakukac
titán
-
JSandor
tag
válasz JSandor #56277 üzenetére
Viszont lehet igazad van és amúgy minőségben egy szint. Ek meg a márkanév miatt drágább.
Csak én már úgy voltam vele, hogy legyen minden egy márkából. A jövőhét közepe táján jön meg az Ek tól minden egyben és majd jövő hétvégén meg megépítem. Ez lesz az első custom vízhűtésem. Majd beszámolok és ha úgy van kérdezek majd ha felmerül valami[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz JSandor #56281 üzenetére
Nem szar. Csak mióta új a tulaj és kivitték gyanúsan az egész gyártást kínába, azóta a minőség esett egy szintet. Az árak viszont nem, Hogy is mondja a marketing, asszondja
Analog79: Szerintem meg el kéne olvasni a sztorikat, hátterüket és hasonlók. Szerintem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz JSandor #56281 üzenetére
Az EK, mikor betört, azzal tette, hogy jó áron adott jó minőséget. Aztán egy idő után az árak elkezdtek nőni, majd a minőség esni. Sorban jöttek a fiaskók, 100€+ blokkok ledobták a nikkelezést, meg hasonlók. A gyártást kivitték kínába, az árakon viszont ez nem látszim. EK monoblokkoknál, fullcover-eknél szinte természetessé vált a rétegközi szivárgás, már-már várható jelenség.
Ennyi. Emellett ott a Bykski meg a Barrow, ami ugyanúgy kínában gyárt, onnan is lehet rendelni, de ez az áron is látszik. Kvázi átvették azt a pozíciót, ahol anno az EK volt.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
MPowerPH
félisten
válasz JSandor #57745 üzenetére
Tisztitas a celod? Mert ha igen, akkor ajanlott szetszedni a blokkot, es fogkefevel megtamadni a lamellakat. Ha szines folyadek volt benne, akkor persze artani nem art, ha elotte atmosod, pumpa orul neki, tobbi dolognak meg mind1, mert ugyis ki kell obliteni.
mod: Vegre elkeszultem a geppel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
proci985
MODERÁTOR
válasz JSandor #58265 üzenetére
a gyari EKnal van jobb thermal pad, de azt eleg nehez beszerezni.
altalaban pl a ref 290Xek VRMpadjat szoktak cserelni Fujipoly padokra (extreme foleg), de azokat irdatlan nehez beszerezni. viszont a ref 290X vrm szempontbol eleg extrem pelda. talan az arctic meg jo, de az elvileg kisebb hoatado kepessegu, mint a fujipoly.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Demo07
aktív tag
válasz JSandor #62269 üzenetére
Akkor csak ezt itt hagyom neked... [link]
DCMM 2020 - Dreamhack Leipzig 3.helyezett lett... szóval nem gondolnám, hogy bármivel is rosszabb lenne a blokk mint bármelyik másik a piacon.
Ne húzd túl a fittinget és kutya baja nem lesz, de ez másra is igaz nem csak a plexi-re,pom-ra.
-
Akcok94
senior tag
válasz JSandor #65039 üzenetére
Szia,
Nekem van, eleinte voltak vele kisebb szoftveres problémák de nálam azok a újra telepítéseel megoldottak. RGB jól vezérli. ventilárokat, de csak 4 pineseket(ez nem tudom hogy másik szabályzókkal is így van-e), profilokat is lehet beállítani és vezérli is. nekem megérte csak kicsit nehézkes fel rakni az oldallapot mert túl sok kábel fut össze.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Puma K
nagyúr
válasz JSandor #65099 üzenetére
Érdemes megnézni még a caseking.de-t.
A caseking tulajdonában van az overclockers.co.uk. Aztán az Forint-Euró lehet egy fokkal jobb átváltásnál mint a Forint-Font.
Én a caseking-ről rendeltem tavaly június elején a radiátor, tartály+szivattyúkombón kívül mindent a vízhűtéshez:
EK Water Blocks EK-Supremacy EVO - Full Nickel CSQ
Art-Nr. WAEK-884
1 89,90 € 89,90 €
XSPC 5mm Adapter 2x G1/4 Zoll - matt-schwarz
Art-Nr. WASC-170
2 2,49 € 4,98 €
PHANTEKS Glacier T-Splitter Adapter G1/4 Zoll - schwarz
Art-Nr. WAPH-033
2 7,90 € 15,80 €
aqua computer Temperatursensor, G1/4, 60 cm
Art-Nr. WAZU-679
1 6,90 € 6,90 €
EK Water Blocks EK-AF Ball Valve (10mm) G1/4 Zoll Kugelhahn - Nickel, schwarz
Art-Nr. WAEK-1152
1 14,90 € 14,90 €
EK Water Blocks EK-Tube ZMT Schlauch 16/10 mm - mattschwarz, 1m
Art-Nr. WAEK-759
2 4,90 € 9,80 €
EK Water Blocks EK-STC Classic Fitting für Soft-Tubes, 16/10 mm, G1/4 Zoll - Black
Art-Nr. WAEK-1719
8 3,90 € 31,20 €
EK Water Blocks EK-CSQ Plug G1/4 Zoll - schwarz
Art-Nr. WAEK-1343
3 2,90 € 8,70 €Versandkosten: 13,99 € *
Gesamtkosten Netto: 166,45 €Gesamtkosten Brutto: 198,07 €
NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition - 140mm PWM, 3 Stück
3 63,26 € 189,78 €[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
fox_mulder
tag
válasz JSandor #66520 üzenetére
Oké meghajlítod a kívánt 90 fokot vagy szöget! Majd nyilván egy nyers próba és ha kell nyitni vagy balra-jobbra állítani akkor nyugodtan vissza melegítheted és még alakíthatsz rajta. Majd ha úgy látod, hogy a szögek megfelelőek akkor kész méretre vágod a csövet. Szóval ez nem olyan mint a fémcső, rá fogsz érezni, hogy lehet rajta kicsit alakítani. Nincs a forma kőbe vésve. Persze elsőre, azért rendelj pluszba csövet, mert a tapasztalatot meg kell szerezni.
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
törölt tag
válasz JSandor #67584 üzenetére
alternate.de
Már elfogyott, innen rendeltem a z490 dark kingpint is, gyorsan itt volt, már kaptam tracking numbert, de jól elb...ták a rendelést a számlán már xc3-as hátlap van, és olyan lassú a supportja, hogy múltkor is akkor írtak vissza, amikor már itt volt a cuccos.
Az legyen a legkevesebb ha xc-s hátlapot küldenek, megy vissza és rendelek az ek-tól. -
mpierre
veterán
válasz JSandor #67716 üzenetére
Tartály tetejében a helye, ha már.
Amúgy teljesen felesleges, időnként minden rendszerre rá kell tölteni egy kicsit. Ahhoz pedig kinyitod a tartályt.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dr V
őstag
válasz JSandor #67716 üzenetére
Feltöltés után a pumpát maxon járat, úgy,hogy közben forgatod a gépet, hogy a levegőt ki tudja nyomni a pumpa. Arra vigyázz, nehogy levegőt szívjon a pumpa, vagyis a tartály kimenete mindig víz alatt legyen.
Egyébként nem baj, ha a tartályban van levegő, elvégre a hőtágulást valaminek kompenzálnia kell...The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
törölt tag
válasz JSandor #67929 üzenetére
Írtam neked honnan vettem, figyelni kell.
A mostani rendelésemnél minden raktáron volt, ki is fizettem, 8nap után megkérdeztem mi van a rendelésemmel:
"EK-Leak Tester is out of stock but should be coming back on 22nd of Feb - therefore please expect your order 200088730 to be shipped out to you around 24th/25th of February. I'm sincerely sorry about the delays! If there is anything that I can do for you please let me know.
Kind regards
Nina"
Írtam nekik egy agresszívabb levelet amin kérdőre vontam, Nina-tól elvették a rendeléseket, vagy kirúgták nem tudom nem is érdekel, csak a gond volt vele.
"Hi, Szetmar,
Thank you for your reply. I took over this ticket since Nina is currently out of office."
"Your order is currently being processed and will be shipped out in 1 to 3 business days via DPD"
Holnap itt van! -
RockHaRD
addikt
válasz JSandor #68079 üzenetére
EVGA kb már az egyetlen gyártó, aki nyiltan engedi cserélni a hűtőt garivesztés nélkül. Náluk az a matrica csak annyit jelent, hogy ha sérült, akkor úgy állnak neki a gariztatásnak, hogy tudják, szét volt már szedve a kártya. Ha megnézed az új kártyájukat, csak a serialt tartalmazó matricára van írva, hogy ha sérül, akkor bukod a garit, ami viszont érthető.
Alaposan utána néztem mielőtt belevágtam a vizes bizniszbe, egyébként külön törvény van rá, hogy hűtő levétel miatt nem veszhet el garancia, tehát a többi gyártónál is kb csak ijesztgetés. Nyilván ezalől kivételt képez, ha látszik, hogy szétbarmoltad az egész kártyát Ettől függetlenül itthon egy nagyker simán be fog próbálkozni az EVGA kártyánl is azzal, hogy sérült, és nem garizzák, ezért én pl egyből a gyártó oldalára megyek vele, ha esetleg gond lesz.
-
senior tag
válasz JSandor #68120 üzenetére
Nemegészen.
Nagyobb teljesítmény felvételű pumpát (pl. D5) sosem kötsz direktbe egy 4 pines ventillátor portra. Ugyanis simán előfordulhat, hogy felvesz annyi áramot, hogy megsüti.
Így marad a biztonságos megoldás:
- 12V + GND -> Molex vagz Sata tápról
- PWM + Tach -> Octo szabad fan portja.üdv.: Boldog Ferenc
-
törölt tag
válasz JSandor #68120 üzenetére
4 csatorna lesz csak használva, egyenkén 25, de összesen max, 100w lehet.
1. 280-as radin 4db bequiet Shadow Wings 2 140mm az 15w
2. 240-es radin 2db Noctua NF-A12x15 PWM az 3w
3. ház kimenő 1db bequiet SILENT WINGS 3 120mm high-speed az 2w
4. EK D5 pwm pump az 23w
összesen: 43watt
Így csak közel a felét használom ki a vezérlőnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest