Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9201) MrChris


MrChris
nagyúr

Resolveban hogyan lehet úgy balra húzni egy klipet, hogy az utána következőket is hozza magával, ne kelljen egyesével pakolni? A kijelölést is elkerülném, Vegasban volt erre egy kapcsoló.
Ha véletlenül ráhúzok egy klipet egy másikra azt miért vágja ott el? Ha utána még igazítanék már nem lehet mert magától elvágja. Ezt ki lehet kapcsolni? Szintén Vegasban mögötte ott maradt, nem vagdosta szét, erre nem kellett külön figyelni.

(#9202) ooooobi válasza hito (#9199) üzenetére


ooooobi
senior tag

Ezt jó tudni, eddig valahogy kimaradt az életemböl ez a tömörités.

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#9203) Tuninger válasza hito (#9199) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A magas bitratet kombinálva az EosHD NX1 LOG-gal valószínűleg elég komoly eredményeket lehet elérni, nézz rá/vedd meg

(#9204) orko


orko
tag

Sziasztok! Tegnap színdarabot videóztam GH3-mal és random időközönként kikapcsolt a gép.Természetesen az éppen rögzítetett fájl használhatatlan,nem lejátszható. Soha nem csinált még ilyet,rendszeresen,rögzítek előadásokat,kártyákat is szoktam formatálni gépen belül, akkumulátorokat full feltöltöttem,ennek ellenére ezt csinálta.Valamikor 20perc után ,valamikor 4perc után elsötétült a kijelző,megállt a felvétel. ON/OFF és folytattam.Akkor már sejtettem,hogy nem maradnak meg a fájlok.Mi a szar történt? Gripet használok,de ugyanezt csinálta akkor is ha a váz aksiával használtam.Szét b*sz az ideg!

(#9205) hito válasza orko (#9204) üzenetére


hito
nagyúr

Akksi nem régi? Ha nem az a baj, akkor szerintem alaplap. Szerviz lesz mindenképpen ha nem akksi. Firmware-t így ne frissíts, mert ha közben kapcsol ki, akkor nyakig vagy a .....-ban.

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9206) orko válasza hito (#9205) üzenetére


orko
tag

Tegnap egész d.u. vettem a semmit,csak az időkorlát miatt állt meg a felvétel. Vagy a töltő szarozik,vagy az elosztó ahol használom a töltőt.

(#9207) LélekVándor válasza ooooobi (#9190) üzenetére


LélekVándor
tag

Itt egy egész jó kis SD kártya teszt, ráadásul GH5-el teszteli a gyerek az egyes kártyákat 400mps beállítás mellett.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#9208) Cancer


Cancer
senior tag

Sziasztok,

Fotósok, videósok figyelem. Képekért, videókért cserébe belépő a bp-i Monster Truck showra 2017.10.22. (vasárnap) és/vagy 2017.10.23. (hétfő)-re. Mindkét napon 15 órától a IV. kerületben a Váci út 55 környékén.

Akit érdekel, az október 22-én 13:00-ig jelezzen nekem priviben.

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#9209) taranis


taranis
addikt

A Resolve 14-ben már javítottak a hue vs luma curve-on, de a 3D LUT Creator kifinomultságához nem ér fel, bal felül érdemes nézni az eget: [link]
Az eredetire (Fuji ProNegStd) Resolve alatt egy sima kontraszt curvet tettem, és a kékek világosságát egy jó széles görbével lehúztam, hogy minimális legyen a banding. Eléggé látható így is, az sem segít, hogy 8bit 4:2:0 a forrás, de a 3D LUT Creator eredménye elég korrekt így is. Még mielőtt szólna valaki, hogy nem életszerű a végeredmény, ez egy teszt :)
Az exportált fájl DNxHR HQX 12bit (1GB), MPC-HC lejátssza, vagy dobjátok be Resolve-ba, akit érdekel.

colorizer.net

(#9210) MrChris válasza taranis (#9209) üzenetére


MrChris
nagyúr

Generáltál hozzá a 3D LUT Creator-al LUTot? Macerás? Nekem a demóval nem sikerült értelmeset csinálnom. Finomabbak az átmenetek, elsősorban az ég alig sávosodik, (míg a resolvoson fellelhető) a felhők is fehérebbek, bár pici részletvesztésük van. Viszont a feketék ott a jobb sarokban LUT Creator-al jól bebuktak. A ninjával vagy mivel nem tudsz 422/10-et?
Fáradt őszi hangulata van vagy inkább téli, hó nélkül, olyan mintha be lenne fagyva.

(#9211) Tuninger válasza taranis (#9209) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Ne viccelj, ez már fényévekkel jobb mint volt a 12.5ös verzióban.
Engem inkább az lep meg hogy a 3D LUT creator mennyivel kultúráltabban oldja meg.
Kiváncsi lennék F-Log esetén is így viselkedik e, de valószínűleg igen, és még látványosabb a sávosodás

Nagyon problémás ez a DNxHR, csak a resolveal tudtam megnyitni, leközelebb kérhetjük ProResben? Vagy a windowsos resolveban nincs?

(#9212) taranis


taranis
addikt

MrChris: Igen, 3D LUT Creatorban generáltam hozzá. Macerásnak macerás, elég kocka cucc, a Resolve coloring részének teljes megértése kb. beugró szint ide. (Nem feltétlenül a használathoz, hanem ahhoz, hogy szép eredmény legyen.) A clippinget, vagy a fehéregyensúlyt ne nézd, csak megközelítőleg akartam hasonló gradet csinálni, túl sok időt nem töltöttem a matcheléssel. Az átmenetek a lényeg. Amúgy azért van télies hangulata mert télen vettem fel, és azért néz ki úgy, mintha be lenne fagyva, mert be volt fagyva :) A video assist tudna 10bitet, de a Fuji 8bit 4:2:2-t tol csak ki. Viszont amióta látom, hogy mire képes a 3D LUT Creator, ezt kevésbé élem meg limitációnak.

Tuninger: Azért a 14-eshez hasonlítottam, mert az már használható, és még ahhoz képest is látványosan jobb a 3D LUT Creator. ProRes-t akartam, de sajnos nem tud a wines Resolve. Legközelebb kitolom majd valami losslessbe aztán átkonvertálom ProResbe.

colorizer.net

(#9213) MrChris válasza taranis (#9212) üzenetére


MrChris
nagyúr

Aszittem most készült a felvétel és időben elég előrehaladottnak tűnt. Ez az átmenetes javulás elég jónak tűnik, kérdés mennyit kell makizni, amúgy a resolve 12.5 és 14-es között van színkezelési különbség, javulás? Ugyan az a projekt jobb lesz? 3D LUT Creator okos verzió? :B

(#9214) taranis válasza MrChris (#9213) üzenetére


taranis
addikt

Tudtommal semmi különbség nem lesz, hacsak nem használtad a hue vs lumát, de az meg annyira szar volt korábban, hogy ezt kizártnak tartom. 3D LUT Creator komplex, nehezen tanulható, nem ajánlom kimondottan senkinek, kivéve ha olyan kocka mint én. Az elmúlt egy hónapban letoltam a létező összes tutorialt hozzá, és kellett is, megértés nélkül ebből a programból nehéz jó eredményt kihozni, viszont ha átlátja az ember, már a Resolve is játékszernek tűnik. Persze csak a színezés területén, ez másra nem jó. (Van belőle okos verzió.)

colorizer.net

(#9215) Tuninger válasza taranis (#9214) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Vettél végül/megérkezett végül a colorcheckered?

(#9216) taranis válasza Tuninger (#9215) üzenetére


taranis
addikt

Ezt a kombót rendeltem meg az aktuális x-rite visszatérítés miatt: [link]
Elvileg pénteken jön meg.

colorizer.net

(#9217) MrChris válasza taranis (#9214) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ettől féltem, mert amúgy a tutoriálokban látottak és eredmények alapján számomra úgy tűnik ez a legjobb gradelés és szebbnek látszik. Mintha a legjobban használná ki a rendelkezésre álló adatokat.
Azért megdobhatsz vele :B kíváncsi lennék rá, tudok e a kis pana videójáva valamit kezdeni.

Készítettem pár darab fából, csavarból kétoldalt fogós riget. Majd teszek fel róla képet és videót. A gx80 stabijával párosítva ha nem is motoros gimbal, de meglepően jó eredményt értem el. Meg rendkívül könnyen foghatóvá, jól kézben tarthatóvá vált.

(#9218) taranis


taranis
addikt

Ez érdekes lesz: Adobe Cloak

colorizer.net

(#9219) ChiliChili válasza taranis (#9218) üzenetére


ChiliChili
tag

Erre nagyon kíváncsi leszek, mert vannak már erre komoly és működő megoldások, de annyiért, amennyibe egy komolyabb CC csomag kerül.

[ Szerkesztve ]

(#9220) taranis válasza ChiliChili (#9219) üzenetére


taranis
addikt

Ezeket nem ismerem, tudsz mutatni?

colorizer.net

(#9221) ChiliChili válasza taranis (#9220) üzenetére


ChiliChili
tag

Írtam.

[ Szerkesztve ]

(#9222) taranis


taranis
addikt

GTX 1080, Resolve, UHD felvétel, kísérletezés gyanánt a piros és kék csatornákra külön-külön temporal NR-t akartam tenni. Your GPU memory is full, és szinte éreztem ahogy megvet a szoftver, mit képzelek szaros 8GB VRAM-al :)

colorizer.net

(#9223) MrChris válasza taranis (#9222) üzenetére


MrChris
nagyúr

Furcsán használja ez a progi a videókártyát. Vegasban 4k, lutozva, +izélgetve, gpu-s Neat-tel (ami resolve alatt 4k kimenetnél nálam már 3gb miatt lehal) 1.5gb vram használat mellett le tudja számolni. Resolveban még fhd esetén is a neatet kb 20-30szor szabad módosítani mert utána már nem csinál semmit, újra kell indítani.

(#9224) Tuninger válasza taranis (#9222) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Ez most neattel történt vagy a resolve saját zajszűrőjével? Mert a neat konnyen omlasztja a gepet ilyen esetben, a gyárinak viszont nem lenne szabad...

(#9225) taranis válasza Tuninger (#9224) üzenetére


taranis
addikt

Gyári, pont ez lepett meg.

colorizer.net

(#9226) taranis


taranis
addikt

Ahogy látom a Sony is felvette a HLG-t kötelező funkcióként, itt az A7RIII spec: [link]
4K60 nincs, és maradt továbbra is a 8bit, HDMI-n is. Kíváncsi vagyok, ki lesz a következő aki meglépi a 10bit 4:2:2-t vázon belül.

colorizer.net

(#9227) Tuninger válasza taranis (#9226) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Az A7R-nél másodlagos a videó így érthető hogy csak 8 bites. Az A7S III lesz 10 bites.Egy picit azért csalódott vagyok mert az 5,5EV-s stabin kívül minden más csak egy kis ráncfelvarrás lett

(#9228) taranis válasza Tuninger (#9227) üzenetére


taranis
addikt

Hát szerintem várjuk ki a végét, én közel sem vagyok biztos benne, hogy kap vázon belül 10bitet. Talán a 4:2:2 garantálható.

colorizer.net

(#9229) MrChris válasza Tuninger (#9227) üzenetére


MrChris
nagyúr

Meg a stabit is várjuk ki (nem mintha érnitene :D ) mert az hogy x tengelyes és y ev-t fog még kérdéses milyen a mozgása, mennyire jól oldják meg az alaphelyzetbe való törekvést. Ebben nekem úgy tűnik az Oly a legjobb. Lehetne összehasonlítót készíteni...

(#9230) p_adam válasza MrChris (#9229) üzenetére


p_adam
addikt

A mozgása nagyon hasonló csak a szenzor fizikai méretek miatt nem lehet olyan hatékony, persze a stabilizált 16-35mm f4-el együtt már az A7SII is bőven elég jó, annál meg csak kicsivel még jobb lesz.

De a 70-200 f4 stabilizátora is meglepően jó együtt (érdekes módon fotóra nem mondják annyira hatékonynak).

[link]

(#9231) 80hun válasza MrChris (#9229) üzenetére


80hun
addikt

Olympus stabi van a sony-kban mivel résztulajdonos a sony az olympus fene tudja melyik részlegénél. :)

A kis ház miatt volt korlátozott mindig is a sony vázakban a stabi hatékonységa. Kevés a hely :D

(#9232) toyone


toyone
őstag

Itt a sample a7R III-hoz

Dpreview

[ Szerkesztve ]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#9233) MrChris


MrChris
nagyúr

Ez alatt most nem a hatékonyságát értettem, hanem van egy furcsa hatása mikor időközönként visszahúzza középre, vagy valami hasonlót művel. Ez néha zavaró és ebben jobbnak látom az Olyt a többinél, de újra össze kéne vetnem.
Arról olvastam magam is annak idején, hogy az Olytól van a Sony IS de hogy valójában ki gyártja, vagy csak licenszeli számomra nem derült ki. Lényeg, hogy nem csak a csillapítás mértéke számít videónál, hanem hogy hogyan mozogja vissza magát a csillapítás miatti kitérésekből.

(#9234) taranis válasza 80hun (#9185) üzenetére


taranis
addikt

Megcsináltam az x-rite claimet, de lehet, hogy elhasal. Miután bejelöltem, hogy Hungary, a termék értékét forintban kérte, de ha beírtam az árat azt mondta, túl magas. Próbáltam több árat is, de még 10000-et is magasnak tartotta az 50000 nettós kitre. Így aztán hiába volt odaírva, hogy "Ft", angol fontban írtam be az összeget, amiről a számla is szólt. Remélem az elbírálásnál majd helyrerántják az adatokat.

colorizer.net

(#9235) 80hun válasza taranis (#9234) üzenetére


80hun
addikt

Hú annak van egy trükje :)

Nem olyan rég csináltam még sem emlékszem rá. Az biztos hogy addig írogattam Ft-ban különbözöféleképpen míg továbbengedett . Kicsit logikátlanúl kell beírni az összeget :)

De ha továbbenged és sikerül kapsz egy emailt. Nekem másnap jött még egy mail hogy jóváhagyták.

(#9236) taranis válasza 80hun (#9235) üzenetére


taranis
addikt

Ja végigtoltam, megjött a mail, de most 141 HUF van a rendszerükben :) Majd a számla alapján kijavítják.

colorizer.net

(#9237) taranis válasza taranis (#9236) üzenetére


taranis
addikt

Na, jött is a mail, jóváhagyták, nem kötöttek bele semmibe, akkor ez az összeg dolog formális, a számla a lényeg.

colorizer.net

(#9238) 80hun válasza taranis (#9237) üzenetére


80hun
addikt

Végülis így normális , mert a számla fényképét is elküldtük nekik :)

(#9239) taranis válasza 80hun (#9238) üzenetére


taranis
addikt

Nálam a monitor gyárilag kalibrált volt, és úgy látszik elég jól csinálták, mert készítettem az X-Rite progijával is egy profilt, meg DisplayCal-al is, és hangyányi különbséget sem látok egyiknél sem, a gyárihoz képest.

colorizer.net

(#9240) Zilko87


Zilko87
tag

Sziasztok!
Kezdő szinten készülök egy számomra nagy projektre. Csak és kizárólag hobbi szinten, tehát senkinek nem megfelelve szeretnék, a téli hónapokban összevágni egy évértékelő horgász videót. A videóanyagok egész évben bővültek, már csak a "riport" felvétel hiányzik, ahol horgásztársam fogja elmesélni ,hogy számára mit is jelent a pontyhorgászat. A felvételt természetesen vízparton tervezzük felvenni, akár több "fejezetben". Mivel soha nem figyeltem még kifejezetten a hangrögzítésre, szívesen elfogadnék pár jó tanácsot. Annyi biztos, hogy egy külső mikrofonra szükség lesz. Itt picit el is bizonytalanodtam, mivel elég durva eltérések vannak ár tekintetében. A gép egy Fuji X-T20 amihez kellene. Engedelmetekkel belinkelnék egy videót a témában, ami remekül tükrözi az igényeimet. Ebben a témában számomra jelenleg ez a csúcs, az irányvonal ez lenne, természetesen alacsonyabb szinten kivitelezve.
Bugyuta kérdés: Tegyük fel, hogy van külső mikrofon a gépen, mi az a távolság az "alany" és a gép között ahol még normális minőségben rögzít, nem zavar be mindenféle egyéb hang, szél stb....?Sejtésem szerint jól jönne egy csiptetős mikrofon is a legjobb eredményhez.
35mm és 55mm-en szeretném felvenni, hogy megfelelően leválasszam a háttérről....

Előre is köszi!
A link pedig itt: [link]

(#9241) Tuninger válasza Zilko87 (#9240) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Szerintem csak ezért nem érdemes beruháznod egy mikrofonra. Egyébként van jó választás 10000 forint alatt. Természetesen puskamikrofon javallott a témához, de én azt javaslom hogy vagy menj rá a csíptetősre, abból is van jó 5-6 ezerért, vagy hagyd el, filmezz medium-closeupban 50mm-rel és kérj segítségül valakit hogy tartson közel egy telefont amivel a hangot rögzíted.

Én ahogy ezen a videón látszik zajos környezetben egész magas színvonalon tudtam hangot rögzíteni egy iPhone 5-el.

(#9242) Zilko87 válasza Tuninger (#9241) üzenetére


Zilko87
tag

Látod erre nem is gondoltam. Ilyenkor a kamerával nem is rögzíted a hangot? Könnyű ezt összehozni utólag például premier pro-ban?

(#9243) Tuninger válasza Zilko87 (#9242) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

De, kamerával is veszed, és telóval is veszed, kb 2 kattintásból hangsáv alapján szinkronizálod, majd lekapcsolod a kamera hangját. Ha tapsolsz egyet kezdéskor akkor manuálisan is könnyű összehozni. Nézz meg 1-2 programot, mert pl nekem még Galaxy S7-re nem sikerült olyan appot találnom mint mint iPhonera a Voice Recorder Pro, ahol lehetett állítani kultúráltan a felvételi jelszintet.

Ugyanígy működik a csiptetős miki is, azt is telefonba dugod nem a fényképezőbe

(#9244) Cancer válasza EkSYS (#6) üzenetére


Cancer
senior tag

Még nem. Én zenét vágok a klippek alá. :D

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#9245) MrChris válasza Cancer (#9244) üzenetére


MrChris
nagyúr

Jobb 6 évvel később mint soha! :DDD

(#9246) Cancer válasza MrChris (#9245) üzenetére


Cancer
senior tag

Mint írtam, 13-ig jelentkezzen, akit érdekel. A válasz du. 5 körül jött. Én 13:05-től máig offline voltam...

Olvasni-olvasni-olvasni! Értelmezni-értelmezni-értelmezni!! :C

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#9247) MrChris válasza Cancer (#9246) üzenetére


MrChris
nagyúr

2011-ben kérdezte a 6. hozzászólásban, az 6 éve volt. Most 9250-nél tartunk 2017-ben.

(#9248) Cancer válasza MrChris (#9247) üzenetére


Cancer
senior tag

:Y Hát ezt rendesen benéztem. Valahogy úgy töltötte be nekem, hogy az enyémre kérdezte...

:R :R Megkövetlek. S az olvasni....értelmezni... pedig az én ingem lesz... ;)

[ Szerkesztve ]

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#9249) MrChris


MrChris
nagyúr

Készítettem egy videós riget a kisvashoz. Nagyjából leeső anyagból. Gyertyán léc, két rövid seprűnyél :D , néhány csavar és az extra a B'TWIN bilincses biciklimarkolat, (ez akciósan kétezer), de rendeltem ebyaről 800-ért másikat is, mert ezt használom a steadi stabihoz is, meg némi fekete fújkálás. Kép1, kép2, kép3. Tehát az ára akár 1000ft-ból megvan, csak dolgozni kell vele ;] Könnyen szétszedhetős és a tetejére is csináltam M6-os menetet, hogy oda keresztbe is lehet áthidalást tenni amire mikrofont, hangrögzítőt, középső markolatot... lehetne szerelni. Egyúttal a barkácsolt maróasztalkámat is teszteltem vele.
A segítségével lényegesen jobb eleve a videózás és még dobott egyet a képstabilizátoron. A gombócokat is elérem, meg a tapikijelzőt a hüvelykujjaimmal. Persze nem lett tőle feiyu gimball, de még steadicam se. :DDD Itt megmutizom mennyire is stabilizál összességében ez a cucc séta közben. Rohangálni nincs értelme, mert az ugrálós lesz, viszont egy helyben állva szinte fluid fejes forgatást lehet csinálni. Ilyen most nincs a videóban. Aszem így már kevés szerep jut a steadimnek.

(#9250) toyone válasza MrChris (#9249) üzenetére


toyone
őstag

Király lett, gratula.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.