Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8951) hibavissza válasza MrChris (#8950) üzenetére


hibavissza
veterán

Jobb klikk a klipre color módban és node graph. Sztán a kövi klipre apply all.

(#8952) taranis válasza hibavissza (#8951) üzenetére


taranis
addikt

Ha pedig az kell, hogy egy az egyben ugyanaz legyen a grade a cél klipen, akkor a legegyszerűbb kijelölni a cél klipet, majd jobb gombot nyomni a forrás klipen, és apply grade.

colorizer.net

(#8953) MrChris


MrChris
nagyúr

Köszi srácok! Valahogy bénáztam és nem sikerült rájönnöm.
Nagyon jó ez a CinelikeD, Logarist és Naomi. A Colorfasttal pedig finomhangolható. Eddig a legyszebb képi eredményt úgy értem el gx80 és a fent említettek használatával, ha expókor semmi zebrázást nem hagyok, azaz picit sem égetem ki.

(#8954) ChiliChili válasza papaya (#8944) üzenetére


ChiliChili
tag

Megkaptad már? Most látom, hogy még él az akció. Ebayen licitáltam egy jó árú Moza Air-re, de végül már nem érte meg játékban maradni.

(#8955) papaya válasza ChiliChili (#8954) üzenetére


papaya
senior tag

Aha. Ma reggel jött meg a munkahelyemre. Minden okés vele. :K

(#8956) MrChris


MrChris
nagyúr

A 4k-ból downgradelt fhd-nál mit kezdtek a moirével?

(#8957) taranis válasza MrChris (#8956) üzenetére


taranis
addikt

A renderben van moiré, vagy szerkesztés közben látod? Mert itt ugyanaz van, mint legutóbb a zöld-piros kockásodás eseténél, hogy simán megszűnhet a renderelt fileban a moiré.

colorizer.net

(#8958) taranis


taranis
addikt

Valamint érdemes lehet megnézni egy ismertetőt a Resolve Image Scaling-ről, és eljátszani az opciókkal: [link]

colorizer.net

(#8959) MrChris válasza taranis (#8957) üzenetére


MrChris
nagyúr

A végterméknél. Néha úgy alakulnak a vonalak, hogy jó erősen megjelenik, pl csíkos ruha, de ez persze tipikus. Erdőben az avaron látni ahogy mászik a fókusz, nem csak az élességet és előtér-háttérmosás között, hanem zsizsikszerűen. Lehet, hogy már túl éles a kép :D Lassan az összes variációt kipróbáltam, de nem lett eredménye.

(#8960) taranis válasza MrChris (#8959) üzenetére


taranis
addikt

Esetleg egy kis blur még 4K alatt?

Meg ha tudsz mutatni egy konkrét 4K framet TIFF-be, vagy PNG-be exportálva, aminél látható moiré lesz nálad, akkor kísérleteznék vele én is.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#8961) Márton válasza MrChris (#8959) üzenetére


Márton
nagyúr

milyen rekeszen mész? próbáld szűkíteni

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#8962) MrChris válasza taranis (#8960) üzenetére


MrChris
nagyúr

Köszi, ha újra lesz időm gépe elé ülni... :D Inkább videón, mozgásban zavaró, de biztosan találkoztatok ilyesmivel. Pixel sorokkal a majdnem párhúzamos és vékony vonalak imterferálnak, amit AA filterrel szoktak orvosolni az élesség rovására.

Márton: ez most épp tág rekeszen. Szűkebben nem interferál?

(#8963) hito válasza MrChris (#8962) üzenetére


hito
nagyúr

Komolyan mondom, ha nem lenne garis a váz, kiszednem az AA Filtert, mint a huzat. Feltéve ha nincs egybegyúrva a szenzorral :B Engem halálosan nem érdekel a moire, sokkal inkább zavar, amikor az élességből vesznek el egy olyan dolog miatt, amivel én nem vagyok beljebb.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8964) MrChris válasza hito (#8963) üzenetére


MrChris
nagyúr

Akkor neked fotóra sigma foveon kéne :D csak ott nincs csillió iso, max 400, felbontás nagy, de a pixelszám elmarad a manapság megkövetelttől, marha lassú, nem egy felhasználó barát. Meg kb nincs videó :D Bratyómnak van néhány DP váza, nagyon szép éles képei vannak.
Go to the back NX1!

[ Szerkesztve ]

(#8965) hito válasza MrChris (#8964) üzenetére


hito
nagyúr

Mennék én, ha lenne ra lehetőségem :B Egyébként a GX8 egész hatékonyan igyekszik betölteni az NX1 után maradt kapitális űr vákuumát. Szeretem. :K Majd tolok fel ezzel is fHD sample-t. Pana vonalon hihetetlen éles. Színek ugy ahogy rendben vannak, dinamika nagyon korrekt.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8966) Márton válasza MrChris (#8962) üzenetére


Márton
nagyúr

persze, ahogy szűkítesz, úgy javul a dolog
aztán egy bizonyos blendén túl már nem fog tetszeni a kép élessége
tapasztald ki néhány tesztfelvétellel, melyik az arany középút.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#8967) hibavissza válasza MrChris (#8964) üzenetére


hibavissza
veterán

Csak hogy ne a másik topikot offoljuk szét és talán itt van aki jobban tudja nálam.

Kísérleteztem videókkal a napokban, mert nekem is eltérő képi világom volt kimenettől függően. Most ha PleX-szel tolom a tv-re vagy Youtube-ról nézem nagyjából azonos képet kapok, tv-n, telón, monitoron. Csak a monitor kalibrált. Teló, tv nem.

Input 3d lut: Logarist GH4 0-255, Output: Logarist rec 709 highlight 1,33. Kimenet, bementet full azaz 0-255.

Mivel a forrásunk 0-255 ezt nem bolygatnám. Nem igazán tudom, hogy lehet áttenni 16-235-be részletvesztés nélkül. De minek is tenném át, nem akarom sugárzott tv adásba tenni. Ha meg belekerül, majd megoldják nálam képzettebbek. Arra kell ügyelni, hogy a monitor, Windows és timeline is mind szigorúan sRGB-ben legyen. A mai általánosan használt IPS panelek ezt tudják viszonylagos biztonsággal. A lapos tévé is. Ezért kell ezt a szabványt használni. Nem akarom sem moziban, sem szipi-szuper 10 bites monitoron pro videokártyával, sem CRT-n nézni. Elméletileg a rec709 szűkebb, szóval az sRGB-n biztos azt látod ami ki fog menni.

Én most így csinálom és kb. rendben vannak a színek. Ha valami nem jó, majd javítson ki valaki. Köszi.

(#8968) ChiliChili válasza papaya (#8955) üzenetére


ChiliChili
tag

Megrendeltem végül, ennyiért nagyon jó áron van. Éppen egy GTX 1080 és egy crane megvégtele között tipródtam, de a vga megint nagyon drága, azzal várok még néhány hetet. A moza air és a zhiyun volt esélyes, hát most eldőlt. :) Hol találtál rá a kuponra, azt szabad tudni? Nagyon köszi, hogy megosztottad a tippet! :R

(#8969) taranis válasza ChiliChili (#8968) üzenetére


taranis
addikt

Most hogy írtad ránéztem a vga árakra, mi a rosseb történt már megint? Nekem holnap ér ide egy KFA2 1080-as, bruttósítva 165k, ezzel az összeggel most a seggem kitörölhetném. Pedig már lejtmenetben voltak az árak. A kriptovaluták árfolyamai is csökkennek, szóval nem értem.

colorizer.net

(#8970) ChiliChili válasza taranis (#8969) üzenetére


ChiliChili
tag

Nem vagy egyedül... Augusztusban már megnyugodtam, hogy lassan normalizálódik a helyzet, erre most ez... Igazából elvagyok, elkonvertálgat a gép, de azért jobb lenne „natív” 4K-ban nézegetni a contentet. :)

[ Szerkesztve ]

(#8971) papaya válasza ChiliChili (#8968) üzenetére


papaya
senior tag

;) nincs mit, remélem minden okés lesz vele. Amúgy nekem az oldalon a bannerek között dobta ki a kódot.

(#8972) m3ss


m3ss
veterán

mi az a legolcsobb gimball vagy steady amit egy a7II meretu vazhoz erdemes megvenni es olyan, hogy nem akarom majd kidobni ket ora mulva? a 200ezres kategoriat azt lattam panaval, vmi cullmant, az fincsi nagyon...de hobbizni sok nekem. az ilyen huszonezres ebayes cuccok felejtosek?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8973) MrChris válasza m3ss (#8972) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ennyire gyenge a szenzorstabija? Nekem 20ezres van. Szerintem ne vegyél ilyet, forog, billeg, pontatlan. Már-már azt a benyomást kelti, hogy valójában perpétum mobile :D Steadydrive tűnik jónak és viszonylag olcsónak. Minél hosszabb a rúd annál lassabban billeg, minél jobban terpeszt az ellensúly annál kevésbé/lassabban forog. Emiatt a méret is számít.

Ha U gripre tennéd vagy két fogantyús váll nélküli rigre, az elég lenne IS-el karöltve? Utóbbít pár száz ft-ból ki lehet hozni, ha beválik lehet komolyabbat építeni/venni.

(#8974) m3ss válasza MrChris (#8973) üzenetére


m3ss
veterán

video modot meg csak veletlen inditottam el rajta :DDD szoval nem tudom mennyit er a stabi. ennyire jo lenne, hogy lehet eleg ez is? erre gondoltal?
ezt a steadydriveot probaltad? objektiv cserenel vajon mennyi ido alatt tudom beloni rendesen? ha megfogom az obit es fokuszt akarok allitani az mennyire mukodhet kozben?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8975) MrChris válasza m3ss (#8974) üzenetére


MrChris
nagyúr

Semelyiket se próbáltam, csak a 20e. ft-os stabit. A steadydrive olyan jónak látszik :D Ha most nem lenne a szétmoddolt stabim akkor azt venném, 100euró még beleférne.
Azért az IS-t nem árt kipróbálni mennyit fog rajta. Van amelyik keveset, van amelyikkel még sétálni is lehet.
Steadicamet minden cserénél picit újra kell balanszírozni :K Ez külön öröm ;] Fókuszt nem lehet tekergetni, sőt még a tapifókuszt is simizve, alig odabökve. Erre a célra vannak a vezeték nélküli follow focus cuccok.
Igen, azaz U grip, meg egy ilyesmire, meg házilag erre :D

(#8976) m3ss válasza MrChris (#8975) üzenetére


m3ss
veterán

ha lehetne stabival is profinak kinezo videot csinalni, akkor gyanitom nem latnek minden videosnal ilyen kutyuket, stabis kamerak mellett is :N persze ki lehet probalni, de sztem ez nem megkerulheto...hogy a feneben nincs itt a videos topicban vki, aki probalt csomo fele ilyen kutyut? :)

mikrofonbol melyik az az indulo amit mar erdemes megvenni?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8977) jjeahh válasza m3ss (#8976) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Pedig egy jó szenzorstabi jó dolog... persze nem lesz 3 axis gimbal szerű videód vele, de ha nem túl magasak az igényeid, megteszi. A profik meg nem olcsó ebayes stabikkal videóznak gondolom... Mechanikus olcsó stabikat én sem próbáltam, kétféle 3 axis motoros gimbalt viszont igen, de azt írtad annyit nem szánnál rá. Pedig ha teljesen smooth videót akarsz akkor valszeg muszáj lesz :B

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#8978) m3ss válasza jjeahh (#8977) üzenetére


m3ss
veterán

szart nem akarok venni, gondoltam irok hatha talalok vkit aki probalt mar 6 felet..de nem egyerelmu, hogy hasznalhatatlanok a olcsok. pl ebben a video egesz jol nez ki, igaz billeg kicsit jobbra balra, de hasznalhatonak tunik.
ez a feiyu mg lite gimbal pl 100k-ert viszont mar eleg jonak tunik.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#8979) taranis válasza jjeahh (#8977) üzenetére


taranis
addikt

De az is csak úgy smooth, ha van az obiban is stabi ugye? Tehát ha felcsapsz egy Zhiyun crane-re egy Heliost akkor azért még röcögni fog nem?

colorizer.net

(#8980) jjeahh válasza taranis (#8979) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én csak nagylátóval használtam első generációs Came-Mini-t, pana 14-42-vel és ff-en samyang 24mm T1.5-el, utóbbiban nincs stabi, de azzal is smooth volt. Gondolom minél hosszabb egy üveg, annál remegősebb a felvétel, ezek szvsz inkább nagylátókhoz lettek kitalálva. Egy helios-al amúgy nehéz is lenne sétáló-szaladó videót felvenni, mert kb. lehetetlen fókuszban tartani a témát. Póbáltam még Nebula 4000-et is, de azzal sok tapasztalatom nincs... Zhiyun nem tom milyen.

m3ss: Mechanikus olcsó stabi témához tényleg nem tudok hozzászólni, mert nem próbáltam, sokan használhatatlannak tartják, mások meg évek óta használják és nincs gondjuk vele. Szal úgy tűnik megosztó cuccok ezek...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#8981) taranis válasza jjeahh (#8980) üzenetére


taranis
addikt

Csak hirtelen beugrott a divatos shot ahogy mész a búzamezőn egy fixált fókusszal, és a téma az éppen fókuszba kerülő búzaszál. De akkor azt mondod, hogy smooth lenne ez is, ez jó hír.

colorizer.net

(#8982) jjeahh válasza taranis (#8981) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem, azt mondom,hogy nem tudom, mert csak nagylátóval használtam :D . De amúgy én arra tippelnék, hogy megoldja, még ha annyira nem is lesz smooth mint ekv. 24-28mm-el. Legalábbis ff-en, m43-on azért a helios már kistele, főleg croppos videóval :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#8983) toyone válasza m3ss (#8978) üzenetére


toyone
őstag

MrChris írt korábban a tapasztalatairól [link]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#8984) MrChris válasza jjeahh (#8980) üzenetére


MrChris
nagyúr

Most elővettem a fiókból az eredeti központi csapágyát a stabinak. Éppen még lehet kézzel forgatni :DDD Jól beállt. Még az se lehetetlen, hogy különböző hulladékból fúrja, rakja össze a különböző képességű melós. Így különböző minőségűek lesznek.
Bár a szenzorstabi nagyon jó szolgálatot tesz, de inkább amatőr szinten. A kép mozgásán látható, ami kizökkenthet a látványból. Folyamatosan korrigál, de egyúttal törekszik az alaphelyzetbe. Ennek kivitelezésében mintha az Oly jobb lenne. A szándékos mozgatást is korrigálja, erre lehetne használni, hogy csak fel-le/jobbra-balra mozogjon, de gyakoribb, hogy nemtom előre melyik irány nem kell.

taranis: nálam a vegyes, steady+is nem jött be.

(#8985) taranis válasza MrChris (#8984) üzenetére


taranis
addikt

Fura mert néztem Brandon Li videóit amit A7SII-vel és Zhiyun Crane-el csinált, és minden esetben sokkal jobb az eredmény, ha a steadyshot is be van kapcsolva a vázon.

colorizer.net

(#8986) Tuninger válasza taranis (#8985) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

sőt most a legfrissebb 3 tesztjében amiben a Cranet a Moza Airt es a Nebula 5100zat teszteli nagyon latvanyos hogy a 85mm f1.4 samyangnal mennyit szamit a steadyshot

(#8987) MrChris válasza taranis (#8985) üzenetére


MrChris
nagyúr

Majd teszek vele megint egy próbát, csak most darabokban van. Meg ház nem egy kategória a Zhiyun Crane stabival :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8988) csibész35


csibész35
tag

Én használok zhiyun-t, gh5-el elég jó :P Ráadásul jön a crane 2, így 150 körül már simán kapsz v2-t.

(#8989) hibavissza válasza hibavissza (#8967) üzenetére


hibavissza
veterán

Revideálnom kell a leírtakat. Mindenképp végig 16-235-ben kell tartani, mert a lejátszók levágják a széleket mindenképp. Igazából a kiégés közeli csúcsfényeknél jön elő.
CineD ide-oda, a következő projektem, hogy kikísérletezzek valami beállítást a gépen ami azonnal használható. A CineD+Logarist+Kroll elég rendesen elbánik a csúcsfényekkel. Meg a zaj is meg-meg indul helyenként. Csak maszkolással tudom kiigazítani.

(#8990) MrChris válasza hibavissza (#8989) üzenetére


MrChris
nagyúr

Annyira ne revideáld magad, jó az a workflow! Eleve a színei is mások, szerintem jobb. Szerintem úgy kell exponálni, hogy pont ne zábrázzon, és így ilyen lett STD-ben -4-5-5,0 és ilyen CineD+Logarist+Kroll-ban. Mint láthatod a színekből is többet hoz ki, ahol a STD már csak fehér, ott a CineD-n még sárgák a szirmok. Picit még lehet cizellálni a csúszkákkal, vagy még húzni a Color Fasttal, esetleg ha jobban tetszik a teljesen fehér gerbera a visszahúzott highlights-al jóval több részlet lesz a STD-nál.
Csináltam pár snittet kiccsaládról és szigorúan zebrázáson belül tartottam. Ez az iso-nak is jót tehet, bár az tény, hogy a CineD-nél jobban látszik a zaj, főképp a sötéteken. Mivel én fhd-zom és van neat, amit ha jól profilozom 1600-ig fel se tűnik a zaj, úgy leveszi, 3200-nál látszik valami, hogy ez valszeg nem alap iso és 6400-nál esik hirtelen a minőség. Köztes értékeket nem próbáltam, G6-nál voltak lépcsők a zajban, csak azokat fejben tartani...

(#8991) hibavissza válasza MrChris (#8990) üzenetére


hibavissza
veterán

Nagyon megszenvedtem pár hattyús snittel. Ha beforgattam a workflow elején a 0-255-öt 16-235-be vért izzadtam, hogy legyen a madárnak tolla, ne csak egy fehér paca maradjon.
Ha végig 0-255-ben hagytam vagy a Logarist input LUT 16-255-ben, akkor nem kellett maszkolgatnom, de a Youtube és MPC-HC is úgy levágta a csúcsfényeket, hogy maradt ismét a fehér paca. Igaza van Taranis-nak, 16-235 a biztonságos.
Az bosszant, hogy a szir-szar itthoni videóimba ennyi időt kell tolnom, hogy az elvárásaimat legalább minimálisan megüssék. Ott vagyok, hogy remek output és remegős képek-->goto Fuji vagy viszonylag smooth kép, de színezgetés ezerrel.
Most ott tartok, hogy veszek valami használt, öreg és "ócsó" Fuji kitet. Meglátom hosszabb távon hogy jövök ki a fotó jpg-vel. Ha OK akkor veszek egy T20-at+gimbal.

[ Szerkesztve ]

(#8992) MrChris válasza hibavissza (#8991) üzenetére


MrChris
nagyúr

Kiégett? Vagy részlettelenedett? Kíváncsi lettem, küldesz belőle egy eredeti képkockát? Maszkolással nem szeretnék szenvedni, vagy nem értek hozzá, vagy itt korlátos a nyersanyag, mert a klf maszkolások nagyon hamar sávosodást, poszterizációt, blokkosodást okoznak. Már ez a három lut és a color fast is sok, de megbékéltem, ilyen célokra belefér ennyiért. Szvsz kevés a 4:2:0/8.

Színekhez visszatérve, a zebrán kívül a WB-t is fixálom, az awb szereti melegre venni, ami a gép kijelzőjén jól mutat, de monyón, tv-n már barnába döglik a zöld, kék. Most az vált be, hogy napocskára teszem, vagy a kijelzőn látott kép kicsit hideg legyen. Lámpafénynél is, ott talán még jobban vörösesbe csúsztatná. Így elégedett vagyok a gradelt színekkel, bőrszínnel.

(#8993) hibavissza válasza MrChris (#8992) üzenetére


hibavissza
veterán

Egy wb kártya jól jönne az tény. Gondoltam már, hogy teszek fel valamit a hattyúsból. Hátha kiderül, hogy én csinálok rosszul valamit és más módon hipp-hopp rendbe lehet tenni. Este vagy holnap....

[ Szerkesztve ]

(#8994) MrChris válasza hibavissza (#8993) üzenetére


MrChris
nagyúr

Szerintem ne vegyél. Nekem van egy JJC, de kb ugyan ott van, mert melegre méri. Másrészt meg ezzel is kéne bohóckodni, egy kirándulást toltam végig vele, hát a legrosszabb eredménye lett, túlzottan változó wb.

(#8995) hibavissza válasza MrChris (#8994) üzenetére


hibavissza
veterán

(#8996) MrChris válasza hibavissza (#8995) üzenetére


MrChris
nagyúr

Töltöm..., ez már meg van vágva, újra tömörítve?

(#8997) hito válasza hibavissza (#8991) üzenetére


hito
nagyúr

Ez GH4 és eredetileg 4k, ugye?

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8998) hibavissza válasza MrChris (#8996) üzenetére


hibavissza
veterán

Persze, uhd-ben 100 mbps-mal rögzítettem. Az egyike a nyers cined a másik az én kínlódásom eredménye eredménytelensége. Csak múltkor le lettem valahol cseszve, hogy miért 100 mbps-t töltök fel. Nekem gigabites nettel ügye fel sem tűnik. 8K 60 fps smooth youtube-on :D

(#8997) hito: gx80, cined hack. A felét a picifiam rögzítette azért remegősebb. Igazából ezek az ő hattyúi. :) vihar elől oda jönnek a stégünkhöz.

(#8999) Márton válasza hibavissza (#8998) üzenetére


Márton
nagyúr

Klassz éles, színes, csak 0:31-nél látok zajosodást a domboldalon. Ott valamit túltoltál.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#9000) taranis válasza hibavissza (#8998) üzenetére


taranis
addikt

Szerintem kicsit az élesítés is sok, pár helyen zavaró aliasing van miatta, pl. 1:10-nél a hajók köteleinél, vagy 1:22-nél a stégen.

colorizer.net

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.