Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9301) MrChris válasza taranis (#9298) üzenetére


MrChris
nagyúr

Sikerült megoldani. Ha valakinél előjönne Win alatt, akkor a c:\Program Files\Common Files\OFX\ mappában kell keresni a hibát okozó plugint. Legegyszerűbb eltávolítani (bezippelni) az összeset, majd egyet tegyél vissza Resolve indít, color módnál engedélyezd az OpenFX-t. Amelyiknél lehal az a hibás. Aztán hogy mitől vált hibássá nemtom, szerencsére annál amit soha sem haszmáltam.

4k-ban szerkeszted? Nálam a project fhd, eddig csak a neatnél van az a probléma, hogy egy idő után nem csinál semmit. Szerencsére render előtt egy progi újraindítással kikerülhető. 4k-ban összefossa magát a resolve is, neta is.

(#9302) taranis válasza Tuninger (#9300) üzenetére


taranis
addikt

Nem tudom mitől van, csak hogy finom átmeneteknél szeret előjönni. Nincs clipping, meg sötétebb expós képeken is előjön itt-ott, szóval még csak nem is az ETTR miatt van. Gyanítom 10 bittel nem lenne gond.

MrChris: igen, 4K-ban.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#9303) taranis


taranis
addikt

Resolve grade másolgatás projektek között, hát ez nekem új volt: [link]

colorizer.net

(#9304) taranis


taranis
addikt

Ötletes módszer Lightroomhoz bőrszín alapján történő matchelésre: [link]
Igaz, hogy orosz, de a lényeg érthető. A 3D LUT Creator most már tud ICC profilt létrehozni, így Lightroom-ba (is) átvihető a grade. Csinál egy bőrszínt kimaszkoló profilt arra a snittre, ahol jónak látja a bőrszínt expozíció és wb szempontjából, majd ezt a profilt próbálgatja rá az egyes fotókra, amiket addig állítgat / brushol, amíg a bőrszínek amennyire lehet ki nem töltik a maszkot. Nem tudom, hogy használnék e ilyet, de az ötlet nagyon tetszik.

colorizer.net

(#9305) MrChris válasza taranis (#9304) üzenetére


MrChris
nagyúr

Tehát csak ideiglenes maszkoláshoz használja? Kvázi bőr alapú lesz a 'WB', világosítás? Jól néz ki meg hatásos, talán könnyíti és gyorsítja, de azért lehet, hogy nélküle is behúznám a wb csúszkát. Ott tetszik jobban ahol ez nem elég és helyileg kell pepecselni az árnyékos arcon és akkor csak ahhoz a részhez nyúl az ember. Pedig Canon raw ;]
Ezt az egészet lehet valahogy hasznosítani videónál?

(#9306) taranis válasza MrChris (#9305) üzenetére


taranis
addikt

Igen, úgy van ahogy írod. Videónál Resolve alatt simán húzol keyt, amit aztán könnyedén lehet másolgatni, szóval ott ez simán replikálható lut nélkül.

colorizer.net

(#9307) aznem


aznem
tag

Vajon mennyire összeesküvés elmélet a Pana GH5s és a (szintén találgatott?) adatai szerintetek?

Óvatosan hazai oldalak is megemlítik:
[fotosarok]
[mlzphoto]
[pixinfo]
Jelenleg is egyedi tudású (belső 4K 25/30 fps 10bit, kimeneten 50/60 fps -el 10bit) gép a GH5, de két gyengeségét feljavítva (AF és a gyártók többségének szintén nehézséget okozó kevés fénynél videózás) abszolút álomgép lenne (nem a profi szegmensben).

[ Szerkesztve ]

(#9308) Tuninger válasza aznem (#9307) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Annyira sok már a rumor róla, hogy szerintem valóban jön Dec 15. Ha minden igaz a Panának már van m43-as low light szenzora. És nagyon szuper lenne ha az A7s I/II/III kapna egy komoly konkurenciát. Ráadásul még csak nem is kell extrém high iso, mert ISO52100 fölé nincs olyan hagyományos szituáció aminél szükséges lenne menni.

Jelenleg a GH5 ISO1600ig szinte zajmentes és ISO6400on használható. Ha fel tudnák dobni ISO6400ig a zajmentességet és ISO25600ig a használhatóságot (vagyis picivel A6300/A6500 fölé lőnének) akkor tényleg ez lehetne az ultimate videókamera...

(#9309) taranis válasza Tuninger (#9308) üzenetére


taranis
addikt

Azért én örülnék, ha AF-ben is elérné az A6500-at.

colorizer.net

(#9310) MrChris válasza Tuninger (#9308) üzenetére


MrChris
nagyúr

Roumor nélkül is jön dec 15. sőt 16 is :DDD

Érdekesen viselkedik az én Panám zaj szempontjából, természetesen 4k-ból downgradelt fhd esetére írom. Alapban van egy kicsi amit cined esetén ajánlott szűrni, de legalább jól szűrhető. Mindez folytatódik 1600-ig persze apránként jön a zaj, de még 3200-on is használható, viszont felette hirtelen összeesik, blokkosodik, használhatatlan.

(#9311) taranis válasza MrChris (#9310) üzenetére


taranis
addikt

:D

colorizer.net

(#9312) taranis


taranis
addikt

Jött új FW az X-T2-re, felturbózták az PDAF-t (állítólag 2x olyan gyors), több helyen is olvasom, hogy videó módban is érvényesül, és hasonlóan megbízható, mint a Sony új vázainál. Azért kíváncsi vagyok a tesztekre, nekem nincs időm csinálni jelenleg. Pluszban most már van highlight warning, így az IBIS-t leszámítva egész kompetens váz kezd lenni az X-T2 videóra is. Gondolom az X-T3-ban vagy legyen bármi is a neve, már IBIS is lesz. Ha akár externalba de tudna 10bitet, akkor már kb. nálam rohadna meg.

colorizer.net

(#9313) MrChris


MrChris
nagyúr

Na ilyen artifact, sávosodás, blokkosodás szűrőre lenne szükség és akkor vígan elég lenne a 8bit. Az ég kékje nem sávosodna és rózsázna, lilulna egy kis tekergetéstől.

(#9314) taranis válasza MrChris (#9313) üzenetére


taranis
addikt

A PDF-jükben említik, hogy 512x512-es képnél GPU számolással is több perc egy frame. Szóval jó messze vagyunk attól, hogy ez videóban használható legyen. Amúgy igen komoly az eredmény :)

colorizer.net

(#9315) MrChris válasza taranis (#9314) üzenetére


MrChris
nagyúr

Aztat nem olvastam, rosszul hangzik. Akkor 4k-ban darabolna az sd preview is :DDD Inkább veszek egy GH5-t!

(#9316) Tuninger válasza MrChris (#9313) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Amióta láttam ezt a videót Dave Dugdaletől azóta nem vagyok benne biztos hogy a 8 bit annyira rossz lenne.
Nekem is az a tapasztalatom hogy SLOG2-nél hogy elég masszív tekerésnél sem sávosodik csak ha zajos a felvétel.

(#9317) MrChris válasza Tuninger (#9316) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nálam nincs slog2, csak cined. Már csak azt kéne tudni, hogyan nem lesz sávos az ég és egyéb dolgok, mint a lányom rózsaszín ruhája ehhez kell nála befizetni?

(#9318) hito


hito
nagyúr

Egyik ismerősöm beszélt nekem a Final Cut kapcsán egy olyan funkcióról, amivel a 30fps videók kamu 60-ná alakíthatók. Fals frame-eket tesz be két képkocka közé, ezzel becsapva a szemet és látszatra folyamatosabbá téve a videót.

Premiere-ben van valami hasonló funkció? MrChris linkelt nekem annak idején egy programot ami ugyanerre volt jó, még a Panasonic CM1 4k 15fps problémám miatt, de már nem emlékszem rá. Premiere beépített mondjuk jobb lenne.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9319) taranis válasza hito (#9318) üzenetére


taranis
addikt

Minden NLE-ben lehet ilyet csinálni, ami tud valamilyen értelmesebb interpolációt, pl. optical flow.
Tegyük fel van egy 30fps-es videód, amiből 60fps-est akarsz csinálni, mintha már eleve abban vetted volna fel.
Premiere alatt így néz ki:
1. Csinálj egy 60fps-es sequencet
2. Tedd bele a clipet
3. Jobb gomb a projektben lévő clipen, modify->interpret footage, az "assume this frame rate" mellé írj 60-at
4. Sequence-ben lévő clipen jobb gomb, speed/duration, majd állítsd 50%-ra, és a time interpolation legyen optical flow
5. Rendereld ki tetszés szerint, vagy nyomj a sequence menüben a render in to out-ra
Számításigényes, és kisebb mozgásokkal lesz szép. Abban az esetben, ha nem szép az eredmény, meg lehet próbálni Twixtorral, abban a legjobb az interpoláció, persze az külön történet, hogy ott hogyan.

colorizer.net

(#9320) hito válasza taranis (#9319) üzenetére


hito
nagyúr

Nagyon köszönöm a leírást :R És igen, Twixtor volt a program :D

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9321) MrChris


MrChris
nagyúr

Úgy látom a rumoron az a7s megkapja a m4/3-os párját. Hát kíváncsi vagyok mennyit hoz a csökkentett pixelszám az élességen és zajon a gh5-el szemben.

(#9322) taranis válasza MrChris (#9321) üzenetére


taranis
addikt

Hát biztosan veszít majd a GH5 elég komoly részletességéből, de azt én nem tartom annyira fontosnak, megéri, ha látványosan kevésbé zajosodik. Az FHD 240fps azért odabasz, ha vállalható minőségű.

colorizer.net

(#9323) MrChris válasza taranis (#9322) üzenetére


MrChris
nagyúr

Videó részre gondoltam, lehet hogy annak jót tesz, gondolom nem véletlenül ezek a pixelszámok. Mikor a gh4 megjelent akkoriban ígérték, hogy az olimpia környékén már 8k-s kamerájuk lesz, abba még bele kell húzni. Nézegettem a gh5 180fps-t, tök jó hogy van, csak kissé leesik az élesség, meg keményebb, tipikus első generációs interpolált kamu fhd kinézetű. Ettől még bevállalnám játszásra :D

(#9324) orko válasza MrChris (#9323) üzenetére


orko
tag

és zajosodik is erősen 180fps-nél!

(#9325) moonster


moonster
tag

Sziasztok!
Mivel nem találtam összefoglalást így nem tudtam belőle okulni.
Különböző előadásokat, eseményeket szoktam rögzíteni.
Szeretnék venni egy olyan fényképezőt, amivel jól lehet videózni. A videózás minősége lenne igen fontos, mert van egy másik fényképező is, de az kell a fotózáshoz, valamint amikor kipróbáltam a videó részét, akkor sajnos nagyon hiányoltam a manuális fókuszt és a közelítő fókuszt is. Össze-vissza ugrált a fókusz, szóval nem volt jó.

Ezért keresek olyan gépet, amiben van manuális fókusz, követő fókusz, kellő méretű lencsével rendelkezik (ezért nem videókamerát keresek, mert néha a fény nem túl jó.)Legalább 1080p/30fps minőségű felvételre legyen képes. Természetesen az ára se legyen túl magas. max 200e Ft, de jobb lenne közelebb a 100e Ft-hoz.
Ha tudtok ilyen gépeket, akkor osszátok meg velem.

Köszönöm

- Errare humanum est -

(#9326) taranis válasza MrChris (#9323) üzenetére


taranis
addikt

Én is a videó részre írtam, egészen biztos vagyok benne, hogy látható lesz a részletességvesztés 4K alatt, dehát valamit valamiért, M4/3 kicsit kompromisszumos világ. Persze nyitott vagyok arra, hogy meglepődjek.

colorizer.net

(#9327) hito


hito
nagyúr

Na, már megint jövök a hülyeségeimmel :B Raw videóra melyik a legjobb 100eFt környéken?

- 7D
- 650D
- 700D

Esetleg más Canon? 7D jó lenne, de megőrjít, hogy nincs kihajtható LCD. Kár, hogy Eos M3-ra nincs ML, mert azt venném egy külső elektronikus keresővel megtámogatva.

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9328) MrChris


MrChris
nagyúr

Könnyed kis drónozás. Durván tolja a csávó.

(#9329) Elektrosokk válasza hito (#9327) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Ez jó kör lesz :)) van tuti tippem, de azt úgy is Tudod! :D

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#9330) MrChris válasza hito (#9327) üzenetére


MrChris
nagyúr

Megveszed az egyiket, tetszeni fog, de kevés, eladod egy hét mulva veszel 5D-ből valami mk-t. Majdnem jó, de túl sok az utómunka macera, eladod... ;]
Megvan még az NX1?

(#9331) Falovas válasza hito (#9327) üzenetére


Falovas
aktív tag

Hagyjad már ezeket a krumplikat...Az ARRI Alexát vagy a RED Dragont próbáld ki... :D

" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

(#9332) Tuninger válasza Elektrosokk (#9329) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Annyira nem buta kérdés, a 700D-ben működik a compressed raw és a 10 bit is, míg a 7D-ben nem. Vagyis a folyamatos RAW felvételhez kb azonos felbontást tudnak. Igaz a 7D kb egy hete tud 10 bitet szintén, szóval azzal is lehet "gazdaságosan" videózni.

Hito, ha kiimádkozod iRicotól az a6500zat 250ért, tudok egy 5D Mark II-őt neked 150ért :P velem már nem áll szóba.

(#9333) hito válasza MrChris (#9330) üzenetére


hito
nagyúr

Megvan még :K De most megint valami egész jóra bukkantam és nem Canon, nem Panasonic, nem Fuji, nem Sony, nem Oly, nem Samsung.

Falovas: :D

Tuninger: bolti árért biztos megered a nyelve :D Egyébként ha jók az értesüléseim, nála már hiába kilincselsz ezzel kapcsolatban :( Igaz iRico? ;)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9334) Tuninger válasza hito (#9333) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Blackmagic?

(#9335) hito válasza Tuninger (#9334) üzenetére


hito
nagyúr

:N Na jó, nem sejtelmeskedek: Nikon D5500. Egész tisztességes fHD-ja van, 60fps-sel is Canon-nal ellentétben. Van flat profile, fotóban veszettül jó, obik olcsók és van rendes választék. Jó alternatívának tűnik így papíron. Aztán majd meglátjuk mit vált be ebből a való életben.

Tényleg, A6000, NX1-re boltolnék D5500-at ha valakit érdekel :)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9336) Elektrosokk válasza Tuninger (#9332) üzenetére


Elektrosokk
addikt

remélem nem haragszol, de amikor aktuális volt a dolog akkor kellett volna pár nap még hogy bármiben is döntést hozzak. szerettem volna adni egy lehetsőséget a váznak, alapvetően szeretem a sony karakterét azért is van sony vázam is, sajnos nem lettünk nagy barátok, nagyon szeretem az a7s out of box videóit, és ez tejesen más volt, szenvedtem vele 1-2 napig köztünk megszakadt a kapcsolat aztán jött valaki aki még Nálad is erőszakosabb volt és elvitte.

Tisztában vagyok vele hogy nincs tökéletes megoldás, de nem szeretem azokat az opciókat amik magával vonják a tőbb órás utómunkát és reszelgetést. Nyilván mindig kompromisszumot kell kötni, de azért szeretnék részben elégedett lenni. :) én csak a kis méretben láttam az A6500 előnyét...

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#9337) Tuninger válasza Elektrosokk (#9336) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

még nálam is erőszakosabb? pedig pusholtam keményen... :D

Az a csúnya hogy Hitonál is is nálad is pusholtam és mégis sikerült 2x is lemaradni ugyanarról a gépről.. De ez nem fórum téma.

(#9338) MrChris válasza hito (#9335) üzenetére


MrChris
nagyúr

D5500-nak jobb a videója mint az A6000-é? Vagy még az NX1-nél is jobb?

(#9339) Elektrosokk válasza MrChris (#9338) üzenetére


Elektrosokk
addikt

hogy lenne már jobb az NX1-nél? :DD

(#9337) Tuninger meglesz az a váz hidd el. :)

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#9340) hito válasza MrChris (#9338) üzenetére


hito
nagyúr

Természetesen kanyarba sincs az NX1-hez képest és A6000-nél sem biztos, hogy jobb, viszont obi fronton nagyon nagy előnye van. És fotóban elég erős. A6000-et lelépi.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9341) MrChris válasza taranis (#9326) üzenetére


MrChris
nagyúr

Jól látom itt, hogy az XT2 FHD videó élessége pariban van a Panával?

Hito: azért az a d5500 eléggé gyenge lehet videóban, ezeken a tesztábrákon vérzik [link], még a Canonoknál is gyengébb, bár a különbség hangyányi. Videóra még bottal sem... :DDD

(#9342) taranis válasza MrChris (#9341) üzenetére


taranis
addikt

Részletesség szempontjából jó az FHD-ja, 3K-ból csinálja, ugyanakkor nem mentes moiré/aliasing problémáktól, arra figyelni kell. Én max a 60p miatt használnám, amúgy inkább 4K.

colorizer.net

(#9343) hito válasza MrChris (#9341) üzenetére


hito
nagyúr

Dobd ki a tesztábrát a szelektív hulladékba jó gyorsan...itt van a gép és basszus, nagyon kellemes csalódás! :C A6000-nél fényévekkel jobb. Élesebb, szebbek a színek, amik magas iso-n sem másznak el (jó, mondjuk nagyon nem gyötörtem meg eddig iso-ban), elég korrektül paraméterezhető képjellemzők (élesség, tisztaság, kontraszt, fényerő, telítettség, színárnyalat), és van flat profile ;]

Szóval jó. Nagyon jó! A6000-nél részletesebb a képe jóval. Pana fHD-kal tudnék párhuzamot húzni, a színek viszont mintha jobbak lennének. Részletesebb beszámolót pár nap használat után tudok írni. Canon alsó és középházbéli videói viszont csak szeretnének ilyenek lenni ;]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9344) Tuninger válasza hito (#9343) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Volt már olyan gép amit nem fényeztél széjjel az első napon? :D

Elkukkantottunk zasszonnyal a karácsonyi vásár fele és filmeztem táncosokat 100 fps-el. Csak neked csak most 50p-re rendereltem slomo-val. Nekem sajnos be kell érnem ezzel a szinttel, ISO3200, low light, 100fps, ennyit tud többet a gép. Na villants valamit a Nikonnal.

(#9345) hito válasza Tuninger (#9344) üzenetére


hito
nagyúr

Hajaj, de még mennyi! :DDD 20x annyi, mint amennyit szétfényezek. Ugyanis a 10-edét nem írom be, annak, amik megfordulnak nálam :D Ha szar és csalódok, akkor nem veszem a fáradtságot, hogy ezt leírjam (meg különben is kit érdekel), de ha jó, akkor fel vagyok dobva és nem bírom magamban tartani :P

Canon-ok mint csalódás volt, kivéve a raw videó, az nagyon durva. Oly-jaim is voltak, inkább hagyjuk, raklap szar hozzá képest IMAX. És még sorolhatnám a csalódásaimat.

D5500 koránt sem a legjobb, de nagyon kellemes csalódás. Főleg úgy, hogy azt mantráztam magamban, hogy csak az A6000 szintjét üsse meg és megtartom. Hát jobb, sokkal jobb és ez most nekem előkarácsony úgy örülök :B

Töltöm a videót.

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9346) Tuninger válasza hito (#9345) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Lehet érdemes lenne szintet ugranod.
Jelenleg a fullhd 50p/60p képminőség képzeletbeli toplistája a következőből épül fel:
1. GH5 (mint a leméretezett 4K)
2. A7S II
3. D750
4. GH4
5. összes többi pana
6. A7s/D5500

Nagyon fontos viszont, hogyha fellépsz erre a kategóriára, elsőként nekem szólj amikor el akarod adni a kiszemelt gépet :D

[ Szerkesztve ]

(#9347) hito válasza Tuninger (#9346) üzenetére


hito
nagyúr

Hát, néhány dologban nem ugyanúgy látjuk a világot, de annyi baj legyen :) Legelőről lefelejtetted az NX1-et (:D), GH4 számomra meg sehol nincs. Ideges képi világ, elqrt színek, nagyon nem szeretem. Az A7S viszont nagyon baba (SII-t még meg se néztem, ugyanis pár évig biztos nem pálya az ára miatt), D750-et nem ismerem. Összes többi Pana "kategóriában" elég nagy a szórás. GX8 nagyon rendben van fHD szempontjából. Jó színek, és GH5 után a legélesebb fHD cím tulajdonosa Pana vonalon, imádtam!

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9348) #31733248 válasza Tuninger (#9344) üzenetére


#31733248
törölt tag

Tuninger, ezt nyugodtan hívhatjuk brutálisnak. :)

(#9349) hito válasza Tuninger (#9346) üzenetére


hito
nagyúr

Én is most néztem meg, tényleg nagyon rendben van. Már csak 1 kérdésem van: mivel élesítetted? :D Ugyanis A6300-ra nagyon nem jellemző ez a szintű fHD élesség. ;]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#9350) Tuninger válasza hito (#9349) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Econ: még engem is meglepett mennyire jól szerepelt a kamera! Kultúrált a zaj/grain, van kis blokkosodás viszomt van részlet de ha figyelembe vesszük a körülményeket, kiemelkedő a végeredmény.

hito: fos*á tesztelem az összes kamerámat, így itt is megvan a tökéletes beállítás fullhdhez. Amit küldtem neked Sony útmutató még mikor az RX10-et nyúztad már tartalmazza a megfelelő élesítési beállítást.

Egyébként állítom több tesztfelvételem van kamerákkal mint "rendes". Viszont nagyképűen ki merem jelenteni hogy én ki tudom hozni a GoPro Hero 4 Blackemből például azt a képminőséget amit a promóvideójában lehet látni...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.