Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29920) janos666 válasza fsb1000 (#29917) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Volt némi maradék gappad, így a FET-ekre dupla sorban raktam. Illetve ahol a fehér matricás chip feletti vágat van a blokkban, oda betoltam a gyári hűtő RAM-okhoz való rózsaszín szalagját, ami vaskosabb, mint amit a blokkhoz csomagoltak (de formázható fehér trutyi van a szalag alatt, jól össze tud lapulni ha kell).
Ismét távtartókkal raktam össze, amennyire be lehetett látni alá, a FEK-eken lévő dupla rétegben rakott lapokon tuti kellő nyomás volt, szétszedés után pedig elég jól bele volt nyomódva a rózsaszín szalagba a méretesebb tápköri chip is, tehát hozzáért mindenhez, a VDDC-k mégis 90 fokokat mértek már megint. (Gondoltam: nem vezeti a hőt a szürke gappad, amit kaptam?)

Most összeraktam úgy, hogy a gyári hűtő fehér ragacsát gyúrtam a FET-ekre, és hagytam a RAM-okra való rózsaszín cuccot a vágatban. Így most ~65 fok távtartóstól, deformálatlanul. Ezzel már tökre elégedett is lennék, ha nem fagyna le néha a gép Furmar alatt még így 60-64-es VDCC hőmérsékletekkel (A GPU olyan 40 fokos).
Az egész nyák hűvös, a VRM rész felett kezd langyosodni (de még fogható, ettől forróbb a gyári hűtéssel), és amint véget ér a blokk, tűz forró egész a kártya legvégéig, pedig itt már alig vannak melegedő alkatrészek, úgyhogy csak a blokk legvégénél lévő FET-ek fűthetik fel. Pedig most is tuti érintkeznek a blokk aljával, úgy túrtam oda a fehér gyurmaszerű cuccot, hogy alaposan lapulnia kellett, mikor meghúztam a csavart, és mivel a peremen van, látszik is, ahogy préselődött ki egy kicsit oldalra.
Nem vágom, végül is amennyire forró most a vége, hát... Itt van alatta egy 8800GTS, amin a driver meg is állítja a ventilátort idleben, az sokkal forróbb, mint ez, tehát ez is csak ahhoz képest forró, hogy máshol hideg, de léghűtéssel simán lehetne ez az üzemi hőmérséklete is. Nem tudom miért gyűlöl engem ennyire a víz. :(

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.