Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9951) MrChris válasza hibavissza (#9950) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nálam úgy néz ki most a helyzet, hogy bár mit renderelek a tv lejátszóján moirés, hdmi-n ráküldve meg tökéletes, legyen az mpchc, vlc vagy windowsos média lejátszó. Még több tv-n nem tudtam tesztelni, de a letöltött filmeket meg jól jeleníti meg, pedig azok vérpistis újra tömörítettek.

(#9952) hibavissza válasza MrChris (#9951) üzenetére


hibavissza
veterán

Nekem most zsír minden. WIFI-n megy a 100 mbps UHD. Serviio rulz.

(#9953) hibavissza válasza goldb (#9938) üzenetére


hibavissza
veterán

(#9954) MrChris válasza hibavissza (#9953) üzenetére


MrChris
nagyúr

Melyik kamerának van kb m4/3 méretű szenzora? Mintha ilyen kicsi egyiknek se lenne :D

(#9955) hibavissza válasza MrChris (#9954) üzenetére


hibavissza
veterán

Mit befolyásol? Svenkelésnél ekv. gyutávot kell nézni.

(#9956) MrChris válasza hibavissza (#9955) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nem mindegy, ha állítod a kamerát más érték adódik a svenkelési szögsebességre, gomdolom mert különböző a szenzorméret, ami náluk igen változatos. De erre is van kalkulátoruk. Talán a Red dragon 3.5k 5:4 egész hasonló méretű és egész reálisnak tűnik a sebesség. Ha már van egy precíz giroszenzor a kamerában lehetne egy ideális szögsebesség átlépésre figyelmeztető jelzés, úgy mint a rossz fókuszra a piros pötty, vagy a bemozdulás jelző egyes kompaktokban, mobilokban. Természetesen figyelembe venné a gyutávot, fpst, tárgytávot...

[ Szerkesztve ]

(#9957) hibavissza válasza MrChris (#9956) üzenetére


hibavissza
veterán

Tényleg én csak a felbontást néztem, de az eltérő bázistáv miatt valóban nem mindegy, hiába totózunk ki hasonló crop-ot.
Valami ilyesmi jól jönne mft-re is.

[ Szerkesztve ]

(#9958) MrChris válasza hibavissza (#9957) üzenetére


MrChris
nagyúr

Szerintem a bázistáv mindegy, nem befolyásolja. 20mm-es obival 25fps, negyed fodulatot 15másodperc alatt javasolja az említett red dragon 3.5k 5:4-el. Sajnos a gyakorlat is ezt mutatja a gx80/20-as kombóval. Csak ezt kamerázás közben ki a... tudja betartani és észben tartani melyik obi/gyutáv esetén milyen sebességgel mozgathatom. Nyilván a gyakorlat teszi a mestert/operatőrt.
Meg ugyan ez vonatkozik a filmezett téma mozgására, hát jól meg kell tervezni egy profi filmet.

(#9959) Tuninger válasza MrChris (#9958) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Egy gimbalnál be tudod állítani a fordulási sebességet appon keresztül, bár nem szög/másodpercben. Egyébként szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítotok a dolognak, ha értékes contentet veszel fel, még te magad sem veszed észre hogy darabos, ha pedig direkt ezt teszteled, persze hogy kiugrik.

(#9960) MrChris válasza Tuninger (#9959) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez örvendetes, legalább ott gondoltak rá. Azért ha figyel erre az egyszeri hobbista javul a látvány. Én kerülöm a svenket, próbálok úgy szaladgálni a család körül hogy kb fixen tartsam a kamerát, meg egyebek. Persze a lehetőségekhez képest. Nekem megéri, mert szeretek ezzel az egésszel foglalkozni, szórakozás, hobbi, nem muszájból csinálom.

[ Szerkesztve ]

(#9961) hibavissza válasza Tuninger (#9959) üzenetére


hibavissza
veterán

Valami trükk mégis van, mert egyre többször látok normál broadcast tv műsorban svenkelést judder nélkül. Gépen nézek filmet, sokszor találkozok svenkeléssel központi téma nélkül és nem szaggat. Még 60 Hz-re állított frissítésnél sem. MPHC-vel sem.
Most csináltam egy családi videót (ezért nem linkelem be). 24p 1/50 beltér. Két helyen nem szaggat beállítástól függetlenül (kísérleteztem motion blur-rel Resolve Studio-ban). A tv-n és a Win10 gyári lejátszójában. Máshol mindenhol. Kezdek becsavarodni. :D

[ Szerkesztve ]

(#9962) hibavissza


hibavissza
veterán

(#9963) MrChris


MrChris
nagyúr

Úgy néz ki, hogy a TV-mnek a GX80 CineD-ből bármilyen formátumba konvertált videóval baja van, olyan mintha kb kihagyna minden második sort, mintha az interlaced felvételből kidobálnánk az egyik képet, de ha nincs mozgás akkor valamivel javul a helyzet. Hiába konvertálom mindenféle 1080p formátumba különböző bitrátával, ilyen marad. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet emögött és hogyan orvosolható?

(#9964) hibavissza válasza MrChris (#9963) üzenetére


hibavissza
veterán

Nincs nagyon ötletem. Nem lehet, hogy a Neat-od ront el valamit? Gondolom kipróbáltad több alkalmazással renderelni. Esetleg az mp4 kiterjesztésd írd át .avi-ra. Az én Samsung tv-m azt eszi csak.

[ Szerkesztve ]

(#9965) MrChris válasza hibavissza (#9964) üzenetére


MrChris
nagyúr

Próbáltam simán virtualdubbal-vfw-vel, xmediarecoddal, vegassal. Aztán Resolveból különféle 8bites fhd formátumba, majd abból az xmediarecoddal, virtualdabbal h264-be. Az eredeti fájlt konvertálgattam 1080p-be.
Még az van hátra, hogy tiffekbe konvertálom és azt fűzöm össze. Az anyós szintén Lg tvje(alap modell) jól játsza és egy új Sony is, tehát ennek a tvnek a gyengesége, pedig eddig mindent nagyon szépen vitt.
Ami fura, hogy azért a többi tvn is egy villanásra az első 1-2 képkocka szintén gyengén jelenik meg de aztán helyre áll.

[ Szerkesztve ]

(#9966) hibavissza válasza MrChris (#9965) üzenetére


hibavissza
veterán

A kiterjesztés átíráson kívül nincs ötletem. Venni kell egy 10 ezres médiaboxot csínából.

(#9967) MrChris válasza hibavissza (#9966) üzenetére


MrChris
nagyúr

Valszeg az lesz, csak fingom sincs ezekről, kimaradt az életemből, félek, újabb problémát veszek a nyakamba. :DDD

(#9968) hibavissza válasza MrChris (#9967) üzenetére


hibavissza
veterán

Én most rendeltem egyet. Valami x96 csoda. Májusban :W be tudok róla számolni.

(#9969) MrChris válasza hibavissza (#9968) üzenetére


MrChris
nagyúr

Én is pont aztat néztem. :DDD Specifikácóban elvileg mindent tud, valszeg fürgébb a smarttvnél is.

(#9970) aznem


aznem
tag

"Kínai a spájzban: Megfizethető 6K kamera lett a Kinefinity Mavo"
printscreen.hu link: [6K kamera]

Érdekesnek ígérkezik + kíváncsi vagyok ha a Samu (ideiglenesen biztos) felhagyott az alsóbb szegmenssel, lehet e itt komoly tényező egy nem japán cég?

(#9971) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Egy kis érdekesség amit a Sofitelnek készítettem.

A6300, a gimballos felvételek Canon 10-18 IS STM-el ISO6400on, vagy Sony E 16-50-el készültek ISO5000-ren. A DOF-os felvételek Sony E 50mm F1.8-on, többnyire kézből, ISO1600-on.

Vicc hogy a Sony 50-es csak rendezvényen kerül elő a táskából mikor "kreatívkodok" sosem használom, munkára viszont többnyire az van fent...

Minden obit nyitva használtam, a kamera SLOG2-ben volt, fix 3200K-ra állított WB-vel, utólag Davinci Resolveban gradeltem. Most először használtam fix értékeket (obi legtágabb rekesze + 1/50 + hozzá passzoló de fixre állított ISO) Azt mondom amennyi előnye van, annyi hátránya is, szerintem legközelebb autoexpozom..

Végig 4K-ban lett felvéve, de a Davinciból csak 1080p export ment ki, és azt vágtam meg, így amit most itt a youtubeon láttok és "4k" az valójában upscale a 1080-ból. Azért csináltam mert a youtubenak kell hogy normálisan nézzen ki viszont a megrendelőnek elég volt a 1080-as anyag.

Hogy miért linkeltem? A szokásos mit lehet kihozni az SLOG2ből, illetve milyen brutál a high iso az a6300-on., Plusz az elmúlt napok "szaggatós svenkelésére" egy válasz, vagyis ha van valami amit követ a szemed a felvételen akkor nem veszed észre hogy darabosan mozognak az élek, mert nem arra figyelsz.

(#9972) Elektrosokk válasza Tuninger (#9971) üzenetére


Elektrosokk
addikt

a színek szerintem tök jók! :)

viszont egy 34"-es wide monitoron nézve rendesen megszédültem tőle. Pedig én is csinálok ílyen gyorsított "áthúzásokat" bár nem ekkora látószöggel és maximum 1-2 alkalommal használom csak egy videóban.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#9973) Zilko87 válasza Tuninger (#9971) üzenetére


Zilko87
tag

Remek munka, viszont rettentően unalmas, értelemszerűen nem nekem készült és kihoztad ebből a maximumot. Picit talán lehetne hidegebb.

(#9974) Tuninger válasza Elektrosokk (#9972) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Köszönöm!

A tömegben sétálósokra mégis csak rá kellett volna raknom egy agresszív motion blurt. Az áthúzások nekem tetszenek, még csak most tanulgatom ezt a blade speed dolgot finalcutban.

Zilko87: ha benne vagy a boros témában akkor érdekesség hogy kik voltak ott és milyen borokat hoztak, illetve kik a nagy borászatokban a csajok akik a háttérben szoktak maradni.

Az volt a megrendelő kérése hogy jöjjön át hogy mennyire vidám a rendezvény, milyen sokan vannak és hogy mennyire a nők vannak a középpontban. szerintem egészen sikerült hozni.

Általában melegebb gradet használok mindenhol, itt engem a "pirosság" zavar egy kicsit, de mivel uralkodó szín és a megvilágításból fakad ha visszahúzom "beszürkül" a kép. Viszont így nézett ki a helyszínen is!

(#9975) MrChris válasza Tuninger (#9971) üzenetére


MrChris
nagyúr

Letöltöttem a 4k-st és a fhd-n néztem meg. Szokás szerint kritizálni könnyebb mint csinálni :D Az elején mikor lépcsőn mész le olyan mintha szoftstabi lenne, egyenletes mozgás ellenére kicsit megmosódik, ez gondolom magasabb iso-n készült. A gimbalos kamera irány elmozdítás lehetne kicsivel lágyabb indítású.
Színekhez szólva nekem kicsit sok ez a narancsvörös, bőrbarnák valahogy nem jön elő meg a többi szín is inkább csak egy-egy címkén jelenik meg, olyan az érzet, mintha kevés lenne a szín, vagy magas WB-ből lenne visszahúzva. Sárga, narancs és vörös uralja, kicsi rózsaszínnel. Igaz ez a környezet, hogy a padló, falak is vörösek elég kedvezőtlen, meg a korszerű ledszarral megspékelve. Na, most lehet rám haragudni ;]

(#9976) #31733248 válasza Tuninger (#9971) üzenetére


#31733248
törölt tag

Jó lett, gratulálok! :)

(#9977) Tuninger válasza MrChris (#9975) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

A lépcsős jelentnél ISO8000 + 1/25 zár volt mert állati sötét volt, és kapott szoftveres stabit pluszban, jól kiszúrtad.
Pontosan ez a bajom a Feiyu MG V2-vel. Nagyon durván indul meg mindegyik irányba, nagylátós snitteknél nem vészes, de 50mm és felette már nagyon zavaró.

Színek: Azok a LED-ek borzalmasak, az eredeti SLOG2ben minden elfér, de gradenél valaminek ki kell égnie hogy meglegyen az arcokon a kontraszt. Nem véletlen raktam fel csak youtube linket egyébként :D Vagy VLC Player / MPC-re gradelek ami kihagyja a monitor profilt és default windows sRGB-t használ, vagy kalibrált monitorra. Ha böngészőből (chromeból) nézed azt fogod látni amit szeretném hogy láss. Ha letöltve nézed túlszaturálja a pirosat és a narancsot. Dobd be editorba és vedd le a szaturációt 25%-al. Egyből tetszeni fog. Akkor jöttem rá mikor linkeltem egy hete az arcbőrös ProRes snittet a göndör hajú borász csajsziról és csak Taranistól érkezett response. Elkezdtem megnézni különböző eszközökön és kiugrott hogy nagyon nem mindegy min van megnézve... pedig nem csak kalibrált monitor hanem scope alapján is minden ott feküdt ahol kell neki... Szerencsére a dolog szaturáció korrekcióval helyre rakható.

Itt meg tudsz nézni egy példát. Ha fakónak látod akkor jól vagy beállítva. Ha pont tökéletes a bőrszín akkor sRGB-re vagy belőve a fent leírt hibával. Érdemes megnézni több böngészőből illetve letöltve is.

(#9978) taranis


taranis
addikt

Jók a színek, néhol valóban soknak tűnik a vörös-narancs, de gyanítom hogy a helyszínen is hasonló volt. Nem lehet olyat játszani, mint az esküvőkiállításos felvételnél? Tehát hogy jó szokásodhoz illően bedobsz pár snittet, aztán megnézzük kinek milyen az ízlése, milyen gradet tart jónak. Már ha ez olyan meló, ahol engedi a megállapodás az ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#9979) Tuninger válasza taranis (#9978) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Szerencsére nem probléma de azért szeretném kérni hogy ne postoljátok az eredményt a fórumon kívül.

Lássuk ki mire jut néhány out of camera SLOG2 felvétellel Természetesen a saját profilom. A cél legyen akkor az hogy pontos bőrszín, és visszafogottabb vörös-naranccsal. Elég ha 1080-ban dobjátok fel az eredményt, kivéve ha youtube privát, akkor azért legyen 1440p :D

(#9980) hibavissza válasza Tuninger (#9977) üzenetére


hibavissza
veterán

Nekem nem tűnt túlszaturáltnak MPCHC-ban.

Ami zavart az a kontrasztos részek villódzása svenkeléskor, kamera mozgáskor. Pl. szakács. A színek a fényviszonyokhoz képest kulturáltak. Az én ízlésemnek kicsit sok volt a kameramozgás. Lehet egy picit rövidebbre vágva több lenne.

(#9981) taranis válasza Tuninger (#9979) üzenetére


taranis
addikt

Ez milyen gamut?

colorizer.net

(#9982) Tuninger válasza hibavissza (#9980) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nálad akkor konzisztens az appok közötti színkezelés.
Nálam nem látszik villódzás.

Taranis: Pro Gamut, ha color space mappingot akarsz akkor REC709-et válaszd forrásnak.

[ Szerkesztve ]

(#9983) hibavissza válasza Tuninger (#9982) üzenetére


hibavissza
veterán

Device profile mire van állítva nálad?
Amúgy rákérdeztem tv-s ismerősöknél erre a svenkelés gondomra. Azt mondták izomból tolják a Twixtort mindenre.

(#9984) Elektrosokk válasza Tuninger (#9974) üzenetére


Elektrosokk
addikt

A hangulat az eléggé átjött, nekem is kedvem támadt volna ott lenni :) :R

egyébként a nagylátós felvételek hány mm-en készültek?

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#9985) MrChris válasza Tuninger (#9977) üzenetére


MrChris
nagyúr

Akkor jó a szemem. :D Persze ha kukacoskodni kell még élesebb ;]
Azt nemtom fakó e az a kép, mondjuk, hogy olyan divatosan szürke, magas fekete, alacsony fehér szinttel, de nem vörös, kellemes bőrszín. FF, chrome, faststoneviewerben teljesen egyforma, kalibrált eizo monitor, a kalibráció betöltve, ellenőrizve. A videó is nekem elég egyformának tűnik FF, Chrome, Mpchc alatt is. Ha sokat nézem egyre jobb. :D

(#9986) taranis válasza Tuninger (#9982) üzenetére


taranis
addikt

Bedobok egy filmesebb hangulatú gradet, hidegebb, több zöld, klasszikus split toning. M31 szerű, de amúgy nem az. Nem biztos, hogy végig működne, de mindenképp ebbe az irányba vinném az eredetit, nekem kicsit sok a narancs ott. Persze ez abszolút ízlés dolga, meg amúgyis egészében kell nézni a projektet.

Eredeti:

Első próba:

colorizer.net

(#9987) hibavissza válasza taranis (#9986) üzenetére


hibavissza
veterán

Jobban néz ki, de ez egy reklám anyag. Az M31 a türkiz-narancs komplementerekkel játszik és az pszichésen feszültség keltő. Ezért tolják rengeteg filmben.

(#9988) MrChris válasza taranis (#9986) üzenetére


MrChris
nagyúr

Szerintem is egész jó, a mesterségesen keltett kékeszöld kicsit oldja a vörösnarancs klf árnyalatait. Még ha a bőr vöröse fujisan kicsit barnába hajlana még jobb lenne, :DDD persze a vörös körömlakk megmaradna élénkvörösen. ;]

(#9989) taranis válasza hibavissza (#9987) üzenetére


taranis
addikt

Hát, kire milyen hatással van. Engem megnyugtatnak a komplementerek, mert együtt egyensúlyban vannak. De persze, ez reklám anyag, nem kell agyon filmesíteni. Mindenesetre ha feszültséget akarnék, az máshogy nézne ki. Az is jó játék amúgy, hogy adott egy kép, és akkor csináld meg úgy, hogy romantikus filmbe passzoljon, aztán csináld meg úgy, hogy mondjuk horrorba.

MrChris: próbáld megcsinálni, ha van időd, érdekelne, hogy kinek mi tetszik.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#9990) hibavissza válasza taranis (#9989) üzenetére


hibavissza
veterán

Ha a türkiz-narancs komplementer megnyugtat akkor neked balta volt a jeled oviban. :) Nézd meg, minden B kat. filmben türkizes háttér előtt áll a narancs fejű szereplő, ha valami döntést kell hoznia, vár valamire, stb. Nem vagyunk egyformák. Nekem a második, általad színezett kép abszolút feszültséget sugároz. Te mire színeznéd, ha drámai hatást szeretnél?

[ Szerkesztve ]

(#9991) hibavissza


hibavissza
veterán

GH5 1411 Euro

Thx Sony

[ Szerkesztve ]

(#9992) taranis válasza hibavissza (#9990) üzenetére


taranis
addikt

A színek szembenállása (és bármilyen szembenállás) nekem csak akkor okoz feszültséget ha azonosulok az egyik féllel. Tehát pl a színészre figyelek, beleélem magam, és közben azonosulok a narancs színnel, akkor a türkiz nekem is feszültséget ad. De ha épp nem élem bele magam semmibe, akkor megnyugtat a narancs és a türkiz egysége. Azt elismerem, hogy aki végig képes beleélni magát egy film szerepeibe, annak ez idegen nézőpont lehet. Én még a saját életemben is néha nézőnek érzem magam, szóval így vagyok bekötve :D
Drámai hatást én sem színeznék máshogy, de csak simán feszültségkeltésre azért az expozíciót, kontrasztot, szaturációt is lehet használni, pl. a horrorfilmeknél annyira nem dívik a narancs-türkiz.

colorizer.net

(#9993) taranis


taranis
addikt

Nekiugrottam most reggel, hogy oké, csinálok egy kevésbé feszült gradet, töröltem is mindent, tiszta lap, jó lesz. Erre a vége szinte szakasztott ugyanaz lett, mint tegnap, be sem másolom :)

colorizer.net

(#9994) taranis


taranis
addikt

Egy pillanatra elrugaszkodnék teljesen az eredeti felvétel céljától, például legyen akkor éjszaka, alacsony szaturáció és expozíció, viszont nagy kontraszt ami megosztja az arcot, ebben is van feszültség:

Merugye ki tudja, mi van ha a bal oldali sötétbe burkolózó hölgy tulajdonképpen egy vámpír, és csak arra vár, hogy lehunyd a szemed.

Én szóltam.

colorizer.net

(#9995) Tuninger válasza hibavissza (#9983) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

(#9983) hibavissza Sajnos nem mond semmit számomra a Device Profile, hackintosh alól vagyok, és biztos vagyok benne hogy én rontom el valahol, kellene szereznem egy kalibrátort, mert a windowshoz készült oázis computeres .icm profilomat mintha nem töltené be az OSX rendesen minden alkalmazásba.

(#9984) Soul Az volt a cél! :D
A nagylátósok ekvivalens 15mm-en készültek a Canon 10-18 IS STM-el és egy Viltrox EF-E adapterrel.

#9985) MrChris igen, nálad ahogy nézem konzisztensek a színek és pont úgy néz ki ahogy szeretném hogy kinézzen. Like! A Professzornál igen, kicsit liftelt a shadows, de nem extrém mértékben, kb 5% - 95% közé van lőve a scope, ha kalibrált monitoron nézed akkor az egész kép shiftel kékbe, ha VLC playerben vagy sima kalibráció nélkül akkor az öreg arcbőre pont jó.

(#9986) taranis Vagányul néz ki! Olyan mintha valóban külön fényforrással lenne hátulról a haj megvilágítva, tetszik, viszont a háttérben a fehér ing furán mászik el türkizbe! A többi felvételre áthúzva milyen ez a grade?

A többiek is nyugodtan dobjanak be gradeket! Innen továbbra is le tudtok tölteni pár original felvételt!

(#9991) hibavissza A7R II 1600, A7S II 1800 eur ráadásul újonnan, szerintem az A7 III mindennek brutálisan le fogja tolni az árát, ami giga like! Csakhát így hirtelen nekem is az kéne és nem egy A7S II.... :D

(#9996) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Konkrétan erre a felvételre lennék kiváncsi hogy oldjátok meg. Annyira erős a colorcast a LED miatt hogyha ki akarod venni minden elmászik ha bent hagyod, rákvörös az arc.

(#9997) taranis válasza Tuninger (#9995) üzenetére


taranis
addikt

Rádobtam pár klipre az este, volt, amin egészen botrányos volt, de a wb miatt, utánhúzva már hasonló eredmény volt. Ez azért volt fura, mert említetted, hogy a wb mindenhol ugyanaz volt. Most mennem kell melózni, este tudok még berhelni.
Ja, az ing nekem is szemet szúr így, azt beáldoztam. Illetve ki lehetne maszkolni, de első körben még nem akartam maszkokkal bíbelődni.

Ha már szóba került, még gyorsban rádobtam egy az egyben ugyanazt a gradet az említett vöröses felvételre:

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#9998) Tuninger válasza taranis (#9994) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nekem nagyon tetszik ez a dárkos style, csak a rendezvény hangulatához nem passzol :D filmnek viszont jól állna

(#9999) MrChris válasza Tuninger (#9998) üzenetére


MrChris
nagyúr

Mifelénk ezt úgy mondanák, hogy taranis ott van a szeren. :D

(#10000) asci


asci
tag

Nagyon kezdő vagyok a videózásban, de fotó szerkesztésében van egy kis tapasztalatom. Photoshop+Lightroom segítségével ez jött ki:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.