Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8101) MrChris válasza taranis (#8099) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nálam nem ilyen rózsás a helyzet. Néha fogja magát és eldurran, ajánlott a mentést nyomkodni. Ennek nemtom mi az oka. Azért optimalizáltam a dolgokat és pár korrekcióval 19fps-en megy a lejátszás.
Lenne pár apró ötletem, hogy mit tehetnének még bele. Pl nem valami informatív mely értékek lettek megváltoztatva. Ha az egyik kerék el van mozdítva, vagyis az értékei nem default akkor azt ott jelezhetné az érték kis mértékű background megváltoztatással. Vagy maga a kerék belseje elkezdene elszíneződni a megadott irányban. Ugyan ezen séma alapján más helyeken is. Meg hogy magát az értékeket számokkal is be lehessen vinni. Pár dolognál meg felesleges legördülő menüvel bonyolítani, pl a nézetre lehetne közvetlen gomb, mint a Lr-ban a fitt-re húzás. Nodon a lutot jelző apró négyzethálóra kattimtva egyből előjönne a lut lista. Tehát még lehetne fikcsizni.

Most vettem észre, hogy az összes New Blue ofx-et is lehet használni!

(#8102) taranis


taranis
addikt

Szépen összehozta a GH5-öt az 5D3 RAW-val: [link]
A módszer ötletes és könnyen megcsinálható, Tuninger, ajánlom figyelmedbe.
(A videóban minden felvételnél az első az 5D3.)

colorizer.net

(#8103) Tuninger válasza taranis (#8102) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

"Deadcode" néven futok az ml forumokon, es az eoshdn is. Már külön ráírtam a srácra hogy nem akar e sonyval is dolgozni, ő készítette az Ektar LUT-ot az 5D Raw cinelog-c-hez, ami szerintem az eddigi megoldasok kozul messze a "legfilmesebb" eredmenyt adja videóhoz.
Mivel nem fog Sonyzni nekem kell vegigmennem a processen, már egyébként próbálkozom.. csak az nincs meg hogy hogyan tudom megcsinalni davinciban hogy egymasra rakom overlayben eltolva a ket klippet, és csak az egyiknek valtoztatom a színét. Erre van valami tipped?

(#8104) MrChris válasza taranis (#8102) üzenetére


MrChris
nagyúr

Úgy tűnik, hogy a 8gb ram kevéske neki. Sokszor kiírja a Win hogy vészhelyzet van :D 7-14mb szabadot ír. A cpu viszont 40-50%-on kavircol.
Sok kérdésem közül az egyik, ha egy node-on van lut de pl a virágszirmokra nem szeretném alkalmazni, arra az a jó eljárás, hogy azon a nodon csinálok egy szín maszkot qualifier segítségével, majd ezt trackingelem is? Majd egy következő node-on átmásolom a maszkot és invertálom?
Egy ofx-t vagy bármi mást rá lehet tenni az egész projectre?

[ Szerkesztve ]

(#8105) taranis válasza Tuninger (#8103) üzenetére


taranis
addikt

Én ezt úgy szoktam -és lehet, hogy erre van sokkal egyszerűbb mód is - hogy két külön videó sávra teszem a két clipet. A felsőnél csinálok egy maszkot amivel kijelölöm a kép egyik felét. Adok a cliphez egy alpha outputot és a maszkos node alpháját odakötöm, erről mellékeltem a screenshotot. Ennek az lesz az eredménye, hogy a maszkon kívül eső rész átlátszó lesz, így jobb oldalt az alsó clip fog látszani. Mivel két külön clipről van szó, különállóan kezelhetőek, de mégis látom őket egy képernyőn.

MrChris: ha húzol egy színre keyt, akkor ott nincs mit trackelni, az folyamatosan azt a színt fogja nézni minden framen belül. Ha viszont ez a key kijelöl mást is a szirmokon kívül, akkor érdemes egy ablakot rajzolni a szirmok köré, hogy a key csak azon belül érvényesüljön (nem kell pontosan, csak annyira, hogy kizárd a szirmokon kívül eső kijelöléseket), és ebben az esetben valóban trackelni kell az ablakot. Amúgy van ilyen, hogy outside node, az aktuális node maszkjának inverzével csinál új nodet, próbáld ki.

colorizer.net

(#8106) MrChris válasza taranis (#8105) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ezt elfelejtettem leírni, úgy csáltam ahogy írtad, körbevettem windowal.
Akkor megnézem ezt az outside-ot.
Az miért van, hogy a Project managerben a mentéseim Media offline-ban vörösben vannak?

(#8107) taranis


taranis
addikt

Nézegetem az eredeti fájlokat, durva amúgy, hogy az 5D3 nagyjából hozza a GH5 részletességét, és DR-ben is nagyjából ugyanott vannak.

MrChris: amikor betöltöd őket, elérhető minden klip?

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#8108) MrChris válasza taranis (#8107) üzenetére


MrChris
nagyúr

Igen, semmi korlátozással nem találkoztam.
Van olyasmi hogy color limiter? Ami valamilyen kultúrált formában visszanyesi a túlcsordulásokat.

(#8109) taranis válasza MrChris (#8108) üzenetére


taranis
addikt

Ezeket a dolgokat nem hiszem, hogy automatizálni kéne. Az RGB parade és a Vectorscope megad mindent, hogy kordában tartsd a gradedet.

colorizer.net

(#8110) taranis válasza MrChris (#8108) üzenetére


taranis
addikt

Ja azt elfelejtettem, van a media poolban akár csak egy olyan clip is felvéve, ami nem elérhető jelenleg?

colorizer.net

(#8111) MrChris válasza taranis (#8109) üzenetére


MrChris
nagyúr

Vegasból indultam ki, ott Broadcast colornak hívja. Ebben is van ilyen a beállításoknál, csak egész máshogy van, egyszerű fx-ként jobban tetszene. Pl ha van egy jó Lut amiben a vörös cseréptető túlcsordul akkor csak az ilyen túlcsordulásokat húzza vissza, mint a highlight visszahúzása. Valszeg máshogy kell csinálni, csak még láma vagyok.
Az adott projectnek mindegyik videója a helyén van.
Viszont van egy apró probléma, hogy ez a 8 giga tényleg nem elég. Feladatkezelőben a szabad memória sokszor 0. Szeret elszállni, vagy a rendert 80%-ig megcsinálja aztán csak az időt számolja. Az individual clip segít rajta, úgy végig tudja csinálni, aztán valamivel össze kell fércelni. Nem épp elegáns megoldás :D

(#8112) MrChris


MrChris
nagyúr

3dlutcreator demót próbálgattam. Kimentettem a videómból egy képet és azt piszkáltam vele. Hát nemtem milyen 8bites anyaghoz való, mert mindenre jpg artifaktol. Rögtön árnyalatokat veszít és nem képez átmeneteket. Kissé fos színű éget próbáltam kékíteni.

(#8113) taranis válasza MrChris (#8112) üzenetére


taranis
addikt

Pedig pont az az erőssége, hogy átmenetesen dolgozik. Ettől még csodákra nem képes, de ahol artifacteket csinál, ott valószínűleg más is csinálna.

colorizer.net

(#8114) MrChris válasza taranis (#8113) üzenetére


MrChris
nagyúr

Resolve-ban szinte jól meg lehetett oldani. Persze alapvetően kevés az infó a videóban és Panánál a kék csatorna a leggyengébb.

(#8115) taranis válasza MrChris (#8114) üzenetére


taranis
addikt

Akkor meg felesleges is próbálni a 3D LUT Creatort. Én pl. sosem használtam még eddig, csak amikor kipróbáltam. Kíváncsiságból megkérdeztem Aram K-t is, akinek a tutorialjaiból tanultunk, hogy használja e Resolve mellett, vagy csak megmutatta, hogy ilyen is van. Azt válaszolta, szó szerint, hogy hozzá sem nyúl, hacsak nem tutorialt készít róla. Valahogy sejtettem.

colorizer.net

(#8116) Tuninger válasza MrChris (#8112) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Én is próbálkoztam a 3D LUT creatorral, de felháborító hogy ezért pénzt mernek kérni. Természetesen camera matchhez próbáltam és egyfelől nem volt tökéletes a match másfelől még a legnagyobb odafigyelés mellett is megjelentek az artifactok.
Arról nem is beszélve hogy maximum 12x8 colorpatchet tud kezelni (tud = csak néha crashel). Próbálkoztam úgy hogy ugyanazon fényviszonyok mellett mindkét kamerával 4-4 különböző expozícióval befotóztam ugyanazt a colorcheckert és utána próbáltam matchelni az egymás mellé pakolt 4 db képet és még így is hulladék eredményt adott, nem hogy 1 expós colorcheckernél.
Most hyalinejim (ML fórum Ektar 100 LUT 5D-hez illetve eosHDn a GH5 vs 5D3 RAW tartozik hozzá) féle colormatchet próbálom resolve alatt (thx Taranis az alpha channeles trükkért) és egggggészen jó eredményt tudok vele elérni.

Viszont fontos tipp és itt kapcsolódunk az artifactoláshoz: hue vs luma esetén azonnal széthullik a 8 bites felvétel! vagyis a hue vs hue / hue vs sat szinte szabadon módosítható, de a színek világosságának már minimális változtatásánál nagyon csúnya eredménye van, a fehér peccseken nagyon látszik. Valószínűleg ez eredményezi a 3D LUT creator gyatra működését is!

[ Szerkesztve ]

(#8117) MrChris válasza Tuninger (#8116) üzenetére


MrChris
nagyúr

Jól válogatják össze a demó videók alapanyagát, kiváló stúdió fotók, kiváló videók, azokon klaffol, sajátján meg szívhat a júzer.
Nekem csak a gx80 videója van. Felbontásra elégséges, de színeket csak kicsit lehet piszkálni. Valszeg ügyesen lövik be mennyit tartalmazzon.
Linkelhetsz pár képet miből mit műveltél és hogyan!
Viszont ebben még óriási lehetőségek vannak, mármint a kiégés/bebukás és artifact eltüntetés terén. Az intelligens tartalom kitöltő eljárásokhoz hasonlóan ezeket is ki lehetne tölteni, hasonlóan ahhoz ahogy manuálisan is próbálkozunk. Meg az MI használatával készült képátalakítás is döbbenetes, felismerné, hogy egy fej van a képen, mint ahogy ezt már meg is teszi a 14-es és persze 'láthatná' rajta a kiégett területeket, bőrtónus adott pedig adott, ha leköveti még az a terület kerülhet olyan pozícióba, amiből részleteket lehet venni... Persze kell valami a 15, 16... verziókba is :D

(#8118) Tuninger válasza MrChris (#8117) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Még nincs publikálás ready anyagom. De ha lesz, jövök LUT-tal együtt.
Van egy kedves kolegám akinek van egy Pana LX100-as gépe, ha nagyon belelendülnék lehet csinálok egy korrektort Panasonichoz is. Szerencsére ott eléggé konzisztens a színkezelés ami a standard profilt illeti, gyakorlatilag a GH4 óta mindegyik gép egyforma színt ad.

Egyébként a Resolveban az OFX menüben a Resolve FX alatt van "Color Space Transform" vagyis tudod "Logosítani" a Pana képét. Sok előnyt nem nyersz vele, max annyit hogy rá tudsz rakni olyan LUTokat amiket eddig nem.

(#8119) MrChris válasza Tuninger (#8118) üzenetére


MrChris
nagyúr

Köszi, bakker ilyen fikcsikre soha sem jönnék rá!
G6 volt előtte szerintem pont ugyan ilyen volt színekben (keveset hasonlítgattam), csak iso emelésnél kezdtek különbözni.

(#8120) Tuninger válasza MrChris (#8119) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Akkor viszont tipp a használatához:

Input color space: REC709,
input gamma: REC709,
output colorspace: REC709,
output gamma: szabadon választott

Ha az output colorspacet másra választod akkor csak felesleges feladatot adsz magadnak utólag. A rendelkezésre álló színterek közül a forrásod, a REC709 a legszűkebb, ha pl sgamutba rakod át akkor a felét sem "tölti ki" vagyis a LUTok nem úgy fognak rajta viselkedni ahogy kellene. (kivéve persze ha kifejezetten sgamuthoz készült LUTod van, de abból azért nincs nagy dömping)

Gammából a LogC szuperflat, de ha a forrás rec709 akkor egyértelmű túllövés, az SLOG2 nem rossz, vannak is hozzá jó LUTok, a BMD FILM Log (nem a 4K) szerintem a leghasználhatóbb, a Canon LOG is jó. A VLOG-gal lehet érdemes próbálkozni ha már úgyis pana kamerával használod.

[ Szerkesztve ]

(#8121) taranis válasza Tuninger (#8116) üzenetére


taranis
addikt

Azóta utánanéztem, van egy gyorsabb módja is az összehasonlításnak, az alfás kicsit overkill erre. Szóval kijelölsz két clipet, nem is kell egymás felett lenniük, majd rányomsz a split screen gombra felül az előnézeti kép felett, majd a legördülőben kiválasztod, hogy "selected clips".

colorizer.net

(#8122) taranis válasza Tuninger (#8103) üzenetére


taranis
addikt

Te amúgy használsz cinelogot kiindulási alapként? Van bármi értelme azon felül, hogy pár LUT ahhoz készült?

colorizer.net

(#8123) Tuninger válasza taranis (#8122) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A seelcted klippes megoldásnál ha hozzányúlsz a csúszkákhoz akkor egyből csak egy klippet látsz sajnos, azért kell az alfás megoldás.
Sajnos a cinelog-c fizetős móka, és nem találtam meg egyetlen kedvenc oldalamon sem, így én LogC konverzióval pótolom ennek hiányát. szerencsére erre is írt tippet a srác az ML fórumon a "Free Ektar 100 LUT" threadben. Eléggé bonyolult a workflow és szerintem felesleges, de még nem találtam egyszerűbb megoldást. Mindenesetre annak a LUTnak a roll-offja szenzációs. Egyébként SLOG2-re is ráhúzható csak előtte konvertálni kell LogC-re

(#8124) taranis válasza Tuninger (#8123) üzenetére


taranis
addikt

Hm, én simán tudom gradelni az aktív klipet, miközben mindkettőt látom, valamit másképp csinálsz akkor.
A kedvenc oldalaidból meg hiányzik akkor egy, privátban megírom, melyik.

colorizer.net

(#8125) taranis


taranis
addikt

Melóhelyen visszatettem a 12.5-ös Resolvet, integrált GPU-val a 14-es nem szeret dolgozni, már FHD alatt is GPU memory full-t dob, a 12.5-ös meg UHD-t is visz.

colorizer.net

(#8126) taranis


taranis
addikt

Próbálgatom a #8102 alatt linkelt oldalon letölthető 5D3 footaget matchelni a hozzá tartozó GH5 V-Log-al. Biztos, hogy segít egy pontos mérések alapján készített LUT, de szerintem nem nagy kaland simán szemre összehozni a kettőt.
1. 5D3 - V-Log
2. 5D3 - V-Log
Először matcheltem az első scenet, apróságokkal nem foglalkoztam, majd a gradet átvittem egy másik scenere, ahol kicsit más színek vannak, ezért minimálisat módosítottam rajta. Egyik match sem tökéletes, nem is ez volt a cél most, de már ennyi is elég, hogy működjön egymás mellett a két kamera.

colorizer.net

(#8127) bendefeco


bendefeco
tag

Sziasztok
Készítettem egy újabb videót ezt szeretném megmutatni :)
Észrevételt, tanácsot elfogadok :)

https://www.youtube.com/watch?v=pboHQG9pH3k

(#8128) toyone válasza bendefeco (#8127) üzenetére


toyone
őstag

Használd a "link" gombot.

[link]

Nekem személy szerint sok ez a sokfajta áttüntetés.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#8129) bendefeco válasza toyone (#8128) üzenetére


bendefeco
tag

Igen, lehetséges hogy egy kicsit túlzásba vittem. Ha megnézed az előzőleg feltöltött videóim azokban nem igazán van ilyen. :)

(#8130) hibavissza válasza bendefeco (#8127) üzenetére


hibavissza
veterán

Te kérted :)

Áttűnés nagyon béna. Feszesebb vágás, 3-4 másodperc/jelenet. Ismétlődő, unalmas témák. Nincs ember. Mármint arcok a tömegből. Egy kamerába vigyorgó piaci árus például. A kettesről jó lett volna a felvétel, ha egy ott utazó fura figura is be lett volna vágva. Akár egy hajléktalan vagy punk vagy valami extra elegáns bankár forma. Hiányoztak a talaj közeli és drónos bevágások. Túl steril színezés.

Hirtelen ennyi.

(#8131) Tuninger válasza bendefeco (#8129) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Viszont fejlődsz. Örülök neki hogy itt most nem használtál extrém színezést. A "belezoomolós" effekt ebben a formában nagyon amatőr hatást ad, illetve ahogy a többiek is mondták túlhasználtad a transitionöket. Viszont nézhetőbbek a snittek, csak még nincs köztük koherencia

(#8132) bendefeco válasza Tuninger (#8131) üzenetére


bendefeco
tag

Köszi mindenkinek :)
Ezt már nem színeztem agyon :) csak picit és másképp, a téma nem biztos hogy mindig a legérdekesebb de majd lesz jellegű és stílusú is :)

(#8133) hibavissza válasza taranis (#8126) üzenetére


hibavissza
veterán

Basszus, ebben a topikban senki nem dolgozik? :D

Azért az elég érdekes, hogy minden "szakértő" szerint "szarakanonszenzor" és "levannagyonmaradva" meg "szoninakjobbadinamikája" közben mindenki kepeszt, hogy valami Canonra hajazót kapjon a monitorára. (Én is.)

[ Szerkesztve ]

(#8134) taranis válasza hibavissza (#8133) üzenetére


taranis
addikt

Van alapja, mert dinamikaátfogásban sosem remekeltek, bár kezdenek feljönni az új vázakkal. A színek miatt megyünk a Canonhoz.
Én programozó vagyok, távmunkában, és nem mindig esik be meló, ilyenkor ha tudom képzem magam videózás terén. Mindig van mit.

colorizer.net

(#8135) Tuninger válasza hibavissza (#8133) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Az out of kamera képe a canonoknak kritikán aluli. És ott szerintem a szín is pocsék. A RAW meg csoda. valószínűleg ha elérhető lenne a raw a többi márkánál nagyon hamar elfelejtődne a canon. De egylőre csak náluk lehet ezt olcsón megoldani. Én melóból remote desktoppal elérem a gépem és olyan munkaköröm van hogy hullámzó a terhelés és aránylag sok az üresjárat :)

(#8136) hibavissza válasza Tuninger (#8135) üzenetére


hibavissza
veterán

Nem követem a drágább vázakat. Elvétve kapok kölcsön. De nekem minden esetre furcsa, hogy a kommentek alapján már rég csődbe kellett volna menjenek, de a végén mindig ott van, hogy vagy egy objektív vagy valami piszok kis feature hiányzik máshonnan. Kb. ez megy legalább öt éve. Temetik a Canont. Az meg röhögve bedarálja a teljes konkurenciát. Továbbra sem értem, de ez legyen ez én bajom.

Azért, hogy hobbi szinten így toljátok a Resolve-t meg emelem a kalapom. Nekifutottam már vagy ötször. Iszonyat időrabló zéró rutinnal.

Ja bocsánat, én meg nyomdász vagyok. Szintén hullámzó munkamennyiséggel, de úgy látszik kevesebb kitartással. :)

[ Szerkesztve ]

(#8137) taranis válasza Tuninger (#8135) üzenetére


taranis
addikt

Jaja ez szerintem is így van. A RAW teljesen új világot nyit, pl. ott volt az FS700, és amikor kijött rá a RAW upgrade, mintha egy új kamera lett volna, gradelgettem a DNG-it, nekem nagyon tetszett, és használtan külső rögzítővel már másfél milla körül hozzá lehet jutni. Ez nem kis pénz, de cserébe 4K60p-t (120p-t 4 secig) ill. 2K240p-t is ad RAW alatt. Persze nehéz ennyi pénzt beletenni valamibe, amit már szétnyúztak meg amire gari sincs, így végül letettem róla. Meg aztán nehéz és híresen nehezen kezelhető váz, az FS5/FS7 sokat javult hozzá képest.

colorizer.net

(#8138) Tuninger válasza hibavissza (#8136) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

félreértés ne essék, amatőr és profi (pénzkeresős) fotóra én is a canont és nikont ajánlom. Amit tudnak azt betonbiztosan tudják bugok nélkül. Ha összenézzük az objektív parkot ott elég jóáras a canon.
Videónál szaladt csak el mellettük a piac, a userek pedig még mindig inkább elsősorban fotóra vesznek gépet és csak másodsorban videóra.
Mivel ez egy videós topic, naná hogy a milcek vannak fényezve :)

Resolve: ne is mond, amennyi energiát már ráfordítottam annyibol már egy új nyelvet is meg tudtam volna tanulni... :D

(#8139) MrChris válasza Tuninger (#8120) üzenetére


MrChris
nagyúr

Találtam egy olyan lutot ami kifejezetten jó az ég kékjének visszahozására, ha elég fosra sikerült a felvételen. Rátettem egy kis színpiszkálást, meg zajszűrést mert elég kevés már az árnyalat, meg egy kis blurt. Jobb mint amit tekergetéssel el tudok érni.
Persze ez lehet, hogy csak nekem újdonság. Vannak még ilyen speciális lutok? Pl bőrre-arcra, természet zöldjére?

[ Szerkesztve ]

(#8140) hito


hito
nagyúr

Na ismét egy barátom esküvőjén kéne összehoznom valamit. Az eszköz RX10 Mark II (és zoom-os vágóképeknek egy szintén XAVC kodekes HX80. Tudom-tudom vicc kategória, de amire kell, arra jó) lesz. Mindenféle tippet, szakmai fogást, apró trükköket szívesen veszek, mert rajtam a világ szeme :D

S-log2 PP-lal vegyem fel az egészet? Az utómunkával ráérek, így több lenne benne a tartalék és a lehetőség. LUT plugint még mindig nem sikerült beélesítenem Vegas alatt :o

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8141) Tuninger válasza hito (#8140) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Látom eladtad az FZ2000-ret, gratula, bár sokkolt hogy az a gép ilyen sokba kerül.

Én tavaly kezdtem esküvői videózással foglalkozni. Eddig két esküvőn vagyok túl, ez alapján írom a tapasztalataimat.

Bár egy barátod esküvőjén, ha nem kapsz érte pénzt nem fogod komolyan venni. Illetve kérdés lesz e belőle vágott anyag, vagy csak meglegyen emlékben az egész nap.

Ha komolyan veszed és beleteszed a munkát és vágod (és nem iszol :D) akkor a következő tippeket tudom adni:
- Vigyél power bankot, mert 3-4 órányi anyag simán összejöhet a készülődéstől a menyecske táncig.
- vigyél laptopot backupolni, nekem legutóbb 97 GB-nyi anyag jött össze.
- legyen tartalék gép tartalék akksi, tartalék kártya.

A végső delivery format 1080p. 4K-ban csak akkor videózz ha tudod hogy érdemes lehet újraframelni a történetet. Egyébként 1080p 50p, mert érzelmekre vadászol, amiknél nagyon jól jön ha tudsz lassítani. Egy anyuka elpityeredés, egy nevetés kilassítása csak még inkább megtolja az érzelmi oldalt. Neked az RX-en a 120p is fullos minőség így abban is rögzíthetsz, de azt pl szinte biztos hogy csak proxykkal tudod majd vágni mert annyira megfogja a gépet. Viszont vigyázni kell mert beltéri fénynél brutál a flickering 120p-n plusz extrém mértékben kell megemelni az ISO-t.

Tipp: 50p-nél nyugodtan használhatsz 1/50 záridőt beltéren, nem minden pillanat lesz lassítva, ahol meg igen, a kutyát nem érdekli hogy kicsit erősebb a motion blur.

Buli: 50p látványos lenne, de az ISO6400-as téma a 2.8-as objektívvel. Lehet inkább érdemes lekacsintgatni 1/25 zárra és 4K-zni (már ha ott jobb a zajod, RXnél nem tudom)

Az SLOG2 két dolog miatt necces: a., ha elbököd a fehéregyensúlyt (bár ott az AWB...) akkor nagy szenvedés utólag visszahozni. b., a 1080p-nél picit soványka a bitrate az SLOG2-höz. főleg 120pnél. Ráadásul +2EV-re kell expóznod ami beltéren elég hamar magas ISO-t eredményez.

Szerintem Cine2 + Pro Gamut +10 szaturáció legyen a recept, 0EV auto fénymérésnél nem fog kiégni semmi, de lesz dinamika és alacsonyan marad a zaj. Van AF-ed, így tudsz a framelésre figyelni. Menj az arcokra, medium close-up, close-up.

Tipp518: pofátlanul menj mindenki elé legyél ott a sűrűjében

Itt van én hogy csinálom. Ez A6300, 1080p 50p, SLOG2, +2EV auto expóval.

[ Szerkesztve ]

(#8142) hito válasza Tuninger (#8141) üzenetére


hito
nagyúr

Igen, sikerült eladni hála Istennek. Nem rossz gép, sőt nagyon jó lehetne, de az optikával agyoncsapták :( Videóhoz is rekeszelni kell 4k alatt az éles képhez :((

Nagyon köszönöm a kimerítő választ :R Inni nem iszom, még szilveszterkor sem :D Memoriakartyabol nincs hiány, 1db 128GB + egy rakat 64GB. Akksit be kell rendelnem, mert abból nem vagyok eleresztve. Esetleg ha van valakinek eladó NP-FW50 az érdekelne :)

4K-ban nem terveztem forgatni, én is 1080p 60fps-re gondoltam. Ha szarok a fények este, akkor veszem elő a 4k-t az alacsony frame rate es magas bitrate miatt, így terveztem a rossz fenyviszonyok miatti hátrányt ledolgozni.

120fps alatt egyébként 100mbps-t tud a gép. Az is sovány? A kis videó jó, tetszik. Fele ilyen jóval már elégedett lennék :D

Az a +10 szaturáció nem durva?

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#8143) Tuninger válasza hito (#8142) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

60p/120p esetén pulzálni fognak a fények, 50p/100p-t javaslok.
120p-hez 100Mbps az az SLOG2-őn kívül minden picture profilhoz elég. Az SLOGnál viszont hamar szétesik.
+10 szaturáció a -32 - +32-es skálán nem durva :)

(#8144) papaya válasza Tuninger (#8143) üzenetére


papaya
senior tag

Hoppá, ezt nem is tudtam, ez ennyire általános dolog? :F Én alapból azért választanám a 60p-t mert 24p-re editálva már 2,5x-es a lassítás, ami még jobban néz ki, de ha ez így van mindig akkor már más a dolog fekvése.

[ Szerkesztve ]

(#8145) taranis válasza papaya (#8144) üzenetére


taranis
addikt

A váltakozó áram frekvenciája európai területeken 50Hz, USA-ban 60Hz. Érdemes ehhez igazodni fps-ben (lehet fele, vagy többszöröse is), ha beltéri vagy utcai lámpák által megvilágított helyeken filmezel, különben villoghat a felvétel. Ha mégsem akarsz ezekhez igazodni, akkor nagyon kell figyelni a záridőre, itt találsz egy táblázatot a cikk végén: [link]

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#8146) madgie válasza papaya (#8144) üzenetére


madgie
titán

Elég általános, mert 50 Hz az elektromos freki felénk, ahhoz az 50 fps illik.

Szerk: na, megelőztek :D

Tuninger: a videód elején a készülődésnél mit össze nem vakuzik a fotós kolléga...

[ Szerkesztve ]

(#8147) taranis válasza Tuninger (#8141) üzenetére


taranis
addikt

"Tipp518: pofátlanul menj mindenki elé legyél ott a sűrűjében"

Elképzelem, ahogy a fotós szakik is ezt mondják a szakmával ismerkedőknek, így aztán szép kis fotós-videós küzdőtérré válhat az esküvő :D

colorizer.net

(#8148) madgie válasza taranis (#8147) üzenetére


madgie
titán

Ó, én elengedem a témát, mikor látom, hogy a kamerára felcuppantott hidegfényű (!) LED-del betolakszik a táncolók közé a videós kolléga. Bohóckodjon ő egyedül, nem kellek én mellé :D Majd ha elfárad és leül, akkor megcsinálom, amit én szeretnék.

(#8149) taranis válasza madgie (#8148) üzenetére


taranis
addikt

Jaja ott oké, de a szertartást azért nehéz kibekkelni :) Amúgy döbbenet, hogy mennyire változóak az igények. Van aki 4K-t akar, de van olyan ismerősöm, aki a saját esküvőjét egy olyan videóssal csináltatta, aki vitt egy ezeréves 3 CCD-s monsztert, mintha bútort cipelnél a válladon = profi, de a max felbontása DVD. Én fogtam a fejem a végeredményen, nekik meg abszolút tetszett.

colorizer.net

(#8150) madgie válasza taranis (#8149) üzenetére


madgie
titán

Na igen, a szertartás érdekes, az megkövetel némi érzelmi intelligenciát. Van, akivel nagyon jó együtt dolgozni, van akinél fogod a fejed. Én meg szoktam mondani a kollégáknak, hogy nyugodtan szóljanak rám, ha bamba vagyok :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.