Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8701) taranis válasza MrChris (#8700) üzenetére


taranis
addikt

Oké, amíg nem tudod Resolve alatt megnézni az eredetit, addig szerintem hanyagoljuk az összehasonlítást. Két dolog is közrejátszik itt. Az egyik, hogy ezek a playerek számtalan képfeljavító algoritmust tudnak, és meg nem mondom, hogy a potplayer hogyan nyúl bele, a másik, hogy én nem használok videókártyát jelenleg (eladtam, még nincs másik), és lehet, hogy az IGP-m kicsit máshogy dekódolja a H.264-et, mint a te videókártyád.

colorizer.net

(#8702) hibavissza


hibavissza
veterán

Annyit tennék hozzá érdemben a témához, hogy épp naplementét timelapsezek a tengerparton és csípnek a szúnyogok továbbá unatkozom. :D

(#8703) taranis válasza hibavissza (#8702) üzenetére


taranis
addikt

Sör.

colorizer.net

(#8704) MrChris válasza taranis (#8701) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ok. Most én se tom vesézni :D
Furcsán néz ki olyan mintha rosszul kezelnék a csatornákat és átszivárogna egy feljebb/máshol lévő helyről és durva csíkok alakulnak ki.
Amúgy ja, ha ez javítás és tényleg a player csinálja akkor csúnyán elbánnak a szerkesztők a videóval, mert a potplayerben szinte dupla felbontásúnak látszik ahhoz képest és hibák nélkül. Igazából tüzetesen még a sajátjaimat nem ellenőriztem vissza a resolveból, mert csak 1080p-t exportáltam. Meg tartok tőle hogy mindenféle gubanc derül ki :D

(#8705) Falovas válasza Sofokles (#8690) üzenetére


Falovas
aktív tag

Igen, a Premierből. Nálam is " dettó" ugyanaz a helyzet, hogy a y.t. a sima Full HD anyagomat szét majszolja, iszonyat minőségűre. Viszont mások, ugyanazzal a kamerával kifogástalan 1080p-és videókat rakosgatnak fel.
A Premierben elmentem a legmagasabb bitrátáig két menetes rendereléssel. Semmi eredménye nem volt.
Így az a két megoldás marad, amit írtam: Vagy 4K-ban töltessz fel, vagy a 4K-ás anyagodat rendereled ki 1080p-ben a Premierben, és azt töltöd fel.Ez utóbbit tegnap teszteltem, igaz pár másodperccel, és tényleg " működik", bár még csak alap bitrátával csináltam, és még kísérleti fázisban van.De már jobb volt az eredmény mint a sima FullHD-val.

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#8706) Sofokles válasza Falovas (#8705) üzenetére


Sofokles
tag

Azt egyáltalán nem értem, hogy miért nem mindegy az, hogy FHD-ból vagy 4K-ból rendereled ki ugyanolyan beállításokkal az FHD-t. Hogy lehet különbség miután feltöltőd a YT-ra?

Azt nem tudod azoktól az emberektől, akik ugyanolyan kamerát használnak, mint te, és a YouTube nem butít náluk, hogy milyen export beállításokat használnak?

(#8707) hito


hito
nagyúr

Youtube témát szerintem inkább itt kéne folytatni, a megfelelő helyen.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8708) Falovas válasza hito (#8707) üzenetére


Falovas
aktív tag

Jogos, már csak azt nem értem, hogy az NX-1 mióta DSLR? :C

Vagy már azóta RED Dragonnal tolod? ;]

[ Szerkesztve ]

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#8709) Formaster válasza Falovas (#8708) üzenetére


Formaster
addikt

Szerintem át kéne írni a topik címét DSLR/MILC -re :DDD

(#8710) hito válasza Falovas (#8708) üzenetére


hito
nagyúr

Ez de gyenge próbálkozás volt :P Akkor a topic 80%-át kiírthatnád. Az általatok gumicsontként rágott dolog viszont teljes mértékben témaidegen :P

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8711) *Ropi* válasza Elektrosokk (#8698) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem, tegnapelőtt nem kaptam annyi fényt mint tegnap, mert akkor napkeltétől kék óráig fotózunk kreatívot. Maratoni volt és fárasztó, de ennek ellenére élveztük. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#8712) hibavissza válasza taranis (#8703) üzenetére


hibavissza
veterán

Nem szeretem annyira. Max. 1-2 liter esik jól aztán berúgok mint a csacsi. Nem bírom már a piát. Meg aztán nem akarom a szúnyogokat sem berúgatni a pénzemen

Timelapsom teljesen béna lett monitoron. Helytakarékosság miatt JPG-ben lőttem, de elektromos zárral és ISO 640-nel kb. nulla tartalék van a fájlokban. Így emléknek jó, de nem publikálnám.
Másrészt rövid is lett. Egy koppra feltöltött Patona aksival mentem neki, de igen hamar feladta a gyári meg töltődött a szobában....Szóval ezek az után gyártott aksik vésztartaléknak jók, de semmi másra.

[ Szerkesztve ]

(#8713) Formaster válasza hibavissza (#8712) üzenetére


Formaster
addikt

Én is patonát vettem a G7-hez és koppra annyit bír, mint a Lumix. Persze viszonylag új, 30-40 töltésen van túl, biztos nem bír annyi ciklust, mint a gyári.

(#8714) MrChris válasza Formaster (#8713) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nálam nem bírt annyit. De ami inkább bosszantott, hogy pár hét állás után nagyon kevés marad benne.

(#8715) Formaster válasza MrChris (#8714) üzenetére


Formaster
addikt

Percre pontosan persze nem nézem, lehet hogy egy lehelletnyit kevesebbet tud, viszont a gyári árán 2-t kapok, talán úgy már megéri. De az biztos, hogy a G7 -nél nincs szembetűnő differencia, lehet a gyári sem egy nagy durranás azért. :DDD

(#8716) hibavissza válasza Formaster (#8713) üzenetére


hibavissza
veterán

Az utángyártott aksiknál simán el tudok képzelni szórást. Ráadásul az enyém csak pár cikluson van túl, lehet javul idővel. Régen mintha ez lett volna a telefonoknál. Saccra úgy kétharmadát, felét tudja a Patona a gyárinak. Mondjuk amennyiért vettem ez is ajándék.

(#8717) Tuninger válasza hibavissza (#8716) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A Patona Sony esetében is kb a 60%-át tudja az eredeti aksinak, márpedig ott a gyári sem tud valami acélos teljesítményt...
Viszont van más utángyártott ami továbbra is alacsony áron tudja a gyári akksi teljesítményét. Azon most ne akadjunk fel hogy 1,5x kapacitás van ráírva :D

Én most fogod berendelni egy páros ebből a DSTE-ből, majd értekezem róla.

(#8718) kopi120


kopi120
tag

Sziasztok!

Megválok videós cuccaimtól, érdeklődnék, hogy bedobhatok-e egy listát, hogy mik vannak (árral vagy anélkül), hátha jó kezekbe kerül :)

Üdv!

(#8719) Tuninger válasza kopi120 (#8718) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Én kiváncsi lennék, de szerintem nem egyezik a policyval. Azt viszont leírhatod szerintem hogy milyen eszközöket adnál el ár nélkül, hátha valaki megkeres privátban

(#8720) taranis válasza kopi120 (#8718) üzenetére


taranis
addikt

Ár nélkül jöhet minden, aki ebbe beleköt, azt megverjük.

colorizer.net

(#8721) hito válasza taranis (#8720) üzenetére


hito
nagyúr

Sosem értettem, hogy ezzel mi a baj. Szakmai fórumban, szakmai jellegű figyelemfelhivasnak (ritka gép, nem kell az aprót bújni érte, jó kezekbe kerüljön, stb.) szerintem van helye ilyen formában. Boszorkányüldözésnek érzem a "hirdetések" ilyen szigorú tiltását a fórumokban.

Úgyhogy 220k és G80 ha jól tippelem :D

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8722) kopi120 válasza hito (#8721) üzenetére


kopi120
tag

Lottóznod kellene :D
Van még más is, itt a link a képekkel:
[link]

A Canon és a Tamron obit lehet, hogy egybe viszik, a 70-200 Szeptember végén lesz eladó egy G7+kitobi társaságában (Ez nincs lefényképezve)

[ Szerkesztve ]

(#8723) MrChris válasza kopi120 (#8722) üzenetére


MrChris
nagyúr

De én nyertem, mert 222e. ;]

(#8724) taranis válasza kopi120 (#8722) üzenetére


taranis
addikt

Oszt miért adod el a cuccaid?

colorizer.net

(#8725) kopi120 válasza taranis (#8724) üzenetére


kopi120
tag

Esküvői videókat csináltunk. Az operatőr barátommal jól tudunk/tudtunk együtt dolgozni, de a vágókkal mindig bajunk volt. Tudnék írni róla regényt, de nem szeretnék, a lényeg, hogy matekoztam és úgy döntöttem szerencsét próbálok a fotózásban, ott nem vagyok másra utalva a munka leadásában.

(#8726) Márton válasza kopi120 (#8725) üzenetére


Márton
nagyúr

hát meg kell tanulni vágni :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#8727) kopi120 válasza Márton (#8726) üzenetére


kopi120
tag

Annyit már nem akarok dolgozni, pihenni mikor fogok? :C

(#8728) Márton válasza kopi120 (#8727) üzenetére


Márton
nagyúr

kevesebbet vállalsz :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#8729) Tuninger válasza hito (#8721) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Van benne pedig valami, nézd meg az index apróhirdetéseket, minden 5. hirdetésnél fellángolnak az indulatok, hogy ez vagy az miért kerül annyiba amennyibe, és mindig jönnek az okoskodók. "egyik haverom barátja olvasta valahol hogy valaki vett egy Sony A7S II-t 300 ezeré 2 expóval 10 év garival dobozában, ajándék G master obival, szóval ennél többet nekem sem ér, ajánlatokat várom a..."

(#8730) kopi120 válasza Tuninger (#8729) üzenetére


kopi120
tag

Nézd meg itt az indulatok sem lángolnak és már telespameltük a forumot :D

(#8731) taranis válasza kopi120 (#8727) üzenetére


taranis
addikt

Hát biztos nem retusálás közben, ha érted mire gondolok :D

colorizer.net

(#8732) hito válasza Tuninger (#8729) üzenetére


hito
nagyúr

Az index elég beteg hely ebből a szempontból. Egyébként itt is kialakulhatna a hirdetések topicjában és mégsem alakul. A régi hardveraprón viszont volt ám parázsvita egyes hirdetéseknél :) Valahogy az átállás után ez eltűnt.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8733) MrChris válasza taranis (#8701) üzenetére


MrChris
nagyúr

Most volt időm kicsit szöszölni. Betöltöttem a prorest és proneg-et a resolveba. A prores jól müxik a proneg-el van valami baj. Ennek hét szentség, hogy nem ilyen fosul, recésen kéne kinéznie.
Egy olyat csináltam, hogy a lejátszóból kiexportáltam képkockánként a proneget és ezt tettem be a resolve-ba és máris helyre billent, nincs rece, olyan mint a prores ebből a szempontból, nincs részletvesztés! Bingó! :D Simán a proneg resolve-ban, itt pedig átkonvertálva és úgy beemelve a resolve-ba, javaslom a kép teljes nézetét, mert úgy még szembetűnőbb.
Tehát ez nem tömörítés miatti kockásodás, kb felére esik tőle a felbontás és nem a chroma subsampling miatt van! Durva lenne ha ilyen gáz lenne a Fuji 4k-ja. Érdemes megnézni mit művel a paprika alatti vörös küszöbbel, tisztára összecsíkozza, míg a másikon rendben van. Csak azt tudom javasolni, hogy konvertáld át egy resolve számára is megfelelő formátumra.
Hogy miért cseszik el az editorok aztat nemtom, nem a lejátszók művelnek csodát. Ugyan ez volt a Pana G6-nál is, csak ott a fhd-t butította lejjebb.

[ Szerkesztve ]

(#8734) taranis válasza MrChris (#8733) üzenetére


taranis
addikt

Megnéztem és igazad van. Ha átkonvertálom ProRes-be a Fuji forrását, akkor sokkal jobb minőséget kapok, mintha direktben tenném be. Magyarán a Resolve szarul dekódolja a Fuji H.264-ét. Jó, hogy a végére jártunk, köszi, hogy nem adtad fel :)
Ez amúgy plusz egy pont a külső rögzítő mellett, ami eleve ProRest csinál. Igaz, hogy az nem full range, de legalább nem kell konvertálgatni. Érdekes lenne találni olyan felvételt, ahol a full range előnye vizuálisan látszik. Papíron nagynak tűnik a különbség a 16-235 és a 0-255 között, de állítólag ezt nem nagyon látni, max nagyon finom gradienseken.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#8735) MrChris válasza taranis (#8734) üzenetére


MrChris
nagyúr

Még nem próbáltam, de valszeg mindegyik editorban ez történik, még a G6-al próbáltam végig. Mivel konvertálod át prores-be? Az xmediarecod nálam valamiért kifagy prores-nél.
Resolve-ban hogyan lehet jpg-ket egy clipként kezelni? Csak összelinkelni tudtam, de az nem elég.

[ Szerkesztve ]

(#8736) taranis válasza MrChris (#8735) üzenetére


taranis
addikt

Acrok Video Converter Ultimate, nem free, okosított verzió. Lassú, de legalább van ProRes.
Általában a képeknél ha ugyanaz a nevük, de sorszámozva vannak, akkor clipként értelmezi, de most nem tudom megnézni.

colorizer.net

(#8737) MrChris válasza taranis (#8736) üzenetére


MrChris
nagyúr

Akkor lehet hogy a nevükkel van baj, mert elég hosszú és mindenféle adatot tartalmaz. Átnevezem, kipróbálom.

(#8738) MrChris válasza taranis (#8736) üzenetére


MrChris
nagyúr

Megy ez az xmediarecoddal (csak párhuzamosan a resolvval akadt össze) és ez ingyenes, meg támogat pár videókártyát. Hiába no, német minőség. Újra cserélhetem le a kártyám :DDD
A prores proxy formátum mi lehet? A sima 691mbps a proxy-s 229mbps. Lenne valami előnye ha valamelyikben lenne az eredendően 4:2:0/8bites videóim?
Kipróbáltam, csakugyan a fájlneveket kellett jobban elboronálni.
Olyan sokat nem sikerült kihoznom belőle.

(#8739) Tuninger válasza MrChris (#8738) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Már írtam korábban, nekem az a tapasztalatom 5D Mark II RAW-ból konvertálva, hogy a ProRes LT csak nagyon ritkán nagyon magas részletességnél kevés. Viszont a Proxy előfordulhat hogy bizonyos esetekben kevés.

Picit lemaradtam a chatnél: az említett élesítési probléma kirenderelés után is jelentkezik? Mert nekem pl a CinemaDNG szerkesztésnél kifejezetten pocsék minőséget látok a preview ablakban, de render után kifogástalan.
Vagyis szerintem felesleges átkódolni szerkesztés előtt. Persze sebességet azt nyersz vele.

(#8740) MrChris válasza Tuninger (#8739) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na azt még nem próbáltam, csak képet mentettem ki belőle.

Néha vetemedek olyanra hogy Premiereben rollingshuttert kompenzálok, esetleg stabilizálás és ezt renderelem majd töltöm be a resolveba. Mert annak a kezelését meg megszoktam. Erre milyen formátum lenne jó pana 4k esetén? Mármint Premiereből milyen legyen a kimenet? Legjobb lenne ha nem kéne renderelni se, hanem valami segédfájl tartalmazná a megfelelő infót amit a Resolve helyesen használ.

(#8741) Tuninger válasza MrChris (#8740) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Sajnos ez esetben mindenképp renderelned kell. Olyan codec lenne a megfelelő amit GPU támogatott hogy gyors legyen. A 10 bittel nem nyersz semmit ugyan, de a ProRes jó mert gyors és minden megeszi. Én ProRes 422 LT-re szavazok, mert nincs látható minőségvesztés, de nem száll el annyira méretben.

(#8742) taranis válasza Tuninger (#8739) üzenetére


taranis
addikt

Na, módosítanám a véleményem, mindenkinek igaza van. Egyrészt a Fuji H.264 valóban szarabbul látszik Resolve alatt, mint a belőle konvertált ProRes, ugyanakkor ezzel mégsem kell foglalkozni, mert renderelésnél valóban eltűnik a probléma. Ezt is megoldottuk :)

colorizer.net

(#8743) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Káptalantóti piacon jártunk a párommal, így remek alkalom volt kicsit tesztelni a teknikát.

Feiyu MG V2 Gimbalt teszteltem rajta egy 5D Mark II-vel és egy 24-105-el. A súly limit alatt maradt ez a kombó, de azért a karom leszakadt a végére. Engem meglepett hogy mennyire jól stabilizál szinte fókusztávtól függetlenül, ráadásul a motorok erőssége nem volt belőve a nagyobb terheléshez.

(#8744) MrChris válasza taranis (#8742) üzenetére


MrChris
nagyúr

Hát ez azért vicces, vajon mi az oka?
Viszont ellenőrizd le, hogy ami preview-ban látható és amit renderelsz az árnyalatban és telítettségben egyforma e. Mintha a kimentett/preview kép kissé más színű lenne ami gradelésnél kellemetlen, főképp hogy a vörös, barna, narancs ami a bőrtónushoz kell sokkal kényesebb pár érték eltérése esetén, mint egy növény vagy tárgy festett színe.

(#8745) dahaka1 válasza Tuninger (#8743) üzenetére


dahaka1
csendes tag

Nagyon jó lett.
A nyersanyagot milyen beállításokkal vetted fel?

(#8746) Tuninger válasza dahaka1 (#8745) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Köszi. 1856x928 23,976 fps, 0 EV-re mérve, vigyázva hogy ne égjen ki semmi. A rekeszértékeket kiírtam a videóban, a záridő a nagylátószögű részekbél 1/50, a többinél auto.
Mivel RAW-ban lett felvéve ezért más beállítások nincsenek, itt nem érvényesek a képstílusok mint a Cinestyle vagy Natural.

(#8747) Formaster válasza Tuninger (#8743) üzenetére


Formaster
addikt

Tök jó, majd én is hozok anyagot a Zhiyun Crane-M -el. A fókuszálásoknál nem kellett újra balanszolni a súlypont változás miatt?

(#8748) Tuninger válasza Formaster (#8747) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nem kellett!
Brutál erősek a motorok még így alapbeállításon is. Úgy balanceoltam hogy a 24-105 @ 35mm-re volt állítva. Vagyis 24mm-en hátra, 50mm-en előre kellett volna billennie. De a motorok probléma nélkül megfogták.
Fókusz állításnál meg értelemszerűen nem mozdul el a súlypont.

(#8749) Formaster válasza Tuninger (#8748) üzenetére


Formaster
addikt

Bocs, igen a zoomra gondoltam, nem a fókuszra. A Crane-M-et mikor túlterheltem rendkívül érzékeny volt a balansz pontra. 650g-ra adta ki a gyártó és 675-el is boldogult, de a balanszot 100%-ra be kellett lőni. Most, hogy vettem rá egy palacsinta obit, 500g körüli súlynál már annyira nem érzékeny.

(#8750) MrChris válasza Tuninger (#8743) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez nagyon jól megfogja!
5dmk3-ad is van? mk2 jobb raw videóra?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.