Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
ForRedGlory
félisten
válasz KAMELOT #9994 üzenetére
Ejj, de szép az a berendezett kuckó
Igen, kb ilyen lenne, csak én attól félek, hogy pl nem tudom milyen csatlakozó, cső, radiátor, pumpa kell hozzá, mert olyat nem akarok venni, ami kiderül hogy szar, mert magamhoz is nyúlok. Egyedül ezt láttam, ami tuti kell.
(#9995) Baltoafarkas: Nyilván 780 kell, a linken lévő kép rossz A Titan és a 780 blokk egymással kompatibilis, ugyanúgy épül fel mindkét kártya. Vagyis inkább a Titan blokk tökéletes a 780-ra is.
Erre a projectre ~100.000 Ft-ot vagyok hajlandó áldozni, és ebbe bele kell férnie a 2 VGA vizezésének. nem árt, ha halk. Semmim nincs, sosem vizeztem komolyabban, ez nekem eléggé a sötét ló esete. Legjobb lenne, ha lehetne ezeket csomagba venni
De ha valaki olyan ügyes, és egy kis "mellékesért" elvállalja a teljes vizesítést, szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz KAMELOT #10005 üzenetére
Ha CF-re v. SLI-re tesz vizet az ember (két kari), és bele veszi a prockót is (mondjuk egy MORA-val, csak hogy egy körös legyen), meg egy Laing D5-tel (hogy tényleg halk legyen), akkor minden gond (és különösebb fényűzés) nélkül el lehet menni 2 kilóig árban.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
mackosajt
addikt
válasz KAMELOT #10009 üzenetére
Én spec 3 iskolás gyerekkel büszkélkedem, és sajnos, nem informatikával foglalkozom, viszont 1edüli kereső vagyok a családomra, bár nem keresek sz@rul, helyi viszonylatban. Azért az, hogy kint egy segédmunkás többet keres tőlem, az pöttyet elszomorít.
Mondjuk munkahelyemnek és teljesítményemnek hála, nem vagyok messze attól az összegtől, amit írtál. Sőt...Amúgy egy nagy multinál, ahol érdekes anyagok és folyadékok is megfordulnak, így vannak spéci dolgok,amivel találkozunk, meg felkészült karbantartó cégek serege van kapun belül. Szerencsére talán mindegyikkel jóban vagyok.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Madn!ght
addikt
válasz KAMELOT #11502 üzenetére
Sajnos a levegő nagyon megreked abban a helyiségben, ahol a gép van, szóval nem igazán van lehetősége szellőzni.
Egy hete van 680-am, azelőtt egy GTX480 volt, ami szintén nem gyenge hőt termel. Ebből a szempontból kicsit "csalódás" a GTX 680, mert áramfelvétel/hőtermelésben azért jóval a 480 alatt van (vagy kellene lennie).
Egyébiránt kb ugyanígy néz ki most is a konfig.
-
ViZion
félisten
válasz KAMELOT #20821 üzenetére
Nincs ilyen. Kezdtem kompaktal, kapott másik radit, tartályt. Utána másik pumpát, blokkot. Majd radit. Majd másik radit, tartályt... kb. itt tartok most. Épített víz az a mai prociknak nehezen indokolható ésszerűen (persze halk, nem terheli a mobo-t, meg ilyesmi), FX-et is szépen hűti egy Silver Arrow vagy hasonló vas.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
törölt tag
válasz KAMELOT #20825 üzenetére
Neked a szetteket kéne nézni, nem egybevizet hanem a rendeset de ami össze van válogatva előre csomagba. [link]
Itt lecsekkolhatod mennyibe is fájnak ezek. Esetleg Tody oldalán is van, meg ő rak neked össze egyedileg is ha beszélsz vele. De árban kb ugyanez.[link]
Esetleg ez ha olcsót akarsz, bár ha tényleg nagyon csumázni akarod a procit akkor én picit nagyobb radit mondanék meg erősebb szivattyút.
[link]
Na ez már zúzna. Bár lehet az a 10W-os DDC picit erős is. De ha jól látom szabvány, úgyhogy beteheted silentboxba, tehetsz rá tuningtetőt, meg vehetsz hozzá ventivezérlőt alulfeszelni. Hogy ekkora radit hogy teszel be a gépbe az jó kérdés.[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz KAMELOT #20837 üzenetére
nagyon sokat ne várj a víztől mert a procidnak olyan szar a pasztája mint a haswelleknek. Szerintem 4,5-4,6 ghz-nél megáll a tudomány mind1 milyen hűtővel tolod. Alap szettnek 280/45-ös vagy ha későbbre tervezel esetleg 280/60-as radit vegyél az a vga-t is bírni fogja és a házadban asszem van 280-asnak hely ha nincs akkor elnézést. Ha be tudsz rakni egy 360-ast az még jobb. Én tapasztalatom alapján úgy vettem észre hogy a 60 milis radiknak kell mind2 oldalára venti ha viszonylag csendesen akarod hűteni. Pumpának szintén csend alapján a legjobb a d5 hangban ha a hang nem akkora szempont akkor ddc 10W mondjuk ami kb. 5ezerből megvan apróról. Proci blokk kell aminek van 2011-hez lefogatója, nálam egy ek supremacy van 12k újonnan van hozzá lefogató és teljesen okés persze vehetsz mást is többért is. Kell egy tartály mind1 milyen csak az a fontos hogy be tudd szerelni meg esetleg tetszen. Minden elemhez kell 2 csati (ki/be). A legtöbben 16/10-es csövezést ajánlanak szóval 16/10-es csatik és cső és meg is vagy már csak lötyi kell.
Radit apróról érdemes szerintem ha nincs szétnyűve egy 360/60-as kb. 15-17k
Proci blokk új 12k használt 8-10k
D5 pumpa használtan 20k DDC 5k
Tartály 5-10k fajta és új/használt függvényében
Csőre és Csatikra számolj rá még 12k-t kb.
Lötyi meg amit akarsz keverhetsz is magadnak vagy vehetsz készre kevertet.
Még egy szűrőt nem árt berakni az olyan 2k újonnan de nálam is van egy felesleges ha már ott tartasz hogy kell.[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz KAMELOT #21087 üzenetére
Sajna azt fújatni kell, ez van hiába vizezed akkor is fújatni kell az NB-t, másképp megfő mégha jó hőfokokat mutatnak is a programok belülről ég el, konkrétan kb a hőszenzort hűtöd vÍzzel ott.
mivel az alatta lévő chipset vrm ram stb, nem fém kupakos\tetejű ezáltal nem lesz jó a hővezetés, így értelmét veszti oda a blokk
Én már elégettem egy drága lapot
Egy tuning versenyen is nyertes, tehát valami felmutatott ember tanácsa ez, akkor vélhetően ő tudja mit beszél
nálam is az NB felmegy 80 fokra elvileg 150-ig van hitelesítve, akkor noproblemnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
indigen205
tag
válasz KAMELOT #21335 üzenetére
minek komolyabb config? a mindennapokra ez is elég, meg nagyritkán játszani valamit. igazából a vizezés. csak azért érdekelt, mert nem hogy nem csináltam, de még élőben sem láttam és viccesnek tűnt csinálni egy ilyet, de csak ezért nem éri meg ennyi pénzt kidobni az ablakon :/
az 5770 meg tuti hogy nem megy el passzívan, mikor léghűtéssel ház nélkül asztalra kirakva egy CS:GO-tól 60-65 fokos, pedig évente pasztázom...
-
törölt tag
válasz KAMELOT #21354 üzenetére
Dehogy lenne több, erre a kis fogyasztású gépre pont hogy elegek a régi cuccok amiket olcsón megkapni, ott volt az én 15ezres Innovatek szettem, ahhoz dob egy univerzális gpu blokkot 5-6-7 ezerért pluszba és kész is. Mivel a 100W-os vgara ez is megteszi. A procit meg elviszi egy mezei átfolyós blokk is simán főleg hogy nem is tuningolja.
Csak persze ehhez ki is kell fogni a fasza dolgokat aprón, na az nem egyszerű. Valami ilyesmi lesz nekem is most újra, mert adom el a notit a fenébe és összerakom az előző kétmagos gépemet, mert ennyire telik csak. De nekem is ez a jó benne, hogy elég rá a régiféle vízhűtés olcsón.Ákos
A radi jó, bár nem tudom a sima vagy ez a crossflow micsoda-e de nem hinném hogy lenne bárminemű lényeges különbség. Méretre elegek, bár slim radi de sűrű lamellás ami javít a dolgon.
Szivattyúból ha ennyire beteg erős kell akkor DDC 1T Plus vagy ismertebb nevén a 18W-os DDC. Elég overkill lesz, de ha ez kell. Van rávehető kis tartály is, szerintem érdemes bele szivacs mert gyanítom tekerni fogja a vizet rendesen.
Blokkot nem tudok mondani, de 20k körül már az eléggé bitangok mennek.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
JasL
senior tag
válasz KAMELOT #23262 üzenetére
Én nem ezt venném, de te tudod! Árban van jobb is, ami szerintem a tartálya miatt teljesítményben is jobb, valamint ne feledkezzünk meg az EK fittingek gyatraságáról is, amiről nemrég volt is itt egy kisebb beszámoló.
Sokkal jobb árban kapsz ilyet is: [link]
Ez kb 192 EUR, majd 10 ezerrel olcsóbb. Szuper fittingjei vannak, a tartály rendes méretű és pumpától különáll (hogy ez miért jó, rájössz ha majd nagyobb pumpát akarsz vagy kinyiffan). Tény, hogy talán az EK blokkja picit jobb, de a fittingjei és az ára miatt nem azt venném főkörnek. Ha van egy kis léd rá, akkor szerintem vegyél te is Phobya kit-et, mert a komponensek 95%-a jó, kivéve a prociblokk, azt én is cseréltem kapásból EK Supremacy EVO nikkelre.
Általában 1 hűtőnégyzet(ventihely)/komponens-t szoktak elbírni a vízhűtések, tehát megfelelő beépítés esetén a 360 LT elvisz 2 VGA-t és egy CPU-t. Ha húzni is szeretnéd őket, akkor azért illik 4 blokkal számolni, bombi pl vett a körbe még egy 240-es radit is (ezáltal rendesen túlméretezve).
Az tény, hogy bármelyik 360LT elbír 1CPU+1VGA-t, akár húzva is, max folyamatosan pörögni fognak a ventik, ha nem akarod 30 fok fölé küldeni a vizet, akkor minimum 800 RPM-en, ami ha vájtfülű vagy, akkor zavaró lehet, főleg mivel ez szabályozott pumpával majdnem biztosan nem jön össze.
Én azt javaslom, vedd meg a Phobya kit-et, add el belőle a gyári blokkot és vegyél helyette egy pforibb EK-t meg a különbözetből. Így kb 5000 Ft-tal többre jössz ki, de ennyit megérnek a jó fittingek, plusz a legerősebb komponenseket kapod.
Mod: bocs, most látom, hogy 980-at akarsz vizezni. Mivel annak ráadásul alapból csökkentett a TDP-je 100W-al, simán elbírja a 360LT.
A VGA blokkot mindenképp rá kell fizetned, azt javaslom, hogy mielőtt belevágsz, gondolkodj el, hogy előtte beszerzel egy nextGen VGA-t, mert most jött ki a 970 és minden esett 10e-t. Fél éves VGA-t már nem vizeznék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest