Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
válasz
sellerbuyer #1284 üzenetére
Ha már itt tartunk akkor én is leírnám a gondolataimat ezzel és a hozzászólásokkal kapcsolatban:
Talán már említettem - én is esküvői videóval foglalkozom - a magam módján. (grandjour hu - jöhet a kritika - szívesen veszem a szakértőktől)
Én nem vagyok cinematográfus. Én csak egyszerűen azt adom a megrendelőmnek amit kér és ha a végén tetszik neki akkor jó. Eddig tetszett mindig.
Ez a cinematográfia nekem is új dolog. Külföldi oldalakon már olvastam ezeket az önjelölt pionír szakági újjítókat, de akkor sem értettem teljesen. Most már kicsit tisztább a dolog. Belenéztem én is ezekbe a videókba. Van bennük ötlet, meg szép meg kivitelezett meg minden, de nekem nem volt benne elég mondjuk úgy dinamikus innováció. Az összes sablon, esemény valami köré építünk (jobb esetben)., mindig ugyanaz, mert ami egyszer bejött és jó azt nyomjuk amíg lehet. Helyenként sok a mesterkélés, kicsit talán már erőltetett beállítások, csak az élményfokozásért ami adott esetben elég ambivalens, de hát egy esküvőn ahogy írtad is elég szerencsétlenül nézne ki ha szólnál a párnak hogy ugyan már jöjjenek ki újra a pappal a templomból mert éppen rosszul volt beállítva a WB.-d.
Na most ennek hiányában marad az azonnali egyszeri felvétel észrevétlenül, megbújva de a lehető legjobb szögből úgyhogy nem áll be eléd senki - nem könnyű. Persze ahogy írtad is van a videófelvétel és van a cinematográfia. Persze cinematográfolni is csak ott lehet ahol adottak a lehetőségek. Anno én voltam olyan buliban ahol csak polgári volt meg lagzi (tehát csak ide kértek videóst) és a lagzi inkább vacsora volt játék, rablás és vőfély nélkül. Ebből dolgozni, háát kellett hozzá komoly mennyiségű fantázia meg egyéb
A dslr meg háát egy külön világ: 70-200 is kell, nem kérdés slider alap, apsc vagy ff (én az ff-et jobban favorizálom)50 vagy 85mm ajánlott meg egy 14-24mm közötti nagylátó. sztedi jó ha van, de munkás, s igen 1 -1,5M-ból el lehet indulni hacsak a tech.-et nézzük.
Na mindegy is alapvetően szerintem hamarosan vagy talán már most is elválik az a réteg akik über hiber hálivudi filmet karnak látni sok kamerával, rendezővel, kránokkal dslr-rel vagy amit akartok, és lesz az aki egyszerűen felkeres egy videóst, hogy vegye fel neki az esküvőjét. De ettől még mindenki kolléga és mindenkit megillet a szakmai udvariasság előítéletektől mentes együttműködésének lehetősége. Szerintem a film nem jobb a videónál és vica versa. Az a jó amiért fizetnek. Akik különbséget tesznek azokat nem érdekli igazán a szakma hanem csak a magamutogatás. (tisztelet a kivételnek).U:I: ez már annyira talán nem is OFF
5d mk3-al nem videózik valaki véletlen? Érdekelnének tapasztalatok (érdemes-e beletenni néhány 100k-t?)
-
papaya
senior tag
válasz
sellerbuyer #1284 üzenetére
ez kb. a legalsó szint körül jár, ha minőség tekintetében vagy rá kíváncsi, de mindenképpen korrekt és szakmailag is rendben van.
Tudnál esetleg linkelni egy általad magas minőségűnek gondolt produkciót, és esetleg megírnád miben látszik ez meg
Ez nagyon érdekelne
ui: nekem amúgy nagyon tetszik a munkájuk..
bár ez lenne az alap mindenhol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali játékos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest