Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9966) Dalai Láma válasza Noddy (#9964) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ne általánosíts! Ne vegyél mindenkit egy kalap alá. Rive, és én sem teljesen ugyanazt képviseljük. Szerintem kicsit más oldalról közelítünk. Ha jól tudom, Rive nem hívő, legalábbis nem vallásos keretek közt. Én igen. Ezért látásmód-beli különbség van köztünk. És még vannak mások, akik megint más oldalról közelítenek a témához. Hiba lenne egy kalap alá betenni minket csak azért, mert egyetlen dologról ugyanazt mondjuk. A megkülönböztetést pedig ne értsd (és más se) alá-fölé rendelőnek. Csak mindannyian mások vagyunk, de néha van közös szál, hasonló elgondolások.

Az ószövetségről pedig többször leírtam, hogy mivel nagyon vegyes, ezért nem lehet egységesen kezelni. Minden könyvet külön-külön. Hiszen több korban, több próféta által íródott. Más stílusok, korok, környezet, politikai helyzet... Nem lehet egy kalap alá venni.

Vannak olyan könyvek, amik egyértelműen a valóság hű leírására törekszenek, mások pedig ugyanerre, csak szimbólumok által. A Teremtés könyvét nem lehet ugyanazzal a szemmel olvasni, mint mondjuk Sírák fiának könyvét. Az apostolok cselekedetei pedig megint másként kezelendők.

Jézus pedig azért hivatkozik, mert érti, hogy ami ott képekkel szimbólumokkal van leírva, az ugyanúgy valóság, mint az, hogy ő az Isten báránya. Nem kezdi el fejtegetni, hogy igazából ősrobbanás volt, és a világ 5 milliárd éves, és voltak régen dínók is. Nem ezért jött. A Biblia sem ezért íródott.

Jézus tudja, mit kell érteni Ádám neve mögött. Nem ördöngösség, ma is nagyon sokan értik, én magam is rájöttem egészen fiatalon.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.